De Daikakuji tempel in Kyoto - Van de gebaande paden

De Daikakuji tempel in Kyoto - Van de gebaande paden

Daikakuji tempel Kyoto JapanDaikakuji is een mooie tempel in het noordwesten van Kyoto, Japan. Het is gebouwd in 800 als extra paleis voor keizer Saga die genoot van de rust in dit buitengebied van Kyoto. Dertig jaar na de dood van de keizer werd het paleis omgebouwd tot tempel. De tempel heeft een lange en interessante geschiedenis en wordt vaak gebuikt als filmlocatie voor historische films. Daikakuji is ook te vinden in het boek 'Tale of Genji', dit boek uit 1021 wordt gezien als de eerste moderne roman ter wereld. Er zijn verschillende gebouwen die verbonden zijn met een verhoogd houten pad. Veel van de gebouwen hebben schuifdeuren met prachtige schilderingen van de beroemde Kanō-school. In de tempel ligt een door de keizer Saga handgeschreven sutra die er voor gezorgd zou hebben dat een mysterieuze ziekte, die door het land slachtoffers maakte, tot een einde kwam. De sutra is elke 60 jaar te zien.

Daikakuji tempel  Osawa Kyoto JapanNaast de tempel ligt het Osawa meer dat 1200 jaar geleden is aangelegd en onderdeel is van een tuin. Rond het meer kun je wandelen en er zijn verschillende beelden en een pagoda. De tuin is het mooist met kersenbloesem en herfstkleuren, maar sowieso een bezoek waard.

Omdat buiten de gebaande paden ligt is het een stuk rustiger dan bij veel andere tempels in Kyoto. De tempel scoort hoog op Tripadvisor.

De tempel is te bezoeken op al onze reizen door Japan en is te bereiken met het openbaar vervoer. Ook op de fiets is de tempel goed te bezoeken.