Argentinië, Chili & Iguazu

Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu26 dagen

Tijdens de rondreis door Argentinië, Chili & Iguaçu bezoek je naast de indrukwekkende watervallen van Iguaçu onder andere Buenos Aires, Bariloche, de Perito-Morenogletsjer, Torres del Paine en Ushuaia. De pinguïns, zeeleeuwen, orka’s en walvissen op de Península Valdés maken ongetwijfeld indruk. Op de uitgestrekte pampa’s kun je prachtige wandelingen maken en het spectaculaire landschap van Patagonië, met immense gletsjers en besneeuwde bergtoppen, zorgt voor indrukwekkende vergezichten. Kaap Hoorn, op het uiterste puntje van het woeste Vuurland, is de laatste halte voor Antarctica. De Iguaçu watervallen, volgens velen de mooiste watervallen ter wereld, mogen zeker niet ontbreken tijdens je reis naar Zuid-Amerika.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 3.695,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 26 dagen
 1. Amsterdam - Buenos Aires
 2. aankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires - nachtbus naar Puerto Madryn
 5. Puerto Madryn
 6. Puerto Madryn, optionele excursie schiereiland Valdés
 7. Puerto Madryn - Esquel
 8. Esquel - Los Alerces NP - Nahuel Huapi NP - Bariloche
 9. Bariloche
 10. Bariloche
 11. Bariloche - vlucht naar Calafate - bus naar El Chalten
 12. El Chalten
 13. El Chalten - Calafate
 14. Calafate, bezoek Perito - Moreno-gletsjer
 15. Calafate - Torres del Paine NP
 16. Torres del Paine NP
 17. Torres del Paine NP - Calafate
 18. Calafate - vlucht naar Ushuaia
 19. Ushuaia
 20. Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
 21. Buenos Aires
 22. Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguazu
 23. Puerto Iguazu
 24. Puerto Iguazu - vlucht naar Buenos Aires
 25. Buenos Aires - Amsterdam
 26. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Buenos Aires

Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 aankomst Buenos Aires
Dag 3 Buenos Aires

Argentinie buenos aires Djoser We beginnen en eindigen onze rondreis in de drukke Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, de stad waar de wieg van de tango stond. Maar ook de geboortestad van Maradona en Máxima en de stad van de bekende schrijver Luis Borges. Buenos Aires, op het eerste gezicht een kosmopolitische moderne stad, heeft ook een enigszins Parijse of Madrileense uitstraling met brede boulevards, koloniale gebouwen en nog alom aanwezige oude chic.

Slenterend over de Avenida de Mayo, die het Plaza del Congreso met het bekende Plaza de Mayo verbindt, stuit je op gebouwen die in menig Europese steden niet zouden misstaan. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn ook oprecht trots op hun stad. Je hebt zowel bij aanvang als bij het einde van je reis tijd om het stadscentrum en de uitgestrekte wijken, de barrio’s, te bezoeken.

Puerto Madryn, schiereiland Valdes

Dag 4 Buenos Aires - nachtbus naar Puerto Madryn
Dag 5 Puerto Madryn
Dag 6 Puerto Madryn, optionele excursie schiereiland Valdés

We reizen pWalvis Argentinië Djoserer comfortabele nachtbus naar Puerto Madryn, een gezellige badplaats waar veel straatnamen en tearooms nog herinneren aan de grondleggers van de stad; immigranten uit Wales. Vlakbij ligt het schiereiland Valdés, waar zich een unieke dierenwereld heeft gevormd. De stranden van Valdés zijn het paradijs voor grote aantallen zeeleeuwen en zeeolifanten die hier, zodra de zomer aanbreekt, hun jongen ter wereld brengen. Omdat er niet meer gejaagd wordt op deze dieren zijn ze makkelijk te fotograferen. Ze hebben gezelschap van pinguïns, flamingo's en vele zeevogels waaronder de koningsaalscholver.

Minder welkome gasten, voor de zeehonden althans, zijn scholen orka’s die de kusten afschuimen naar onoplettende jonge zeeleeuwen. Op open zee, niet ver van de kust, komen vele soorten walvissen voor. Met name tussen augustus en begin december komt hier de Australische walvis, ofwel Zuidkapers voor. Deze paren voor de kust en brengen hier jongen ter wereld . Volgens kenners is dit een van de beste plekken ter wereld om deze imposante zeedieren van dichtbij te zien.

Esquel en Bariloche


Dag 7 Puerto Madryn - Esquel
Dag 8 Esquel - Los Alerces - Nahuel Huapi NP - Bariloche
Dag 9 Bariloche
Dag 10 Bariloche

We reizen met onze eigen bus naar Esquel en Bariloche. Onderweg bezoeken we het nationale park Los Alerces. Het park staat bekend om haar bomen, de imposante Patagonische cipressen, één van de langst levende boomsoorten ter wereld. Er staan hier alerces die 3000 jaar oud zijn. In het park kunnen korte wandelingen worden gemaakt die uitzicht bieden op mooie meren.

Bariloche Argentinië DjoserIn Nahuel Huapi grenzen hoge bergtoppen aan meren en droge steppen. Bariloche ligt aan het Nahuel Huapi-meer. Deze bij Argentijnen geliefde plaats wordt zowel in de zomer als in de winter graag bezocht. Met zijn typische alpenarchitectuur krijg je het gevoel in Zwitserland te zijn beland. De vele soorten chocolade in de winkeletalages, afkomstig uit naburige chocoladefabrieken, versterken dat gevoel. En op de Plaza Independencia kun je je zelfs samen met een Sint-Bernardhond op de gevoelige plaat laten vastleggen!

De volgende dag kun je deelnemen aan een optionele boottocht over het meer Nahuel Huapi. Nahuel Huapi wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Hoge bergtoppen grenzen aan meren, watervallen, droge steppen en cipressenwouden, wat een interessante mengeling van flora en fauna oplevert. In de regio die grenst aan Chili bevinden zich vele vulkanen. Een van deze reuzen die het landschap siert en met goed weer zichtbaar is, is de machtige vulkaan Tronador. In de namiddag keer je terug naar Bariloche.

Wellicht vindt je de omgeving interessanter. Mooie uitzichten op het meer en de omliggende bergen heb je vanaf de Avenida 12 de Octobre. Bariloche is bovendien een goede uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. De skilift naar de Cerro Cathedral biedt spectaculaire vergezichten over het omringend berggebied. In de winter is deze plaats hét ski-oord van Argentinië, waar je in Tiroler berghutten zo achter de kaasfondue kunt aanschuiven.

El Chaltén & Fitzroymassief

Dag 11 Bariloche - vlucht naar Calafate - bus naar El Chaltén
Dag 12 El Chaltén

AAAArgentinaFitzRoyDe volgende dag brengt het vliegtuig ons naar Calafate, vervolgens reizen we per bus naar het 220 km verderop gelegen dorpje El Chaltén. De weg voert door eindeloze steppes en onderweg maken we kans om ñandu’s te zien, de Argentijnse variant op de struisvogel.

Vanuit El Chaltén, aan de voet van het indrukwekkende granieten Fitzroymassief, zijn pittige of minder zware wandelingen in de omgeving mogelijk die je goede vergezichten bieden op het Fitzroygebergte en de omgeving. Voor een aantal wandelingen moet je een hele dag uittrekken. Andere wandelingen zijn eenvoudiger en kunnen in een halve dag worden gedaan. Losse stenen maken sommige paden moeilijk begaanbaar. Even buiten het dorp voert een pad je naar het uitkijkpunt op de imposante Cerro Torre.

Hiervandaan heb je bij onbewolkt weer al mooi zicht op de granietpiek van de Cerro Torre. Een andere tocht voert via de prachtige vallei van de Chorillo del Salto naar de groene Laguna de los Tres. Tijdens deze wandeling heb je mooie uitzichten op de verschillende pieken van het Fitzroy massief. Na zo’n lange dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk moe en voldaan in slaap vallen.

Calafate & Perito Moreno

Dag 13 El Chaltén - Calafate
Dag 14 Calafate, bezoek Perito-Moreno-gletsjer
Dag 15 Calafate, Torres del Paine NP

Argentinie Perito Moreno ijsrivier Djoser Aangekomen in Calafate kun je een bezoek brengen aan het nationaal park Los Glaciares. Al in 1937 verklaarde de regering dit gebied tot nationaal park en Unesco vond het in 1981 een plaats waard op de lijst van werelderfgoed. In dit park liggen de grootste en indrukwekkendste gletsjers van het land. De maar liefst 50 gletsjers binnen de parkgrenzen vormen onderdeel van de grootste compacte ijsmassa op het vasteland; El Campo Hielo Sur. De ijsmassa beslaat Argentijns en Chileens Patagonië en is het grootste ijsveld ter wereld op Antarctica na.

Het spectaculairste is de wereldberoemde 'Perito Moreno', een ijsrivier van vijf kilometer breed en zo'n 60 a 70 meter hoog die uitmondt in het Argentino-meer. De gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die stabiel blijft. De zware sneeuwval op grote hoogte zorgt ervoor dat de gletsjer langzaam vooruit schuift. De ijswanden zijn echter niet bestand tegen het toenemende gewicht en regelmatig breken er dan ook onder oorverdovend gekraak metershoge stukken ijs af. Een spectaculair gezicht!

Op veilige afstand kun je vanaf verschillende wandelpaden en uitkijkpunten de ijsmassa gadeslaan.

Torres del Paine

Dag 15 Calafate, Torres del Paine NP
Dag 16 Torres del Paine NP
Dag 17 Torres del Paine - Calafate

Argentinie Torres del Paine Djoser We reizen met de bus naar het nationale park Torres del Paine. Dit is het wereldberoemde en bekendste park van Chili en van Patagonië. Door haar enorme variëteit aan planten en diersoorten word ze door UNESCO beschreven als het mooiste park ter wereld. De gletsjers, ijsbergen, watervallen, turkooiskleurige meren, kolkende rivieren en vele hoog oprijzende besneeuwde pieken, waaraan het park zijn naam ontleent, hebben dit gebied de bijnaam 'Klein Alaska' gegeven. Vanuit onze mooie hostería hebben we een fantastisch uitzicht over het massief. Er zijn verschillende pittige en minder zware wandelingen te ondernemen. De wandelroutes in het park zijn goed aangegeven zodat je je weg makkelijk kunt vinden. Onderweg heb je mooie uitzichten op prachtig gekleurde meren, omzoomd door oerbossen en brede gletsjers en je deelt het landschap met Patagonische hazen, vossen, poema's, de lama-achtige guanacos, de met uitsterven bedreigde huemul (hertachtige) en diverse vogelsoorten, waaronder de indrukwekkende condor.

Ushuaia

Dag 18 Calafate - vlucht naar Ushuaia
Dag 19 Ushuaia

Argentie El Calafate Ushuaia Beaglekanaal Djoser Een binnenlandse vlucht brengt ons van El Calafate naar de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld, Ushuaia. Deze winderige stad aan het Beaglekanaal, omgeven door bergen met vaak besneeuwde toppen en een gletsjer, doet sterk denken aan Scandinavië. In het centrum herinnert een bord je eraan dat je hier zo’n 3200 kilometer van Buenos Aires verwijderd bent. In de zomermaanden leggen hier cruiseschepen aan. Het is tevens de vertrekplaats van de schepen naar Antarctica.

Voor een goed uitzicht wandel je omhoog door de oplopende straten aan de rand van de stad. De vriendelijke houten huizen met beschilderde golfplaten daken maken een liefelijke indruk. Toch was Ushuaia vanaf 1884 een ballingsoord voor misdadigers en nog tot halverwege de twintigste eeuw zaten gevangenen hier onder erbarmelijke omstandigheden hun straf uit. De beruchte gevangenis Presidio de Ushuaia is tegenwoordig en museum en toegankelijk voor het publiek en zeker een bezoekje waard. Ook interessant is het museum Fin del Mundo, waar je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van Ushuaia en de vroegere bewoners, de Yamana- en Onasindianen.

De Portugese ontdekkingsreiziger Magelhães voer in 1520, op zoek naar een doorgang naar Indië, door de smalle zeestraat tussen Vuurland en het vasteland; de Straat van Magelhães. Hij noemde het gebied 'Tierra de los Fuegos', naar de vele vuren die de indianen hier stookten. Voor ons is Ushuaia de ideale uitvalsbasis om de ruige natuur van Vuurland te verkennen in het nationale park Tierra del Fuego. We gaan met de bus naar het park, waar verschillende wandelingen te maken zijn met prachtige uitzichten over het Beaglekanaal en waar grote kolonies zeevogels broeden. Ook is het mogelijk om een boottocht op het kanaal te maken en de zeeleeuwenkolonie op het eilandje Isla de Los Lobos van dichtbij te bekijken.

Buenos Aires

Dag 20 Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
Dag 21 Buenos Aires

Argentinie Plaza del Congreso Djoser Vanuit Ushuaia vliegen we terug naar Buenos Aires. Het hart van de stad wordt gevormd door het Plaza del Congreso; een enorm plein met kolossale beelden en spuitende fonteinen. Een bezoek aan de Plaza de Mayo, bekend van de dwaze moeders, mag niet op je lijstje ontbreken. Aan de oostkant ligt het zalmkleurige federale regeringspaleis. Vanaf een balkon van dit Casa Rosada sprak Eva Perón, de machtigste vrouw van Argentinië, de bevolking toe. Elke twee uur vindt hier de wisseling van de wacht van de Nationale Garde plaats. Ook het praalgraf van Evita op de begraafplaats Recoleta is een bezoek waard.

In de havenwijk La Boca leveren vooral de bontgeschilderde huisjes in de straat El Caminito mooie plaatjes op. Na het slenteren is het aangenaam bijkomen in een van de oudere grand cafés met hun rijk bewerkte interieurs.

Iguazu watervallen

Dag 22 Buenos Aires - vlucht naar Puerto Iguazu
Dag 23 Puerto Iguazu
Dag 24 Puerto Iguazu - Buenos Aires
Dag 25 Buenos Aires - Amsterdam
Dag 26 aankomst Amsterdam

Argentinie Puerto Iguazu watervallen Djoser Vanuit Buenos Aires vliegen we naar Puerto Iguazu. Dit is een aangenaam stadje bij de grens met Brazilië en Paraguay. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan nóg een hoogtepunt van deze reis: de watervallen van Iguazu. Een gordijn van ruim 270 watervallen laten je stil staan bij de enorme natuurkracht van het water. De watervallen liggen op de grens van Brazilië en Argentinië en zijn volgens velen de mooiste ter wereld! Ze staan dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een spectaculair natuurspektakel waarbij het water zich zo’n 60 tot 80 meter de diepte in laat storten vanaf het Paraná plateau.

Er zijn verschillende wandelingen mogelijk om dit natuurlijk fenomeen te ervaren. Vanaf de Braziliaanse zijde van de watervallen krijg je een mooi overzicht van het enorme watergordijn, terwijl je aan de Argentijnse zijde kilometers lang langs de bovenkant en daadwerkelijk tussen de vallen door loopt. Na al het natuurschoon gaan we terug naar Buenos Aires waarvandaan we een dag later terug vliegen naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen en de reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. Maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 okt - 19 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

01 nov - 26 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

08 nov - 03 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

15 nov - 10 dec
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

22 nov - 17 dec
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

06 dec - 31 dec
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

13 dec - 07 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

20 dec - 14 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 jan - 04 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

17 jan - 11 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde

07 feb - 03 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

14 feb - 10 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

21 feb - 17 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vijf binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Torres del Paine)
 • Excursie Los Alerces National Park met Engelstalige gids
 • Excursie Perito Moreno gletsjer met Engelstalige gids
 • Excursie en verblijf in het National Park Torres del Paine
 • Excursie Tierra del Fuego National Park met Engelstalige gids
 • Excursies naar Braziliaanse en Argentijnse zijde van de Igauzu watervallen met Engelstalige gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €2.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 595,-.

Tijdens de twee overnachtingen in Torres del Paine is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Hier worden alle alleenreizenden in goed overleg bij elkaar ingedeeld.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires en/of  Puerto Iguazu kan bijgeboekt worden. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht. De prijs van het hotel in Puerto Iguazu is vanaf € 55,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer € 405,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. In Buenos Aires verblijven we in het traditionele centraal gelegen Castelar hotel. In Bariloche overnachten we in gunstig gelegen accommodatie vanwaar we direct het centrum kunnen inlopen waar een ruime keuze aan gezellige restaurants en cafés te vinden zijn. In El Chaltén en El Calafate overnachten we in aangename, goed gelegen hotels op loopafstand van het centrum en voorzien van alle gemakken.

Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ‘cabañas’; huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en keukentje. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten en de alleenreizenden delen hier de kamer met een reisgenoot/-genote. Ontbijt is hier exclusief. De ligging van deze accommodatie aan de rand van het nationaal park is bijzonder met prachtige panoramische uitzichten op het hele massief van Torres del Paine. In Puerto Iguazu verblijven we in een knus hotel gelegen op een gunstige locatie met een prachtige binnentuin en zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Buenos Aires Hotel Castelar
Puerto Madryn Hotel Costanera
Bariloche El Cristal
El Calafate Hotel Kalenshen
El Chaltén Posada El Barrano
Torres del Paine Hostería y Cabañas Tyndall
Ushuaia Hotel Tierra del Fuego
Puerto Iguazu El Pueblito Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 595,-.

Tijdens de twee overnachtingen in Torres del Paine is een eenpersoonskamer niet mogelijk. Hier worden alle alleenreizenden in goed overleg bij elkaar ingedeeld.

 • Hotel Castelar kamer Buenos Aires
 • Hotel Castelar Zwembad Buenos Aires
 • Castelar hotel Buenos Aires Argentinië
 • Posada El Barranco lobby Argentinie
 • Posada El Barranco ontbijt Argentinie
 • Rayentray hotel Tehuelche twin kamer Argentinie
 • Rayentray hotel Tehuelche kamer Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego entree Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego kamer Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego uitzicht Ushuaia Argentinie
 • Posada El Barranco Argentinie
 • Posada El Barranco kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana twin kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana lobby Argentinie
 • Costanera hotel kamer Puerto Madryn Argentinie
 • Costanera hotel lobby Puerto Madryn Argentinie
 • Cabanas Lago Tyndall Chili

Vliegreis

Air Europa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  18:35

  Aankomst

  21:15

 • Vlucht met

  Traject

  Madrid - Buenos Aires

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  07:35*

 • Vlucht met

  Traject

  Buenos Aires - Madrid

  Vertrek

  12:30

  Aankomst

  05:10*

 • Vlucht met

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  07:05

  Aankomst

  09:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië vier uur vroeger, in onze zomer vijf uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €2.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over land maken we met name gebruik van comfortabele bussen. De kwaliteit van de bussen is vergelijkbaar met die van Europese bussen. Het traject van Buenos Aires naar Puerto Madryn leggen we af met een comfortabele nachtbus. Van Puerto Madryn, via Esquel naar Bariloche beschikken we over onze eigen bus zodat we onderweg waar nodig kunnen stoppen. De trajecten van El Calafate naar El Chalten en naar Torres del Paine worden afgelegd met een internationaal gezelschap. De lange afstanden van Bariloche naar het zuiden en vervolgens retour naar het Buenos Aires en aansluitend Puerto Iguazu worden met binnenlandse vluchten afgelegd. In totaal zijn vijf vluchten inbegrepen in deze reis.

 • Argentinie rondreis bus vervoer Djoser
 • Argentinie binnenlandse vlucht Djoser
 • Air Eurpa vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vijf binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Torres del Paine)
 • Excursie Los Alerces National Park met Engelstalige gids
 • Excursie Perito Moreno gletsjer met Engelstalige gids
 • Excursie en verblijf in het National Park Torres del Paine
 • Excursie Tierra del Fuego National Park met Engelstalige gids
 • Excursies naar Braziliaanse en Argentijnse zijde van de Igauzu watervallen met Engelstalige gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Je kunt er zelf of met groepsgenoten te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Dit kan al dan niet met behulp van onze reisbegeleiding die de bestemmingen zelf kent. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Tijdens het verblijf in Puerto Iguazu bezoeken we zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde van de watervallen.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Argentinië en Chili zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling door Buenos Aires
 • Excursie naar los Alerces nationaal park met Engelstalige gids
 • Excursie naar de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer in het National Park Los Glaciares met Engelstalige gids
 • Excursie naar Torres del Paine NP met wandelmogelijkheden
 • Vanuit Ushuaia een excursie naar het Tierra del Fuego NP met Engelstalige gids
 • Excursies naar de watervallen van Iguaçu zowel aan Braziliaanse als aan Argentijnse zijde met Engelstalige gids


Daarnaast zijn er de volgende optionele excursiemogelijkheden:

 • Vanuit Puerto Madryn een excursie naar de pinguïnkolonie van Punta Tombo
 • Dagtocht naar het indrukwekkende Península Valdés
 • Excursie naar Cerro Catedral voor fantastische uitzichten over het merengebied rondom Bariloche
 • Boottocht over Nahuel Huapi naar Brazo Tristeza
 • IJs-trekking op een gletsjer
 • Boottocht over het Beagle kanaal aan het einde van de wereld
 • Excursie naar een van de traditionele Estancias op Tierra del Fuego
 • Boottocht onder de indrukwekkende watervallen met uitzicht op Garganta del Diablo ofwel Duivelskeel
 • Vlucht per helikopter boven de Iguaçu watervallen

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Buenos Aires nog minstens zes maanden geldig is

Geldzaken

In Argentinië wordt er betaald met de peso en in Chili wordt er betaald met de Chileense pesos. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend tussen de €75,- en € 125,-) die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast worden er vrijwel altijd transactiekosten in rekening gebracht, ca € 6,- per keer.

Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.

Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij je paspoort te tonen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 400,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen in de reissom, behalve tijdens het verblijf in Torres del Paine. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch is er ook een ruim aanbod vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. Schapen zijn volop vertegenwoordigd in Patagonië en lamsvlees komt dan ook veel terug in de Patagonische keuken. Casuelo de cabrito in Patagonië is een geitenvleesragout, sopa is een indiaans pasteitje van maïs, eieren en kaas. De empanadas, karakteristiek voor ieder Latijns Amerikaans land, zijn ook in Argentinië niet te versmaden. Het ontbijt bestaat veelal uit toast en croissantjes.

Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Argentinië en Chili de hoofdmaaltijd. Het diner wordt veelal pas na negen uur geserveerd. De kruidenthee, Mate, drinken Argentijnen de hele dag door. In iedere plaats zie je de locals met een thermosfles onder hun arm door de straten lopen. Dankzij de vele Italianen die het begin van 20ste eeuw naar Argentinië emigreerden, zie je vooral in Buenos Aires de Italiaanse koffiecultuur terug.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

- vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A
- voor Iguazu wordt de vaccinatie tegen gele koorts aangeraden

De hygiënische omstandigheden in Chili en Argentinië zijn vergelijkbaar met die in Europa. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en ook een zoutoplossing (ORS) tegen uitdroging kan van pas komen. Voor noodgevallen beschikt de reisbegeleiding over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires en/of  Puerto Iguazu kan bijgeboekt worden. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht. De prijs van het hotel in Puerto Iguazu is vanaf € 55,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 99,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Argentijnse landschappen vertonen grote contrasten. Van hoog oprijzende Andestoppen, die tot bijna 7000 meter reiken, tot de desolate woestijnachtige vlaktes van Patagonië. Op deze pampa’s heersen in de zomer aangename temperaturen, die uiteraard dalen naarmate je verder naar het zuiden reist. Ook de hoogte waarop we soms reizen, zorgt in het algemeen voor lage temperaturen. In het noorden bij Puerto Iguazu heerst een tropisch klimaat. Het is hier dan ook het hele jaar door aangenaam warm met temperaturen die variëren tussen de 25 en 35 graden.

Aan de Chileense kust ligt een landschap dat lijkt op de Noorse fjordenkust. In de zuidelijke delen regent het vaak en het hele jaar door. In deze landen, die beide op het zuidelijk halfrond liggen, zijn de seizoenen tegengesteld aan die bij ons. In onze winter is het daar zomer. Onze wintermaanden zijn daarom de beste periode om in deze regio te reizen. Zelfs in deze periode is het op sommige plaatsen in Argentinië en Chili fris door de harde wind, met name in Patagonië. Meestal daalt de temperatuur in deze maanden in de berggebieden ‘s avonds tot rond het vriespunt. Overdag kunnen de temperaturen de 18 graden halen. Over Patagonië wordt dan ook vaak gezegd: "Vier seizoenen in een dag". Het is dan ook raadzaam om goed isolerende kleding mee te nemen, bij voorkeur veel laagjes, fleecemateriaal en een goed waterafstotend en winddicht jack.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe is de accommodatie op deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. De hotels zijn centraal gelegen. Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ruime ‘cabañas’, huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en keukentje. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten, evenals de kamers voor de alleenreizenden. Ontbijt is hier exclusief. Het hotel ligt aan de rand van de grenzen van het nationale park en we hebben hier een fantastisch uitzicht over het ganieten massief.

Hoe wordt er gereisd?

Hoeveel bagage is toegestaan op de binnenlandse vluchten?

Hoe lang zijn de reistijden?

Welke excursies zijn tijdens de reis inclusief de reissom?

Hoe zijn de maaltijden geregeld?

Kan ik de reis vervroegen of verlengen?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik pinnen in deze landen?

Wanneer kan ik walvissen zien?

Kan er gewandeld worden tijdens deze reis?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Hoe is het voltage in Argentinië en Chili?

Hebben jullie nog tips voor fotografen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • De beste reis van mijn leven. De reis door Patagonië was bijzonder indrukwekkend. Lokale gidsen vertelden ons inspirerend en enthousiasmerend over alles wat we zagen en elke stop was een ansichtkaart waard. Ongelooflijk mooi.

  8,0

  8,0
 • Wat een topreis was dit! Genoten van de eerste tot de laatste minuut. Prachtige natuur gezien, met als hoogtepunt wandelen in Torres del Paine, de gletsjer Perito Moreno en de watervallen in Iguazu. Mede door onze fantastische reisleidster Ellen een onvergetelijke avontuur geworden.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis met schitterende natuur en boeiende hoofdstad. Vriendelijke en gastvrije mensen. Fijne groep. Uitstekende vloeiend Spaans sprekende reisbegeleidster Ellen. Dit alles maakte dat het ondanks een ongelukkige val van echtgenote toch een geweldige vakantie werd. Alleen geen alitalia !

  9,0

  9,0
 • De natuur neemt het voortouw in deze prachtige reis waar actievelingen hun hart kunnen ophalen aan de meest prachtige locaties die deze aardbol te bieden heeft. De eerste week is wel veel reizen, maar je ziet dan ook een heleboel. De enige zware tegenvaller(s) waren de vluchten met Alitalia.

  8,0

  8,0
 • Patagonië : deze sportieve en onvergetelijke uitdaging biedt wonderlijke rotscombinaties, unieke ijsrivieren en oogstrelende azuurblauwe meren.

  8,0

  8,0
 • Een fantastische reis. Lange reisdagen moet je incalculeren. Maar wat daar tegen over staat zijn overweldigende landschappen, natuur en.... ach, het is onbeschrijfelijk. Mijn 17de groepsreis en zeker één van de mooiste. Mede dankzij de fantastische reisbegeleidster Ellen!

  10,0

  10,0
 • Thuis van een zeer mooie en erg afwisselende reis door een immens land. Veel gezien maar ook erg veel gereisd met bussen en vliegtuigen. Onze reisleidster Ellen was fantastisch en wist elke keer weer alles in goede banen te leiden. Groot pluspunt was dat zij vloeiend Spaans spreekt. Gezellige groep!

  8,0

  8,0
 • Waanzinnig mooie reis! Misschien wel mooiste ooit, wat een natuur(geweld)

  9,0

  9,0
 • De tango dansen in Beunos Aires. Mooie wendig van het uitgestrekte Patagonië met de imposante Fitz Roy en indrukwekkende Perito Moreno gletsjer, naar dé watervallen van Iguazu. Bijslapen doe je thuis, in Argentinië geniet je met volle teugen van mate, al mag dat ook een ander lokaal drankje zijn!

  9,0

  9,0
 • Onvergetelijke reis! Prachtig Buenos Aires met zijn verleden, natuurparken met elk hun eigen charmes. Ushuaia aan het eind van de wereld en Iguazu als bijzondere afsluiting. Alles goed geregeld en heel fijn begeleid door Anja. Bedankt Djoser en zeker tot een volgende keer!

  9,0

  9,0
 • Een onvergetelijke reis waaraan we nog vaak zullen terugdenken. Ervaringen om met anderen te delen. Bijzonder waren de Perito Moreno gletsjer en de watervallen Iguazou. Veel gezien en daardoor ook een zeer intensieve reis. Een perfect georganiseerde reis en een geweldig reisbegeleiding van Anja.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis met vele hoogtepunten. Dank aan Sape, onze reisbegeleider, die altijd voor ons klaar stond met goede adviezen en oplossingen. Mijn eerste reiservaring van Djoser was prima, smaakt naar meer.

  9,0

  9,0
 • Leuk geweest. Gevarieerd programma voor iedereen iets. Veel gedaan en gezien. Halverwege reis wisseling reisleider prima opgelost door Djoser. Bij thuiskomst nog een bloemetje ter compensatie dank hiervoor.

  9,0

  9,0
 • Even doorbijten bij de lange reisdagen maar dan heb je ook veel WOW-momenten!

  8,0

  8,0
 • Verrassend Patagonië. Mooie natuurparken, geweldige gletsjers en het kroonjuweel de Igazu waterfalls. Just go and enjoy yourself.

  9,0

  9,0
 • Deze reis overtrof onze stoutste verwachtingen! Wat een schitterend land, wat een prachtige natuur! Het was gewoon overweldigend en we kunnen deze reis dan ook van harte aanbevelen! Graag bedanken wij Sape, onze reisbegeleider, voor zijn tomeloze inzet! Een betere konden we niet hebben!

  9,0

  9,0
 • Ik heb enorm genoten van deze prachtige reis. Eerst Buenos Aires, dan de oostkust met walvissen, pinguïns en zeeolifanten, daarna de bergen in het westen en in Chili, de woestheid in het zuiden bij Ushuaia en als kers op de taart de watervallen bij Iguazu. Het ene hoogtepunt na het andere.

  9,0

  9,0
 • Patagonië is te groots om in een paar woorden samen te vatten. Je doet te kort aan de ruige rotsbergen, de indrukwekkende gletsjers en meren, de kick bij het spotten van de arctische dierenwereld, het prachtige licht in Ushuaia... en dan nog het klaterend tropisch toetje! Een magistrale reis!!

  9,0

  9,0
 • Ademloos en bijna geen woorden voor te vinden kijk je je ogen uit naar de pampa’s met guanaco’s en ijzige winden, gletsjers en vergezichten. De sfeer van Buenos Aires met zijn tango, kleurrijke wijken zoals La Bpca, Palermo, La Recoleta is er één met vele tegenstellingen.

  10,0

  10,0
 • Wat een fantastische reis. Een reis met heel veel natuurschoon, zoals Iguazu watervallen, Perito Moreno, Ushuia, op het einde van de wereld, met de boottocht over het Beagle kanaal. De stad Buenos Aires. Walvissen spotten. Een reis om nooit te vergeten. Onze eerste reis met Djoser, zeker niet de laatste

  10,0

  10,0
 • Wat een geweldige mooie reis. Wel veel onderweg in de bus en vliegen, maar dan kom je ook ergens. Alles super goed geregeld, hotels, bussen, excursies en we hadden een top reisbegeleidster Mieke. Hoogtepunten: Viedma gletsjer, Perito Moreno, Beagle kanaal en als kers op de taart: Iguazu, geweldig!

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis met heel veel hoogte punten. Wel vermoeiend maar het was de moeite waard. We hadden een geweldige groep het was net een grote familie. En alle lof voor de reisleidster, ze was in een woord super. Met vriendelijke groet, Piet G.

  8,0

  8,0
 • Mooie (vermoeiende) reis van uitersten, van Gletjers naar subtropisch regenwoud, van de stad naar prachtige natuur.

  8,0

  8,0
 • Alle elementen van Argentinië komen aan bod. De oneindige weidsheid, het onvoorspelbare weer, de ruige natuur, het vlees en de wijn, de danscultuur, en nog veel meer. Je krijgt inzicht in de ziel van Argentinië en het natuurschoon blijft voor altijd op je netvlies staan.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Verblijf in ruig Patagonië én het Argentijnse Merengebied bij Bariloche
 • Excursie naar de machtige Iguaçu watervallen aan Argentijnse én Braziliaanse zijde
 • Excursie naar Los Alerces National Park
 • Inclusief verblijf wandelparadijs El Chaltén in Los Glaciares NP
 • Excursies naar de imposante Perito Moreno Gletsjer en Torres del Paine NP
 • Verblijf einde van de wereld in Ushuaia met bezoek Tiera del Fuego NP (Vuurland)
 • Vijf tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,8

De beste reis van mijn leven. De reis door Patagonië was bij...
De beste reis van mijn leven. De reis door Patagonië was bijzonder indrukwekkend. Lokale gidsen vertelden ons inspirerend en enthousiasmerend over alles wat we zagen en elke stop was een ansichtkaart waard. Ongelooflijk mooi.

Dia H. - 8,0
Wat een topreis was dit! Genoten van de eerste tot de laatst...
Wat een topreis was dit! Genoten van de eerste tot de laatste minuut. Prachtige natuur gezien, met als hoogtepunt wandelen in Torres del Paine, de gletsjer Perito Moreno en de watervallen in Iguazu. Mede door onze fantastische reisleidster Ellen een onvergetelijke avontuur geworden.

Marja Kok - 9,0
Prachtige reis met schitterende natuur en boeiende hoofdstad...
Prachtige reis met schitterende natuur en boeiende hoofdstad. Vriendelijke en gastvrije mensen. Fijne groep. Uitstekende vloeiend Spaans sprekende reisbegeleidster Ellen. Dit alles maakte dat het ondanks een ongelukkige val van echtgenote toch een geweldige vakantie werd. Alleen geen alitalia !

Peter S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Argentinië en Chili

Het weer in Argentinië en Chili

17°C

Terug naar boven