• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Egypte, 9 dagen

  Egypte 9 dagen

  Ideale rondreis voor de korte vakanties naar het land van farao’s en piramides. Geniet met het hele gezin van het heerlijke klimaat en bezienswaardigheden zoals de piramides van Sakkara en Gizeh. Bij Luxor maken we een tocht over de Nijl met een felucca en is er voldoende tijd om de mysterieuze oude tempels van Luxor te bezoeken. We sluiten de reis ontspannen af op het strand in Hurghada.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Caïro
  2. Caïro
  3. Caïro, excursie Sakkara en Gizeh - nachttrein naar Luxor
  4. Luxor, feluccatocht naar Bananeneiland
  5. Luxor, excursie Westoever en de Valei der Koningen
  6. Luxor - Hurghada
  7. Hurghada
  8. Hurghada - Caïro
  9. Caïro - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Van mysterieuze piramides en gezellige souks tot een feluccatocht over de Nijl en snorkelen in de Rode Zee. Egypte heeft een hoop te bieden en de zon schijnt bijna altijd!

  Cairo
  Dag 1 Amsterdam - Caïro
  Dag 2 Ca
  ïro
  Dag 3 Ca
  ïro, Sakkara en Gizeh - Nachttrein naar Luxor

  Onze reis begint in Cairo. In deze metropool kijk je je ogen uit, om te beginnen op het altijd drukke verkeer en de vele mensen op straat. Cairo kun je het beste lopend verkennen. Om een indruk te krijgen van de grootte van deze metropool kun je de eerste dag naar de Cairo Tower gaan, waar de lift je naar de bovenste verdieping brengt voor een fantastisch uitzicht. Op de terugweg loop je langs het Egyptisch museum waar je met gemak een aantal uren kunt ronddwalen. Voor kinderen die al snel klaar zijn met rondkijken is er een leuk programma, zodat de anderen op hun gemak nog verder van deze wereldberoemde collectie kunnen genieten. Wanneer het je duizelt van de mummies en schatten van Toetanchamon kun je in de buurt lunchen of een broodje kopen. In de middag kun je en bezoek brengen aan de oude islamitische wijk van Cairo. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Cairo. Eetgelegenheden zijn hier te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen.

  Drie piramides Gizeh Egypte Junior DjoserDe volgende dag maken we een dagexcursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh die bij de reissom is inbegrepen. We vertrekken vroeg in de ochtend naar het 25 kilometer ten zuiden van Cairo gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara, waar de piramide van Djoser en graven van edelen te bezichtigen zijn. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de faraonische grafcultuur. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel.


  Aan het einde van de middag brengt de bus je naar het station, waar we de nachttrein nemen naar Luxor. 

  Luxor
  Dag 4 Luxor, feluccatocht naar bananen eiland
  Dag 5 Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen

  Sphynxen Luxor Egypte Junior Djoser In Luxor komt iedereen tijd te kort, de een voor de vele cultuurschatten, de ander vanwege de fietstochtjes over het platteland. Vanaf het Midden-Rijk, zo’n 2000 v.C. ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels. In het centrum van dit gezellige en drukke stadje ligt de grote Luxortempel. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. De restanten van de laan zie je wanneer je per koets naar deze tempel laat vervoeren.

  Voor een klein bedrag kun je een fiets huren om Luxor en de tempels van Karnak te verkennen. De fiets is ook een leuke manier om de omgeving van Luxor te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld met het lokale pontje de Nijl oversteken en naar de tempels en graven op de westelijke Nijloever gaan. Een mooie tocht voert je tussen de suikerrietplantages en door kleine dorpjes.

  Ook bevaren we de Nijl op een felucca, een traditionele Egyptische zeilboot. We maken een stop bij het bananeneiland, waar je voor een paar pond net zoveel bananen, suikerriet en sinaasappelen kunt eten als je wilt.

  Faraos Muurtekeningen Egypte Junior Djoser Op een van de dagen in Luxor bezoeken we de rotsgraven in de Vallei der Koningen alsmede enkele tempels op de westoever. In de vallei lieten de heersers uit het Midden-Rijk hun graven in de rotsen uithouwen. De meeste graven zijn voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el-Bahari. Tussen alle kleuren en in de wirwar van gangen waan je je bij Asterix en de Egyptenaren. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers.

  Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids, die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht. Deze excursie is in de reissom inbegrepen.


  Hurghada

  Dag 6 Luxor - Hurghada
  Dag 7 Hurghada
  Dag 8 Hurghada - Cairo

  Dag 9 Cairo - Amsterdam

  De reis wordt ontspannen afgesloten in de badplaats Hurghada. Je kunt hier heerlijk luieren op het strand, al snorkelend of duikend de schitterende koraalriffen in de Rode Zee van dichtbij bewonderen, of lekker flaneren over de boulevard.

  Vanuit Hurghada rijden we weer terug naar Cairo waar je bijvoorbeeld nog de koptische wijk kunt bezoeken. Ook de oude pottenbakkerswijk is de moeite waard en voor de kinderen is de dierentuin, in de vroegere haremtuinen, wellicht een hoogtepunt. Vanuit Cairo vliegen we weer terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  19 okt - 27 okt
  Beschikbaarheid
  9 plaatsen vrij
  Prijs
  € 1.245,-
  € 1.145,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  21 dec - 29 dec
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.345,-
  € 1.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 dec - 30 dec
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.345,-
  € 1.245,- (kind t/m 11 jr)

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  15 feb - 23 feb
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.295,-
  € 1.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 feb - 01 mrt
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.295,-
  € 1.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 03 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.295,-
  € 1.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 mei - 10 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.295,-
  € 1.195,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlands sprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Nachttrein van Cairo naar Luxor
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Verblijf in Hurghada op basis van half-pension (ontbijt & diner)
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen. 
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 795,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 895,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken in Cairo gebruik van een sfeervol 5 sterrenhotel met zwembad. Het hotel heeft een prachtige tuin met uitzicht op de indrukwekkende piramides. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en airconditioning.

  Ons viersterren hotel  met zwembad in Luxor ligt aan de Nijl en in de buurt van het centrum, de beroemde Luxortempel en vlakbij de bazaar. 

  Aan de rode zee verblijven we in een resort aan het strand op basis van halfpension.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Caïro Movenpick Pyramids Hotel
  Luxor Eatabe Luxor Hotel
  Hurghada Grand Plaza Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.
   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Amsterdam - Frankfurt

   Vertrek

   08:05

   Aankomst

   09:10

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Caïro

   Vertrek

   10:10

   Aankomst

   14:10

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Cairo - Frankfurt

   Vertrek

   15:10

   Aankomst

   19:35

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Amsterdam

   Vertrek

   21:05

   Aankomst

   22:15


  Tijdverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Egypte één uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 795,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 895,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Egypte maken we gebruik van veel verschillende vervoermiddelen. De bustrajecten worden afgelegd met een bus met  airconditioning. De nachttrein brengt ons van Cairo naar Luxor.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlands sprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Nachttrein van Cairo naar Luxor
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Verblijf in Hurghada op basis van half-pension (ontbijt & diner)
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen. 
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan uren ronddwalen in het Egyptisch museum, een ander bezoekt liever de Islamitische wijken met tal van moskeeën. Sommige reizigers kunnen geen genoeg krijgen van de Egyptische geschiedenis met mummies, sarcofagen en piramides, terwijl anderen liever gaan shoppen op de bazaar, zoals de Khan Al-Khalili. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Excursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh. We bezoeken eerst Memphis, de oude hoofdstad van Egypte. Vervolgens gaan we naar Sakkara, waar de trappiramide van Djoser is gelegen. We sluiten af in Gizeh, waar de beroemdste piramides ter wereld liggen en de iconische liggende sfinx te vinden is.
  • In Luxor stappen we aan boord van een felucca voor een bezoek aan Bananeneiland, waar je voor een paar pond zo veel bananen, suikerriet en sinaasappelen kunt eten als je wilt!
  • Een hoogtepunt tijdens de reis is de excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen in Luxor. Hier werden de farao’s vroeger begraven. Hier ligt dan ook onder andere de mummie van Toetanchamon en zijn graf.


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk, die eventueel door de reisbegeleider – in samenspraak met de gids en de groep – kunnen worden georganiseerd. Zo kun je een boottocht maken over de Rode Zee, of  een fietstocht maken in Luxor of een bezoek brengen aan de Cairo Tower voor een adembenemend uitzicht over de stad.
   

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat nog zes maanden na vertrek geldig is.
  • Visum bij binnenkomst in Egypte, visum plus administratiekosten bedragen € 25,- (ter plaatse te voldoen).

  Geldzaken

  In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: is in Cairo en Luxor mogelijk.
  Contant: euro’s. Visumkosten en enkele excursies dien je in euro's te betalen.
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt.

  Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De ontbijten zijn inbegrepen maar voor de overige maaltijden heb je volop mogelijkheden om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk deel van een geslaagde vakantie. De overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken of in het hotel te eten. De reisbegeleiding informeert je graag over goede eetgelegenheden, zodat je kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. In het hotel in Hurghada is het diner w'el inbegrepen.

  Het leidingwater in Egypte is niet veilig om te drinken en smaakt niet lekker vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

  Gezondheid

  Voor Egypte zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Egypte zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de maanden april en december is het overdag aangenaam, al kan het in december in Cairo ook koel zijn. De nachten zijn in het voorjaar koel. Het gehele jaar door ben je in Egypte vrijwel altijd verzekerd van de zon.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider. Dit kan ook een lokale Nederlands sprekende Djoser-reisbegeleider zijn. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring, en affiniteit met kinderen geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen. Een uitgebreide training legt hiervoor de basis.

  Een lokale gids gaat mee op de Djoser-excursies en vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Egypte?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Egypte is voor kinderen een prachtige ervaring, door de interessante cultuur en spannende excursies die gemaakt worden. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd, zijn relatief kort en er wordt gebruik gemaakt van bussen met airco. Voor het traject van Cairo naar Luxor wordt er gebruik gemaakt van een nachttrein.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Egypte is eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen. In de zomer is het er warm en droog, maar deze temperaturen zijn goed te verdragen door de luchtvochtigheid en wind die vanuit het noorden waait. De maanden april en december zijn overdag erg aangenaam en de nachten vaak koel. Vrijwel het hele jaar door schijnt de zon.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Egypte is een visum nodig, dat op de luchthaven van Cairo geregeld wordt. Het visum plus de administratiekosten bedraagt 25,- p.p. en deze kosten dien je ter plaatse te voldoen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het hele gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak za de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Egypte is overwegend Islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding gewaardeerd. Dit betekent zowel voor mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast kan het 's avonds erg afkoelen en daarom is het aan te raden om verschillende laagjes kleren mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • In oktober reisde ik samen met m’n kinderen duizenden jaren terug in de tijd. Onze tocht voerde ons dwars door Egypte, het land van de imposante piramides, sfinxen, mummies en farao’s. Het voelde als één groot avontuur. Lees hier m'n blog: https://www.nenehschoice.nl/2018/12/9-daagse

   Schitterende reis, hotels waren super en liggen aan de piramides, aan de Nijl en aan de Rode zee. Tocht op drommedarissen naar uitzicht op piramides was fantastisch. Boottocht op Nijl was schitterend. Snorkelen in de Rode zee werd extra feestelijk door tochtje met speedboot op banaan en band.

   Ik heb samen met mijn beide kinderen de rondreis gemaakt. Alles was goed geregeld mede dankzij de uitstekende begeleiding door Sjoerd. Hij heeft erg veel kennis v.h. Midden Oosten en ons veel hierover verteld tijdens de reis. De hotels waren ook prima, zeker aan te raden deze reis.

  • Wat een geweldige reis! In een korte tijd zie je alles wat je gezien moet hebben zoals de piramides, Karnak maar ook de vallei der Koningen. De hotels zijn uitstekend en na een ochtend excursie is een duik in het zwembad toch ook wel fijn. Wij hebben genoten van onze reis door dit geweldige land.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top