Overzicht Litouwen, Letland, Estland & Rusland rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Litouwen, Letland, Estland & Rusland

Landinformatie Baltische Staten

Landinformatie Baltische Staten

 • Hoofdstad: Tallinn, Riga en Vilnius
 • Andere bekende steden in de Baltische Staten: Kaunas, Klaipeda en Kuressaare
 • Inwoners: 6,2 miljoen
 • Taal: Ests, Lets en Litouws
 • Munteenheid: Euro
 • Tijdsverschil: Het is in de Baltische staten 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 175.000 km2
 • Geografie: De Baltische Staten bestaan uit drie landen: Estland, Letland en Litouwen. Deze drie liggen ingeklemd tussen Rusland en de Oostzee in Oost-Europa. Ze delen op geografisch gebied veel kenmerken: ze zijn allen erg vlak, hebben veel meren en een groot deel van het land is bedekt met bos.


> Rondreizen Baltische Staten

Terug naar boven

Beste reistijd Baltische Staten

Beste reistijd Baltische Staten

De groepsreizen vinden plaats in de periode van april tot oktober.  Estland is het meest Noordelijk gelegen. De Baltische Staten kent een zeeklimaat met koele winters en milde zomers. De winter begint er vroeg, namelijk al eind oktober en kan tot en met april duren. Er kan dan ook een langere periode sneeuw liggen. Doordat de winter zo lang duurt, is het voorjaar maar kort, van eind april tot half juni. Het is dan rond de 20 graden overdag en ’s nachts kun je te maken krijgen met nachtvorst. De zomer duurt tot en met september. Houd je niet van extreme warmte maar van een aangename temperatuur, dan is een rondreis door de Baltische Staten echt iets voor jou!

> Rondreizen Baltische Staten

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Baltische Staten

Bezienswaardigheden in de Baltische Staten

De Baltische Staten te weten Litouwen, Letland en Estland zijn zeer rijke handelsgebieden geweest en hebben daardoor prachtige steden. Het zijn kleine bereisbare landen en alle drie toch weer heel anders. Naast de steden zijn er ook prachtige natuurgebieden zoals de vogelparadijzen aan de kust. De zee is de reden van al het moois wat deze landen te bieden hebben; van de handelsschepen die de pakhuizen vulden wat weer de inkomsten waren van de kooplieden zodat zij vervolgens weer de prachtige gebouwen konden bouwen, tot de duingebieden die de zee tegenhouden zodat het land wordt beschermd en prachtige natuurgebieden zijn ontstaan.

Litouwen
Koerse Schoorwal duingebied Litouwen DjoserDe hoofdstad Vilnius is idyllisch gelegen stad met een boeiende geschiedenis. Deze stad telt meer dan 40 kerken en is daarnaast in het bezit van vele Gotische, Renaissance en Barokke gebouwen en straatjes. Een vrij onbekende Europese stad en ten onrechte, het heeft het grootste winkelcentrum van Europa en een erg gezellig centrum. Ten westen van Vilnius ligt Traika, een prachtig historisch dorp met houten huizen en een burcht. Aan de kust ligt de Koerse Schoorwal, een bijzonder duin gebied en een vogelparadijs. Heerlijk om te wandelen of te fietsen door de witte duinen.

Letland
Turaida kasteel Letland DjoserLetland staat bekend om zijn lange historie. Door het hele land vind je oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken. De eerste bewoning was er al in 9000 voor Christus. Het land heeft ook een lange kustlijn die bestaat uit zandstranden, duinen en rotsformaties. Letland bestaat voor maar liefst 40% uit ongerepte natuur, met name ongerepte naaldbossen. Letland heeft daardoor maar liefst  4 nationale parken. Het Gaujas nationaal park is het grootste en oudste nationale park van Letland met een ongekende variatie in flora en fauna. Het kasteel Turaida kijkt romantisch uit over alle omringende beboste  heuvels. Het is gedeeltelijk ingestort doordat in de 17de eeuw de bliksem insloeg, precies in de kruitkamer.
                                                           

Riga

Historische binnenstad Riga Letland DjoserDe hoofdstad van Letland is een Jugendstil pareltje. Meer dan 800 jaar geschiedenis ademt deze Duitse handelsstad met inmiddels meer dan een miljoen inwoners. Een prachtige mengelmoes van stijlen en indrukwekkende gevels. Het heeft een compact centrum, maar wel met enorm veel prachtige gebouwen per m2. Alles is hierdoor goed te belopen. Jurmala, wat vlak naast Riga ligt, is een kuuroord met chique villa’s en badhuizen.

Estland

Molens Saaremaa Estland DjoserEstland staat bekend om de vele universiteiten, oude stadjes, kuuroorden, het Peipsi Meer en langlaufen. Ook op natuurgebied heeft het land veel te bieden. Er zijn nationale parken, er leven nog wasberen in het wild en er trekken elk jaar veel vogels naar het land. Daarnaast zijn er nog veel stranden zowel op het vaste land als op de eilandjes. Het grootste eiland is Saaremaa, beroemd vanwege de krater van Kaali, een in de eerste eeuw na Chr. door een meteorietinslag gecreëerde krater, van maar liefst 110 meter in doorsnede. Een prachtig rustig eiland is het met uitgestrekte weilanden, houten boerderijen en windmolens.Tallinn
Panorama centrum Talinn Estland DjoserTallinn heeft een heel sterk eigen karakter en een lange geschiedenis. Het prachtige middeleeuwse stadscentrum staat zelfs in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. De grootste trekpleister van Tallinn is de oude binnenstad Vanalinn, het historische stadscentrum dat uit de 14de eeuw stamt. Op de prominent aanwezige Domberg zijn te vinden; de Domkerk en de Russisch-orthodoxe Kathedraal. Verder zijn historische bezienswaardigheden als Kiek in de Kok en de Dikke Margareta zeker de moeite waard. Tegenwoordig is Tallinn ook steeds moderner aan het worden en trekken veel kunstenaars naar de stad om hier hun kunsten te laten zien. Een frisse duik nemen vanaf een van de prachtige stranden zoals Pikakari Beach, even buiten de stad, is ook zeker een aanrader.
 
> Rondreizen Baltische Staten

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,5

Een heerlijke ontspannen reis van een week met de hoogtepunt...
Een heerlijke ontspannen reis van een week met de hoogtepunten van de Baltische staten. Leuke groep en prima reisleiding. Alleen het verblijf in Tallinn had een dag langer/dan wel terugvlucht op een later tijdstip/ gemogen.

Henk S. - 8,0
Terug naar boven