Overzicht Egypte rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Egypte

Landinformatie Egypte

Landinformatie Egypte

 • Hoofdstad: Cairo
 • Andere bekende steden: Luxor, Alexandrië en Aswan
 • Inwoners: 77,5 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: Egyptische pond
 • Beste reistijd: april, mei, september en oktober
 • Tijdsverschil: Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 1 miljoen km²
 • Geografie: Egypte wordt van noord naar zuid doorkruist door de rivier de Nijl, die met bijna 6700 kilometer de langste rivier ter wereld is. Buiten het gebied rondom de Nijl en de kusten van de Middellandse en de Rode Zee bestaat het land bijna volledig uit woestijn.


> Rondreizen Egypte

Terug naar boven

Beste reistijd Egypte

Beste reistijd Egypte

Gedurende het hele jaar is het qua klimaat mogelijk om een rondreis naar Egypte maken. In de zomer is het in Egypte erg warm en droog, je moet dan denken aan temperaturen rond de 40 graden. Gelukkig waait er wel altijd een noordelijke wind en is het warme weer door de hoge luchtvochtigheid goed te verdragen. Tijdens de wintermaanden kan het er redelijk fris worden, vooral ‘s nachts. Een kans op een bui kan in de periode van november t/m maart plaatsvinden.

> Rondreizen Egypte

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Egypte

Bezienswaardigheden Egypte

Egypte is al eeuwen omhult met mysterie. Het land van de farao’s heeft een zeer lange geschiedenis. Iedereen kent wel de woestijnvlaktes, piramides, hiëroglyfen, tempels en koningsgraven (o.a. van Toetanchamon en Ramses). Als een echt handelsland heeft Egypte vele bazaars en overal zijn winkeltjes, markten en straatverkopers. Verder staat het land bekend om haar specerijen, mooie stranden en de langste rivier ter wereld, de Nijl. Ook om te duiken is het een ideale bestemming.

Caïro
Piramide van Gizeh EgypteDe belangrijkste bezienswaardigheid van Caïro wordt zonder enige twijfel gevormd door de Piramides van Gizeh, Cheops, Chefren, Mycerinus en de drie kleinere. Ze liggen net buiten de stad en zijn één van de zeven klassieke wereldwonderen. Het Museum der Egyptische Oudheden ligt in het centrum van Caïro en is het allergrootste Egyptologisch museum ter wereld. Dit museum heeft een verzameling van meer dan honderdduizend objecten, waaronder mummies, beelden, tronen en het beroemde graf van farao Toetanchamon. Bazaar Khan el Khalili is de grootste soek binnen de Arabische wereld en ligt in het centrum van Caïro. De ruim elf eeuwen oude Ibn Tulun Moskee is volgens velen één van de mooiste moskeeën ter wereld. De 187 meter hoge Burj Caïro is de televisietoren van de stad en staat centraal in Caïro. Het heeft een openlucht panoramadek. Net ten zuiden van Caïro ligt Memphis, één van de oude hoofdsteden van Egypte. Hier zijn het enorme kalkstenen beeld van Ramses II en een Sfinx nog bewaard gebleven.

Karnak
KarnakKarnak, 20 kilometer ten zuiden van Caïro, is het grootste openluchttheater van Egypte. Deze dodenstad van 10 km2 heeft 15 piramides, waaronder de oudste (trap)piramide van het land van farao Djoser uit 2700 voor Christus. Dit is tevens ook het oudste stenen monument ter wereld. Verder liggen hier nog de piramides van Teti en Unas, als belangrijke andere piramides. Rondom de piramides liggen vele graven van edelen en gouverneurs.

De woestijn
Oase in de woestijnDe ongekend grote woestijn, de Sahara, is de grootste woestijn ter wereld en heel divers. De woestijn bestaat uit allerlei kleuren en rotsformaties. De verlatenheid en uitgestrektheid van de woestijn maakt grote indruk op iedereen. Zo zijn er zwarte heuvels, die hun kleur ontlenen aan de aanwezigheid van mineralen en de witte woestijn, die door de wind geërodeerde witte kalkstenen rotsformaties bevat. In de woestijn zijn ook bronnen aanwezig met ijzerhoudend water en opgravingen van Romeinse dorpen. De grote zandzee staat natuurlijk in schril contrast met de groene velden en palmbomen van de oases waar van alles wordt verbouwd.

Luxor
Luxor EgypteLuxor is het archeologisch hart van het land, met een ongekende hoeveelheid aan opgravingen en bijzondere vondsten. Je vindt hier de wereldberoemde Vallei der Koningen, één van de beroemdste archeologische plaatsen binnen Egypte. Van de meer dan zestig koningsgraven is het graf van Toetanchamon de belangrijkste ontdekking geweest. Hiernaast liggen de Vallei der Prinsen en de Vallei der Koninginnen met het beroemde graf van Nefertiti. De Tempels van Karnak liggen in het gelijknamige dorp, dat ten noorden van Luxor ligt en binnen de agglomeratie van Luxor valt. Feitelijk zijn het twee tempelcomplexen: het tempelcomplex van Amon-ra en het tempelcomplex van Moet (Mut). De verzameling van tempelgebouwen, sfinxen en uitgegraven muren is, op de piramides van Gizeh na, de meest bezochte toeristische attractie van heel Egypte. De kolossen van Memnon zijn twee immense standbeelden van farao Amenhotep III en staan op de westelijke oever van de Nijl. De kolossale beelden zijn ongeveer 18 meter hoog en de enige overblijfselen van de verwoeste dodentempel van farao Amenhotep III. Met een lengte van maar liefst 242 meter behoort de Luxortempel tot de grootste tempels van Egypte.

De Nijl
De Nijl in EgypteDe langste rivier ter wereld heeft de geschiedenis en het heden van Egypte sterk bepaald. Langs deze rivier is de oudste beschaving ter wereld ontstaan en het is nog steeds de levensader van veel Afrikaanse landen, waaronder Egypte. Ongeveer 95 procent van de Egyptische bevolking woont aan de Nijl. Het land is voor hun landbouw en het drinkwater volledig afhankelijk van de Nijl. Langs de oevers wordt riet verbouwd en er vindt visserij plaats. De oude Egyptenaren bouwden ook hun tempels met name langs de Nijl, zoals het beroemde Abu Simbel.

De Rode zee
Koraalrif Egypte Rode zeeEen ideale afsluiting van de reis is aan de Rode Zee met één van de mooiste onderwaterwerelden ter wereld. De koraalriffen bevatten zeer veel kleurrijke tropische vissen waar je uitgebreid van kan genieten tijdens een snorkel- of duiktocht. Dit alles naast de uitgestrekte witte stranden waar het zeker niet minder fijn toeven is.

> Rondreizen Egypte
 

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,2

We hebben deze reis in april 2019 gemaakt. De ideale tijd va...
We hebben deze reis in april 2019 gemaakt. De ideale tijd van reizen daar, niet te warm en toch nog best rustig met toeristen. De Nederlands sprekende Egyptische reisleider heeft alles tot in de puntjes geregeld en we hebben meer gezien dat we wouden en op t programma stond. Een zekere aanrader.

Bernard B. - 10,0
Terug naar boven