De Azoren, meer dan alleen Sao Miguel

De Azoren, meer dan alleen Sao Miguel


De Portugese eilandengroep van de Azoren bestaat uit negen bewoonde en acht bewoonde eilanden. Het grootste eiland heet Sao Miguel en telt meer dan de helft van het totale aantal inwoners. Dat betekent echter niet dat de andere eilanden niet het bezoeken waard zijn. Integendeel zelfs!

Lava op Sao Jorge
San Jorge AzorenSao Jorge is een eiland ten noordwesten van Sao Miguel. Het eiland is iets meer dan 50 kilometer breed en 8 kilometer lang. De vulkanische oorsprong van de vele eilanden van de Azoren komt goed tot uiting op dit eiland. Als lava in contact komt met water ontstaan bijzondere, vlakke stukken land. Sommige van deze stukken zijn uitermate geschikt voor landbouw. Andere zijn verworden tot natuurlijke baden of meren. Samen met de adembenemende kliffen is Sao Jorge daarmee een prachtige plek om te wandelen.

De piek van Pico
Het hoogste punt van Portugal is te vinden op het eiland Pico. De vulkaan op dit eiland kent een hoogte van meer dan 2300 meter. Deze is voor het laatst uitgebarsten in 1963. Door de uitbarstingen en het gunstige klimaat is de grond erg vruchtbaar. Daarom vind je hier veel wijngaarden. De Unesco heeft dit wijngaardlandschap in 2004 zelfs op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Aan de kusten van Pico zijn nog sporen te vinden van de grootschalige walvisangst. Dit is sinds  enkele decennia verboden. Het ‘Museu dos Baleeiros‘ geeft een goed inkijkje in dit verleden.

Het luxe Faial
Faial molen AzorenSamen met de twee eerder genoemde eilanden vormt Faial de driehoek van de Azoren. De grootste stad op het eiland heet Horta. Deze stad is eeuwenlang een belangrijke halte geweest in de Transatlantische oversteek. Vandaag de dag zijn het vooral luxe zeiljachten die hier aanleggen. Verder kun je vanaf dit eiland een boottocht ondernemen op zoek naar potvissen en dolfijnen.

Je kunt bij Djoser een 10-daagse rondreis maken over de Azoren. Ook is er een 14-daagse wandelvakantie naar de Azoren en een wandel- en fietsvakantie van 14 dagen.