Wat staat er op de kaart in Thailand?

Wat staat er op de kaart in Thailand?

In Thailand hoef je niet naar een chique restaurant te gaan om heerlijk te eten. Waar je ook bent, in Bangkok op het bekende Khaosan road, aan het strand van Koh Samed of zo maar ergens op een onbekende plek: op bijna iedere straathoek kun je wat nieuws proberen uit de zeer diverse Thaise keuken.



Vissaus
Nam pla is het Thaise woord voor vissaus. Dit ingrediënt wordt toegevoegd als smaakmaker en is gemaakt van verschillende soorten vis waaronder ansjovis. Het is gemaakt van het vocht uit gedroogde en gefermenteerde vissen. De smaak is erg zout.

Garnalen
Thai zijn gek op garnalen. Als je een garnalengerecht besteld hoef je ze zelden zelf te pellen. Van garnalen vissen en kreeften wordt in Thailand ook een pasta gemaakt. Een ware delicatesse.

Tofu
Al jaren favoriet bij vegetariërs, maar ook heerlijk complementair bij een gerecht als Pad Thai. Mits met de juiste smaakmakers bereid, doet tofu het altijd goed in een gerecht met rijst of noodles. Tofu is gemaakt van sojabonen, die van zichzelf bijna geen smaak hebben. Tofu absorbeert makkelijk andere kleuren en smaken.

Tamarindesaus
In Nederland alleen bij een goede toko te vinden, in Thailand en in de rest van Zuidoost Azië overal. De pulp van de  peulvruchten van de tamarindeboom is de basis voor deze saus. Thai marineren, zowel vlees, vis als ei in deze saus.

Bekijk ons aanbod rondreizen in Thailand.