• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Suriname & Curaçao, 23 dagen

  Suriname & Curaçao 23 dagen

  De KLM brengt je naar Paramaribo waar je in je eigen taal met de lokale bevolking kunt praten. We varen stroomopwaarts de Surinamerivier over en lopen tussen woudreuzen in Brownsberg. We maken daar kennis met de cultuur van de Marrons waar we te gast zijn.

  Vanuit Boven-Suriname rijden we weer terug naar Paramaribo waar we de fiets pakken en een oude suikerplantage bezoeken. We lunchen bij het kindertehuis Leliëndaal en speuren naar zoetwaterdolfijnen in de Marowijnerivier op weg naar Galibi. Je sluit je vakantie af op Curaçao waar je kunt genieten van een heerlijke strandafsluiting.
   

  Reisschema

  1. Amsterdam - Paramaribo
  2. Paramaribo
  3. Paramaribo - Domburg - Overbridge
  4. Overbridge, bezoek Jodensavanne, Redi Doti
  5. Overbridge - Powakka - Brownsberg, bezoek Leo en Irenewatervallen
  6. Brownsberg, bezoek Witi Kreek - Brokopondo stuwmeer
  7. Brokopondo stuwmeer, wandeling Mazaroni top
  8. Brokopondo stuwmeer, boottocht Baboen eiland
  9. Brokopondo stuwmeer - Boven-Suriname
  10. Boven-Suriname, bezoek dorp Pokigron, Duwatra, Bekijokondre
  11. Boven-Suriname
  12. Boven-Suriname - Paramaribo
  13. Paramaribo - Galibi
  14. Galibi, bezoek schidpaddenstrand
  15. Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo
  16. Paramaribo, dolfijnentour
  17. Paramaribo, optionele tour naar de 'Peperpot' plantage
  18. Paramaribo - vlucht naar Curaçao
  19. Curaçao
  20. Curaçao
  21. Curaçao
  22. Curaçao - Amsterdam
  23. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Hoewel Suriname nog vrij  onbekend is, heeft deze mooie bestemming veel te bieden. Prachtige ongerepte jungle, een heerlijk klimaat en de gezellige kleurrijke hoofdstad Paramaribo. We vliegen naar Curaçao voor een heerlijk ontspannen afsluiting van je avontuurlijke reis. Welkom in Suriname, of Switi Sranan, zoals de inwoners hun land zelf noemen en welkom op tropisch Curaçao.

  Paramaribo
  Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
  Dag 2 Paramaribo
  Dag 3 Paramaribo
  Dag 4 Paramaribo - Overbridge

  Paramaribo Suriname Djoser De rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Paramaribo duurt ongeveer 9 uur. We vliegen met de KLM. Zodra je het vliegtuig uitstapt, merk je dat de Surinamers een stuk minder gespannen zijn dan de Nederlanders. Het leven heeft hier duidelijk een rustiger ritme waaraan we moeten wennen. In Suriname leven veel verschillende culturen, zoals Creolen, Hindoestanen, Indianen en Chinezen, in harmonie met elkaar. Dit is in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, het beste merkbaar. Hier grenst de moskee gebroederlijk naast een synagoge en tref je op de groenten- en fruitmarkt verschillende bevolkingsgroepen.
  Ook de Nederlandse invloeden ontgaan je niet tijdens je reis. Bijna alle straten hebben Nederlandse namen en er wordt door de bevolking nog volop Nederlands gesproken.

  De dag na je aankomst nemen we de tijd om in het rustige ritme van de Surinamers te komen en om aan de temperaturen te wennen. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad waar we meerdere malen tijdens de reis terug zullen keren. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant waaraan een aantal fraaie houten herenhuizen gelegen zijn. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de brug over de Surinamerivier en het wrak van het Duitse vrachtschip Goslar. Hier vandaan is het niet ver lopen naar de Kleine Waterstraat waar het statige Fort Zeelandia zich bevindt. In het fort huist tegenwoordig een museum. De aangrenzende officierswoningen en het door twee kanonnen geflankeerde standbeeld van koningin Wilhelmina of een bezoek aan de kathedraal, het hoogste houten gebouw van het Caraibisch gebied, zijn tevens je aandacht waard.

  Boottocht Kids Suriname Djoser De volgende dag rijden we met de bus naar Domburg, een Javaans dorpje met een kleine markt waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen. Hier stappen we op de boot voor een tocht op de Surinamerivier te maken. Achter de markt vind je een winkel voor je laatste inkopen voor in de jungle. We meren af in Overbridge waar je heerlijk kunt zwemmen in de rivier.

  De volgende dag bezoeken we de nabijgelegen Jodensavanne. Dit is een voormalige woonplaats van joden aan de Cassiporakreek. We kunnen hier de overblijfselen van de synagoge bekijken. De ruïnes van dit gebedshuis en de graven van joden en slaven liggen mooi tussen de bomen in de jungle. In het indianendorpje Redi Doti verstoort onze komst de rust en komen de kinderen nieuwsgierig kijken. Terug in Overbridge kan je nog even een duik nemen.

  Brownsberg en Brokopondomeer
  Dag 5 Overbridge
  Dag 6 Overbridge –Powakka - Brownsberg, bezoek Leo en Irene watervallen
  Dag 7 Brownsberg, bezoek Witi Kreek - Schiereiland in Brokopondomeer
  Dag 8 Schiereiland in Brokopondomeer , wandeling Mazaroni top
  Dag 9 Schiereiland in Brokopondomeer, boottocht Baboen eilland
  Dag 10 Schiereiland in Brokopondomeer – Boven Suriname

  Vanuit Overbridge rijden we via Powakka naar Brownsberg. Dit grote natuurpark is grotendeels bedekt door tropisch regenwoud. Tijdens de wandeling attendeert de gids ons op de verschillende bijzondere planten, mooie vlinders en felgekleurde kikkers. Een bezoek aan de Leo en Irene watervallen mag niet ontbreken. Bij thuiskomst kunnen we aan het avondeten en kan je genieten van het prachtige uitzicht op het Brokoponomeer.

  Brokoponomeer Suriname Djoser We verblijven drie nachten op het Brokopondomeer. Het meer is zo’n veertig jaar geleden ontstaan toen een dam werd aangelegd. Nog altijd steken veel boomstammen en takken fier boven het water uit als bewijs van de goede kwaliteit van het hardhout. Voordat we naar onze accommodatie in het Stuwmeer gebied gaan, brengen we nog een bezoek aan de stuwdam die in de jaren '70 is gebouwd om waterenergie op te wekken. Vervolgens bezoeken we de omliggende dorpen, wellicht kan er een potje voetbal worden gespeeld met de lokale bevoking. 

  Boven - Suriname
  Dag 11 Boven-Suriname, bezoek dorp Pokigron, Duwatra, Bekijokondre
  Dag 12 Boven-Suriname
  Dag 13 Boven-Suriname - Paramaribo

  Locals Suriname Djoser Junior Met de bus dalen we over een modderige weg af van de Brownsberg. We laden onze bagage en uitrusting in bij Atjoni voor een tocht door het gebied van de Marrons. Hier wachten ons de korjalen op die ons naar het gebied van de Saramakaner brengen. De Marrons ontvluchtten ooit met gevaar voor eigen leven de wrede slavernij op de plantages. Weglopen van de plantages was een harde strijd met het onbekende dichte regenwoud. De straffen die op het weglopen stonden waren zwaar. De weggelopen slaven verborgen zich dan ook diep in het binnenland, achter de krachtige stroomversnellingen. Hier stichtten zij dorpen waar zij hun oorspronkelijke Afrikaanse cultuur grotendeels behielden. De volgende dag gaan we de rivier op naar de brede stroomversnelling Sinaasappelwaterval genaamd. In de avond sluiten we ons verblijf af met een traditionele dansavond, waar jong en oud hun behendige danskunsten tonen en voor de toeschouwers enkele gouden tips meegeven.


  Galibi
  Dag 14 Paramaribo – Galibi
  Dag 15 Galibi, bezoek zeeschildpadden

  Na ons verblijf in Boven-Suriname is het goed vertoeven in Paramaribo. Je kan hier een dagje luierend doorbrengen en verder rondkijken in de stad of een optionele fietstocht maken door het plantagegebied van de Commewijne-rivier. Bij deze ontspannen tocht kan je per bootje de Suriname-rivier oversteken en fietsen over het rustige platteland. Je kan onder andere de ruïne van de suikerplantage Mariënburg bezoeken. Deze fabriek opende in 1882 haar deuren zodat de omliggende plantages verzekerd waren van de afname van hun suikerriet. Nadat de vraag naar suikerriet in de jaren zestig daalde kwam de fabriek in grote moeilijkheden. Begin jaren tachtig werd Mariënburg uiteindelijk gesloten. Langzaamaan neemt het oerwoud weer bezit van de fabriek. Ook lunchen we in een traditioneel restaurant. Een Warung, zoals de Surinamers dat noemen.

  Na een overnachting in Paramaribo reizen we naar het oosten van Suriname. In Albina varen we over de brede Marowijnerivier naar Galibi. Tijdens ons verblijf in Galibi maken we kennis met de cultuur van de Cariben-indianen. We bezoeken het indianendorp Langamankondre en organiseren een nachtelijk strandbezoek om de zeeschildpadden te bekijken die hier hun eieren komen leggen.

  Paramaribo
  Dag 16 Galibi – bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo
  Dag 17 Paramaribo, optionele fietstocht langs plantages
  Dag 18 Paramaribo – Curaçao
  Dag 19 Curaçao
  Dag 20 Curaçao
  Dag 21 Curaçao
  Dag 22 Curaçao - Amsterdam
  Dag 23 aankomst Amsterdam

  Curacao Strand Djoser We reizen terug naar Paramaribo en de laatste nachten in dit land verblijven we in wederom in ons comfortabel hotel waar je een lekkere duik kunt nemen in het zwembad of heerlijk kunt relaxen in de tuin. We maken een twee uur durende dolfijnentour en gaan op zoek naar dartelende en springende dolfijnen. Je kunt ook deelnemen aan een facultatieve excursie. Zo kun je de fijne kneepjes van het pottenbakken leren of een kijkje nemen in de vlindertuin. Met pijn in het hart nemen we afscheid van Switi Sranan en vliegen we naar het tropische Curaçao. In ons hotel aan het strand kom je even bij van alle indrukken van de afgelopen weken. Neem een duik in het heldere blauwe water of droom weg onder een wuivende palmboom op het witte strand. Wil je liever het eiland ontdekken, breng dan zeker een bezoek aan de hoofdstad Willemstad. Deze stad bezit historische rijkdom afgewisseld met kleurrijke huizen, gezellige terrasjes en een wonderschone baai. Zoek je liever de diepte op, dan zit je ook goed op Curaçao. Met zijn vele duikscholen en snorkelplekken is het eiland zeer geschikt om de wonderen van de onderwaterwereld te ontdekken. Op het vliegveld staat het KLM-vliegtuig weer klaar om ons rechtstreeks terug te brengen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Suriname en Curaçao immers het beste kennen. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 20 personen; de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  16 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  20 jul - 11 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  25 jul - 16 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  01 aug - 23 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi
   t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen volgens programma
  • Boottocht naar Overbridge
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen eiland
  • Excursie naar de Leo en Irene waterval
  • Wandeling door het indianen dorp "Redi Doti
  • Wandeling naar een dorpje van de Marrons
  • Vlucht naar Curaçao
  • Verblijf in Willemstad met zwembad en privé strand (Curaçao) 
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Verzekeringen, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.
   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Paramaribo verblijven we in het Eco Resort Inn met een prachtige tuin net zwembad. Het hotel ligt even buiten het centrum, maar met een korte wandeling is zijn de winkels en boulevards binnen handbereik.

  De overnachtingen in het binnenland zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties, zoals in Brownsberg. Daarnaast verblijven we, bijvoorbeeld in Boven-Suriname in karakteristieke tweepersoons hutten, waarbij je het sanitair deelt met de medereisgenoten. Alle accommodaties in het binnenland zijn dus zeer eenvoudig en geven je het gevoel dat je midden in de jungle verblijft. Verwacht dus geen luxe. 

  Op Curaçao overnacht je in een hotel, gelegen aan zee met een privé strand en een zwembad. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van Willemstad. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Paramaribo Eco Resort Inn
  Overbridge Overbridge River Lodge

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Paramaribo

   Vertrek

   11:15

   Aankomst

   15:15

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Curaçao - Amsterdam

   Vertrek

   14:35

   Aankomst

   05:50*

  * aankomst volgende dag


  In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger. Het tijdsverschil met Curaçao bedraagt in de zomer 6 uur.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de reis door Suriname maken wij gebruik van onze eigen bus. Houd er rekening mee, dat de wegen in Suriname niet overal geasfalteerd zijn. Omdat we gebruik maken van eigen bussen, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. 

  We maken ook gebruik van een korjaal. Dit is een met de hand uitgeholde boomstam waar we tijdens deze reis gebruik van maken.

  Op Curaçao maken we alleen gebruik van een transfer van en naar de luchthaven. Omdat je zelf mag bepalen aan welke excursies je deelneemt, is het vervoer afhankelijk van je excursie. We hebben dus geen eigen bus zoals we in Suriname wel hebben.
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi
   t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen volgens programma
  • Boottocht naar Overbridge
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen eiland
  • Excursie naar de Leo en Irene waterval
  • Wandeling door het indianen dorp "Redi Doti
  • Wandeling naar een dorpje van de Marrons
  • Vlucht naar Curaçao
  • Verblijf in Willemstad met zwembad en privé strand (Curaçao) 
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant en het dagelijks leven gade te slaan. Een fietstocht over het platteland of per boot de Suriname rivier oversteken is zeker de moeite waard. Op Curaçao kun je heerlijk relaxen bij het zwembad of de prachtige onderwaterwereld ontdekken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
   
  Tijdens deze reis door Suriname en Curaçao zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling door Paramaribo, we bezoeken hier het historisch gedeelte van de stad.
  • Het binnenland; het entree voor Overbridge, Brownsberg, Brokopondo stuwmeer en Boven Suriname.
  • We brengen een bezoek aan de Leo en Irene
  • Bezoek Jodensavanne, Redi Doti, Cassipora,
  • Bezoek Witi Kreek
  • Boottocht Baboen eiland
  • Bezoek zeeschildpadden


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:  

  • Met de boot varen we naar Jodensavanne, een ruïne van een Joodse synagoge.
  • optionele fietstocht naar Commewijne en kindertehuis
  • Duik en snorkel mogelijkheden

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Curaçao nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Toeristenkaart: de toeristenkaart is verkrijgbaar gedurende de openingstijden bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van de check-in balie 28-31 in hal 3 de kosten zijn € 30 p.p. of bij aankomst op de luchthaven van J A Pengel, dit is echter niet aan te raden ivm de lange wachtrijen. U ontvangt de toeristenkaart op vertoon van uw retourticket. De toeristenkaart is geldig voor 90 dagen en kan voor één binnenkomst gebruikt worden. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf na te gaan wat de voorwaarden zijn.

   Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van een toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt.
   Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden - , een kopie van het trouwboekje, etc. Meer informatie hierover vindt u op uw "Mijn Djoser" pagina onder reisdocumenten.

  Geldzaken

  In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar en op Curaçao met de Nederlands-Antilliaanse gulden. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: In Suriname uitsluitend mogelijk in Paramaribo. Op Curaçao kun je bijna overal pinnen.
  Contant: Surinaamse dollars, Nederlands-Antilliaanse gulden en de US Dollar (op Curaçao)
  Creditcards: worden in Paramaribo geaccepteerd. Je kunt met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen. Op Curaçao worden de belangrijkste credit cards zoals American Express, Visa en Eurocard/Mastercard vrijwel overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.
  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  De maaltijden tijdens het verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,- zijn bij de prijs inbegrepen. Onze eigen kokkin zal met de groep meereizen en heerlijke maaltijden bereiden.

  Surinaamse Roti restaurantjes hebben inmiddels in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Doorsnee Surinaamse gerechten bestaan echter voornamelijk uit rijst geserveerd met kip of vis. Veelal worden deze gerechten begeleid met lokale bladgroenten of kool.

  Fruit is in Suriname overal verkrijgbaar. Mango’s, bananen, passievruchten (markoesa) en citrusvruchten zoals reusachtige pompelmoezen worden overal op straat verkocht. Lekkere snacks zijn bakbananen met pindasaus of teloh, als frites gebakken cassave.

  Naast verschillende verse vruchtensappen vind je in Suriname de bekende frisdrankmerken als Coca Cola, Sprite en Fanta. In sommige gevallen wordt dit vanuit het flesje overgeheveld naar een plastic zak. Mineraalwater, afkomstig uit bronnen uit het Amazonebekken, is in de meeste winkels te koop. Populair is het onder andere in liter flessen verkrijgbare Parbobier. Borgoe, een lokale bruine rum vormt een goede begeleider van een kopje koffie in de avonduren.

  De maaltijden tijdens het verblijf op Curacao zijn niet inbegrepen. Met haar mengeling van meer dan 50 culturen is de Curaçaose tafel net zo gevarieerd als haar inwoners. Omdat het meeste voedsel geïmporteerd wordt, kun op je het tropische eiland genieten van een keur aan internationale gerechten met een Curaçaos tintje. Proef de creoolse, Indonesische,  Spaanse en zelfs Nederlandse gerechten en de uitgebreide variëteit in smaken. Er zijn genoeg restaurants met zeer diverse keuken: voor ieder wat wils!

  Een goede plek waar je kunt kennismaken met de authentieke keuken van Curaçao, is de beroemde oude markt: Marshe Bieuw. De hygiëne wordt er in acht genomen, het eten is heerlijk en de porties zijn ruim. Ook de kleinsten kunnen hier lekker smullen!
   

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten 

  Je dient het gele vaccinatieboekje mee te nemen, waarin staat dat je ingeënt bent tegen gele koorts.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft derhalve een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is, met dagtemperaturen tussen 25º en 30º C. De regentijd valt in de periode november tot en met januari en in de maanden mei, juni en juli. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien en bewolkt weer. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. In de nacht kan het flink afkoelen. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.

  Curaçao is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Aruba en Bonaire de Benedenwindse Eilanden. De temperaturen zijn gedurende het jaar relatief constant. Variërend van gemiddeld 29º C in Januari tot 32º C in Juli. De droge periode duurt van februari tot en met augustus.

  Reisbegeleiding en gidsen

  De groep wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider t/m dag 18, in dienst van ons agentschap in Suriname. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Paramaribo op en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale Indiaanse gids.

  De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Suriname kunnen ze veel vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding en onze agent in Paramaribo terecht. Er gaat geen begeleiding mee naar Curaçao

  FAQ

  Van welke accommodaties maken we gebruik in Suriname en op Curaçao?

  In Paramaribo overnacht je in een comfortabel hotel met eigen faciliteiten op de kamer, een zwembad en een mooie tuin. Alle andere overnachtingen zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties (zoals op Brownsberg en Galibi) of karakteristieke tweepersoonshutten (Boven-Suriname) waarbij je het sanitair deelt met je reisgenoten. Soms is wassen in de rivier de enige mogelijkheid. Verwacht dus in het binnenland van Suriname geen luxe. Op Curaçao verblijft u in een middenklasse hotel aan zee, vlak bij de hoofdstad Willemstad.
   

  Van welke accommodaties maken we gebruik in Suriname en op Curaçao?

  In Paramaribo overnacht je in een comfortabel hotel met eigen faciliteiten op de kamer, een zwembad en een mooie tuin. Alle andere overnachtingen zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties (zoals op Brownsberg en Galibi) of karakteristieke tweepersoonshutten (Boven-Suriname) waarbij je het sanitair deelt met je reisgenoten. Soms is wassen in de rivier de enige mogelijkheid. Verwacht dus in het binnenland van Suriname geen luxe. Op Curaçao verblijft u in een middenklasse hotel aan zee, vlak bij de hoofdstad Willemstad.
   

  Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De accommodatie waar Djoser gebruik van maakt in Suriname en op Curaçao beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. Als er geen driepersoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer.
   

  Hoe reizen we door Suriname en Curaçao?

  Bij deze reis vlieg je rechtstreeks met de KLM van Amsterdam naar Paramaribo. We gebruiken lokaal gehuurde bussen. Houd er rekening mee dat de meeste wegen in Suriname niet geasfalteerd zijn, wat de gemiddelde reisduur relatief lang maakt. We maken in het binnenland gebruik van korjalen, typisch Surinaamse houten kano’s, voorzien van buitenboordmotor. Vanuit Paramaribo kan je een fietstocht maken naar het plantagegebied aan de Commewijnerivier. Op Curaçao maken we gebruik van het lokale vervoer ter plekke.
   

  Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

  De groep wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider t/m dag 18, in dienst van ons agentschap in Suriname. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Paramaribo op en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale Indiaanse gids.

  De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Suriname kunnen ze veel vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding en onze agent in Paramaribo terecht. Er gaat geen begeleiding mee naar Curaçao 

  Waarom kiest Djoser voor een Family-reis in Suriname en Curacao?

  Suriname is een erg geschikte bestemming voor reizen met kinderen. De bevolking is er vriendelijk en spreekt meestal Nederlands. Daarnaast is er veel te zien en te beleven in Suriname. Tijdens de reis kom je in de hoofdstad Paramaribo en maak je kennis met de binnenlanden van Suriname. Om toch even heerlijk aan het strand af te sluiten, reizen we naar een tropisch eiland waar ook Nederlandse invloeden te vinden zijn. Een perfecte strandafsluiting in stijl!
  Hoe worden de maaltijden geregeld tijdens het verblijf in het binnenland van Suriname?
  In verband met het geïsoleerde karakter van de accommodaties in het binnenland is er tijdens deze reis een bedrag voor maaltijden ingesteld. Tijdens de reis, met uitzondering van Paramaribo de overnachtingen in Paramaribo krijg je drie maaltijden per dag. Ook krijg je koffie, thee, siroop of water.
   

  Wat is de beste reistijd?

  Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is, met dagtemperaturen tussen 25º en 30º C. De regentijd valt in de periode november tot en met januari en in de maanden mei, juni en juli. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. In de nacht kan het flink afkoelen zodat je makkelijk de slaap kan vatten. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.
  Curaçao is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Aruba en Bonaire de Benedenwindse Eilanden. De temperaturen zijn gedurende het jaar relatief constant. Variërend van gemiddeld 29º C in Januari tot 32º C in Juli. De droge periode duurt van feburari tot en met augustus.
   

  Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Suriname?

  Alleen in Paramaribo kun je pinnen. Wel kun je met Visa en Mastercard bij banken geld opnemen. Je kunt voor je persoonlijke uitgaven het beste contante euro’s meenemen. In wisselkantoortjes kun je hiermee ook ’s avonds en in het weekend eenvoudig wisselen. Ook bruikbaar, maar lastig in te wisselen zijn reischeques, die zijn verzekerd tegen verlies en diefstal.
  Op Curaçao is pinnen vrijwel overal mogelijk. Ook de bekende credit cards worden over geaccepteerd.
   

  Welke bagage is handig om mee te nemen?

  Suriname en Curaçao kennen het hele jaar door temperaturen tussen 20° en 35°C. De regenperiode is van november tot januari, maar in dit tropische land kan er het hele jaar door neerslag vallen, meestal in de vorm van hevige buien. Neem dan ook zeker regenkleding mee. We adviseren om luchtige katoenen kleding, goede wandelschoenen, laken of lakenzak, waterschoenen of slippers (handig tijdens boottochtjes), handdoeken en zwemkleding mee te nemen. Het is handig een dagrugzakje mee te nemen voor onderweg om water, camera en eventueel een verrekijker in op te bergen. Pak ook wat warme kleding (trui, spijkerbroek) in. Overigens is het handig om je bagage op te splitsen in twee delen. Tijdens je verblijf in het binnenland kan dan een deel van bagage achterblijven in Paramaribo. Meer tips voor bagage ontvang je ongeveer drie weken voor vertrek.
   

  Heb ik een visum nodig voor Suriname?

  Toeristenkaart: de toeristenkaart is verkrijgbaar gedurende de openingstijden bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van de check-in balie 28-31 in hal 3 de kosten zijn € 30 p.p. of bij aankomst op de luchthaven van J A Pengel, dit is echter niet aan te raden ivm de lange wachtrijen. U ontvangt de toeristenkaart op vertoon van uw retourticket. De toeristenkaart is geldig voor 90 dagen en kan voor één binnenkomst gebruikt worden. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf na te gaan wat de voorwaarden zijn.

  Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van een toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt.
  Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden - , een kopie van het trouwboekje, etc.

  Heb ik voor Suriname vaccinaties nodig?

  Voor de reis naar Suriname en Curaçao worden vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts aangeraden. Ook is het verstandig om malariatabletten te slikken. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Inlichtingen zijn tevens te verkrijgen via de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl.
   

  Wat is het voltage in Suriname en Curaçao?

  Het voltage in Suriname is: 110 volt. Op Curaçao is de netspanning 110 tot 130 volt. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse type met twee platte polen. Het is verstandig een wereldstekker mee te nemen. Houd er rekening mee dat de stroom nog wel eens uitvalt, of gedurende enkele uren niet aanwezig is.
   

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top