Vietnam – top 5 bezienswaardigheden

Vietnam – top 5 bezienswaardigheden

Vietnam is met een lengte van 1600 km een indrukwekkend land om te bezoeken. Door de langgerektheid van het land heeft elke regio weer een ander klimaat en daardoor dus ook een ander landschap. Zo kan het in de bergen in het noorden van het land best fris zijn en kan het er zelfs sneeuwen. In het centrale deel van Vietnam is het daarentegen subtropisch en het zuiden is zelfs tropisch te noemen. Er is dus eigenlijk geen ‘beste’ periode om naar Vietnam te reizen, je kan er het hele jaar door naar toe gaan! 
 
Maar met zo’n enorm land heb je ook enorm veel bezienswaardigheden, die natuurlijk allemaal de moeite waard zijn. Daarom hebben we een top 5 gemaakt van highlights die je tijdens de reis echt niet mag missen!
 
1.Halong BayVietnam Halong Bay Djoser
Misschien wel hét bekendste beeld van Vietnam; een baai vol blauwgroen water waar kalkstenen rotsen parmantig uit oprijzen. De mooiste manier om Halong Bay te ontdekken is natuurlijk per boot, waarop je ook kunt overnachten. In de avondzon ziet alles er bovendien nóg pittoresker uit, en het is ook mooi meegenomen dat het eten aan boord zeer smakelijk is. 
 
 
2. Hoi An
Vietnam Hoi An Volgens velen is Hoi An het meest charmante plaatsje van Vietnam. Deze havenstad is jarenlang een belangrijke Aziatische handelsstad geweest, waardoor je er veel buitenlandse invloeden vindt. Van Japanse handelshuisjes tot Chinese tempels en oude pakhuizen, er is veel bewaard gebleven. Het centrum staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ‘s avonds worden overal kleurige lampionnen ontstoken voor een extra mooi effect.
Ook kun je 's ochtends vanaf 06.00 uur naar een leuke (vis)markt bij de rivier en kun je in Hoi An misschien wel de beste kooklessen van heel Vietnam volgen. Genoeg te doen dus! 
 
 
3. MekongdeltaVietnam Mekong Delta
Voor reizigers een hoogtepunt van de reis, voor Vietnamezen een bron van leven: de Mekongdelta. De rivier Mekong begint in Tibet en stroomt door China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam en mondt uiteindelijk uit in de Zuid-Chinese zee. De eindeloze waterwegen voeren je langs groene rijstvelden, authentieke dorpjes, tempels, drijvende markten en geven je een kijkje in het dagelijkse leven van de rivierbewoners. 
 
Vietnam Saigon Ho Chi Minh City Cu Chi4. Cu Chi-tunnels
De tunnels van Cu Chi vormen een gigantisch ondergrond netwerk dat bijna onder heel Vietnam doorloopt. Tijdens de Vietnamoorlog (1955-1975), waarbij het Amerikaans georiënteerde zuiden en het communistische noorden in gevecht waren, werden de tunnels gebruikt als toevluchtsoord voor de communistische rebellen. Vanuit de tunnels gingen ze met de Amerikanen in gevecht. Nu is een deel van het tunnelcomplex omgebouwd tot museum en kun je zelf de tunnels in, die ze gelukkig wel iets verbreed hebben.
 
 
5. CyclotochtVietnam Ho Chi Minh City Saigon Cyclo
Een cyclo is een fietstaxi met 3 wielen en 2 zitplaatsen voorop die tijdens de Franse koloniale periode zijn intrede deed, nadat men had vergeefs geprobeerd de riksja te introduceren. Een cyclo is gemaakt voor 2 Vietnamezen of 1 Europeaan en het allerleukste is natuurlijk zelf een ritje maken per cyclo. Tip: doe in Ho Chi Minhstad of in Hanoi een cyclotocht. Zo zie je de stad op een heel andere manier!
 

> Rondreizen Vietnam