Alaska

Rondreis Alaska 21 dagen hotel/cabinreis

Alaska telt vijfduizend gletsjers, de hoogste berg van Noord-Amerika en meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s, zalmen en bald eagles. Tijdens deze reis overnachten we enkele nachten in goede middenklasse hotels en motels. De overige nachten verblijf je in sfeervolle, maar eenvoudige houten cabins die midden in de natuur liggen. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige wildernis van Alaska. Het prachtige ruige landschap maakt de reis dan ook tot een speciale ervaring!

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Alaska, 21 dagen hotel/cabinreis
 1. Amsterdam - Anchorage
 2. Anchorage - Talkeetna
 3. Talkeetna - Healy, Denali nationaal park
 4. Healy, Denali nationaal park
 5. Healy - Fairbanks
 6. Fairbanks - Chena Hot Springs
 7. Chena Hot Springs - Tangle Lakes
 8. Tangle Lakes
 9. Tangle Lakes - McCarthy
 10. McCarthy, optionele excursie naar Kennecott Mine
 11. McCarthy, optioneel bezoek aan Wrangel-St. Elias NP
 12. McCarthy - Thompson Pass - Valdez
 13. Valdez
 14. Valdez - Palmer
 15. Palmer - Summit Lake - Soldotna
 16. Soldotna - Homer
 17. Homer
 18. Homer
 19. Homer - Anchorage
 20. Anchorage - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Alaska wordt ook wel gezien als het laatste onontgonnen gebied op aarde. Op anderhalf miljoen vierkante kilometer wonen slechts 735.000 mensen, maar zijn er wel vijfduizend gletsjers. Je vindt er de hoogste berg van Noord-Amerika en zijn er meer dan drie miljoen meren. In de ongerepte wildernis leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten waaronder grizzly’s en elanden. De reis begint in Anchorage, maar al snel verruilen we de stad voor de ruige wildernis. Hoge bergen, bossen, rivieren vol met zalmen en enorme gletsjers. Voor mensen die van natuur houden, is de Alaska reis de best denkbare reis. Het programma is zo samengesteld dat je een of twee dagen vrij bent op een plek om optimaal te genieten van de natuur en de rust. Ook heb je de mogelijkheid om beren en walvissen te spotten en is er voldoende tijd voor een wandeling. Tijdens de gehele reis overnachten we in comfortabele hotels of  'cabins'.

Eerste indruk van Alaska

Dag 1. Amsterdam - Anchorage
Dag 2. Anchorage - Willow/Talkeetna

Alaska Amerika anchorage Djoser We vliegen naar Anchorage, de grootste stad van Alaska. Door de ligging aan zee is het klimaat hier milder dan in de rest van Alaska. Gemiddeld komt de temperatuur overeen met die van Stockholm. Bij aankomst worden we gastvrij ontvangen en naar ons hotel gebracht waar we kennismaken met de lokale reisbegeleider. De volgende dag rijden we naar Chugach State Park en kunnen we naar de Flattop Mountain lopen waar we een prachtig uitzicht hebben. We vervolgen onze weg en stoppen in Wasilla. Dit stadje is het vertrekpunt van de Iditarod, ook wel de Last Great Race genoemd. Deze sledehondenrace duurt ongeveer acht dagen en dan is er 1700 km afgelegd. Er is een museum en de mogelijkheid om zelf een sledehondentochtje te maken.

Aan het einde van de middag maken we een uitstapje naar Talkeetna, een leuk dorpje met mooie houten huisjes. Talkeetna wordt vooral door bergbeklimmers gebruikt als vertrekpunt voor de beklimming van de 6.194 meter hoge Mount McKinley, de hoogste berg van Noord-Amerika. In de taal van de lokale bevolking heet deze berg Mount Denali waarnaar het nabijgelegen natuurpark vernoemd is.

Denali nationaal park

Dag 3. Willow/Talkeetna - Healy, Denali nationaal park
Dag 4. Healy, bezoek aan Denali nationaal park

Denali national park lake alaskaVanuit Willow rijden we naar Healy, de uitvalsbasis voor het Denali nationaal park.
Aangekomen in Healy kunnen we een sledehondendemonstratie bijwonen. Een bezoek aan het Denali visitor center is aan te raden. Zo leer je alles over het Denali nationaal park en kun je alvast je buskaartjes voor de komende dagen kopen. We verblijven namelijk twee dagen in Healy, omdat dit stadje dichter in de buurt van de ingang van het park en het bezoekerscentrum ligt dan Talkeetna. Hier vandaan ben je snel met de bus bij de ingang van het Denali nationaal park. Er zijn verschillende lange en korte wandelroutes door het prachtige park die geschikt zijn voor ieder niveau. In de wild stromende rivieren kun je vliegvissen op forel, een helikoptervlucht maken langs Mount McKinley of met een gids op zoek gaan naar beren en andere wilde dieren. Bezoek ook de hondenkennel waar bijna honderd husky’s wonen.Hier krijg je ook uitleg over de geschiedenis van het sledehondenrennen, dé sport van Alaska. Denali heeft een subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. De dagen zijn hier lang: op 21 juni gaat de zon maar vier uur onder.

Ontspannen in de Chena Hotsprings

Dag 5. Healy - Nenana - Fairbanks
Dag 6. Fairbanks - Chena Hot Springs

Djoser Alaska Chena Hot springWe vervolgen onze reis verder noordwaarts en in Nenana bezoeken we het bezoekerscentrum waar je informatie krijgt over de geschiedenis van de lokale Athabascan bevolking. Ook kun je een gokje wagen in de Nenana Ice Classic. Omdat Alaska geen officiële loterij kent, kan iedereen $2 inzetten en gokken wanneer het ijs van de Nenana rivier smelt. Er wordt een zwart/witte stellage op het ijs gezet en je gokt op de datum dat deze door het ijs zakt. Het prijzengeld kan oplopen tot $300.000! Later in de middag komen we aan in Chena Hot Springs. Hier kun je heerlijk ontspannen in één van de borrelende warmwaterbaden. Ook het Aurora Ice Museum, gebouwd van duizend ton ijs en het grootste ijsbouwwerk dat het jaar rond blijft staan, is een bezoek waard. In het museum is het 7 graden onder nul en zie je prachtig uitgelichte ijsbeelden.
Alaska amerika icebars Djoser
Vergeet ook niet een koude cocktail uit een ijsglas te drinken in de Aurora Ice Bar. De omgeving van de warmwaterbronnen is bij uitstek geschikt voor een wandeling, een dagje mountainbiken of een ritje per paard. Vanuit Chena Hot Springs vertrekken we ’s middags naar Fairbanks. Je kunt wandelen in het Pioneer Park of een kijkje nemen in het Pioneer Air museum met goed gerestoreerde dubbeldekker vliegtuigen. Ga ‘s avonds zeker eten bij het Alaska Salmon Bake, een restaurant waar je onbeperkt gegrilde zalm, verse kabeljauw, een sappige steak of enorme krabbenpoten kunt eten!

Bergen, gletsjers en kolkende rivieren

Dag 7. Fairbanks - North Pole - Tangle Lakes
Dag 8. Tangle Lakes

Alaska Northpole santa claus Djoser De volgende dag maken we een stop in North Pole, de stad waar Santa Claus woont. Daar zijn de straatlantaarns met rood/wit lint versierd alsof het zuurstokken zijn. In het Santa Claus House kun je alvast je kerstinkopen doen terwijl het eigenlijk nog zomer is. Op een terugtelklok kun je zien hoe lang het nog duurt voordat het weer Kerst is. Ook wordt alle post van de hele wereld gericht aan de Kerstman hier bezorgd, ook al staat er geen adres op! Vanuit North Pole reizen we verder naar Tangle Lakes. Na aankomst in de prachtige lodge kun je hier een kano huren en genieten van de rust op een van de meren. Grote kans dat je hier wilde dieren tegenkomt! De volgende dag is er een mogelijkheid om te wandelen langs de MacLaren Summit. Deze weg is de op een na hoogste weg in Alaska en voert langs prachtige vergezichten. In het seizoen is Tangle Lake ook de plek om blauwe bessen te plukken en vissen kun je natuurlijk het hele jaar door.

McCarthy

Dag 9. Tangle Lakes - McCarthy
Dag 10. McCarthy, optionele excursie naar Kennecott Mine
Dag 11. McCarthy, optioneel bezoek aan Wrangell-St. Elias nationaal park

Vervolgens gaan we op weg naar McCarthy. Deze weg voert ons door de bergen waardoor dit gebied ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. Tijdens deze prachtige route maken we stops in de spectaculaire natuur en passeren we kolkende rivieren met smeltwater van de omringende bergketens. We maken een korte stop bij de Copper rivier en de Kuskulana spoorbrug. Aangekomen in McCarthy, een oud mijnstadje, lijkt de tijd honderd jaar te hebben stilgestaan. De hoofdstraat is nog van zand en de houten huisjes lijken uit een wildwestfilm te komen.

Kennecott Mine Alaska DjoserDe eerste vrije dag in McCarthy kun je besteden in het oude dorpje zelf of je kunt de Kennecott Mine, een oude verlaten kopermijn, bezoeken. De vervallen gebouwen zijn donkerrood geverfd omdat dit toen de goedkoopste kleur verf was. Met een gids kun je door dit spookstadje dwalen en krijg je uitleg hoe de kopermijn werkte. Daarna ben je nog een dag vrij voor een stevige wandeling door het Wrangel-St. Elias nationaal park. Wild is in het park één van de vele attracties: grizzly’s, zwarte beren, kariboes en elanden worden er vaak gezien. Je kunt er ook een gletsjerwandeling maken of een ijswand beklimmen.


De kust bij Valdez

Dag 12. McCarthy - Wortington Glacier - Keystone Canyon - Valdez
Dag 13. Valdez

alaska walvisOnderweg naar de vissershaven Valdez stoppen we bij de Keystone Canyon, vermaard om zijn watervallen, en de Worthington Glacier. We kunnen een wandeling van 1,5 kilometer maken over de morenen van de gletsjer totdat we bij het blauwe ijs aankomen. Valdez heeft een gezellige vissershaven en een mooi oud centrum. Je hebt hier een vrije dag om te genieten van de zee en de natuur. Ga een dagje zeevissen op zalm, maak een boottocht met de Lu Lu Belle door de Prince William Sound, maak een wandeling door de ruige natuur of geniet van de prachtige kust met hoge bergtoppen en tientallen gletsjers. Onderweg zie je vast zeearenden, zeeotters, papegaaiduikers en allerlei soorten zeevogels. Een helikoptervlucht over de vele gletsjers en bergtoppen behoort hier ook tot de mogelijkheden.

Glennallen Highway

Dag 14. Valdez - Palmer
Dag 15. Palmer - Soldotna

Vanuit Valdez volgen we de Glennallen Highway naar het westen. Voordat we de eindbestemming bereiken, nemen we een kijkje bij de Alyeska Pipeline. Omdat het niet mogelijk was om de 1300 km lange pijplijn ondergronds aan te leggen, is er gekozen om deze een paar meter boven de grond aan te leggen zodat het 'wildlife' er geen hinder van ondervindt. Ons eindpunt van vandaag is Palmer. Dwars door de Alaska Mountain Range rijden we het hooggebergte in op weg naar de 1148 meter hoge Hatcher Pass. Dit is het ‘echte’ Alaska: ruige natuur, spectaculaire vergezichten en besneeuwde bergtoppen.

Independence State mine park alaska djoserDe omgeving van Hatcher Pass is vooral bekend vanwege de goudkoorts die ontstond nadat er in 1886 goud werd ontdekt. Al snel ontstond er een mijn met bijbehorend dorpje. Bij de Independence Mine werkten in 1941, het beste jaar van de mijn, 204 personen en haalden ze voor meer dan 17 miljoen dollar aan goud uit de grond! In 1953 ging de mijn helaas failliet en trokken de arbeiders weg. Sindsdien is het mijncomplex vervallen en lijkt het meer op een spookstadje. Nu is er een museum en krijg je uitleg hoe de mijn werkte. Vanaf de mijn leidt een goed begaanbaar pad over de toendra naar Gold Cord lake, een bergmeertje met voldoende plekken om te genieten van de natuur. Onderweg naar Soldotna zien we de prachtige kustlijn van de Turnagain Arm, één van de mooiste kustroutes van Noord-Amerika. Onderweg kunnen we het Alaska Wildlife Conservation Center bezoeken. In dit ruim opgezette opvangpark voor gewonde en verlaten dieren kun je zwarte beren, bruine beren, bizons, adelaars, wolven en soms zelfs een lynx tegenkomen.

Walvissen spotten in Homer

Dag 16. Soldotna - Summit Lake - Homer
Dag 17. Homer
Dag 18. Homer
Dag 19. Homer -  Anchorage
Dag 20. Anchorage - Amsterdam
Dag 21. aankomst Amsterdam

alaska homer havenOnderweg naar Homer maken we een stop bij Summit Lake. Dit prachtig gelegen meer biedt drinkwater voor de vele elanden en rendieren die in dit gebied verblijven. Homer, gelegen aan de Kachemak Bay, is de ideale plek om kennis te maken met de natuur van Alaska. Je kunt hier verschillende boeiende excursies boeken. Ga bijvoorbeeld een dagje zeevissen, aangezien Homer de heilbothoofdstad van de wereld is. Misschien vang je wel een van deze reusachtige platvissen. Of ga met een watervliegtuig op zoek naar bruine beren in het binnenland. Ook kun je bij rustig weer een mooie kanotocht maken langs de kustlijn. Helemaal spectaculair is het spotten van walvissen en orka’s. Deze zeezoogdieren komen in grote aantallen vlak voor de kust van Homer voor. Een andere echte highlight om te doen in Homer is beren spotten. Je kunt een volledige dagexcursie wijden aan het spotten van de bijzondere grizzly's in dit gebied.

Ga ’s avonds zeker een drankje drinken in de bekende ‘Salty Dawg Saloon’ die van binnen helemaal behangen is met beschreven dollarbiljetten.

En dan is het alweer tijd om terug te keren naar ons beginpunt van onze reis. In een rustig tempo rijden we naar Anchorage. Hier hebben we nog tijd om de laatste inkopen te doen, bijvoorbeeld bij de Ulu messenfabriek of lekker langs het water te lopen over de Tony Knowles Coastal trail. In het hotel in Anchorage regelt de gids/chauffeur de transfer naar de luchthaven voor de volgende dag (met de gratis shuttle service van het hotel) en verlaat hij de groep. De volgende dag vliegen we ’s middags terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij in te vullen is. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid.

De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 18 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 mei - 08 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

09 jun - 29 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

07 jul - 27 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

21 jul - 10 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde

01 sep - 21 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 mei - 14 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

15 jun - 05 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per mini-bus
 • Hotel- en cabinovernachtingen
 • 7 x ontbijt
 • Entreegeld voor Denali nationaal park
 • Bezoek aan Pioneer park in Fairbanks
 • Bezoek en entreegeld van Chena hotsprings
 • Bezoek aan Northpole, de woonplaats van de kerstman

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken voor de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.395,-.

Je bent dan gegarandeerd van privacy op alle plaatsen, behalve tijdens het verblijf bij de Tangle Lakes. Hier deel je gedurende twee nachten een kamer met een andere deelnemer. Houd er rekening mee dat de grootte en/of voorziening van de eenpersoonskamer op sommige plaatsen afwijkt van de andere kamers.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €380,- 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

In Anchorage, Homer, Denali nationaal park (Healy) en Valdez verblijven we in goede middenklasse hotels die centraal gelegen zijn, op loopafstand van de restaurants. De één- en tweepersoonskamers hebben eigen sanitair.

De Tangle River Inn is een simpele en gezellige accommodatie gelegen aan de Denali Highway ter hoogte van mijl 20. 
De groep wordt onderverdeeld in 3 verschillende gebouwen. Elke kamer heeft een eigen toilet en wastafel. Elke gebouw heeft een eigen douche voor de mannen en eentje voor de vrouwen. De douche wordt dus gedeeld met 2 andere kamers uit de groep.

In McCarthy slapen we in de McCarthy Bed and Breakfast. In deze accommodatie zijn er cabins met één of met twee bedden, soms eigen sanitair en sommige kamers hebben een gedeelde badkamer. In goed overleg wordt er ter plaatse een kamerindeling gemaakt.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Anchorage

Ramada

Talkeetna

Talkeetna Inn

Healy (Denali NP)

White Moose Lodge
Chena Hot Springs Best Western Plus Chena River
Fairbanks Best Western Pioneer Park
McCarthy McCarthy Bed & Breakfast
Palmer Pioneer Motel
Homer Beluga Lake Lodge

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken voor de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.395,-.

Je bent dan gegarandeerd van privacy op alle plaatsen, behalve tijdens het verblijf bij de Tangle Lakes. Hier deel je gedurende twee nachten een kamer met een andere deelnemer. Houd er rekening mee dat de grootte en/of voorziening van de eenpersoonskamer op sommige plaatsen afwijkt van de andere kamers.

 • Ramada Inn Anchorage

 • Ramada Inn Anchorage

 • Talkeetna Inn

 • Talkeetna Inn

 • White Moose Lodge Healy buitenkant Alaska accomodatie Djoser

  White Moose Lodge Healy

 • White Moose Lodge Healy buiten Alaska accomodatie Djoser

  White Moose Lodge Healy

 • Best Western Pioneer Park Fairbanks

 • Best Western Pioneer Park Fairbanks

 • McCarthy Bed and Breakfast

 • McCarthy Bed and Breakfast

 • Beluga Inn Homer

 • Beluiga Inn Homer

Vliegreis

Icelandair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Amsterdam - Reykjavik

  Vertrek

  14:00

  Aankomst

  15:10

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Reykjavik - Anchorage

  Vertrek

  17:10

  Aankomst

  16:20

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Anchorage - Reykjavik

  Vertrek

  14:30

  Aankomst

  05:50*

 • Vlucht met

  Icelandair

  Traject

  Reykjavik - Amsterdam

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  12:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: In Alaska is het 10 uur vroeger dan bij ons.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minibus, die voorzien is van airco en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Vlucht IceLand Air vervoer Alaska Djoser
 • Alasaka vervoer bus
 • Alasaka vervroer bus
 • Alasaka vervoer bus

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per mini-bus
 • Hotel- en cabinovernachtingen
 • 7 x ontbijt
 • Entreegeld voor Denali nationaal park
 • Bezoek aan Pioneer park in Fairbanks
 • Bezoek en entreegeld van Chena hotsprings
 • Bezoek aan Northpole, de woonplaats van de kerstman

Excursies

Beer helikopter AlaskaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een verkent graag een stad, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een mooie wandeling door de natuur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Alaska zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk:
 

 • Je hebt twee volle dagen om te genieten in Denali nationaal park. Ideaal voor een mooie natuurwandeling!
 • We maken een wandeling naar de Worthington gletsjer waar je een prachtig uitzicht hebt over het blauwe ijs.
 • Independence Mine State Historic Park, het dorpje van deze mijn ligt er vervallen bij, maar het is wel een bijzondere plaats waar je veel kunt leren over de geschiedenis van Alaska.
 • In zowel Homer als Valdez heb je de mogelijkheid om walvissen te spotten. Ook al zie je misschien niet altijd een walvis, de boottocht is alleen al de moeite waard door de prachtige kustlijn die je onderweg ziet.
 • Alaska is de droombestemming van sportvisliefhebbers. Je kunt op zalm vissen op een van de rivieren of in zee. De heldere beken in Denali zitten vol met verschillende soorten forel en zijn prima geschikt om te vliegvissen. Homer staat bekend als 'Heilbot Hoofdstad van de Wereld'.

Daarnaast zijn er een aantal bijzondere excursies mogelijk maar daar hangt ook een speciaal prijskaartje aan, denk bijvoorbeeld aan een berentocht in Homer, een helikopter vlucht boven de gletsjer van mount McKinely, een ijsgrot wandeling in McCarthy of een safari tour met gids door Denali National Park.

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek.
 • Paspoort: geldig paspoort.
 • Een ESTA-formulier: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost $14,-. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aan te vragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd bij de Amerikaanse ambassade.

Geldzaken

In Alaska wordt er betaalt met Amerikaanse Dollars. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen in de steden.
Contant: US dollars. 
Creditcard: wordt overal geaccepteerd, je kunt er ook bij automaten geld mee opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week. Er zijn veel optionele excursies mogelijk. Het is belangrijk rekening te houden dat de kosten hiervoor behoorlijk kunnen oplopen wanneer je meerdere excursies wenst te doen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens deze reis is 7 keer het ontbijt inbegrepen, de overige maaltijden niet. Zo kun je zelf kiezen waar en wat je wilt gaan eten. In de wat grotere stadjes zijn meerdere restaurants aanwezig, dus daar is een keuze uit verschillende restaurants. De gids weet precies waar je het lekkerst kunt eten. Als er geen restaurants in het dorpje zijn, verblijven we in ieder geval in een hotel waar een restaurant bij hoort.

Gezondheid

Inentingen zijn voor Alaska niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter wel met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziektekostenverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel, stick tegen insectenbeten en een middel tegen zonnebrand.

Klimaat en geografie

Alaska is een uitgestrekte staat met een hele lage bevolkingsdichtheid, die zich vooral concentreert langs de zuidkust. Ter vergelijking: als Manhattan net zo dunbevolkt was als Alaska, zouden er ongeveer acht mensen op het eiland wonen! De totale bevolking, ongeveer 735.000 inwoners, kenmerkt zich door diversiteit: maar iets meer dan een kwart van de inwoners is ook in Alaska geboren. De rest is met name afkomstig van de Amerikaanse westkust, veel jonge mensen op zoek naar het avontuur.

alaska Slechts 15% van de bevolking bestaat uit Inuit (Eskimo's) en andere inheemse bevolkingsgroepen. Met de cultuur van deze bevolkingsgroepen maken we tijdens de reis oppervlakkig kennis: de grootste dorpen waar de Inuit en de Athabascans wonen, liggen noordelijker dan waar deze Djoserreis komt. Vanwege de noordelijke ligging van de staat en de aanwezigheid van de poolcirkel in het noordelijke gedeelte van de staat is het in de zomer heel lang licht. Zo komen in de stad Fairbanks, nachten korter dan vier uur voor. Dit betekent dat je in het begin wellicht even moet wennen aan naar bed gaan en ook weer opstaan terwijl het volop licht is! Voordeel van de noordelijke ligging is dat we in de nazomer misschien het bekende noorderlicht te zien krijgen.

Ondanks de aanwezigheid van vele gletsjers, bergen en permafrost bodem, kan het in de zomer toch een aangename 25°C worden, zeker in het binnenland. ’s Nachts kan de temperatuur echter sterk dalen: we raden je daarom aan zeker warme kleding mee te nemen. 

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die je vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Alaska. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

FAQ

Hoe reis je met Djoser door Alaska?

We reizen met een eigen comfortabele minivan, die geschikt is voor maximaal 18 reizigers. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 18 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden op ’gravelroads' en kennen leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor Alaska?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage in Alaska?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in Alaska?

Wat is het tijdsverschil?

Kun je beren tegenkomen in Alaska?

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Prachtige reis in september met de herfstkleuren. Mede dankzij chauffeur/gids Mike en de gezellige reisgenoten een onvergetelijke vakantie geworden. Genoten van de excursies o.a. helicoptervlucht naar de beren en vluchten boven Denali en wandeling op de gletsjer. Een aanrader!

  10,0

  10,0
 • Heerlijke reis langs de hoogtepunten van Alaska. De sprakeloos makende natuur, de beren & elanden die op enkele meters langs je lopen, de Alaskanen waarmee je snel contact hebt, de soms schilderachtige accommodaties, de prima lokale gids en zijn verhalen, maken deze reis een onuitwisbare ervaring.

  9,0

  9,0
 • Één van de mooiste reizen die ik gemaakt hebt. Als je van natuur houdt dan moet je hier zeker heen. Alaska is een "land" op zich. Je kunt wandelen, vliegen, varen, fietsen etc. Genieten van de natuur, dieren en bergen. We hadden een gezellige groep en enorm enthousiaste leuke reisleider. TOPREIS!

  9,0

  9,0
 • Alaska is in een woord prachtig en door de inzet en verhalen van Mike (reisbegeleider) hebben we veel kunnen zien en mee gekregen van dit prachtige stukje USA. 3700 km genieten van bergen, vulkanen, gletsjers, meren, beren, moose, bald-eagle en nog meer aan natuur en vriendelijke inwoners.

  9,0

  9,0
 • Hele goede begeleiding en de uitleg over wat het land betreft daar hoor je echt verstand van te hebben en dat was het ook van onze gids en chauffeur in dit geval Michael zou ik aanhouden voor jullie reizen.

  10,0

  10,0
 • Gisteren teruggekomen van deze fantastische reis. Ik heb volop genoten. Wat is Alaska mooi en overweldigend qua natuur. Je komt ogen en oren tekort. Gelukkig hoef je alleen maar om je heen te kijken en te luisteren terwijl de enthousiaste reisbegeleider je overal veilig naartoe loodst. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • De puurheid van Alaska. Inspirerend en betoverend. Een zegen in mijn leven om kort bij beren, elanden en walvissen te komen. Je ruikt geschiedenis in deze "49th Estate". Tochten brengen warme geuren en kleuren van de aarde naar boven. Je moet ver reizen om wat dicht bij je is te kunnen begrijpen.

  9,0

  9,0
 • Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers ! Onvergetelijke landschappen : gletsjers, meren, bossen en natuurparken. De ontmoetingen met beren, elanden, wolven, otters, bevers, kariboe's, arenden, walvissen, zeehonden en zeeleeuwen staan in mijn geheugen gegrift. Heel enthousiaste reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis met volop wildlife en natuur. Begeleid door een enthousiaste lokale gids.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis om nooit te vergeten, leuke reisleider.

  9,0

  9,0
 • Doodstil was het...de beer was nu vlakbij. Slechts een enkel kuchje en het geklik van de camera's verstoorde de stilte. De beer ging op 20 meter afstand voorbij en ging op de rug liggen luchtfietsen....alsof hij wilde spelen. Ondertussen gingen de wolken muggen hun gang. Dit is onvergetelijk... Wow.

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis Alaska is iets bijzonders. Wat een natuur wat een ongelooflijk avontuurlijk en groots land. De rondreis zit prima in elkaar. We hadden een prima reisleidster/chauffeur.

  8,0

  8,0
 • De allermooiste reis van al mijn reizen tot nu toe en dat zijn er ongeveer 30! Met de allerliefste reisbegeleider die je je maar kunt voorstellen. Dank je Djoser voor deze grandioze ervaring en herinnering.

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis door een werkelijk schitterend Alaska. Een prachtige natuur, vriendelijke Alaskanen en onverwachte gebeurtenissen maakten van deze reis een onvergetelijke vakantie. Alaska is niet echt goedkoop maar toch een absolute aanrader! Alaska, inderdaad the last frontier!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis! Fenomenale landschappen en gevarieerde wildlife. Je krijgt vaak het gevoel in een natuurdocumentaire verzeild te zijn. Boottocht vanuit Valdez was super. Het weer viel veel beter mee dan verwacht. Alaska valt wel duur uit, maar was zijn geld waard. Aanrader voor wie van natuur houdt.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Inclusief entreegelden Denali nationaal park
 • Verblijf bij Chena Hotsprings
 • Verblijf bij het prachtige Tangle Lakes
 • Kleine groepen van maximaal 18 personen
 • Vervoer per comfortabele minibus
 • Overnachting in middenklasse hotels en rustieke cabins midden in de natuur!
 • 7x ontbijt inclusief
 • Deskundige lokale, Engelssprekende chauffeur / reisbegeleider

Klantwaardering

9,1

Prachtige reis in september met de herfstkleuren. Mede dankz...
Prachtige reis in september met de herfstkleuren. Mede dankzij chauffeur/gids Mike en de gezellige reisgenoten een onvergetelijke vakantie geworden. Genoten van de excursies o.a. helicoptervlucht naar de beren en vluchten boven Denali en wandeling op de gletsjer. Een aanrader!

Heiltje V. - 10,0
Heerlijke reis langs de hoogtepunten van Alaska. De sprakelo...
Heerlijke reis langs de hoogtepunten van Alaska. De sprakeloos makende natuur, de beren & elanden die op enkele meters langs je lopen, de Alaskanen waarmee je snel contact hebt, de soms schilderachtige accommodaties, de prima lokale gids en zijn verhalen, maken deze reis een onuitwisbare ervaring.

Frank H. - 9,0
Één van de mooiste reizen die ik gemaakt hebt. Als je van na...
Één van de mooiste reizen die ik gemaakt hebt. Als je van natuur houdt dan moet je hier zeker heen. Alaska is een "land" op zich. Je kunt wandelen, vliegen, varen, fietsen etc. Genieten van de natuur, dieren en bergen. We hadden een gezellige groep en enorm enthousiaste leuke reisleider. TOPREIS!

Wilfred H. - 9,0

Het weer in Alaska

Het weer in Alaska

21°C

Terug naar boven