São Miguel, Azoren

São Miguel, Azoren


Ondanks dat de Azoren al in de 15e eeuw ontdekt zijn, is het nog altijd een vrij onbekende bestemming. Deze negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden bevinden zich meer dan 1.000 kilometer van de Portugese westkust en tellen in totaal ongeveer een kwart miljoen inwoners. Voor wandel- en fietsliefhebbers biedt dit stukje Portugal mooie tochten. Het grootste eiland São Miguel kent misschien wel het meest indrukwekkende aanbod aan natuurschoon!

Site Cidades
Sao Miguel AzorenDe grootste stad Ponta Delgada op São Miguel biedt een uitstekende uitvalsbasis om dit eiland te ontdekken. Een bezoek aan de meren rond Site Cidades is de absolute trekpleister. In een voormalige vulkaankrater is een blauw én groen meer ontstaan. Deze twee meren worden gescheiden door een brug. Het is mogelijk om over de kraterwanden rondom de meren grote en kleine wandelingen te maken. Over het ontstaan van de meren gaan verschillende verhalen. Naast de wetenschappelijke verklaring gaat de mythe rond van een liefdesverhaal tussen een herder en een prinses. De koning verbood hun om samen te zijn, waarna hun tranen de meren zouden vullen. Het blauwe meer ontstond door de tranen uit de blauwe ogen van de herder, het groene meer door de tranen uit de groene ogen van de prinses.
 
Furnas
Behalve de meren zijn de warmwaterbronnen van Furnas ook zeker een bezoek waard. Het water uit de bronnen zou een genezende werking hebben op aandoeningen in de luchtwegen, voor depressie en reuma. Vlakbij de warmwaterbronnen is ook het grootste thermale natuurbad van Europa te vinden. Het Parque Terra Nostra is een botanische tuin van meer dan 10 hectare groot. Hier zijn verschillende prachtige planten-, bloemen- en bomensoorten te vinden. Daarnaast kan je ook heerlijk baden in een groot, bruin natuurbad!

Je kunt bij Djoser een 10-daagse rondreis maken over de Azoren. Ook is er een 14-daagse wandelvakantie naar de Azoren en een wandel- en fietsvakantie van 14 dagen.