Een dag in Bangkok

Een dag in Bangkok

Wat je ook gaat doen, als je reist naar Thailand is de kans groot dat je reis in Bangkok begint. Met meer dan 7 miljoen inwoners, chaotisch verkeer en een indrukwekkende skyline is deze wereldstad voor veel reizigers een kleine cultuurschok. En dat terwijl de stad juist zo’n gezellige dorpse sfeer heeft! Daarom hierbij een suggestie voor een leuke dag in Bangkok


Ochtend: Wat Pho en het Koninklijk Paleis
Grand Palace Bangkok ThailandDe binnenstad van Bangkok staat boordevol tempels en paleizen. Zoveel zelfs, dat het maanden zou duren om ze allemaal te zien. Ga daarom eerst naar de meest indrukwekkende: de tempel van Wat Pho en het koninklijke Koninklijk Paleis. Vertrek het liefst zo vroeg mogelijk: dan is het nog niet zo warm en lekker rustig. Kortom, het beste moment om te slenteren langs alle verschillende tempels en koninklijke vertrekken.

De tempel van Wat Pho staat bekend om zijn gigantische gouden liggende Boeddha. Hij is in totaal 46 meter lang en bij het hoofdeinde 15 meter hoog. Je kunt er in zijn geheel omheen lopen, maar vergeet daarbij niet te kijken naar de muren: die zijn beschilderd met allerlei fantasierijke taferelen en beeldende verhalen. Maar behalve de liggende Boeddha is er nog veel meer te zien. Het complex is namelijk ook de geboorteplaats van de Thaise massage. In een klein bijgebouwtje zie je overal medische tekeningen, waarop alle drukpunten van het menselijk lichaam staan afgebeeld. Tussendoor is in prachtig Thais geschreven hoe je deze het beste kunt masseren. Nog altijd komen studenten hierheen om massagetherapie te leren!

Vanuit Wat Pho is het maar een klein stukje lopen naar het Koninklijk Paleis. Voordat je naar binnen gaat, is het goed om te weten dat mannen én vrouwen een lange broek moeten dragen en hun schouders bedekt moeten houden. Binnen de grote muren ontdek je een spektakel van bombastisch versierde paleizen en tempels, vaak ingelegd met de duurste edelstenen en mozaïeken. Je raakt bijna overweldigd van alle schoonheid en rijkdom. Als je de tijd hebt is zeker de moeite waard om naar de Smaragden Boeddha te gaan, die diep in één van de tempels verborgen ligt. Deze komt waarschijnlijk uit het jaar 50 na christus en is één van ‘s werelds belangrijkste Boeddhistische heiligdommen.


Middag: varen over de khlongs
Klong tour Bangkok ThailandBangkok wordt ook wel het Venetië van het oosten genoemd. De stad hangt samen aan een web van kanaaltjes, rivieren en grachten. Geen betere manier dus om de stad te leren kennen dan vanaf het water! En de beste manier om te varen is met een traditionele longtailboot. Deze slanke houten bootjes zie je overal in Thailand omdat ze makkelijk door de smalle kanalen kunnen varen. Zo kom je extra dicht bij het lokale leven! Veel huizen liggen pal aan het water en je vaart dus eigenlijk door de achtertuin van de mensen. Erg gezellig: je ziet oma’s en opa’s lachend toezien terwijl de kleinkinderen in het water plonzen of mensen rondpeddelen met hun verse boodschappen van de floating markets. Dat Thai vriendelijke mensen zijn wordt tijdens de boottocht al snel duidelijk. Overal waar je komt zwaaien de mensen je vrolijk toe!


Namiddag: stap op de fiets

Na het heetst van de dag zoeken de bewoners van Bangkok verkoeling in de schaduw van de straten. Hét moment dus om een fietstocht te maken! De leukste wijk om dit te doen is Chinatown: een eindeloos doolhof van steegjes waar je struikelt over de verschillende tempels en geurende buitenkeukens. De meeste fietstochten beginnen in het speciale ‘schrootdistrict’ van Bangkok. Een bijzonder gezicht: hier liggen op de hoek van straten metershoge hopen schrootmetaal, dat door de kleine ateliers langzaam wordt gerecycled. Klop gerust aan bij één van de werkplaatsen, voor een foto of een korte uitleg, je wordt vaak vriendelijk te woord gestaan. Het voelt al snel alsof je door een klein dorpje fietst. Mensen sjokken over straat om een praatje te maken met hun buren of liggen languit te relaxen op een bankje.

Eetstalletje Bangkok ThailandChinatown staat ook vol overdekte markten, waarvan de bijzonderste de bloemenmarkt is. Kransen en boeketten spelen een belangrijke rol in het lokale Boeddhistische geloof, waardoor eigenlijk altijd wel iemand iets wil kopen. De markt gaat dus 24 uur per dag door, de hele week door! Binnen in de hal is het een bedrijvig en kleurrijk geheel. Koop alvast een mooie lotusbloem voor een bezoek aan de tempel van Wat Kanlaya, die maar door weinig toeristen wordt bezocht.

Tijdens het fietsen wordt je waarschijnlijk vaak verleid door de heerlijke geuren van het Thaise streetfood. Sluit de dag daarom af in stijl bij Yaowarat Road, die ’s avonds verandert in één groot openluchtrestaurant. Kies een paar standjes uit en bestel naar hartenlust! Gegarandeerd een smakelijke afsluiting van een leuke dag in Bangkok.

Bekijk al onze reizen door Thailand.

Bekijk onze Family reizen door Thailand.

Reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven