• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Vietnam, 15 dagen

  Vietnam, 15 dagen

  Maak kennis met het vriendelijke Vietnam en haar inwoners. Een ritje met een fietstaxi  maak je in Saigon. Een tochtje met een boot laat je het leven in de Mekongdelta zien. Relax aan de kust van Nha Trang of neem een modderbad in de stad. Oude tempels en paleizen vinden we in Hoi An en Hué. ‘Uncle Ho’ (Ho Chi Minh) bezoeken we in het Mausoleum van Hanoi.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Saigon
  2. aankomst Saigon
  3. Saigon, cyclotocht
  4. Saigon, excursie Mekong Delta
  5. Saigon - Mui Ne zandduinen - Nha Trang
  6. Nha Trang, bezoek modderbaden
  7. Nha Trang, boottocht langs tropische eilanden
  8. Nha Trang - vlucht naar Danang - Hoi An
  9. Hoi An, fietstocht in omgeving & kookworkshop
  10. Hoi An - Marmeren Bergen - Hue
  11. Hue, boottocht Parfumrivier + bezoek Thien Mu Pagode
  12. Hue, vlucht naar Hanoi
  13. Hanoi, cyclotocht
  14. Hanoi - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Vietnam vormde ooit samen met Cambodja en Laos het vermaarde Indochina, een grote Franse kolonie. In de straten met een mengeling van elegante, koloniale villa's, pompeuze communistische bouwwerken en Chinees aandoende gebouwen lijkt het net of je in een oude film rondloopt. Je begint de reis in Saigon en ziet vervolgens de uitgestrekte rijstvelden van de vruchtbare Mekongdelta, de houten huizen van Hoi An en de keizerlijke stad Hué. We eindigen de reis in het knusse Frans-koloniale Hanoi.

  Saigon
  Dag 1 Vertrek Amsterdam
  Dag 2 Aankomst Saigon
  Dag 3 Saigon, cyclotocht
  Dag 4 Saigon, excursie Mekong Delta

  Ho Chi Minh City, ofwel Saigon, is een miljoenenstad die, na de tweedeling van het land in 1954, hoofdstad van de Republiek Vietnam werd. Al op weg naar het hotel valt op, dat de veelal met fleurig groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom fietsen, brommers en cyclo's (fietstaxi’s).

  Cyclo Vietnam Djoser Junior Om de stad goed te kunnen bekijken, maken we een uitstapje met een cyclo. Het is namelijk te druk om hier zelf te gaan fietsen, want het lijkt wel of altijd iedereen tegelijkertijd ergens naar toe wil. Een cyclo is een typisch Vietnamees vervoersmiddel. Het is een fiets met drie wielen en voorop twee zitplaatsen waar de passagiers kunnen zitten. Dit is trouwens ook het ideale vervoersmiddel om korte afstanden af te leggen als je zelf eens op pad gaat.

  Cholon is de oude Chinese wijk; het is hier druk met smalle straatjes, marktjes en pagodes. Vlakbij een tempel is een bloemenmarktje waar de lokale bevolking bloemen koopt om te offeren aan de goden. Ze geven dan bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnen treedt, want dat is niet netjes tegenover de goden. Na het bezoek aan de tempel, lopen we naar een straat waar allerlei traditionele medicijnen worden verkocht tegen alle denkbare kwaaltjes. Ook kun je nog een kijkje nemen bij een overdekte markt. Op de fascinerende Ben Thanh markt kun je alles kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt. Het Hotel de Ville, oftewel stadhuis dat je hier ziet is, net zoals vele andere gebouwen, in Frans-koloniale stijl gebouwd. Herinneringen aan de Franse periode kom je ook tegen bij perfect Franssprekende oudere inwoners of de stokbroodjes met La vache qui rit kaasjes.

  Op dag 4 maken we een excursie naar de Mekong Delta, buiten de stad. Omdat het een heel vruchtbaar gebied is, worden er in de Mekong Delta allerlei exotische vruchten verbouwd, die door boeren uit de verre, waterrijke omtrek worden verhandeld op een drijvende markt. We maken een boottocht en bezoeken een honingzemerij en verschillende fruittuinen, waar je heerlijk kunt proeven van al die bijzondere vruchten. Voor de lunch moet je zeker ook een olifantsoorvis proberen!

  Nha Trang

  Dag 5 Ho Chi Minh City - Nha Trang
  Dag 6 Nha Trang, bezoek modderbaden
  Dag 7 Nha Trang, boottocht langs tropische eilandjes

  Nha Trang Vietnam Djoser JuinorOp weg naar Nha Trang verandert het landschap enorm en trekt als een film aan je voorbij. Beboste bergen maken plaats voor droge vlakten en de temperatuur stijgt. Boeren leggen op de rand van de weg hun rijst zodat het door het verkeer gedorst wordt, maar waardoor ook de weg nog smaller wordt. Maar ook de wind kan een handje helpen door de rijst in de lucht te gooien, zodat de losse vliesjes wegwaaien.

  Nha Trang is een populaire strandplaats met een prachtig zandstrand en een azuurblauwe zee. We maken hier een dagtocht naar een van de kleine eilandjes voor de kust. Op de eindbestemming kun je naar hartenlust zwemmen en snorkelen en je verbazen over de onderwater pracht. In de haven van Nha Trang liggen veel boten en is er een enorme bedrijvigheid. Typerend zijn de ronde manden waarmee men van de ene boot naar de andere peddelt. Aan de rand van de stad bezoeken we de warmwaterbronnen en modderbaden. Je kunt hier heerlijk badderen en de ouders kunnen zich wellicht laten masseren.

  Hoi An
  Dag 8 Nha Trang, vlucht naar Danang - Hoi An
  Dag 9 Hoi An, fietstocht en kookworkshop

  Om de grote afstand tussen Nha Trang en Hoi An te overbruggen, stappen we in Nha Trang in het vliegtuig naar Danang. Vanaf de luchthaven is het nog ongeveer drie kwartier rijden naar Hoi An.

  Veel huizen zijn kleurig beschilderd in Hoi An en auto’s worden in het oude centrum niet toegestaan. Sommige oude Chinese huizen worden nu voor bezoekers opengesteld door de eigenaren, in de hoop dat ze van de donaties het huis kunnen restaureren. Zo krijg je een goede indruk van de enorme welvaart die Chinese handelsfamilies hier hadden. In de hoofdstraat vind je veel winkeltjes waar zijden kleding wordt verkocht of op maat gemaakt. Het stadje verleent zich uitstekend voor rondslenteren en genieten van het leven op straat.

  Eten Vietnam Djoser Junior We verblijven hier een volle dag, waarop we de omgeving met de fiets gaan verkennen en we Vietnamees leren koken. Vroege vogels kunnen de markt langs de rivier bezoeken, waar het dan een drukte van belang is. Groente en fruit en vooral veel verse vis worden hier verkocht. De mensen zijn uiterst vriendelijk en het is heel leuk om tussen de Vietnamezen over de markt te lopen en foto’s te maken.

  Vietnam is een ideaal fietsland. Vanuit Hoi An maak je een leuke fietstocht langs de boulevard en over het platteland. Je fietst dan door rijstvelden en akkers en komt door boerendorpjes waar de tijd al heel lang heeft stilgestaan. En stap je even af, dan wordt je onmiddellijk omringd door nieuwsgierige mensen!

  We volgen samen een kookles, waarbij je de lokale specialiteiten leert bereiden. Misschien maak je wel een lekkere vis gewikkeld in bananenblad of Vietnamese loempia’s. Zo kun je ook thuis nog lekker genieten van al het heerlijks dat de Vietnamese keuken te bieden heeft en je vrienden thuis trakteren op een traditioneel Vietnamees gerecht.

  Hué
  Dag 10 Hoi An - Marmeren Bergen - Hué
  Dag 11 Hué, boottocht Parfumrivier

  Vanuit Hoi An gaat de reis verder naar het noorden. Onderweg bezoeken we  de indrukwekkende Marmeren Bergen, een heilige berg met fascinerende tempeltjes en grotten waar tot Boeddha gebeden wordt. Je kunt over een lange trap naar de top klimmen en van het weidse uitzicht genieten. Maar dat zal zeker gepaard gaan met de nodige zweetdruppels.

  Verder op onze reis naar Hué passeren we Hai Van Pas, wat 'pas van de oceaanwolken' betekent. Op 500 meter hoogte heb je hier een spectaculair uitzicht over de kustlijn. Als we er de tijd voor hebben, kunnen we even uitstappen bij Lang Co Beach waar we een verfrissende duik kunnen nemen.

  Hué was tussen 1802 en 1945 de politieke hoofdstad en al eeuwenlang het culturele, religieuze en educatieve centrum. Hoofdattractie is de citadel met het keizerlijk paleis dat in 1687 gebouwd is. En Hué wordt door de meesten beschouwd als de mooiste stad in het land. Binnen de muren van de Citadel bevindt zich de Forbidden Purple City, het privé-gedeelte van het keizerlijk paleis, omgeven door 10 versterkte poorten. Binnen de poorten van het grote complex is een aantal interessante boeddhistische tempels en pagodes te vinden. Binnen de oude citadel vind je oude pagodes, tuinen en tempels. Sommige tempels worden nog steeds gebruikt door de Vietnamezen. Een veel gebruikte gewoonte is om bij het tempelbezoek een wierookstaafje aan te steken, om bijvoorbeeld geluk te krijgen.

  Vietnam Groepsreis MarktDe stad Hué is gebouwd aan de rivier met de veelzeggende naam: Parfum rivier. Het is niet zo dat deze rivier heel lekker ruikt; de rivier dankt haar naam aan het aangenaam ruikende bos in het Truong Son-gebergte waar de rivier ontspringt. Per boot zakken we een stuk de rivier af. Langs de oevers van de rivier bezoeken we het hedendaagse symbool van Vietnam, de Thien Mu-pagode en uiteraard de keizerlijke tombes. Tot slot kunnen we de Dong Ba-markt aan de Parfumrivier bezoeken. Handelaren voeren hier hun waren over de rivier aan. De markt is de belangrijkste markt van Hué en het marktgebouw met de winkeltjes en kraampjes eromheen vormen een levendig geheel. Er wordt hier van alles verkocht: van huishoudelijke artikelen tot tabak, vis, wierook, groenten, fruit en kleding.

  Hanoi
  Dag 12 Hué, vlucht naar Hanoi
  Dag 13 Hanoi, cyclotocht
  Dag 14 Hanoi - Amsterdam
  Dag 15 Aankomst Amsterdam

  Hanoi Paleis Vietnam Djoser Junior We vliegen comfortabel en snel van Hué naar Hanoi. Sinds 1945 is Hanoi de politieke hoofdstad van het land. Hanoi is gebouwd op de oevers van de rode rivier en ademt een geheel andere sfeer dan de zakenstad Saigon, veel rustiger en minder ontwikkeld. Je hebt hier nog een hele dag om op eigen gelegenheid de stad te bekijken. Ook is het mogelijk om hier een fietstocht te maken.

  In het hart van de stad ligt het Hoan Kiem Meer, waar het rustig toeven is op een van de bankjes langs het meer. Direct na zonsopgang worden er al gymnastiek oefeningen gedaan of een partijtje badminton gespeeld.

  Een 'must' is het mausoleum waar je ´vader´ Ho Chi Minh opgebaard ziet liggen. Het is een  pelgrimsplaats voor elke Vietnamees. Overal in Vietnam zie je nog zijn foto's en standbeelden en kinderen leren op school van alles over hem. Slechts een enkeling waagt het om heel voorzichtig kritische uitlatingen te doen.

  Er is in Hanoi altijd van alles te doen op straat. Soms zie je een groepje rondom een vrouw zitten die bijvoorbeeld soep verkoopt. Veel volkeren in Azië zijn bijzonder lenig. Men kan op de hurken heel lang en comfortabel 'zitten', zonder het evenwicht te verliezen. Overal zijn winkeltjes en dorpelingen die in de stad iets proberen te verkopen. In de oude wijk, achter het Hoan Kiem Meer, kun je urenlang slenteren. Drukke winkelstraatjes met fantastische spullen: Russische horloges, keramiek, typisch Vietnamese rijsthoeden, houtsnijwerk, Chinese geborduurde kleden, zijde; je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Waarschijnlijk beheers je de kunst van het afdingen na drie weken tot in de details, want overal geldt dat je wel eerst moet afdingen voordat je tot koop overgaat.

  We keren via Singapore terug naar Amsterdam, waar je de volgende ochtend vroeg aankomt.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2017

  Start - einde Beschikbaarheid     Prijs  
  23 dec - 06 jan
  Nog 1 gezin nodig
  € 2.195,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Boek nu | Optie nemen

  Inclusief

  • Vlucht met Cathay Pacific
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Nha Trang - Da Nang
  • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
  • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet en ontbijt
  • Bezoek aan Mekong Delta
  • Cyclotochten in Saigon en Hanoi
  • Bezoek aan de zandduinen in Mui Ne
  • Boottocht langs tropische eilandjes voor de kust van Nha Trang
  • Bezoek aan de warmwaterbronnen en modderbaden in Nha Trang
  • Fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
  • Kookworkshop in Hoi An
  • Bezoek aan grotten en tempels in de Marmeren Bergen
  • Boottocht over Parfumrivier
  • Bezoek aan de Thien Mu Pagode
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 4 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum zesentwintig.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Er zijn kamers gereserveerd in meestal centraal gelegen, comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en beschikken meestal over airconditioning. Een aantal hotels beschikt ook over zwemmogelijkheden. Dat kan een mooi zwembad zijn, maar ook het strand waar het hotel aan gelegen is. In de meeste hotels is (gratis) wifi aanwezig.

  De hotels zijn met name geselecteerd vanwege de gunstige ligging. Zo ligt het hotel in Saigon vlakbij de levendige Ben Than markt en de backpackerswijk, vol met leuke winkeltjes, barretjes en restaurantjes.

  Het hotel in Nha Trang ligt op een steenworp afstand van het strand, maar je kunt ook een frisse duik in het zwembad van het hotel nemen. In Hoi An verblijven we in een ruim opgezet hotel met een heerlijke tuin en meerdere buitenzwembaden. Ook het hotel in Hué beschikt over een zwembad. Er is ook een bar met dakterras, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over Hue.

  Ons hotel in Hanoi ligt in het in het centrum. Het is een drukke stad, maar in het hotel kun je even aan de drukte ontkomen. Trek er dus in de avond op uit en ga op zoek naar een restaurantje in de buurt. Er is hier altijd wel wat leuks te vinden.


  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Ho Chi Minh Le Duy Hotel
  Nha Trang Hai Au Hotel
  Hoi An Lantern hotel
  Hué Gold Hotel
  Hanoi Flower Hotel


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Cathay Pacific. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Hongkong                  13:10 - 06:20*
  Hongkong - Ho Chi Minh City   08:40 - 10:15
               
  Hanoi - Hongkong   19:30 - 22:20
  Hongkong - Amsterdam            00:15 - 06:40

  *aankomst volgende dag

  In de winter is het zes uur later dan in Nederland.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.245,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning.  De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. Hierdoor variëren de reistijden van enkele uren tot een hele dag.In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

  De trajecten van Nha Trang naar Danang en van Hué naar Hanoi worden per binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines afgelegd.

  Aangezien onze hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de steden gemakkelijk lopend, per fiets of per cyclo overbruggen. Zo zijn de plaatsen waar we komen en hun omgeving uitstekend per fiets te verkennen.

  Vietnam kun je ook vanaf het water bekijken: vanuit Saigon, Nha Trang en Hue maken we een boottocht.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Cathay Pacific
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Nha Trang - Da Nang
  • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
  • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet en ontbijt
  • Bezoek aan Mekong Delta
  • Cyclotochten in Saigon en Hanoi
  • Bezoek aan de zandduinen in Mui Ne
  • Boottocht langs tropische eilandjes voor de kust van Nha Trang
  • Bezoek aan de warmwaterbronnen en modderbaden in Nha Trang
  • Fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
  • Kookworkshop in Hoi An
  • Bezoek aan grotten en tempels in de Marmeren Bergen
  • Boottocht over Parfumrivier
  • Bezoek aan de Thien Mu Pagode
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander duikt liever de geschiedenis van het land in op zoek naar cultureel erfgoed. Sommige reizigers houden juist van een lekker actief programma, met zwemmen, snorkelen en fietsen, terwijl anderen bijvoorbeeld meer interesse hebben in al het lekkers dat de Vietnamese keuken te bieden heeft. de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, als dan niet met hulp met van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld is echter exclusief.

  Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Cyclotour met fietstaxi’s in Saigon. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
  • Excursie naar de Mekong Delta. Hier zien we het echte plattelands leven van de vruchtbaarste streek van Vietnam.
  • Een bezoek aan de modderbaden in Nha Trang, een ideale dag om lekker te ontspannen.
  • Boottocht langs kleine tropische eilanden die vlak voor de kust liggen. Eventueel kun je ook snorkelen of een duik in het water nemen.
  • Fietstocht in de omgeving van Hoi An langs mooie rijtterrassen en wuivende palmbomen, gevolgd door een leuke kookworkshop, waar je de lekkerste Vietnamese specialiteiten op tafel leert toveren.
  • Een boottocht over de Parfumrivier in Hué, die zijn naam te danken heeft aan geuren die het mee voerde van de wouden verderop. Daarna bezoeken we de Thien Mu pagode. Deze plek is bekend vanwege het boeddhistisch verzet tegen alle vormen van onderdrukking.
  • Cyclotour door Hanoi, waar je tussen de duizenden brommertjes door wordt gefietst.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Bij de zandduinen in Mui Ne kun je sleetje rijden vanaf de zandbergen.
  • De Marmeren Bergen bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kun je een wandeling maken over de heuvels bestaande uit marmer en zandsteen en verschillende grotten en tempels bewonderen.


  Ter plaatse zijn er uiteraard meerdere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Zo behoort een bezoek aan de Verboden Stad in Hué, of een tour langs de koloniale gebouwen in Hanoi ook tot de mogelijkheden.

  Reisdocumenten

  • e-ticket
  • paspoort, dat na vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
  • visum voor Vietnam, kosten € 65,-.
   Je kunt je visum via Djoser in samenwerking met het Visumburo/CIBT verzorgen. We brengen naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Je kunt de visumaanvraag ook zelf regelen bij de betreffende ambassade
    


   

  Geldzaken

  In Vietnam wordt er betaald met de Vietnamese dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: tegenwoordig overal mogelijk
  Contant: euro’s of dollars
  Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je geld opnemen.

  Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. 

  Maaltijden

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. In het algemeen is er een ruime keuze in ontbijt: boter, jam, ei of smeerkaas. Liefhebbers kunnen ook een Vietnamees ontbijt bestellen. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten. Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan.

  De prijs van een maaltijd is afhankelijk van wat en waar je eet, maar vanaf vijf euro heb je al een heerlijke maaltijd! Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Tenslotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

  Gezondheid

  Voor Vietnam zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen buiktyfus, DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

  De hygiënische omstandigheden in Vietnam zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen. 

  Klimaat en geografie

  De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Danang.  

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tijdens de reis naar Vietnam gaat ook een lokale Engelssprekende gids mee. Omdat het land zo groot is, gaan er drie gidsen mee die ieder tijdens hun eigen regio met je meereist. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de regio groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee gaat. De eerste gids reist mee van Saigon naar Nha Trang. Wanneer we het vliegtuig in Da Nang uitstappen staat onze volgende lokale gids op ons te wachten. Hij of zij reis mee tot Hue. Voor het noordelijke deel van Vietnam (Hanoi en omgeving) reist weer een andere gids mee met de groep. Onze gidsen vertellen vol enthousiasme over de bezienswaardigheden, omgeving en weten alle antwoorden op je vragen. Samen met de reisbegeleider zorgen zij voor een soepel verloop van de reis.

  FAQ

  Hoe reizen we door Vietnam?

  We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. Op de trajecten van Na Trang naar Hoi An en van Hué naar Hanoi, maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.
  Om een idee te krijgen van de bussen die gebruikt worden kun je kijken op www.djoserjunior.nl/_tr/

  Welke luchtvaartmaatschappij voert de binnenlandse vluchten uit?

  De trajecten Danang - Hoi An en Hue - Hanoi overbruggen we met een binnenlandse vlucht van Vietnam Airlines. Zij gebruiken voornamelijk vliegtuigen van westerse makelij, zoals Boeings en Airbussen.

  Beschikken de hotels over een zwembad?

  Vrijwel alle hotels tijdens de Djoser Junior reis door Vietnam beschikken over een zwembad. Alleen de hotels in Saigon en Hanoi hebben geen zwembad, maar bevinden zich wel op goede locaties in de stad. Je overnacht in leuke, kleine middenklasse hotels met een ongedwongen sfeer, vrijwel altijd met airconditioning. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het ontbijt is overal bij de reissom inbegrepen. Om een indruk te krijgen van de gebruikte accommodaties kun je een kijkje nemen op www.djoserjunior.nl/_acc/

  Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan wordt je samen op één kamer geplaatst. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Vietnam beschikken echter over het algemeen niet over kamers met 3 bedden. Indien er geen driepersoonskamer aanwezig is, wordt er op een tweepersoonskamer een extra bed bijgeplaatst.

  Kan ik pinnen in Vietnam?

  Je vindt pinautomaten in alle grotere plaatsen: Saigon, Nha Trang, Hoi An, Hué en Hanoi. Ook in veel kleinere plaatsen vind je pinautomaten die ook toegankelijk zijn voor een wereldpas. Vergeet alleen niet om de instellingen van uw betaalpas te wijzigen, zodat u ook buiten Europa kunt pinnen.

  Hoe wordt de Junior reis door Vietnam begeleid?

  De gehele reis wordt de groep bijgestaan door Nederlandse reisbegeleiding en Vietnamese gidsen. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van drie verschillende gidsen, die per regio meereizen (zuid/midden/noord). Iedere gids kent zijn eigen regio door en door. 

  De reisbegeleider, die de gehele reis met je meereist,  zorgt samen met de gidsen voor een goed verloop van de reis en biedt de meeste dagen een programma en/of excursies aan. Verder geven ze praktische tips voor het bezoeken van bezienswaardigheden, het kopen van leuke souvenirs en kennen ze de belangrijkste restaurants. Met z’n tweeën hebben ze ook meer tijd om aandacht te besteden aan de wensen van zowel de ouders als de kinderen.

  Heb ik voor Vietnam een visum nodig?

  Reizigers met de Nederlandse nationaliteit moeten vooraf een visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag. Aanvraag en verstrekking op dezelfde dag is mogelijk, wanneer je persoonlijk naar de ambassade gaat. Na boeking krijg je een eigen Mijn Djoser Site, waarop informatie over de visumaanvraag te vinden is. Ook sturen we je een aantal weken voor vertrek een herinnering. Als je het visum door Djoser in samenwerking met het CIBT wilt laten regelen, kun je dit bij boeking aangeven. Hiervoor rekent de Visumcentrale bemiddelingskosten die wij doorberekenen op de factuur.

  Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

  Voor de plaatsen waar wij komen tijdens de Junior reis in Vietnam is het niet nodig om malariapillen te slikken.
  Dit is echter een algemeen advies. Daarom raden wij u altijd aan om hierover contact op te nemen met uw huisarts, lokale GGD, Meditel of een andere medische instantie. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

  De netspanning is 220 Volt. Een wereldstekker kan van pas komen: in het zuiden van Vietnam gebruikt men stekkers van het Amerikaanse type, met twee platte poten, in het noorden het Europese model.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Vietnam heeft voor mobiele telefonie een goede dekking in de steden, redelijke dekking in de overige bewoonde gebieden, maar nauwelijks bereik in de berggebieden.

  Je kunt je mobiele telefoon normaal gesproken gewoon gebruiken in het buitenland, maar welke tarieven daarvoor worden berekend is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider. Voor internet op je mobiele telefoon worden vaak speciale pakketten aangeboden. In veel hotels is ook gratis wifi.

  Hoe groot zijn de groepen?

  De groepen bestaan maximaal uit 26 deelnemers, de minimum groepsgrootte is 10. Gemiddeld reizen er 16 personen in een reisgezelschap.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Fantastische reis! Vietnam is een geweldig land met vele hoogtepunten. De Chi Cu tunnels, de modderbaden, Hoi An, de kookworkshop en tenslotte Hanoi: TOP!!! Hotels, vervoer, reisbegeleiding zeer goed geregeld door Djoser. Dank hiervoor.

   Chat met Djoser
   Go to top
   Menu sluiten

   Reis zoeken

   Regio

   Prijs

   Met oog voor

   Reisduur

   Vakantieperiode