• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië & Montenegro

  Reis over de Balkan

  20 dagen

  Een reis door de Balkan is verrassend interessant. Hier, op de grens tussen oost en west, ontdek je continu andere omgevingen en culturen. Fans van natuur kunnen hun hart ophalen bij één van de mooie wandelingen. Cultuurliefhebbers genieten van beeldschone dorpjes en een heerlijke keuken. Kortom: de Balkan wacht erop om ontdekt te worden!

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kotor
  2. Kotor
  3. Kotor
  4. Kotor - Virpazar
  5. Virpazar - Bjelasica, Katun Vranjak
  6. Bjelasica - Zabljak
  7. Zabljak - Mileseva
  8. Mileseva - Sirogojno
  9. Sirogojno - Mecavnik
  10. Mecavnik - Tara (Banjska Stena) - Mecavnik
  11. Mecavnik - Sarajevo
  12. Sarajevo
  13. Sarajevo - Mostar
  14. Mostar - Trebinje
  15. Trebinje - Dubrovnik
  16. Lumbarda
  17. Lumbarda
  18. Lumbarda
  19. Lumbarda - Split - Kambelovac
  20. Kambelovac - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Baai van Kotor
  Dag 1 Amsterdam - Dubrovnik - Baai van Kotor
  Dag 2 Baai van Kotor
  Dag 3 Baai van Kotor

  Baai Kotor MontenegroEen directe en korte vlucht brengt ons naar Kroatië, vlakbij de grens met Montenegro. Vanaf hier is het nog maar een kort ritje naar de Adriatische kust van de baai van Kotor. We overnachten in één van de dorpjes die gebouwd zijn tegen de steile bergen, met uitzicht op het helderblauwe water.

  We laten ons niet te lang plagen door het aanlokkende uitzicht: de volgende ochtend duiken we na het ontbijt gelijk het water in met een kajak. We varen naar het oude stadje Kotor. Vergeet niet om je heen te kijken tijdens het peddelen, want je hebt vanaf het water een adembenemende kijk op de kleine dorpjes langs de kust, of de verschillende kloostertjes en kerkjes. Soms lijkt het misschien een beetje op Venetië, en dat is niet gek. Vroeger was deze baai namelijk een handelspost van de Venetiërs, en zij bouwden hier de rijke kerken en koopmanshuizen.

  Ook in Kotor, de bestemming van onze kajaktocht. De krioelende steegjes en straatjes van het oude centrum zijn sinds de middeleeuwen amper veranderd. Ook de stadsmuur heeft de tand des tijds goed doorstaan: die staat nog helemaal overeind! We maken een wandeling over de 20 meter hoge muren. Het uitzicht op de baai zal waarschijnlijk nog altijd niet vervelen, en voor het mooiste uitkijkpunt beklim je toren van Ivan, eindpunt van onze wandeling.

  Ook de volgende ochtend gaan we te water. Een boot brengt ons naar de pittoreske eilandjes van de ‘Lady of the Rocks’ en sint George. Hier staan, midden in het blauwe water, ver van het vasteland, twee sprookjesachtige kerkjes. De perfecte plek voor een foto, of om even weg te dromen. Daarna varen we door naar Kotor, waar we nog een middag de tijd hebben om te genieten van de terrassen en stranden.

  Virpazar, Virpazar & Mileseva
  Dag 4 Baai van Kotor - Virpazar
  Dag 5 Virpazar - Bjelasica, Katun Vranjak
  Dag 6 Bjelasica - Zabljak
  Dag 7 Zabljak - Durmitor - Mileseva

  We nemen afscheid van de Adriatische zee en trekken verder de bergen in van Montenegro. De eerste piek die we passeren is die van de berg Lovcen. Vanaf hier hebben we nog een laatste uitzicht op de baai van Kotor, die je van deze hoogte in ze geheel kan zien. Een passend afscheid! Achter de piek van Lovcen opent zich een heel ander landschap dan we tot nu toe hebben gezien, van glooiende bergen en herders. Deze streek van Montenegro is bekend om de lekkere kaas en ham. Natuurlijk nemen we de tijd om die te proeven! We doen dit bij een lokale boer en producent. Een perfecte snack ter voorbereiding voor een wandeling naar het ‘adventure camp’ van Ivanova Korita, een klein uurtje lopen door de bergen. Hier is tussen de bomen een hindernisbaan gebouwd. De truc is om zo snel mogelijk langs de obstakels te lopen en te tokkelen.

  Skadar meer MontenegroZodra we zijn uitgeraasd, brengt de bus ons naar Virpazar aan het Skadar-meer. Dit gigantische meer vormt de grens met Albanië, en is een belangrijke rustplaats voor duizenden vogels. In totaal meer dan 270 verschillende soorten! Behalve de fantastische natuur, is ook hier de kust versierd met schattige kerkjes en dorpjes. Het water van dit meer is trouwens lekker verkoelend, dus neem vooral een duik!

  Het meer wordt omringd door een aantal hoge bergen, zoals de Troglava, die meer dan 2000 meter hoog is. Een mooie uitdaging! De bus brengt ons naar de voet van de berg. Vandaar maken we een wandeling helemaal naar de top. We voelen ons even een echte bergbeklimmer. Vanaf de top van de berg kunnen we bovendien makkelijk lopen naar onze overnachting voor die avond: het eco-camp van Katun Vranjak, midden in de natuur.

  In het nationale park van Durmitor stuiten we op een soort mini-Yosimete. Steile granieten kliffen, dennenbossen en beekjes die uitlopen in beeldschone meertjes: de natuur hier doet in veel aspecten niet onder voor het beroemde Amerikaanse park. Om er te komen moeten we eerst over de brug van Djurdjevica Tara, die hoog boven de onderliggende rivier uittorent. Een mooie plek om even te stoppen. We overnachten aan de rand van het park. Vanaf hier kun een mooie wandeling maken door de bossen en alpenweides, van ongeveer drie uur. Een ‘must’ voor de outdoorliefhebber!

  Dumitor BalkanDe volgende ochtend trekken we weer onze stoute schoenen aan: we maken een wandeling naar de mooiste meren van Durmitor! Net als bij de wandeling van gisteren hoeven we niet teveel te stijgen, slechts 100 meter omhoog én omlaag. Het mooiste meer van het park is het ‘zwarte meer’. Die heet zo omdat hij omgeven wordt door donkere dennenbomen, die mooi contrasteren met het helderblauwe water. We maken een picknick aan het mysterieuze groene Zminje-meer. Daarna vervolgen we de trek via één laatste meer naar het beginpunt. De bus wacht ons hier op om ons naar het klooster te brengen waar we die nacht overnachten. Alhoewel dit gebouw al 13e eeuw komt, genieten we van nieuwe kamers. We leven even mee met de broeders die al eeuwen dezelfde tradities in stand houden.

  Sirogojno & Mecavnik

  Dag 8 Mileseva - Sirogojno
  Dag 9 Sirogojno - Mecavnik
  Dag 10 Mecavnik

  Inmiddels zijn we aangekomen in Servië, alweer het derde land van onze reis. Dit verre westen van het land staat bekend om twee dingen: gieren en de kronkelende Uvac-rivier. We ontdekken het alle twee met een rondvaart. Er zijn weinig rivieren die zoveel bochten maken als de Uvac-rivier: als een slang krioelt het water door de krijtstenen kliffen. Het is bijna te bijzonder om waar te zijn. In die kliffen boven de rivier wonen de griffioengieren, één van de grootste vogelsoorten van Europa. Het is betoverend om ze oneindig lang te zien zweven, hoog boven je hoofd.

  Iets verderop ligt het authentieke Sirogojno. Alle gebouwen hier zijn van hout gemaakt. Het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je waant je net op een filmset!

  Sargan 8De volgende ochtend doen we rustig aan en laten we ons onderdompelen in het langzame leven van het Servische platteland. Hoe anders ziet de rest van onze dag er uit: dan maken we namelijk één van de bijzonderste én mooiste treinreizen van Europa. We maken een ritje met de ‘Sargan 8’. Dwars door de bergen, door tunneltjes en langs diepe dalen. Onderweg worden voldoende pauzes ingelast om te genieten van de prachtige uitzichten. We sluiten de dag wederom af in een fotogeniek dorpje, maar deze keer heet het Mecavnik. Dit dorpje is ooit gebouwd als perfecte replica van een Servisch dorp.

  Voordat we de grens oversteken naar Bosnië en & Hercegovina heeft Servië nog één adembenemend uitzicht te bieden: tussen de bergen van het Tara nationaal park is een vlonder gebouwd die uitzicht biedt over alle omliggende meren en pieken. 

  Mokra Gora & Sarajevo
  Dag 11 Mecavnik - Sarajevo
  Dag 12 Sarajevo
  Dag 13 Sarajevo - Mostar

  Markt Sarajevo BosnieSarajevo, de hoofdstad van Bosnië, is ‘booming’. Oost en west komen hier samen. Kijk niet verbaasd op als je in één straat een moskee, een kerk én een synagoge ziet staan. Afhankelijk van, in welke wijk je bent, geniet je van soeks, turkse koffie, gebouwen uit de ‘belle epoque’ of excentrieke betonnen bouwwerken uit de Yugoslavische periode. En tussen dat alles is het een groot feest aan de terrasjes, hippe winkels en restaurants die je de heerlijkste gerechten voorschotelen. Probeer zeker de ‘cevapcici’: sterk gekruide gehaktrolletjes, die stiekem een beetje lijken op onze frikandellen. Wees voorzichtig, want voor je het weet ben je verslaafd aan deze lokale lekkernij.

  Vanuit Sarajevo is het een korte rit naar het beroemde dorp Mostar. Hier zien we misschien wel de mooiste brug van Europa, de "Stari most". Maar voordat we dat doen maken we nog een kleine stop bij de bizarre bunker van Tito, die gemaakt was om een nucleaire oorlog én winter te doorstaan. Een tijdscapsule van de koude oorlog.
  Brug Mostar MontenegroMostar staat symbool voor de diversiteit van Bosnië. Aan de westelijke over wonen vooral katholieke Kroaten, terwijl de oostoever bevolkt wordt door voornamelijk islamitische Bosniërs. De twee volkeren én de twee oevers worden met elkaar verbonden via de beroemde "Stari Most": een sierlijke boogbrug die twintig meter boven de onderliggende rivier uittorent. De lokale bevolking vergelijkt de brug vaak met een regenboog, omdat de boog perfect rond is, maar ook omdat de brug in de loop van de dag continu van tint verandert. Loop ook zeker nog een rondje door de oude stad, waar we die avond overnachten.


  Mostar & Trebinje

  Dag 14 Mostar - Trebinje
  Dag 15 Trebinje - Dubrovnik - Lumbarda

  We maken onze weg terug naar de kust. De bergen maken langzaam plaats voor het laagland, waarbij we plotseling in het moeras van Hutovo Blato terecht komen. We maken een boottocht dwars door de wetlands en houden onze ogen open voor al het bijzondere wildlife dat hier leeft: herten, wolven, vossen en zwijnen zijn slechts enkele van de dieren die we hier kunnen spotten.

  In Trebinje ontdekken we het kleine stukje Servië in Bosnië. Met name de prachtig versierde kerk van het klooster is een bezoek meer dan waard. Alle muren, en het hele plafond, zijn beschilderd met duizelingwekkend kleurrijke fresco’s. Afbeeldingen van heiligen worden afgewisseld met Bijbelse taferelen. Het ziet eruit alsof het gisteren is geschilderd!

  Dubrovnik haven KroatieFan van " The Game of Thrones"? Dan is het aanzicht van Dubrovnik vast een bekend gezicht. Hier zijn namelijk veel scenes van de serie opgenomen. Scenes die vooral plaatsvinden in the aflevering ‘Kings Landing’. In het echt is de stad even mooi als op TV: prachtige oude huizen, beroemd om de rode dakpannen, schattige straatjes en eeuwenoude kerken. Alles staat hier op elkaar. Vroeger was dit één van de belangrijkste Europese havensteden, die Venetië verbond met Turkije en het Midden-Oosten. We nemen de tijd om de stad op eigen initiatief te ontdekken.

  Lumbarda
  Dag 16 Lumbarda
  Dag 17 Lumbarda
  Dag 18 Lumbarda
  Dag 19 Lumbarda - Split - Kambelovac
  Dag 20 Kambelovac - Amsterdam

  Lumbarda strandOp het eiland genieten we van de Kroatische Cote d’Azur: spring in het zwembad, of in zee en geniet van het lekkere zonnetje dat hier bijna altijd schijnt. Dat gaat zeker niet snel vervelen. Avonturiers die toch niet stil kunnen zitten kunnen een kajaktocht maken of een duikexcursie doen. Je kunt ook op een 'hop on hop off' taxi springen om de kleine eilanden Vrnik & Badija te bezoeken.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  19 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
   
  Start - einde
  26 jul - 14 aug
  Beschikbaarheid
  4 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen met ontbijt
  • Diner Katun Vranjak
  • Boottocht Skadar meer
  • Boottocht Kotor baai
  • Boottocht Uvac Meanders
  • Stadswandeling met gids in Sarajevo
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
    

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,-, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 2.195,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De meeste hotels liggen centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden en/of zijn karakteristiek voor deze regio. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Zabljak Hotel Gorske Oci
  Mecavnik Hotel Mecavnik
  Sarajevo Hotel Hecco
  Mostar Villa Fortuna
  Trebinje Hotel Apis
  Lumbarda Hotel Borik 
  Kastel Kambelovac Hotel Baleltna Skola 
  Virpazar Hotel Pelikan

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Austrian Airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Amsterdam - Wenen

   Vertrek

   07:00

   Aankomst

   08:55

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Wenen - Dubrovnik

   Vertrek

   12:55

   Aankomst

   14:15

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Split - Wenen

   Vertrek

   15:15

   Aankomst

   16:30

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Wenen - Amsterdam

   Vertrek

   17:20

   Aankomst

   19:15


  Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Servië en Montenegro.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 2.195,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen voorzien van airconditioning, waarvan de grootte is aangepast aan het aantal deelnemers. Onderweg is veel te zien en op verschillende reisdagen bekijken we onderweg verschillende bezienswaardigheden. Aangezien het vervoer tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. De reisafstanden in deze regio zijn niet erg groot, maar kunnen in berggebieden soms toch langer zijn dan verwacht. Het traject van- en naar Korcula wordt afgelegd met een catamaran.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen met ontbijt
  • Diner Katun Vranjak
  • Boottocht Skadar meer
  • Boottocht Kotor baai
  • Boottocht Uvac Meanders
  • Stadswandeling met gids in Sarajevo
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
    

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag een stad intensief verkennen, alle bezienswaardigheden bekijken en musea bezoeken. Een ander strijkt liever neer op het terras om in alle rust de omgeving en de voorbijgangers in zich op te nemen. Op bijna alle plekken tijdens deze reis kun je met je gezin of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Boottocht door de Baai bij Kotor waarbij we de kleine eilandjes Gospa od Skrpjela, Onze Vrouwe van de Rots en Sveti Djordje, St. Joris én het barokke plaatsje Perast bezoeken
  • Boottocht op het meer van Skadar
  • Stadswandeling olv. lokale gids in Sarajevo
  • Boottocht op Uvac Meanders

  Reisdocumenten

  • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Split.
  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Voor geen van de te bezoeken landen is een visum vereist.

  Geldzaken

  Alle te bezoeken landen hebben hun eigen munteenheid. In Servië betaal je met de Dinar, in Kroatië met de Kuna en Bosnië hanteert de Mark. In Montenegro is de euro officieel geen wettig betaalmiddel, maar je kunt daar eventueel op verschillende plekken wel mee betalen. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: is mogelijk in alle grote steden.
  Contant: euro’s.
  Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Tijdens de reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst, honing, jam en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt. Er is altijd koffie en thee.

  Eten ServieDe overige maaltijden, de lunch en het diner, zijn niet inbegrepen. Zo ben je in de gelegenheid om zelf of met je groepsgenoten er op uit te trekken en de lokale heerlijke keuken te ontdekken. De gerechten in de verschillende landen zijn een weerspiegeling van de variatie aan culturen, die deze regio in de loop van de geschiedenis heeft gekend. In de meeste landen staan vlees en visgerechten van de gril op het menu. De Kroatische keuken wordt beïnvloed door het nabij gelegen Italië. In Servië en Bosnië en Herzegovina  verraden dolma, borek en mierzoete desserts de Turkse invloed.

  In al deze landen vind je terrasjes, waar je koffie, thee, frisdrank of bier kan bestellen. Bij de koffie wordt er meestal een glaasje water bij geserveerd. Bijna ieder land heeft zijn eigen specifieke biermerken. In Montenegro en Kosovo wordt volop wijn verbouwd. De lokale wijnen zijn zeker het proberen waard. Vergeet niet na het heerlijke dinner een lekker lokaal gestookte "sljivovica" (pruimenjenever) te bestellen!

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Deze Balkanlanden kennen een aangenaam mild, door Adriatische zee, beïnvloedt mediterraan klimaat. Droge warme zomers en zachte winters. Hoe verder weg van de kust en met name in de bergen hoe lager de temperaturen. Hier heerst een typisch landklimaat. In juli en augustus kan het in de kuststreek warm worden, met temperaturen rond de 30 graden, terwijl het in het binnenland nog steeds aangenaam weer is. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen prima, zowel overdag als ´s avonds.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar de Balkan?

  Tijdens deze 20-daagse reis brengen we een bezoek een vier verschillende landen. Dit zorgt voor een goede balans tussen cultuur, natuur en geschiedenis van deze regio. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen voorzien van airconditioning, waavan de grootte is aangepast aan het aantal deelnemers. Onderweg is veel te zien en op verschillende reisdagen stoppen we onderweg voor een bezienswaardigheid. Aangezien we gebruik maken van onze eigen bussen kunnen we stoppen waar en wanneer we willen voor een lunch of fotostop. De reisafstanden zijn relatief niet erg groot, maar door de berggebieden kan het soms toch langer zijn dan verwacht.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De Balkanlanden kennen een aangenaam mild, door Adriatische zee, beïnvloedt mediterraan klimaat. Droge warme zomers en zachte winters. Hoe verder weg van de kust en met name in de bergen hoe lager de temperaturen. Hier heerst een typisch landklimaat. In juli en augustus kan het in de kuststreek warm worden, met temperaturen rond de 30 graden, terwijl het in het binnenland nog steeds aangenaam weer is.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor deze reis is alleen een paspoort nodig dat nog zes maanden geldig is bij vertrek uit Split. Voor geen van de landen is een visum nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Een aantal hotels op deze reis beschikken over een zwembad, waaronder Mecavnik en Lumbarda. In Lumbarda en Kastel Kambelovac verblijven we aan het strand.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  In de meeste hotels is gratis WIFI aanwezig. Dit werkt in de meeste gevallen goed in de openbare ruimtes (receptie, lobby ed.) van het hotel, maar minder goed op je eigen kamer.
   

  Gelden er speciale kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden of 's avonds is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. In sommige kloosters en kerken is het niet toegestaan om met korte broek en korte mouwen naar binnen te gaan, neem daarom ook langere kleding mee.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Tijdens deze reis kunnen er verschillende wandelingen gemaakt worden, het is daarom aan te raden schoenen met een goed profiel mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top