Toppunt van Madeira!

Toppunt van Madeira!Mijn hartslag is hoog, ik voel mijn benen verzuren. Achter mij hoor ik gehijg en gepuf, daar waar ik gewoonlijk hard schaterlachen, geklets en veel gemaakte grapjes hoor. Iedereen van de groep blijft stap voor stap de uitgestrekte berg beklimmen. Dit is de laatste en de zwaarte klim van de wandelreis. Zelfs diegene die gisteravond een paar drankjes teveel ophebben, zetten zonder gezeur door.

Madeira wandelreis uitzicht berg Ribeira BravaHet voelt magisch en onwerkelijk dat we boven de wolken lopen, ieder stapje brengt ons dichter naar de zon die als een warme deken op onze huid straalt. Tussen het eindeloze hoge bergen-gebied, waait een zachte wind. In de verte hoor ik geluiden van de natuur; vogels die fluiten, een zuchtje wind langs de planten en kleine watervalletjes die druppelend naar de voet van de berg naar beneden gaan.

Ik kom boven, het is nog mooier dan dat ik had durven hopen. Eindeloos uitzicht op bergen die boven de wolken uitkomen. Ik bevries... ik vergeet te ademen.

Na een paar seconden van verbijstering bereikt de groep een voor een de top. Een gevoel van trots, opluchting, overwinning maakt dat er in de groep een overweldigde sfeer hangt. We geven elkaar een high five, dansen op Portugeese muziek, lachen, proosten met poncha (locale likeur) en genieten vol van het moment.

Wat is Madeira ontzettend mooi. Na onze lunch bereiden we ons voor op de afdaling... Vol zelfvertrouwen pak ik de routekaart en vervolg ik de wandeling.

Na 50 meter dalen...gaan we weer stijgen...en... we blijven maar stijgen. ‘Onee, dit kan niet goed zijn’ denk ik nog. En ja hoor... ik bleek te vroeg het ‘top feestje’ te hebben gevierd.‘

Ach, kan gebeuren meisje’ zegt iemand uit de groep, als we uitgelachen zijn om deze ontzettende blunder.
Iedereen zet zijn pas weer in om de ‘tweede’ top te bereiken.

Het betoverende, prachtige landschap, de enthousiaste groep en de ontspannen sfeer maken deze wandeling ‘top’.

Lees meer over de Wandelreis Madeira.