• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Lapland 7 dagen

  Fins Lapland ligt grotendeels boven de poolcirkel. De winters zijn koud waardoor meren bevroren zijn en het hele landschap bedekt is met een dikke laag sneeuw. Ideaal om een sledetocht te maken met husky’s.  Je hebt ook de kans om het noorderlicht te zien en je kan het landschap ook verkennen op sneeuwschoenen.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Rovaniemi
  2. Rovaniemi, bezoek aan het dorp van de kerstman - Inari
  3. Inari, bezoek aan het Siida-museum en rendiersafari
  4. Inari, sledetocht met husky's
  5. Inari, ijsvissen
  6. Inari, wandeling op sneeuwschoenen
  7. Inari - Ivalo - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Het betoverende landschap van Lapland bied een sprookjesachtig uiterlijk. Je maakt kennis met oneindige sneeuwvelden, de Sami met hun rendieren en hun bijzondere leefgewoontes in dit harde klimaat, de enthousiaste Huskys die je vol enthousiasme door het landschap trekken en als je geluk hebt zie je het noorderlicht met de prachtige kleuren. Je kunt langlaufen, ijsvissen of wandelen met sneeuwschoenen. Door deze unieke ervaring ga je voortaan heel anders tegen het winterse weer aankijken.

  Rovaniemi

  Dag 1 Amsterdam – Rovaniemi
  Dag 2 Rovaniemi, bezoek aan het dorp van de Kerstman - Inari

  Met Finnair vlieg je via Helsinki in ongeveer 3 uur naar Rovaniemi. De hoofdstad van Lapland ligt vrijwel op de poolcirkel. Het is een moderne stad omringd door ruige natuur. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot wel 8000 jaar geleden toen het nog een rustplaats was voor vissers, jagers en handelaars. In de tweede wereldoorlog is de stad geheel vernietigd waarna het in 1946 weer is gereconstrueerd met behulp van een Finse architect. Nu is Rovaniemi het administratieve, culturele en commerciële centrum van Lapland.

  Je merkt gelijk dat het in Lapland een stuk kouder is dan in Nederland en België. Door de ligging zijn de dagen in de winter kort waarbij het al vroeg in de middag schemerig kan worden, afhankelijk van de periode waarin je reist. Gelukkig kan je in het donker ook nog het fascinerende museum Arktikum bezoeken. Hier leer je van alles over de arctische bevolking, hun manier van leven, cultuur en geschiedenis. Ook zie je hier hoe de bevolking omgaat met de flora en fauna in hun omgeving. Natuurlijk zijn er meer lokale historische musea te bezoeken in de buurt.

  Het kerstmandorp ligt vlakbij Rovaniemi. Hier wordt je het hele jaar ondergedompeld in kerstsfeer. Naast restaurants en winkeltjes kan je alleen hier het huis van de kerstman vinden.

  Inari
  Dag 3 Inari , bezoek aan het Siida-museum en op rendiersafari
  Dag 4 Inari, sledetocht met de husky's
  Dag 5 Inari, ijsvissen
  Dag 6 Inari, wandeling op sneeuwschoenen
  Dag 7 Inari - Ivalo - Amsterdam

  Vanuit Rovaniemi reizen we per bus naar Inari. De Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland, trokken vroeger als nomaden rond met hun rendieren. Zij volgden de rendieren in hun tochten door bossen en toendra’s. Ook nu leven de Samen en de rendieren nog nauw samen ondanks dat ze tegenwoordig op dezelfde plek blijven wonen.

  Samen met de lokale Sami gaan we rendieren spotten. In een slee achter een sneeuwscooters gaan we op zoek naar de rendieren. Je moet wel stil zijn en ze rustig benaderen want ze zijn erg schuw. Tijdens de tocht ga je door een schitterend winterlandschap met hoge bomen en mooie uitzichten. Daarna gaan me een kampvuur maken in Sami stijl, de thee pruttelt en we roosteren een lekker worstje boven het vuur.

  Afhankelijk van de groepsgrootte en de indeling maak je op dag 4 een sledehondentocht. Gehuld in warme bontlaarzen, thermokleding en dikke wanten maak je je klaar voor een van de volgende hoogtepunten van de reis. De husky’s wachten je vol enthousiasme op en blaffen en springen je al tegemoet. Ze zijn altijd blij om je mee te kunnen nemen door de besneeuwde bossen en over de bevroren meren. Kinderen mogen samen met een volwassene op een slee. Vanaf 16 jaar mag je ook je eigen slee besturen. De honden weten de weg maar moeten soms worden afgeremd vanwege hun enthousiasme! Gelukkig is er een musher bij die de honden goed kent en reist mee om eventuele eigenwijze honden terug in het gareel te brengen.

  ’s Middags stoppen we midden in het bosgebied om te lunchen bij kampvuur. In de sneeuw maakt de musher een vuurtje met iets lekkers, zodat je weer voldoende energie hebt voor de terugweg

  De volgende twee dagen kan je de mooie omgeving gaan verkennen. Het is mogelijk om langlaufski’s of sneeuwschoenen te huren maar met je eigen moonboots kan je ook een goede wandeling door de sneeuw maken! Natuurlijk kan je ook een sneeuwballengevecht organiseren of een mooie sneeuwpop maken; er ligt genoeg sneeuw! ’s Avonds kan je, als je geluk hebt, het noorderlicht zien. Bij helder weer zie je dansende groene, gele of rode ‘kleurfarden’ die afsteken bij de donkere avondlucht. Ook gaan we, wie dit wil, ijsvissen. Omgeven door de stilte en de prachtige natuur  wacht je tot er een vis aan de haak wordt geslagen.

  Na deze avontuurlijke reis vertrekken we met Finnair terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 18 personen; de maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 personen.
   

  Vertrekdata/prijs

  Boek deze week en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode FAM1950. Boek deze week en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode FAM1950.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  16 feb - 22 feb
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 feb - 01 mrt
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  15 feb - 21 feb
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 feb - 28 feb
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.895,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met Finnair
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overnachtingen in hotel met ontbijt
  • Nederlandssprekende reisbegeleider
  • IJsvissen 
  • Bezoek aan het dorp van de kerstman
  • Wandeling op sneeuwschoenen
  • Rendiersafari
  • Sledehondentocht
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

    

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  wijzigingen voorbehouden

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Rovaniemi overnacht je in een hotel op loopafstand van het centrum. In Inari verblijf je in huisjes met een douche en toilet en uitzicht op het Inari meer. Vanuit hier maken we verschillende excursies.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
   

  Rovaniemi Hotel Aakenus
  Inari Holiday Village Inari

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Finnair

   Traject

   Amsterdam - Helsinki

   Vertrek

   11:45

   Aankomst

   15:05

  • Vlucht met

   Finnair

   Traject

   Helsinki - Rovaniemi

   Vertrek

   16:20

   Aankomst

   17:40

  • Vlucht met

   Finnair

   Traject

   Ivalo - Helsinki

   Vertrek

   13:55

   Aankomst

   15:25

  • Vlucht met

   Finnair

   Traject

   Helsinki - Amsterdam

   Vertrek

   16:40

   Aankomst

   18:15


  Tijdverschil: in Finland is het één uur later.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Het vervoer van de luchthaven naar het hotel (vv) en het vervoer van Rovaniemi naar Inari is per bus of minibus. Het overige vervoer is per hondenslee, rendierslee of te voet.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Finnair
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Overnachtingen in hotel met ontbijt
  • Nederlandssprekende reisbegeleider
  • IJsvissen 
  • Bezoek aan het dorp van de kerstman
  • Wandeling op sneeuwschoenen
  • Rendiersafari
  • Sledehondentocht
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

    

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

    

  Geldzaken

  In Finland wordt er betaald met de Euro.
  Pinnen: in Inari en Rovaniemi zijn geldautomaten.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.
   

  Maaltijden

  Tijdens de gehele reis is het ontbijt inclusief. Daarnaast is het eerste diner in Inari. Tijdens de husky tocht en bezoek tijdens de rendierenboerderij is de lunch inclusief. In de sneeuw wordt hiervoor een kampvuur gemaakt waar worstjes gebraden worden of een heerlijke soep warm wordt gemaakt.

  Gezondheid

  Voor een bezoek aan Fins Lapland zijn geen vaccinaties nodig. Het is wel aan te raden een goede zonnebrandcrème, vaseline en lippenbescherming mee te nemen. Neem, ter bescherming tegen zonlicht dat wordt gereflecteerd door de witte sneeuw, een goede skibril mee. Een warme muts (bivakmuts)  of bontmuts die ook de oren goed bedekt mag zeker niet in je bagage ontbreken! De lokale bevolking smeert het gezicht vaak in met watervrije crème om bevriezing tijdens tochten in de omgeving te voorkomen, voor jou als reiziger is het verstandig dit voorbeeld te volgen. Je kunt uiteraard ook vaseline gebruiken. Wil je een tocht met een sneeuwscooter maken, vraag dan bij je reisverzekering na of dit verzekerd is.
   

  Klimaat en geografie

  We voeren de reizen naar Fins Lapland uit in de voorjaarsvakantie, vanwege de sneeuwzekerheid in deze periode. De temperatuur varieert van gemiddeld rond de -10°C maar kan in die maanden ook dalen tot -25°C. Vooral door de koude wind kan de gevoelstemperatuur erg laag zijn. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je kleding en doe je voordeel met de adviezen van de lokale begeleiders. Het is niet alleen maar koud in de wintermaanden, maar ook vaak mooi weer, met heldere luchten. Op deze hoogte, boven de Poolcirkel, zijn de dagen van januari tot en met maart erg kort. In januari is de zon alleen tijdens het middaguur te zien. De kans bestaat dat je tijdens je reis getrakteerd wordt op spectaculair noorderlicht.
   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Wat neem ik mee op reis

  Wij adviseren u om niet meer dan ongeveer 15 kilo bagage mee te nemen in een rugzak, een roltas of weekendtas. Vaak blijkt een koffer minder praktisch te zijn en bovendien is een koffer lastig op te bergen in de bus.

  Voor de huskytocht ontvangt u een thermo-overall, wanten en laarzen. Tijdens deze tochten draagt u uw eigen kleding onder de overall.

  Verder is handig om mee te nemen:

  -Dagrugzak
  -Kopieën van paspoort, verzekerings- en bankkaart
  -Standaard reisapotheek
  -Fleece truien
  -Warme muts (evt bivakmuts)
  -Dunne handschoenen
  -Dikke (wollen)wanten (thermo en waterdicht)
  -Sjaal (meerdere) en warme (ski)sokken (liefst wollen)
  -Thermo-ondergoed of lang ondergoed
  -Wintersportkleding (extra skipak voor de kinderen)
  -Waterdichte schoenen met goed profiel (en eventueel moonboots).
  -Zwemkleding en badhanddoek voor saunabezoek
  -Zonnebril, evt skibril, zaklamp
  -Warmte pads voor koude handen
  -Badslippers
  -Zaklamp
  -Vaseline
  -Boterhamzakjes
  -Reis föhn
  -Theedoek

  De gemiddelde temperaturen zijn in januari -20,4°C en in februari -13,9°C. Het kan ook nog veel kouder zijn op sommige dagen. Houd hier rekening mee wat uw kleding betreft.

  Het voltage en de stopcontacten zijn in Finland gelijk aan die in Nederland. Bekijk een afbeelding van de stekkers per land op electricaloutlet.org.
   

  Hoe wordt deze reis begeleid?

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  
   

  Heb ik een paspoort nodig?

  Voor Lapland dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort of Europese identiteitskaart.

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Lapland reist.

  Kan iedereen deze reis maken?

  Deze reis is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 10 jaar. Indien je kind(eren) jonger zijn dan verzoeken we telefonisch contact met ons op te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,5
  • Super mooie reis, met een geweldige reisleidster. Leerzaam over en met de Sami. IJsvissen, mijn moeder heeft echt een vis gevangen. 4 avonden noorderlicht met laatste avond zeer spectaculair.

   We hebben een fantastische week achter de rug. Voor zowel onze jongens als onszelf was het één groot avontuur. De activiteiten waren zeer divers in een prachtig wit landschap en de sfeer en saamhorigheid van de groep was fijn. Helaas nét het Noorderlicht gemist maar desondanks: onvergetelijk!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top