• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Marokko15 dagen

  We maken een mooie reis langs verschillende steden, zoals het moderne Casablanca met de grote Hassan II-moskee en de bekende, kleurrijke koningssteden Fes, Meknès en Marrakech. Wandel door de gezellige, smalle straatjes in de oude medina’s. Struin door de souks en koop je souvenirs in de kleine winkeltjes op de bazaar. We maken een tocht door de woestijn en rijden door de hoge Atlas langs Berberdorpjes waar kennis kunt maken met de vriendelijke bewoners. We eindigen de reis in het vissersplaatsje Essaouria met talloze koffiehuizen en gezellige terrasjes aan het strand.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Casablanca
  2. Casablanca - Volubilis - Meknes - Fès
  3. Fès
  4. Fès - Ifrane - Midelt
  5. Midelt - Zouala
  6. Zouala - Rissani - Erfoud - Merzouga
  7. Merzouga - Todra kloof - Oaurzazate - Ait Ben Haddou
  8. Ait Ben Haddou - Marrakech
  9. Marrakech, bezoek souks
  10. Marrakech
  11. Marrakech - Essaouira
  12. Essaouira
  13. Essaouira
  14. Essaouira - Casablanca
  15. Casablanca - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  We bezoeken de koningssteden van Marokko, trekken over de hoge Atlas en overnachten in de woestijn. We sluiten deze 15-daagse reis af aan het heerlijke strand van Essaouira.

  Casablanca
  Dag 1 Amsterdam - Casablanca

  Met een directe vlucht van Royal Air Maroc vliegen we naar Casablanca toe. Casablanca, of 'Casa', zoals de Marokkanen Casablanca noemen, is niet echt een oude stad en het straatbeeld wordt bepaald door grote gebouwen, moderne winkelstraten en heel veel restaurants.

  Koningssteden Meknès en Fès
  Dag 2 Casablanca - Volubilis - Meknes - Fès
  Dag 3 Fès

  Medina Rabat Marokko Junior GroepsreisOp weg naar Fès bezoeken we de Romeinse ruïnestad Volubilis dat ooit in het centrum van een vruchtbaar landbouwgebied lag. Vroeger werden hier koren en olijven maar ook wilde dieren verhandeld. In een aantal Romeinse villa’s kun je prachtige mozaïeken bewonderen. We stoppen ook in Meknès, de volgende koningsstad en lopen even door de medina met kleurrijke souks, ofwel smalle marktstraatjes met kleine winkeltjes waar van alles te koop is. De kans is groot dat als je tijdens je zoektocht naar het perfecte souvenir, je een lekker kopje muntthee aangeboden krijgt.

  Later die dag arriveren we in Fès, de oudste koningsstad van Marokko en het religieuze centrum van het land. Het oude centrum is een kleurrijk doolhof waarin het een drukte van belang is, overal wringen volgeladen ezels, karren en sjouwende mannen zich tussen de drukte door. De wolververs geven hun wijk letterlijk een kleurrijk aanzien. Nadat ze de wol in enorme aardewerken kruiken geverfd hebben, hangen ze de strengen te drogen in de straten. Je ziet ook houtdraaiers, koperslagers en leerlooiers aan het werk. Ze bedrijven hun ambacht op traditionele wijze, zonder moderne machines. De dierenhuiden die door de leerlooiers zijn bewerkt, liggen te drogen op de daken van huizen. Het stinkt ontzettend, maar een muntblaadje voor je neus, moet de geurr verhullen! In de medina kun je naast stoffen en kruiden ook amuletten tegen het boze oog kopen.

  Woestijn en Atlas
  Dag 4 Fès - Ifrane - Midelt
  Dag 5 Midelt - Zouala
  Dag 6 Zouala - Rissani - Erfoud - Merzouga
  Dag 7 Merzouga - Todra kloof - Oaurzazate - Ait Ben Haddou

  We maken een schitterende tocht door het Atlasgebergte en rijden een woestijnachtige streek in. Onderweg passeren we karakteristieke bergdorpjes waar de Berbers nog op traditonele manier leven. We rijden door dichte cederwouden en als je goed kijkt, zie je apen van boom naar boom slingeren. De groene savanne maakt plaats voor de woestijn. We rijden door de ‘Tunnel du Légionnaire’ naar Midelt en volgen de loop van de rivier in de Ziz-vallei.

  Kamelentocht Sahara woestijn MarokkoVanuit Erfoud maken we een onvergetelijke woestijnsafari. We trekken met landrovers naar het oosten en rijden de ‘kleine woestijn’ Erg Chebbi bij Merzouga in waar je verrast wordt door de eerste, echte zandduinen. Het lijkt echt of je aan het einde van de wereld gekomen bent. Hier stappen we op de kamelen die voor ons klaar staan en trekken door de eindeloze zandvlakte van de Sahara. Die nacht logeren we in tenten in een traditioneel Berberkamp midden in de woestijn. De sfeer is oprecht sprookjesachtig; de ondergaande zon laat de gouden zandduinen rood gloeien en de vriendelijke Berbers zorgen voor een smakelijk diner. Daarna wordt er gedanst rond het kampvuur en tenslotte val je onder de uitzonderlijk heldere sterrenhemel heerlijk in slaap. De volgende ochtend zul je tijdens het ontbijt zien dat de zandzee weer langzaam kleur krijgen,

  Nadat we ons opgefrist hebben maken we ons op voor een lange maar schitterende tocht door  woestijngebied naar Ait Ben Haddou. Onderweg stoppen we bij de indrukwekkende Todra Kloof, bijzonder mooie kloof van 300 meter diep en op sommige plaatsen niet meer dan 20 meter breed.

  Het gebied waar wij doorheen rijden, wordt de ‘Vallei van de duizend kashba’s genoemd en langs de weg staan dan ook nog veel oude kashba’s. De prachtig versierde, rode lemen bouwwerken vormen een harmonisch geheel met de omgeving en hebben al in menig film een belangrijke achtergrondrol gespeeld. Onderweg bezoeken we dan ook de Atlas Studio’s, het Hollywood van Marokko en overnachten bij Ait ben Haddou: de mooiste en bekendste vesting met talloze smalle straatjes en steegjes. De kans is groot dat je de kashba van Ait Ben Haddou al eens in een film hebt gezien. Scenes uit Game of Thrones, The Mummy, Gladiator en nog veel meer spectakelfilms zijn hier opgenomen.

  Marrakech
  Dag 8 Ait Ben Haddou - Marrakech
  Dag 9 Marrakech, bezoek souks
  Dag 10 Marrakech
  Dag 11 Marrakech - Essaouira 

  Djemaa el-Fna Plein Marrakech We verlaten het relaxte Ait Ben Haddou en rijden door de Atlas over de Tizi-n-Tichkapas, de hoogste bergtop van Noord-Afrika naar  Marrakech. Dit is een prachtige route met mooie vergezichten. Wordt je snel wagenziek? Vergeet dan niet een primatour mee te nemen. Het kan onderweg wat bochtig zijn. Wist je dat Marokko zijn naam dankt aan de vroegere hoofdstad Marrakech? Marrakech wordt ook wel de roze stad genoemd. De stad is beroemd om zijn oude medina en het levendige Djemaa el-Fna, het grootste en bekendste plein in het hart van de stad. 's Ochtends kun je hier de meest kleurrijke markt van Marokko bezoeken. In de middag verandert het plein in één grote vau-de-ville met goochelaars, slangenbezweerders, waarzeggers, bedelaars en verkopers. Maak vooral een ritje met een paardenkoets en verken de stad relaxt vanuit zo'n caleche. De medina telt ontelbaar veel straatjes met elk een eigen specialiteit. In een straat koop je alleen maar groente en fruit en in een ander straatje zijn alleen tapijten te koop. Pas op de je niet verdwaald in de chaos die de souks met zich meebrengen. 


  Essaouira
  Dag 12 Essaouira
  Dag 13 Essaouira
  Dag 14 Essaouira - Casablanca
  Dag 15 Casablanca - Amsterdam

  Marokko Essaouira bootjesNa de drukte van de steden en de ritjes door de warmte, brengt het verblijf in het vissersplaatsje Essaouira aan de kust een welkome afwisseling. Het stadje ligt aan zee en de bijna permanente wind zorgt voor aangename verkoeling. Essouira doet meer Portugees aan dan Marrokaans. Dat komt vooral door de  verweerde, witte huisjes in de vesting, de talloze koffiehuizen en de gezellige terrasjes. Vroeger was Essaouira een bloeiende handelsplaats door speciale belastingregels. Later kreeg deze stad ook faam als badplaats. De nauwe straatjes komen tot leven door de leuke souvenirwinkeltjes. In de haven kun je zien hoe de vissers de vangst van die ochtend in rieten mandjes aan wal gooien. Gegadigde kopers drommen eromheen; verser kun je het niet krijgen. Hou je van vis? Je kunt dus heerlijk vis eten.

  Vanuit Essaouira rijden we op tijd  terug naar Casablanca, zodat we de middag kunnen doorbrengen in de stad. Je hebt alle tijd om de hihglihgts te bewonderen en de laatste souvenir te shoppen. 
   

  Hassan II Moskee Casablanca Marokko Djoser

  Als we in Casablanca aankomen, brengen we een bezoek aan de enorme Hassan II moskee, één van de grootste moskeeën ter wereld. Het is de enige moskee in Marokko die je als niet-moslim mag bezoeken. Binnen zijn aparte gebedsruimtes voor mannen en vrouwen. trek voordat je naar binnen gaat wel eerst je schoenen uit. 
  De minaret van de moskee is dan 200 meter hoog en is daarmee de hoogste minaret ter wereld! Rond de moskee komen families samen om te picknicken.

  De volgende dag vliegen we weer naar Amsterdam.
   
  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  19 dec - 02 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.745,-
  € 1.645,- (kind t/m 11 jr)

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  24 apr - 08 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.595,-
  € 1.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  01 mei - 15 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  14 jul - 28 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 jul - 11 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 dec - 08 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 apr - 07 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.645,-
  € 1.545,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 apr - 14 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.645,-
  € 1.545,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vluchten met Royal Air Maroc
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding 
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Spectaculaire tocht door de woestijn met terreinwagens
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
  • Inclusief 14 x ontbijt
  • Kampeerovernachting in de woestijn in een bedoeïenentent
  • Kamelensafari in de Sahrara
  • Diner bij het kampvuur in de woestijn
  • Bezoek aan de Hassan II Moskee
  • Excursie naar Volubilis en Meknés  
  • Bezoek aan de Atlas Studio's
  • Bezoek aan Ait ben Haddou
  • Bezoek aan de souk in Marrakech
  • Verblijf in comfortabel hotel direct aan zee in Essaouira.

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in comfortabele hotels met douche en toilet op de kamer. In de meeste hotels is gratis  WIFI en airconditioning aanwezig. Sommige hotels hebben ook een restaurant met een gezellig terras of een binnenplaats, waar je heerlijk kunt zitten eten. We gebruiken hotels met een eigen karakter en met een goede ligging, vaak op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden.


  In Fès overnachten we in typische Marokkaanse sferen. Het hotel ligt naast de ingang van de medina en op loop afstand ben je bij de kleine straatjes van Fès.
   

  In de woestijn overnachten we in tenten in een berberkamp. Hiervoor hoef je geen slaapzak mee te nemen; er staan bedden in je tent en voor schone lakens, dekens en een handdoek wordt gezorgd. 
   

  Vanuit het 5 sterren Atlas Resort & Spa in Essaouira loop je zo het strand op en de zee in. De gezinsvriendelijke omgeving en tal van restaurants en attracties in de buurt, maken dat dit hotel een uitstekende plek is om je rondreis te eindigen en te ontspannen. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Casablanca Hotel Maamoura
  Fes Hotel Batha
  Midelt Hotel Taddart
  Ait Benhaddou Riad Maktoub
  Marrakech

  Hotel Gomassine

  Essaouira Hotel Cote Ocean Mogador


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.
   

  Vliegreis

  Royal Air Maroc

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Royal Air Maroc

   Traject

   Amsterdam - Casablanca

   Vertrek

   18:40

   Aankomst

   21:20

  • Vlucht met

   Royal Air Maroc

   Traject

   Casablanca - Amsterdam

   Vertrek

   13:15

   Aankomst

   17:40


  Gedurende de zomertijd in Nederland is het in Marokko 2 uur vroeger; in de winter is het 1 uur vroeger.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus met eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vluchten met Royal Air Maroc
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding 
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Spectaculaire tocht door de woestijn met terreinwagens
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet
  • Inclusief 14 x ontbijt
  • Kampeerovernachting in de woestijn in een bedoeïenentent
  • Kamelensafari in de Sahrara
  • Diner bij het kampvuur in de woestijn
  • Bezoek aan de Hassan II Moskee
  • Excursie naar Volubilis en Meknés  
  • Bezoek aan de Atlas Studio's
  • Bezoek aan Ait ben Haddou
  • Bezoek aan de souk in Marrakech
  • Verblijf in comfortabel hotel direct aan zee in Essaouira.

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de medina op zoek naar koopjes, de ander wil liever een museum bezoeken of strijkt neer op een terras op het Djemaa-el-Fna-plein, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Marokko zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan de Hassan II Moskee in Casablanca; Dit is de op twee na grootste moskee ter wereld en de enige moskee in Marokko waar je als niet-moslim naar binnen mag.
  • Met terreinwagens rijden we de woestijn in en maken een safari op een kameel door de eindeloze zandvlakte in de Sahara.
  • We bezoeken de souk van Marrakech, waar je je ogen uitkijkt aan exotische kruiden en handelswaar dat hier wordt aangeboden.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te gaan:

  • Onderweg naar Fès brengen we een bezoek aan de Romeinse ruïnestad Volubilis. En stoppen we in de koningsstad Meknes.
  • We maken een stop onderweg bij de bossen van Azrou, waar je makaken door de bomen ziet slingeren. Ook tref je hier een zeldzame soort vlinders.
  • We bezoeken de Atlasfilmstudio’s; het Hollywood van Marokko en Ait ben Haddou; de mooiste en bekendste vesting met talloze smalle straatjes en steegjes. Deze stad werd als decor gebruikt voor vele films.


  Ter plaatse zijn er diverse andere excursies en activiteiten mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld in Essaioura leren surfen of tijdens een kookworkshop een heerlijke tajine op tafel toveren. Een bezoekje aan de hamman maakt je verblijf compleet!

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers dat minimaal geldig is voor de duur van het verblijf.
    

  Geldzaken

  In Marokko wordt er betaald met de Marokkaanse dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
  Contant: enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende pinautomaten) is altijd handig.
  Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Het is in Marokko gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Het ontbijt in de hotels is bij de reissom inbegrepen en bestaat meestal uit brood, boter en jam of honing. Ook het diner in de woestijn is inbegrepen in de reissom. Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt tussen € 5 en € 10 voor een maaltijd. Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Het kraanwater in Marokko smaakt niet lekker. We raden dan ook aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken.

  Gezondheid

  Voor Marokko zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Marokko zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot boven de 30˚C, vooral in de woestijn en in steden als Marrakech is dit het geval. Deze temperaturen zin zeker geen reden om het land in de zomer te vermijden. De temperaturen zijn in de ochtend en in de avond aangenaam en aan de kust is de temperatuur door de zeewind zeer aangenaam. ’s Nachts kan het afkoelen tot zón 20˚C in de steden en in de woestijn zal de temperatuur nog verder dalen. Regen hoef je in deze periode van het jaar niet te verwachten.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Een lokale gids kan uitgebreid vertellen over een bepaalde bezienswaardigheid en over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Marokko?

  Deze Family-reis wordt begeleid door een lokale enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider/gids. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en ervaring, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van bussen met airco.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Marokko heeft een gematigd klimaat. In voor-en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is da de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee kan het ook in de zomer koel zijn, waardoor je een trui nodig hebt.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor de reis naar Marokko is geen visum nodig. Er is alleen een paspoort nodig dat geldig is tijdens de hele reis.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een eénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad. In de woestijn overnacht je in tenten in een berberkamp. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. Bij de overnachtingen in de woestijn is geen Wifi aanwezig.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Marokko is overwegend Islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding gewaardeerd. Dit betekent zowel voor mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Religieuze bezienswaardigheden dienen altijd met bedekkende kleding bezocht te worden, anders wordt de toegang geweigerd.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevebs voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast kan het in het voor- en najaar fris zijn in de bergen waardoor het verstandig is een trui mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top