• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Lapland7 dagen

  Ben je wel eens boven de poolcirkel geweest? Dan is dit je kans! Fins Lapland ligt namelijk grotendeels boven de poolcirkel. De winters zijn best koud waardoor de meren bevroren zijn en het hele landschap bedekt is met een dikke laag sneeuw. Ideaal om een sledetocht te maken met husky’s of het landschap verkennen op sneeuwschoenen. Met een beetje geluk kun je het Noorderlicht zien. Die kan dan mooi van je bucket-list

  Reisschema

  1. Amsterdam - Rovaniemi
  2. Rovaniemi, bezoek aan het dorp van de kerstman - Inari
  3. Inari, bezoek aan het Siida-museum en rendiersafari
  4. Inari, sledetocht met husky's
  5. Inari, ijsvissen
  6. Inari, wandeling op sneeuwschoenen
  7. Inari - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Het landschap van Lapland is werkelijk betoverend. De enorme sneeuwvelden zijn oneindig en bde Sami met hun rendieren en hun bijzondere leefgewoontes in dit harde klimaat, zijn op z'n zachtst gezegd indrukwekkend. De mooie Huskys trekken je vol enthousiasme door het winterlandschap en we gaan ook zeker moeite doen om het noorderlicht te zien. Een bijzonder fenomeen die op heel veel mensen op de must see-lijst staat. Bij helder weer zie je dansende groene, gele of rode farden die hel afsteken tegen de donkere avondlucht. Verder kun je er langlaufen, ijsvissen of wandelen met sneeuwschoenen. Deze reis door Fins Lapland is zo'n unieke ervaring, dat je vanaf nu vast en zeker anders tegen het winterse weer zult aankijken.

  Rovaniemi
  Dag 1 Amsterdam – Rovaniemi
  Dag 2 Rovaniemi, bezoek aan het dorp van de Kerstman - Inari of Ivalo

  We vliegen met Finnair in ongeveer drie uur via Helsinki naar Rovaniemi, de Lapse hoofdstad die vrijwel óp de poolcirkel ligt. Er is veel over deze stad te vertellen. De geschiedenis gaat zeker terug tot 8000 jaar geleden. Toen konden de vissers, jagers en handelaren hier uitrusten en weer op krachten komen. In de tweede wereldoorlog is de stad geheel vernietigd en in 1946 weer opgebouwd. Nu is het een moderne stad en veel oudheden ga je er niet tegen komen. Als je aankomt, merk je gelijk dat het in Lapland een stuk kouder is dan in Nederland en België. Door de noordelijke ligging zijn de dagen in de winter kort. Het kan dan al vroeg in de middag schemerig worden, dat is afhankelijk van de periode waarin je reist.

  Rovaniemi ligt vlak bij Joulupukin Pajakylä. Misschien klinkt dat bekend in de oren, want dit is het dorp dat is aangewezen als woonplaats van de Kerstman. Dat zie je overal terug. Het dorp leeft 24/7, 365 dagen per jaar in kerstsfeer. Er zijn allerlei winkeltjes en restaurantjes en je kunt het huis van de kerstman bezoeken. Dus, als je kerst viert, kun je je verlanglijstje voor de volgende kerst vast meenemen. De stad is ook de poort naar Lapland, dat betekent dat dit de laatste stad is voor je in het onherbergzame en ruige gebied van Lapland intrekt.  

  Inari
  Dag 3 Inari of Ivalo, Rendiersafari
  Dag 4 Inari of Ivalo, sledetocht met de husky's
  Dag 5 Inari of Ivalo, ijsvissen
  Dag 6 Inari of Ivalo, wandeling op sneeuwschoenen
  Dag 7 Inari of Ivalo - Amsterdam

  Vanuit Rovaniemi reizen we met de bus naar Inari of naar Ivalo. Inari ligt 320 kilometer boven de poolcircel, aan het Inarimeer. Er wonen slechts 420 inwoners in Inari, maar de inwoners uit de wijde omtrek komen hier naar toe voor de boodschappen. Er zijn dus veel winkeltjes en kleine restaurantjes. Ivalo is iets groter dan Inari. De Sami, de oorspronkelijke bevolking van Lapland, trokken vroeger als nomaden rond met hun rendieren. Zij volgden de rendieren in hun tochten door bossen en toendra’s. Ook nu leven de Sami en de rendieren nog nauw samen zelfs nu ze op dezelfde plek blijven wonen.

  Samen met de lokale Sami gaan we rendieren spotten. Achterop een slee voortgetrokken door rendieren gaan we op zoek naar rendieren in het wild. Je moet wel stil zijn en de dieren rustig benaderen want ze zijn erg schuw. Tijdens de tocht ga je door een schitterend winterlandschap met hoge bomen en mooie uitzichten. Daarna gaan we een kampvuur maken in Sami stijl, de thee pruttelt en we roosteren een lekker worstje boven het vuur.

  Afhankelijk van de groepsgrootte en de indeling maken we op dag 4 een sledehondentocht. Je krijgt warme thermokleding en dikke wanten aan en je maakt je op voor een van de volgende hoogtepunten van de reis. De mooie honden wachten je uitbundig op en blaffen en springen je al tegemoet. Ze zijn altijd blij om je mee te kunnen nemen door de besneeuwde bossen en over de bevroren meren. Kinderen mogen samen met een volwassene op een slee en als je ouder bent dan 16 jaar mag je ook je eigen slee besturen. De honden weten de weg, maar moeten soms worden afgeremd in al hun enthousiasme! Gelukkig is er een musher bij, die de honden goed kent en meereist om eventuele eigenwijze honden terug in het gareel te brengen. ’s Middags stoppen we midden in het bos voor een lunch bij het kampvuur. In de sneeuw maakt de musher een vuurtje en verzorgt iets lekkers, zodat je weer voldoende energie hebt voor de terugweg

  De volgende twee dagen kun je de mooie omgeving gaan verkennen. Het is mogelijk om langlaufski’s of sneeuwschoenen te huren, maar met je eigen moonboots kun je ook een goede wandeling door de sneeuw maken! Heb je lang geen sneeuw gezien? Dan is het tijd voor een sneeuwballengevecht. Oppassen geblazen! Voor je het weet, heb je een koude sneeuwbal in je nek. Neem vooral ook een wortel mee, want je kunt hier mooie sneeuwpoppen maken, er ligt genoeg sneeuw! Als je geluk hebt, kun je getuige zijn van een bijzonder fenomeen: het noorderlicht zien. Dan zie je bij helder weer dansende groene, gele of rode ‘kleurfarden’ fel afsteken tegen de donkere avondlucht. Veel reizigers reizen hier speciaal duizenden kilometers voor. Ook gaan we, als je wilt, ijsvissen. Omgeven door de stilte en de prachtige natuur wacht je tot er een vis aan de haak wordt geslagen.

  Na deze avontuurlijke reis vertrekken we met Finnair terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen; de maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 personen.
   

  Vertrekdata/prijs

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  20 feb - 26 feb
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Verblijf in Inari
  Prijs
  € 2.145,-
  € 2.045,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 feb - 27 feb
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Meer informatie

  Info

  Verblijf in Ivalo
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.095,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met Finnair
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overnachtingen in hotel met ontbijt
  • Nederlandssprekende reisbegeleider
  • IJsvissen 
  • Bezoek aan het dorp van de kerstman
  • Wandeling op sneeuwschoenen
  • Rendiersafari
  • Sledehondentocht

    

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  wijzigingen voorbehouden

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Rovaniemi overnacht je in een hotel op loopafstand van het centrum. In Inari verblijf je in huisjes met een douche en toilet en uitzicht op het Inari meer. Vanuit hier maken we verschillende excursies.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Rovaniemi Santasport Hotel
  Rovaniemi Santa Rudolf Hotel
  Inari Holiday Village Inari
  Ivalo Navernemi Holiday Center

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  We maken gebruik van karakteristieke accomodaties.

  Tijdens jullie verblijf gaan we het noorderlicht aanschouwen.

  We maken gebruik van karakteristieke accomodaties.

  We maken gebruik van karakteristieke accomodaties.

  Tijdens jullie verblijf gaan we het noorderlicht aanschouwen.

  We maken gebruik van karakteristieke accomodaties.

  We maken gebruik van karakteristieke accomodaties.

  Tijdens jullie verblijf gaan we het noorderlicht aanschouwen.

  We maken gebruik van karakteristieke accomodaties.

  We maken gebruik van karakteristieke accomodaties.

  Tijdens jullie verblijf gaan we het noorderlicht aanschouwen.

  We maken gebruik van karakteristieke accomodaties.

  Vliegreis

  Finnair

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Finnair

   Traject

   Amsterdam - Helsinki

   Vertrek

   11:40

   Aankomst

   15:05

  • Vlucht met

   Finnair

   Traject

   Helsinki - Rovaniemi

   Vertrek

   19:55

   Aankomst

   21:15

  • Vlucht met

   Finnair

   Traject

   Ivalo - Helsinki

   Vertrek

   13:55

   Aankomst

   15:25

  • Vlucht met

   Finnair

   Traject

   - Amsterdam

   Vertrek

   16:40

   Aankomst

   18:20


  Tijdverschil: in Finland is het één uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Het vervoer van de luchthaven naar het hotel (vv) en het vervoer van Rovaniemi naar Inari/ Ivalo is per bus of minibus. Het overige vervoer is per hondenslee, rendierslee of te voet.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Finnair
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overnachtingen in hotel met ontbijt
  • Nederlandssprekende reisbegeleider
  • IJsvissen 
  • Bezoek aan het dorp van de kerstman
  • Wandeling op sneeuwschoenen
  • Rendiersafari
  • Sledehondentocht

    

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

    

  Geldzaken

  In Finland wordt er betaald met de Euro.
  Pinnen: in Inari en Rovaniemi zijn geldautomaten.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.
   

  Maaltijden

  Tijdens de gehele reis is het ontbijt inclusief. Tijdens de excursies zullen koffie, thee en een aantal snacks verzorgd worden.

  Gezondheid

  Voor een bezoek aan Fins Lapland zijn geen vaccinaties nodig. Het is wel aan te raden een goede zonnebrandcrème, vaseline en lippenbescherming mee te nemen. Neem, ter bescherming tegen zonlicht dat wordt gereflecteerd door de witte sneeuw, een goede skibril mee. Een warme muts (bivakmuts)  of bontmuts die ook de oren goed bedekt mag zeker niet in je bagage ontbreken! De lokale bevolking smeert het gezicht vaak in met watervrije crème om bevriezing tijdens tochten in de omgeving te voorkomen, voor jou als reiziger is het verstandig dit voorbeeld te volgen. Je kunt uiteraard ook vaseline gebruiken. Wil je een tocht met een sneeuwscooter maken, vraag dan bij je reisverzekering na of dit verzekerd is.
   


  Reizen en Covid-19

  Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

  Klimaat en geografie

  We voeren de reizen naar Fins Lapland uit in de voorjaarsvakantie, vanwege de sneeuwzekerheid in deze periode. De temperatuur varieert van gemiddeld rond de -10°C maar kan in die maanden ook dalen tot -25°C. Vooral door de koude wind kan de gevoelstemperatuur erg laag zijn. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je kleding en doe je voordeel met de adviezen van de lokale begeleiders. Het is niet alleen maar koud in de wintermaanden, maar ook vaak mooi weer, met heldere luchten. Op deze hoogte, boven de Poolcirkel, zijn de dagen van januari tot en met maart erg kort. In januari is de zon alleen tijdens het middaguur te zien. De kans bestaat dat je tijdens je reis getrakteerd wordt op spectaculair noorderlicht.
   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Lapland?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De Family reis naar Lapland is een unieke ervaring waarbij je kennismaakt met oneindige sneeuwvelden, rendieren, husky’s en misschien wel het noorderlicht! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Het vervoer van de luchthaven naar het hotel en het vervoer van Rovaniemi naar Inari is per bus of minibus. Aangezien we het grootste deel van de reis in Rovaniemi verblijven, zijn er weinig reisdagen.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  We voeren de reizen naar Fins Lapland uit in de voorjaarsvakantie, vanwege de sneeuwzekerheid in deze periode. De temperatuur varieert van gemiddeld rond de -10°C maar kan in die maanden ook dalen tot -25°C. Vooral door de koude wind kan de gevoelstemperatuur erg laag zijn. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je kleding en doe je voordeel met de adviezen van de lokale begeleiders. Het is niet alleen maar koud in de wintermaanden, maar ook vaak mooi weer, met heldere luchten. Op deze hoogte, boven de Poolcirkel, zijn de dagen van januari tot en met maart erg kort. In januari is de zon alleen tijdens het middaguur te zien.

  Hebben we een visum nodig?

  Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren. In Inari verblijf je met je eigen gezin in een huisje.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De accommodaties op deze reis beschikken niet over een zwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De hotel den huisjes tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen, sms'en. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar hou rekening met de winterse temperaturen!

  Bij aankomst in Inari gaan we gezamenlijk kleding passen, welke je de rest van de reis kunt gebruiken.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Neem voor deze reis warme kleding mee zoals fleecetruien, wintersportkleding, thermokleding, dikke sjaal, handschoenen en een muts. De zon kan wel ook flink schijnen, dus ook een zonnebril en zonnebrandcrème kunnen goed van pas komen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,5
  • Super mooie reis, met een geweldige reisleidster. Leerzaam over en met de Sami. IJsvissen, mijn moeder heeft echt een vis gevangen. 4 avonden noorderlicht met laatste avond zeer spectaculair.

   We hebben een fantastische week achter de rug. Voor zowel onze jongens als onszelf was het één groot avontuur. De activiteiten waren zeer divers in een prachtig wit landschap en de sfeer en saamhorigheid van de groep was fijn. Helaas nét het Noorderlicht gemist maar desondanks: onvergetelijk!

   Bekijk alle reviews
   Go to top