• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Baltische Staten, Sint-Petersburg en Moskou, 20 dagen

  Baltische Staten, Sint-Petersburg en Moskou20 dagen

  Op deze afwisselende rondreis reizen we door de drie Baltische Staten en zullen we genieten van heel veel cultuur en ongerepte natuur. De steden die we bezoeken, zouden zo het decor van een fantasy-, ridder- of sprookjesfilm kunnen zijn. Het mooiste is, dat ze ongeschonden alle oorlogen en onrusten hebben overleefd. In Litouwen struinen we door een uniek duingebied op de Koerische landtong, in Letland bezoeken we het idyllische rivierdal van de Gaujas en op het prettige Estse eiland Saaremaa genieten we van de dichte bossen en vooral van de stilte. Ook brengen we een bezoek aan Sint-Petersburg en Moskou.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Vilnius
  2. Vilnius
  3. Vilnius - Trakai - Kaunas - Klaipeda - ferry naar Nida
  4. Nida
  5. Nida - Hill of Crosses - Rundale - Riga
  6. Riga
  7. Riga - Gaujas nationaal park
  8. Gaujas NP, kano-excursie
  9. Gaujas NP - Saaremaa
  10. Saaremaa
  11. Saaremaa - ferry naar Tallinn
  12. Tallinn
  13. Tallinn, optioneel bezoek Helsinki
  14. Tallinn - Sint-Petersburg
  15. Sint-Petersburg
  16. Sint-Petersburg
  17. Sint-Petersburg - nachttrein naar Moskou
  18. Moskou
  19. Moskou
  20. Moskou - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  De ouders kennen Estland, Letland en Litouwen nog vanuit de Sovjetperiode toen een bezoek aan de Baltische Staten niet echt voor de hand lag. Maar deze landen zijn stuk voor stuk echte pareltjes met ieder zijn eigen karakter. Er valt voor het gehele gezin veel te beleven. Verwacht schilderachtige pleinen met terrassen, middeleeuwse huizen in pasteltinten en uitgestrekte stranden en bossen. Je kunt op deze reis boogschieten als een ridder, afdalen in een oude Sovjetbunker of per kano door het Gaujas nationaal park varen. We bezoeken tijdens deze gezinsreis ook het historisch St. Petersburg en het mondaine Moskou.

  Litouwen
  Dag 1 Amsterdam - Vilnius
  Dag 2 Vilnius
  Dag 3 Vilnius - Trakai, Kaunas, Klaipeda, per ferry naar Nida
  Dag 4 Nida
  Dag 5 Nida - Heuvel der Kruisen - Rundale - Riga

  Aan de voet van een burchtheuvel bij de rivier de Neris ligt de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Dit is het beginpunt van deze reis. Langs de kronkelende straten staan indrukwekkende kerken en kloosters. Sfeervolle steegjes nodigen je uit voor een speurtocht door het verleden. Litouwen bestaat voor een kwart uit bos en ook de steden zijn opvallend groen. Huizen hebben een frisse tint van pastelkleuren en de gezellige terrasjes in de binnenstad zijn een goede plek om even een lokaal gerecht te proberen. Wat dacht je van Spangouoliu kisilius, een cranberrypudding met suiker en kaneel?

  Kasteel van Trakaj Litouwen Djoser Op weg naar de kust bezoeken we het kasteel van Trakai dat op een eiland in het meer van Galve ligt. Met zijn felrode daken steekt het kasteel strak af tegen de waterrijke omgeving. De burcht is de uitgelezen plek voor een wedstrijd boogschieten of om te waterfietsen op het meer. We nemen de veerboot vanaf de zeehaven van Klaipeda en bereiken zo de Koerische landtong. Dit vogelrijke natuurgebied met witte zandduinen is ideaal om per fiets te verkennen. Het plaatsje Nida is in de loop van de jaren meerdere malen verplaatst door het oprukkende zand, maar door een lokaal initiatief om bomen te planten is verhuizen niet meer nodig. Nu kun je de oude houten vissershuisjes bewonderen en een klim maken naar één van de hoge duintoppen. Vanaf daar kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Oostzee.

  Letland
  Dag 6 Riga 
  Dag 7 Riga - Jurmala - Gaujas nationaal park
  Dag 8 Gaujas NP, kano-excursie
  Dag 9 Gaujas NP - Saaremaa

  Riga LetlandDe Letse hoofdstad Riga is ontstaan als handelsnederzetting van Duitse ridders. Kerktorens steken uit boven de daken van de oude stad met veel musea en prachtige gebrouwen uit alle tijden, zoals ‘De Drie Broers’ en de oudste stenen huizen van Riga. In de stad zijn nog ongeveer twintig pakhuizen uit de 17e, 18e  en 19e eeuw bewaard gebleven. Vroeger hadden de huizen hier geen nummer maar namen. ‘De Witte Duif’ in de Alksnajastraat is een daar een goed voorbeeld van. De stad heeft het de sombere Sovjetoverheersing goed van zich afgeschud. Dat kun je zien aan de vele winkel, theaters en drukbezochte terrassen. In mijnen langs de kust van Letland, soms zelfs aan de stranden, wordt barnsteen gevonden. Dit barnsteen wordt vaak verwerkt in ambachtelijk vervaardigde sieraden. Barnsteen, ook wel amber genoemd, is versteend hars dat uit dennenbomen is gelopen. Vaak blijven insecten er in plakken, waardoor je prachtige fossielen krijgt.

  Kano Letland Baltische Staten Djoser In de namiddag vertrekken we vanuit Riga naar Sigulda, een klein dorpje in het Gaujas nationaal park. De volgende dag liggen de kano’s en de zwemvesten klaar voor een tocht over de Gauja rivier. We peddelen langs de zandstenen kliffen die op sommige plekken wel 90 meter hoog zijn. In deze regio kun je een paar bijzondere uitstapjes maken. Wat dacht je van een rit in een bobslee op een Olympische baan of een bezoek aan een ondergrondse Sovjetbunker?

  Estland
  Dag 10 Saaremaa
  Dag 11 Saaremaa - ferry naar Tallinn
  Dag 12 Tallinn
  Dag 13 Tallinn, optioneel bezoek Helsinki
  Dag 14 Tallinn - Sint-Petersburg

  We steken na de grens met Estland over naar het grootste Estse eiland, Saaremaa, waar de dorpjes met houten huizen in de bossen verscholen liggen. Het is een ideaal eiland om met de fiets te ontdekken. Op deze strategische plaatsen lagen tijdens de Sovjetheerschappij verschillende militaire bases. Nog niet zo lang geleden was het voor Esten verboden gebied. Buitenlanders mochten hier al helemaal niet komen. Door dit isolement krijg je nog steeds een goede indruk van hoe het platteland van Estland er decennia geleden uit heeft moeten zien, nog voordat de grootschalige modernisering in de landbouw zich voltrok. Enkele molens zijn behouden gebleven. Deze molens samen met brood en bier zijn de symbolen van Saarema.

  Talinn Uitzicht Estland Baltische Staten Djoser In de hoofdstad Tallinn, aan de Finse Golf, proef je nog heel goed de sfeer van de middeleeuwen. De historische kern met gotische kerken, binnen de hoge muren, is vrijwel ongeschonden gebleven. Bij het Raadhuis op het plein bevindt zich een gezellige markt. De oude stad bestaat uit een boven- en een benedengedeelte. De bovenstad is van oudsher de zetel van de macht. Nu vergadert hier het Estse parlement. Tegenover het parlement staat de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal. De benedenstad, rond het Raadhuisplein, is het levendige deel van de oude stad, met veel winkels en restaurantjes.

  Vanuit Tallinn kun je een veerboot naar de Finse hoofdstad Helsinki nemen. Ze vertrekken regelmatig.

  Sint Petersburg
  Dag 15 Sint-Petersburg
  Dag 16 Sint-Petersburg
  Dag 17 Sint-Petersburg, nachttrein naar Moskou

  Hermitage Sint Petersburg Rusland Djoser In Sint-Petersburg is het zomers lang licht, omdat het dichter bij de poolcirkel ligt dan Nederland en België. Je kunt een bezoek brengen aan het Hermitage: het grootste museum van de wereld. Houd je van klassiek ballet? Dan kun je een mooie voorstelling bezoeken in één van de theaters. Een rondvaart op de kanalen van Sint-Petersburg is een unieke ervaring. De kanalen lijken een beetje op de grachten die je ook in Nederlandse steden veel ziet. Dat klopt! Want ze zijn gemaakt naar het model van de Amsterdamse grachten. Breng een bezoek aan de Petrus en Paulus vesting en loop langs de kruiser Aurora: een schip dat gebouwd is aan het begin van de 20e eeuw en een rol heeft gespeeld bij de Russische Revolutie.

  Wil je de mooiste kerk van Sint-Petersburg bezoeken? Dan mag je de kleurrijke Kerk van de Verlosser op het Bloed niet overslaan! Deze bonte kerk is van binnen helemaal versierd met prachtige muurschilderingen en goud. Je zult hem vast herkennen van plaatjes en foto's van Sint-Petersburg. En ben je nieuwsgierig hoe kinderen in de tijd van het communisme leefden, bezoek dan het Kirov museum. Sint-Petersburg heeft al heel lang een stadsstrand. Het is een bijzonder gezicht hoe de Russen daar staand zonnen. Als je het water ziet, zou je zeker wel een duik willen nemen. Het water van de rivier de Neva ziet er namelijk erg aantrekkelijk uit, maar is helaas niet geschikt om in te zwemmen.

  Ben je niet zo'n uitslaper of heb je genoeg van al het shoppen, bezoek dan eens een aantal mooie metrostations, die worden niet voor niets ook wel paleizen voor het gewone volk genoemd. Mocht de tijd het toelaten, breng dan ook nog een bezoek aan het monument voor het beleg van Leningrad in de Tweede Wereldoorlog.

  Moskou
  Dag 18 Moskou
  Dag 19 Moskou
  Dag 20 Moskou - Amsterdam

  Sint-Basiliuskathedraal Moskou Rusland Djoser Na een indrukwekkend bezoek aan Sint-Petersburg gaan we met de nachttrein naar Moskou. Tijdens de treinreis overnacht je in vierpersoonscouchettes. Beddengoed is bij de reis inbegrepen, je hoeft dus geen slaapzak mee te nemen! De volgende ochtend kom je aan in één van de grootste steden van Europa: Moskou. Er is hier zo veel te doen dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Het Rode Plein met het mausoleum van Lenin is waarschijnlijk het meest bekend in Moskou en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Ook de torens met gekleurde ‘uien’ van de Sint-Basiliuskathedraal zul je zeker herkennen. Dit is misschien wel de meest beroemde kerk van Rusland. Naast het Rode Plein ligt het Kremlin, waar onder andere de Russische regeringsgebouwen te vinden zijn. Daarnaast zijn de prachtig versierde kerken, kathedralen en sierlijke paleizen zeker de moeite waard om te bezoeken. Als je toch op het rode Plein bent, moet je ook eens binnenlopen bij het GUM warenhuis. Het ligt tegenover het Kremlin, aan de andere kant van het plein. GUM lijkt meer op een paleis, het warenhuis is zeer groot: drie straten van drie verdiepingen en een aantal zijstraten, overdekt met glazen overkappingen. Neem een goedgevulde portemonnee mee als je hier wilt shoppen, want hier worden de meest luxe artikelen verkocht, zoals designer kleding, sieraden en kaviaar. Niet de plek voor goedkoper souvenirs dus, maar wel leuk om rond te lopen.

  Breng ook een bezoek aan de oudste en grootste dierentuin van Rusland. Hier leven hier meer dan 6.000 dieren waarvan veel zeldzame en bedreigde diersoorten. In deze dierentuin wordt het gedrag, het voeden en voortplanting van dieren bestudeerd en zeldzame, bedreigde dieren gefokt.

  Een ritje met de metro is een indrukwekkende ervaring. De metrostations - ooit de 'ondergrondse paleizen van Stalin -  genoemd zijn werkelijk schitterend, met veel marmer, fraai stucwerk, chique kroonluchters,  fresco’s, glasbeschilderingen en sculpturen. Geen metrostation is gelijk aan het andere en allemaal hebben ze een eigen stijl.

  Matriosjka-poppen Moskou Rusland Djoser Op de Arbat, een voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes, kun je de laatste souvenirs kopen. Naast T-shirts vind je veel typisch Russische souvenirs, zoals Russische iconen en houten matriosjka-poppen. Tegenwoordig kun je ook moderne versies kopen met alle heersers van Rusland uit de twintigste eeuw, van Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). Hier zie je zeker het verschil tussen de in moderne kleding gestoken jongeren, waarvan de vrouwen een grote lading make-up torsen en de oude baboesjka's in hun vale jassen en hoofddoekjes.

  Vergeet niet om de musea te bekijken met kunststukken van onschatbare waarde uit de vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral werk van de 19e-eeuwse West-Europese impressionisten, de Tretjakow-galerij is beroemd om de oude iconen en biedt daarnaast een overzicht van de Russische schilderkunst tot heden. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Het is leuk om naar een concert, balletuitvoering of een opera te gaan. De aankleding alleen al is de moeite waard. Het is ook leuk om een voorstelling van het beroemde Russische circus bij te wonen.

  Restaurants in de stad hebben van alles op de kaart; de westerse keuken is ruim vertegenwoordigd. Maar specialiteiten uit de Russische boerenkeuken zijn zeker het proberen waard. De typisch lokale gerechten zijn heel smakelijk. Probeer vooral eens borsch, een geliefde soep van rode bietjes of Pelmeni, kleine gevulde deegbolletjes die in water of bouillon gekookt zijn.

  Vanuit Moskou vliegen we weer terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Estland, Letland en Litouwen immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 24 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  17 jul - 05 aug
  Beschikbaarheid
  8 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 12 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 19 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  07 aug - 26 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.795,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht met Austrian Airlines en Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus met airconditioning 
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Nachttrein naar Moskou inclusief overnachting
  • Hotelovernachtingen
  • Ontbijt bij alle hotelovernachtingen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Overtocht per ferry van Klaipeda naar Nida
  • Overtocht per ferry naar Saarema van Virtsu naar Kuivastu
  • Overtocht per ferry richting Talinn van Kuivastu naar Virtsu
  • Bezoek aan het kasteel van Trakai
  • Bezoek aan de Kaali krater
  • Stadswandeling Vilnius
  • Bezoek aan Heuvel der Kruisen
  • Stadswandeling Riga
  • Kanotocht over de Gaujas-rivier
  • Bezoek aan de Kaali krater
  • Stadswandeling Tallin
  • Stadswandeling Sint-Petersburg
  • Stadswandeling Moskou

  Exclusief

  Reisverzekering, visum voor Rusland, overige maaltijden, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Vilnius is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 25,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Moskou te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 35,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 23.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Deze hotels hebben geen zwembad.

  Het hotel in Nida heeft een hele centrale ligging met prachtig uitzicht over de tuinen. Het hotel op Saaremaa ligt vlak naast een kasteel. Het hotel in Moskou is een modern gebouw dat met de metro dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden ligt.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Vilnius Ecotel Hotel Vilnius
  Nida Jurate Hotel Nida
  Nida Nidos Banga
  Riga Hotel Tia Riga
  Riga Rija Domus
  Riga Hanza Hotel
  Gaujas NP Hotel Cesis
  Gaujas NP Hotel Tigra
  Saaremaa Hotel Staadioni
  Talinn Ibis Centre Tallinn 
  Talinn Metropol hotel Talinn
  Sint-Petersburg Admiralteyskaya hotel St. Petersburg
  Moscow Ibis Budget Oktyabrskoye Pole

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Bij deze Family reis overnacht je in de nachttrein van Sint Petersburg naar Moskou

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

  Bij deze Family reis overnacht je in de nachttrein van Sint Petersburg naar Moskou

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

  Bij deze Family reis overnacht je in de nachttrein van Sint Petersburg naar Moskou

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

  Bij deze Family reis overnacht je in de nachttrein van Sint Petersburg naar Moskou

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

  Vliegreis

  Austrian Airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Amsterdam - Wenen

   Vertrek

   07:00

   Aankomst

   08:55

  • Vlucht met

   Austrian Airlines

   Traject

   Wenen - Vilnius

   Vertrek

   10:05

   Aankomst

   12:50

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Moskou Domodedovo - München

   Vertrek

   16:15

   Aankomst

   18:25

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   München - Amsterdam

   Vertrek

   20:10

   Aankomst

   21:40


  Tijdsverschil: In de Baltische landen is het één uur later, in St.Petersburg en Moskou is het twee uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. In elk land gebruiken we een lokale bus. De wegen in de Baltische landen zijn de laatste jaren sterk verbeterd waardoor de reisdagen niet al te lang zijn. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. Van Trakai naar Nida maken we gebruik van de ferry. Vanuit Sint-Petersburg nemen we de nachttrein naar Moskou.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht met Austrian Airlines en Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus met airconditioning 
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Nachttrein naar Moskou inclusief overnachting
  • Hotelovernachtingen
  • Ontbijt bij alle hotelovernachtingen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Overtocht per ferry van Klaipeda naar Nida
  • Overtocht per ferry naar Saarema van Virtsu naar Kuivastu
  • Overtocht per ferry richting Talinn van Kuivastu naar Virtsu
  • Bezoek aan het kasteel van Trakai
  • Bezoek aan de Kaali krater
  • Stadswandeling Vilnius
  • Bezoek aan Heuvel der Kruisen
  • Stadswandeling Riga
  • Kanotocht over de Gaujas-rivier
  • Bezoek aan de Kaali krater
  • Stadswandeling Tallin
  • Stadswandeling Sint-Petersburg
  • Stadswandeling Moskou

  Excursies

  De Baltische staten en Rusland hebben voor ieder wat wils. Cultuur, natuur, avontuur je gaat het allemaal beleven. Omdat iedereen anders is krijg je bij Djoser voldoende individuele vrijheid om er allen of met het gezin op uit te trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door de Baltische Staten, Sint-Petersburg en Moskou zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • We maken een stadswandeling door Vilnius en bezichtigen onder andere de Katedros Kathedraal, Het bovenkasteel, de Pilies Gatve (voornaamste voetgangerstraat) en de Uzupis wijk, een kleine kunstenaarswijk, die zich binnen de stad tot een onafhankelijke staat heeft verklaard.
  • Bezoek aan het 14de eeuwse waterkasteel Trakai, één van de meest gefotografeerde burchten in de Baltische staten.
  • We maken een stadswandeling door de middeleeuwse Hanzestad Kaunas.
  • Bezoek en verblijf in het nationaal park Koerse Schoorwal. Het landschap bestaat uit duinen en bossen op de smalle landtong die tot aan Kaliningrad grenst.
  • We bezoeken de Heksenheuvel in Juodkrante. De vele houtsnijwerken beelden Litouwse volkslegendes of sages uit. De Litouwse houtsnijkunst en symboliek behoort tot het immateriële erfgoed van de mensheid.
  • Bezoek aan de Heuvel der Kruisen in Litouwen. Deze heuvel is in niemands bezit, waardoor iedereen kruisen kan plaatsen. Het resultaat is een chaotisch geheel van veel verschillende soorten kruisen. Katholieke pelgrims plaatsen nog steeds kruisen, het precieze aantal is niet bekend.
  • Stadswandeling door Riga met een bezoek aan onder andere de volgende highlights: De Dom, Het kasteel van Riga (het museum voor buitenlandse kunst en het Lets historisch Museum), De Drie Broeders (prachtige middeleeuwse huizen in de binnenstad), de St. Pieterskerk en de markthallen.
  • Kanotocht over de Gaujas-rivier in het Gaujas nationaal park. De schilderachtige zandsteenformaties in dit park hebben het park de bijnaam geleverd: 'Het lijflandse Zwitserland.
  • Bezoek aan de Kaali krater, een van de grootste toeganelijke meteorietinslagen van Europa.
  • Stadswandeling door Tallinn met ondere andere een bezoek aan de volgende highlights: Het 14de eeuwse stadhuis, de Raeapteek,een middeleeuwse apotheek in volle glorie, de Nlgullistekerk, De Viru-poort uit de 14de eeuw, de 3 Zusters, 3 middeleeuwse koopmanshuizen en de Alexander Nevski Kathedraal.
  • Rondleiding met Engelssprekende gids door een ondergrondse gangenstelsel daterend uit de 18de eeuw.
  • Bezoek aan het Lennusadam maritiem museum. In dit interactieve museum vind je historische schepen vliegtuigen etc. die het het Estische maritieme leven tonen.
  • Stadswandeling door Sint-Petersburg met bezoek aan highlights zoals Nevski Prospekt (de Kalverstraat van Sint Petersburg), Het Hermitage, Spasa na Kroví (Verlosser op het bloed kerk), Petropavloskaya Krepost (De Petrus en Paulusvesting, tevens het oudste deel van de stad) en de Izaakkathedraal.
  • Stadswandeling door Moskou. Je bezoekt tijdens de stadswandeling het Rode plein, het Lenin mausoleum, het Kremlin en de beroemde Basiliuskathedraal het icoon van Rusland.


  Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies geboekt worden. Onze reisbegeleider zal jullie assisteren bij het boeken van b.v. een operabezoek in Riga of in Sint-Petersburg, of fietsen over het eiland Saaremaa, het grootste eiland van Estland. De volgende optionele excursies zijn mogelijk:

  • 28 Kilometer lange fietstocht vanuit Nida naar Juodkrante met prachtige uitzichten over de Oostzee.
  • Rondleiding door Riga onder leiding van een professionele gids.
  • Bezoek aan het 17 de eeuwse Turaida kasteel in het Gaujas nationaal park.
  • 25 Kilometer lange fietstocht op Saarema van Kuressaare naar Viidumäe.
  • Bezoek aan het Kasteel en museum van Kuressaare. 
  • Excursie per boot langs de pittoreske kustlijn van Saaremaa.
  • Bezoek aan het Openluchtmuseum Rocca al Mare. Dit historische museum geeft een beeld van het leven op het Estische platteland in de periode 1750-1900.
  • Rondleiding door het Kadriorgpaleis, het barokke zomerpaleis van Peter de Grote.
  • Rondeleiding door een gerenommeerde gids of met een audio-gids door het historische centrum van Sint-Petersburg
  • Rondvaarttocht door de grachten van Sint-Petersburg. Vanuit het water heb je een prachtig zicht over de imposante herenhuizen.
  • Balletvoorstelling of opera bijwonen in het Mariinski Mikhailovsky of het Bolszoj theater.
  • Speciale kinderrondleiding in het Hermitage met een gerennomeerde gids.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
  • Visum voor Rusland; moet via Djoser/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); Kosten € 125,50 per persoon op factuur. Voor de de treinreis heeft Djoser 6 weken voor verktrek uw paspoortgegevens nodig.  

   Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de digitale visumaanvraag. Het is belangrijk dat er in je paspoort twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.
    

  Geldzaken

  In Estland, Letland en Litouwen wordt er betaald met de Euro. In Rusland wordt er betaald met  de Russische roebel (RBL) Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

  Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen, in alle plaatsen waar overnacht wordt zijn geldautomaten aanwezig.
  Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
  Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 180,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat in de meeste hotels uit een uitgebreid buffet. Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner. In de meeste plaatsen waar we verblijven is er een uitgebreide keus aan restaurants, van goedkoop tot luxe. In de grote hotels en restaurants worden o.a. de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels, alsmede lokale favorieten als Litouwse ‘zeppelins’, Ests wrattenzwijn en Russische gevulde pannenkoekjes. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

  Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Nida heeft het leidingwater overal een roestkleur en –geur, maar is verder niet gevaarlijk. In Sint-Petersburg is het drinken van kraanwater echter af te raden. Hier kun je het beste flessenwater gebruiken.

  Gezondheid

  Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


  Reizen en Covid-19

  Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Vilnius is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 25,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Moskou te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 35,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  In Noord-Oost-Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot oktober. In de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar de Baltische Staten, Sint-Petersburg en Moskou?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in goede middenklasse hotels. De Familyreis door de Baltische Staten, Sint-Petersburg en Moskou biedt een grote verscheidenheid aan cultuur en ongerepte natuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. In elk land gebruiken we een lokale bus. De wegen in de Baltische Staten zijn de laatste jaren sterk verbeterd waardoor de reisdagen niet al te lang zijn. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. Van Trakai naar Nida maken we gebruik van de ferry. Van Sint-Petersburg nemen we de nachttrein naar Moskou.
   

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In Noord-Oost-Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot en met oktober. In de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C.
   

  Hebben we een visum nodig?

  Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na dee terugreis nog een half jaar geldig is. Voor Rusland heb je een visum nodig dat door Djoser wordt geregeld via de Visumcentrale, dit vanwege de noodzakelijke groepsuitnodiging. De kosten voor het visum van Rusland zijn €125,50 per persoon en staan automatisch op de factuur. Ongeveer vijf weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de digitale visumaanvraag. Het is belangrijk dat er in je paspoort 2 lege pagina's naast elkaar vrij zijn voor het visum.

  Tevens hebben wij voor de treinreis 6 weken voor vertrek je paspoortgegevens nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De hotels op deze reis beschikken niet over een zwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen, sms'en. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat er in Rusland minder (werkende) pinautomaten zijn in Nederland. Het kan dus handig zijn om wat extra contant geld mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Interessante en gevarieerde reis. Fijn dat steden worden afgewisseld met een sportieve activiteit zoals fietsen of kanoën. Reisbegeleider en groepssfeer waren top! Een echte aanrader volgens jong en oud in ons gezin.

   Een mooie reis door de Baltische staten en Rusland. Vooral geschikt voor 12+ , gezien vele steden en cultuur. Tijdens reisdagen werd regelmatig wat ondernomen: een simpele koffiebreak tot het bezoek asn een museum of heksenbos. Aanrader om boek: "Baltische zielen" van Jan Brokken mee te nemen.

   Had hoge verwachtingen van tevoren die allemaal overtroffen werden. De reis was goed georganiseerd, de hotels comfortabel en de reisleiding vriendelijk. In Litouwen heeft de bus mij en mijn gezin speciaal naar het geboorteadres van mijn vader in Kaunas gebracht om daar te gaan kijken. Fantastisch!

   Bekijk alle reviews
   Go to top