• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Egypte, 19 dagen

  Egypte 19 dagen

  Vakantie met de kinderen naar het land van farao’s en piramides in de zomer. Bezoek de piramides van Sakkara en Gizeh. Van Aswan naar Luxor maken we een driedaagse cruise over de Nijl en bezoeken we onderweg mysterieuze oude tempels. Geniet van de zon en het water bij het verblijf aan de Rode Zee.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Cairo
  2. Cairo
  3. Cairo, excursie Sakkara en Gizeh
  4. Cairo - nachttrein naar Aswan
  5. Aswan, excursie naar Kitchener eiland en Elephantine eiland
  6. Aswan, bezoek aan de tempel van Philae
  7. Aswan, inschepen Nijlcruise
  8. Nijlcruise, bezoek aan Kom Ombo
  9. Nijlcruise, bezoek aan Edfu
  10. Luxor, einde Nijlcruise
  11. Luxor, feluccatocht naar bananeneiland
  12. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
  13. Luxor
  14. Luxor - Dendera - El Quseir
  15. El Quseir
  16. El Quseir
  17. El Quseir - Cairo
  18. Cairo
  19. Cairo - Amsterdam

  Reisbeschrijving

  De Egyptische oudheid met farao's en piramides spreekt tot ieders verbeelding. Jong en oud genieten volop van de geheimzinnige tocht naar het binnenste van een piramide en dwalen in oude tempelcomplexen. Daarnaast is er volop ruimte voor vertier: struinen over de souk, duiken in de Rode Zee of een ritje in een paardenkoets. Ook maken we een luxe cruise over de Nijl.

  Caïro
  Dag 1 Amsterdam - Caïro
  Dag 2 Caïro 
  Dag 3 Cairo, excursie Sakkara en Gizeh

  Piramides van Gizeh Egypte Djoser Vanuit Amsterdam vliegen we naar Caïro. In deze metropool kijk je je ogen uit, om te beginnen op het altijd drukke verkeer en de vele mensen op straat. Caïro kun je het beste lopend verkennen. Om een indruk te krijgen van de grootte van deze metropool kun je de eerste dag te voet naar de Caïro Tower gaan, waar de lift je naar de bovenste verdieping brengt voor een fantastisch uitzicht. Met een beetje geluk zie je in de verte de piramides van Gizeh liggen. Op de terugweg loop je langs het Egyptisch museum waar je met gemak een aantal uren kunt ronddwalen. Voor kinderen die al snel klaar zijn met rondkijken is er een leuk programma, zodat de anderen op hun gemak nog verder van deze wereldberoemde collectie kunnen genieten.

  Wanneer het je duizelt van de mummies en schatten van Toetanchamon kun je in de buurt lunchen of een broodje kopen. In de middag kun je een bezoek brengen aan de oude islamitische wijk van Caïro. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Eetgelegenheden zijn hier te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen.

  Op dag drie is de dagexcursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh in de reissom inbegrepen. We vertrekken vroeg in de ochtend naar het 25 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara, waar de piramide van Djoser en graven van edelen te bezichtigen zijn. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de faraonische grafcultuur. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de middag brengt de bus je weer naar het hotel.

  Aswan, driedaagse Nijlcruise
  Dag 4 Cairo - nachttrein naar Aswan
  Dag 5 Aswan, excursie naar kitchener eiland en Elephantine eiland 
  Dag 6 Aswan, bezoek aan de tempel van Philae
  Dag 7 Aswan, inschepen Nijlcruise
  Dag 8 Nijlcruise, Kom Ombo
  Dag 9 Nijlcruise, Edfu

  We pakken de nachttrein naar de zuidelijkste stad van Egypte: Aswan. In deze zeer gemoedelijke stad is het leuk slenteren over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer. De vriendelijke Nubiërs zijn de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Egypte. 

  Tempel Aswan Egypte DjoserVanuit Aswan is er voldoende mogelijkheid voor enkele interessante uitstapjes. Met een felucca bezoeken we de eilandjes in de Nijl waaronder Kitchener eiland en gaan we naar de Tempel van Philae. We leggen aan bij Elephantine eiland, waar een klein museum en een Nilometer te bezichtigen zijn. Daarna vaar je naar de andere Nijloever. Verderop in de woestijn staat de ruïne van het Simeonsklooster waar je lopend of per kameel heen kunt gaan. Aan deze zijde van de Nijl liggen verschillende Nubische dorpjes. Tijdens deze eilandexcursie bezoeken we een dorpje om er wat rond te kijken en om er te lunchen bij de bootsman.

  Vervolgens  gaan we aan boord van onze boot voor een drie daagse nijlcruise. Op de boot zijn hutten gereserveerd met airconditioning en eigen sanitair. Ook vind je een restaurant en zwembad aan boord. We varen stroomafwaarts richting Kom Ombo en Edfu. In Kom Ombo bewonderen we het prachtige tempelcomplex gewijd aan de krokodillengod Sobek. In Edfu kun je de kolossale Horustempel bezoeken.

  Luxor
  Dag 10 Luxor, einde Nijlcruise
  Dag 11 Luxor, feluccatocht naar bananeneiland
  Dag 12 Luxor, excursie westoever en vallei der Koningen
  Dag 13 Luxor

  Luxor Egypte Uitzicht Djoser In Luxor verblijven we in een viersterrenhotel waar de ouders aan het zwembad kunnen ontspannen en ook de kinderen zich prima zullen vermaken. Iedereen komt hier tijd te kort; de een door de vele cultuurschatten, de ander vanwege de fietstochtjes over het platteland. Vanaf het Midden-Rijk, zo’n 2000 v.C. ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels. In het centrum van dit gezellige en drukke stadje ligt de grote Luxortempel. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. De restanten van deze laan zie je wanneer je je per koets naar deze tempel laat vervoeren. Ook kun je voor een klein bedrag een fiets huren om Luxor en de tempels van Karnak te verkennen. De fiets is ook een leuke manier om de omgeving van Luxor te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld met het lokale pontje de Nijl oversteken en naar de tempels en graven op de westelijke Nijloever gaan. Een mooie tocht voert je tussen de suikerrietplantages en door kleine dorpjes.

  We maken een tocht op de Nijl met een felucca, een traditionele Egyptische zeilboot. Voor de kinderen zijn reddingsvesten aan boord. We maken een stop bij het bananeneiland, waar je voor een paar pond net zoveel bananen, suikerriet en sinaasappelen kunt eten als je wilt.

  Op een van de dagen in Luxor bezoeken we de rotsgraven in de Vallei der Koningen en enkele tempels op de westoever. In de vallei lieten de heersers uit het Midden-Rijk hun graven in de rotsen uithouwen. De meeste graven zijn voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el-Bahari. Tussen alle kleuren en in de wirwar van gangen waan je je bij Asterix en de Egyptenaren. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers. Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids, die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht. Deze excursie is in de reissom inbegrepen.

  El Quseir
  Dag 14 Luxor - Dendera - El Quseir
  Dag 15 El Quseir
  Dag 16 El Quseir

  Rode Zee Egypte Djoser Vanuit Luxor rijden we via het tempelcomplex Dendera naar de Rode Zee waar we verblijven in El Quseir. Jong en oud vermaken zich hier prima in het mooie hotel op een goede locatie met zwembad of op het heerlijke strand. Na het ontspannen verblijf aan de Rode Zee reizen we met de bus terug naar Caïro, waar je nog een een paar dagen hebt om inkopen te doen op de bazaar en maken we een excursie naar de piramides.

  Dag 17 El Quseir - Cairo
  Dag 18 Cairo
  Dag 19 Cairo - Amsterdam

  De laatste dag in Cairo kun je bijvoorbeeld nog de koptische wijk bezoeken. Ook de oude pottenbakkerswijk is de moeite waard en voor de kinderen is de dierentuin, in de vroegere haremtuinen, wellicht een hoogtepunt. Vanuit Caïro vliegen we weer terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

  Inclusief

  • Vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlands sprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Caïro naar Aswan
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Driedaagse cruise op basis van volpension inclusief bezoek Kom Ombo en Edfu
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen.
  • Bezoek aan Kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken in Caïro gebruik van een sfeervol 5 sterrenhotel met zwembad. Het hotel heeft een prachtige tuin met uitzicht op de indrukwekkende piramides. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en airconditioning.

  Tijdens de drie daagse nijlcruise verblijven we aan boord van een 5-sterren cruiseschip. Je overnacht in hutten met airconditioning en eigen sanitair. Ook vind je een restaurant en zwembad aan boord.

  Het hotel in Aswan heeft een zwembad en een prachtig uitzicht over de Nijl. Ons viersterren hotel  met zwembad in Luxor ligt aan de Nijl en in de buurt van het centrum, de beroemde Luxortempel en vlakbij de bazaar. 

  In El Quseir hebben we een luxe hotel met alle faciliteiten die je van een strandhotel kunt verwachten.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Caïro Movenpick Pyramids Hotel
  Aswan Isis Hotel
  Luxor Eatabe Luxor Hotel
  Quseir Flamenco Beach and Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Egypte één uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Egypte maken we gebruik van veel verschillende vervoermiddelen. De bustrajecten worden afgelegd met een bus met  airconditioning. Van Caïro naar Aswan reizen reizen we per nachttrein.

  Tussen Aswan en Luxor slaap je drie nachten aan boord van een 5-sterren cruiseschip.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlands sprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Caïro naar Aswan
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Driedaagse cruise op basis van volpension inclusief bezoek Kom Ombo en Edfu
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen.
  • Bezoek aan Kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan uren ronddwalen in het Egyptisch museum, een ander bezoekt liever de Islamitische wijken met tal van moskeeën. Sommige reizigers kunnen geen genoeg krijgen van de Egyptische geschiedenis met mummies, sarcofagen en piramides, terwijl anderen liever gaan shoppen op de bazaar, zoals de Khan Al-Khalili. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh. We bezoeken eerst Memphis, de oude hoofdstad van Egypte. Vervolgens gaan we naar Sakkara, waar de trappiramide van Djoser is gelegen. We sluiten af in Gizeh, waar de beroemdste piramides ter wereld liggen en de iconische liggende sfinx te vinden is.
  • Vanuit Aswan maken we een uitstapje per felucca naar verschillende eilanden in de Nijl: Kitchener eiland, Elephantine eiland het eiland van Philae, waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is.
  • In Luxor stappen we eveneens aan boord van een felucca, deze keer voor een bezoek aan Bananeneiland, waar je voor een paar pond zo veel bananen, suikerriet en sinaasappelen kunt eten als je wilt!
  • Een hoogtepunt tijdens de reis is de excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen in Luxor. Hier werden de farao’s vroeger begraven. Hier ligt dan ook onder andere de mummie van Toetanchamon en zijn graf.


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk: zo kun je vanuit Aswan Abu Simbel bezoeken, of een fietstocht maken in Luxor. In El Quseir zijn er meerdere excursiemogelijkheden om bijvoorbeeld de onderwaterwereld in de Rode Zee al duikend of snorkelend te verkennen.

   

  Reisdocumenten

  • E-ticket.  Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) , dat nog zes maanden na vertrek uit Caïro geldig is.  
  • Groepsvisum Egypte; ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- per persoon en dien je in 2019 ter plaatse te voldoen. Voor reizen met vertrek in 2020 wordt dit bedrag vooraf op je factuur in rekening gebracht.

  Geldzaken

  In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: is op vele plaatsen mogelijk.
  Contant: euro’s. Visumkosten en facultatieve excursies dien je in euro's te betalen.
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid (er zijn enkele uitzonderingen, waaronder Abu Simbel). Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt. Een internationale studentenkaart geeft overigens 50% korting op entreeprijzen.

  Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De ontbijten zijn altijd inbegrepen. Voor de overige maaltijden heb je volop mogelijkheden om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je graag over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. Tijdens ons verblijf in El Quseir is het verblijf op basis van halfpension.

  Het leidingwater in Egypte is niet veilig om te drinken en smaakt niet lekker vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

  Gezondheid

  Voor Egypte zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Egypte zijn over het algemeen redelijk. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en heerlijk warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider. Dit kan ook een lokale Nederlands sprekende Djoser-reisbegeleider zijn. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring, en affiniteit met kinderen geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen. Een uitgebreide training legt hiervoor de basis.

  Een lokale gids gaat mee op de Djoser-excursies in Caïro en Luxor en vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Egypte?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Egypte is voor kinderen een prachtige ervaring door de interessante cultuur en de indrukwekkende excursies die gemaakt worden. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Er worden tijdens deze reis redelijk lange afstanden afgelegd. De meeste trajecten zullen met een bus met airco uitgevoerd worden, zodat we onderweg kunnen stoppen om bijvoorbeeld foto's te maken. De reis van Cairo naar Aswan zal afgelegd worden per nachttrein en tussen Aswan en Luxor slaap je drie nachten aan boord van cruiseschip.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Egypte is eigenlijk het hele jaar goed te bereizen. In de zomer is het warm en droog, maar deze temperaturen zijn goed te verdragen door de luchtvochtigheid en wind die vanuit het noorden waait.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Egypte is een visum nodig, dat op de luchthaven van Cairo geregeld wordt. Het visum plus de administratiekosten bedraagt €25,- p.p. en deze kosten dien je ter plaatse te voldoen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Egypte is overwegend islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Geweldig genoten van Egypte, een land waar je geweest moet zijn! Niet alleen de prachtige oude beschaving maar ook de natuur langs de Nijl. De ervaringen die je in 3 weken opdoet zijn onbetaalbaar. Vooral geschikt voor 12+. Deze reis heeft, mede door reisleider Amru, onze verwachtingen overtroffen!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top