• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Zuid-Afrika Tuinroute en Krugerpark 15 dagen

  Zuid-Afrika is een ideaal land om rond te reizen met de kinderen. In de prachtige natuur speur je naar wilde dieren als olifanten, buffels en giraffen. Een vakantie waar zowel de ouders als de kinderen zich uitstekend zullen vermaken.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kaapstad
  2. Kaapstad
  3. Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach
  4. Kaapstad - Stellenbosch - Swellendam
  5. Swellendam - Oudtshoorn
  6. Oudtshoorn - Plettenberg Bay
  7. Plettenberg Bay
  8. Plettenberg Bay - Tsitsikamma NP - Addo Elephant nationaal park
  9. Addo Elephant NP - Port Elizabeth
  10. Port Elizabeth - vlucht naar Johannesburg - Greater Kruger nationaal park
  11. Greater Kruger NP
  12. Greater Kruger NP
  13. Greater Kruger NP - Panoramaroute - Pretoria
  14. Pretoria - Johannesburg - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Op deze gevarieerde reis bezoek je twee indrukwekkende gebieden van Zuid-Afrika. We beginnen in en rond het aangename Kaapstad aan de voet van de Tafelberg en verkennen de ruige kustlijn met mooie stranden en baaien. Vervolgens vliegen we naar het noordoosten, schuin boven Johannesburg, voor een safari in het beroemde Kruger nationaal park. Hier kom je vast en zeker oog in oog komt te staan met een reusachtige olifant of een ander lid van de Grote Vijf. We zitten waarschijnlijk met onze neus tegen het raampje geplakt tijdens de schitterende tocht over de Panoramaroute, langs Blyderivier Canyon naar Pretoria. Als je wilt, kun je een bezoek brengen aan Johannesburg.
   

  Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
  Dag 2 Kaapstad
  Dag 3 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Bouldersbeach

  Tafelberg Uitzicht Zuid-Afrika Junior DjoserWe vliegen van Amsterdam naar het veelzijdige Kaapstad. Kaapstad is een sympathieke wereldstad met aangename straten, leuke winkels en hippe eettentjes. De beroemde Tafelberg torent overal boven uit en de steile bergwanden geven het bruisende, stadse leven een bijzonder karakter. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dunne deken van wolken of mistflarden. Je kunt je met een kabelbaan naar boven laten brengen. Dat is nog eens een makkelijke en leuke manier om de berg op te gaan. Op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de ervaren wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

  In Kaapstad is van alles te doen. De oude haven, het Victoria & Alfred Waterfront, is hét uitgaanscentrum van de stad. Hier vertrekken bootjes naar Robbeneiland, de beruchte gevangenis waar Nelson Mandela bijna 20 jaar gevangen heeft gezeten. Het Two Oceans aquarium ligt vlak bij en als het je niet lukt om van een beeldscherm af te ‘kicken’, er is een mega Imax theater om de hoek. Je kunt een taxi of bus pakken naar de Compagniestuinen en het Kasteel de Goede Hoop om de overblijfselen uit de Nederlandse tijd bezichtigen. In Loop en Kloof Street vind je veel gezellige winkels en op Green Market Square is er elke werkdag een kleurrijke markt.

  We maken een excursie naar het Kaapse Schiereiland. Vanaf Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van het continent, heb je een oneindig uitzicht. In bepaalde periodes van het jaar zwemmen walvissen voor de kust. Onderweg doen we Houtbaai en Simons Town aan. De laatste plaat staat bekend om de kolonie pinguïns bij Boulder Beach. Je hebt vast nog nooit zoveel pinguïns bij elkaar gezien.

  Dag 4 Kaapstad - Stellenbosch - Swellendam
  Dag 5 Swellendam - Oudtshoorn
  Dag 6 Oudtshoorn - Plettenberg Bay
  Dag 7 Plettenberg Bay

  In de ochtend vertrekken we van Kaapstad eerst naar Stellenbosch, waar we een leuke wandeling maken langs de schilderachtige huizen in Kaaps-Hollandse stijl. Hierna is het is niet ver rijden naar het oude Swellendam. Deze historische plaats bij de Breede Rivier is gesticht in 1776 en biedt een kijkje terug in de tijd. Aan de Oudhollandse huizen kun je goed zien dat hier veel Nederlands gewoond hebben. Je kunt je goed vermaken met leuke outdoor activiteiten. Een bezoek aan Bontebok nationaal park, het kleinste nationale park in Zuid-Afrika, is een indrukwekkende ervaring.

  Oudtshoorn struisvogel Zuid-AfrikaVia schitterende bergpassen rijden we naar Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. De vergezichten zijn verbluffend. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. Onderweg zie je grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden. We bezoeken een farm en leren alles over de reuzenvogels en hun leefomstandigheden. Je kunt een tocht maken door de geheimzinnige Cangoo-grotten, beroemd om de mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

  Vanuit Oudtshoorn volgen we een mooie weg door de bergen en rijden we in de richting van de kust. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen een geliefd vakantieoord. Het is de belangrijkste deel van de Tuinroute. Het "National Lake Area" nationaal park ligt vlakbij en in de lagunes worden oesters gekweekt. Er is voldoende tijd om te relaxen op het strand en echte ‘die hards’ kunnen een verkoelende duik in zee nemen. Vanuit Plettenberg Bay is van alles te ondernemen, maak bijvoorbeeld boottocht om walvissen te spotten of ga kayakken.

  Dag 8 Plettenberg Bay - Tsitsikamma Nationaal Park - Addo Elephant nationaal park
  Dag 9 Addo Elephant NP - Port Elizabeth

  Dan reizen we naar het bekende nationaal park Addo Elephant. Onderweg kunnen we een stop maken bij het Tsitsikamma Nationaal Park waar we en mooie wandeling maken. Het mooie Addo Elephant nationaal park ligt vlak naast onze accommodatie. In de ochtend gaan we met onze eigen bus op zoek naar wild en zullen naast de Afrikaanse olifant ook zebra’s en verschillende antilopensoorten tegenkomen. Houd verrekijker en fotocamera paraat! Voor je het weet, staat er een olifant voor je neus. We vertrekken hierna naar Port Elizabeth, waar we die avond overnachten.
   
  Dag 10 Port Elizabeth, vlucht Johannesburg - Greater Kruger nationaal park
  Dag 11 Greater Kruger NP
  Dag 12 Greater Kruger NP

  Een binnenlandse vlucht brengt ons vanuit Port Elizabeth naar Johannesburg en vanaf hier gaan we op weg naar het wereldberoemde Kruger nationaal park. Dit park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven. Houd je ogen goed open want als we langzaam naar onze accommodatie rijden, heb je goede kans om wild te spotten.

  Giraffes Kruger Zuid-AfrikaManyeleti Game Reserve is onderdeel van het Greater Kruger nationaal park. In de ochtend maken we een zogenaamde ‘gamedrive’ waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruizen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Er zijn afgebakende observatieposten waar we uit de jeep stappen en in alle rust de wilde dieren kunnen observeren. De dieren in het park zijn absoluut niet schuw omdat ze een auto nooit als hun natuurlijke vijand hebben leren kennen. Maar let op! Uitstappen op andere plekken in het park is absoluut onmogelijk.

  Je kunt ook 's avonds een rit door het park maken, dan zie je dieren die zich overdag schuilhouden! Een 'gamewalk' is een grote aanrader. Onder leiding van een 'ranger', een ervaren parkwachter, ga je te voet op zoek naar wild. Hij weet aan de hand van sporen precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

  Dag 13 Greater Kruger NP - Blyderivier Canyon - Pretoria
  Dag 14 Pretoria - Amsterdam
  Dag 15 aankomst in Amsterdam

  Blyde rivier Canyon Zuid-AfrikaDe laatste bestemming van deze reis is Pretoria. De reis naar onze accommodatie is zo mooi dat we bijna de hele dag onderweg zijn. We rijden namelijk via de beroemde Panoramaroute. Onderweg stoppen we op veel prachtige plaatsen en uitzichtpunten, zoals ‘Gods Window’. Vanaf hier heb je, de naam zegt het al, een goddelijk uitzicht op het prachtige Zuid-Afrika en Blyderivier Canyon. We overnachten in Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. De imposante Union Buildings, de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen geven de stad een bijzondere allure evenals het Voortrekkersmonument waar de geschiedenis van de Afrikaner boer in zandsteen is uitgehouwen. Het huis van Paul Kruger is zeker ook een bezoek waard.

  Vanuit Pretoria kun je Johannesburg bezoeken. Een rondleiding door Soweto is een indrukkende ervaring. In dit beroemde of eerder beruchte township in het Zuidwesten van Johannesburg heeft de wieg van Nelson Mandela gestaan en een groot deel van de belastende Zuid-Afrikaanse geschiedenis is hier gevormd. Onder begeleiding van een gids kun je er veilig naar toe. De reisbegeleider informeert je graag over de mogelijkheden. 's Avonds vertrek je weer naar Nederland.

  Vertrekdata/prijs

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  21 apr - 05 mei
  Beschikbaarheid
  9 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.145,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 dec - 04 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.345,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 dec - 05 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.345,- (kind t/m 11 jr)

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  05 apr - 19 apr
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.345,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 apr - 02 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.045,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 09 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.045,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding.
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet overnachtingen met soms een zwembad.
  • Transfer van en naar de luchthaven.
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
  • Unieke route langs de schitterende zuidkust (tuinroute)
  • Gamedrive in Addo Elephant NP
  • Inclusief bezoek pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  • Bezoek aan het Tsitsikamma NP
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In Kaapstad en Plettenberg Bay verblijven we in een leuk hotel met zwembad en eigen douche en toilet.

  In Swellendam, Addo Elephant National Park en in Oudsthoorn kom je heerlijk tot rust in sfeervolle appartementen en chalets, 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je soms de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met een andere familie. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

  We verblijven hier midden in de natuur met uitzicht op een prachtige tuin en de indrukwekkende bergen.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Kaapstad Lady Hamilton
  Swellendam Aanhuizen Guest House
  Plettenberg Bay Bayview Hotel
  Addo Elephant NP Avoca River Cabins
  Oudtshoorn Kleinplaas Holiday Resort
  Kruger Park area Muluwa Lodge
  Pretoria Court Classique

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Kaapstad

   Vertrek

   10:05

   Aankomst

   21:35

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Johannesburg - Amsterdam

   Vertrek

   23:15

   Aankomst

   10:20*

  * aankomst volgende dag


  Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Zuid-Afrika zelf reizen we met onze bus van plaats naar plaats zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding.
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet overnachtingen met soms een zwembad.
  • Transfer van en naar de luchthaven.
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
  • Unieke route langs de schitterende zuidkust (tuinroute)
  • Gamedrive in Addo Elephant NP
  • Inclusief bezoek pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  • Bezoek aan het Tsitsikamma NP
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Cango grotten Zuid-AfrikaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag met de kabelbaan de Tafelberg op,  de ander gaat met z'n verrekijker walvissen spotten. Sommige reizigers brengen een bezoek aan Robben eiland (gevangenis waar Nelson Mandela heeft vast gezeten). Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met het grote wild zoals de leeuw en de olifant. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies (exlc entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders beach een kolonie pinguins treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
  • Tuinroute
  • De Cangogrotten, bekend om de druipsteenformaties en een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels en de lokale wijn kunt proeven
  • Vanuit Plettenberg Bay rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken.
    

  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider.

  • In Kaapstad kun je Robbeneiland bezoeken en met een kabelbaan de Tafelberg op.
  • In Plettenberg Bay kun je een walvissen of dolfijnentocht maken of je kunt zeekajakken.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
  • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor de reizende ouders met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF internationale uittreksel uit het geboorteregister van hun kinderen.
   Je vraagt de geboorteakte aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd, bij desbetreffende gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.

  Geldzaken

  In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: overal zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.
  Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

  Het is in Zuid-Afrika gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele hotels/chalets die midden in de natuur liggen, is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boereworst', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

  Zuid-Afrika is een westers land, waardoor de keuken grotendeels overeenkomt met de Europese keuken. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Sommige gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, zoals bobotie en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

  Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. De Zuid-Afrikaan zelf eet ook graag 'rusks': een specialiteit die zich nog het best laat omschrijven als een brok muesli, die in de thee of koffie gedoopt dient te worden.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
  • malariatabletten. In de periode september tot en met mei is alleen het Kruger Park malariagebied.


  De hygiënische omstandigheden in Zuid-Afrika zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen in Zuid-Afrika tegengesteld aan de Nederlandse en Belgische.  Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. De temperatuur overdag in de maanden april en december zijn boven de 25 graden. Hou er rekening mee dat het in de avond kan afkoelen en dat de weersituatie in het zuiden langs de kust wisselvallig. Het ene moment is het door een bries fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  FAQ

  Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

  Geldig vanaf 1 juni 2015!

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een origineel geboorteakte van hun kinderen.

  Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een origineel geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld. Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel, maar de officiële geboorteakte.

  In het kort omvat de nieuwe regelgeving het volgende:
  •    Ouders die met kinderen reizen moeten naast hun paspoorten en tickets ook een origineel geboortecertificaat van het reizende kind(eren) kunnen tonen (vertaald in het Engels);
  •    Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen (maar met een familielid, kennis of andere begeleider), dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;
  •    Als slechts een van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij naast het geldige geboortecertificaat een schriftelijke verklaring van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen;
  •    Indien nodig een officieel bewijs dat deze alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, dan wel een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.

  Je vraag het certificaat aan in de gemeente van geboorte. Om het geboortecertificaat aan te vragen heb je een geldig legitimatiebewijs van zowel jezelf als het kind nodig. Het officiële geboortecertificaat moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure.

  De wetswijziging gaat 1 juni 2015 in. Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.

  Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

  Voor Zuid Afrika dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Zuid Afrika nog minimaal een maand geldig is. Het paspoort dient bij binnenkomst in Zuid Afrika nog minimaal twee blanco visa pagina’s te hebben. Als dit niet het geval is, is er een mogelijkheid dat reizigers bij binnenkomst in het land geweigerd worden.

  Let op:
  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Zuid Afrika reist.

  Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

  Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

  • Rechtstreekse vlucht met KLM.
  • Luchthavenbelasting,  veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag.
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij.
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding.
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet overnachtingen met soms een zwembad.
  • Transfer van en naar de luchthaven.
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop en Addo Elephant NP
  • Bezoek aan Greater Kruger NP
  Hoe worden de Family reizen begeleid?

  Deze juniorreis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

  Met Djoser vlieg je rechtstreeks met KLM naar Kaapstad.Gedurende de reis door Zuid-Afrika maken we gebruik van onze lokale bus. We kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten.

  Waar overnachten we in Zuid-Afrika?

  In Zuid-Afrika overnachten we in zowel hotels, chalets als in ‘rondavels’. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes met meestal twee slaapkamers en een zitkamer. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

  Het is mogelijk om gedurende de reis je was te doen. In verschillende accommodaties is het mogelijk om je was te laten doen of gebruik te maken van een wasserette in de buurt van chalet/lodge.

  Moeten we een klamboe mee te nemen?

  Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen. De accommodaties waar je met Djoser verblijft beschikken (waar nodig) over airconditioning of een ventilator.

  Wat is het voltage in Zuid Afrika?

  De netspanning is 220 Volt, voor de stopcontacten heb je driepolige stekkers met ronde pinnen nodig. Deze zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar, dus kun je ze het beste in Zuid-Afrika aanschaffen.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top