Indiase curry

Indiase curry

India is een ontzettend groot land met meer dan 1 miljard inwoners! Tijdens een rondreis in India zal het je dan ook opvallen dat de menu’s in de verschillende regio’s sterk uiteenlopen. Verschillen in klimaat, geografische ligging en godsdienst hebben een grote invloed op de keuken. Maar één ding hebben de verschillende keukens gemeen: de vele geurige en kleurige specerijen en verse kruiden die de smaak geven aan de vele gerechten die het land kent. Iedere streek en zelfs iedere familie, heeft zijn eigen kruidenmengsel: garam masala. Hét bekendste gerecht is natuurlijk de curry. Curry ’s zijn er in veel verschillende varianten en echt niet allemaal heel pittig. Als je in India een maand lang iedere dag een andere curry probeert, dan heb je een goede indruk van de Indiase keuken, maar zeker nog niet alle varianten geprobeerd! Als je al vast in de stemming wilt komen, kun je bij je eigen supermarkt tegenwoordig heel veel kruiden en andere ingrediënten vinden om zelf je Indiase curry te maken.