• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Griekenland, 20 dagen

  Griekenland 20 dagen

  Het vasteland van Griekenland heeft mooie culturele bezienswaardigheden. In Athene vind je de Akropolis die zeker een bezoek waard is. In de wijk Plaka kunnen de kinderen heerlijk struinen door de nauwe kronkelende straatjes. Als het mee zit krijgen ze van iedere koopman naast een warme glimlach ook nog iets toegestopt, Grieken zijn gek op kinderen.

  Op het schiereiland Peloponessos bezoek je ook Olympia. Ook de kleine stadjes Pylos en Nafplion, waar je een fort op een berg kan beklimmen, zijn de moeite waard om te bezoeken. Ontdek de wereldberoemde oudheden en ontspan op het strand bij Santorini en Kreta.
   

  Reisschema

  1. Amsterdam - Athene
  2. Athene, stadswandeling
  3. Athene, excursie naar de Akropolis
  4. Athene - Delphi
  5. Delphi - Olympia
  6. Olympia, excursie Olympisch stadion
  7. Olympia - Pylos
  8. Pylos
  9. Pylos - Mystras
  10. Mystras - Sparta - Mycene - Nafplion
  11. Nafplion - Epidaurus - kanaal van Korinthe - Pireus - ferry naar Naxos
  12. Naxos
  13. Naxos
  14. Naxos - ferry naar Santorini
  15. Santorini
  16. Santorini - ferry naar Kreta
  17. Kreta
  18. Kreta, optionele wandeling Imbroskloof
  19. Kreta
  20. Kreta - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Rond reizen door Griekenland kan heel goed met kinderen. Sterker nog, dit prachtige land is er uiterst geschikt voor. De vlucht duurt niet al te lang en het klimaat is heerlijk. Restaurants bieden een grote variëteit aan goed eten en onze hotels hebben meestal  een zwembad.

  Athene, Delphi

  Dag 1 Amsterdam -  Athene
  Dag 2 Athene,  excursie naar de Akropolis
  Dag 3 Athene
  Dag 4 Athene - Delphi

  Acropolis Griekenland Djoser FamilyNa een rechtstreekse vlucht kom je aan op de luchthaven van Athene. Athene is de hoofdstad van Griekenland en tevens het beginpunt van deze rondreis. In het moderne centrum rond het Syntagma- en het Omoniaplein vind je het Archeologisch Museum, allerlei ambachtelijke winkeltjes, chique winkels en moderne cafés. De oude volksbuurt Plaka ligt aan de voet van de Akropolis waar je op de permanente vlooienmarkt de leukste antiek- en souvenirwinkels vindt. Het is leuk om eens bij één van de tavernes rondom het Monastirakiplein te gaan eten. Hier vind je de beste souvlaki en in de zomer is er traditionele livemuziek. Terwijl je kinderen de sirtaki dansen geniet je op het terras van het zwoele klimaat en de muziek.

  De volgende dag is het tijd om de Akropolis te beklimmen, de belangrijkste archeologische plek in de Westerse beschaving, met als middelpunt het Parthenon. Deze tempel vormt het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst in de klassieke periode van de vijfde eeuw v. Chr. Trek goede schoenen aan, want de marmeren treden zijn glad geworden van de miljoenen pelgrims en toeristen die jou voorgingen. Nog één foto van de Akropolis en dan is het tijd voor een bezoek aan het Archeologisch Museum. Hier tref je één van de beroemdste verzamelingen van Griekse kunst aan, van het alleroudste Griekenland tot en met de Hellenistische tijd.

  Djoser Family Delphi Djoser GriekenlandMet de bus vertrekken we naar Delphi, wat ongeveer vier uur rijden is. Delphi is op Athene na de belangrijkste historische plaats van Griekenland. Wanneer de oude Grieken met belangrijke levensvragen zaten, bijvoorbeeld of de oogst wel goed zou uitpakken of hoe ze een oorlog konden winnen, reisden ze naar Delphi om raad te vragen aan het beroemde orakel in de Apollotempel. Achter Delphi doemen de indrukwekkende bergen van de Parnassosketen op. Vanuit het prachtig gelegen tempelcomplex heb je hier mooi zicht op. 


  Olympia, Pylos 

  Dag 5 Delphi - Olympia
  Dag 6 Olympia, excursie naar Olympisch Stadion
  Dag 7 Olympia - Pylos

  Wanneer je vanaf Delphi naar Olympia rijdt, volg je de kust van de Korinthische Golf, met prachtige uitzichten op het water en kleine kustplaatsjes. Onderweg maken we een stop bij een van de mooiste stranden waar we een verfrissende duik kunnen nemen.

  Grikenland Olympia ingang stadion Djoser FamilyIn Olympia zijn de Olympische Spelen geboren, waarschijnlijk al rond 776 v. Chr. Sport speelde een belangrijke rol in de Griekse oudheid. Stille getuigen van de beginperiode zijn de toegangspoort en het stadion dat plaats biedt aan 40 000 toeschouwers. Vele eeuwen lang kwamen sporters hier bij elkaar, totdat de Romeinse keizer Theodosius de Spelen in 393 verbood. Sinds 1896 zijn de Olympische Spelen terug, maar iedere vier jaar is een ander land gastheer. Vergeet niet je sportschoenen mee te nemen voor onze eigen Djoser Olympische Spelen!

  Griekse bootjes Djoser Family KretaDe volgende dag rijden we door naar het kustplaatsje Pylos. Het dorpje heeft een typisch Mediterrane uitstraling met witgekalkte huizen met balkons vol bloeiende bloemen. Door de olijfboomgaarden rijden we naar ons hotel. De ezel is in dit deel van Griekenland nog een veelgebruikt vervoermiddel en die kom je in het straatbeeld dan ook geregeld tegen. We verlaten Pylos en gaan op weg naar Mystras.

  Sparta en Nafplion
  Dag 8 Pylos
  Dag 9 Pylos - Mystras
  Dag 10 Mystras - Mycene - Nafplion

  Mystras was een Byzantijnse stad, de ruïnes en de omgeving hebben een sprookjesachtige uitstraling. Vanaf de top van de berg loop je langs de verschillende overblijfselen naar beneden. Halverwege de tocht kun je bij nonnetjes terecht die je vol trots hun winkeltje laten zien met hun zelf geborduurde tafelkleedjes. Geniet ook van het prachtige uitzicht. Na een korte fotostop bij het beeld van Leonidas in Sparta vervolgen we onze reis richting Mycene. 

  Onderweg naar Nafplion brengen we een bezoek aan Mycene waar je de imposante duizenden jaren oude Leeuwenpoort in de burcht bezichtigt. Vervolgens rijdt de bus door naar Nafplion, rond 1830 de eerste hoofdstad van het net onafhankelijk geworden Griekenland.

  Nafplion Griekenland Djoser Junior Uitzicht Nafplion is één van de aantrekkelijkste stadjes van de Peloponnesos. De stad werd twee eeuwen lang door de Venetianen overheerst. De architectuur, waarin witte en pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkonnetjes de toon zetten, doet ook nog steeds sterk aan Venetië denken. Het is aan de voet van een heuvel gebouwd en biedt uitzicht over een baai. Omdat de stad zeer strategisch aan zee is gelegen zijn er in het verleden meerdere grote burchten op de heuvel opgetrokken, waaronder het Palamidi-fort. Bereid je bij een bezoek wel voor op een flinke klim!  Naxos

  Dag 11 Nafplion - Epidaurus - kanaal van Korinthe - Pireus - ferry naar Naxos
  Dag 12 Naxos
  Dag 13 Naxos


  Delphi Griekenland Djoser Vanuit Nafplion is het niet ver rijden naar het openluchttheater van Epidaurus. Dit antieke theater is prachtig bewaard gebleven en bekend vanwege de uitstekende akoestiek. Je hoeft niet te schreeuwen om jezelf verstaanbaar te maken. Hier kun je je even beroemd wanen als je samen een hip nummer gaat zingen (of rappen). Meestal zijn er vaklieden aan het werk in het theater en is het bijzonder om te zien hoe zij de puzzel van de reconstructie oplossen.


  Cycladen Griekenland Uitzicht Djoser In de middag word stappen we op de veerboot naar Naxos waarop je met wat geluk dolfijnen kunt spotten. Naxos is het grootste en tevens meest vruchtbare eiland van de Cycladen. Hier zijn uitgestrekte zandstranden, olijfgaarden en de hoogste bergtop van de eilandengroep. We verblijven vlakbij het mooiste strand van het eiland. Hier is heel veel te doen en te beleven voor gezinnen: mountainbiken, windsurfen, zeilen, beachvolleybal en nog veel meer.

  Het ‘echte’ Naxos vind je in het binnenland; dit is ongeveer een klein uurtje rijden vanaf het hotel. Daar zijn prachtige oude ezelpaden, uitgestrekte olijfgaarden, de uitdagende hoogste berg van de Cycladen, gewijd aan oppergod Zeus en mooie dorpjes. Probeer ook de lokale citroenlikeur eens in Chalki, Vergeet niet om bij de tempel van Apollo, aan de rand van Naxos stad, een van de mooiste zonsondergang te zien.

  Naxos haven Djoser FamilyNaxos-stad is zeker in de avonden een leuke plek om lekker uit eten te gaan. Aan de boulevard aan de haven liggen veel restaurants. Achter deze weg liggen de smalle straatjes van het oude gedeelte van de stad. Hier vind je veel traditionele tavernes en kleurrijke shops. Dit is ook de plek waar de Grieken zelf een hapje gaan eten. Aan te raden is veel verschillende kleine gerechten (mezze) te bestellen, zodat je van alles wat kunt proeven.

  Santorini
  Dag 14 Naxos ferry naar Santorini
  Dag 15 Santorini
  Dag 16 Santorini ferry naar Kreta

  Santorini Griekenland Djoser FamilyWanneer je met de ferry aan komt varen, lijkt er wel sneeuw te liggen op de zwart met rood kleurige bergen. Maar het is slechts gezichtsbedrog, het zijn witte dorpjes boven op de kraterrand. Rond 1650 voor Christus vond er op Santorini een enorme vulkaanuitbarsting plaats die de vorm van het eiland voorgoed deed veranderen. De laatste, kleine uitbarsting vond plaats in 1950 en de vulkaan wordt nog steeds als actief beschouwd. Op het moment is hij echter rustig en vormt geen enkel gevaar. Wanneer je met een bootje een bezoek brengt aan de kratermond zie je hier en daar nog stoom en gassen de grond uit komen en kun je zwemmen bij een onderwater 'hot spring'.

  Tussen Kamari en Fira vind je enkele wijnhuizen die wel een bezoekje waard zijn. Je zou het hier misschien niet verwachten, maar het klimaat en de vulkanische grond blijken uiterst gunstig voor het produceren van voornamelijk zoete dessertwijn. In het Volcan Wine museum, gevestigd in een oud wijnhuis, kun je een rondleiding krijgen en na afloop enkele wijntjes proeven.

  Santorini Griekenland Djoser FamilyBoven op de 300 meter hoge kraterwand ligt de hoofdplaats Fira, een gezellig plaatsje met veel winkels, restaurants en terrasjes waar je van een ijsje en het adembenemende uitzicht kunt genieten. Opvallend is het hoe smal en zigzaggend de straatjes met kleine huisjes zijn. Hoogbouw ontbreekt gelukkig op dit eiland. Vaak zijn de witte huisjes met blauwe kozijnen en luiken in de aarde of rotswand verzonken, wat er voor zorgt dat het in de hete zomers binnen uit te houden is. Je kunt ook vanaf Fira de kabelbaan nemen naar de oude haven om vervolgens op de rug van een ezel de 588 treden terug omhoog te klimmen.

  Na twee volle dagen op Santorini nemen we de ferry naar Kreta, het meest zuidelijke eiland van Griekenland.

  Kreta
  Dag 17 Kreta
  Dag 18 Kreta, optionele wandeling Ombroskloof
  Dag 19 Kreta
  Dag 20 Kreta – Amsterdam

  Tafeltjes Strand Djoser Griekenland FamilyKreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland en volgens vele ook het mooiste. Een spectaculaire bergreeks loopt door Kreta van oost naar west. De bergen zijn bezaaid met vlaktes en plateaus, en gesneden door vele kliffen. Kreta is een eiland van authentieke dorpjes en strandleven. Je kunt ook een bezoek brengen aan de ruïnes van Knossos. Je vind hier de prachtige overblijfselen van het paleis van Koning Minos. De archeoloog Sir Arthur Evans heeft deze vondsten gedaan in 1900. Omdat hij zo blij was met zijn vondsten heeft hij 35 jaar en 250.000 pond besteed aan een reconstructie van het paleis.

  Eén van de mooiste steden van Kreta en zeker niet het meest toeristische is Chania. Chania ligt in het westen van Kreta en is daarom niet zo bekend bij de toeristen, welke zich allemaal settelen in het noorden van het eiland. Gerestaureerde Venetiaanse herenhuizen zijn omgezet in chique restaurants en boetiekhotels. Vanuit Chania kunnen de sportievelingen naar de Imbros kloof lopen. Deze wandeling duurt ongeveer 2 1/2 uur en daarna kun je een heerlijk duik nemen in de zee. Ook kun je een leuke snorkeltocht maken en genieten van de rust onder water.

  Na drie volle dagen op Kreta vertrekken we naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser

  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Griekenland immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  19 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.845,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 09 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.945,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 14 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.145,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in sfeervolle hotels met ontbijt en soms een zwembad
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overtocht per veerboot van Piraeus - Naxos, Naxos - Santorini en van Santorini - Kreta
  • Ontspannen verblijf op Kreta
  • Bezoek aan het mysterieuze stadje Mystras
  • Excursie naar Epidaurus.
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.
   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.595,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Athene is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 50,- per persoon per nacht. Een verlenging op Kreta is ook mogelijk, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 60,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Griekenland overnachten we in sfeervolle hotels inclusief ontbijt en soms een zwembad.  De kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Ons hotel in Athene ligt midden in het centrum en op loopafstand van het Nationaal museum en de Acropolis. Vanuit het restaurant heb je prachtig uitzicht over de hele stad.

  In Delphi en Olympia verblijven we in kleine sfeervolle familiehotels vlakbij alle bezienswaardigheden zoals het beroemde orakel van de Apollotempel.

  Pylos ligt aan de zee en vlakbij de haven. Ons hotel heeft dan ook een spectaculair uitzicht. Het ligt vlakbij het centrum en een prachtig kasteel.

  In Naxos ligt ons authentieke familiehotel op 200 meter van het strand. Alle kamers zijn voorzien van een balkon met een prachtig uitzicht.

  Op Santorini heeft ons hotel een mooi groot zwembad met een prachtig zonneterras. Op Kreta ligt ons hotel op loopafstand van het strand. Een ideale plek om te ontspannenen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Athene Crystal City Hotel
  Athene
  Golden City Hotel
  Delphi Hotel Pan-Artemis
  Pylos Karalis Beach
  Olympia

  Olympic Village

  Mystras Byzantion
  Santorini Albatros Hotel
  Kreta Hotel Akali


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Traject

   Amsterdam - Athene

   Vertrek

   15:45

   Aankomst

   20:00

  • Vlucht met

   Traject

   Chania - Amsterdam

   Vertrek

   10:55

   Aankomst

   13:45


  Tijdsverschil: In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
   

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.595,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bus. De afstanden in Griekenland zijn klein en de wegen zijn goed. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken.

  Op deze reis verplaatsen we ons ook met de ferry, dé manier om in Griekenland van eiland naar eiland te reizen. Op bijna alle veerboten kun je op het dek van zon en zee genieten. De overtochten duren ongeveer tussen 1½ en 7 uur.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in sfeervolle hotels met ontbijt en soms een zwembad
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overtocht per veerboot van Piraeus - Naxos, Naxos - Santorini en van Santorini - Kreta
  • Ontspannen verblijf op Kreta
  • Bezoek aan het mysterieuze stadje Mystras
  • Excursie naar Epidaurus.
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Breng een bezoek aan Plaka waar je nog tempeltjes en marktpleinen uit de oudheid vindt. De beklimming van de Acropolis is zeker een hoogtepunt. Op de eilandengroep de 'Cycladen' is voor ieder wat wils, mountainbiken, windsurfen, zeilen, beachvolleybal en nog veel meer. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Griekenland zijn de volgende excursies (excl entreegelden)  in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling met een gids door Athene
  • Bezoek Akropolis
  • Bezoek aan de ruïnes van Mystras
  • Bezoek aan Mycene, met de oude Leeuwenpoort
  • Bezoek aan het openluchttheater van Epidaurus


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:

  • Lykavittus Hill
  • Een wandeling door de Imbros kloof
  • Bezoek aan een krater
  • Vanaf Fira de kabelbaan nemen naar de oude haven om vervolgens op de rug van een ezel de 588 treden terug omhoog te klimmen

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

  Geldzaken

  In Griekenland wordt er betaald met de euro.

  Pinnen: op veel plaatsen mogelijk, maar we raden aan om 250 Euro per persoon cash mee te nemen
  Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. Het prijspeil in de grote steden is vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen is dit iets lager. De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen € 5,- en €12,-.

  De Griekse overheid heeft een zogeheten 'stay-over taks' ingevoerd, deze taks is een bedrag per kamer per nacht en komt voor deze reis neer op ongeveer 15 euro per persoon die ter plaatse door de hoteliers in rekening gebracht worden.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. 

  Maaltijden

  In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor je lunch en avondeten kun je zelf een restaurantje uitzoeken. Het ontbijt bestaat in de hotels meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee. Je zult veel eetgelegenheden met de naam 'Taverna' ontdekken. Dit zijn van origine authentieke Griekse eetgelegenheden met een sobere inrichting, houten of stalen tafels met plastic of stoffen kleedjes en oude houten stoelen en vaak overheerlijk vers eten.

  Het is gebruikelijk dat men alle gerechten tegelijkertijd op tafel zet. Salades, voorgerechten, hoofdgerechten worden allemaal tegelijkertijd geserveerd, tenzij je uitdrukkelijk vraagt het anders te doen. De Grieken zijn gek op vlees. Suflaki, Gyros en Byfteki vindt je dan ook op vrijwel elke menukaart. Daarnaast natuurlijk veel olijven en heerlijke tomaten. En indien je echt geen keuze kunt maken bestel je gewoon mezzes, dan krijg je van alles een beetje. Vergeet geen lekker glaasje Ouzo. Kali óreksi! (eet smakelijk!)

  Gezondheid

  Voor Griekenland zijn geen vaccinaties nodig. Dit houdt echter niet in dat de hygiënische omstandigheden hetzelfde zijn als in Nederland. Zeker in de zomer, wanneer het erg warm kan zijn, is het verstandig enigszins te letten op wat je eet. Ook het drinken van kraanwater is niet overal aan te raden. Je kunt het beste mineraalwater drinken, dat praktisch overal te koop is.

  Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.
   

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Athene is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 50,- per persoon per nacht. Een verlenging op Kreta is ook mogelijk, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 60,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat met een aangename zomer. In het algemeen is het aan de kust en in de hoofdstad Athene warmer en droger dan in de hoger gelegen gebieden in het binnenland. Griekenland heeft het zonnigste klimaat van alle Zuid-Europese landen met minstens 300 zonnedagen per jaar.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Griekenland?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft tijdens deze reis is knusse familiehotels waarvan er een aantal over een zwembad beschikt. De Familyreis door Griekenland is een mooie combinatie van cultuur en ontspanning. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de rondreis beschikken we over onze eigen comfortabele bus. De afstanden in Griekenland zijn klein en de wegen zijn relatief goed. Daarnaast maken we ook gebruik van veerboten. De overtochten duren ongeveer tussen 1,5 en 7 uur.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Griekenland kent een stabiel mediterraan klimaat en heeft het zonnigste klimaat van alle Zuid-Europese landen. In het algemeen is het aan de kust en in de hoofdstad Athene warmer en droger dan in de hoger gelegen gebieden in het binnenland.

  Hebben we een visum nodig?

  Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart. Voor Griekenland heb je geen visum nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Een aantal hotels op deze reis beschikt over een zwembad.
   

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen, sms'en. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Vergeet niet je rijbewijs mee te nemen, voor het geval je zelf een dagje een auto wilt huren om leuke dorpjes in de omgeving te ontdekken!

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,0
  • We hebben genoten van de mooie reis, die goed in elkaar zat. In het begin de klassieke hoogtepunten en daarna een verkenning van drie eilanden. Alle lof voor onze reisleider Christophe die aandacht had voor iedereen, veel kennis had over het land en de geschiedenis en alles gesmeerd liet lopen.

   Bekijk alle reviews
   Go to top