• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Egypte 15 dagen

  Vakantie met de kinderen naar het land van farao’s en piramides. Bezoek de piramides van Sakkara en Gizeh. Vanuit Aswan maken we een tocht met de feluca stroomafwaarts en overnachten we onder de sterrenhemel op het dek. Onderweg bezoeken we mysterieuze oude tempels. Geniet van de zon en het water tijdens het verblijf aan de Rode Zee.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Cairo
  2. Cairo, excursie Sakkara en Gizeh
  3. Cairo - nachttrein naar Aswan
  4. Aswan, bezoek Elphantine
  5. Aswan, excursie Philae
  6. Aswan- felucca naar Kom Ombo
  7. Kom Ombo - Edfu - Luxor
  8. Luxor, excursie westoever
  9. Luxor, excursie Karnak
  10. Luxor
  11. Luxor - El Gouna
  12. El Gouna
  13. El Gouna
  14. El Gouna - Cairo
  15. Cairo - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Na een korte vlucht waan je je in Egypte in een compleet andere wereld. In Caïro dwaal je door levendige soeks terwijl je in Luxor oog-in-oog komt met een drieduizend jaar oude geschiedenis. Tijdens een zeiltocht over de Nijl ervaar je het kalme Egyptische leven. De kust aan de Rode Zee staat bekend om zijn fijne resorts en in het warme zeewater kun je fantastisch Snorkelen.

  Het wervelende Caïro


  Dag 1 Amsterdam - Caïro
  Dag 2 Cairo, excursie Giza en Sakkara
  Dag 3 Cairo - nachttrein naar Aswan

  Onze reis begint in de wereldstad Caïro. De bruisende straten van de stad kun je gemakkelijk te voet verkennen: de steegjes en straatjes van de stad zijn vol verrassingen. Sla ook zeker niet een bezoek aan de soeks over, bijvoorbeeld de markt van Khan el Khalili: tussen de handelaren, moskeeën en ambachtslui ervaar je hier het echte Egyptische leven. Bovendien koop je hier de leukste souvenirs! Vanaf de bovenste verdieping van de Caïro Tower, die ver boven de stad uit torent, krijg je een goede indruk van de stad. Met goed weer kun je vanaf hier de piramides van Gizeh bewonderen!

  In het Egyptisch museum kun je kennis maken met de schatten van het oude Egypte. Hier ligt bijvoorbeeld de sarcofaag van Toetanchamon, samen met alle sieraden, papyrusrollen en kleding waarmee hij begraven is. En natuurlijk liggen er ook echte mummies in het museum. Dat smaakt naar meer! De volgende dag bezoeken we daarom de piramides buiten de stad. Als eerst bezoeken we de wereldberoemde piramides en sfinx van Gizeh. We nemen hier uitgebreid de tijd om alles te bekijken, of om een ritje te maken ter paard of met en kameel. Daarna bezoeken we de minder bekende, maar minstens net zo mooie, piramides in het dorpje Sakkara. Hier staat de oudste piramide van Egypte: de piramide van Djoser.

  Aan het eind van de middag brengt de bus je naar het station, waar we de nachttrein nemen naar Aswan.


  Tempels en eilanden langs de Nijl

  Dag 4 Aswan, excursie Elephantine-eiland, diner bij Nubiërs
  Dag 5 Aswan, excursie Philae-eiland en High Dam

  Na een korte vlucht komen we aan in Aswan, in het zuiden van Egypte. Hier lag de grens van het oude Egypte, de oude forten die we hier zien getuigen daar nog steeds van. Rondom Aswan is de Nijl op zijn breedst, en in het slome water liggen vele met palmen begroeide eilanden. Één van deze eilanden is Elephantine: hier vinden we de restanten van een oud fort en verschillende vervallen tempels. In het noorden van het eiland liggen authentieke Nubische dorpjes. We gaan die avond langs bij één van de families voor een traditionele maaltijd. De verschillende kleine schoteltjes, geserveerd tussen de tapijten en lemen muren zijn een feest voor het oog én de tong.

  De volgende dag maken we een excursie stroomopwaarts langs de Nijl. Midden in de woestijn vinden we een bijzondere opgraving: verscholen tussen het zand ligt een gigantische obelisk, die nooit is afgemaakt. Een ander gigantisch bouwproject is de moderne ‘High Dam’: een belangrijke stuwadam op de Nijl, een indrukwekkend gezicht. Het kleine eiland van Philae wordt compleet in beslag genomen door een goed bewaarde tempel. De grote gevels en statige pilaren, omgeven door de palmbomen en de Nijl, zijn onvergetelijk mooi.

  Zeilen op een felucca

  Dag 6 Aswan - feluccatocht naar Kom Ombo
  Dag 7 Kom Ombo - Edfu - Luxor

  We beginnen met onze zeiltocht over de Nijl en stappen aan boord van een felucca: een traditionele Egyptische zeilboot. Tijdens deze tocht zijn alle maaltijden inbegrepen. We varen langs eeuwenoude dorpen waar boeren in de vruchtbare akkers ploeteren en palmen zich dapper staande houden onder de Egyptische zon. De oevers zijn verrassend groen, maar als je goed kijkt zie je het Saharazand verderop al opdoemen. Je krijgt het gevoel dat in dit landschap, net als in de tempels, de tijd heeft stil gestaan.

  We stoppen bij Kom Ombo en bewonderen hier een tempelcomplex gewijd aan de krokodillengod Sobek. Behalve de tempel vinden we hier ook een heel bijzonder museum: hier staat alles in het teken van krokodillen. Er zijn in deze omgeving wel 300 gemummificeerde krokodillen gevonden, die nu te bewonderen zijn in het museum. Je leert er ook waarom deze Nijlmonsters heilig waren voor de oude Egyptenaren. Hier overnachten we op het dek van de felucca onder een prachtige sterrenhemel.

  Per bus reizen we de volgende dag naar Edfu en bezoeken we de kolossale Horustempel: je kunt deze al van ver boven het dorp zien uitstijgen. Horus was een belangrijke god, en dat zie je terug in de tempel. Volgens de oude Egyptische religie bracht Horus, die lijkt op een roofvogel, elke dag de zon bovenaan de hemel. Achter een grote gevel met spectaculaire reliëfs ligt een verstilde binnenplaats waar je rustig rond kunt kijken. Verschillende binnenkamers van de tempel zijn open voor het publiek. Het sfeervolle Luxor is de eindbestemming van onze tocht over de Nijl.

  De beroemde tempels van Luxor


  Dag 8 Luxor, excursie Westeover en Vallei der Koningen
  Dag 9 Luxor
  Dag 10 Luxor, excursie Karnak

  Vanuit Luxor bezoeken we de tempels en rotsgraven in de Vallei der Koningen, op de westoever van de Nijl. De grootste en belangrijkste farao’s lieten zich hier begraven, vaak in een tempelgrot uitgehakt in de rotswanden van de vallei. De beroemde tombe van Toetanchamon, waar volgens de verhalen nog altijd een vloek over heerst, is een absoluut hoogtepunt. Een lokale gids die met ons mee gaat vertelt ons alle verhalen, zoals over de gigantische tempel van Hatsjepsoet: de beelden en hiërogliefen die we hier zien vertellen samen één verhaal.

  Een ouderwetse koets kan je brengen naar de oude tempel van Karnak, de weg er naartoe is versierd met allemaal sfinxen. In deze tempel kun je eindeloos verdwalen in een bos van torenhoge zuilen en standbeelden. Voor een klein bedrag kun je ook een fiets huren, om op eigen houtje je weg te vinden naar het complex. Kinderen komen je onderweg enthousiast tegemoet en gaan graag een gesprek aan met hun leeftijdsgenoten. Soms met handen en voeten, maar altijd met een brede glimlach.

  Terug in Luxor hoef je je zeker niet te vervelen. Zo kun je een wandeling maken door de stad: van een boulevard aan de Nijl, waar kleine bootjes bedrijvig heen en weer varen, naar de gezellige soeks van de binnenstad. Sla zeker niet de Luxortempel over. Deze ligt weliswaar midden in de stad, maar doet zeker niet onder voor de grote tempels in de omgeving. Als je even wilt bijkomen, kun je overal in de stad neerstrijken op een terras, en vanaf daar genieten van het gezellige straatleven.

  Relaxen aan de Rode Zee

  Dag 11 Luxor - El Gouna
  Dag 12 El Gouna
  Dag 13 El Gouna
  Dag 14 El Gouna - Cairo
  Dag 15 Cairo - Amsterdam

  Onze reis eindigt op een strand aan de Rode Zee. Met een mooi hotel, een warme zee en goed weer kunnen we hier heerlijk relaxen. Je hoeft je niet te vervelen: net buiten de kust liggen vele koraalriffen waar je weergaloos kunt snorkelen. Met een bus rijden we terug naar Caïro. Hier hebben we nog uitgebreid de tijd om een typisch Egyptische souvenir op de kop te tikken in één van de vele gezellige soeks. De volgende dag vliegen we terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.
   

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  21 dec - 04 jan
  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
   

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 apr - 02 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.395,-
  € 1.295,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 09 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.395,-
  € 1.295,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Comfortabele vluchten met Austrian Airlines
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Caïro naar Aswan
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Felucatocht vanuit Aswan inclusief maaltijden.
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl naar Kom Ombo
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen.
  • Bezoek aan Kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken in Caïro gebruik van een sfeervol 5 sterrenhotel met zwembad. Het hotel heeft een prachtige tuin met uitzicht op de indrukwekkende piramides. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en airconditioning.

  Tijdens de felucatocht vanuit Aswan overnachten we op het dek van de Feluca onder de sterrenhemel.

  Het hotel in Aswan heeft een zwembad en een prachtig uitzicht over de Nijl. Ons viersterren hotel  met zwembad in Luxor ligt aan de Nijl en in de buurt van het centrum, de beroemde Luxortempel en vlakbij de bazaar. 

  In El Gouna hebben we een luxe hotel met alle faciliteiten die je van een strandhotel kunt verwachten.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Caïro Movenpick Pyramids Hotel
  Aswan Isis Hotel
  Luxor Eatabe Luxor Hotel
  El Gouna Three Corners Rihana Resort


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Egypte één uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Egypte maken we gebruik van veel verschillende vervoermiddelen. De bustrajecten worden afgelegd met een bus met  airconditioning. Van Caïro naar Aswan reizen reizen we per nachttrein en in Aswan stappen we aan boord van een traditioneel zeilschop, Feluca genaamd.

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele vluchten met Austrian Airlines
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlands sprekende reisbegeleiding/gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Caïro naar Aswan
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Felucatocht vanuit Aswan inclusief maaltijden.
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl naar Kom Ombo
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen.
  • Bezoek aan Kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan uren ronddwalen in het Egyptisch museum, een ander bezoekt liever de Islamitische wijken met tal van moskeeën. Sommige reizigers kunnen geen genoeg krijgen van de Egyptische geschiedenis met mummies, sarcofagen en piramides, terwijl anderen liever gaan shoppen op de bazaar, zoals de Khan Al-Khalili. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh. We bezoeken eerst Memphis, de oude hoofdstad van Egypte. Vervolgens gaan we naar Sakkara, waar de trappiramide van Djoser is gelegen. We sluiten af in Gizeh, waar de beroemdste piramides ter wereld liggen en de iconische liggende sfinx te vinden is.
  • Vanuit Aswan maken we een uitstapjes naar verschillende eilanden in de Nijl: Kitchener eiland, Elephantine eiland het eiland van Philae, waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is.
  • Een hoogtepunt tijdens de reis is de excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen in Luxor. Hier werden de farao’s vroeger begraven. Hier ligt dan ook onder andere de mummie van Toetanchamon en zijn graf.


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk: zo kun je vanuit Aswan Abu Simbel bezoeken, of een fietstocht maken in Luxor. In El Quseir zijn er meerdere excursiemogelijkheden om bijvoorbeeld de onderwaterwereld in de Rode Zee al duikend of snorkelend te verkennen.

  Reisdocumenten

  • E-ticket.  Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) , dat nog zes maanden na vertrek uit Caïro geldig is.
  • Groepsvisum Egypte ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- per persoon en dien je in 2019 ter plaatse te voldoen. Voor reizen met vertrek in 2020 wordt dit bedrag vooraf op je factuur in rekening gebracht.

  Geldzaken

  In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: is op vele plaatsen mogelijk.
  Contant: euro’s. Visumkosten en facultatieve excursies dien je in euro's te betalen.
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid (er zijn enkele uitzonderingen, waaronder Abu Simbel). Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt. Een internationale studentenkaart geeft overigens 50% korting op entreeprijzen.

  Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Het ontbijt in de hotels is inbegrepen. Voor de overige maaltijden heb je volop mogelijkheden om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je graag over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. Tijdens ons verblijf in El Gouna is het verblijf op basis van halfpension.

  Het leidingwater in Egypte is niet veilig om te drinken en smaakt niet lekker vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

  Gezondheid

  Voor Egypte zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Egypte zijn over het algemeen redelijk. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. De temperaturen zijn altijd aangenaam al kunnen de nachten in de winter en het voorjaar wel fris zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een lokale enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider/gids. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring, en affiniteit met kinderen geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen. Een uitgebreide training legt hiervoor de basis. Op de Djoser-excursies in Caïro en Luxor en vertelt hij uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Egypte?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Egypte is voor kinderen een prachtige ervaring door de interessante cultuur en de indrukwekkende excursies die gemaakt worden. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en er wordt gebruik gemaakt van bussen met airco. Voor het traject van Cairo naar Aswan wordt er gebruik gemaakt van een nachttrein.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Egypte is eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen. In de zomer is het er warm en droog, maar deze temperaturen zijn goed te verdragen door de luchtvochtigheid en wind die vanuit het noorden waait. De maanden april en december zijn overdag erg aangenaam en de nachten vaak koel. Vrijwel het hele jaar door schijnt de zon.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Egypte is een visum nodig, dat op de luchthaven van Cairo geregeld wordt. Het visum plus de administratiekosten bedraagt 25,- p.p. en deze kosten dien je ter plaatse te voldoen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het hele gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak za de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Egypte is overwegend Islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding gewaardeerd. Dit betekent zowel voor mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast kan het 's avonds erg afkoelen en daarom is het aan te raden om verschillende laagjes kleren mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top