• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Spanje 18 dagen

  De rondreis brengt ons naar Andalusië. De dunst bevolkte provincie van Spanje, is een gebied van witgekalkte dorpjes, olijfboomgaarden en kurkeiken. De Moren hebben hier veel sporen achter gelaten. Dit is met name te zien in de rijke architectuur van de steden Ronda, Sevilla, Granada en Córdoba. Onderweg bezoeken we verschillende bezienswaardigheden, zoals het Nationaal Park El Torcal. Water, weer en wind hebben hier in miljoenen jaren een indrukwekkend landschap van grillige rotsen uitgesleten. Een bezoek aan de wereldberoemde Moorse paleisstad Alhambra en het prachtige tuincomplex Generalife is uiteraard een hoogtepunt tijdens de reis.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Málaga
  2. Málaga - Ronda
  3. Ronda
  4. Ronda, bezoek El Torcal nationaal park en Antequera
  5. Ronda - Grazalema nationaal park - Algeciras
  6. Algeciras
  7. Algeciras - Sevilla
  8. Sevilla
  9. Sevilla
  10. Sevilla - Carmona - Córdoba
  11. Córdoba
  12. Córdoba - Ubeda - Jaen
  13. Jaen - Granada
  14. Granada
  15. Granada - Nerja
  16. Nerja
  17. Nerja
  18. Nerja - Málaga - Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Ronda
  Dag 1 Amsterdam - Málaga
  Dag 2 Málaga - Ronda
  Dag 3 Ronda
  Dag 4 Ronda, bezoek El Torcal nationaal park en Antequera
  Dag 5 Ronda - Grazalema nationaal park - Algeciras

  Vanaf Amsterdam vliegen we naar de kustplaats Málaga. In het autovrije centrum kun je heerlijk rondstruinen, winkelen, een kathedraal bezoeken en je laten verrassen door de Spaanse cultuur. Maak kennis met de Siesta door uitgebreid te eten op een van de vele terrasjes. Breng een bezoek aan Alcazaba, een Arabisch fort dat is gebouwd door de Moren in de 11e eeuw. Of bezoek het kasteel Gibralfaro, gelegen op een berg. Het is een flinke wandeling omhoog, maar deze wordt zeker beloont met het mooie uitzicht over de stad. Je kunt de kustlijn, haven en stieren arena vanaf hier goed zien. In het kasteel kun je het museum bezichtigen en nog verder omhoog de kasteelmuren op klimmen. Maak een mooie strandwandeling of bezoek het Picasso museum, Málaga is namelijk de geboorteplaats van deze wereldberoemde schilder.

  Puenta Nuevo Ronda Spanje Djoser FamilyNa Málaga reizen we door naar Ronda, gelegen in een heuvelachtige gebied midden in Andalusië. Ronda bestaat uit een wirwar van steile steegjes en straatjes. Middenin de stad  Ronda ligt Puento Nuevo, een indrukwekkende brug over een 120 meter diepe kloof waarin de rivier Guadalevin in stroomt. Deze brug zorgt voor de verbinding tussen het oude Arabische dorpsgedeelte en het nieuwe gedeelte. Verder kun je hier één van de oudste arena’s van Spanje bezichtigen, Plaza de Toros, deze komt uit het jaar 1785.

  Vanuit Ronda bezoeken we Nationaal Park El Torcal, net buiten Antequera. Vroeger was dit Ronda uitzicht Djoser Family Spanjeeen zeebodem. Door water, weer en wind hebben hier in miljoenen jaren een indrukwekkend landschap van grillige rotsen uitgesleten, die zeer tot de verbeelding spreken. Het lijkt net of iemand de rotsen ooit heeft opgestapeld. Volg een wandelroute waarbij je verschillende dieren kunt zien, bijvoorbeeld roofvogels, vossen of steenbokken. In het bezoekerscentrum is meer informatie te vinden over het gebied. Onderweg terug naar Ronda bezoeken we het dorpje Antequera, waar het indrukwekkende Moorse kasteel op een overhangende rots boven de stad uit torent.

  Op weg naar Algeciras rijden we langs het Parque Nacional de Grazalema. Dit is één van de meest regenachtige plekken van Spanje, waardoor er een mooi natuurgebied is ontstaan. Het park en de omgeving genieten met name bekendheid vanwege de pinsapo, een bijzondere spar die hier nog veelvuldig voorkomt. Grazalema zelf is een fraai gelegen wit bergdorpje met een schattig pleintje vol met terrasjes.

  Djoser Spanje Wit DorpWe vervolgen onze weg naar Algeciras. Andalusië staat bekend om de witte dorpen, de zogenaamde pueblo’s blancos. Arcos de la Frontera is zo’n hoog tegen een berg aangeplakt dorp, waarvan de huizen witgekalkt zijn tegen de hitte. De naam Arcos duidt op de typisch architectuur van het dorp, in het oude centrum zijn boogvormige doorgangen en kruisgangen te vinden. Arcos staat bij velen bekend als één van de mooiste stadjes van Spanje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het grootste gedeelte van Arcos tot historisch monument is verklaard. 

  Sevilla
  Dag 6 Algeciras
  Dag 7 Algeciras – Sevilla
  Dag 8 Sevilla
  Dag 9 Sevilla

  Spanje Dansen Flamenco Djoser familyWanneer we afdalen richting kust tref je aan weerszijden van de weg kurkeiken aan. De bast hiervan wordt onder andere gebruikt voor de vervaardiging van kurken voor wijnflessen. We bezoeken de sherry-plaats Jerez de la Frontera. Hier kun je ontdekken hoe sherry wordt bereid en kun je een wandeling maken langs wijngaarden. Ouders kunnen hier een glaasje sherry proeven in de grootste bodega ter wereld, waar 30.000 vaten sherry liggen te rijpen. Jerez de la Frontera wordt ook wel de hoofdstad van de Flamenco genoemd.

  We vervolgen onze weg naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, waar we in twee volle dagen de prachtige stad kunnen verkennen. Sevilla is een grote stad met een rijk verleden. Uit de Moorse tijd stamt de eeuwenoude minaret La Giralda, die nu deel uitmaakt van de kathedraal. Vanaf dit symbool van Sevilla heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Vlakbij de kathedraal ligt het regeringspaleis Alcazar met azulejos; kleurrijke siertegeltjes.

  De pittoreske wijk Santa Cruz is opgebouwd uit vele smalle steegjes met gezellige tapas-barretjes en ontelbare verschillende patio's. Vrijwel het hele jaar door kun je hier genieten van de goed verzorgde stillevens van bloemen, terracotta potten in alle kleuren en Spanje Witte Huizen Djoser Familymaten, en de meest uiteenlopende kunstzinnige, gietijzeren balkonnetjes.

  Laat je langs de hoogtepunten van de stad vervoeren door paard en wagen. Maak een wandeling langs de oevers van de veelbezongen rivier Guadalquivir. Je kan ook prima een fiets huren om de stad op een andere manier te verkennen. Leer meer over Flamenco in het Flamenco museum. Ook kan je een bezoek brengen aan het attractiepark Isla Mágica, hierin is ook een waterpark aanwezig. Op het terras kun je genieten van heerlijke paella, een eenpansgerecht met rijst, vis en schaaldieren of probeer eens een lokaal gerecht uit de rijke Andalusische keuken.

  Córdoba
  Dag 10 Sevilla - Carmona - Córdoba 
  Dag 11 Córdoba
  Dag 12 Córdoba – Ubeda – Jaen
  Dag 13 Jaen - Granada

  We vervolgen onze weg langs de rivier richting Cordoba. Onderweg mag een stop in het sfeervolle middeleeuwse stadje Carmona niet ontbreken. Je kunt hier heerlijk op ontdekkingstocht kunt gaan door de straatjes en steegjes van de oude wijk. Je Cordoba Spanje Djoser Family puente romanokomt monumentale gebouwen en mooie kerken tegen voordat je uitkomt op het centrale plein. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Romeinse begraafplaats. Op een terrasje kun je met een koel drankje bijkomen van alle avonturen.

  Een tocht over met olijfbomen beplante heuvels voert ons naar Córdoba. In de tijd van de Moorse overheersing was Córdoba een belangrijke metropool en middelpunt van kunst en wetenschap. Nu is het een leuke studentenstad met een interessant oud stadsgedeelte met als middelpunt de Mezquita, een eeuwenoude moskee welke beroemd is door zijn vele gestreepte kalkstenen zuilen en bogen. Deze vele bogen zorgen voor een magisch effect die je zullen blijven verbazen. In het midden van de moskee hebben de christenen later een kathedraal gebouwd. Je kunt heerlijk bijkomen in de prachtige tuinen van het iets verderop gelegen Kasteel Alcazar. 's Avonds biedt de eeuwenoude joodse wijk je volop de gelegenheid tot het ondernemen van zogenaamde tapas-tochten.

  Granada
  Dag 14 Granada
  Dag 15 Granada – Nerja
  Dag 16 Nerja
  Dag 17 Nerja
  Dag 18 Nerja - Málaga - Amsterdam

  We rijden door naar Granada. Een bezoek aan de wereldberoemde Moorse paleisstad Alhambra en het prachtige tuincomplex is uiteraard het hoogtepunt van het verblijf in Granada. De soms feeërieke patio’s en zalen van het Alhambra zijn de laatste uiting van de Moorse architectuur van voor de Reconquista.

  In de kathedraal van Granada liggen de prachtig bewerkte graven van het beroemde koningspaar Fernando en Isabel, dat in de 15e eeuw de eenwording van Spanje en de Granada Djoser Family uitbreiding naar Amerika tot stand bracht. Een wandeling door de op een heuvel gebouwde Moorse stadswijk Albaicín met zijn doolhof aan straatjes en authentieke Moorse huizen en gebouwen is ook zeer aan te raden. Vanuit deze wijk heb je mooi uitzicht op het Alhambra met de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada en de Alpujarras op de achtergrond. Breng ook eens een bezoek aan de prachtige gotische kathedraal, waar het koningspaar Fernando en Isabel rust in een praalgraf.

  De volgende dag vervolgen wij onze weg naar Nerja gelegen aan de Costa del Sol. In dit charmante kustplaatsje, gelegen middenin rotsen en kliffen van de uitlopers van de Sierra Nevada, kunnen we lekker genieten van het strand en de zee. Ontdek het oude vissersdorpje, waarbij je heerlijk door de vele straatjes kunt struinen. Op een van de pleintjes kun je in de schaduw van de sinaasappel- of palmbomen genieten van het dagelijks leven om je heen. Op ‘het balkon van Europa’, een uitkijkpunt op een voormalig fort, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Middellandse zee, stranden met de rotspartijen, het witte dorp en de promenade met palmbomen. Hier kun je rustig van het uitzicht genieten met een heerlijk ijsje.

  Vanuit Nerja kun je ook een kajak huren waarmee je langs de kust kunt varen en de rotsformaties kunt bewonderen vanaf het water. Tussen de wilde kliffen kom je kleine baaien tegen, verscholen tussen de rotsen en kun je aanleggen op verlaten strandjes. Ook kun je een wandeling maken langs de kustlijn.

  Buiten Nerja vind je Acuaducto del Águila, ofwel het Adelaarsaquaduct, daterend uit de 19e eeuw. Het indrukwekkende aquaduct, bestaande uit vier verdiepingen en 38 bogen, is nog steeds in gebruik. De imposante kalksteen grotten van Nerja zijn ook zeker een bezoek waard. Bewonder de stalactieten en stalagmieten en 19.000 jaar oude grotschilderingen.

  We rijden naar Malaga en vliegen van hieruit terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 personen.
   

  Vertrekdata/prijs

  Inclusief

  • Vliegreis met Transavia
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per airconditioned bus
  • Hotelovernachtingen met soms een zwembad
  • Het ontbijt in alle hotels
  • Bezoek aan het prachtige Alhambra paleis
  • Excursie El Torcal nationaal park
  • Bezoek Grazalea nationaal park
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen  op loopafstand van de binnensteden, maar in de grote steden komt het voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Ontbijt is bij deze reis inbegrepen in de reissom.

  Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Ronda Maestranza Hotel
  Sevilla Hotel Sevilla Macarena
  Córdoba Eurostars Las Adelfas
  Jaen Hotel Infanta Cristina
  Granada Abades Nevada Palace
  Nerja Hotel Perla Marina


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Transavia. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:  

  Amsterdam - Málaga 19:05 - 22:05
     
  Málaga - Amsterdam 21:35 - 00:40*

  *aankomst volgende dag

  Spanje kent geen tijdsverschil met Nederland en België.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We maken gebruik van een eigen, comfortabele en ruime bus. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan twee tot drie uur, waardoor er ter plaatse veel tijd is. Het principe vrijheid/blijheid in optima forma.

  Spanje kent uitstekende wegen, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken. De grotere steden en plaatsen kun je prima te voet verkennen; de bus staat daarom dan ook niet tot beschikking van de groep.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Transavia
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per airconditioned bus
  • Hotelovernachtingen met soms een zwembad
  • Het ontbijt in alle hotels
  • Bezoek aan het prachtige Alhambra paleis
  • Excursie El Torcal nationaal park
  • Bezoek Grazalea nationaal park
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze 18-daagse reis door Spanje zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • El Torcal nationaal park in 1929 uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. In de afgelopen miljoenen jaren hebben de kalksteen rotsen rare en bijzondere vormen aangenomen.
  • Parque Nacional de Grazalema, hier valt de meeste regen van Spanje wat uitstekend is voor de flora met meer dan 1.300 bloemsoorten.
  • Bezoek aan het Real Alcazar, het meest bezochte monument in Sevilla.


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Bezoek aan Domecq bodega in Jerez of een bezoek aan de beroemde Spaanse Rijschool in Sevilla.
  • En route naar Jaén brengen we een bezoek aan een fabriekje waar olijfolie wordt gemaakt.
    

  Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, bv. een bezoek aan het Alhambra met een lokale gids, flamenco les of een flamenco show. Vanuit Granada is het ook mogelijk om een dagtocht te maken naar de Sierra Nevada om beklimming van de Pico de Veleta te doen.

  Reisdocumenten

  • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

  Geldzaken

  In Spanje is de euro het betaalmiddel.

  Pinnen: overal mogelijk.
  Creditcards worden ruim geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. Het is meestal vrij licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De overige maaltijden zijn op deze reizen niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel, dat je altijd zelf kunt bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

  Het eetgedrag van de Spanjaarden wijkt wezenlijk af van dat van ons. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond ongeveer 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Een menú del día bestaat meestal uit een voorgerecht (primero), een hoofdgerecht (segundo), een toetje (postre) en wijn of fris.

  Tussen 18:00 en 21:00 uur is de tijd voor borrels en tapas, kleine hapjes zoals koude aardappelsalade of allerlei soorten vis met knoflook, olijfjes, etc. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd. Het avondeten is in de regel wat lichter en begint vrij laat, pas om 21:00 uur gaan de meeste restaurants open. Het is verstandig om geen water uit de kraan te drinken, flessen water zijn overal makkelijk te koop. In Zuid-Spanje kun je genieten van een onvervalste paella of een heerlijk frisse kop gazpacho (koude soep met knoflook), een Andalusische specialiteit die heerlijk smaakt op warme dagen. Spanjaarden zien maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes, daarom wordt deze reis ook wel een culinaire reis genoemd vanwege het gevarieerde aanbod.

  Gezondheid

  Voor Spanje worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig enigszins op te letten met wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en een middel tegen darmstoornissen.

  Klimaat en geografie

  Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Spaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Spanje zijn over het algemeen warm.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Waar overnachten we tijdens de rondreis door Spanje?

  We maken over het algemeen gebruik van de typische Spaanse familiehotels, die op loopafstand liggen van de centra van de verschillende plaatsen. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en meestal airconditioning.

  Hoe worden we als gezin van drie personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Spanje beschikken echter over het algemeen niet over veel kamers met drie bedden. Als er geen driepersoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan doen we ons best twee aan elkaar grenzende kamers te reserveren.

  Het plaatsen van het extra bed op de kamer kan ten koste gaan van de beweegruimte en plaats voor de bagage op de kamer. Wil je meer comfort kun je ervoor kiezen tegen betaling van een toeslag een éénpersoonskamer te boeken. Neem hiervoor contact met ons op.

  Hoe reizen we door Spanje?

  We hebben de beschikking over een eigen bus en chauffeur tijdens de reis in Spanje. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of voor een bezoek aan een markt of andere bezienswaardigheden. De bussen zijn ruim en beschikken over airconditioning. De afstanden in Spanje zijn niet groot; in het algemeen is het slechts enkele uren rijden van de ene plaats naar de andere.

  Hoe lang zijn de reistijden?

  De wegen in Spanje zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen een half uur tot 2,5 uur in beslag, afhankelijk van het verkeer en het weer. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

  Hoe wordt de reis begeleid?

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Hoe is de temperatuur in de zomer?

  De zomers in Spanje zijn zeker warmer dan wij gewend zijn in Nederland. Aangezien het om een vrij droge warmte gaat, is het goed uit te houden. Af en toe zorgen zeewinden voor enige afkoeling. Daarnaast beschikken de meeste hotels over een zwembad. Neem luchtige kleding mee. Een goede zonnebrandcrème mag niet ontbreken in je bagage. Een hoedje of petje kan het hoofd beschermen tegen verbranding.

  Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

  In alle plaatsen en ook al op de luchthaven zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met je pinpas. In winkels en restaurants is het soms niet mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan wel contant of met een creditcard.

  Hoe is de verhouding natuur en cultuur tijdens de reis in Zuid-Spanje?

  We bezoeken alle hoogtepunten van de indrukwekkende provincie Andalusië; zoals het oude stadscentrum en de koninklijke Alcazar in Sevilla, het hooggelegen stadje Ronda, de Mezquita van Cordoba en natuurlijk het imposante Alhambra in Granada.

  Daarnaast krijg je in de uitlopers van de Sierra Nevada, de Alpujarras, de mogelijkheid om rondom Lanjarón te wandelen. Ook stoppen we in andere mooie natuurgebieden en bij kleine dorpjes middenin de natuur. We sluiten de reis af in een rustig kustplaatsje aan de Costa del Sol. In het algemeen biedt deze reis dus een goede afwisseling van cultuur en natuur.

  Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

  De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. Het minimum aantal deelnemers om de reis door te laten gaan is 10. De maximale groepsgrootte is 26.

  Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

  In Spanje kun je overal en makkelijk naar huis bellen of mailen. Informeer voor vertrek even bij je provider voor de tarieven. De meeste hotels beschikken over wifi.

  Wat is het voltage in Spanje?

  De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top