Een Culinaire Reis door Vietnam

Een Culinaire Reis door Vietnam


Eten noodles VietnamLaat je tijdens de reis in Vietnam inspireren door de culinaire keuken aan de hand van lokale specialiteiten en lekkernijen. Maak kennis met nieuwe ingrediënten en een unieke eetcultuur. De lange geschiedenis van Vietnam is duidelijk terug te zien in de nationale keuken. Door de jaren heen zijn er ongeveer veertig kooktechnieken ontwikkeld die garant staan voor ruim 80.000 verschillende gerechten. Tijdens het reizen krijg je de uitgelezen kans om deze culinaire hotspot te ontdekken!

De Keuken
De culinaire keuken heeft een grote bijdrage aan de manier waarop mensen hun reis door Vietnam beleven. Maak kennis met de traditionele ‘Pho’ in Hanoi, een kruidige soep op basis van basilicum, limoen, taugé, chilipepers en stukjes rundvlees. In de hoofdstad vind je in elke straat familiezaakjes die dit gerecht aanbieden.

Door de Franse geschiedenis in Hanoi, is de baguette ook een populair product in Vietnam. Daar wordt het Bahn Mi genoemd. Kort gezegd is Bahn Mi een broodje belegd met twee soorten paté, chilipeper, reepjes ingelegde wortel, komkommer en behoorlijk wat koriander. Ideaal als lunch!

Noodlesoep Vietnam Als je een Vietnamees vraagt waar het eten het beste is, zeggen ze allemaal Hué. Deze stad ligt in het midden van Vietnam en wordt ook wel de keizerstad genoemd. De plek waar Noord en Zuid samen komen vormt het hard van de Vietnamese keuken.

Wanneer de route verder naar het zuiden trekt, veranderen de gerechten ook. Hier worden de Vietnamese en Thaise keukens succesvol gecombineerd. De gerechten zijn nog kruidiger en veranderen van noedels met soep in rijst met heerlijke curry.

Als bijgerecht worden er Summer Rolls geserveerd. Deze loempia’s zijn een zomerse twist op de bekende gefrituurde loempia’s.

Gebruiksaanwijzing voor een Vietnamese maaltijd
In Vietnam zijn er pakweg drie mogelijkheden om iets te eten. Ten eerste zijn er restaurants die verschillen van basic tot zeer culinair, daarnaast zijn er talloze eetkraampjes op straat en er zijn fietsende verkopers waarbij je drankjes of vers fruit kunt kopen. Waar je ook terecht komt, een goed gevulde noedelssoep eet je al voor 2 a 3 euro.

Vietnamezen eten niet met mes en vork maar met stokjes. Aan het begin van de reis is dit nog even wennen, maar oefening baart altijd kunst. Aan tafel wordt het eten op traditionele wijze geserveerd en eet je met iedereen gemeenschappelijke gerechtjes. 

Suggesties
Bun Bo Nam Bo restaurant Hanoi VietnamIn Hanoi? Ga dan zeker een keer langs het restaurant ‘Bun Bo Nam Bo’. Je kunt kiezen uit twee soorten hoofdgerechten die ongeveer 2,50 per stuk kosten. Het gerecht bestaat dit keer uit een frisse Nuoc Nam (Vietnamese vinaigrette) salade met gegrilde biefstuk, noedels en kruiden. Een aanrader! Adres: 67 Hàng Điếu, Cửa Đông, Hanoi

Voor een overheerlijke lunch in Saigon hoef je niet lang te zoeken. Zoek een van de eetkraampjes op bij de ingang van de Benh Thanh Markt, midden in het centrum van de stad. Hier serveren ze allerlei soorten curries, salades en frisse sapjes. Wanneer je door deze markt loopt is het niet te missen!
Adres: Ben Thanh Market, Lê Lợi street, Ben Thanh, Saigon

Bekijk onze rondreizen door Vietnam.