Djoser Family, met oog voor de wereld

Reisorganisatie Djoser

Reisorganisatie Djoser

Wat is er nu mooier dan met je kinderen tijdens een safari de ‘big five’ te spotten? Op jungletocht te gaan en over lokale markten te struinen in Midden- en Zuid-Amerika? Te reizen langs rijstvelden, schitterende natuur en kleurrijke tempels in Azië? Of lekker snorkelen en zwemmen bij parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën wereldwijd? Djoser Family brengt je naar de interessantste plaatsen, langs de mooiste routes.

Het Djoser team

China fietsen Djoser FamilyRuim 35 jaar geleden begon Djoser met het organiseren van reizen. Eerst naar Egypte, dat trouwens nog steeds één van onze favoriete landen én onze specialiteit is. Niet voor niets zijn we vernoemd naar een farao, die trouwens als eerste een piramide liet bouwen. We zijn trots op die link, want in 1985 begon Djoser met een uniek concept: de andere manier van reizen, waarbij alle voordelen van een groepsreis worden gecombineerd met veel individuele vrijheid. Vandaar ons motto: ‘vrijheid blijheid’. We organiseren nu meer dan tweehonderd verschillende reizen naar zo’n honderd landen. Nog altijd voor die reizigers van het eerste uur en ook voor hun kinderen.

In de jaren is Djoser natuurlijk gegroeid als organisatie. Inmiddels werken we met een enthousiast team van reisspecialisten keihard om jullie reis de ervaring van je leven te maken. We zijn te vinden in een monumentaal kantoor, midden in de binnenstad van Leiden. In Vlaanderen zijn we vertegenwoordigd met een kantoor in de binnenstad van Gent.

Je leest hieronder meer over (het reizen met) Djoser Family. Heb je na het lezen nog vragen dan horen we dit natuurlijk graag! Je vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.

Reizen met oog voor duurzaamheid

Behalve het uitstippelen van de mooiste routes, zetten we ons bij Djoser ook in voor duurzame reizen, waarbij we rekening houden met mensen, milieu, natuur en cultuur. Het keurmerk ‘Travelife’ is het resultaat van onze inzet. Zo zorgen we ervoor dat we niet alleen nu kunnen genieten van al het moois in de wereld, maar ook dat de komende generaties kunnen blijven reizen.

Unicef en DjoserDjoser werkt al ruim 25 jaar samen met UNICEF, we geloven namelijk dat kinderen de sleutel zijn voor een betere toekomst. Bovendien zijn vaak kinderen de eersten die je aanspreken in een vreemd land. Ook daarom willen we juist hen steunen, dat doen we samen met onze reizigers: bij het boeken van een reis bij Djoser kun je er voor kiezen om een klein bedrag te doneren aan het goede doel. Djoser verdubbelt deze bijdrage, zodat we elk jaar een mooi project van UNICEF kunnen steunen – klik hier voor een overzicht.

De andere manier van reizen

De andere manier van reizen

Zee Djoser FamilyOp reis met Djoser Family combineer je het beste uit twee werelden. Je ervaart het gemak van een groepsreis met extra aandacht voor jonge reizigers. Je kunt rekenen op enthousiaste en deskundige reisbegeleiding en het vervoer en verblijf zijn uitstekend geregeld. Daarbij heb je voldoende vrijheid om er zelf met je gezin op uit te trekken. Er is alle gelegenheid om kennis te maken met andere mensen, culturen en natuur. Dát is de andere manier van reizen met kinderen.

Met onze ‘andere manier van reizen’ combineer je alle gemakken van een groepsreis, zoals goed georganiseerd vervoer en verblijf, met de vrijheid van een individuele reis. Neem bijvoorbeeld excursies; bij Djoser ben je altijd vrij om wel of niet mee te doen. De entreegelden voor excursies zijn dus niet inbegrepen. En als een bepaalde excursie te belangrijk is om te missen, of we er langs komen onderweg naar onze volgende bestemming, dan is het natuurlijk wel inbegrepen in ons reisprogramma, je hoeft dan dus geen extra moeite te doen.

Entreegeld is ook in zulke gevallen niet inbegrepen. Als je liever wat anders doet is dat dus geen probleem. Je bent nooit verplicht om met de groep mee te gaan, als je liever je eigen plan trekt dan is dat mogelijk.

Eten op reis

Family groep eten street food ThailandOok bij de maaltijden op reis heb je alle vrijheid. In landen waar dat handig is, is het ontbijt inbegrepen bij de overnachtingen, zo geniet je elke ochtend van een comfortabele start. 's Middags en ’s avonds kies je zelf waar je gaat eten. De één gaat immers liever eten in een lokaal restaurantje, terwijl de ander liever kiest voor een westers restaurant, al dan niet met andere reisgenoten. Bij Djoser ben je vrij om op je eigen manier de keuken van een ander land te ontdekken.

Is je kind wel of niet een alleseter? Ieder land heeft zo zijn eigen culinaire specialiteiten, maar op veel plaatsen zijn ook westerse maaltijden verkrijgbaar. Liever vegetarisch? Vegetarisch eten is vrijwel overal prima mogelijk. Bij de praktische informatie van de reis kun je zien of het ontbijt bij de reissom is inbegrepen. Anders kun je kiezen voor een ontbijt in het hotel of in een restaurantje om de hoek. ‘Vrijheid, Blijheid’ luidt het motto, daarom zijn de overige maaltijden niet inbegrepen.

Wie gaan er mee?

Jeep kinderen Djoser Family

De reizen zijn samengesteld voor gezinnen met kinderen vanaf 6 tot maximaal 20 jaar. Bij veel bestemmingen is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar, zodat de kinderen op reis gaan met leeftijdgenoten. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal 10, het maximum 26. Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers en bestaan uit zowel twee- als eenoudergezinnen.

Welke reis past bij mij

Uit ervaring weten we dat kinderen graag met leeftijdgenoten reizen, zodat ze samen de wereld kunnen ontdekken. Daarom hebben we bij de meeste bestemmingen ook vertrekdata geselecteerd voor de al wat oudere kinderen. Eventuele jongere broertjes of zusjes die nog net niet de gestelde leeftijd hebben, mogen ook mee. Voor vragen hierover kun je uiteraard contact met ons opnemen op telefoonnummer 071 5126400. We bieden reizen aan voor gezinnen met kinderen:

  • Van alle leeftijden (6-20 jaar)
  • Vanaf 10 jaar
  • Vanaf 16 jaar


Bij de vertrekdata geven wij aan voor welke leeftijdscategorie de reis is geselecteerd. Reis je met jonge kinderen, kijk dan goed naar de bestemming en naar de activiteiten. Een safarireis in Afrika is pittiger dan een rondreis in Thailand of Egypte. Bij elke vertrekdatum kun je zien wat de leeftijden zijn van de kinderen die meegaan.

Nederlandse reisbegeleiding

Reisbegeleider en gidsElke Familyreis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. In de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Canada is de reisbegeleider Engelstalig. Onze ervaren reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de meereizende kinderen. Hun uitgebreide reiservaring en affiniteit met kinderen geeft een belangrijke meerwaarde aan onze Familyreizen. Een uitgebreide interne training legt hiervoor de basis.

Veel van onze reisbegeleiders werken al jaren voor Djoser en kennen dus heel wat reizen op hun duimpje. Ze weten waar je goed kunt wandelen, wat de beste restaurantjes zijn of hoe je ergens moet komen. Kortom, onze reisbegeleiders staan je graag met raad en daad te hulp! Ondertussen regelen ze op de achtergrond dat je reis soepel verloopt, én staan ze paraat bij onverwachte gebeurtenissen. Alhoewel ze dus veel weten van een bestemming, zijn ze geen gidsen die je aan de hand meenemen langs de bezienswaardigheden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat zij hun kennis en liefde voor een land niet me je delen!

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land, over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden. Maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Onderweg met Djoser

Onderweg met Djoser

Bij Djoser weet je zeker dat je vervoer goed geregeld is. Per land kan het vervoer verschillen, we gebruiken altijd een privébus, maar reizen soms ook (een stuk) met de trein, met de boot of maken een binnenlandse vlucht. Waar we ook gebruik van maken tijdens een reis, het zijn altijd goede en veilige vervoersmiddelen en goed geregeld door Djoser.

Internationale vluchten

KLM vliegtuigOm op onze bestemming aan te komen wordt er gevlogen. Bij Djoser werken we samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Dit zijn voornamelijk KLM, Lufthansa, United Airlines, Singapore Airlines en Emirates: allemaal maatschappijen die een uitstekende reputatie hebben als het gaat om betrouwbaarheid, veiligheid en service. Wel zo fijn, want je vakantie begint in het vliegtuig. Je vindt de actuele vluchttijden bij de reizen onder het kopje 'Praktische informatie - Vliegreis'. Kies daar de datum van de reis waar je interesse in hebt en je ziet het vluchtschema voor die datum.

De Djoser bus

Bus MexicoDjoser regelt van tevoren het vervoer in het land van bestemming. We reizen met onze eigen bus van plaats naar plaats. Door de ramen van de bus zie je veel, maar je ervaart een land niet echt. Daarom stoppen we regelmatig bij een levendige markt of in een authentiek dorp om de benen te strekken en rond te kijken. De reisafstanden zijn korter dan bij onze reguliere reizen, zodat we een rustiger reistempo kunnen aanhouden. Bij het kiezen van de tussenstops houden we zoveel mogelijk rekening met de kinderen. We reizen met goede bussen die, als het nodig is, voorzien zijn van airconditioning. De reistijden verschillen van bestemming tot bestemming en van land tot land.

Binnenlandse vluchten

Soms zijn afstanden zo groot dat we het vliegtuig of de nachttrein pakken. In Maleisië en grotere landen zoals Brazilië maken we gebruik van binnenlandse vluchten. Het is natuurlijk prettiger om comfortabel van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçu te vliegen, dan om twee volle dagen in een bus te zitten.

De safaritruck

Safaritruck in Namibie

Op safari door Afrika heb je natuurlijk een speciale bus nodig: de safaritruck. Dit zijn grote, degelijke trucks die prima overweg kunnen met de vaak onverharde wegen. Binnenin zijn de stoelen extra hoog gemonteerd en zijn er grotere ramen geïnstalleerd, zodat je tijdens de rit altijd een goed uitzicht hebt en tijdens safari's de dieren goed kunt zien.

Bij een kampeerreis verandert de safaritruck in een klein dorp op wielen; alles wat we op reis nodig hebben, gaat mee in het ruim. Van koepeltentjes tot slaapmatjes, kookgerei, eettafels en stoelen: alles heeft zijn vaste plek. Dat is wel zo makkelijk bij het opzetten van het kamp. Maar ook onderweg heeft het voordelen: we kunnen namelijk overal picknicken, vaak midden in de natuur.

Lokaal vervoer

Op bestemming kiezen we vaak voor lokaal vervoer, bijvoorbeeld de metro in Rusland, een riksja in India, een tuk-tuk in Thailand of een caleche in Egypte. Door deel uit te maken van het leven op straat ontdek je een land op een unieke manier en help je de lokale economie. Onze reisbegeleiders helpen je graag op weg.

Spectaculair vervoer

Trein naar Machu Picchu in Peru

Sommige vervoersmiddelen zijn zo speciaal, dat ze echt iets toevoegen aan de reis. Wat te denken van een zeilboot, waarmee we in Egypte over de Nijl varen? Of net een jeep de Bromovulkaan op in Indonesië?
Hier een paar van onze favorieten:

  • Treinreis naar Machu Picchu in Peru
  • Sledehondentocht in Fins Lapland
  • Per vlot de Dunajec-rivier afzakken in Polen
  • Per korjaal tot diep in de binnenlanden van Suriname
  • Met de Shinkansen door Japan reizen

Waar slaap je?

Waar slaap je?

Djoser kiest zijn accommodaties zorgvuldig uit. Met hun gunstige ligging, leuke sfeer of extra voorzieningen, zoals een zwembad, voegen ze iets extra’s toe aan de reis.

Goede hotelovernachtingen

Kamer hotelNiets is fijner om na een avontuurlijke dag in een verfrissend zwembad te duiken of uit te rusten in een hangmat op je eigen balkon. Daarom selecteren wij elke overnachting zorgvuldig. Tijdens de reis bieden we een afwisselende mix aan comfortabele hotels met eigen douche en wc, zo nodig voorzien van airco of ventilator.

We kiezen voor goede hotels met een gunstige ligging, een leuke sfeer of een mooi uitzicht en als het kan met extra faciliteiten voor kinderen, zoals een zwembad. Reis je met z’n tweeën of drieën, dan deel je een kamer. Met vier of vijf personen krijg je, als het mogelijk is, twee aangrenzende kamers. Wees voorbereid op een bijzondere belevenis. In Tanzania kampeer je in de wildparken en in Thailand overnacht je op een floatel, een drijvend hotel op de River Kwai.

Bijzondere overnachtingen

Op vrijwel al onze reizen heb je naast het verblijf in hotels één of meerdere bijzondere overnachtingen. Een goed voorbeeld tref je in India. Daar overnachten we soms in oude paleizen, die nu zijn omgebouwd in sfeervolle verblijven, helemaal in de lokale stijl maar van alle westerse gemakken voorzien. Of neem onze lodges in Afrika, die vaak op een prachtige plek liggen. In Botswana komt het vaak voor dat je olifanten kunt spotten vanaf het terras van je bungalow!

Ook slapen bij de bewoners van het eiland Amantani in Peru, in een ryokan (traditionele overnachting) in Japan, een ecolodge in Ecuador of op een boot in de Halong Bay in Vietnam is heel bijzonder. Je komt zo nóg dichter bij de mensen of de natuur.

Solitaire Lodge zwembad 2 Solitaire NamibieEcolodge EcuadorShojoshin-in kamer Koyasan JapanTent camping IJsland

Wegdromen op kampeerreizen

Op sommige plekken is er geen betere manier om de ongereptheid en uitgestrektheid van de omgeving te ervaren dan met alleen een tentdoek tussen jezelf en de wijde wereld. Je beleeft de natuur intenser als je ’s nachts de dieren rond je tent hoort snuffelen of de sterren ziet, liggend in je slaapzak in de tent. Dit kan op onze kampeerreizen, bijvoorbeeld naar Afrika, maar ook in Canada en IJsland. Op enkele reizen slaap je soms in een luxe safarikamp, zoals in Sri Lanka.

Meer weten

Meer weten

Alhoewel onze website natuurlijk boordevol informatie staat, is het soms ook fijn om persoonlijk een vraag te stellen aan één van onze reisspecialisten. Die staan je natuurlijk graag te woord.

Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen op 071-5126400, of stuur een mail naar info@djoserfamily.nl.
Onze Belgische reizigers kunnen bellen naar 092230069 of mailen naar info@djoser.be.

Je kunt trouwens ook chatten! Bijvoorbeeld via onze website, rechtsonder in het scherm, of via WhatsApp, ons nummer daarvoor is 06-82071250 (dit kun je niet bellen).

Online presentaties

Kom alles te weten over onze reizen met een online presentatie! Heb je een vraag? Dan kun je deze gelijk stellen op de chat. Zo heb je gegarandeerd een avond vol reisinspiratie. Schrijf je hier in.

Informatiedagen

Ook organiseren wij informatiedagen op diverse plekken in het land. Hier kun je fotoboeken en videopresentaties bekijken en je vragen stellen aan onze reisspecialisten en reisbegeleiders. Ook organiseren wij meerdere keren per jaar een Open Huis in Leiden. Je kunt dan terecht met al je vragen onder het genot van een hapje en een drankje. Schrijf je hier in.

Het kantoor

Djoser KantoorOns kantoor, in het hart van het historische centrum van Leiden, is gevestigd in ‘Het Gulden Vlies’ aan de Breestraat 125. Je bent van harte welkom.

Reizen en boeken in coronatijd

We zijn ervan overtuigd dat we ook in coronatijd veilig en verantwoord op reis kunnen. Daarbij volgen we natuurlijk de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Djoser houdt zich ook altijd aan de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat betekent dat wij bij een reisbeperking (code oranje/rood) de reis annuleren en wij de betaalde reissom restitueren. Op dit moment boek je bij Djoser met extra veel zekerheden. Lees hier meer over boeken met de Djoser zekerheid.

ANVR en SGR dekking

Djoser is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), de organisatie die de belangen behartigt van zowel reisorganisaties als reizigers. Op al onze Djoserreizen zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing.

Djoser is tevens aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Dit houdt in dat onze reizigers ervan verzekerd zijn dat hun (aan)betaling te allen tijde gedekt is en er dus geen financieel risico is bij het boeken van een reis.

Bekijk hier de Djoser reisvoorwaarden.