Bekijk de Zuid-Afrika & Swaziland, 21 dagen van Djoser

Zuid-Afrika & Swaziland 21 dagen

Hoogtepunten van Zuid-Afrika & Swaziland

Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze gevarieerde vakantie voor het gehele gezin naar Zuid-Afrika en Swaziland reis je van hoogtepunt naar hoogtepunt. We verkennen de mooie omgeving van Kaapstad en Kaap de Goede Hoop, relaxen op het strand van KwaZoeloe-Natal en speuren naar wilde dieren in Kruger nationaal park. We sluiten de reis af met een tocht over de Panoramaroute en een bezoek aan Soweto.

Daarom Djoser

 • Alle vertrekken met rechtstreekse KLM-vlucht
 • Twee volle dagen Kruger NP
 • Lokale Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Bezoek aan het prachtige Swaziland
 • Binnenlandse vlucht van Kaapstad naar Durban
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop inbegrepen
 • Excursie pinguïnkolonie bij Boulders Beach
 • Indrukwekkende walvisexcursie (optioneel)
 • Verblijf in de buurt van Stellenbosch
 • Unieke route langs de schitterende zuidkust (tuinroute)

Route en kaart

Routekaart Zuid-Afrika & Swaziland, 21 dagen
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach
 3. Kaapstad, optioneel bezoek Robbeneiland
 4. Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - Swellendam
 5. Swellendam - Plettenberg Bay/Knysna - Sedgefield
 6. Knysna/Sedgefield, excursie Tsitsikamma nationaal park
 7. Knysna/Sedgefield - Swartvlei - Oudtshoorn, Struisvogel boerderij
 8. Oudtshoorn, Cango grotten, Kobus se Gat
 9. Oudtshoorn - Route 62 - Stellenbosch
 10. Stellenbosch - Kaapstad - vlucht naar Durban - Blythedale/Zinkwazi
 11. Blythedale/Zinkwazi - St. Lucia
 12. St. Lucia
 13. St. Lucia
 14. St. Lucia - Swaziland (Eswatini)
 15. Swaziland
 16. Swaziland - Matsamo cultureel dorp - omgeving Kruger nationaal park
 17. Kruger NP, gamedrive met open truck
 18. Kruger NP, optionele gamedrive per jeep
 19. Kruger NP - Panorama route - Pretoria
 20. Pretoria - Pretoria stadstour, Soweto tour - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Beklim de Tafelberg, sta oog in oog met een olifant, kruip door de Cangoo-grotten en val van de ene verbazing in de andere tijdens de prachtige rit over de Panoramaroute. Er is ook tijd om te relaxen op het strand en om kennis te maken met de lokale bevolking. Zuid-Afrika is voor ouders en voor kinderen één grote, spannende speeltuin. 

Beklim de tafelberg in Kaapstad

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
Dag 2 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach 
Dag 3 Kaapstad, optioneel bezoek Robbeneiland

Tafelberg Zuid-Afrika Djoser

We vliegen van Amsterdam naar het veelzijdige Kaapstad. Kaapstad is een sympathieke wereldstad met aangename straten, leuke winkels en hippe eettentjes. De beroemde Tafelberg torent overal boven uit en de steile bergwanden geven het bruisende, stadse leven een bijzonder karakter. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dunne deken van wolken of mistflarden. Je kunt je met een kabelbaan naar boven laten brengen. Dat is nog eens een makkelijke en leuke manier om de berg op te gaan. Op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de ervaren wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

We maken een excursie naar het Kaapse Schiereiland. Vanaf Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van het continent, heb je een oneindig uitzicht. In bepaalde periodes van het jaar zwemmen walvissen voor de kust. Onderweg doen we Houtbaai en Simon's Town aan. De laatste plaats staat bekend om de kolonie pinguïns bij Boulders Beach. Je hebt vast nog nooit zoveel pinguïns bij elkaar gezien.

In Kaapstad is van alles te doen. De oude haven, het Victoria & Alfred Waterfront, is hét uitgaanscentrum van de stad. Hier vertrekken bootjes naar Robbeneiland, de beruchte gevangenis waar Nelson Mandela bijna 20 jaar gevangen heeft gezeten. Het Two Oceans aquarium ligt vlak bij. Je kunt een taxi of bus pakken naar de Compagniestuinen en het Kasteel de Goede Hoop om de overblijfselen uit de Nederlandse tijd bezichtigen. In Loop en Kloof Street vind je veel gezellige winkels en op Green Market Square is er elke werkdag een kleurrijke markt

Walvissen spotten bij Hermanus

Dag 4 Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - Swellendam
Dag 5 Swellendam - Knysna/Sedgefield
Dag 6 Sedgefield/Knysna, excursie Tsitsikamma nationaal park
Dag 7 Sedgefield/Knysna - Swartvlei -Oudtshoorn, struisvogel boerderij

In de ochtend verlaten we Kaapstad en rijden we naar Stellenbosch waar we een tour maken door het historische stadje. Daarna rijden we naar Hermanus. Hier maken we een mooie wandeling en fingers-crossed… misschien spotten we wel walvissen. We vervolgen onze weg naar Swellendam. 

Vervolgens rijden we richting naar Plettenberg Bay, hier zijn heel veel verschillende activiteiten te doen. Plettenberg Bay is door zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord.

De volgende dag bezoeken we het nationaal park Tsitsikamma waar je mooie wandelingen kunt maken. Op een van de wandelroutes passeren we een reusachtige, wiebelende hangbrug over de monding van de Stormrivier. Durf jij de oversteek te maken? Held! 

De volgende dag leer je over de nationale bloem van Zuid-Afrika, de Protea. Daarna maken we een wandeling langs het strand van Swartvlei, waar we meer leren over het strand, de kust en het Strandloper Projec. 

Via spectaculaire bergpassen naar Oudtshoorn

Dag 8 Oudtshoorn, Cango grotten, Kobus se Gat
Dag 9 Oudtshoorn - Route 62 - Stellenbosch
Dag 10 Stellenbosch - Kaapstad - vlucht naar Durban - Blythedale
Dag 11 Blythedale - St-Lucia

National park Tsitsikamma Plettenberg Bay Zuid-Afrika Djoser

Via spectaculaire bergpassen rijden we verder naar Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. De vergezichten zijn verbluffend. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. We rijden langs grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden en bezoeken zo’n boerderij waar we alles te weten komen over de reuzenvogels en hun leefomstandigheden. Een struisvogel ei is enorm sterk. Als je niet al te groot bent mag je een poging wagen om op een broedsel te balanceren. Wil je een kijkje onder de grond nemen? Je kunt een tocht maken door de geheimzinnige Cangoo-grotten, beroemd om de mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Leeuw Safari Zuid-Afrika Djoser Vanaf Kaapstad vliegen we in no-time naar Durban, aan de kust van de KwaZoeloe-Natal provincie. Het klimaat is hier mild en ook in de winter zeer aangenaam. Zululand was vroeger een klein koninkrijkje en werd geregeerd door Shaka Zulu. 


 

St. Lucia en klein koninkrijk Swaziland

Dag 12 St. Lucia
Dag 13 St. Lucia
Dag 14 St. Lucia - Swaziland (Eswatini)
Dag 15 Swaziland (Eswatini)
Dag 16 Swaziland (Eswatini) - Kruger nationaal park

We rijden langs de kust richting het noorden. Het St.-Lucia-moerassenreservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Als je een boottochtje maakt over het meer, kun je deze logge en enigszins luide dieren van dichtbij bekijken. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en waar de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven, waar heel veel vogels leven. Dit is een van die momenten dat je je verrekijker NIET moet vergeten, want je wilt vast niets missen! 

Tijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland. We rijden in ongeveer vijf uur naar Manzini, de tweede stad van dit kleine landje. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel en de volgende dag kun je helemaal zelf invullen. Je kunt hier paardrijden, mountainbiken, geweldig hiken en toffe gamedrives maken.

Op safari in Kruger nationaal park

Dag 17 Kruger NP, gamedrive met eigen open bus door het Kruger Park
Dag 18 Kruger NP, optionele gamedrive per jeep
Dag 19 Kruger NP - Panorama Route - Pretoria

De komende nachten overnachten in de buurt van het Kruger nationaal park. Dit is absoluut een van de hoogtepunten van de reis door Zuid-Afrika. Hier kun je volop ‘gamedrives’ maken en speuren naar olifanten, leeuwen, giraffes, neushoorns en vele antilopensoorten. Met een beetje geluk zie je de ‘big five’. Neem vooral je safari-bucketlist mee, want dit wordt zeker weten flink strepen. Wil je nog dichterbij? Op een aantal speciaal afgezette observatiepunten, mag je uit het voertuig stappen en een stapje dichter komen om in alle rust het wild te kunnen bekijken. Weet je wat zo opvallend is? De meeste dieren in het park zijn helemaal niet schuw. Dat komt omdat de auto nooit als hun natuurlijke vijand hebben leren kennen.  Je kunt kiezen uit verschillende safari's. Populaire zijn de safari’s vroeg in de ochtend voordat de zon op komt of aan het einde van de dag, voor de zonsondergang. Dit zijn de momenten dat de dieren het actiefst zijn. Het leukste is om op pad te gaan met een ervaren ranger, Hij of zij kan je aan de hand van sporen precies vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.  Na een paar indrukwekkende dagen vol wild, safari en nieuwe ontdekkingen, rijden we naar Pretoria, de hoofdstad van Zuid-Afrika. Maak je op voor de mooiste rit die je waarschijnlijk ooit gemaakt hebt. De route voert langs de 26 kilometer lange Blyde River Canyon, een van de natuurlijke wonderen van Zuid-Afrika. We stoppen onderweg bij spectaculaire uitkijkpunten en bezoeken ‘Drie Rondavels’ en ‘God’s Window’. Het indrukwekkende Bourke’s Luck Potholes met rotsformaties en kleine watervallen zul je niet snel vergeten. Die komt zeker weten te staan op je top 10 mooiste landschappen ooit. En dat is Zuid-Afrika! De omgeving is zo divers en zo adembenemend mooi, daar krijg je nooit genoeg van.  

Bestuurlijke hoofdstad Pretoria

Dag 20 Pretoria - Pretoria Stadstour, Soweto tour - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Blyderiviercanyon Zuid-Afrika Djoser Die nacht overnachten we in Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Liefhebbers van geschiedenis en politiek zullen zich hier goed vermaken. We starten bij Church Square, het historische centrum van de stad met prachtige gebouwen uit eind 19e eeuw. Daarna bezoeken we de Union Buildings, de regeringsgebouwen van Zuid-Afrika. Ken je de geschiedenis van Zuid-Afrika een beetje? Je komt hier veel meer over te weten tijdens ons bezoek aan het Voortrekkermonument, een granieten bouwwerk waarin de bewogen geschiedenis van de Afrikaner in zandsteen is uitgehouwen. Het monument is ooit gebouwd ter herinnering aan de omstreden trek van de blanke pioniers. Het is tijd om terug te keren naar Johannesburg waar we een bezoek brengen aan Soweto, het grootste en bekendste ‘township’ in Zuid-Afrika. Leuk weetje: Soweto staat voor SOuth-WEst-TOwnship en is nu een creatief bolwerk van kleurrijk Zuid-Afrika met een wrang verleden. Veel bekende Zuid-Afrikaners zijn hier opgegroeid. Tijdens de rondrit passeren we Vilikazi Street waar voormalig president Nelson Mandela en de oud-bisschop Desmond Tutu hebben gewoond. We bezoeken het Mandela Huis, het Hector Pieterson Memorial, de Regina Mundi-kerk en Freedom Square. In de avond vlieg je vanuit Johannesburg rechtstreeks terug naar Nederland.  


Op reis met Djoser
De reisdagen staan vast, maar in overleg met de groep en de reisbegeleiding wordt het programma ter plaatse ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Op de bestemming Zuid-Afrika is onze 'vrijheid-blijheid' formule minder goed uitvoerbaar. De focus ligt bij deze reis ook op bezienswaardigheden onderweg of bezienswaardigheden die niet bij de steden of dorpen liggen en daardoor minder goed bereikbaar zijn.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 jul - 12 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

€ 3.595,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
24 jul - 13 aug
i

Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
26 jul - 15 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
voldoende

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

€ 3.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
28 jul - 17 aug
i

Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

€ 3.595,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
30 jul - 19 aug
i

16+

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
03 aug - 23 aug
i

Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
06 aug - 26 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

€ 3.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
10 aug - 31 aug
i

Vluchten met Lufthansa | Dit is een 22-daagse reis

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
11 aug - 31 aug
i

Vluchten met Lufthansa

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Alle vluchttoeslagen
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht van Kaapstad - Durban
 • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
 • Bezoek aan het prachtige Swaziland
 • Unieke route langs de schitterende zuidkust (Tuinroute)
 • Excursie naar pinguïnkolonie bij Boulders Beach
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Excursie naar het Tsitsikamma nationaal park

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, park fees, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.895,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf €30,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf €26,50 per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Zuid-Afrika & Swaziland, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Wat een super mooie reis. Vol programma, maar mooie locaties, veel dieren (walvissen, big five). Super reisleiding met goede organisatie. Heel veel bijzondere dingen gedaan en gezien. Een reis om nooit te vergeten

  9

 • De reis was fantastisch. Zo ontzettend veel gezien en gedaan. Mede dankzij onze geweldige gids Helma!

  9

 • Mooie reis. Veel afwisseling tussen natuur en dieren. Leuk voor groot en klein. Minpuntje: er moest achteraf nog veel betaald worden en er zat minder in dan verwacht. Maar onze topgids Helma maakte dit helemaal goed. Helma was altijd enthousiast en we hebben veel bijgeleerd van haar.

  8

 • Wat een geweldige reis! Drie weken lang ondergedompeld in een heel interessant en mooi land samen met een gezellige groep en een fantastische reisleider. Heerlijk dat alles zo goed geregeld was. Daardoor konden we ontspannen genieten van wat het land ons te bieden had.

  9

WIST JE DAT? 

koning Mswati III van Swaziland met zoveel vrouwen mag trouwen als hij wil? De teller staat inmiddels op vijftien.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken tijdens deze reis gebruik van verschillende vormen van accommodatie zoals een appartement/chalet, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

We verblijven regelmatig midden in de natuur met een prachtige tuin en een indrukwekkende uitzicht. Hier kun je heerlijk genieten van de rust met een drankje en een lekkere maaltijd.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kaapstad Cape Town Lodge
Swellendam Rotterdam Guest Farm
Sedgefield Knysna Chalets
Oudtshoorn Kleinplaas
Stellenbosch Zevenwacht
Blythedale Mini Villas
St. Lucia Shonalanga Lodge
Swaziland Mlilwane
Omgeving Krugerpark Nkambeni Safari Camp
Pretoria Town Lodge

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Wij raden aan voor meer comfort voor oudere kinderen, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. De meeste accommodaties in Zuid-Afrika hebben namelijk geen triple kamers, waardoor er vaak een 'snoozer' bijzetbedje of alleen een matras op de kamer geplaatst wordt. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers. Houd er rekening mee dat als uw gezin uit vier personen bestaat bij Simbavati Fynbos on Sea in Sedgefield, u alle vier in één kamer zult verblijven. 

 • Zuid Afrika hotel accommodatie overnachting rondreis djoser Family

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Kaapstad

  Vertrek

  10:10 - 21:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Johannesburg - Amsterdam

  Vertrek

  23:25 - 10:35*

* aankomst volgende dag


Tijdens de  zomer is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.895,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

In Zuid-Afrika zelf reizen we met onze bus van plaats naar plaats zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten. Voor het traject van Kaapstad naar Durban maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.
 

 • Zuid Afrika KLM luchtvaartmaatschappij Rondreis Djoser Family
 • Bus Zuid-Afrika
 • Bus buitenkant Zuid-Afrika

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnenkant stoelen Zuid-Afrika
 • Bus stoelen Zuid-Afrika

Bij de reis inbegrepen

 • Alle vluchttoeslagen
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Binnenlandse vlucht van Kaapstad - Durban
 • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
 • Bezoek aan het prachtige Swaziland
 • Unieke route langs de schitterende zuidkust (Tuinroute)
 • Excursie naar pinguïnkolonie bij Boulders Beach
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Excursie naar het Tsitsikamma nationaal park

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag met de kabelbaan de Tafelberg op (meestal gesloten van half juli tot half augustus wegens onderhoud),  de ander gaat met z'n verrekijker walvissen spotten. Echte avonturiers beklimmen de berg Lion's Head, na een klim van een uurtje heb je een spectaculair 360 graden uitzicht over de hele stad.

Sommige reizigers brengen een bezoek aan Robbeneiland (gevangenis waar Nelson Mandela heeft vast gezeten). Deze excursie is alleen mogelijk als je twee hele dagen verblijft in Kaapstad.

Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met het grote wild zoals de leeuw en de olifant. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. We brengen ook een bezoek aan Swaziland. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen.

Toegangsgelden en park fees zijn niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn is het vervoer naar de volgende excursies (excl. entreegelden en park fees) in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders Beach een kolonie pinguïns treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
 • De Cango-grotten, bekend om de druipsteenformaties en een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels en de lokale wijn kunt proeven.
 • Tuinroute. We rijden een prachtige route langs de Zuidkust en stoppen regelmatig voor mooie uitzichten.
 • Vanuit Knysna/Sedgefield rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken.


Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider.
 

 • In Plettenberg Bay kun je een walvissen- of dolfijnentocht maken of je kunt zeekajakken.
 • In het Krugerpark kun je in een jeep op zoek naar het grote wild.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 3 maanden na binnenkomst in Swaziland geldig is.
 • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid-Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Reist het kind NIET met beide biologische ouders dient het in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF internationale uittreksel uit het geboorteregister.
  Je vraagt de geboorteakte aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd, bij desbetreffende gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com

Pinnen: overal zijn geldautomaten.
Contant: euro’s, dollars om om te wisselen. 
Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 450,- per persoon per week.

Het is in Zuid-Afrika gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 60,-. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider en chauffeur valt hierbuiten.

Maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele hotels/chalets die midden in de natuur liggen, is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boereworst', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Zuid-Afrika is een westers land, waardoor de keuken grotendeels overeenkomt met de Europese keuken. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Sommige gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, zoals bobotie en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. De Zuid-Afrikaan zelf eet ook graag 'rusks': een specialiteit die zich nog het best laat omschrijven als een brok muesli, die in de thee of koffie gedoopt dient te worden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A


Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf €30,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf €26,50 per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen in Zuid-Afrika tegengesteld aan de Nederlandse.  Het land kent een gematigd klimaat. In de maanden juli en augustus is de temperatuur in de omgeving van Kaapstad en de tuinroute ongeveer 15 graden. Zodra we meer naar het Noorden gaan (vanaf Durban) zal de temperatuur stijgen, in Kruger kan de temperatuur overdag gemakkelijk oplopen naar 25 graden of meer. Hou er rekening mee dat het in juli hier winter is en dat het in de ochtend en avond fris is, maar normaal gesproken volop zon. De weersituatie in het zuiden langs de kust is wisselvallig. Het ene moment is het door een bries fris of koud te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Zuid-Afrika?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Tijdens deze reis komt alles aan bod, van cultuur tot natuur. Voor de kinderen zijn de gamedrives meestal het grootste avontuur. De reis wordt begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

Deze reis is qua vervoer erg comfortabel. We maken gebruik van onze eigen bus en de wegen zijn erg goed. Daarnaast zijn de trajecten zo kort mogelijk gemaakt. Voor het traject van Kaapstad naar Durban maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Het klimaat in Zuid-Afrika is tegenover gesteld van het Nederlandse klimaat. De winters zijn mild en de zomers warm. De maanden april en december zijn warme maanden waarbij de temperatuur boven de 25 graden komt. In de avond kan het flink afkoelen en ook aan de kust kan een frisse bries waaien.

Hebben we een visum nodig?

Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Alleenreizende ouders of samengestelde gezinnen die met kinderen onder de 18 jaar reizen, moeten naast hun paspoorten en tickets ook in het bezit te zijn van een meertalig uittreksel van de geboorteakte (bewijs van inschrijving van geboorte bij de burgerlijke stand) met hierop de namen van de gezaghebbende ouder(s)Dit vraagt u op bij de gemeente waar het kind is geboren.

Middels deze regelgeving probeert de Zuid-Afrikaanse regering kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen. In het kort omvat de regelgeving omtrent reizen met minderjarigen naar Zuid-Afrika het volgende:

 • Biologische ouders die met kinderen reizen hoeven sinds 2019 geen geboorteakte te overleggen.
 • Als slechts een van de ouders met gezag met het kind meereist moet u meenemen:
  • Internationale geboorteakte;
  • een schriftelijke verklaring van de andere gezaghebbende ouder, die het kind toestemming geeft om te reizen met de andere ouder. Dit formulier vind u op de website van de rijksoverheid (gebruik bij voorkeur het Engelse formulier);
  • een kopie van het paspoort van de ouder die het toestemmingsformulier tekent.
 • Indien bovenstaande niet mogelijk is dan heeft u in plaats van de schriftelijke verklaring een officieel bewijs nodig dat u als alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, of een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.
 • Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen met een andere volwassene, dan moeten zij naast de geboorteakte, een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind.

Het uittreksel geboorteakte moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure of het centrum internationale kinderontvoering, specialist in reizen met minderjarigen. 

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een snoozer bed of snoozer matras bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Wij adviserern daarom voor oudere kinderen om een éénpersoonskamer bij te boeken. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Sommige accommodaties tijdens deze reis beschikken over een zwembad.
 

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Voor deze reis gelden geen speciale kledingvoorschriften. Als je in de maanden juli/augustus reist is het winter in Zuid-Afrika en daarom is het aan te raden om warme kleding mee te nemen voor de verschillende weertypen. Daarnaast zal er redelijk veel gelopen worden en komen schoenen met een goed profiel goed van pas.

We hebben geboekt! En nu?

Wat leuk! Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker een bevestiging per e-mail. Ook ontvangt de hoofdboeker de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser vind je alle informatie over de reis en kun je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen. 

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Houd er rekening mee dat het weer erg kan veranderen en dat het in juli/augustus winter is, het is dus raadzaam om een winterjas mee te nemen. Daarnaast is het slim om een muggen werend middel mee te nemen en een wereldstekker. In Zuid-Afrika gebruiken ze driepotige stekkers met ronde pinnen. Vind je het leuk om dieren te spotten? Vergeet dan vooral je verrekijker niet!

Wat zijn de extra kosten voor facultatieve excursies?

In Zuid-Afrika zijn veel excursiemogelijkheden. Om je een enig idee te geven van de prijzen noemen we hier een aantal mogelijkheden. Alle deze prijzen zijn in Zuidafrikaanse Rand en onderhevig aan verandering :


* Kabelbaan naar de Tafelberg - 390 rand volwassenen (retour ticket ochtend)/210 rand kinderen
* Excursie Robbeneiland - 600 rand / 310 rand kinderen
* Entree Cangogrotten in Oudtshoorn  - 150 rand volwassenen/100 kinderen;
* Entree + tour struisvogelboerderij - ca. 130 rand
* Plettenberg Bay Walvistocht - 850 rand / 450 kinderen
* Plettenberg Bay Dolfijnentocht - 570 rand / 290 kinderen
* Krugerpark sunset gamedrive Manyeleti - 850 rand (excl entree 250 rand)
* Krugerpark Fullday gamedrive Krugerpark - 715 rand (excl entree 440 rand)
* Mlilwane sunset gamedrive - 435 rand
* Mlilwane mountainbiken incl gids/uur - 210 rand volwassenen/145 kinderen
* Hluluwe fullday gamedrive - 1155 rand volwassenen/774 kinderen
* St Lucia boottocht - 280 rand volwassenen/ 188 kinderen
* Eswatini sunset cruise - 180 rand


De entreegelden zijn niet inbegrepen. Deze zijn voor de belangrijkste (nationale) parken als volgt:

- Kaap de Goede Hoop - 360 rand volwassenen/180 kinderen;
- Pinguïns bij Boulders Beach - 170 rand volwassenen/85 kinderen
- Tsitsikamma Nationaal Park - 272 rand volwassenen/136 kinderen
- Addo Elephan Nationaal Park - 360 rand volwassenen/180 rand kinderen
- Kruger Nationaal Park - 440 rand (per dag) volwassenen/220 rand kinderen
- Panoramaroute entrees - 120 rand (Three Rondavels = 35, Bourkes Luck = 65, God's Window = 20) / 60 rand kinderen
- Hluhluwe / Imfolozi Park - 125 rand volwassenen/65 kinderen
- Drakensbergen Royal Natal Nationaal Park - 50 rand volwassenen/25 kinderen

Alle hierboven genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor overige uitgaven tijdens de reis moet je rekenen op minimaal € 400,- per week. Als je aan de meeste excursies deelneemt en uit eten gaat, kan het oplopen tot ca. € 500,- per week. Uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wilt.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video