• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Lapland 7 dagen

  Fins Lapland ligt grotendeels boven de poolcirkel. De winters zijn koud waardoor meren bevroren zijn en het hele landschap bedekt is met een dikke laag sneeuw. Ideaal om een sledetocht te maken met husky’s.  Je hebt ook de kans om het noorderlicht te zien en je kan het landschap ook verkennen op sneeuwschoenen.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Rovaniemi
  2. Rovaniemi, bezoek aan het dorp van de kerstman - Inari
  3. Inari, bezoek aan het Siida-museum en rendiersafari
  4. Inari, sledetocht met husky's
  5. Inari, ijsvissen
  6. Inari, wandeling op sneeuwschoenen
  7. Inari - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Het betoverende landschap van Lapland bied een sprookjesachtig uiterlijk. Je maakt kennis met oneindige sneeuwvelden, de Sami met hun rendieren en hun bijzondere leefgewoontes in dit harde klimaat, de enthousiaste Huskys die je vol enthousiasme door het landschap trekken en als je geluk hebt zie je het noorderlicht met de prachtige kleuren. Je kunt langlaufen, ijsvissen of wandelen met sneeuwschoenen. Door deze unieke ervaring ga je voortaan heel anders tegen het winterse weer aankijken.

  Rovaniemi

  Dag 1 Amsterdam – Rovaniemi
  Dag 2 Rovaniemi, bezoek aan het dorp van de Kerstman - Inari

  Met Finnair vlieg je via Helsinki in ongeveer 3 uur naar Rovaniemi. De hoofdstad van Lapland ligt vrijwel op de poolcirkel. Het is een moderne stad omringd door ruige natuur. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot wel 8000 jaar geleden toen het nog een rustplaats was voor vissers, jagers en handelaars. In de tweede wereldoorlog is de stad geheel vernietigd waarna het in 1946 weer is gereconstrueerd met behulp van een Finse architect. Nu is Rovaniemi het administratieve, culturele en commerciële centrum van Lapland.

  Je merkt gelijk dat het in Lapland een stuk kouder is dan in Nederland en België. Door de ligging zijn de dagen in de winter kort waarbij het al vroeg in de middag schemerig kan worden, afhankelijk van de periode waarin je reist.
  Het kerstmandorp ligt vlakbij Rovaniemi. Hier wordt je het hele jaar ondergedompeld in kerstsfeer. Naast restaurants en winkeltjes kan je alleen hier het huis van de kerstman vinden.

  Inari
  Dag 3 Inari , bezoek aan het Siida-museum en op rendiersafari
  Dag 4 Inari, sledetocht met de husky's
  Dag 5 Inari, ijsvissen
  Dag 6 Inari, wandeling op sneeuwschoenen
  Dag 7 Inari - Ivalo - Amsterdam

  Vanuit Rovaniemi reizen we per bus naar Inari. De Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland, trokken vroeger als nomaden rond met hun rendieren. Zij volgden de rendieren in hun tochten door bossen en toendra’s. Ook nu leven de Samen en de rendieren nog nauw samen ondanks dat ze tegenwoordig op dezelfde plek blijven wonen.

  Samen met de lokale Sami gaan we rendieren spotten. In een slee achter een sneeuwscooters gaan we op zoek naar de rendieren. Je moet wel stil zijn en ze rustig benaderen want ze zijn erg schuw. Tijdens de tocht ga je door een schitterend winterlandschap met hoge bomen en mooie uitzichten. Daarna gaan me een kampvuur maken in Sami stijl, de thee pruttelt en we roosteren een lekker worstje boven het vuur.

  Afhankelijk van de groepsgrootte en de indeling maak je op dag 4 een sledehondentocht. Gehuld in warme thermokleding en dikke wanten maak je je klaar voor een van de volgende hoogtepunten van de reis. De honden wachten je vol enthousiasme op en blaffen en springen je al tegemoet. Ze zijn altijd blij om je mee te kunnen nemen door de besneeuwde bossen en over de bevroren meren. Kinderen mogen samen met een volwassene op een slee. Vanaf 16 jaar mag je ook je eigen slee besturen. De honden weten de weg maar moeten soms worden afgeremd vanwege hun enthousiasme! Gelukkig is er een musher bij die de honden goed kent en reist mee om eventuele eigenwijze honden terug in het gareel te brengen.

  ’s Middags stoppen we midden in het bosgebied om te lunchen bij kampvuur. In de sneeuw maakt de musher een vuurtje met iets lekkers, zodat je weer voldoende energie hebt voor de terugweg

  De volgende twee dagen kan je de mooie omgeving gaan verkennen. Het is mogelijk om langlaufski’s of sneeuwschoenen te huren maar met je eigen moonboots kan je ook een goede wandeling door de sneeuw maken! Natuurlijk kan je ook een sneeuwballengevecht organiseren of een mooie sneeuwpop maken; er ligt genoeg sneeuw! ’s Avonds kan je, als je geluk hebt, het noorderlicht zien. Bij helder weer zie je dansende groene, gele of rode ‘kleurfarden’ die afsteken bij de donkere avondlucht. Ook gaan we, wie dit wil, ijsvissen. Omgeven door de stilte en de prachtige natuur  wacht je tot er een vis aan de haak wordt geslagen.

  Na deze avontuurlijke reis vertrekken we met Finnair terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen; de maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 personen.
   

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  16 feb - 22 feb
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 feb - 28 feb
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.045,-
  € 1.945,- (kind t/m 11 jr)

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  13 feb - 19 feb
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 feb - 26 feb
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met Finnair
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overnachtingen in hotel met ontbijt
  • Nederlandssprekende reisbegeleider
  • IJsvissen 
  • Bezoek aan het dorp van de kerstman
  • Wandeling op sneeuwschoenen
  • Rendiersafari
  • Sledehondentocht
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

    

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  wijzigingen voorbehouden

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Rovaniemi overnacht je in een hotel op loopafstand van het centrum. In Inari verblijf je in huisjes met een douche en toilet en uitzicht op het Inari meer. Vanuit hier maken we verschillende excursies.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Rovaniemi Santasport Hotel
  Inari Holiday Village Inari

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdverschil: in Finland is het één uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Het vervoer van de luchthaven naar het hotel (vv) en het vervoer van Rovaniemi naar Inari is per bus of minibus. Het overige vervoer is per hondenslee, rendierslee of te voet.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Finnair
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overnachtingen in hotel met ontbijt
  • Nederlandssprekende reisbegeleider
  • IJsvissen 
  • Bezoek aan het dorp van de kerstman
  • Wandeling op sneeuwschoenen
  • Rendiersafari
  • Sledehondentocht
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

    

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

    

  Geldzaken

  In Finland wordt er betaald met de Euro.
  Pinnen: in Inari en Rovaniemi zijn geldautomaten.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.
   

  Maaltijden

  Tijdens de gehele reis is het ontbijt inclusief. Tijdens de excursies zullen koffie, thee en een aantal snacks verzorgd worden.

  Gezondheid

  Voor een bezoek aan Fins Lapland zijn geen vaccinaties nodig. Het is wel aan te raden een goede zonnebrandcrème, vaseline en lippenbescherming mee te nemen. Neem, ter bescherming tegen zonlicht dat wordt gereflecteerd door de witte sneeuw, een goede skibril mee. Een warme muts (bivakmuts)  of bontmuts die ook de oren goed bedekt mag zeker niet in je bagage ontbreken! De lokale bevolking smeert het gezicht vaak in met watervrije crème om bevriezing tijdens tochten in de omgeving te voorkomen, voor jou als reiziger is het verstandig dit voorbeeld te volgen. Je kunt uiteraard ook vaseline gebruiken. Wil je een tocht met een sneeuwscooter maken, vraag dan bij je reisverzekering na of dit verzekerd is.
   

  Klimaat en geografie

  We voeren de reizen naar Fins Lapland uit in de voorjaarsvakantie, vanwege de sneeuwzekerheid in deze periode. De temperatuur varieert van gemiddeld rond de -10°C maar kan in die maanden ook dalen tot -25°C. Vooral door de koude wind kan de gevoelstemperatuur erg laag zijn. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je kleding en doe je voordeel met de adviezen van de lokale begeleiders. Het is niet alleen maar koud in de wintermaanden, maar ook vaak mooi weer, met heldere luchten. Op deze hoogte, boven de Poolcirkel, zijn de dagen van januari tot en met maart erg kort. In januari is de zon alleen tijdens het middaguur te zien. De kans bestaat dat je tijdens je reis getrakteerd wordt op spectaculair noorderlicht.
   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Lapland?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De Family reis naar Lapland is een unieke ervaring waarbij je kennismaakt met oneindige sneeuwvelden, rendieren, husky’s en misschien wel het noorderlicht! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Het vervoer van de luchthaven naar het hotel en het vervoer van Rovaniemi naar Inari is per bus of minibus. Aangezien we het grootste deel van de reis in Rovaniemi verblijven, zijn er weinig reisdagen.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  We voeren de reizen naar Fins Lapland uit in de voorjaarsvakantie, vanwege de sneeuwzekerheid in deze periode. De temperatuur varieert van gemiddeld rond de -10°C maar kan in die maanden ook dalen tot -25°C. Vooral door de koude wind kan de gevoelstemperatuur erg laag zijn. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je kleding en doe je voordeel met de adviezen van de lokale begeleiders. Het is niet alleen maar koud in de wintermaanden, maar ook vaak mooi weer, met heldere luchten. Op deze hoogte, boven de Poolcirkel, zijn de dagen van januari tot en met maart erg kort. In januari is de zon alleen tijdens het middaguur te zien.

  Hebben we een visum nodig?

  Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren. In Inari verblijf je met je eigen gezin in een huisje.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De accommodaties op deze reis beschikken niet over een zwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De hotel den huisjes tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen, sms'en. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar hou rekening met de winterse temperaturen!

  Bij aankomst in Inari gaan we gezamenlijk kleding passen, welke je de rest van de reis kunt gebruiken.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Neem voor deze reis warme kleding mee zoals fleecetruien, wintersportkleding, thermokleding, dikke sjaal, handschoenen en een muts. De zon kan wel ook flink schijnen, dus ook een zonnebril en zonnebrandcrème kunnen goed van pas komen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,5
  • Super mooie reis, met een geweldige reisleidster. Leerzaam over en met de Sami. IJsvissen, mijn moeder heeft echt een vis gevangen. 4 avonden noorderlicht met laatste avond zeer spectaculair.

   We hebben een fantastische week achter de rug. Voor zowel onze jongens als onszelf was het één groot avontuur. De activiteiten waren zeer divers in een prachtig wit landschap en de sfeer en saamhorigheid van de groep was fijn. Helaas nét het Noorderlicht gemist maar desondanks: onvergetelijk!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top