• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Egypte, 19 dagen

  Egypte, 19 dagen

  Vakantie met de kinderen naar het land van farao’s en piramides in de zomer. Vlieg met Lufthansa en bezoek de piramides van Sakkara en Gizeh. Van Aswan naar Luxor maken we een driedaagse cruise over de Nijl en bezoeken we onderweg mysterieuze oude tempels. Geniet van de zon en het water bij het verblijf aan de Rode Zee.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Cairo
  2. Cairo
  3. Cairo, excursie Sakkara en Gizeh
  4. Cairo, nachttrein naar Aswan
  5. Aankomst Aswan
  6. Aswan, excursie naar Kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae.
  7. Aswan, inschepen Nijlcruise
  8. Nijlcruise, bezoek aan Kom Ombo
  9. Nijlcruise, bezoek aan Edfu
  10. Luxor, einde Nijlcruise
  11. Luxor, feluccatocht naar bananeneiland
  12. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
  13. Luxor
  14. Luxor - Dendera - El Quseir
  15. El Quseir
  16. El Quseir
  17. El Quseir-Cairo
  18. Cairo
  19. Cairo - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  De Egyptische oudheid met farao's en piramides spreekt tot ieders verbeelding. Jong en oud genieten volop van de geheimzinnige tocht naar het binnenste van een piramide en dwalen in oude tempelcomplexen. Daarnaast is er volop ruimte voor vertier: struinen over de souk, duiken in de Rode Zee of een ritje in een paardenkoets. Ook maken we een luxe cruise over de Nijl.

  Caïro
  Dag 1 Amsterdam - Caïro (avondvlucht)
  Dag 2 Caïro 
  Dag 3 Cairo, excursie Sakkara en Gizeh

  Piramides van Gizeh Egypte Djoser Vanuit Amsterdam vliegen we naar Caïro. In deze metropool kijk je je ogen uit, om te beginnen op het altijd drukke verkeer en de vele mensen op straat. Caïro kun je het beste lopend verkennen. Om een indruk te krijgen van de grootte van deze metropool kun je de eerste dag te voet naar de Caïro Tower gaan, waar de lift je naar de bovenste verdieping brengt voor een fantastisch uitzicht. Met een beetje geluk zie je in de verte de piramides van Gizeh liggen. Op de terugweg loop je langs het Egyptisch museum waar je met gemak een aantal uren kunt ronddwalen. Voor kinderen die al snel klaar zijn met rondkijken is er een leuk programma, zodat de anderen op hun gemak nog verder van deze wereldberoemde collectie kunnen genieten.

  Wanneer het je duizelt van de mummies en schatten van Toetanchamon kun je in de buurt lunchen of een broodje kopen. In de middag kun je een bezoek brengen aan de oude islamitische wijk van Caïro. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Eetgelegenheden zijn hier te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen.

  Op dag drie is de dagexcursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh in de reissom inbegrepen. We vertrekken vroeg in de ochtend naar het 25 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara, waar de piramide van Djoser en graven van edelen te bezichtigen zijn. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de faraonische grafcultuur. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de middag brengt de bus je weer naar het hotel.

  Aswan, driedaagse Nijlcruise
  Dag 4 Cairo, nachttrein naar Aswan
  Dag 5 Aankomst Aswan
  Dag 6 Aswan, excursie naar kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae.
  Dag 7 Aswan, inschepen Nijlcruise
  Dag 8 Nijlcruise, Kom Ombo
  Dag 9 Nijlcruise, Edfu

  We nemen de airconditioned nachttrein naar de zuidelijkste stad van Egypte: Aswan. In deze zeer gemoedelijke stad is het leuk slenteren over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer. De vriendelijke Nubiërs zijn de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Egypte. 

  Tempel Aswan Egypte DjoserVanuit Aswan is er voldoende mogelijkheid voor enkele interessante uitstapjes. Met een felucca bezoeken we de eilandjes in de Nijl waaronder Kitchener eiland en gaan we naar de Tempel van Philae. We leggen aan bij Elephantine eiland, waar een klein museum en een Nilometer te bezichtigen zijn. Daarna vaar je naar de andere Nijloever. Verderop in de woestijn staat de ruïne van het Simeonsklooster waar je lopend of per kameel heen kunt gaan. Aan deze zijde van de Nijl liggen verschillende Nubische dorpjes. Tijdens deze eilandexcursie bezoeken we een dorpje om er wat rond te kijken en om er te lunchen bij de bootsman.

  Vervolgens  gaan we aan boord van onze boot voor een drie daagse nijlcruise. Op de boot zijn hutten gereserveerd met airconditioning en eigen sanitair. Ook vind je een restaurant en zwembad aan boord. We varen stroomafwaarts richting Kom Ombo en Edfu. In Kom Ombo bewonderen we het prachtige tempelcomplex gewijd aan de krokodillengod Sobek. In Edfu kun je de kolossale Horustempel bezoeken.

  Luxor
  Dag 10 Luxor, einde Nijlcruise
  Dag 11 Luxor, feluccatocht naar bananeneiland
  Dag 12 Luxor, excursie westoever en vallei der Koningen
  Dag 13 Luxor

  Luxor Egypte Uitzicht Djoser In Luxor verblijven we in een viersterrenhotel waar de ouders aan het zwembad kunnen ontspannen en ook de kinderen zich prima zullen vermaken. Iedereen komt hier tijd te kort; de een door de vele cultuurschatten, de ander vanwege de fietstochtjes over het platteland. Vanaf het Midden-Rijk, zo’n 2000 v.C. ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels. In het centrum van dit gezellige en drukke stadje ligt de grote Luxortempel. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. De restanten van deze laan zie je wanneer je je per koets naar deze tempel laat vervoeren. Ook kun je voor een klein bedrag een fiets huren om Luxor en de tempels van Karnak te verkennen. De fiets is ook een leuke manier om de omgeving van Luxor te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld met het lokale pontje de Nijl oversteken en naar de tempels en graven op de westelijke Nijloever gaan. Een mooie tocht voert je tussen de suikerrietplantages en door kleine dorpjes.

  We maken een tocht op de Nijl met een felucca, een traditionele Egyptische zeilboot. Voor de kinderen zijn reddingsvesten aan boord. We maken een stop bij het bananeneiland, waar je voor een paar pond net zoveel bananen, suikerriet en sinaasappelen kunt eten als je wilt.

  Op een van de dagen in Luxor bezoeken we de rotsgraven in de Vallei der Koningen en enkele tempels op de westoever. In de vallei lieten de heersers uit het Midden-Rijk hun graven in de rotsen uithouwen. De meeste graven zijn voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el-Bahari. Tussen alle kleuren en in de wirwar van gangen waan je je bij Asterix en de Egyptenaren. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers. Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids, die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht. Deze excursie is in de reissom inbegrepen.

  El Quseir
  Dag 14 Luxor - Dendera - El Quseir
  Dag 15 El Quseir
  Dag 16 El Quseir

  Rode Zee Egypte Djoser Vanuit Luxor rijden we via het tempelcomplex Dendera naar de Rode Zee waar we verblijven in El Quseir. Jong en oud vermaken zich hier prima in het mooie hotel op een goede locatie met zwembad of op het heerlijke strand. Na het ontspannen verblijf aan de Rode Zee reizen we met de bus terug naar Caïro, waar je nog een een paar dagen hebt om inkopen te doen op de bazaar en maken we een excursie naar de piramides.

  Dag 17 El Quseir - Cairo
  Dag 18 Cairo
  Dag 19 Cairo - Amsterdam

  De laatste dag in Cairo kun je bijvoorbeeld nog de koptische wijk bezoeken. Ook de oude pottenbakkerswijk is de moeite waard en voor de kinderen is de dierentuin, in de vroegere haremtuinen, wellicht een hoogtepunt. Vanuit Caïro vliegen we weer terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  20 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  27 jul - 14 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.695,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met Austrian Airlines
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlands sprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Caïro - Aswan in tweepersoonscouchettes
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Driedaagse cruise op basis van volpension inclusief bezoek Kom Omdo en Edfu
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen.
  • Bezoek aan Kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae
  • Bezoek aan het tempelcomplex Dendera
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.395,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum zesentwintig.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken in Caïro gebruik van een sfeervol 5 sterrenhotel met zwembad. Het hotel heeft een prachtige tuin met uitzicht op de indrukwekkende piramides. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en airconditioning.

  Tijdens de drie daagse nijlcruise verblijven we aan boord van een 5-sterren cruiseschip. Je overnacht in hutten met airconditioning en eigen sanitair. Ook vind je een restaurant en zwembad aan boord.

  Het hotel in Aswan heeft een zwembad en een prachtig uitzicht over de Nijl. Ons viersterren hotel  met zwembad in Luxor ligt aan de Nijl en in de buurt van het centrum, de beroemde Luxortempel en vlakbij de bazaar. 

  In El Quseir hebben we een luxe hotel met alle faciliteiten die je van een strandhotel kunt verwachten.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Caïro Movenpick Pyramids Hotel
  Aswan Isis Hotel
  Luxor Eatabe Luxor Hotel
  Quseir Flamenco Beach and Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Austrian Airlines. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Wenen 07:00 - 08:55
  Wenen- Caïro 10.20 – 13.50
     
  Caïro - Wenen 15.15 – 19.00
  Wenen - Amsterdam 20.05 – 22.00


  Tijdverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Egypte één uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.395,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Egypte maken we gebruik van veel verschillende vervoermiddelen. De bustrajecten worden afgelegd met een bus met  airconditioning. Van Caïro naar Aswan reizen we per nachttrein. In deze comfortabele trein zijn tweepersoonscouchettes voor ons gereserveerd.

  Tussen Aswan en Luxor slaap je drie nachten aan boord van een 5-sterren cruiseschip.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Austrian Airlines
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlands sprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Caïro - Aswan in tweepersoonscouchettes
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Driedaagse cruise op basis van volpension inclusief bezoek Kom Omdo en Edfu
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen.
  • Bezoek aan Kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae
  • Bezoek aan het tempelcomplex Dendera
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan uren ronddwalen in het Egyptisch museum, een ander bezoekt liever de Islamitische wijken met tal van moskeeën. Sommige reizigers kunnen geen genoeg krijgen van de Egyptische geschiedenis met mummies, sarcofagen en piramides, terwijl anderen liever gaan shoppen op de bazaar, zoals de Khan Al-Khalili. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh. We bezoeken eerst Memphis, de oude hoofdstad van Egypte. Vervolgens gaan we naar Sakkara, waar de trappiramide van Djoser is gelegen. We sluiten af in Gizeh, waar de beroemdste piramides ter wereld liggen en de iconische liggende sfinx te vinden is.
  • Vanuit Aswan maken we een uitstapje per felucca naar verschillende eilanden in de Nijl: Kitchener eiland, Elephantine eiland het eiland van Philae, waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is.
  • In Luxor stappen we eveneens aan boord van een felucca, deze keer voor een bezoek aan Bananeneiland, waar je voor een paar pond zo veel bananen, suikerriet en sinaasappelen kunt eten als je wilt!
  • Een hoogtepunt tijdens de reis is de excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen in Luxor. Hier werden de farao’s vroeger begraven. Hier ligt dan ook onder andere de mummie van Toetanchamon en zijn graf.
  • Op weg van Luxor naar El Quseir maken we een stop bij het tempelcomplex van Dendera


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk: zo kun je vanuit Aswan Abu Simbel bezoeken, of een fietstocht maken in Luxor. In El Quseir zijn er meerdere excursiemogelijkheden om bijvoorbeeld de onderwaterwereld in de Rode Zee al duikend of snorkelend te verkennen.

   

  Reisdocumenten

  • E-ticket.  Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) , dat nog zes maanden na vertrek uit Caïro geldig is.  
  • Visum bij binnenkomst in Egypte, visum plus administratiekosten bedragen € 60,- (ter plaatse te voldoen).

  Geldzaken

  In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: is op vele plaatsen mogelijk.
  Contant: euro’s. Visumkosten en facultatieve excursies dien je in euro's te betalen.
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 2,- tot € 8,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt. Een internationale studentenkaart geeft overigens 50% korting op entreeprijzen.

  Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De ontbijten zijn altijd inbegrepen. Voor de overige maaltijden heb je volop mogelijkheden om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een belangrijk deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je graag over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. Tijdens ons verblijf in El Quseir is het verblijf op basis van halfpension.

  Het leidingwater in Egypte is niet veilig om te drinken en smaakt niet lekker vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

  Gezondheid

  Voor Egypte zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms ook gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  De hygiënische omstandigheden in Egypte zijn over het algemeen redelijk. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.
  Bedenk dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


   

  Klimaat en geografie

  Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en heerlijk warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider. Dit kan ook een lokale Nederlands sprekende Djoser-reisbegeleider zijn. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring, en affiniteit met kinderen geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen. Een uitgebreide training legt hiervoor de basis.

  Een lokale gids gaat mee op de Djoser-excursies in Caïro en Luxor en vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Hoe is het vervoer tijdens de reis?

  Met Djoser vlieg je comfortabel met naar Cairo. In Egypte maken we gebruik van veel verschillende vervoermiddelen. De bustrajecten worden afgelegd met een bus met  airconditioning. Van Cairo naar Aswan reizen we per nachttrein. In deze comfortabele trein zijn tweepersoonscouchettes voor ons gereserveerd.
  Tussen Aswan en Luxor slaap je drie nachten aan boord van een 5-sterren cruiseschip.

  Hoe is de reisbegeleiding op deze Family-reis?

  Deze Family-reis wordt begeleid door een ervaren, enthousiaste Nederlandse reisbegeleider die al jaren voor Djoser reizen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring met ouders en kinderen, geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  Hoe kom ik aan een visum van Egypte?

  Bij aankomst op de luchthaven van Cairo wordt het visum geregeld. De kosten voor het visum plus administratiekosten à € 60,- per persoon dient u ter plaatse te voldoen.

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  We maken in Cairo gebruik van een sfeervol 5 sterrenhotel met zwembad. Het hotel heeft een prachtige tuin met uitzicht op de indrukwekkende piramides. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en airconditioning.

  Tijdens de drie daagse nijlcruise verblijven we aan boord van een 5-sterren cruiseschip. Je overnacht in hutten met airconditioning en eigen sanitair. Ook vind je een restaurant en zwembad aan boord.

  Het hotel in Aswan heeft een zwembad en een prachtig uitzicht over de Nijl. Ons viersterren hotel  met zwembad in Luxor ligt aan de Nijl en in de buurt van het centrum, de beroemde Luxortempel en vlakbij de bazaar. 

  In El Quseir hebben we een luxe hotel met alle faciliteiten die je van een strandhotel kunt verwachten.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee aan elkaar grenzende kamers.

  Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

  Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

  • Djoser is al 30 jaar Egypte-specialist
  • Comfortabele vlucht met Lufthansa
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag,
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokaal Engels sprekende gids
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Nachttrein van Cairo - Aswan in tweepersoonscouchettes
  • Hotelovernachtingen in 4 en 5 sterren hotels met zwembad en ontbijt
  • Driedaagse cruise op basis van volpension inclusief bezoek Kom Omdo en Edfu
  • Excursie naar de piramides van Sakarra en Gizeh
  • Feluccatocht over de Nijl
  • Excursie naar de Westoever en de Vallei der Koningen.
  • Bezoek aan Kitchener eiland, Elephantine eiland en de tempel van Philae
  • Bezoek aan het tempelcomplex Dendera
  Zijn er mogelijkheden om te snorkelen en/of te duiken?

  El Quseir kent goede snorkel- en duikmogelijkheden. Deze badplaats aan de Rode Zee heeft witte stranden en is vanwege de prachtige koraalriffen een waar paradijs voor de liefhebbers. De reisbegeleiding kan je informeren over dagtochten, waarbij je per boot naar een koraalrif wordt gebracht. Voor uitrusting en lunch kan worden gezorgd tijdens deze facultatieve excursies.

  Zijn er speciale kledingvoorschriften?

  Egypte is uiteraard overwegend islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekken. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

  Wat is het voltage in Egypte?

  De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

  Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

  Voor Egypte dient iedereen, dus ook je kinderen, in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Egypte nog minimaal zes maanden geldig is.

  Let op:
  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Egypte reist.

  Hoe worden we als gezin van drie personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Egypte beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. Als er geen driepersoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan doen we ons best twee aan elkaar grenzende kamers te reserveren.

  Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

  De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. Het minimum aantal deelnemers om de reis door te laten gaan is 10. De maximale groepsgrootte is 26.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Je hebt vrijwel overal in Egypte waar we komen tijdens deze reis een goede dekking. Alleen in afgelegen gebieden is de dekking beperkt. Je kunt je mobiele telefoon normaal gesproken gewoon gebruiken in het buitenland, maar welke tarieven daarvoor worden berekend is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider. Voor internet op je mobiele telefoon worden vaak speciale pakketten aangeboden. In de meeste hotels is ook wifi.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top
  Menu sluiten

  Reis zoeken

  Regio

  Prijs

  Met oog voor

  Reisduur

  Vakantieperiode

  Leeftijdscategorie