• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Griekenland, 9 dagen

  Griekenland 9 dagen

  Klim naar de Akropolis in Athene, ontdek de Griekse oudheden in Sparta en Delphi en ga naar de bakermat van de Olympische Spelen in Olympia. Een paar dagen op het strand van Aegina vormen een heerlijk slot van deze voorjaarsreis.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Athene
  2. Athene
  3. Athene - Delphi
  4. Delphi - Olympia
  5. Olympia - Mystras
  6. Mystras - Nafplion
  7. Nafplion - Korinthe - Aegina
  8. Aegina
  9. Aegina - Piraeus - Athene - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  De Grieken hebben de geschiedenis uitgevonden. Overal waar je kijkt in hun land zie je sporen van de oudheid. In de authentieke dorpjes en het ruige berglandschap krijg je het gevoel dat je heel ver van huis bent. Maar dit mooie land met zijn mooie stranden ligt op slechts een paar uur vliegen van Amsterdam.

  Athene en Delphi
  Dag 1 Amsterdam - Athene
  Dag 2 Athene
  Dag 3 Athene - Delphi

  Griekenland Athene stadswandeling Djoser FamilyIn de middag komen we aan in Athene. Ons hotel ligt in het centrum vlakbij het Omoniaplein, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Het moderne centrum van Athene wordt gevormd door het Syntagmaplein en het Omoniaplein die door drukke winkelstraten met elkaar zijn verbonden. Niet ver van het Omoniaplein is het Archeologisch Museum. Hier tref je één van de beroemdste verzamelingen van Griekse kunst aan, van het alleroudste Griekenland tot en met de Hellenistische tijd.

  Je loopt vanaf het hotel in ongeveer een kwartier naar de wijk Plaka die is ontstaan in de Turkse tijd. In tegenstelling tot het moderne Athene is de huizenbouw nog traditioneel. De muren zijn begroeid met hibiscus en bougainville. Kinderen vinden het heerlijk om hier door de nauwe kronkelende straatjes te struinen en als het mee zit van iedere koopman naast een warme glimlach ook nog iets toegestopt te krijgen, de Grieken zijn gek op kinderen.

  Acropolis Griekenland Djoser FamilyOp vele open plekken in Plaka tref je nog resten aan van tempeltjes en marktpleinen van het Athene uit de oudheid. Het klassieke hoogtepunt is natuurlijk de beklimming van de Akropolis. Het is een mooie wandeling over de Pnyx, een met groene pijnbomen begroeide heuvel. Verder kun je het Nationaal Museum met zijn fameuze beelden van de Godenhelden bezoeken.

  Als je het na deze activiteiten erg warm hebt, kun je altijd in de koele Nationale Tuinen bijkomen en de schildpadden een bezoek brengen. Een heerlijke souflaki in een van de lokale tentjes of een drankje op een van de overdekte terrassen vormen een prima afsluiting van het bezoek aan deze bruisende stad. We verlaten het drukke Athene en rijden naar Delphi.

  Delphi is op Athene na de belangrijkste historische plaats van Griekenland. Wanneer de oude Grieken met belangrijke levensvragen zaten, bijvoorbeeld of de oogst wel goed zou uitpakken of hoe ze een oorlog konden winnen, reisden ze naar Delphi om raad te vragen aan het beroemde orakel in de Apollotempel.

  Achter Delphi doemen de indrukwekkende bergen van de Parnassosketen op. Vanuit Delphi uitzicht Griekenland Djoser Familyhet prachtig gelegen tempelcomplex heb je hier mooi zicht op. Een mooie wandeling brengt je naar de grot van Pan, de god van de vruchtbaarheid. Als je een zaklamp meeneemt kun je naast stalagmieten en –tieten ook mysterieuze inscripties ontdekken op de wanden van de grot. Het charmante bergdorp Arachova is ook nog niet ontdekt door het toerisme en biedt een blik op het dagelijks leven van de Griekse bevolking.

  Olympia en Nafplion
  Dag 4 Delphi - Olympia
  Dag 5 Olympia – Mystras
  Dag 6 Mystras - Nafplion

  Griekenland Olympia ingang stadion Djoser FamilyIn Olympia zijn de Olympische Spelen geboren. De moderne Olympische Spelen zijn ruim 100 jaar oud, maar rond 776 voor Christus werden in het oude Griekenland de eerste Spelen gespeeld. Sport speelde een belangrijke rol in de Griekse oudheid totdat de Romeinse keizer Theodosius de Spelen in 393 verbood. Sinds 1896 zijn de Olympische Spelen terug, maar is iedere vier jaar een ander land gastheer. In Olympia kun je nog veel van het complex herkennen waar de Spelen plaatsvonden en je kunt hier zeker enkele uren doorbrengen.

  We vervolgen onze weg richting Mytrass. Nadat we via een prachtige route het Taigetos-gebergte hebben doorkruist bezoeken deze 14e-eeuwse nederzetting dat fraai tegen een berghelling is gebouwd. In enkele uren kun je het schitterende, sprookjesachtige stadje, dat één van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse architectuur is, bekijken. Vanaf de top van de berg loop je langs de verschillende overblijfselen naar beneden. Halverwege de tocht kun je bij nonnetjes terecht die je vol trots hun winkeltje laten zien met hun zelf geborduurde tafelkleedjes. Geniet ook van het prachtige uitzicht.

  Nafplion Djoser Family GriekenlandNafplion is één van de aantrekkelijkste stadjes van de Peloponnesos. De stad werd twee eeuwen lang door de Venetianen overheerst. De architectuur, waarin witte en pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkonnetjes de toon zetten, doet ook nog steeds sterk aan Venetië denken. Het is aan de voet van een heuvel gebouwd en biedt uitzicht over een baai. Omdat het zeer strategisch aan zee is gelegen, zijn er in het verleden meerdere grote burchten op de heuvel opgetrokken, waaronder het Palamidi-fort. Bereid je bij een bezoek eraan wel voor op een flinke klim!

  We nemen afscheid van onze chauffeur en stappen op de boot naar Aegina.

  Aegina
  Dag 7 Nafplion - Korinthe - Aegina
  Dag 8 Aegina
  Dag 9 Aegina - Piraeus – Athene – Amsterdam 

  Griekse bootjes Griekenland FamilyAegina is een van de minder toeristische eilanden in de Saronische Golf. In Aegina-Stad, aan de westkust, vind je de grote haven en een levendige vismarkt waar je ook de heerlijkste vis kunt eten. Het hotel ligt aan een baai op loopafstand van Aegina-Stad.

  We blijven hier twee nachten zodat je de tijd hebt om te genieten van de zon, zee en strand en om het eiland te bekijken. Maak bijvoorbeeld een fietstocht in de omgeving of pak een bus naar het prachtige strand van het toeristenplaatsje Agia Marina. Je kunt ook de tempel van Afaia bekijken aan de oostkust van het eiland. Over het hele eiland verspreid liggen pistacheboomgaarden, dus overal kun je smullen van heerlijk verse pistachenoten. We keren per veerboot terug naar het vasteland en vliegen vanuit Athene naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  20 okt - 28 okt
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 1.695,-
  € 1.345,- (kind t/m 11 jr)

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  13 apr - 21 apr
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vlucht vanaf Brussel
  Prijs
  € 1.445,-
  € 1.345,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 apr - 28 apr
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.495,-
  € 1.395,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in sfeervolle hotels met ontbijt en vaak een zwembad
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overtocht per veerboot van Piraeus - Aegina vv
  • Ontspannen verblijf aan het strand van Aegina
  • Bezoek aan het mysterieuse stadje Mystras
  • Excursie naar het kanaal van Korinthe
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.
   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Griekenland overnachten we in sfeervolle hotels inclusief ontbijt en soms een zwembad.  De kamers beschikken over een eigen douche en toilet. 

  Ons hotel in Athene ligt midden in het centrum en op loopafstand van het Nationaal museum en de Acropolis. Vanuit het restaurant heb je prachtig uitzicht over de hele stad.

  In Delphi en Olympia verblijven we in kleine sfeervolle familiehotels vlakbij alle bezienswaardigheden zoals het beroemde orakel van de Apollotempel

  Pylos ligt aan de zee en vlakbij de haven. Ons hotel heeft dan ook een spectaculair uitzicht. Het ligt vlakbij het centrum en een prachtig kasteel.

  Op het eiland Aegina verblijven we in een mooi hotel dichtbij het strand. Vanuit het hotel kun je het gezellig centrum en de haven bezoeken.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Athene Crystal City Hotel
  Delphi Hotel Pan-Artemis
  Olympia Hotel Kronion
  Mystras Byzantion Hotel
  Aegina Hotel Katerina
  Aegina Hotel Danae

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Athene

   Vertrek

   12:15

   Aankomst

   16:30

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Athene - Amsterdam

   Vertrek

   17:15

   Aankomst

   19:50


  Tijdsverschil: in Griekenland is het één uur later.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Gedurende de rondreis verplaatsen we ons in een comfortabele eigen bus. Deze wordt bestuurd door een lokale chauffeur. De afstanden in Griekenland zijn klein en de wegen zijn goed. Op een aantal plaatsen is het mogelijk een brommer of een auto te huren om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar leuke dorpjes in de omgeving. Neem wel je rijbewijs mee!

  De oversteek van Aegina - Piraeus en terug is met een veerboot.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in sfeervolle hotels met ontbijt en vaak een zwembad
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overtocht per veerboot van Piraeus - Aegina vv
  • Ontspannen verblijf aan het strand van Aegina
  • Bezoek aan het mysterieuse stadje Mystras
  • Excursie naar het kanaal van Korinthe
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Breng een bezoek aan Plaka waar je nog tempeltjes en marktpleinen uit de oudheid vindt. De beklimming van de Acropolis is zeker een hoogtepunt. Op Aegina kun je heerlijk genieten van het strand onder het genot van een heerlijk vis gerecht. De sportievelingen kunnen de omgeving per fiets verkennen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling met een gids door Athene
  • Bezoek Akropolis
  • Excursie naar de ruïnes van Mystras

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je 2 weken voor vertrek.
  • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

  Geldzaken

  In Griekenland wordt er betaald met de Euro.
  Pinnen: op veel plaatsen mogelijk
  Contacten: euro s
  Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen is dit iets lager.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor je lunch en avondeten kun je zelf een restaurantje uitzoeken. Het ontbijt bestaat in de hotels meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee. Je zult veel eetgelegenheden met de naam 'Taverna' ontdekken. Dit zijn van origine authentieke Griekse eetgelegenheden met een sobere inrichting, houten of stalen tafels met plastic of stoffen kleedjes en oude houten stoelen en vaak overheerlijk vers eten.

  Het is gebruikelijk dat men alle gerechten tegelijkertijd op tafel zet. Salades, voorgerechten, hoofdgerechten worden allemaal tegelijkertijd geserveerd, tenzij je uitdrukkelijk vraagt het anders te doen. De Grieken zijn gek op vlees. Suflaki, Gyros en Byfteki vindt je dan ook op vrijwel elke menukaart. Daarnaast natuurlijk veel olijven en heerlijke tomaten. En indien je echt geen keuze kunt maken bestel je gewoon mezzes, dan krijg je van alles een beetje. Vergeet geen lekker glaasje Ouzo. Kali óreksi! (eet smakelijk!).

  Gezondheid

  Voor Griekenland zijn geen vaccinaties nodig. Dit houdt echter niet in dat de hygiënische omstandigheden hetzelfde zijn als in Nederland en België. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

  Klimaat en geografie

  Griekenland kent in april een stabiel mediterraan klimaat en heeft het zonnigste klimaat van alle Zuid-Europese landen met minstens 300 zonnedagen per jaar. Hou er rekening mee dat het aan de kust en in de hoofdstad Athene warmer is dan in de hoger gelegen gebieden in het binnenland.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Hoe zijn de hotels tijdens de rondreis?

  We maken gebruik van knusse familiehotels die vaak op loopafstand van het centrum liggen. Alle kamers beschikken over eigen douche en toilet. Een aantal hotels beschikken tevens over airconditioning en een zwembad. Het ontbijt is in de reissom inbegrepen. De Grieken gebruiken een eenvoudig ontbijt. Het ontbijt bestaat meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

  Hoe reizen we over land in Griekenland?

  We hebben de beschikking over een eigen bus en chauffeur tijdens de reis in Griekenland. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of voor een bezoek aan een markt of andere bezienswaardigheden. De bussen zijn ruim en beschikken over airconditioning. De afstanden in Griekenland zijn niet groot; in het algemeen is het slechts enkele uren rijden van de ene plaats naar de andere.

  Tussen Piraeus en Aegina maken we gebruik van een ferryy, dé manier om in Griekenland van eiland naar eiland te reizen. Op het dek kun je van zon en zee genieten. De overtochten duurt ongeveer 1 uur.

  Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Griekenland?

  Bij vrijwel alle geldautomaten kun je geld opnemen met een Nederlandse pinpas. Op de luchthaven en in bijna alle plaatsen kun je pinnen. In de winkels is het niet mogelijk om te betalen met een pinpas, vaak wel met een creditcard. Neem je contante euro’s mee, doe dat dan bij voorkeur in kleine coupures.

  Heb ik voor Griekenland vaccinaties nodig?

  Voor Griekenland zijn geen vaccinaties nodig. Echter, de hygiënische omstandigheden zijn niet hetzelfde als in Nederland. Zeker in de zomer, als het erg warm kan zijn, is het verstandig om op te letten wat je eet. Veel drinken is eveneens essentieel. Water is niet overal even lekker van smaak, maar flessen mineraalwater zijn overal te koop. Neem in ieder geval aspirines mee en een middel tegen darmstoornissen.

  Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

  Bellen is vrijwel overal mogelijk. Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Er is in ieder geval een uitgebreide dekking. In de meeste hotels is er wifi aanwezig, dan wel tegen betaling.

  Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

  Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

  Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Athene of Aegina worden bijgeboekt. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,5
  • Reis was buitengewoon interessant, niet alleen vanwege de prachtige oudheden die we bezochten. Het moderne Griekenland konden we in volle glorie genieten: Paasfeest, 1 mei, diverse stakingen, atypisch regenweer, allemaal prima opgelost door reisleidster Marcella. Complimenten voor haar improvisatie.

   Superreis gehad, helemaal enthousiast geworden over dit mooie land! alles was top geregeld...., het mooie weer deed de rest, goede combi van cultuur en ontspanning en voor onze meiden goed te doen, zeker een aanrader.....

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top