De blauwe stad in Marokko

De blauwe stad in Marokko

Chefchaouen is een heerlijk relaxed stadje in het noordoosten van Marokko, vlakbij de Spaanse grens. Er wordt veel Spaans gesproken, waardoor je soms heel even vergeet dat je in Marokko bent. De stad ligt in het Rifgebergte en waar je ook bent, het uitzicht is overal adembenemend. Je kunt er heerlijk wandelen en wellicht een praatje maken met de vriendelijke mensen die je onderweg tegenkomt.

Chefchaouen Blauwe Stad in MarokkoHet mooiste aan de stad is ongetwijfeld de pittoreske, sprookjesachtige Medina, waar alle gebouwen en huizen hemelsblauw zijn geverfd. Niet voor niets wordt Chefchaouen ook wel ‘De blauwe stad’ genoemd. Door het heldere berglicht dat op de stad valt, krijgt deze een magische sfeer. De Medina is niet groot, maar je kunt er uren doorbrengen want je wil voortdurend blijven staan om al het moois dat je ziet op de foto te zetten.

Ook als je het thuisfront wil verrassen met een bijzondere souvenir, zit je goed in Chefchaouen. Je komt er prachtige handgemaakte spullen tegen die je nergens anders in Marokko vindt. De kleurrijke geweefde dekens, wollen jassen en tapijten die overal hangen en liggen uitgestald vormen een prachtig contrast met de blauwe muren. Een genot om naar te kijken en het is moeilijk om de verleiding om ze te kopen te weerstaan!

Bekijk onze 21-daagse reis naar Marokko.
 

Chefchaouen deur Blauwe Stad in MarokkoChefchaouen hofje Blauwe Stad in Marokko

Chefchaouen straat Blauwe Stad in MarokkoChefchaouen deur Blauwe Stad in Marokko