• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Israël & Jordanië, 18 dagen

  Israël & Jordanië 18 dagen

  Israël & Jordanië zijn prima bestemmingen om met kinderen naar toe te gaan. Je hoeft niet lang te vliegen en het eten in de restaurants is goed en gevarieerd. Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen en de hotels hebben meestal een zwembad, of liggen pal aan het strand. Vooral de kinderen genieten van een overnachting in een bedoeïenenkamp. En wie wil er nu niet, in de voetsporen van Indiana Jones, de in de rotsen uitgehakte stad Petra ontdekken?

  Reisschema

  1. Amsterdam - Tel Aviv
  2. Tel Aviv
  3. Tel Aviv - Caeserea - Haifa - Akko
  4. Akko - Safed - Nazareth - Tiberias
  5. Tiberias excursie Tabgah, Capernaum en Golan Hoogvlakte
  6. Tiberias - Amman, stadstour
  7. Amman, excursie Jerash
  8. Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra
  9. Petra
  10. Petra - Wadi Rum, woestijnovernachting
  11. Wadi Rum - Aqaba
  12. Aqaba
  13. Aqaba - Eilat - Mitzpe Ramon - Avdat - Arad, overnachting in kibboets
  14. Arad - Masada - Dode Zee - Jeruzalem
  15. Jeruzalem
  16. Jeruzalem, optioneel bezoek Bethlehem
  17. Jeruzalem - Tel Aviv
  18. Tel Aviv - Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Israël en Jordanië: een bijzondere combinatie van modern en klassiek: van het cosompolitische Tel Aviv tot het heilige Jeruzalem, waarbij plaatsen uit de oudheid en de Bijbel worden bezocht, maar je ook moderne shopping malls en trendy restaurants tegenkomt. We brengen een nacht door bij de bedoeïenen in de woestijn. Een bezoek aan de bijzondere rotsstad Petra is één van de vele hoogtepunten van de reis. Ook  strandliefhebbers komen volop aan hun trekken aan de Rode Zee in Aqaba, op het strand in Tel Aviv of drijvend in de Dode Zee.

  Tel Aviv
  Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv
  Dag 2 Tel Aviv
  Dag 3 Tel Aviv - Caeserea - Haifa - Akko
  Dag 4 Akko - Nazareth - Tiberias

  Strand Tel Aviv Groespreis Djoser Junior De reis begint in de moderne, mondaine en levendige hoofdstad Tel Aviv. Wie de reis rustig wil beginnen, brengt wat tijd door op één van de heerlijke zandstranden. Ons hotel is gunstig gelegen aan het strand, dus je loopt zo van het hotel het strand op. In de ‘Witte Stad’ kun je je vergapen aan de moderne Bauhaus-architectuur uit de jaren 1930-1950. Ook de oude havenstad Jaffa met zijn typisch Arabische karakter is zeker de moeite waard of stap op de fiets naar de Karmelmarkt in de Jeministische Wijk. Ook leuk is een bezoekje aan de wijk Neve Tzedek, de oudste wijk van de stad met veel kunstenaars en terrasjes.

  De Romeinse opgravingen van Caesarea bezoeken we onderweg naar Haifa. Veroverd door Alexander de Grote, uitgebouwd door Koning Herodes, belegerd door Richard Leeuwenhart, vernietigd door de Mamelukken, weer opgebouwd en verdedigd tegen Napoleon door de Ottomaanse sultan: in Caesarea bevind je je op een kruispunt van grote beschavingen. Niet ver van Ceasarea ligt Haifa en het Karmelgebergte. Tijdens een wandeling heb je een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee en kun je een blik werpen in de grot van de profeet Elia. We rijden vervolgens door naar Akko, een fascinerende oude stad vol kruiswaarderskastelen en forten. Deze middeleeuwse vestingstad is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.  

  De volgende dag gaan we op weg naar Tiberias. We komen ook langs Megiddo, het decor van talloze veldslagen. In de Bijbel staat dat de uiteindelijke laatste grote veldslag ‘Armageddon’, bij Megiddo gestreden zal worden. We maken een stop in Nazareth, de grootste Arabische stad van het land. Deze plaats, waar Jezus zijn kinderjaren doorbracht, is een bedevaartsoord voor christenen. Je vindt hier onder andere de de kerk van de Aankondiging: de plaats waar Maria van aartsengel Gabriël te horen heeft gekregen in blije verwachting te zijn van de zoon van God. Je kunt hier door de oude straatjes rondlopen en genieten van verse vruchtensap.

  Tiberias
  Dag 5 Tiberias, excursie Tabgah, Capernaum, Golan Hoogvlakte en Safed 
  Dag 6 Tiberias - Amman, stadstour

  Straatje Israel Groepsreis Djoser JuniorIn Tiberias kun je heerlijk genieten van de stranden aan het Meer van Galilea. Neem je zwembroek mee voor het geval dat lopen op het water niet lukt! Jezus woonde een tijd lang aan het meer in Capernaum en gaf zijn discipelen, die toen nog vissers waren, les aan de oever. Voor een beeld van het hedendaagse Tiberias wandel je over de promenade en door de gezellige oude stad naar de altijd levendige vismarkt. Hoe je je dagen tijdens deze reis ook indeelt, je maakt in ieder geval kennis met de verschillende achtergronden van de lokale bevolking, niet in de laatste plaats door de vele verschillende restaurantjes, waar je kunt proeven van keukens uit allerlei windstreken. Vanzelfsprekend zijn de Arabische en Joodse keuken ruim vertegenwoordigd, maar verbaas je niet over het grote aantal Oost-Europese, Amerikaanse en Kaukasische restaurantjes. Van uitgebreide lunches tot een snelle pita shoarma of falafel, ook op dit gebied bepaal je zelf hoe je reis met Djoser Family eruitziet. Ook voor kinderen is het aanbod prima en zijn er uiteenlopende gerechten beschikbaar.

  Uiteraard mag een bezoek aan een aantal belangrijke Bijbelse plaatsen niet ontbreken. We maken daarom een excursie vanuit Tiberias naar Capernaum, het decor van vele Bijbelse taferelen zoals genoemd in het evangelie van Lucas, en naar de berg van de zaligsprekingen, waar Jezus zijn Bergrede zou hebben gehouden. We bezoeken de hoogste berg van de Golan hoogvlakte. Op de terugweg naar Tiberias stoppen we bij de Joods-orthodoxe stad Safed. Door de schilderachtige ligging hebben zich hier vele kunstenaars gevestigd. Bovendien is deze plaats de bakermat van de mystieke kaballah.

  Amman
  Dag 7 Amman, excursie Jerash
  Dag 8 Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra

  We komen aan in de Jordaanse hoofdstad Amman. Een leuke stadstour door deze Witte Stad brengt ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad, die gebouwd is op 7 heuvels. Het moderne centrum heeft een oud Romeins theater en gezellige winkelstraten waar het vooral tegen de avond heel levendig en bedrijvig wordt. Wil je je hier al in de geschiedenis verdiepen, dan is een bezoek aan het archeologisch museum en de omringende opgravingen op een van de heuvels van de stad zeker de moeite waard. Dompel je je liever onder in de sferen van 1001 nacht, dan is het zeker de moeite waard om ’s avonds een plaatsje te reserveren in restaurant Kan Zaman, dat enkele kilometers buiten de stad ligt.

  Jerash Amman Jrodanie Groepsreis Djoser JuniorVanuit Amman maken we een excursie naar Jerash. Jerash was in de Grieks-Romeinse oudheid een typische provincieplaats. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo gaaf bewaard gebleven, dat de plaats wel met Pompeii wordt vergeleken. Waan je Bianca Castafiore op het podium van het antieke theater, of gladiator in het amfitheater van deze ooit welvarende stad.

  In Madaba en op de berg Nebo ligt de nadruk op de bijbelse geschiedenis. Het wereldberoemde mozaïek van Madaba is in feite een plattegrond van Jeruzalem. Waan je in verschillende straatjes nog in de Romeinse tijd als je de prachtig gerestaureerde mozaïekvloeren van oude woonhuizen en blootgelegde fundamenten bezoekt. Vanaf de berg Nebo zag Mozes, onderweg met het volk Israels vanuit Egypte, aan de overkant van de Jordaan het beloofde land liggen. In het Franziskaner klooster dat hier ligt, zie je ook weer prachtige staaltjes mozaïekkunst. Dat je hier voornamelijk afbeeldingen van dieren vindt heeft natuurlijk alles te maken met het leven van de heilige Fransiscus.

  Het kruisvaarders kasteel van Kerak prikkelt bij iedereen de fantasie. De enorme burcht biedt, vanuit zijn hoge ongenaakbare positie, een spectaculair zicht op de wijde omgeving.

  Petra

  Dag 9 Petra
  Dag 10 Petra - Wadi Rum, kampeerovernachting in de woestijn
  Dag 11 Wadi Rum - Aqaba

  Over de spectaculaire King’s Highway rijden we naar het zuiden. Geen bocht van deze oude weg is zonder verhaal. Zo hoor je onderweg waar Jacob met de engel worstelde en dat even verderop, in het paleis van koning Herodes, Johannes de Doper werd onthoofd.

  Jordanië is beroemd om de prachtige gevarieerde woestijnlandschappen en we stoppen regelmatig voor de magnifieke uitzichten over de kloven. Die zijn soms wel een kilometer diep.

  Wereldwonder Petra Jordanie Junior GroepsreisHet geheimzinnige Petra is een hoogtepunt van de reis. Deze duizenden jaren oude stad bleef lang verborgen want ze werd gebouwd in een afgesloten dal en is slechts te voet bereikbaar via een lange, nauwe kloof. Speciaal bij zonsopkomst is het kleurenspel op de geel, roze en zelfs blauw gekleurde rotsen onvergetelijk. Als je dit ziet, begrijp je waarom Steven Spielberg Petra koos als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’.

  Dwalend door deze door de Nabateërs gebouwde stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Sommige ervan zijn gemakkelijk te bereiken, bij andere kom je pas na een aardige klauterpartij.

  Wadi Rum Kamelensafari Groepsreis Junior JordanieWe maken kennis met het echte bedoeïenenleven in de Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn. Om een indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn in dit gebied maken we hier een spectaculaire jeeptocht van twee uur. In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, brengen we hier een nacht door in een bedoeïenenkamp. Als je hier de verpletterende sterrenhemel ziet en probeert de bekendste sterrenbeelden te herkennen, is de kans groot dat je slapen zonde van de tijd vindt.

  In Wadi Rum heb je ook de kans om een ritje te maken op een dromedaris, en natuurlijk om de verlatenheid van de woestijn op je te laten inwerken. Welke indruk je ook opdoet, na afloop staat er altijd hete thee op je te wachten.

  Aqaba
  Dag 12 Aqaba
  Dag 13 Aqaba - Eilat - Mitzpe Ramon - Avdat - Arad, overnachting in kibboets
  Dag 14 Arad - Masada - Dode Zee - Jeruzalem

  Rode Zee Snorkelen Groepsreis Junior AqabaWe vervolgen deze reis met een ontspannen verblijf in Aqaba. Hier kun je heerlijk luieren aan het strand en snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld verkennen. De Rode Zee is één van de meest populaire gebieden voor snorkelaars en duikers.

  Vanuit Aqaba steken we de grens over naar Israël bij Eilat en stoppen we een stuk verderop in Mitzpe Ramon waar we een gigantische krater kunnen bekijken gelegen in het desolate landschap van de Negevwoestijn. Ook stoppen we in Avdat Nationaal Park, waar je tussen de ruïnes kunt rondstruinen. Deze plaats was vroeger een belangrijke handelspost en na Petra de belangrijkste stad van de Nabeteeërs. Ook diende Avdat als decor voor de legendarische film Jesus Christ Superstar.

  We besluiten de dag in een echte kibboets aan de rand van de woestijn nabij de moderne stad Arad te overnachten. De kibboets is ontstaan uit ideologisch oogpunt als commune waarop de grondvesten van Israël rusten, maar tegenwoordig wordt het veelal gebruikt als hotelaccommodatie.

  Dobberen in de Dode Zee Israel Rondreis Djoser JuniorIn de koelte van de vroege ochtend rijden we naar Massada, een citadel van koning Herodes op een rots bij de Dode Zee. Pas in het jaar 73 werd de citadel op de rots door de Romeinen op de Zeloten heroverd en werd Massada weer onder Romeins gezag geplaatst. Ongeveer 1000 Zeloten pleegden collectief zelfmoord. Daarmee is Massada het symbool geworden van de Joodse onverzettelijkheid. “Massada zal nooit meer vallen”. Tegenwoordig kun je ook met een kabelbaan naar boven, maar voor de echte beleving neem je natuurlijk het slangenpad dat al door de Romeinse historicus Flavius Josephus is beschreven. Eenmaal boven krijg je onder de felle zon, met uitzicht over de dorre Negevwoestijn in het zuiden en de zoute Dode Zee in het oosten een indruk van de zware omstandigheden tijdens de opstand. We reizen verder naar het laagste punt ter aarde: De Dode Zee. De Dode Zee staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Door het extreem hoge zoutgehalte is echt zwemmen in de Dode Zee niet eenvoudig, maar dobberend een boekje lezen gaat heel gemakkelijk.

  Jeruzalem
  Dag 15 Jeruzalem
  Dag 16 Jeruzalem, excursie Bethlehem
  Dag 17 Jeruzalem - Tel Aviv
  Dag 18 Tel Aviv - Amsterdam

  We komen aan het einde van de middag aan in Jeruzalem, een levendige stad waar het dagelijkse leven van de verschillende bevolkingsgroepen in de stad een open boek is. Ook hier ligt de geschiedenis op straat. Een stad als Jeruzalem verken je het best op eigen gelegenheid. Waar de een het ondergrondse gangenstelsel gaat verkennen, wil een ander eerst zijn voetsporen achterlaten op de Via Dolorosa, terwijl een derde direct de sfeer van de stad wilt opsnuiven op een van de vele markten. Natuurlijk kun je ook hier weer zelf kiezen in welk deel van stad je gaat eten.

  Jeruzalem Klaagmuur en Gouden Rotskoepel GroepsreisJeruzalem is een belangrijke stad van drie godsdiensten; islam, jodendom en christendom. Vanaf de Olijfberg heb je een prachtig zicht op Jericho, de oudste stad ter wereld. In het Israël Museum vind je de mysterieuze Dode Zee rollen, die rond 1950 in de grotten bij Qumran zijn gevonden. Andere bezienswaardigheden zijn: de dichtgemetselde Golden Gate, de Klaagmuur, het Islamic Museum, het bad van Bethseda en de Via Dolorosa.

  Voor kinderen valt er in het Israël museum veel te ontdekken. Het is het grootste museum van Israël en heeft een hele afdeling ingericht voor de jonge ontdekkingsreizigers. Je kunt er workshops volgen, spelen in het theater, leren fotograferen en zelfs beeldhouwen. Groot voordeel is dat je nergens met je vingers vanaf hoeft te blijven.

  Omdat individueel reizen naar de Palestijnse gebieden niet altijd eenvoudig is, kun je mee met een georganiseerde excursie vanuit Jeruzalem naar Bethlehem. De belangrijkste trekpleister in Beit Lechem is de geboortekerk. Bijzonder is dat de Grieks-orthodoxe, de rooms-katholieke en de Armeens-orthodoxe kerk elk een deel van dit gebouw beheren.

  Jeruzalem Groepsreis Junior IsraelTegenover de geboortekerk ligt op het Kribbeplein de oude Omarmoskee. De moskee is vernoemd naar de kalief Omar die na de verovering van Jeruzalem in 637 in Bethlehem een decreet uitvaardigde waarmee de veiligheid van de kerk en de Christelijke geestelijken gegarandeerd werd. Meer recent, in 1973, werd in Bethlehem de eerste, Christelijke, universiteit in Palestijns gebied gesticht. In Bethlehem brengen we een bezoek aan de muur die Israël en de Westbank van elkaar scheidt.

  In de loop van de middag rijden we terug naar Jeruzalem waar je je door de bus kunt laten afzetten in de moderne Jaffa straat. Je kunt er lekker uitrusten op een terrasje en gaan eten in een van de vele restaurants.

  Tel Aviv Jaffa haven Rondreis Junior IsraelVoordat we inchecken in ons hotel in Tel-Aviv bezoeken we Jaffa. Een schilderachtig havenstadje waar je heerlijk kunt ronddwalen op de vlooienmarkt. Vanaf 1880 is uit dit kleine havenplaatsje Tel Aviv ontstaan.

  De reis eindigt aan de zandstranden van Tel Aviv. Wie nog even wil winkelen moet zeker de stad in gaan. Sushirestaurants, modeketens en koffiebarretjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Je ziet jongens en meiden met grote zonnebrillen en hippe designertassen flaneren, naast traditioneel geklede mannen met keppeltjes en pijpenkrullen en het heilige boek in de hand. Na een laatste nacht in deze moderne stad, vliegen we weer terug naar Amsterdam.
   
  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Binnen de steden is het in Israël en Jordanië niet moeilijk om zelf op pad te gaan. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 26 deelnemers.

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

  Inclusief

  • Vluchten met Austrian Airlines
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Lokale gids in Jordanië (tot aan Aqaba)
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt en meestal met een zwembad
  • Overnachting in Tel Aviv in een hotel aan het strand
  • Bezoek aan de Romeinse opgravingen in Caeserea
  • Bezoek aan de havenstad Haifa
  • Bezoek aan Nazareth
  • Excursie bij het meer van Galilea over de Golan Hoogvlakte naar Tabgah, Capernaum en Safed
  • Stadstour in Amman
  • Bezoek aan de Romeinse opgravingen in Jerash
  • Spectaculaire tocht over de King's Highway
  • Bezoek aan Madaba, Mount Nebo en het kruisvaarderskasteel in Kerak
  • Bezoek aan het wereldwonder Petra
  • Overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen inclusief diner en ontbijt
  • Overnachten in een 5*-hotel in Aqaba
  • Bezoek aan Eilat, Mitzpe Ramon en Avdat
  • Overnachting in een kibboets
  • Bezoek aan Masada
  • Dobberen in de Dode Zee
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Exclusief

  Reisverzekering, facultatieve excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, grensbelasting Jordanië, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in sfeervolle middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels zijn tevens voorzien van airconditioning met uitzondering van het hotel bij Petra, waar het 's nachts wat koeler is gezien de ligging hoog in de bergen. Je kunt meestal lopend naar het centrum, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. In de woestijn bij Arad overnachten we in kibboets.

  In Aqaba verblijven we in een vijfsterren hotel met zwembad dat op loopafstand van het strand ligt. In Wadi Rum slapen we in de woestijn in een bedoeïnenkamp. Er zijn matrassen en beddengoed aanwezig.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Tel Aviv Golden Beach Hotel
  Akko Akko Beach Hotel
  Tiberias Arcadia Hotel
  Amman Mena Tyche Hotel
  Petra Petra Palace
  Wadi Rum Desert Camp
  Aqaba Double Tree Hilton Hotel
  Jeruzalem New Capitol Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij


  Tijdsverschil: In Jordanië is het één uur later, en In Israël is het twee uur later dan in Nederland.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  De reisafstanden in Israël en Jordanië zijn niet erg groot en de infrastructuur is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Zoals de tocht over de spectaculaire King’s Highway waar het landschap magnifiek is. Tijdens de rondreis beschikken we over een bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vluchten met Austrian Airlines
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Lokale gids in Jordanië (tot aan Aqaba)
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt en meestal met een zwembad
  • Overnachting in Tel Aviv in een hotel aan het strand
  • Bezoek aan de Romeinse opgravingen in Caeserea
  • Bezoek aan de havenstad Haifa
  • Bezoek aan Nazareth
  • Excursie bij het meer van Galilea over de Golan Hoogvlakte naar Tabgah, Capernaum en Safed
  • Stadstour in Amman
  • Bezoek aan de Romeinse opgravingen in Jerash
  • Spectaculaire tocht over de King's Highway
  • Bezoek aan Madaba, Mount Nebo en het kruisvaarderskasteel in Kerak
  • Bezoek aan het wereldwonder Petra
  • Overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen inclusief diner en ontbijt
  • Overnachten in een 5*-hotel in Aqaba
  • Bezoek aan Eilat, Mitzpe Ramon en Avdat
  • Overnachting in een kibboets
  • Bezoek aan Masada
  • Dobberen in de Dode Zee
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een kan geen genoeg krijgen van religieuze en Bijbelse plaatsen, terwijl een ander liever rondslentert om de lokale sfeer te proeven, of misschien liever een museum bezoekt of zich vergaapt aan de Bauhaus architectuur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Israël en Jordanië zijn de volgende excursies of stops onderweg in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea en aan de havenstad Haifa.
  • De Arabische stad Nazareth, waar Jezus zijn jeugdjaren door heeft gebracht. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gestaan toen de aartsengel haar een blijde boodschap kwam brengen.
  • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte, waar we een bezoek brengen aan Tabgah, bekend als plek waar het wonder van het brood en de vissen geschiedde, Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen. Ook bezoeken we Safed, bakermat van de mystieke kabbala.
  • Een stadstour door Amman langs de belangrijkste bezienswaardigheden Jerash, een typische provincieplaats uit de Grieks-Romeinse oudheid.
  • Op weg naar Petra kun je in Madaba het wereldberoemde mozaïek bekijken, dat eigenlijk een plattegrond is van Jeruzalem. Vanaf de top van Mount Nebo heb je een adembenemend uitzicht dat reikt tot aan 'het beloofde land' en in Kerak bezoeken we een kruisvaarderkasteel.
  • Vanuit Aqaba steken we de grens over naar Israël bij Eilat en stoppen we een stuk verderop in Mitzpe Ramon waar we een gigantische krater kunnen bekijken. Ook stoppen we in Avdat nationaal park, waar je tussen de ruïnes kunt rondstruinen.
  • Onderweg naar Jeruzalem brengen we een bezoek aan Masada en kun je dobberen in de weldadige Dode Zee.


  Ter plaatse zijn er eventueel nog meer excursies te regelen. Uiteraard kan de oude stad Petra bezocht worden, één van de zeven wereldwonderen. Een jeepsafari of kamelensafari behoort uiteraard tot de mogelijkheden tijdens ons verblijf in Wadi Rum.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Israël/Jordanië nog minimaal een half jaar geldig is.
  • Groepsvisum voor Jordanië, wordt door Djoser verzorgd.

  Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlisch autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

  Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.


   

  Geldzaken

  In Israël wordt er betaald met de Israëlische Shekel en in Jordanië wordt er betaald met de Jordaanse dinar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. In Jordanië accepteren niet alle automaten Nederlandse bankpassen.

  Contant geld (euro’s) hoef je eigenlijk alleen voor noodgevallen bij je te hebben.
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Uitzondering hierop vormt de entreeprijs voor Petra in Jordanië, die 50 Jordaanse dinar bedraagt.

  Het is in Israël en Jordanië gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald.

  Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, opgraving of burcht bezoekt. Kinderkorting geldt vaak voor kinderen onder de 10.
   

  Maaltijden

  Alle ontbijten zijn tijdens deze reis inbegrepen. Het diner tijdens de kampeerovernachting in Wadi Rum is ook bij de reissom inbegrepen, maar alle overige maaltijden zijn exclusief. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten.

  Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël en Jordanië is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

  In de restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om een omelet of de typisch Arabische linzensoep. Jordanië is een overwegend islamitisch land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.
   

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A


  In deze landen komt geen gele koorts voor. Echter, als men vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie tegen gele koorts verplicht.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Israël
  Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Jordanië
  De gehele streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen. De temperaturen verschillen sterk per regio. Dit geldt ook voor de Jordaanse stad Aqaba aan de Rode Zee, waar het overigens het gehele jaar warmer is dan in de hoofdstad Amman. Aan de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. In Petra koelt het dan flink af, dus neem in deze periode warme kleren mee.
   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring, en affiniteit met kinderen geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze Family-reizen. Een uitgebreide training legt hiervoor de basis.

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. In Jordanië is een lokale gids aanwezig tot aan Aqaba. Hij zorgt samen met de lokale reisbegeleider voor een soepel verloop van de reis. Mocht u ter plaatse meer willen weten van een bepaalde bezienswaardigheid, dan kunt je eventueel nog lokaal een gids inhuren.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Israël en Jordanië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Israël en Jordanië is voor kinderen een prachtige ervaring, waarbij de overnachting in de woestijn als een van de hoogtepunten wordt gezien. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De reisafstanden in Israël en Jordanië zijn niet erg groot en de infrastructuur is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Zoals de tocht over de spectaculaire King’s Highway waar het landschap magnifiek is. Tijdens de rondreis beschikken we over een bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Israël
  De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Jordanië
  De gehele streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, waarbij de zomers warm tot heet en de winters koel zijn. De temperaturen verschillen sterk per regio. Dit geldt ook voor de Jordaanse stad Aqaba aan de Rode Zee, waar het overigens het hele jaar warmer is dan in de hoofdstad Amman. Aan de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. Waar de zomerse temperatuur oploopt tot zo'n 40°C kan het in de winter 's nachts koud zijn in de woestijn.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor de reis naar Jordanië wordt een groepsvisum geregeld. Hiervoor heeft Djoser na boeking de paspoortgegevens nodig. Voor het regelen van deze visa worden de kosten op de factuur in rekening gebracht (€ 12,- per persoon).

  Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlisch autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.
   
  Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Boek je alleen een landarrangement dan moet je zelf voor vertrek een visum aanvragen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels op deze reis beschikken over een zwembad, met uitzondering van de overnachting in Arad, waar we overnachten in een Kibboets.  Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar TripAdvisor.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. 

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Jordanië en Israël zijn overwegend islamitisch en zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. Voor kinderen geldt dit in mindere mate.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. Daarnaast koelt het In de winter (oktober-april) 's avonds in de woestijn flink af en heb je naast zomerkleren voor overdag ook warme kleren nodig.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Het leven is een aaneenschakeling van ervaringen die je als gezin deelt. Deze reis vormt de overtreffende trap als je familie geïnteresseerd is in klassieke oudheid. De juiste mix van rustmomenten, strand, begeleiding (Sjoerd) en bezoeken aan Caesarea, Petra, Jerash, Bethlehem en Jeruzalem

   Het was een geweldige reis. Leuke groep, leuke en goede reisbegeleider die altijd handige tips had. Mooie ervaringen opgedaan, en veel moois gezien. Heel gevarieerde reis. Onze toppers: Petra, Jerusalem en Wadi-Rum. Veel plezier iedereen die de reis nog gaat doen. Wij kunnen hem zeker aanbevelen.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top