Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Thailand?

Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Thailand?


Het voltage in Thailand is 220 volt, wat net iets lager is dan de 230 volt die in Nederland gebruikt wordt.
 

Heb ik een omvormer nodig in Thailand?

Nee, je hebt geen omvormer nodig in Thailand. Hoewel het voltage een beetje verschilt met Nederland is opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc. zorgt er voor dat het voltage omgezet wordt en je apparatuur zonder problemen opgeladen kan worden.

De frequentie van de stroom is 50 Hz in Thailand, dit is het zelfde als in Nederland.

Hoewel de ervaring leert dat apparatuur zonder problemen zal werken kun je ook op de oplader kijken. Als erop op de oplader iets van 100-240 V~50-60 Hz staat, dan kun je er vanuit gaan dat het werkt.
 

Heb ik een reisstekker nodig in Thailand?

Ja, je hebt een reisstekker nodig in Thailand. Er worden verschillende stekkers gebruikt:

  • Type A
  • Type B
  • Type C
  • Type F
  • Type O


De stekkers Type A en Type B hebben twee platte pinnen. Deze stekkers zijn het zelfde als in de Verenigde Staten. Hier heb je dus een reisstekker voor nodig.

Meestal wordt er echter net als in Nederland Type C en Type F stekkers gebruikt met twee ronde pinnen. Type O stopcontacten met drie ronde pinnen wordt ook gebruikt, maar daar werken de Nederlandse stekkers met twee pinnen ook op.

Neem voor de zekerheid wel een reisstekker mee. Je kunt een specifieke reisstekker meenemen met een eenvoudige overgang van ronde naar platte pinnen of een wereldstekker die voor meer landen te gebruiken is.

Reisstekker Japan   Wereldstekker

Bekijk onze reizen door Thailand.