• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro

  20 dagen

  Een complete rondreis door de verrassende Balkan

  Een reis door de Balkan is verrassend avontuurlijk. Hier, op de grens tussen oost en west, vind je een grote verscheidenheid aan landschappen en culturen. Fans van natuur kunnen hun hart ophalen bij één van de mooie wandelingen in de diverse natuurgebieden, die het gebied rijk is. Cultuurliefhebbers genieten van authentieke dorpjes en van de rijke geschiedenis van de regio. Kortom: de Balkan staat voor jullie klaar om ontdekt te worden!

  Reisschema

  1. Amsterdam - Dubrovnik - Kotor
  2. Kotor
  3. Kotor
  4. Kotor - Virpazar
  5. Virpazar - Bjelasica, Katun Vranjak
  6. Bjelasica - Zabljak
  7. Zabljak - Mileseva
  8. Mileseva - Sirogojno
  9. Sirogojno - Mecavnik
  10. Mecavnik - Tara (Banjska Stena) - Mecavnik
  11. Mecavnik - Sarajevo
  12. Sarajevo
  13. Sarajevo - Mostar
  14. Mostar - Trebinje
  15. Trebinje - Dubrovnik - Lumbarda (Korcula-eiland)
  16. Lumbarda
  17. Lumbarda
  18. Lumbarda
  19. Lumbarda - Split - Kambelovac
  20. Kambelovac - Split - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Kajakken in de baai van Kotor

  Dag 1 Amsterdam - Dubrovnik - Baai van Kotor
  Dag 2 Baai van Kotor
  Dag 3 Baai van Kotor

  Baai Kotor MontenegroWe vliegen met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar Kroatië, vlakbij de grens met Montenegro. Vanaf hier is het nog maar een kort ritje naar de baai van Kotor. We overnachten in één van de dorpjes die gebouwd zijn tegen de steile bergwanden. Uiteraard hebben we een schitterend uitzicht over het helderblauwe water.

  We laten ons niet te lang plagen door het prachtige uitzicht. De volgende ochtend gaan we na het ontbijt gelijk met de kajak op ontdekkingstocht. We varen naar het oude stadje Kotor. Kijk om je heen tijdens het peddelen, want je hebt vanaf het water een adembenemend zicht op de kleine dorpjes langs de kust, de verschillende kloosters en de prachtige kerken. Zie je gelijkenissen met Venetië? Dat is niet zo vreemd, want vroeger was deze baai een handelspost van de Venetiërs. Zij bouwden hier prachtige kerken en de imposante koopmanshuizen.

  In Kotor, de eindbestemming van onze kajaktocht, zijn de krioelende steegjes en straatjes van het oude centrum sinds de middeleeuwen amper veranderd. De stadsmuur heeft de tand des tijds goed doorstaan. Deze staat na al die jaren nog helemaal overeind! We maken een wandeling over de 20 meter hoge muren. Het uitzicht over de baai is werkelijk spectaculair. Het mooiste uitkijkpunt van de wandeling is de toren van Ivan. Dit is tevens ook het eindpunt van onze wandeling.

  Ook de volgende ochtend gaan we te water. Per boot gaan we naar de pittoreske eilandjes: ‘Lady of the Rocks’ en 'Sint George'. Hier staan, midden in het blauwe water, ver van het vasteland, twee schitterene kerken. Het is de perfecte plek voor een mooie familiefoto, of om gewoon even weg te dromen. Daarna varen we door naar Kotor, waar we de rest van de middag de tijd hebben om te genieten van de gezellige terrasjes en de prachtige stranden.

  Door de bergen naar Virpazar en avontuurlijk overnachten

  Dag 4 Baai van Kotor - Virpazar
  Dag 5 Virpazar - Bjelasica, Katun Vranjak
  Dag 6 Bjelasica - Zabljak
  Dag 7 Zabljak - Durmitor - Mileseva

  We nemen afscheid van de Adriatische zee en trekken verder de bergen in van Montenegro. De eerste piek die we passeren is die van de berg Lovcen. Vanaf hier genieten we voor de laatste keer van het schitterende uitzicht over de baai van Kotor. Vanaf deze hoogte is de baai in zijn geheel te zien. Een passend afscheid! Achter de piek van Lovcen opent zich een heel ander landschap dan we tot nu toe hebben gezien. We komen in het land van glooiende bergen en herders. Deze streek van Montenegro staat bekend om zijn ambachtelijke kaas en ham. Natuurlijk nemen we de tijd om die te proeven! We doen dit bij een lokale boer en tevens producent. Een perfecte snack ter voorbereiding voor een stevige wandeling naar het ‘adventure camp’ van Ivanova Korita! Dit kamp bevindt zich op een klein uurtje lopen door de bergen. In het kamp is tussen de bomen een hindernisbaan gebouwd. De truc is om zo snel mogelijk langs de obstakels te lopen en te tokkelen.

  Skadar meer MontenegroZodra we uitgeraasd zijn, brengt de bus ons naar Virpazar aan het Skadar-meer. Dit gigantische meer vormt de grens met Albanië. Het is tevens een belangrijke rustplaats voor duizenden vogels. In totaal meer dan 270 verschillende soorten! Behalve de fantastische natuur, is ook hier de kust bezaaid met prachtige kerken en pittoreske dorpjes. Het water van dit meer is overigens lekker verkoelend, dus neem zeker een frisse duik!

  Het meer wordt omringd door een aantal hoge bergen, zoals de Troglava. Deze berg is meer dan 2000 meter hoog. Vandaag staat er een mooie uitdaging op het programma! De bus brengt ons naar de voet van de berg. Vandaar maken we een wandeling helemaal naar de top. We voelen ons even een echte bergbeklimmers. Vanaf de top van de berg lopen we door naar de meest avontuurlijke overnachtings plek van de reis: het eco-camp van Katun Vranjak, midden in de natuur.

  In het nationale park van Durmitor stuiten we op een soort mini-Yosemite. Steile granieten kliffen, dennenbossen en beekjes die uitlopen in beeldschone meertjes. De natuur hier doet in veel aspecten niet onder voor het beroemde Amerikaanse park. Om er te komen moeten we eerst over de brug van Djurdjevica Tara lopen, die hoog boven de onderliggende rivier uittorent. Een mooie plek om even te stoppen. We overnachten aan de rand van het park. Vanaf hier kun je een mooie wandeling maken, van ongeveer 3 uur, door de bossen en alpenweides. Een echte ‘must’ voor de outdoorliefhebber!

  Dumitor BalkanDe volgende ochtend trekken we weer de natuur in. We maken een wandeling naar de mooiste meren van Durmitor! Net als bij de wandeling van gisteren hoeven we niet teveel te stijgen, slechts 100 meter omhoog én omlaag. Het mooiste meer van het park is het ‘zwarte meer’. Die heet zo omdat hij omgeven wordt door donkere dennenbomen, die mooi contrast vormen met het helderblauwe water. We maken een picknick aan het mysterieuze groene Zminje-meer. Daarna vervolgen we de trek via één laatste meer naar het beginpunt. De bus wacht ons hier op om ons naar het Mileseva klooster te brengen. Hier gaan wij 's avonds overnachten. Alhoewel dit gebouw uit de 13e eeuw stamt, genieten we van nieuwe kamers. We nemen een kijkje achter de schermen van de broeders van het Mileseva klooster, die al eeuwen dezelfde tradities in stand houden.

  Het wilde westen van Servië

  Dag 8 Mileseva - Sirogojno
  Dag 9 Sirogojno - Mecavnik
  Dag 10 Mecavnik

  Inmiddels zijn we aangekomen in Servië, alweer het derde land van onze reis. Het wilde westen van Servië staat bekend om twee dingen: gieren en de kronkelende Uvac-rivier! We ontdekken beide karakteristieken van deze regio tijdens een rondvaart. Er zijn weinig rivieren die zoveel bochten maken als de Uvac-rivier. In de form van een slang stroomt het water tussen de krijtstenen kliffen door. In die kliffen boven de rivier wonen de griffioengieren, één van de grootste vogelsoorten van Europa. Het is adembenemend om ze oneindig lang te zien zweven, hoog boven je hoofd.

  Iets verderop ligt het authentieke dorp 'Sirogojno'. Alle gebouwen hier zijn van hout gemaakt. Het lijkt hier of de tijd heeft stil gestaan. Je waant je net op een filmset!

  Sargan 8De volgende ochtend doen we rustig aan. We gaan op in het langzame leven op het Servische platteland. In de middag maken we een van de meest spectaculaire treinreizen van Europa! We maken een ritje met de ‘Sargan 8’. Dwars door de bergen, door tunneltjes en langs diepe dalen. Onderweg worden voldoende pauzes ingelast om te genieten van de prachtige uitzichten. We sluiten de dag wederom af in een fotogeniek dorpje, maar deze keer heet het Mecavnik. Dit museumdorpje is ooit gebouwd als perfecte replica van een Servisch dorp.

  Voordat we de grens oversteken naar Bosnië en Herzegovina heeft Servië nog één adembenemend uitzicht te bieden. Tussen de bergen van het Tara nationaal park is een vlonder gebouwd die uitzicht biedt over alle omliggende meren en pieken. 

  Het multiculturele Sarajevo

  Dag 11 Mecavnik - Sarajevo
  Dag 12 Sarajevo
  Dag 13 Sarajevo - Mostar

  Markt Sarajevo BosnieSarajevo, de hoofdstad van Bosnië, is ‘booming’. Oost en west komen hier samen. Kijk niet verbaasd op als je in één straat een moskee, een kerk én een synagoge ziet staan. Afhankelijk van, in welke wijk je bent, geniet je van soeks, turkse koffie, gebouwen uit de ‘belle epoque’ of excentrieke betonnen bouwwerken uit het Joegoslavische tijdperk. Het bruisende leven van Sarajevo is één groot feest aan terrasjes, hippe winkels en restaurants die je de heerlijkste gerechten voorschotelen. Probeer zeker de ‘cevapcici’. Deze sterk gekruide gehaktrolletjes lijken stiekem een beetje op onze frikandellen. Wees voorzichtig, want voor je het weet ben je verslaafd aan deze lokale lekkernij.

  Vanuit Sarajevo is het een korte rit naar het beroemde dorp Mostar. Hier zien we misschien wel de mooiste brug van Europa, namelijk de "Stari most". Voordat we dat doen maken we nog een kleine stop bij de geheime bunker van Tito. Deze bunker was gemaakt om een nucleaire oorlog én de winter te doorstaan. Het is een tijdscapsule uit de koude oorlog.
  Brug Mostar MontenegroMostar staat symbool voor de diversiteit van Bosnië. Aan de westelijke oever wonen vooral katholieke Kroaten. De oostoever wordt voornamelijk bevolkt door islamitische Bosniërs. De twee volkeren én de twee oevers worden met elkaar verbonden door de beroemde "Stari Most", een sierlijke boogbrug die twintig meter boven de onderliggende rivier uittorent. De lokale bevolking vergelijkt de brug vaak met een regenboog, omdat de boog perfect rond is, maar ook omdat de brug in de loop van de dag continu van tint verandert. Maak een mooie wandeling door de oude stad, waar we die avond overnachten.

  Van Bosnië naar het historische Dubrovnik

  Dag 14 Mostar - Trebinje
  Dag 15 Trebinje - Dubrovnik - Lumbarda (Korcula-eiland)

  Vandaag gaan we weer terug naar de kust. De bergen maken langzaam plaats voor het laagland, waarbij we plotseling in het moeras van Hutovo Blato terecht komen. We maken een boottocht dwars door de wetlands en houden onze ogen open voor al het bijzondere wildlife dat hier leeft. Herten, wolven, vossen en zwijnen zijn slechts enkele van de dieren die we hier kunnen spotten.

  In Trebinje ontdekken we een klein stukje Servië in Bosnië. Met name de prachtig versierde kerk van het klooster is een bezoek meer dan waard. Alle muren, en het hele plafond, zijn beschilderd met schitterende kleurrijke fresco’s. Afbeeldingen van heiligen worden afgewisseld met Bijbelse taferelen. Het ziet eruit alsof het gisteren is geschilderd!

  Dubrovnik haven KroatieFan van " The Game of Thrones"? Dan is het aanzicht van Dubrovnik vast een bekend gezicht. Hier zijn namelijk veel scenes van de serie opgenomen. Scenes die vooral plaatsvinden in the aflevering ‘Kings Landing’. In het echt is de stad nog mooier dan op TV: prachtige oude huizen, beroemd om de rode dakpannen, smalle straatjes en eeuwenoude kerken. Alles staat hier op elkaar. Vroeger was dit één van de belangrijkste Europese havensteden, die Venetië met Turkije en het Midden-Oosten verbond. We nemen de tijd om de stad op eigen initiatief te ontdekken.

  De Kroatische Côte d’Azur, Lumbarda

  Dag 16 Lumbarda
  Dag 17 Lumbarda
  Dag 18 Lumbarda
  Dag 19 Lumbarda - Split - Kambelovac
  Dag 20 Kambelovac - Amsterdam

  Lumbarda strandOp het eiland Korcula genieten we van de Kroatische Côte d’Azur. Neem een duik in het zwembad, of in zee en geniet van het lekkere zonnetje dat hier bijna altijd schijnt. Je zult je hier niet vervelen. Avonturiers die toch niet stil kunnen zitten kunnen een kajaktocht maken of een duikexcursie doen. Je kunt ook op een 'hop on hop off' taxi springen om de kleine eilanden Vrnik & Badija te bezoeken.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  10 jul - 29 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  17 jul - 05 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 12 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 19 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  06 aug - 25 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.095,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • 19 x ontbijt
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Boottocht Kotor-baai
  • Stadswandeling Kotor
  • Trekking over de Bjelasica berg
  • Trekking door het Mt. Lovćen nationaal park
  • Boottocht Skadar-meer
  • Bezoek aan het adventure park Ivanova Korita
  • Verblijf in Eco Lodge Katun Vranjak
  • Diner in Katun Vranjak
  • Verblijf in het authentieke Mileseva Klooster
  • Trekking door het Durmitor nationaal park
  • Bezoek aan het museumdorp Mecavnik
  • Trekking door het Tara nationaal park
  • '3 Meren' trekking
  • Verblijf in het museumdorp Sirogojno
  • Treintocht met de Šargan 8
  • Boottocht Uvac Meanders
  • Bezoek aan de Gostilje-watervallen
  • Stadswandeling met gids in Sarajevo
  • Trekking in het natuurreservaat Hutovo Blato
  • Stadswandeling Trebinje
  • Excursie Dubrovnik
  • Catamarantocht van Dubrovnik naar Korcula
  • Catamarantocht van Korcula naar Split
  • Stadswandeling Split

  Exclusief

  Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf € 1.995,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De meeste hotels liggen centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden en/of zijn karakteristiek voor deze regio. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt.

  Een enkel hotel is uniek door zijn ligging of uitstraling. Zo slaap je in Mileseva in een eeuwenoud klooster, vol prachtige fresco's. Het klooster is gebouwd in de 13e eeuw en is vooral beroemd vanwege de fresco 'White Angel'. Je overnacht in verrassend moderne twee-, drie- of vierpersoonskamers, afhankelijk van je gezinssamenstelling.

  In museumdorp Sirogojno zijn alle gebouwen van hout gemaakt, zo ook de twee- tot vijfpersoons cabins waarin we overnachten. Uiteraard zijn ze aangepast aan de gemakken van deze tijd, maar het geeft wel een kijkje in hoe men in dit dorp ooit leefde.

  Hoewel het hotel modern is, met alle faciliteiten, heeft hotel Baletna Skola in Kastel Kambelovac een oud verhaal. Naast het hotel lag ooit een balletschool van een beroemde balletdanseres, Ana Roje. Het hotel heeft om die reden de naam 'Hotel Balletschool' gekregen en ademt een sfeer van muziek en dans!

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Tivat/Kotor Hotel Royal
  Prčanj/Kotor Hotel Galia
  Virpazar Hotel Pelikan
  Zabljak Hotel Zlatni Bor
  Zabljak Hotel Gorske Oci
  Mileseva Mileseva Klooster
  Sirogojno Museumdorp Sirogojno
  Mecavnik Hotel Mecavnik
  Sarajevo Hotel Hecco
  Mostar Villa Fortuna
  Trebinje Hotel Apis
  Lumbarda Hotel Borik 
  Kastel Kambelovac Hotel Baletna Skola 

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vanaf het terras prachtig uitzicht over het Zelengora-gebergte.

  Comfortabele familiekamers in de hotels zijn voorzien van een eigen badkamer

  Na een dag vol leuke ervaringen neem je een frisse duik in het zwembad.

  Bij al onze accommodaties start je de dag met een heerlijk ontbijt!

  Family-kamer met pracht uitzicht over de baai van Kotor

  Comfortable family-kamers voor een goede nachtrust

  Tijdens deze family-reis verblijf je in de prachtig gelegen eco lodge 'Katun Vranjak'

  Tijdens deze familyreis verblijven we in het museumdorp 'Sirogojno'

  Sfeervol ontbijten in een van onze accommodaties

  Sommige van onze hotels hebben een heerlijk zwembad voor een frisse duik aan het eind van de dag

  Sommige van onze hotels hebben kamers met prachtig uitzicht!

  We verblijven in sfeervolle hotels met een goede ligging

  Vanaf het terras prachtig uitzicht over het Zelengora-gebergte.

  Comfortabele familiekamers in de hotels zijn voorzien van een eigen badkamer

  Na een dag vol leuke ervaringen neem je een frisse duik in het zwembad.

  Bij al onze accommodaties start je de dag met een heerlijk ontbijt!

  Family-kamer met pracht uitzicht over de baai van Kotor

  Comfortable family-kamers voor een goede nachtrust

  Tijdens deze family-reis verblijf je in de prachtig gelegen eco lodge 'Katun Vranjak'

  Tijdens deze familyreis verblijven we in het museumdorp 'Sirogojno'

  Sfeervol ontbijten in een van onze accommodaties

  Sommige van onze hotels hebben een heerlijk zwembad voor een frisse duik aan het eind van de dag

  Sommige van onze hotels hebben kamers met prachtig uitzicht!

  We verblijven in sfeervolle hotels met een goede ligging

  Vanaf het terras prachtig uitzicht over het Zelengora-gebergte.

  Comfortabele familiekamers in de hotels zijn voorzien van een eigen badkamer

  Na een dag vol leuke ervaringen neem je een frisse duik in het zwembad.

  Bij al onze accommodaties start je de dag met een heerlijk ontbijt!

  Family-kamer met pracht uitzicht over de baai van Kotor

  Comfortable family-kamers voor een goede nachtrust

  Tijdens deze family-reis verblijf je in de prachtig gelegen eco lodge 'Katun Vranjak'

  Tijdens deze familyreis verblijven we in het museumdorp 'Sirogojno'

  Sfeervol ontbijten in een van onze accommodaties

  Sommige van onze hotels hebben een heerlijk zwembad voor een frisse duik aan het eind van de dag

  Sommige van onze hotels hebben kamers met prachtig uitzicht!

  We verblijven in sfeervolle hotels met een goede ligging

  Vanaf het terras prachtig uitzicht over het Zelengora-gebergte.

  Comfortabele familiekamers in de hotels zijn voorzien van een eigen badkamer

  Na een dag vol leuke ervaringen neem je een frisse duik in het zwembad.

  Bij al onze accommodaties start je de dag met een heerlijk ontbijt!

  Family-kamer met pracht uitzicht over de baai van Kotor

  Comfortable family-kamers voor een goede nachtrust

  Tijdens deze family-reis verblijf je in de prachtig gelegen eco lodge 'Katun Vranjak'

  Tijdens deze familyreis verblijven we in het museumdorp 'Sirogojno'

  Sfeervol ontbijten in een van onze accommodaties

  Sommige van onze hotels hebben een heerlijk zwembad voor een frisse duik aan het eind van de dag

  Sommige van onze hotels hebben kamers met prachtig uitzicht!

  We verblijven in sfeervolle hotels met een goede ligging

  Vliegreis

  Austrian Airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Amsterdam - Wenen

   Vertrek

   07:00

   Aankomst

   08:55

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Wenen - Dubrovnik

   Vertrek

   12:55

   Aankomst

   14:15

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Split - Wenen

   Vertrek

   15:15

   Aankomst

   16:30

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Wenen - Amsterdam

   Vertrek

   17:20

   Aankomst

   19:15


  Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Servië en Montenegro.

  Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maarliefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf € 1.995,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen voorzien van airconditioning, waarvan de grootte is aangepast aan het aantal deelnemers. Onderweg is veel te zien en op verschillende reisdagen bekijken we onderweg verschillende bezienswaardigheden. Aangezien het vervoer tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. De reisafstanden in deze regio zijn niet erg groot, maar kunnen in berggebieden soms toch langer zijn dan verwacht.

  Het traject van- en naar Korcula wordt afgelegd met een catamaran. Korcula is een van de grootste eilanden van Kroatië en tevens de vermeende geboorteplaats van: 'Marco Polo'.

  Vanuit Korcula naar Split maken we de overtocht nogmaals per catamaran. Tijdens deze boottocht over de Adriatische zee heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de eilanden Hvar, Brac en Solta.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • 19 x ontbijt
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Boottocht Kotor-baai
  • Stadswandeling Kotor
  • Trekking over de Bjelasica berg
  • Trekking door het Mt. Lovćen nationaal park
  • Boottocht Skadar-meer
  • Bezoek aan het adventure park Ivanova Korita
  • Verblijf in Eco Lodge Katun Vranjak
  • Diner in Katun Vranjak
  • Verblijf in het authentieke Mileseva Klooster
  • Trekking door het Durmitor nationaal park
  • Bezoek aan het museumdorp Mecavnik
  • Trekking door het Tara nationaal park
  • '3 Meren' trekking
  • Verblijf in het museumdorp Sirogojno
  • Treintocht met de Šargan 8
  • Boottocht Uvac Meanders
  • Bezoek aan de Gostilje-watervallen
  • Stadswandeling met gids in Sarajevo
  • Trekking in het natuurreservaat Hutovo Blato
  • Stadswandeling Trebinje
  • Excursie Dubrovnik
  • Catamarantocht van Dubrovnik naar Korcula
  • Catamarantocht van Korcula naar Split
  • Stadswandeling Split

  Excursies

  Onze familiereis door de Balkan bevat voor een ieder wat wils. Het is een perfecte combinatie van cultuur, natuur, strand en natuurlijk lekker eten!

  Omdat iedereen andere interesses heeft bepaal je bij Djoser zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag een stad intensief verkennen, alle bezienswaardigheden bekijken en musea bezoeken. Een ander strijkt liever neer op het terras of gaat liever shoppen. Op bijna alle plekken tijdens deze reis kun je met je gezin of met je groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Kayaktocht langs de stadjes Dobrota, Prcanj, Muo en Kotor, een van de best bewaarde middeleeuwse steden in dit gedeelte van de mediteranen.
  • Bezoek aan het UNESCO-stadje Kotor,  inclusief beklimming van de 20 meter hoge stadsmuur en inclusief het bezoek aan de toren van Ivan.
  • Boottocht over de Baai van Kotor waarbij we de kleine eilandjes Gospa od Skrpjela, Onze Vrouwe van de Rots en Sveti Djordje, St. Joris én het barokke plaatsje Perast bezoeken.
  • Trekking door het Mt. Lovćen nationale park. De berg strekt zich uit van de Adriatische Zee tot aan de baai van Kotor, met adembenemende uitzichten.
  • We bezoeken een lokale boer en tevens producent voor een degustatie van traditionele gerookte ham en kaas, de specialiteiten van dit gebied.
  • We gaan op avontuur in het adventure park Ivanova Korita. Je maakt een een parcours door een dichtbegroeid bos met allerlei hindernissen, zowel hoog in de bomen als laag op de grond.
  • Boottocht over het schilderachtige meer van Skadar met zijn prachtige kloosters an pittoreske dropjes, compleet met vogelspotten (meer dan 270 verschillende soorten) en een frisse duik in het meer.
  • We maken een 7km lange trekking over de Bjelasica berg naar de Troglava top. Deze top ligt op een hoogte van 2072meter.
  • We maken een trekking door het Durmitor national park, het grootste natuurreservaat van Montenegro. Onderweg bezoeken we het 13de eeuwse Servisch-Orthodoxe Moraca klooster en de imposante 135 hoge Djurdjevica Tara brug.
  • We maken de '3 Meren' hike lang de mooiste meren van Durmitor. De tocht gaat langs het Crno Jezero, het zwarte meer, het Zminje Jezero, het slangenmeer en het Barno meer.
  • We bezoeken en verblijfen tussen de monikken in het authentieke 13de eeuwse Servisch-orthodoxe Mileševa klooster, beroemd om zijn prachtige fresco's.
  • We gaan per boot de kronkelende meanders van de Uvac rivier verkennen en daar de legendarische Griffon-gieren spotten.
  • Bezoek en verblijf in het museumdorp Sirogojno, waar we kennis maken met het leven op het Servische platteland eind 19de eeuw.
  • We brengen een bezoek aan de 20 meter hoge Gostilje watervallen, de mooiste watervallen van Servië.
  • We maken een tocht met de vintage trein: Šargan 8. Een adembenemende treintocht door de bergen van Mokra Gora naar Šargan Vitasi.
  • Bezoek aan het museumdorp Mecavnik. Dit dorp was gecreëerd door de Servische filmmaker: Emir Kusturica als decor van zijn filmproductie: 'Life is a Miracle'. 
  • Me maken een mooie hike in Tara nationaal park. Dit park staat bekend om zijn Servische Sparren. Deze Spar behoord tot de bedreigde plantsoorten en komt alleen in dit park voor.
  • Bezoek aan de beroemde 'Brug over de rivier Drina' in Visegrad. De brug is bekend van het gelijknamige nobelprijs voor de literatuur winnende boek, geschreven door Ivan Andrić, een van de beroemdse schrijvers van de Servische literatuur.
  • Stadswandeling onder leiding van lokale gids in Sarajevo. We bezoeken onder  andere de highlights van Sarajevo zoals: de St. Micahel en Gabriel, oud servisch-orthodoxe kerk, de Gazi Husrev Bey moskee, de Vjecnica stadhuis, de Katholieke kerk en de stadsmarkt: 'Bascarsija & Gradska Trznica'.
  • Bezoek aan Tito's nucleaire bunker. Dit fascinerende prestige project was bedoeld om 350 prominente regeringsfuncionarissen gedurende een half jaar veilig te stellen ingeval van een nucleaire ramp ten tijden van de koude oorlog.
  • We bezoeken de historische stad Mostar, de grootste en tevens belangrijkste stad van Bosnië en Herzogovina. Je brengt een bezoek aan de Bulevard Spanski Trg, de 'Snipers toren' en tevens bezoek je de 'Stari Most',oude brug, die het Kroatische gedeelte van de stad verbindt met het Albanese gedeelte.
  • We bezoeken het 15e eeuwse pareltje van de Balkan: Trebinje. Tijdens ons bezoek zien wij de highlights zoals het met wijngaarden omringde: Tvrdoš klooster, de Arslanagića brug een meesterwerk uit de 16e eeuw en niet te vergeten het prachtige kasteel in de oude stad,
  • We gaan hiken in het natuurreservaat Hutovo Blato. Dit moerassig natuurgebied is ontstaan door het ondergrondse watertoevoerende systeem van de Krupa-rivier. Het natuurgebied is een paradijs voor vogelliefhebbers.
  • Bezoek aan de prachtige middeleeuwse stad Dubrovnik. Deze stad is een UNESCO momument, het is een prachtige mix van kloosters, kerken en musea. De kinderen zullen de stad goed kennen uit de 'King's Landing' van de beroemde televisie serie: Game of the Thrones.
  • Bezoek aan Split, de tweede stad van Kroatië. Je bezoekt highlights als de Sint Domnius Kathedraal, de middeleeuwse klokkentoren en het paleis van Diocletianus. Shopaholics kunnen in Split helemaal los gaan, voordat ze terugkeren naar Nederland.


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, zoals:

  • Sarajevo War Tunnel Tour. Tour door de tunnels van Sarajavo die gemaakt zijn tijdens de balkanoorlog in 1993 om de wijken Dobrinja en Butmir met elkaar te verbinden.
  • Voor de ouders is het mogelijk deel te nemen aan een wijndegustatie in Trebinje waar je de bekroonde Tvrdoš-wijnen kunt proeven, die het resultaat zijn van een eeuwenoude wijnbouwtraditie.
  • 1 Uur durende boottocht of kanotocht in de moerrassen van 'Hutovo Blato'
  • Culturele rondleiding met een professionele gerenomeerde gids door de oude binnenstad van Dubrovnik.
  • "Game of the Thrones" rondleiding door Dubrovnik langs filmsetlocaties die gebruikt zijn voor de 'King's Landing'.
  • Eiland-hop/ snorkel tour naar de de kleine nabijgelegen eilanden.
  • Kayaktochten in de omgeving van Lumbarda.
  • Excursies naar het Mljet island national park, een van de dichtstbeboste eilanden in het Middelandse zeegebied. Je bezoekt hier onder anderen de beroemde zoutmeren Veliko Jezero en Malo Jezero die via een smalle doorgang met de Adriatische zee verbonden zijn.

  Reisdocumenten

  • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Split.
  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Voor geen van de te bezoeken landen is een visum vereist.

  Geldzaken

  Alle te bezoeken landen hebben hun eigen munteenheid. In Servië betaal je met de Dinar, in Kroatië met de Kuna en Bosnië hanteert de Mark. In Montenegro is de euro officieel geen wettig betaalmiddel, maar je kunt daar eventueel op verschillende plekken wel mee betalen. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: is mogelijk in alle grote steden.
  Contant: euro’s.
  Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Tijdens de reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst, honing, jam en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt. Er is altijd koffie en thee.

  Eten ServieDe overige maaltijden, de lunch en het diner, zijn niet inbegrepen. Zo ben je in de gelegenheid om zelf of met je groepsgenoten er op uit te trekken en de lokale heerlijke keuken te ontdekken. De gerechten in de verschillende landen zijn een weerspiegeling van de variatie aan culturen, die deze regio in de loop van de geschiedenis heeft gekend. In de meeste landen staan vlees en visgerechten van de gril op het menu. De Kroatische keuken wordt beïnvloed door het nabij gelegen Italië. In Servië en Bosnië en Herzegovina  verraden dolma, borek en mierzoete desserts de Turkse invloed.

  In al deze landen vind je terrasjes, waar je koffie, thee, frisdrank of bier kan bestellen. Bij de koffie wordt er meestal een glaasje water bij geserveerd. Bijna ieder land heeft zijn eigen specifieke biermerken. In Montenegro wordt volop wijn verbouwd. De lokale wijnen zijn zeker het proberen waard. Vergeet niet na het heerlijke dinner een lekker lokaal gestookte "sljivovica" (pruimenjenever) te bestellen!

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Klimaat en geografie

  Deze Balkanlanden kennen een aangenaam mild, door Adriatische zee, beïnvloedt mediterraan klimaat. Droge warme zomers en zachte winters. Hoe verder weg van de kust en met name in de bergen hoe lager de temperaturen. Hier heerst een typisch landklimaat. In juli en augustus kan het in de kuststreek warm worden, met temperaturen rond de 30 graden, terwijl het in het binnenland nog steeds aangenaam weer is. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen prima, zowel overdag als ´s avonds.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.


   

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar de Balkan?

  Tijdens deze 20-daagse reis brengen we een bezoek een vier verschillende landen. Dit zorgt voor een goede balans tussen cultuur, natuur en geschiedenis van deze regio. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen voorzien van airconditioning, waavan de grootte is aangepast aan het aantal deelnemers. Onderweg is veel te zien en op verschillende reisdagen stoppen we onderweg voor een bezienswaardigheid. Aangezien we gebruik maken van onze eigen bussen kunnen we stoppen waar en wanneer we willen voor een lunch of fotostop. De reisafstanden zijn relatief niet erg groot, maar door de berggebieden kan het soms toch langer zijn dan verwacht.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De Balkanlanden kennen een aangenaam mild, door Adriatische zee, beïnvloedt mediterraan klimaat. Droge warme zomers en zachte winters. Hoe verder weg van de kust en met name in de bergen hoe lager de temperaturen. Hier heerst een typisch landklimaat. In juli en augustus kan het in de kuststreek warm worden, met temperaturen rond de 30 graden, terwijl het in het binnenland nog steeds aangenaam weer is.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor deze reis is alleen een paspoort nodig dat nog zes maanden geldig is bij vertrek uit Split. Voor geen van de landen is een visum nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Een aantal hotels op deze reis beschikken over een zwembad, waaronder Mecavnik en Lumbarda. In Lumbarda en Kastel Kambelovac verblijven we aan het strand.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  In de meeste hotels is gratis WIFI aanwezig. Dit werkt in de meeste gevallen goed in de openbare ruimtes (receptie, lobby ed.) van het hotel, maar minder goed op je eigen kamer.
   

  Gelden er speciale kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden of 's avonds is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. In sommige kloosters en kerken is het niet toegestaan om met korte broek en korte mouwen naar binnen te gaan, neem daarom ook langere kleding mee.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Tijdens deze reis kunnen er verschillende wandelingen gemaakt worden, het is daarom aan te raden schoenen met een goed profiel mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top