Vietnam, Azië op z’n best!

Vietnam, Azië op z’n best!Ga mee met Djoser Family naar het verrassende Vietnam. Vergaap je aan de talloze gekleurde brommers in Ho Chi Minh City, lik je vingers af bij overheerlijke loempia’s , dwaal door straten van het gezellige stadje Hoian, en geniet van het prachtige uitzicht van Halong Bay.


Saigon en de Mekongdelta 

Het avontuur begint in miljoenenstad Saigon, offcieel Ho Chi Minh City. De leukste manier om de stad te ontdekken is met een cyclo! Lokale fietstaxichauffeurs rijden je rond door deze stad waar wel honderden gekleurde scooters door de straten zoeven. Het is bijzonder om te zien hoe het ogenschijnlijk chaotische verkeer vloeiend z’n weg vindt. Je kijkt je ogen uit! 


De drijvende markt van Cai Rang in Can Tho is absoluut een bezoek waard. Groenten, fruit en bloemen worden hier in grote hoeveelheden verhandeld op het water. Hierdoor ontstaat een wirwar aan bootjes, een bijzonder gezicht! Door het ophangen van bijvoorbeeld bananen, kokosnoten of een mango aan een lange stok kun je zien wat er te koop is op deze boot. Handig toch? 


Een panoramische route leidt je van de Mekongdelta naar het zandstrand van Nha Trang. Neem je zwemspullen mee op de boottocht langs de tropische eilanden voor de kust.  


Lichtjesstad Hoian & Hanoi 

Ook verblijf je een paar dagen in het gezellige stadje Hoi An, waarvan het centrum autovrij is én op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat. In de avonduren is Hoi An extra mooi als het wordt verlicht door talloze lampionnen. We maken overdag een fietstocht door de straten van deze bijzondere handelsstad en stoppen natuurlijk ook bij de bekende Japanse brug. Ook kun je krabben vissen in de haven, luieren op het nabijgelegen strand of een bezoek brengen aan de mooie hindoetempels van My Son. 


In de noordelijke hoofdstad Hanoi is er altijd wel wat te zien. Mensen die ochtendgymnastiek doen bij het Hoan Kiemmeer, vrouwen die vanaf hun kleine krukjes de lekkerste snacks verkopen, en natuurlijk de bruisende oude wijk waar altijd wat te beleven valt. En ook in Hanoi maken we een cyclotocht om de stad op een geweldige manier te leren kennen!  


Slapen in een paalwoning & Halong Bay 

Tijdens de 23-daagse reis overnacht je bij Vietnamezen thuis in een homestay. In de groene omgeving van Mau Chai slaap je voor één nacht in een paalwoning met rieten dak en heb je uitzicht op rijstvelden en de omliggende bergen. Hier ervaar je pas echt het Vietnamese buitenleven en heb je de keuze om de omgeving te verkennen of lekker te luieren in een hangmat.  


De 23-daagse reis sluiten we af in de wereldberoemde Halong Bay. We gaan aan boord van een heus Vietnamees schip waar we drie nachten vertoeven. Tijdens de boottocht meren we verschillende keren aan om lekker te gaan zwemmen en kun je een van de talloze grotten bezoeken. 


De reis sluiten we af aan het witte strand van Tuan Chau-eiland waar je alle indrukken van deze reis nog even goed op je in kunt laten werken.

> Family rondreizen Vietnam