Bekijk de Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 26 dagen van Djoser

Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu 26 dagen

Patagonie en donderende watervallen

Tijdens de rondreis door Argentinië, Chili & Iguaçu bezoek je naast de indrukwekkende watervallen van Iguaçu onder andere Buenos Aires, Bariloche, de Perito-Morenogletsjer, Torres del Paine en Ushuaia. De pinguïns, zeeleeuwen, orka’s en walvissen op de Península Valdés maken ongetwijfeld indruk. Op de uitgestrekte pampa’s kun je prachtige wandelingen maken en het spectaculaire landschap van Patagonië, met immense gletsjers en besneeuwde bergtoppen, zorgt voor indrukwekkende vergezichten. Kaap Hoorn, het uiterste puntje van het woeste Vuurland, is de laatste halte voor Antarctica. De Iguaçu watervallen, volgens velen de mooiste watervallen ter wereld, mogen zeker niet ontbreken tijdens je reis naar Zuid-Amerika.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 26 dagen
 1. Amsterdam - Buenos Aires
 2. aankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires - nachtbus naar Puerto Madryn
 5. Puerto Madryn
 6. Puerto Madryn, optionele excursie schiereiland Valdés
 7. Puerto Madryn - Esquel
 8. Esquel - Los Alerces NP - Nahuel Huapi NP - Bariloche
 9. Bariloche
 10. Bariloche
 11. Bariloche - vlucht naar Calafate - El Chalten
 12. El Chalten
 13. El Chalten - Calafate
 14. Calafate, bezoek Perito Moreno-gletsjer
 15. Calafate - Torres del Paine nationaal park
 16. Torres del Paine NP
 17. Torres del Paine NP - Calafate
 18. Calafate - vlucht naar Ushuaia
 19. Ushuaia
 20. Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
 21. Buenos Aires
 22. Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguazu
 23. Puerto Iguazu
 24. Puerto Iguazu - vlucht naar Buenos Aires
 25. Buenos Aires - Amsterdam
 26. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Het veelbelovende Buenos Aires

Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 aankomst Buenos Aires
Dag 3 Buenos Aires

Argentinie buenos aires Djoser We beginnen en eindigen onze rondreis in de drukke Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, de stad waar de wieg van de tango stond. Maar ook de geboortestad van Maradona en Máxima en de stad van de bekende schrijver Luis Borges. Buenos Aires, lijkt op het eerste gezicht enkel een kosmopolitische moderne stad, maar het heeft ook een enigszins Parijse of Madrileense uitstraling met brede boulevards en koloniale gebouwen.

Slenterend over de Avenida de Mayo, die het Plaza del Congreso met het bekende Plaza de Mayo verbindt, stuit je op gebouwen die in menig Europese steden niet zouden misstaan. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires worden genoemd, zijn ook oprecht trots op hun stad. Je hebt zowel bij aanvang als bij het einde van je reis tijd om het stadscentrum en de uitgestrekte wijken, de barrio’s, te bezoeken.

Bezoek aan de badplaats Puerto Madryn & schiereiland Valdes

Dag 4 Buenos Aires - nachtbus naar Puerto Madryn
Dag 5 Puerto Madryn
Dag 6 Puerto Madryn, optionele excursie schiereiland Valdés

We reizen pWalvis Argentinië Djoserer comfortabele nachtbus naar Puerto Madryn, een gezellige badplaats waar veel straatnamen en tearooms nog herinneren aan de grondleggers van de stad; immigranten uit Wales. Vlakbij ligt het schiereiland Valdés, waar zich een unieke dierenwereld heeft gevormd. De stranden van Valdés zijn het paradijs voor grote aantallen zeeleeuwen en zeeolifanten. Omdat er niet meer gejaagd wordt op deze dieren zijn ze makkelijk te fotograferen. Ze hebben gezelschap van pinguïns, flamingo's en vele zeevogels waaronder de koningsaalscholver.

Minder welkome gasten, voor de zeehonden althans, zijn scholen orka’s die de kusten afschuimen naar onoplettende jonge zeeleeuwen. Op open zee, niet ver van de kust, komen vele soorten walvissen voor. Met name tussen augustus en begin december komt hier de Australische walvis, ofwel Zuidkapers voor. Deze paren voor de kust en brengen hier jongen ter wereld. Volgens kenners is dit een van de beste plekken ter wereld om deze imposante zeedieren van dichtbij te zien.

Esquel en Bariloche, het Argentijnse Zwitserland

Dag 7 Puerto Madryn - Esquel
Dag 8 Esquel - Los Alerces NP - Nahuel Huapi NP - Bariloche
Dag 9 Bariloche
Dag 10 Bariloche

We reizen met onze eigen bus naar Esquel en Bariloche. Onderweg bezoeken we het nationale park Los Alerces. Het park staat bekend om haar bomen, de imposante Patagonische cipressen, één van de langst levende boomsoorten ter wereld. Er staan hier alerces die 3000 jaar oud zijn. In het park kunnen korte wandelingen worden gemaakt die uitzicht bieden op de meest prachtige meren.

Bariloche Argentinië DjoserBariloche ligt in het Argentijnse merengebied en is prachtig gelegen aan het Nahuel Huapi- meer op 770 meter boven zeeniveau. In Nahuel Huapi grenzen hoge bergtoppen aan meren en droge steppen. Naast de buitenlandse toeristen is deze plek ook zeer geliefd onder de Argentijnen en wordt het zowel in de zomer als in de winter graag bezocht. Als je in de stad bent merk je een mengeling van allerlei culturen, maar met name de Zwitserse cultuur is hier goed voelbaar. Met zijn typische alpenarchitectuur en de vele soorten chocolade in de winkeletalages.

De volgende dag kun je deelnemen aan een optionele boottocht over het meer Nahuel Huapi. Nahuel Huapi wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Hoge bergtoppen grenzen aan meren, watervallen, droge steppen en cipressenwouden, wat een interessante mengeling van flora en fauna oplevert. In de regio die grenst aan Chili bevinden zich vele vulkanen. Een van deze reuzen die het landschap siert en met goed weer zichtbaar is, is de machtige vulkaan Tronador. In de namiddag keer je terug naar Bariloche.

Wellicht vind je de omgeving interessanter. Mooie uitzichten op het meer en de omliggende bergen heb je vanaf de Avenida 12 de Octobre. Bariloche is bovendien een goede uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. De skilift naar de Cerro Cathedral biedt spectaculaire vergezichten over het omringend berggebied. In de winter is deze plaats hét ski-oord van Argentinië, waar je in Tiroler berghutten zo achter de kaasfondue kunt aanschuiven.

El Chaltén & Fitzroymassief hier vind je ongerepte natuur

Dag 11 Bariloche - vlucht naar Calafate - El Chaltén
Dag 12 El Chaltén

De volgende dag brengt het vliegtuig ons naar Calafate, vervolgens reizen we per bus naar het 220 km verderop gelegen dorpje El Chaltén. De weg voert door eindeloze steppes en onderweg maken we kans om ñandu’s te zien, de Argentijnse variant op de struisvogel.

El Chalten Fitzroy ArgentiniëVanuit El Chaltén, aan de voet van het indrukwekkende granieten Fitzroymassief, zijn pittige of minder zware wandelingen in de omgeving mogelijk die je goede vergezichten bieden op het Fitzroygebergte en de omgeving. Voor een aantal wandelingen moet je een hele dag uittrekken. Andere wandelingen zijn eenvoudiger en kunnen in een halve dag worden gedaan. Losse stenen maken sommige paden moeilijk begaanbaar. Even buiten het dorp voert een pad je naar het uitkijkpunt op de imposante Cerro Torre.

Hiervandaan heb je bij onbewolkt weer al mooi zicht op de granietpiek van de Cerro Torre. Een andere tocht voert via de prachtige vallei van de Chorillo del Salto naar de groene Laguna de los Tres. Tijdens deze wandeling heb je mooie uitzichten op de verschillende pieken van het Fitzroy massief. Na zo’n lange dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk moe en voldaan in slaap vallen.

Hoor het oorverdovende gekraak van de Perito Moreno

Dag 13 El Chaltén - Calafate
Dag 14 Calafate, bezoek Perito Moreno-gletsjer

Perito-Moreno-gletsjer ArgentiniëAangekomen in Calafate kun je een bezoek brengen aan het nationaal park Los Glaciares. Al in 1937 verklaarde de regering dit gebied tot nationaal park en Unesco vond het in 1981 een plaats waard op de lijst van werelderfgoed. In dit park liggen de grootste en indrukwekkendste gletsjers van het land. De maar liefst 50 gletsjers binnen de parkgrenzen vormen onderdeel van de grootste compacte ijsmassa op het vasteland; El Campo Hielo Sur. De ijsmassa beslaat Argentijns en Chileens Patagonië en is het grootste ijsveld ter wereld op Antarctica na.

Het spectaculairste is de wereldberoemde Perito Moreno, een ijsrivier van vijf kilometer breed en zo'n 60 à 70 meter hoog die uitmondt in het Argentino-meer. De gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die stabiel blijft. De zware sneeuwval op grote hoogte zorgt ervoor dat de gletsjer langzaam vooruit schuift. De ijswanden zijn echter niet bestand tegen het toenemende gewicht en regelmatig breken er dan ook onder oorverdovend gekraak metershoge stukken ijs af. Een spectaculair gezicht!

Op veilige afstand kun je vanaf verschillende wandelpaden en uitkijkpunten de ijsmassa gadeslaan.

Het veelzijdige Torres del Paine

Dag 15 Calafate - Torres del Paine nationaal park
Dag 16 Torres del Paine NP
Dag 17 Torres del Paine - Calafate

Argentinie Torres del Paine Djoser We reizen met de bus naar het nationale park Torres del Paine. Dit is het wereldberoemde en bekendste park van Chili en van Patagonië. Door haar enorme variëteit aan planten en diersoorten word ze door UNESCO beschreven als het mooiste park ter wereld. De gletsjers, ijsbergen, watervallen, turkooiskleurige meren, kolkende rivieren en vele hoog oprijzende besneeuwde pieken, waaraan het park zijn naam ontleent, hebben dit gebied de bijnaam 'Klein Alaska' gegeven. Vanuit onze mooie hostería hebben we een fantastisch uitzicht over het massief. Er zijn verschillende pittige en minder zware wandelingen te ondernemen. De wandelroutes in het park zijn goed aangegeven zodat je je weg makkelijk kunt vinden. Onderweg heb je mooie uitzichten op prachtig gekleurde meren, omzoomd door oerbossen en brede gletsjers en je deelt het landschap met Patagonische hazen, vossen, poema's, de lama-achtige guanacos, de met uitsterven bedreigde huemul (hertachtige) en diverse vogelsoorten, waaronder de indrukwekkende condor.

Ushuaia, de toegangspoort naar Vuurland

Dag 18 Calafate - vlucht naar Ushuaia
Dag 19 Ushuaia

Een binnenlandse vlucht brengt ons van El Calafate naar de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld, Ushuaia. Deze winderige stad aan het Beaglekanaal, omgeven door bergen met vaak besneeuwde toppen en een gletsjer, doet sterk denken aan Scandinavië. In het centrum herinnert een bord je eraan dat je hier zo’n 3200 kilometer van Buenos Aires verwijderd bent. In de zomermaanden leggen hier cruiseschepen aan. Het is tevens de vertrekplaats van de schepen naar Antarctica.

Ushuaia ArgentiniëVoor een goed uitzicht wandel je omhoog door de oplopende straten aan de rand van de stad. De vriendelijke houten huizen met beschilderde golfplaten daken maken een liefelijke indruk. Toch was Ushuaia vanaf 1884 een ballingsoord voor misdadigers en nog tot halverwege de twintigste eeuw zaten gevangenen hier onder erbarmelijke omstandigheden hun straf uit. De beruchte gevangenis Presidio de Ushuaia is tegenwoordig en museum en toegankelijk voor het publiek en zeker een bezoekje waard. Ook interessant is het museum Fin del Mundo, waar je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van Ushuaia en de vroegere bewoners, de Yamana- en Onasindianen.

De Portugese ontdekkingsreiziger Magelhães voer in 1520, op zoek naar een doorgang naar Indië, door de smalle zeestraat tussen Vuurland en het vasteland; de Straat van Magelhães. Hij noemde het gebied 'Tierra de los Fuegos', naar de vele vuren die de indianen hier stookten. Voor ons is Ushuaia de ideale uitvalsbasis om de ruige natuur van Vuurland te verkennen in het nationale park Tierra del Fuego. We gaan met de bus naar het park, waar verschillende wandelingen te maken zijn met prachtige uitzichten over het Beaglekanaal en waar grote kolonies zeevogels broeden. Ook is het mogelijk om een boottocht op het kanaal te maken en de zeeleeuwenkolonie op het eilandje Isla de Los Lobos van dichtbij te bekijken.

Verken La Boca in Buenos Aires

Dag 20 Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
Dag 21 Buenos Aires

Argentinie Plaza del Congreso Djoser Vanuit Ushuaia vliegen we terug naar Buenos Aires. Het hart van de stad wordt gevormd door het Plaza del Congreso; een enorm plein met kolossale beelden en spuitende fonteinen. Een bezoek aan de Plaza de Mayo, bekend van de dwaze moeders, mag niet op je lijstje ontbreken. Aan de oostkant ligt het zalmkleurige federale regeringspaleis. Vanaf een balkon van dit Casa Rosada sprak Eva Perón, de machtigste vrouw van Argentinië, de bevolking toe. Elke twee uur vindt hier de wisseling van de wacht van de Nationale Garde plaats. Ook het praalgraf van Evita op de begraafplaats Recoleta is een bezoek waard.

In de havenwijk La Boca leveren vooral de bontgeschilderde huisjes in de straat El Caminito mooie plaatjes op. Na het slenteren is het aangenaam bijkomen in een van de oudere grand cafés met hun rijk bewerkte interieurs.

De adembenemende Iguaçu-watervallen

Dag 22 Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguaçu
Dag 23 Puerto Iguaçu
Dag 24 Puerto Iguaçu - Buenos Aires
Dag 25 Buenos Aires - Amsterdam
Dag 26 aankomst Amsterdam

Argentinie Puerto Iguazu watervallen Djoser Vanuit Buenos Aires vliegen we naar Puerto Iguaçu. Dit is een aangenaam stadje bij de grens met Brazilië en Paraguay. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan nóg een hoogtepunt van deze reis: watervallen van de rivier Iguaçu Play button Een gordijn van ruim 270 watervallen laten je stil staan bij de enorme natuurkracht van het water. De watervallen liggen op de grens van Brazilië en Argentinië en zijn volgens velen de mooiste ter wereld! Ze staan dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een spectaculair natuurspektakel waarbij het water zich zo’n 60 tot 80 meter de diepte in laat storten vanaf het Paraná plateau.

Er zijn verschillende wandelingen mogelijk om dit natuurlijk fenomeen te ervaren. Vanaf de Braziliaanse zijde van de watervallen krijg je een mooi overzicht van het enorme watergordijn, terwijl je aan de Argentijnse zijde kilometers lang langs de bovenkant en daadwerkelijk tussen de vallen door loopt. Na al het natuurschoon gaan we terug naar Buenos Aires waarvandaan we een dag later terug vliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen en de reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. Maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 dec - 16 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 jan - 30 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

12 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

26 jan - 20 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

09 feb - 06 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

05 okt - 30 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

12 okt - 06 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

26 okt - 20 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

09 nov - 04 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

16 nov - 11 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

23 nov - 18 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

07 dec - 01 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

14 dec - 08 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

04 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

11 jan - 05 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

18 jan - 12 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde

08 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

15 feb - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vijf tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf in Torres del Paine
 • Het ontbijt is inbegrepen (m.u.v. Torres del Paine)
 • Bezoek aan Los Alerces nationaal park met Engelstalige gids
 • De Engelse gids verteld ons alles over de Perito Moreno-gletsjer
 • Excursie naar Torres del Paine nationaal park
 • Een excursie naar Tierra del Fuego nationaal park met Engelstalige gids
 • Excursies naar Braziliaanse en Argentijnse zijde van de Igauzu watervallen

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 595,-.

Tijdens de twee overnachtingen in Torres del Paine is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Hier worden alle alleenreizenden in goed overleg bij elkaar ingedeeld.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires en/of  Puerto Iguaçu kan bijgeboekt worden. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De prijs van het hotel in Puerto Iguaçu is vanaf € 55,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. Ook het ontbijt is bij bijna alle overnachtingen inbegrepen, met uitzondering van de overnachting in Torres del Paine (Chili).

In Bariloche overnachten we in gunstig gelegen accommodatie vanwaar we direct het centrum kunnen inlopen en daar een ruime keuze aan gezellige restaurants en cafés vinden.

In El Chaltén en El Calafate overnachten we in aangename, goed gelegen hotels op loopafstand van het centrum en voorzien van alle gemakken.

Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ‘cabañas’, huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en keukentje. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten en de alleenreizenden delen hier de kamer met een reisgenoot/-genote. Ontbijt is hier exclusief. De ligging van deze accommodatie aan de rand van het nationaal park is bijzonder met prachtige panoramische uitzichten op het hele massief van Torres del Paine.

In Puerto Iguaçu verblijven we in een knus hotel gelegen op een gunstige locatie met een prachtige binnentuin en zwembad. De perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de watervallen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Puerto Madryn Hotel Costanera
Bariloche Hotel Crans Montana
El Calafate Hotel Kalenshen
El Chaltén Posada El Barrano
Torres del Paine Hostería y Cabañas Tyndall
Ushuaia Hotel Tierra del Fuego
Puerto Iguaçu El Pueblito Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 595,-.

Tijdens de twee overnachtingen in Torres del Paine is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Hier worden alle alleenreizenden in goed overleg bij elkaar ingedeeld.

 • Posada El Barranco lobby Argentinie
 • Posada El Barranco ontbijt Argentinie

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis (m.u.v. Torres del Paine)

 • Rayentray hotel Tehuelche twin kamer Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego entree Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego kamer Ushuaia Argentinie

  De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Hotel Tierra del Fuego uitzicht Ushuaia Argentinie
 • Posada El Barranco Argentinie

  De accommodaties zijn centraal gelegen

 • Posada El Barranco kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana twin kamer Argentinie
 • Cabanas Lago Tyndall Chili

  De meeste accommodaties beschikken over prachtige uitzichten

 • Hotel Crans Montana lobby Argentinie
 • Costanera hotel kamer Puerto Madryn Argentinie
 • Costanera hotel lobby Puerto Madryn Argentinie

Vliegreis

Air Europa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  18:35

  Aankomst

  21:15

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Buenos Aires

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  07:35*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Buenos Aires - Madrid

  Vertrek

  12:30

  Aankomst

  05:10*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  07:05

  Aankomst

  09:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië vier uur vroeger, in onze zomer vijf uur.

Air Europa is de derde maatschappij van Spanje en is lid van de Skyteam alliantie waar onder andere KLM & Air France ook bij zijn aangesloten. Air Europa beschikt over een moderne vloot, waaronder de nieuwe Boeing 787, een toestel met de laatste technologieën, dat zorgt voor een zeer comfortabele reis. Zo heeft de Boeing 787 een aangepaste cabinedruk waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en je je tijdens én na de vlucht prettiger en energieker voelt. De ‘moodlightning’, een high-tech verlichtingssysteem dat zonsopgang en zonsondergang simuleert, is een van de vele andere voordelen van de Boeing 787.

Tijdens de vlucht is er volop entertainment beschikbaar op het scherm in de stoel voor je. Air Europa serveert tijdens de vlucht goed verzorgde maaltijden en drankjes. Mocht je willen blijven appen aan boord of even de mail checken, dan kun je een WiFi-bundel kopen. Vervelen is dus nergens voor nodig!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over land maken we met name gebruik van onze eigen comfortabele bussen. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van Europese bussen. Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil; om de benen te strekken, een bezoek aan een dorpje of om foto's te nemen. Het kan hierdoor voorkomen dat je een hele dag onderweg bent, maar met mooie stops tussendoor.

Het traject van Buenos Aires naar Puerto Madryn leggen we af met een comfortabele nachtbus, dit kan afgelegd worden met internationaal reisgezelschap.

De lange afstanden van Bariloche naar het zuiden en vervolgens retour naar het Buenos Aires en aansluitend Puerto Iguaçu worden met binnenlandse vluchten afgelegd. In totaal zijn vijf binnenlandse vluchten inbegrepen in deze reis.

 • Air Europa Dreamliner 787
 • Argentinie binnenlandse vlucht Djoser

  We gebuiken vijf tijdsbesparende binnenlandse vluchten

 • Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vijf tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf in Torres del Paine
 • Het ontbijt is inbegrepen (m.u.v. Torres del Paine)
 • Bezoek aan Los Alerces nationaal park met Engelstalige gids
 • De Engelse gids verteld ons alles over de Perito Moreno-gletsjer
 • Excursie naar Torres del Paine nationaal park
 • Een excursie naar Tierra del Fuego nationaal park met Engelstalige gids
 • Excursies naar Braziliaanse en Argentijnse zijde van de Igauzu watervallen

Excursies

Iguacu watervallen ArgentiniëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wandelt graag door de kleurijke buurten van Buenos Aires of bezoekt er een museum, de ander maakt liever een trektocht Torres del Paine nationaal park. Je kunt er zelf of met groepsgenoten te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Dit kan al dan niet met behulp van onze reisbegeleiding die de bestemmingen zelf kent. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Argentinië en Chili zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • We ontdekken Buenos Aires tijdens een oriënterende stadswandeling
 • We bezoeken Los Alerces nationaal park en genieten van de helder blauwe meren en de groene boomtoppen.
 • We bezoeken een hele andere kant van Argentinië en gaan naar de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer in het nationale park Los Glaciares. Deze gletsjer is ontzettend spectaculair. Ter plaatste zijn nog verschillende wandelingen mogelijk.
 • We bezoeken in Chili het nationaal park Torres del Paine en hebben hier de gelegenheid voor verschillende wandelingen
 • Vanuit Ushuaia maken we een excursie naar het Tierra del Fuego NP en ontdekken we de ruige natuur van Vuurland. Een Engelstalige gids gaat mee op deze excursie.
 • Op het einde van de reis brengen we een bezoek aan de langste watervallen van de wereld: de Iguaçuwatervallen. We bezoeken zowel de Braziliaanse- als de Argentijnse zijde

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.


 • Buenos Aires - tangoshow
  Buenos Aires - tangoshow

  De trots van Argentinie en bij iedereen bekend: de tango. Buenos Aires is de geboortestad van de tango dus waar kun je beter kennismaken met deze wereldberoemde dansstijl? Geniet onder het genot van een diner aan je eigen tafeltje van een klassieke tangoshow in het mooie traditionele pand El Viejo Almacen in de wijk San Telmo. De show wordt uitgevoerd door professionele dansparen onder begeleiding van een orkest. Proef, swing mee en geniet van de Argentijnse cultuur!

  Inbegrepen: driegangen menu met verschillende opties en twee drankjes naar keuze. Live muziek met zanger/zangeres en vier professionele dansparen.

  Duur: 4 uur.

  Prijs € 85,- p.p.
 • Bariloche – Boottocht Nahuel Huapi
  Bariloche – Boottocht Nahuel Huapi

  In het noorden van Patagonië ligt het oudste nationaal park van Argentinië: Nahuel Huapi. Vaar vanuit Puerto Pañuelo over het blauwe Nahuel Huapi meer langs prachtige uitzichten over omliggende bergen en wouden. Tijdens deze excursie bezoek je de los Cántaros waterval, wandel je door het Valdiviaanse regenwoud en bezoek je het afgelegen Puerto Blest. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht op de baai en de oevers van het Lago Frías met zijn eigenaardige groene water, dat zijn oorsprong vindt in een van de gletsjers op de Cerro Tronador, de natuurlijke grens tussen Argentinië en Chili.

  Inbegrepen: de boottocht

  Duur: 7 uur

  Bijzonderheden: havenbelasting en entree nationaal park (circa USD.14,- / € 11,-) niet inbegrepen en ter plaatse te voldoen.

  Prijs € 60,- p.p.
 • Ushuaia – boottocht op het Beagle kanaal
  Ushuaia – boottocht op het Beagle kanaal

  Boottocht vanuit Ushuaia met een catamaran op het fameuze Beagle Kanaal. Onderweg wordt er gestopt bij kleine eilandjes waar kolonies aalscholvers, albatrossen, skua’s en zeeleeuwen zijn te bewonderen. Je komt dichtbij zodat je goede foto’s kunt maken. We bezoeken de beroemde vuurtoren 'Les Eclaireurs' alwaar de SS Monte Cervante, een Duits passagiersschip in 1930 verging en maken een wandeling van 20 minuten naar een mooi uitkijkpunt.

  Inbegrepen: de boottocht

  Duur: 3 uur

  Bijzonderheden: havenbelasting en transfers van/naar de haven (circa USD.10,- / € 8,25) niet inbegrepen en ter plaatse te voldoen.

  Prijs € 65,- p.p.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Dagtocht naar het indrukwekkende Península Valdés, waar je de mogelijkheid hebt om verschillende zeedieren te spotten, zoals: orka's en walvissen.
 • Puerto Madryn; bezoek aan de pinguïnkolonie van Punta Tombo.
 • Geniet van fantastische op Cerro Catedral over het merengebied rondom Bariloche.
 • Een zware maar indrukwekkende tocht met touwen en ijsschoenen op een gletsjer bij El Chalten (NB.alleen mogelijk tot max.65 jaar).
 • Ushuaia heeft een interessante geschiedenis, het is zeker de moeite waard om hier een van de verschillende musea te bezoeken.
 • Ga terug in de tijd met een bezoek aan een van de traditionele Estancias op Tierra del Fuego.
 • Tijdens het bezoek aan de Iguaçu watervallen zijn er verschillende excursies mogelijk: maak een helikopervlucht met prachtige uitzichten. Wil je het liever van dichtbij meemaken? Ga dan per boot of maak een wandeling langs de watervallen.
 • Op het einde van de reis is er nog voldoende gelegenheid om Buenos Aires te ontdekken: bezoek hier Plaza del Mayo, ga naar Nationale Garde en zie hier de wisseling van de wacht of bekijk het praalgraf van Evita. Het is de perfecte stad om rond te slenteren tussen de bontgeschilderde huisjes.Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Buenos Aires nog minstens zes maanden geldig is

Geldzaken

In Argentinië wordt er betaald met de peso en in Chili wordt er betaald met de Chileense pesos. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn geldautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend tussen de €75,- en € 125,-) die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast worden er vrijwel altijd hoge transactiekosten in rekening gebracht, ca € 6,- per keer.

Contant: Het is aan te raden om voldoende Euro's mee te nemen op reis. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.

Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij je paspoort te tonen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 450,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen in de reissom, behalve tijdens het verblijf in Torres del Paine. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch is er ook een ruim aanbod vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. Schapen zijn volop vertegenwoordigd in Patagonië en lamsvlees komt dan ook veel terug in de Patagonische keuken. Casuelo de cabrito in Patagonië is een geitenvleesragout, sopa is een indiaans pasteitje van maïs, eieren en kaas. De empanadas, karakteristiek voor ieder Latijns Amerikaans land, zijn ook in Argentinië niet te versmaden. Het ontbijt bestaat veelal uit toast en croissantjes.

Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Argentinië en Chili de hoofdmaaltijd. Het diner wordt veelal pas na negen uur geserveerd. De kruidenthee, mate, drinken Argentijnen de hele dag door. In iedere plaats zie je de locals met een thermosfles onder hun arm door de straten lopen. Dankzij de vele Italianen die het begin van 20ste eeuw naar Argentinië emigreerden, zie je vooral in Buenos Aires de Italiaanse koffiecultuur terug.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

- vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A
- voor Iguaçu wordt de vaccinatie tegen gele koorts aangeraden

De hygiënische omstandigheden in Argentinië en Chili zijn vergelijkbaar met die in Europa. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en ook een zoutoplossing (ORS) tegen uitdroging kan van pas komen. Voor noodgevallen beschikt de reisbegeleiding over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires en/of  Puerto Iguaçu kan bijgeboekt worden. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De prijs van het hotel in Puerto Iguaçu is vanaf € 55,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Argentijnse landschappen vertonen grote contrasten. Van hoog oprijzende Andestoppen, die tot bijna 7000 meter reiken, tot de desolate woestijnachtige vlaktes van Patagonië. Op deze pampa’s heersen in de zomer aangename temperaturen, die uiteraard dalen naarmate je verder naar het zuiden reist. Ook de hoogte waarop we soms reizen, zorgt in het algemeen voor lage temperaturen. In het noorden bij Puerto Iguaçu heerst een tropisch klimaat. Het is hier dan ook het hele jaar door aangenaam warm met temperaturen die variëren tussen de 25 en 35 graden.

Aan de Chileense kust ligt een landschap dat lijkt op de Noorse fjordenkust. In de zuidelijke delen regent het vaak en het hele jaar door. In deze landen, die beide op het zuidelijk halfrond liggen, zijn de seizoenen tegengesteld aan die bij ons. In onze winter is het daar zomer. Onze wintermaanden zijn daarom de beste periode om in deze regio te reizen. Zelfs in deze periode is het op sommige plaatsen in Argentinië en Chili fris door de harde wind, met name in Patagonië. Meestal daalt de temperatuur in deze maanden in de berggebieden ‘s avonds tot rond het vriespunt. Overdag kunnen de temperaturen de 18 graden halen. Over Patagonië wordt dan ook vaak gezegd: "Vier seizoenen in een dag". Het is dan ook raadzaam om goed isolerende kleding mee te nemen, bij voorkeur veel laagjes, fleecemateriaal en een goed waterafstotend en winddicht jack.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe is de accommodatie op deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. De hotels zijn centraal gelegen. Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ruime ‘cabañas’, huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en kitchenette. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten, evenals de kamers voor de alleenreizenden. Ontbijt is hier exclusief. Het hotel ligt aan de rand van de grenzen van het nationale park en we hebben hier een fantastisch uitzicht over het ganieten massief.

Hoe wordt er gereisd?

Hoeveel bagage is toegestaan op de binnenlandse vluchten?

Hoe lang zijn de reistijden?

Hoe zijn de maaltijden geregeld?

Kan ik de reis vervroegen of verlengen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in deze landen?

Wanneer kan ik walvissen zien?

Kan er gewandeld worden tijdens deze reis?

Hebben jullie tips voor fotografen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Argentinië en Chili reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Boeiende reis met veel afwisseling, van het levendige Buenos Aires door het eindeloze Patagonië naar het exotische Ushuaia, en als kers op de taart de geweldige watervallen van Iguazú. Flaneren op de boulevards, een flinke berg wandeling, walvissen spotten, raften, ... alles kan. Doen!

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis mede dankzij het mooie weer, de ruige verscheidenheid aan natuur, het aanbod aan activiteiten. Het aangename reisgezelschap en ook de reisbegeleiding van steeds opgewekte Renske, de lokale gidsen maw een topper. Minpunten voor Air Europe en de hotels in El Chalten en Calafa.

  9,0

  9,0
 • Deze reis heeft me dingen getoond waar ik als kind al van droomde: albatrossen, orca's, pinguins, de Andes, en Vuurland. Het tempo lag heel hoog, maar hoe wil je anders zoveel zien in zo weinig tijd. Ik heb genoten.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis vol hoogtepunten. Niet in het minst door de geweldige reisleider. Het tempo was pittig, maar door de binnenlandse vluchten goed te doen. We hebben Patagonië goed kunnen bereizen. Een bijzonder landschap; echt een aanrader. We hebben veel dieren in hun habitat kunnen zien.

  9,0

  9,0
 • Wat wij op deze reis op onze netvlies hebben gekregen, is moeilijk in woorden en foto's vast te leggen. Momenten van sereniteit, stilte, natuurgeweld, en rust. Wat een wow vakantie was dit!!! Grote liefhebbers, Henk & Rina. Knuffelbare Gids Marianne: 10

  10,0

  10,0
 • Prachtige ervaringen met 4(!) orka's en gordeldiertjes, met gletsjers en watervallen, met steppe en tropen, met een heerlijke groep en een ongeëvenaarde reisleider Sape. Wat minder de soms erg lange reisdagen (het is een erg groot land) en vliegen met Air Europa (waarom niet KLM rechtstreeks?)

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis, vol met hoogtepunten. Waanzinnig geluk gehad met het weer en de groep. Het ene landschap was nog mooier dan de ander. Enorm genoten. Ik zou deze reis iedereen aanraden. Het is wel echt reizen. Het gaat constant door, vooral het eerste deel is veel in de bus zitten.

  9,0

  9,0
 • Prachtige en overweldigende natuur! Verschillende landschappen trekken aan je voorbij: droog, nat, warm, koud, vlak, bergachtig. Wandelen door de bergen, over een gletsjer, tussen de pinguïns, langs watervallen, door de stad (Buenos Aires). Vliegreis met Air Europa is voornaamste minpunt.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige reis! Argentinië is een prachtig land wat veel te bieden heeft voor reislustige mensen. Buenos Aires is een betoverende stad. Wij deden gek en pakten vanuit hier de boot naar Uruguay voor een dag! De Moreno ijs gletsjer in Patagonie was mijn persoonlijke hoogtepunt. Schitterend!

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis met veel hoogtepunten! Buenos Aires, alle natuurparken met meren, bergen, gletsjers, en als afsluiter de Iguazu watervallen! Alleen de reis heen en terug met Air Europa was matig. Binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas verliepen daarentegen allen zeer voorspoedig.

  9,0

  9,0
 • Wat een ongelooflijk mooie reis! Net een dag terug en ik ben er nog helemaal vol van. Met de fantastische begeleiding van Mirande hebben we met een hele fijne groep bijna 4 weken het ene na het andere hoogtepunt meegemaakt. Juist in de lente, met de uitbundige bloemenpracht erbij, een prachtig land!

  10,0

  10,0
 • De reis van ons leven: Argentinië 22 november - 17 december 2019. Na talloze reizen: USA, Peru, Ecuador, China, Vietnam, Mexico… keken we uit naar de 26-daagse reis naar Argentinië met Chili en Iguazu. Vol verwachting, want het programma was veel belovend. Deze reis overtrof alles.

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtreis was dit. Of het nu het bruisende Buenos Aires was, de walvissen en zee-olifanten bij peninsula Valdez, de condors, de nandoes en de guanaca's onderweg, de enorme gletsjer, het bijna Arctische Vuurland of de subtropische watervallen, het was een en al hoogtepunt. Genieten!

  9,0

  9,0
 • Onvergetelijk, adembenemend van het begin tot het eind!

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis, schitterende natuur, prima lokale gidsen, gezellige groep, vrolijke reisbegeleidster.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis gehad met reisbegeleidster Brigitte. De prachtigste landschappen gezien, mazzel gehad met het weer, zoveel hoogtepunten en een enorm leuke groep. Een reis uit duizenden!

  9,0

  9,0
 • Het was voor ons de eerste groepsreis die we maakten en het zal zeker niet de laatste zijn. Wat een prachtig avontuur met vele hoogtepunten: Perito Moreno, Torres del Paine, het Beagle-kanaal en nog meer! En als toetje de geweldige watervallen van Iguazu. Deze reis is absoluut een aanrader!

  9,0

  9,0
 • In 1 woord fantastisch. Zeer vermoeiend maar overweldigend. Hou deze reisbegeleidster in ere, zij is geweldig en zeer behulpzaam.

  9,0

  9,0
 • Mooie afwisselende reis met vele hoogtepunten en fantastische begeleiding!!!

  9,0

  9,0
 • Patagonië dat is iedere minuut voelen,ondergaan, zien en opsnuiven. Deze reis,dat is volop GENIETEN (met hoofdletters). Om 200% Patagonië te ervaren raad ik iedereen aan om vele wandelingen te doen. Iguazu… dat is de top of the bill. Wij hebben deze via water, lucht en land bewonderd. Een TOPREIS!

  9,0

  9,0
 • De beste reis van mijn leven. De reis door Patagonië was bijzonder indrukwekkend. Lokale gidsen vertelden ons inspirerend en enthousiasmerend over alles wat we zagen en elke stop was een ansichtkaart waard. Ongelooflijk mooi.

  8,0

  8,0
 • Wat een topreis was dit! Genoten van de eerste tot de laatste minuut. Prachtige natuur gezien, met als hoogtepunt wandelen in Torres del Paine, de gletsjer Perito Moreno en de watervallen in Iguazu. Mede door onze fantastische reisleidster Ellen een onvergetelijke avontuur geworden.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis met schitterende natuur en boeiende hoofdstad. Vriendelijke en gastvrije mensen. Fijne groep. Uitstekende vloeiend Spaans sprekende reisbegeleidster Ellen. Dit alles maakte dat het ondanks een ongelukkige val van echtgenote toch een geweldige vakantie werd. Alleen geen alitalia !

  9,0

  9,0
 • De natuur neemt het voortouw in deze prachtige reis waar actievelingen hun hart kunnen ophalen aan de meest prachtige locaties die deze aardbol te bieden heeft. De eerste week is wel veel reizen, maar je ziet dan ook een heleboel. De enige zware tegenvaller(s) waren de vluchten met Alitalia.

  8,0

  8,0
 • Patagonië : deze sportieve en onvergetelijke uitdaging biedt wonderlijke rotscombinaties, unieke ijsrivieren en oogstrelende azuurblauwe meren.

  8,0

  8,0
 • Een fantastische reis. Lange reisdagen moet je incalculeren. Maar wat daar tegen over staat zijn overweldigende landschappen, natuur en.... ach, het is onbeschrijfelijk. Mijn 17de groepsreis en zeker één van de mooiste. Mede dankzij de fantastische reisbegeleidster Ellen!

  10,0

  10,0
 • Thuis van een zeer mooie en erg afwisselende reis door een immens land. Veel gezien maar ook erg veel gereisd met bussen en vliegtuigen. Onze reisleidster Ellen was fantastisch en wist elke keer weer alles in goede banen te leiden. Groot pluspunt was dat zij vloeiend Spaans spreekt. Gezellige groep!

  8,0

  8,0
 • Waanzinnig mooie reis! Misschien wel mooiste ooit, wat een natuur(geweld)

  9,0

  9,0
 • De tango dansen in Beunos Aires. Mooie wendig van het uitgestrekte Patagonië met de imposante Fitz Roy en indrukwekkende Perito Moreno gletsjer, naar dé watervallen van Iguazu. Bijslapen doe je thuis, in Argentinië geniet je met volle teugen van mate, al mag dat ook een ander lokaal drankje zijn!

  9,0

  9,0
 • Onvergetelijke reis! Prachtig Buenos Aires met zijn verleden, natuurparken met elk hun eigen charmes. Ushuaia aan het eind van de wereld en Iguazu als bijzondere afsluiting. Alles goed geregeld en heel fijn begeleid door Anja. Bedankt Djoser en zeker tot een volgende keer!

  9,0

  9,0
 • Een onvergetelijke reis waaraan we nog vaak zullen terugdenken. Ervaringen om met anderen te delen. Bijzonder waren de Perito Moreno gletsjer en de watervallen Iguazou. Veel gezien en daardoor ook een zeer intensieve reis. Een perfect georganiseerde reis en een geweldig reisbegeleiding van Anja.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis met vele hoogtepunten. Dank aan Sape, onze reisbegeleider, die altijd voor ons klaar stond met goede adviezen en oplossingen. Mijn eerste reiservaring van Djoser was prima, smaakt naar meer.

  9,0

  9,0
 • Leuk geweest. Gevarieerd programma voor iedereen iets. Veel gedaan en gezien. Halverwege reis wisseling reisleider prima opgelost door Djoser. Bij thuiskomst nog een bloemetje ter compensatie dank hiervoor.

  9,0

  9,0
 • Even doorbijten bij de lange reisdagen maar dan heb je ook veel WOW-momenten!

  8,0

  8,0
 • Verrassend Patagonië. Mooie natuurparken, geweldige gletsjers en het kroonjuweel de Igazu waterfalls. Just go and enjoy yourself.

  9,0

  9,0
 • Deze reis overtrof onze stoutste verwachtingen! Wat een schitterend land, wat een prachtige natuur! Het was gewoon overweldigend en we kunnen deze reis dan ook van harte aanbevelen! Graag bedanken wij Sape, onze reisbegeleider, voor zijn tomeloze inzet! Een betere konden we niet hebben!

  9,0

  9,0
 • Ik heb enorm genoten van deze prachtige reis. Eerst Buenos Aires, dan de oostkust met walvissen, pinguïns en zeeolifanten, daarna de bergen in het westen en in Chili, de woestheid in het zuiden bij Ushuaia en als kers op de taart de watervallen bij Iguazu. Het ene hoogtepunt na het andere.

  9,0

  9,0
 • Patagonië is te groots om in een paar woorden samen te vatten. Je doet te kort aan de ruige rotsbergen, de indrukwekkende gletsjers en meren, de kick bij het spotten van de arctische dierenwereld, het prachtige licht in Ushuaia... en dan nog het klaterend tropisch toetje! Een magistrale reis!!

  9,0

  9,0
 • Ademloos en bijna geen woorden voor te vinden kijk je je ogen uit naar de pampa’s met guanaco’s en ijzige winden, gletsjers en vergezichten. De sfeer van Buenos Aires met zijn tango, kleurrijke wijken zoals La Bpca, Palermo, La Recoleta is er één met vele tegenstellingen.

  10,0

  10,0
 • Wat een fantastische reis. Een reis met heel veel natuurschoon, zoals Iguazu watervallen, Perito Moreno, Ushuia, op het einde van de wereld, met de boottocht over het Beagle kanaal. De stad Buenos Aires. Walvissen spotten. Een reis om nooit te vergeten. Onze eerste reis met Djoser, zeker niet de laatste

  10,0

  10,0
 • Wat een geweldige mooie reis. Wel veel onderweg in de bus en vliegen, maar dan kom je ook ergens. Alles super goed geregeld, hotels, bussen, excursies en we hadden een top reisbegeleidster Mieke. Hoogtepunten: Viedma gletsjer, Perito Moreno, Beagle kanaal en als kers op de taart: Iguazu, geweldig!

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis met heel veel hoogte punten. Wel vermoeiend maar het was de moeite waard. We hadden een geweldige groep het was net een grote familie. En alle lof voor de reisleidster, ze was in een woord super. Met vriendelijke groet, Piet G.

  8,0

  8,0
 • Mooie (vermoeiende) reis van uitersten, van Gletjers naar subtropisch regenwoud, van de stad naar prachtige natuur.

  8,0

  8,0
 • Alle elementen van Argentinië komen aan bod. De oneindige weidsheid, het onvoorspelbare weer, de ruige natuur, het vlees en de wijn, de danscultuur, en nog veel meer. Je krijgt inzicht in de ziel van Argentinië en het natuurschoon blijft voor altijd op je netvlies staan.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Verblijf in ruig Patagonië
 • En het indrukwekkende Argentijnse Merengebied bij Bariloche
 • Bezoek de machtige Iguaçu watervallen aan Argentijnse én Braziliaanse zijde
 • Excursie naar Los Alerces nationaal park
 • Inclusief verblijf wandelparadijs El Chaltén in Los Glaciares nationaal park
 • Excursie naar de imposante Perito Moreno Gletsjer
 • Mogelijkheid om wandelingen te maken in Torres del Paine nationaal park
 • Verblijf aan het einde van de wereld in Ushuaia
 • Een bezoek aan Tiera del Fuego NP (Vuurland)
 • Vijf tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Al het ontbijt is inbegrepen (m.u.v. Torres del Paine)
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

9,0

Boeiende reis met veel afwisseling, van het levendige Buenos...
Boeiende reis met veel afwisseling, van het levendige Buenos Aires door het eindeloze Patagonië naar het exotische Ushuaia, en als kers op de taart de geweldige watervallen van Iguazú. Flaneren op de boulevards, een flinke berg wandeling, walvissen spotten, raften, ... alles kan. Doen!

Luc S. - 10,0
Een fantastische reis mede dankzij het mooie weer, de ruige...
Een fantastische reis mede dankzij het mooie weer, de ruige verscheidenheid aan natuur, het aanbod aan activiteiten. Het aangename reisgezelschap en ook de reisbegeleiding van steeds opgewekte Renske, de lokale gidsen maw een topper. Minpunten voor Air Europe en de hotels in El Chalten en Calafa.

Herman W. - 9,0
Deze reis heeft me dingen getoond waar ik als kind al van dr...
Deze reis heeft me dingen getoond waar ik als kind al van droomde: albatrossen, orca's, pinguins, de Andes, en Vuurland. Het tempo lag heel hoog, maar hoe wil je anders zoveel zien in zo weinig tijd. Ik heb genoten.

Margreet - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Argentinië en Chili

Het weer in Argentinië en Chili

21°C

Terug naar boven
/