• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Maleisie, 20 dagen

  Maleisie20 dagen

  Complete rondreis voor ouders met kinderen naar Maleisië, een land vol contrasten. De ene dag loop je tussen de moderne hoogbouw van Kuala Lumpur, de volgende tussen rijstvelden en verborgen dorpjes. De prachtige regenwouden van Taman Negara en de theeplantages van de Cameron Highlands ontbreken niet. Nog iets om naar uit te kijken zijn de mooie palmenstranden van de eilanden Penang en Langkawi.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kuala Lumpur
  2. aankomst Kuala Lumpur - Malakka
  3. Malakka, stadstour
  4. Malakka - Kuala Lumpur
  5. Kuala Lumpur, Batu grotten, Bukit Melawati, excursie vuurvliegjes Kuala Selangor
  6. Kuala Lumpur
  7. Kuala Lumpur - Taman Negara
  8. Taman Negara, jungletrekking
  9. Taman Negara, canopy walk
  10. Taman Negara
  11. Taman Negara - Cameron Hooglanden
  12. Cameron Hooglanden, bezoek theeplantage
  13. Cameron Hooglanden - Bukit Merah - Penang
  14. Penang
  15. Penang
  16. Penang - boot naar Langkawi
  17. Langkawi
  18. Langkawi
  19. Langkawi - avondvlucht naar Kuala Lumpur - Amsterdam
  20. Aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Deze reis voert je in rustig tempo langs de hoogtepunten van West-Maleisie, zoals de metropool Kuala Lumpur, het koloniale Malakka, de groene heuvels in het hoogland, het oeroude regenwoud in Taman Negara en bounty stranden in Penang en op het tropische eiland Langkawi.

  Koloniaal Malakka 
  Dag 1 Amsterdam - Kuala Lumpur
  Dag 2 aankomst Kuala Lumpur - Malakka
  Dag 3 Malakka, stadstour

  Malakka Malesie Djoser

  Bij aankomst in Kuala Lumpur rijden we direct, in een kleine 2 uur naar Melakka. De volgende dag maken we eerst een leuke stadstour. Malakka is een klein en zeer gemoedelijk plaatsje waar Maleisische sultans, Portugezen, Engelsen en Nederlanders hun sporen hebben achtergelaten. In 1641 veroverden de Nederlanders deze belangrijke handels- en havenstad en lieten er in de 150 jaar dat ze er heersten een onuitwisbare indruk achter. Breng een bezoek aan het ‘Stadhuys’ dat momenteel dient als een museum. Of bezoek een ruïne van een kerk waar je graftombes en grafzuilen zult aantreffen met uitsluitend Nederlandse namen. Een nagebouwd VOC-schip geeft je een goed beeld van de rijkdom in die tijd. De nagemaakte Nederlandse molen geeft een apart gevoel; zo'n typisch Hollands tafereel in een tropisch Aziatisch land. Erg leuk is een tochtje door de stad in een prachtig versierde riksja. Het geeft je een goed beeld van het leven op straat in Malakka. Wil je de stad op een andere manier ontdekken, stap dan een bootje in en vaar door het centrum. Als je een beetje geluk hebt, zie je zelfs grote varanen zwemmen!

  Kuala Lumpur en vuurvliegjes
  Dag 4 Malakka - Kuala Lumpur
  Dag 5 Kuala Lumpur, Batu grotten, Bukit Melawati, excursie vuurvliegjes Kuala Selangor
  Dag 6 Kuala Lumpur

  Petronas Torens Kualu lumpur Maleisie Djoser

  Op dag 4 reizen we naar de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Deze grote, moderne stad staat bekend om de Petronas Torens, die sinds 1998, met hun 452 meter de skyline van Kuala Lumpur bepalen. Je kunt met een lift naar de 41e verdieping waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Andere imposante gebouwen die deze moderne stad sieren, zijn het koloniale treinstation en het Sultan Abdul Samad Building met de 43 meter hoge klokkentoren. Naast het drukke Little India met haar vele kleine restaurantjes kent de stad een grote Chinese minderheid, die zich natuurlijk concentreert in het kleurrijke drukke Chinatown met haar vele marktjes. Kuala Lumpur heeft naast de smalle steegjes van Chinatown ook moderne straten en grote winkelcentra. In de avond zijn de Petronas Torens prachtig verlicht en kun je heerlijk rondlopen in het park. Ga zeker een keer eten op een van de vele 'food courts' die in de stad te vinden zijn. Op deze straatmarkten kun je voor een paar euro per persoon de lekkerste Maleisische, Indiase en Chinese gerechten krijgen. 

  Op dag 5 maken we een excursie naar de vuurvliegjes in Kuala Selangor. Onderweg maken we een stop bij de heilige hindoetempelgrot van Batu. Deze bonte verzameling hindoebeelden en de kleurrijke schilderingen zijn absoluut een ‘must see’. Maar de weg er naar toe is een uitdaging, om de kalkstenen tempel te bezoeken moet je eerst de 272 treden beklimmen. Eenmaal boven zul je ontdekken dat de tempelgrot de klim meer dan waard was.

  We rijden vervolgens verder naar de heuvel Bukit Melawati. Hier woont een kolonie silver leaf aapjes. Ook kun je hier het oude Hollandse fort en de vuurtoren bekijken. Na zonsondergang stappen we in boten en gaan we de vuurvliegjes van Kuala Selangor bekijken. Dit is de grootste kolonie vuurvliegjes ter wereld. Op de achtergrond hoor je af en toe het geluid van een aap of vogel en op de rivier zetten de vuurvliegjes alle begroeiing langs de waterkant in knipperend licht. Een spectaculair gezicht! Het lijkt net of alle bomen kerstverlichting dragen.

  Taman Negara nationaal park

  Dag 7 Kuala Lumpur - Taman Negara
  Dag 8 Taman Negara, jungletrekking
  Dag 9 Taman Negara, canopy walk
  Dag 10 Taman Negara

  Taman Negara Maleisie Djoser We vervolgen onze reis naar de Taman Negara, dat ook wel 'de longen van de wereld' wordt genoemd. Het is een van de mooiste primaire regenwouden ter wereld en is al 130 miljoen jaar onaangetast. Het park is met 4343 m² het grootste park in West-Maleisië. Het gebied werd al in 1938 tot nationaal park verklaard. In het park heb je kans om wilde dieren te zien. Er zijn zes observatiehutten, waar je uitzicht hebt op met gras begroeide open plekken. Vanuit hutten midden in het oerwoud kunt u grote dieren zien, zoals seladangs (wilde ossen), sambars, herten, wilde zwijnen en tapirs. Olifanten, luipaarden, tijgers, Maleise beren en Sumatraanse neushoorns leven hier ook, maar ze laten zich zelden zien. Ook zijn er hier meer dan 250 vogelsoorten geteld. Hoeveel soorten kun jij ontdekken?

  Een van de hoogtepunten is de jungle walk. Samen met een gids maak je een prachtige wandeling door het groene regenwoud. Je krijgt uitleg over alle planten en dieren die je tegenkomt. Voor de echte durfals wordt er een ‘canopy tour’ gedaan, waarbij je als Tarzan aan lianen door het woud suist. Ook voor kinderen is deze spectaculaire activiteit mogelijk. Wie durft?

  Verder kun je een boottocht maken naar de Gua Telingagrot waar vleermuizen en kikkers leven. Tijdens deze boottocht vaar je door een aantal stroomversnellingen. Nog leuker is het om je reisgenoten nat te spetteren vanuit je eigen bootje! De Taman Negara is ook het leefgebied van de Batek, een nomadenstam die van tijd tot tijd zijn nederzetting elders in het park opslaat. Ben je toe aan een verfrissende duik, dan kan dat in de rivier. Zoals je ziet is er meer dan genoeg te doen tijdens de twee vrije dagen in de jungle!

  Cameron Hooglanden
  Dag 11 Taman Negara - Cameron Hooglanden
  Dag 12 Cameron Hooglanden, bezoek theeplantage
  Dag 13 Cameron Hooglanden - Bukit Merah - Penang

  De op 1500 meter hoogte gelegen Cameronhooglanden hebben een aangenaam klimaat, dat ook heel gunstig is voor de theeplantages. De bochtige weg naar de Highlands biedt hele mooie vergezichten en is erg de moeite waard. De Cameron Highlands bestaan voornamelijk uit immens grote theeplantages. De theestruiken liggen als een donkergroene deken over het heuvellandschap.

  Rijstplukker Cameron Highlands Maleisie Djoser Voor wie wil kan er op de vrije dag een excursie worden geboekt die je naar een theeplantage brengt. Je ziet dan van dichtbij het hele proces van theeplukken tot het op de juiste manier van theezetten. Na een rondleiding kun je heerlijk op een terrasje zitten met een kopje thee, terwijl je een geweldig uitzicht hebt op de omgeving. Je kunt er ook diverse soorten thee kopen voor thuis. Ook wordt er een stop gemaakt bij de butterfly farm. Je kunt daar niet alleen de mooiste tropische vlinders vinden, maar ook insecten als kevers, wandelende takken, duizendpoten, schorpioenen en spinnen. Ook zijn er verschillende soorten slangen... Verder wordt er die dag een stop gemaakt bij een aardbeienboerderij, waar je de lekkerste aardbeien ter wereld kunt proeven, en bezoek je een marktje waar de lokale bevolking zelfgemaakte souvenirs verkoopt.

  Heb je geen zin in deze optionele dagexcursie, dan zijn er tal van activiteiten die je zelf kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de vele wandelmogelijkheden in dit gebied, die door de theeplantage en jungle leiden naar bergtoppen en andere mooie plekjes. Onderweg kun je getuige zijn van het plukken van de thee. Ook zijn er in de omgeving van de accommodatie enkele mooie watervallen te bezichtigen.

  Onderweg van de Cameron Highlands naar Penang stoppen we bij Bukit Merah. Dit is een park met een waterpark, ecopark, stoeltjesliften en een orang oetang eiland bij elkaar. We stoppen hier voor een lekkere Maleisische lunch en voor degene die willen kan het orang oetang eiland bezocht worden. Dit is een eiland waar de apen 'vrij' rondlopen en de mensen achter hekken zitten. Orang Oetangs komen in het wild niet voor in West-Maleisië, maar wel op Maleisisch Borneo. Hier komen de zieke en gewonde mensapen dan ook vandaan en komen terecht in het opvangcentrum bij Bukit Merah. Een fokprogramma moet de dieren voor uitsterven behoeden.

  Penang
  Dag 14 Penang
  Dag 15 Penang 
  Dag 16 Penang- boot naar Langkawi

  Het eiland Penang is de oudste Britse nederzetting in Maleisië. De belangrijkste stad op dit eiland is Georgetown, dat een grote Chinese en Indiase gemeenschap kent. Naast de Britse bezienswaardigheden, als het Fort Cornwallis en enkele koloniale gebouwen, kent de stad ook een markante Chinese wijk en een kleurrijk Indiaas deel. Al deze invloeden maken Georgetown tot een bruisende stad, met een opvallend multicultureel karakter. Ga ook zeker, per fiets of bus, de bekende Kek Lok-Si of slangentempel bekijken, de vlindertuin en de ‘slapende Boeddha’. Ook leuk is het kabeltreintje naar de top van de Penangheuvel.

  Langkawi
  Dag 17 Langkawi
  Dag 18 Langkawi
  Dag 19 Langkawi, avondvlucht naar Kuala Lumpur - Amsterdam
  Dag 20 aankomst Amsterdam

  Ten noorden van Penang ligt het groene, tropische en nog rustige eiland Langkawi midden in de Andamanse Zee. Langkawi is een archipel van 104 kleine en wat grotere eilanden. Van al deze eilanden zijn er drie bewoond. Pulau Langkawi is het grootste eiland van de archipel en voor een belangrijk deel nog bedekt met dichte jungle en omringd door prachtige stranden. Sinds 1987 is Langkawi een belastingvrij eiland. Een uitgelezen kans om nog je laatste aankopen te doen.

  Strand Maleisie Djoser Geniet van het mooie witte zandstrand en rust uit van de indrukken die je tot nu toe hebt opgedaan. Lees een boek onder een palmboom en geniet van een verse kokosnoot. Het warme zeewater nodigt uit voor een ontspannen plons in het water. Ook als je niet op het strand wilt zitten is er voldoende te doen.

  De jungle kun je het beste ontdekken vanaf de Langkawi Sky Bridge op de bergpiek van de Gunung Mat Chinchang. Je gaat eerst met een kabelbaan naar de top van deze berg en tijdens dit ritje kun je al genieten van watervallen en het regenwoud. Eenmaal boven stap je uit en kun je een wandeling maken over de 125 meter lange wandelbrug. De Langkawi Sky Bridge slingert zich boven de boomtoppen en langs bergtoppen. Het uitzicht is adembenemend!

  Andere leuke uitstapjes zijn een bezoek aan Underwater World Langkawi, het grootste aquarium van Azië, een spectaculaire behuizing voor haaien, pinguïns, zeehonden en andere zeedieren. Maak je liever kennis met zeebewoners zonder glas ertussen, maak dan een snorkeltrip naar een van de mooie tropische eilandjes in de buurt.

  Vanuit Langkawi vliegen we weer terug naar Kuala Lumpur, waar we de reis ook zijn begonnen. Hier heb je nog een hele dag om de laatste souvenirs op de kop te tikken, voordat we terugvliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

   

  Vertrekdata/prijs

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 jul - 06 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 jul - 13 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  01 aug - 20 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Comfortabele vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Langkawi - Kuala Lumpur
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale, Engelstalige gids tot Penang
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Boottocht naar Langkawi
  • Entreegelden Taman Negara nationaal park
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Gratis wifi in de meeste hotels
  • Bezoek aan Bukit Melawati
  • Excursie vuurvliegjes Kuala Selangor
  • Stadstour Malakka
  • Jungle Trekking Taman Negara
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, facultatieve excursies, overige entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.695,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Er zijn kamers gereserveerd in comfortabele hotels van waaruit je makkelijk te voet de stad kunt ingaan. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en airconditioning en de meeste hotels bieden ook gratis wifi aan. Een aantal hotels hebben een zwembad.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Kuala Lumpur Sunway Putra Hotel
  Malakka IBIS Melaka
  Taman Negara Xcape Resort
  Cameron Hooglanden Heritage Hotel
  Penang Sentral Seaview Hotel
  Langkawi Aseania Resort


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Kuala Lumpur

   Vertrek

   20:50

   Aankomst

   14:50*

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Kuala Lumpur - Amsterdam

   Vertrek

   23:20

   Aankomst

   06:00*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in de zomer is het in Maleisië zes uur later

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.695,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  De meeste trajecten in Maleisië reizen we met een eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

  Het traject van Langkawi naar Kuala Lumpur wordt per binnenlandse vlucht met Malaysia Airlines afgelegd. 

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Langkawi - Kuala Lumpur
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale, Engelstalige gids tot Penang
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Boottocht naar Langkawi
  • Entreegelden Taman Negara nationaal park
  • Overnachtingen in hotel met eigen douche/toilet inclusief ontbijt
  • Gratis wifi in de meeste hotels
  • Bezoek aan Bukit Melawati
  • Excursie vuurvliegjes Kuala Selangor
  • Stadstour Malakka
  • Jungle Trekking Taman Negara
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite van het bezoeken waard vindt. De een gaat graag op verkenning in China Town of Little India, de ander brengt liever een dagje op het strand door. Sommige reizigers vinden het leuk om bijzondere tempels of theeplantages te bezoeken, maar je kunt ook kiezen voor een 'canopy walk' door de jungle, of de wereldberoemde Petronas Towers te bezoeken. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

  Tijdens deze reis door Maleisië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Na een vrije ochtend in Kuala Lumpur wordt er een excursie gemaakt naar Bukit Melawati. Hier bezoek je de heuvel met het fort en de vuurtoren. Hier lopen silver leaf apen, die gevoerd kunnen worden. Na het diner in een lokaal restaurant (niet inbegrepen) stap je in een boot en vaar je de jungle van Kuala Selangor in. Hier waan je je in een droomwereld door de tienduizenden vuurvliegjes die de bomen knipperend belichten.
  • Bij aankomst in Malakka maak je een stadstour met de lokale gids. Je krijgt uitleg over de mooiste plekjes van de stad. Je zult zien dat er Malakka veel Nederlandse invloeden zijn!
  • Met een gids maak je een jungle trekking in het Taman Negara regenwoud. Tijdens deze wandeling krijg je uitleg over wat er allemaal te vinden is in de jungle. Tijdens de jungle trekking is er ook een canopy tour. De durfals in de groep kunnen dan hoog in de boomtoppen een spectaculair pad belopen.
  • Tijdens de rit van de Cameron Highlands naar Penang wordt er voor de lunch een stop gemaakt bij Bukit Merah. Als je wilt, kun je na je lunch een boot nemen naar het orang oetan eiland. Hier krijg je een goed beeld wat er allemaal gedaan wordt om deze mensapen te beschermen.


  Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld. Zo kun in een kano de jungle door of een spannende nachtsafari maken in Taman Negara. In de Cameron Highlands kun je een bezoek brengen aan een theeplantage, een tropische vlindertuin of een aardbeienboerderij. Op Langkawi kun je prachtig snorkelen en duiken. Het aanbod van optionele excursies wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Maleisië nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Binnenlandse vlucht: Voor het reserveren van de binnenlandse vlucht dienen wij uiterlijk 3 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de correcte paspoortgegevens. 

  Geldzaken

  In Maleisië wordt er betaald met de Maleisische Ringgit. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: is in alle steden heel goed mogelijk.
  Contant: euro’s en US dollars in kleine coupures
  Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

  Maaltijden

  Het ontbijt is inbegrepen, de overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je in de meeste verblijfplaatsen zelf kunt bepalen wat en waar je eet. In Taman Negara nationaal park ben je afhankelijk van de eenvoudige menukaart van de 'canteen' van de accommodatie. Je kunt in Maleisië vaak kiezen uit een continentaal of lokaal getint ontbijt.

  De Maleisische keuken is uiterst gevarieerd en smakelijk en dat komt vooral door de invloed van de verschillende bevolkingsgroepen. Zo wonen er naast Maleiers ook veel Indiërs en Chinezen in Maleisië. De bevolkingsgroepen hebben hun wereldberoemde keuken meegenomen naar Maleisië. Voor ieder is er dus een ruime keuken aan overheerlijke gerechten. 

  Behalve een enorme keur aan restaurantjes kom je op straat ook de zeer populaire ‘hawkers’ tegen, de rijdende eetstalletjes. Voor een bescheiden bedrag kun je hier fantastisch eten, met een enorme keuze. Doorgaans is het eten ook betrouwbaar! Wees dus niet te bang om het eens te proberen, want een lekkere maaltijd op straat tussen de lokale bevolking is een hele belevenis. Westerse maaltijden zijn overigens ook op tal van plaatsen te bestellen. Fruitliefhebbers kunnen in Maleisië hun hart ophalen: rambutans, mango's, durians, meloen, lychees, bananen en nangka's zijn slechts een greep uit de vele soorten en overal kun je verse vruchtensappen krijgen.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.
  • malariatabletten


  De hygiënische omstandigheden in Maleisië zijn over het algemeen goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Maleisië bestaat eigenlijk uit twee delen: het schiereiland West-Maleisië waar onder meer de hoofdstad Kuala Lumpur ligt en Oost-Maleisië, op het noordelijk deel van het eiland Borneo (het zuidelijke, grootste deel van Borneo is het Indonesische Kalimantan). West-Maleisië is onderverdeeld in tropische stranden aan de kust, het oerbos in de regenwouden van Taman Negara en het koelere klimaat van de Cameron Highlands met uitgestrekte theeplantages.

  Het stabiele klimaat houdt de immense hoeveelheid plant- en diersoorten in stand, dat maakt een reis naar Maleisië een absolute must voor natuurliefhebbers. Het tropische klimaat is warm en vochtig, met temperaturen tussen 20°C en 32°C. In geen enkel deel van Maleisië komt een echt droog seizoen voor, met als voordeel dat het land eigenlijk het hele jaar door groen is. 
   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Een lokale gids, die meereist tot Penang, vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Maleisië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Maleisië is een land vol contrasten, waarbij zowel de moderniteit en de authenticiteit worden meegenomen. Het ontdekken van de regenwouden is voor de kinderen een waar avontuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  In Maleisië reizen we met onze eigen bus. De reisdagen zijn erg verschillend, waarbij het kan gaan om een paar uur of een hele dag. De bus zal echter regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Het traject van Langkawi naar Kuala Lumpur wordt per binnenlandse vlucht afgelegd. 

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Maleisië heeft een tropisch klimaat waardoor het het hele jaar door warm en vochtig is met temperaturen tussen de 20°C en 32°C.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Maleisië is enkel een paspoort nodig dat na vertrek nog minimaal zes maanden geldig is.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis wordt gebruik gemaakt van comfortabele hotels. De hotels in Kuala Lumpur, Taman Negara, Penang en Langkawi beschikken over een zwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Tijdens deze reis zal er redelijk veel gewandeld worden, waardoor het onmisbaar is om (wandel) schoenen met een goed profiel mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,2
  • Wij hebben zeer genoten. Hoogst waarschijnlijk willen wij weer boeken met Djoser.

   Onze reis naar Maleisië was geweldig. Mede dankzij onze Nederlandse en lokale gidsen die vol enthousiasme over het land vertelden. Het is een enorm divers land en dat laat Djoser ook zien. De groep waar we mee waren was erg leuk en onze kinderen hadden het ook enorm naar hun zin. Een aanrader dus!

   Mooie, veelzijdige en afwisselende reis: van steden naar de oudste jungle ter wereld, naar de theeplantages in de bergen en naar relaxte eilanden. Maleisië is gastvrij, kindvriendelijk en tolerant, met verschillende culturen en een prachtige natuur. Wij zijn veel dieren tegengekomen.

  • Superleuke reis. Erg gevarieerd. Op juiste momenten rustpunten. Net lang genoeg op elke lokatie. Lange reisdagen worden interessant gehouden door een tussenstop te maken waar iets te doen is. (Olifanten opvangcentrum, orang-oetan opvangcentrum.) Halverwege de reis verkoeling in de Cameron Highlands.

   Bekijk alle reviews
   Go to top