Bekijk de Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis van Djoser

Rondreis Alaska 21 dagen hotel/cabinreis

Natuurreis in 'The Last Frontier'

Alaska telt vijfduizend gletsjers, de hoogste berg van Noord-Amerika en meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s, zalmen en bald eagles. Tijdens deze reis overnachten we meestal in goede middenklasse hotels en motels. De overige nachten verblijf je in sfeervolle, maar eenvoudige cabins die midden in de natuur liggen. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige wildernis van Alaska. Het prachtige ruige landschap maakt de reis dan ook tot een speciale ervaring!

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 4.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis
 1. Amsterdam - Anchorage
 2. Anchorage - Talkeetna
 3. Talkeetna - Healy, Denali nationaal park
 4. Healy, Denali NP
 5. Healy - Fairbanks
 6. Fairbanks - Chena Hot Springs
 7. Chena Hot Springs - Tangle Lakes
 8. Tangle Lakes
 9. Tangle Lakes - McCarthy
 10. McCarthy, optionele excursie naar Kennecott Mine
 11. McCarthy, optioneel bezoek aan Wrangel-St. Elias nationaal park
 12. McCarthy - Thompson Pass - Valdez
 13. Valdez
 14. Valdez - Palmer
 15. Palmer - Summit Lake - Soldotna
 16. Soldotna - Homer
 17. Homer
 18. Homer
 19. Homer - Anchorage
 20. Anchorage - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Alaska wordt ook wel gezien als het laatste onontgonnen gebied op aarde. Op anderhalf miljoen vierkante kilometer wonen slechts 735.000 mensen, maar zijn er wel vijfduizend gletsjers. Je vindt er de hoogste berg van Noord-Amerika en zijn er meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s en elanden. De reis begint in Anchorage, maar al snel verruilen we de stad voor de ruige wildernis. Hoge bergen, bossen, rivieren vol met zalmen en enorme gletsjers. Voor mensen die van natuur houden, is de Alaska reis de best denkbare reis. Het programma is zo samengesteld dat je een of twee dagen vrij bent op een plek om optimaal te genieten van de natuur en de rust. Ook heb je de mogelijkheid om beren en walvissen te spotten en is er voldoende tijd voor een wandeling. Tijdens de gehele reis overnachten we in comfortabele hotels, lodges of cabins.

Een eerste indruk van Alaska, the last frontier

Dag 1 Amsterdam - Anchorage
Dag 2 Anchorage - Flattop Mountain - Willow/Talkeetna

Alaska Amerika anchorage Djoser We vliegen naar Anchorage, de grootste stad van Alaska. Door de ligging aan zee is het klimaat hier milder dan in de rest van Alaska. Gemiddeld komt de temperatuur overeen met die van Stockholm. Bij aankomst worden we gastvrij ontvangen door de lokale reisbegeleider en naar ons hotel gebracht.

De volgende dag beginnen we aan de rondreis en rijden we richting Willow/Talkeetna. We stoppen onderweg bij Chugach State Park waar we voor een prachtig uitzicht naar Flattop Mountain kunnen lopen.  

Aan het einde van de middag maken we een uitstapje naar downtown Talkeetna, een leuk dorpje met mooie houten huisjes. Talkeetna wordt vooral door bergbeklimmers gebruikt als vertrekpunt voor de beklimming van de 6.194 meter hoge Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika.

Sledehonden, vliegvissen en grizzlyberen in Denali nationaal park

Dag 3 Willow/Talkeetna - Healy, Denali nationaal park
Dag 4 Healy, bezoek aan Denali NP

Denali national park lake alaskaVanuit Willow rijden we naar Healy, dé uitvalsbasis voor het Denali nationaal park. Aangekomen in Healy kunnen we in de namiddag een sledehondendemonstratie bijwonen en er ook de hondenkennels ontdekken. Een enthousiaste verwelkoming verzekerd!

Een bezoek aan het Denali visitor center is zeker aan te raden om alles over het park te leren. Je kunt ook alvast je buskaartjes voor de komende dagen kopen gezien we namelijk twee dagen in Healy verblijven. Dit stadje ligt dichter in de buurt van de ingang en het bezoekerscentrum dan Talkeetna. Hier vandaan ben je dus snel met de bus bij de ingang van het Denali nationaal park.

Er zijn verschillende lange en korte wandelroutes door het prachtige park die geschikt zijn voor ieder niveau. In de wild stromende rivieren kun je vliegvissen op forel of raften, een helikoptervlucht maken langs Mount Denali of met een gids op zoek gaan naar beren en andere wilde dieren. Denali heeft namelijk een subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. De dagen zijn hier in de zomer erg lang: op 21 juni gaat de zon maar vier uur onder.

Ontspannen in de Chena Hot Springs

Dag 5 Healy - Fairbanks
Dag 6 Fairbanks - Chena Hot Springs

Djoser Alaska Chena Hot springWe vervolgen onze reis verder noordwaarts richting Fairbanks waar we het Pioneer Park kunnen bezoeken. Dit park toont mooi de geschiedenis van Alaska met o.a. originele huisjes, musea en tentoonstellingen. 

Chena Hot Springs is onze volgende bestemming waar je heerlijk kunt ontspannen in één van de borrelende warmwaterbaden. Vooraleer we aankomen, maken we nog een stop bij de Angel Rocks Trail. Hier is het mogelijk een korte wandeling te maken naar een prachtig uitzichtpunt tussen de bomen. In Chena Hot Springs is het Aurora Ice Museum, gebouwd van duizend ton ijs en het grootste ijsbouwwerk dat het jaar rond blijft staan, ook een bezoek waard. In het museum is het 7 graden onder nul en zie je belichte ijsbeelden. Vergeet zeker ook niet een cocktail uit een ijsglas te drinken in de Aurora Ice Bar. De omgeving van de warmwaterbronnen is bij uitstek geschikt voor een wandeling, een dagje mountainbiken of een ritje per paard.

Bergen, gletsjers en kolkende rivieren

Dag 7 Chena Hot Springs - North Pole - Tangle Lakes
Dag 8 Tangle Lakes

Alaska Northpole santa claus Djoser De volgende dag maken we een stop in North Pole, de thuisbasis van Santa Claus. Hier zijn de straatlantaarns met rood/wit lint versierd alsof het zuurstokken zijn. In het Santa Claus House kun je alvast je kerstinkopen doen terwijl het eigenlijk nog zomer is. Op een terugtelklok kun je zien hoe lang het nog duurt voordat het weer Kerst is. Ook wordt alle post van de hele wereld gericht aan de Kerstman hier bezorgd, ook al staat er geen adres op!

Vanuit North Pole reizen we verder naar Tangle Lakes. Na aankomst in de prachtige lodge kun je hier een kano huren en genieten van de rust op een van de meren. Grote kans dat je hier wilde dieren tegenkomt! De volgende dag is er een mogelijkheid om te wandelen langs de MacLaren Summit. Deze weg is de op een na hoogste weg in Alaska en voert langs prachtige vergezichten. In het seizoen is Tangle Lake ook de plek om blauwe bessen te plukken en vissen kun je natuurlijk het hele jaar door.

Terug in de tijd in McCarthy

Dag 9 Tangle Lakes - McCarthy
Dag 10 McCarthy, optionele excursie naar Kennecott Mine
Dag 11 McCarthy, optioneel bezoek aan Wrangell-St. Elias nationaal park

Vervolgens gaan we op weg naar McCarthy. Deze weg voert ons door de bergen waardoor dit gebied ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. Tijdens deze prachtige route maken we stops in de spectaculaire natuur en passeren we kolkende rivieren met smeltwater van de omringende bergketens. We maken een korte stop bij de Copper rivier en de Kuskulana spoorbrug. Aangekomen in McCarthy, een oud mijnstadje, lijkt de tijd honderd jaar te hebben stilgestaan. De hoofdstraat is nog van zand en de houten huisjes lijken uit een wildwestfilm te komen.

Kennecott Mine Alaska DjoserDe eerste vrije dag in McCarthy kun je besteden in het oude dorpje zelf of je kunt de Kennecott Mine, een oude verlaten kopermijn, bezoeken. De vervallen gebouwen zijn donkerrood geverfd omdat dit toen de goedkoopste kleur verf was. Met een gids kun je door dit spookstadje dwalen en krijg je uitleg hoe de kopermijn werkte. Daarna ben je nog een dag vrij voor een stevige wandeling door het Wrangel-St. Elias nationaal park. Wild is in het park één van de vele attracties: grizzly’s, zwarte beren, kariboes en elanden worden er vaak gezien. Je kunt er ook een gletsjerwandeling maken of een ijswand beklimmen.

Maak een boottocht door de Prince William Sound

Dag 12 McCarthy - Wortington Glacier - Keystone Canyon - Valdez
Dag 13 Valdez

alaska walvisOnderweg naar de vissershaven Valdez stoppen we bij de Keystone Canyon, vermaard om zijn watervallen, en de Worthington Glacier. We kunnen een wandeling van 1,5 kilometer maken over de morenen van de gletsjer totdat we bij het blauwe ijs aankomen. Valdez heeft een gezellige vissershaven en een mooi oud centrum. Je hebt hier een vrije dag om te genieten van de zee en de natuur. Ga een dagje zeevissen op zalm, maak een boottocht met de Lu Lu Belle door de Prince William Sound, maak een wandeling door de ruige natuur of geniet van de prachtige kust met hoge bergtoppen en tientallen gletsjers. Onderweg zie je vast zeearenden, zeeotters, papegaaiduikers en allerlei soorten zeevogels. Een helikoptervlucht over de vele gletsjers en bergtoppen behoort hier ook tot de mogelijkheden.

Ruige natuur, spectaculaire vergezichten en besneeuwde bergtoppen

Dag 14 Valdez - Palmer
Dag 15 Palmer - Soldotna

Vanuit Valdez volgen we de Glennallen Highway naar het westen. Voordat we de eindbestemming bereiken, nemen we een kijkje bij de Alyeska Pipeline. Omdat het niet mogelijk was om de 1300 km lange pijplijn ondergronds aan te leggen, is er gekozen om deze een paar meter boven de grond aan te leggen, zodat het 'wildlife' er geen hinder van ondervindt. Ons eindpunt van vandaag is Palmer. Dwars door de Alaska Mountain Range rijden we het hooggebergte in op weg naar de 1148 meter hoge Hatcher Pass. Dit is het ‘echte’ Alaska: ruige natuur, spectaculaire vergezichten en besneeuwde bergtoppen.

Independence State mine park alaska djoserDe omgeving van Hatcher Pass is vooral bekend vanwege de goudkoorts die ontstond nadat er in 1886 goud werd ontdekt. Al snel ontstond er een mijn met bijbehorend dorpje. Bij de Independence Mine werkten in 1941, het beste jaar van de mijn, 204 personen en haalden ze voor meer dan 17 miljoen dollar aan goud uit de grond! In 1953 ging de mijn helaas failliet en trokken de arbeiders weg. Sindsdien is het mijncomplex vervallen en lijkt het meer op een spookstadje. Nu is er een museum en krijg je uitleg hoe de mijn werkte. Vanaf de mijn leidt een goed begaanbaar pad over de toendra naar Gold Cord lake, een bergmeertje met voldoende plekken om te genieten van de natuur. Onderweg naar Soldotna zien we de prachtige kustlijn van de Turnagain Arm, één van de mooiste kustroutes van Noord-Amerika. Onderweg kunnen we het Alaska Wildlife Conservation Center bezoeken. In dit ruim opgezette opvangpark voor gewonde en verlaten dieren kun je zwarte beren, bruine beren, bizons, adelaars, wolven en soms zelfs een lynx tegenkomen.

Walvissen spotten in Homer

Dag 16 Soldotna - Summit Lake - Homer
Dag 17 Homer
Dag 18 Homer
Dag 19 Homer -  Anchorage
Dag 20 Anchorage - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

alaska homer havenOnderweg naar Homer maken we een stop bij Summit Lake. Dit prachtig gelegen meer biedt drinkwater voor de vele elanden en rendieren die in dit gebied verblijven. Homer, gelegen aan de Kachemak Bay, is de ideale plek om kennis te maken met de natuur van Alaska. Je kunt hier verschillende boeiende excursies boeken. Ga bijvoorbeeld een dagje zeevissen, aangezien Homer de heilbothoofdstad van de wereld is. Misschien vang je wel een van deze reusachtige platvissen. Of ga met een watervliegtuig op zoek naar bruine beren in het binnenland. Ook kun je bij rustig weer een mooie kanotocht maken langs de kustlijn. Helemaal spectaculair is het spotten van walvissen en orka’s. Deze zeezoogdieren komen in grote aantallen vlak voor de kust van Homer voor. Een andere echte highlight om te doen in Homer is beren spotten. Je kunt een volledige dagexcursie wijden aan het spotten van de bijzondere grizzly's in dit gebied.

Ga ’s avonds zeker een drankje drinken in de bekende ‘Salty Dawg Saloon’ die van binnen helemaal behangen is met beschreven dollarbiljetten.

En dan is het alweer tijd om terug te keren naar ons beginpunt van onze reis. In een rustig tempo rijden we naar Anchorage. Hier hebben we nog tijd om de laatste inkopen te doen, bijvoorbeeld bij de Ulu messenfabriek of lekker langs het water te lopen over de Tony Knowles Coastal trail. In het hotel in Anchorage regelt de gids/chauffeur de transfer naar de luchthaven voor de volgende dag (met de gratis shuttle service van het hotel) en verlaat hij de groep. De volgende dag vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij in te vullen is. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 18 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 mei - 14 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 1 deelnemer nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

15 jun - 05 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

06 jul - 26 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

27 jul - 16 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

01 sep - 21 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 mei - 13 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

14 jun - 04 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per mini-bus
 • Hotel- en cabinovernachtingen
 • 7 x ontbijt
 • Prachtig uizicht vanaf Flattop Mountain
 • Entreegeld voor Denali nationaal park
 • Bezoek aan Pioneer Park in Fairbanks
 • Ingang Chena Hot Springs
 • Bezoek aan North Pole, de woonplaats van de kerstman
 • Worthington Glacier en watervallen van Keystone Canyon
 • Independence Gold Mine Historic Park

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken voor de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.495,-.

Je bent dan gegarandeerd van privacy op alle plaatsen, behalve tijdens het verblijf bij de Tangle Lakes. Hier deel je gedurende twee nachten een kamer met een andere deelnemer. Houd er rekening mee dat de grootte en/of voorziening van de eenpersoonskamer op sommige plaatsen afwijkt van de andere kamers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Anchorage, Homer, Denali nationaal park (Healy) en Valdez verblijven we in goede middenklasse hotels die centraal gelegen zijn, op loopafstand van de restaurants en uitgaansgelegenheden. Alle kamers zijn voorzien van eigen sanitair. Gedurende zeven overnachtingen is het ontbijt inbegrepen.

De Tangle River Inn is een sfeervolle accommodatie gelegen aan de spectaculaire Denali Highway. De groep wordt onderverdeeld in 3 verschillende gebouwen. Kamers zijn hiervoor zien van een eigen toilet en wastafel, maar douches zijn hier gedeeld. In McCarthy slapen we in de McCarthy Bed and Breakfast. In deze accommodatie zijn de meeste cabins voorzien van eigen sanitair. Bij enkele kamers wordt de badkamer in overleg gedeeld.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Anchorage Ramada
Talkeetna Talkeetna Inn
Healy (Denali NP) White Moose Lodge
Chena Hot Springs Best Western Plus Chena River
Fairbanks Best Western Pioneer Park
McCarthy McCarthy Bed & Breakfast
Palmer Pioneer Motel
Homer Beluga Lake Lodge

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken voor de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.495,-.

Je bent dan gegarandeerd van privacy op alle plaatsen, behalve tijdens het verblijf bij de Tangle Lakes. Hier deel je gedurende twee nachten een kamer met een andere deelnemer. Houd er rekening mee dat de grootte en/of voorziening van de eenpersoonskamer op sommige plaatsen afwijkt van de andere kamers.

 • Ramada Inn Anchorage
 • Ramada Inn Anchorage

  De hotelkamers zijn van elle gemakken voorzien

 • Talkeetna Inn
 • Talkeetna Inn

  Diverse accommodaties liggen in de prachtige natuur

 • Talkeetna Inn kamer Alaska
 • White Moose Lodge Healy buitenkant Alaska accomodatie Djoser
 • White Moose Lodge Healy buiten Alaska accomodatie Djoser
 • Best Western Pioneer Park Fairbanks

  De bouwstijl is vaak heel Amerikaans

 • Best Western kamer Pioneer Park Fairbanks Alaska
 • McCarthy Bed and Breakfast
 • Pioneer Motel Palmer Alaska
 • Pioneer Motel kamer Palmer Alaska

  De hotelkamers zijn vaak van flink formaat

 • Beluga Inn Homer

Vliegreis

Icelandair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Amsterdam - Reykjavik

  Vertrek

  14:10

  Aankomst

  15:25

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Reykjavik - Anchorage

  Vertrek

  17:20

  Aankomst

  16:40

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Anchorage - Reykjavik

  Vertrek

  14:30

  Aankomst

  05:45

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Reykjavik - Amsterdam

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  12:55*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: In Alaska is het 10 uur vroeger dan bij ons.

Icelandair is een luchtvaartmaatschappij die gevestigd is in Reykjavik. De lijnvlucht tussen Amsterdam en Reykjavik bestaat sinds begin jaren '90. Binnen Europa kun je tegen betaling aan boord gebruikmaken van de 'food service', de drankjes zijn gratis. Onder het motto 'never get bored, on board!’ biedt Icelandair bijna 50.000 minuten aan entertainment aan.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minibus, die voorzien is van airco en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Icelandair vliegtuig
 • Alasaka vervoer bus

  Met onze bus kunnen we stoppen waar we willen

 • Alasaka vervroer bus

  We reizen met een klein gezelschap van maximaal 13 personen.

 • Alasaka vervoer bus

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per mini-bus
 • Hotel- en cabinovernachtingen
 • 7 x ontbijt
 • Prachtig uizicht vanaf Flattop Mountain
 • Entreegeld voor Denali nationaal park
 • Bezoek aan Pioneer Park in Fairbanks
 • Ingang Chena Hot Springs
 • Bezoek aan North Pole, de woonplaats van de kerstman
 • Worthington Glacier en watervallen van Keystone Canyon
 • Independence Gold Mine Historic Park

Excursies

Beer helikopter AlaskaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een leert graag meer over het lokale leven in dit onontgonnen gebied, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij de Kennecott Mine of maakt graag mooie wandeling door de prachtige natuur van Alaska. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Alaska zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Het uitzicht over het landschap van Alaska vanaf Flattop Mountain is prachtig, we strekken hier even de benen onderweg naar Talkeetna.
 • Je hebt twee volle dagen om te genieten van Denali nationaal park. Ideaal voor een mooie natuurwandeling!
 • Hondensleetochten is dé sport in Alaska; in Healy bezoeken we daarom de hondenkennels en krijgen we een professionele sleehondendemonstratie. 
 • Wil je graag eens 100 jaar terugkeren in tijd? Pioneer Park in Fairbanks is een must voor iedereen die graag wat meer te weten komt over de rijke geschiedenis van Alaska.
 • Angel Rocks Trail is de pit stop richting Chena Hot Springs, hier maken we een wandeling van 5km naar een magnifiek uitzichtpunt. 
 • De natuurlijke warmwaterbronnen van Chena Hot Springs zijn een ideale plek om even te ontspannen.
 • Waan je het gehele jaar door in kerstfeer in North Pole, de thuisbasis van Santa Claus. Hier wordt steevast ongeduldig afgetelt tot Kerst en kan je bijzonder afgestempelde postkaarten versturen!
 • We maken een wandeling naar de Worthington gletsjer waar je een prachtig uitzicht hebt over het blauwe ijs en stoppen ook bij de Keystone Canyon
 • Onderweg naar Palmer stoppen we bij de Matnuska gletsjer en zien we de Alyeska Pipeline. Hier ligt een 1300 km lange pijplijn een paar meter boven de grond zodat het 'wildlife' er geen hinder van ondervindt
 • Independence Gold Mine Historic Park, het dorpje van deze mijn ligt er vervallen bij, maar het is wel een bijzondere plaats waar je veel kunt leren over de mijngeschiedenis van Alaska. Na afloop wandelen we nog tot aan het mooie Gold Chord Lake. 


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • In Denali kan je naast verschillende hikes voor alle niveau's ook het park op een andere manier bekijken: vanop de rivier tijdens wildwaterraften of per quad. 
 • Bewonder het hele jaar door impressionante ijssculpturen in het Aurora Ice Museum.
 • Probeer zelf eens een hondensleetocht uit (moeilijker dan je denkt!) en bezoek de kennels.
 • Tangle Lake nodigt uit tot een kantocht. 
 • Ga op berentocht in Homer.
 • Een helikoptervlucht boven de gletsjer van mount McKinely biedt een unieke kijk op dit natuurwonder. 
 • 2 vrije dagen in McCarthy bieden een waaier van activiteiten: beklim de Root gletsjer, waag je aan ijsklimmen, bezoek de Kennicott Mill, raft op de Kennicott rivier, hike de Bonanza Mine Trail of maak een rondvlucht boven Wrangell St Elias nationaal park.
 • In zowel Homer als Valdez heb je de mogelijkheid om walvissen te spotten. Ook al zie je misschien niet altijd een walvis, de boottocht is alleen al de moeite waard door de prachtige kustlijn die je onderweg ziet. Tijdens een zeekajaktocht heb je misschien zelfs het geluk om heel dicht bij deze kolossen te komen. 
 • In het Alaska Wildlife Conservation Center te Soldotna worden gewonde en verlaten dieren opgevangen. Hier kun je zwarte beren, bruine beren, bizons, adelaars, wolven en soms zelfs een lynx tegenkomen.
 • Alaska is de droombestemming van sportvisliefhebbers. Je kunt op zalm vissen op een van de rivieren of in zee. De heldere beken in Denali zitten vol met verschillende soorten forel en zijn prima geschikt om te vliegvissen. Homer staat bekend als 'Heilbot Hoofdstad van de Wereld'.
 • Naast vissen op heilbot, kan je vanuit Homer ook per boot het Kejemuck National Park ontdekken.

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek.
 • Paspoort: geldig paspoort.
 • Een ESTA-formulier: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost $14,-. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade.

Geldzaken

In Alaska wordt er betaalt met Amerikaanse dollars. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen in de steden.
Contant: US dollars. 
Creditcard: wordt overal geaccepteerd, je kunt er ook bij automaten geld mee opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week. Er zijn veel optionele excursies mogelijk. Het is belangrijk rekening te houden dat de kosten hiervoor behoorlijk kunnen oplopen wanneer je meerdere excursies wenst te doen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens deze reis is 7 keer het ontbijt inbegrepen, de overige maaltijden niet. Zo kun je zelf kiezen waar en wat je wilt gaan eten. In de wat grotere stadjes zijn meerdere restaurants aanwezig, dus daar is een keuze uit verschillende restaurants. De gids weet precies waar je het lekkerst kunt eten. Als er geen restaurants in het dorpje zijn, verblijven we in ieder geval in een hotel waar een restaurant bij hoort.

Alaska staat alom bekend voor z'n heerlijke wilde zalm, king crab en heilbot die zeker het proeven waard zijn. Naast de vele vers gevangen visgerechten, kan je ook vaak rendierburger en elandsteak op de menukaart terugvinden. Probeer ook eens een eskimo ijsje!

In Homer verdient de Salty Dawg Saloon zeker een bezoekje vanwege het opvallend interieur; er kleven namelijk duizenden dollarbiljetten aan de muren en plafond. In deze stad kan je ook op woensdag en zaterdag een leuke farmers market bezoeken waar allerlei lokale producten worden verkocht. 

Gezondheid

Inentingen zijn voor Alaska niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter wel met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziektekostenverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel, stick tegen insectenbeten en een middel tegen zonnebrand.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Alaska is een uitgestrekte staat met een hele lage bevolkingsdichtheid, die zich vooral concentreert langs de zuidkust. Ter vergelijking: als Manhattan net zo dunbevolkt was als Alaska, zouden er ongeveer acht mensen op het eiland wonen! De totale bevolking, ongeveer 735.000 inwoners, kenmerkt zich door diversiteit: maar iets meer dan een kwart van de inwoners is ook in Alaska geboren. De rest is met name afkomstig van de Amerikaanse westkust, veel jonge mensen op zoek naar het avontuur.

alaska landschapSlechts 15% van de bevolking bestaat uit Inuit (Eskimo's) en andere inheemse bevolkingsgroepen. Met de cultuur van deze bevolkingsgroepen maken we tijdens de reis oppervlakkig kennis: de grootste dorpen waar de Inuit en de Athabascans wonen, liggen noordelijker dan waar deze Djoserreis komt. Vanwege de noordelijke ligging van de staat en de aanwezigheid van de poolcirkel in het noordelijke gedeelte van de staat is het in de zomer heel lang licht. Zo komen in de stad Fairbanks, nachten korter dan vier uur voor. Dit betekent dat je in het begin wellicht even moet wennen aan naar bed gaan en ook weer opstaan terwijl het volop licht is! Voordeel van de noordelijke ligging is dat we in de nazomer misschien het bekende noorderlicht te zien krijgen.

Ondanks de aanwezigheid van vele gletsjers, bergen en permafrost bodem, kan het in de zomer toch een aangename 25°C worden, zeker in het binnenland. ’s Nachts kan de temperatuur echter sterk dalen: we raden je daarom aan zeker warme kleding mee te nemen. 

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die je vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Alaska. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door Alaska?

We reizen met een eigen comfortabele minivan, die geschikt is voor maximaal 18 reizigers. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 18 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden op ’gravelroads' en kennen leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor Alaska?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage in Alaska?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in Alaska?

Wat is het tijdsverschil?

Kun je beren tegenkomen in Alaska?

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Alaska reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Prachtige reis in september met de herfstkleuren. Mede dankzij chauffeur/gids Mike en de gezellige reisgenoten een onvergetelijke vakantie geworden. Genoten van de excursies o.a. helicoptervlucht naar de beren en vluchten boven Denali en wandeling op de gletsjer. Een aanrader!

  10,0

  10,0
 • Heerlijke reis langs de hoogtepunten van Alaska. De sprakeloos makende natuur, de beren & elanden die op enkele meters langs je lopen, de Alaskanen waarmee je snel contact hebt, de soms schilderachtige accommodaties, de prima lokale gids en zijn verhalen, maken deze reis een onuitwisbare ervaring.

  9,0

  9,0
 • Één van de mooiste reizen die ik gemaakt hebt. Als je van natuur houdt dan moet je hier zeker heen. Alaska is een "land" op zich. Je kunt wandelen, vliegen, varen, fietsen etc. Genieten van de natuur, dieren en bergen. We hadden een gezellige groep en enorm enthousiaste leuke reisleider. TOPREIS!

  9,0

  9,0
 • Alaska is in een woord prachtig en door de inzet en verhalen van Mike (reisbegeleider) hebben we veel kunnen zien en mee gekregen van dit prachtige stukje USA. 3700 km genieten van bergen, vulkanen, gletsjers, meren, beren, moose, bald-eagle en nog meer aan natuur en vriendelijke inwoners.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Inclusief entreegelden Denali nationaal park
 • Verblijf bij Chena Hotsprings
 • Verblijf bij het prachtige Tangle Lakes
 • Kleine groepen van maximaal 18 personen
 • Vervoer per comfortabele minibus
 • Overnachting in middenklasse hotels en rustieke cabins midden in de natuur!
 • Deskundige lokale, Engelssprekende chauffeur / reisbegeleider

Klantwaardering

9,1

Prachtige reis in september met de herfstkleuren. Mede dankz...
Prachtige reis in september met de herfstkleuren. Mede dankzij chauffeur/gids Mike en de gezellige reisgenoten een onvergetelijke vakantie geworden. Genoten van de excursies o.a. helicoptervlucht naar de beren en vluchten boven Denali en wandeling op de gletsjer. Een aanrader!

Heiltje V. - 10,0
Heerlijke reis langs de hoogtepunten van Alaska. De sprakelo...
Heerlijke reis langs de hoogtepunten van Alaska. De sprakeloos makende natuur, de beren & elanden die op enkele meters langs je lopen, de Alaskanen waarmee je snel contact hebt, de soms schilderachtige accommodaties, de prima lokale gids en zijn verhalen, maken deze reis een onuitwisbare ervaring.

Frank H. - 9,0
Één van de mooiste reizen die ik gemaakt hebt. Als je van na...
Één van de mooiste reizen die ik gemaakt hebt. Als je van natuur houdt dan moet je hier zeker heen. Alaska is een "land" op zich. Je kunt wandelen, vliegen, varen, fietsen etc. Genieten van de natuur, dieren en bergen. We hadden een gezellige groep en enorm enthousiaste leuke reisleider. TOPREIS!

Wilfred H. - 9,0

Het weer in Alaska

Het weer in Alaska

-15°C

Terug naar boven