Bekijk de Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeilcruise, 11 dagen van Djoser

Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeilcruise 11 dagen

Zeilavontuur op de Nijl

Tijdens deze rondreis bezoeken we de piramides bij Sakkara en Gizeh en vanuit Aswan is een excursie naar Abu Simbel mogelijk. Vervolgens gaan we aan boord van een Dahabiya, dit is een luxe traditionele houten zeilschip met 2 masten, voor een 4-daagse zeilcruise over de Nijl. We varen noordwaarts naar Esna. Langs de levensader van Egypte zie je het dagelijkse leven in de dorpjes aan je voorbij trekken. In Luxor staat de Vallei der Koningen op het programma en de tempels van Karnak. Na terugkomst in Cairo kun je nog even onderdompelen in de geuren en kleuren van deze miljoenenstad.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeilcruise, 11 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - vlucht naar Aswan
 3. Aswan, optioneel bezoek Philae-eiland en High Dam
 4. Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel - start zeilcruise
 5. Kom Ombo - Gebel Silsila (zeilcruise)
 6. Gebel Silsila - Edfu (zeilcruise)
 7. Edfu - Esna (einde zeilcruise) - Luxor
 8. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
 9. Luxor, bezoek tempels van Karnak en Luxor - nachttrein naar Caïro
 10. aankomst Caïro
 11. Caïro - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Indrukwekkende piramides en sfinx bij Gizeh

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - vlucht naar Aswan

We starten in de levendige miljoenenstad Caïro. Overal om je heen hoor je getoeter van auto's en zie je kooplieden die hun waar verkopen. Ervaar de zoete geuren en de gezelligheid van de kleine cafés en doe onverwachte ontdekkingen op tijdens een wandeling door de smalle straatjes.

Piramide Gizeh Egypte zonsondergang Djoser Vanuit Caïro maken we een dagexcursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh. We vertrekken eerst naar het 20 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara waar de piramide van Djoser en graven van edelen zijn te bezichtigen. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de grafcultuur van de farao’s. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de dag brengt de bus ons naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Aswan.

Ontspannen zeilcruise op de Nijl

Dag 3 Aswan
Dag 4 Aswan, optionele excursie Abu Simbel, start zeilcruise
Dag 5 Kom Ombo - Gebel Silsila (zeilcruise)
Dag 6 Gebel Silsila - Edfu (zeilcruise)
Dag 7 Edfu - Esna (einde zeilcruise) - Luxor

EgypteAswan Vruchtbaarheidsgodin PhileaGedurende je verblijf in Aswan is er volop gelegenheid om kennis te maken met de gezelligheid van dit stadje. Loop zeker even over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer. Ook is het mogelijk om met een felucca de eilandjes in de Nijl bezoeken. Een optionele excursie is het bezoek aan Philea en de High Dam. We leggen aan bij het eiland Philea waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is. We brengen ook een bezoek aan de 10 km ten zuiden van de stad gelegen High Dam. De bouw van de High Dam in Aswan in de jaren ‘60 heeft het grootste stuwmeer ter wereld gevormd: het Nassermeer. Dit meer is ruim 500 km lang, waarvan 370 km in Egypte. De breedte varieert van 10 tot 25 km.

Driehonderd kilometer ten zuiden van Aswan ligt Abu Simbel waar de rotstempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari door UNESCO op de oevers van het Nassermeer zijn geplaatst. De reisbegeleid(st)er kan een facultatieve excursie organiseren waarbij we met onze eigen bus en in eigen tempo de unieke tempels bezoeken. De reis door de woestijn is lang, maar zeer de moeite waard. De bus vertrekt zeer vroeg zodat je de tempels 's ochtends op je gemak kunt bekijken.

We vertrekken uit Aswan per Dahabiya, een luxe en traditionele houten zeilschip met 2 masten, voor een mooie zeilcruise op de Nijl. Tijdens deze tocht zijn alle maaltijden inbegrepen, drankjes zijn aan boord verkrijgbaar tegen vergoeding. Het schip is van alle gemakken voorzien en beschikt over tweepersoonshutten met grote ramen waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de Nijl en een eigen badkamer met douche en toilet. We varen noordwaarts. Langs de levensader van Egypte zie je het dagelijkse leven in de dorpjes aan je voorbij trekken. Vlak voor Kom Ombo maken we ons op om de nacht door te brengen aan boord. De bemanning verzorgt een heerlijke maaltijd en daarna kun je op het bovendek genieten van de indrukwekkende sterrenhemel.

Egypte Dahabiya schip nijl Djoser De volgende dag bezoeken we een uitzonderlijke tempel bij Kom Ombo. Deze Oud-Egyptische tempel is er een die in de lengte uit twee delen bestaat. De dubbele tempel is gewijd aan enerzijds de valkengod Haroëris (Horus) en anderzijds de krokodillengod Sobek. Daarna vervolgen we onze zeiltocht richting Gebel Silsila. Onderweg zie je het landschap veranderen. De volgende dag varen we verder naar Edfu waar de aan Horus gewijde tempel, die onder het dorp schuilging halverwege de vorige eeuw, is uitgegraven.  In El Kab kunnen we een kijkje nemen bij de ruïnes van de oude stad Necheb. De huidige bewoners van het afgelegen El Kab laten je graag hun huizen zien. Na aankomst in Esna reizen met de bus verder naar Luxor.


Luxor, bijzondere rotsgraven in de Vallei der Koningen

Dag 9   Luxor, excursie tempels van Karnak - nachttrein naar Caïro

Egypte nieuwe rijk Hatsjepsoet tempel Djoser Vanaf het nieuwe Rijk, rond 2000 v.C., ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels.  We maken ons op voor een bezoek aan de tempels op de westoever en de rotsgraven in de vallei der Koningen. De heersers uit het nieuwe Rijk lieten hier hun graven in de rotsen uithouwen en voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el-Bahari. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers. Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht.

In het centrum van Luxor ligt de grote Luxortempel die je kunt bezoeken. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. Het moderne museum van Luxor is klein, maar beschikt over enkele bijzondere voorwerpen en beelden die zijn gevonden in de omliggende graven en tempels. In de avond reizen we vanuit Luxor per nachttrrein weer terug naar Cairo.

Rondslenteren door de souks van Khan el Khalili in Cairo

Dag 10 aankomst Caïro
Dag 11 Caïro - Amsterdam

Egypte Caïro Ibn Tulun DjoserTerug in de hoofdstad heb je nog volop de tijd om rond te dwalen en de levendige stad nog wat beter te leren kennen. Een bezoek aan de oude islamitische wijk van Caïro is zeer aan te raden waar onder andere de Ibn Tulun, de al Rifai en de Sultan Hassan-moskee de moeite waard zijn. Loop dan ook even naar de nabijgelegen citadel vanwaar je over de stad kunt uitkijken. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je vervolgens doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Eetgelegenheden zijn er te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen. Heel interessant is ook het oudste gedeelte van de stad: koptisch Caïro. De metro brengt je naar deze wijk waar je het koptisch museum, een synagoge en een aantal oude kerken op Romeinse funderingen kunt zien. Nog even de bazaar in voor een laatste souvenir of praatje met een enthousiaste verkoper. Over de Muski-straat, die wordt gedomineerd door levendige straathandel, kun je vervolgens naar het hotel terug, lopend of met één van de vele goedkope taxi's. De volgende dag vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Egypte immers het beste kennen. Gemiddeld bestaat de  groep uit 10 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 12 personen, i.v.m. beperkte plaats op de Dahabiya. 

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 nov - 13 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

11 dec - 21 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

18 dec - 28 dec
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Austrian/Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 feb - 26 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

23 feb - 05 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

02 mrt - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

16 mrt - 26 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

06 apr - 16 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

13 apr - 23 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

20 apr - 30 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

27 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

04 mei - 14 mei
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Vlucht met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

11 mei - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

18 mei - 28 mei
V
Vertrek informatie i
i
Vlucht met Lufthansa

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

20 jul - 30 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.545,-

Start - einde

14 sep - 24 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

28 sep - 08 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

12 okt - 22 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

26 okt - 05 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

09 nov - 19 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

07 dec - 17 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

23 dec - 02 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 feb - 04 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

08 mrt - 18 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

15 mrt - 25 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

05 apr - 15 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

19 apr - 29 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

10 mei - 20 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Professionele lokale gidsen tijdens inbegrepen excursies in Caïro en Luxor
 • Excursie naar Gizeh, Sakkara en Memphis inbegrepen
 • Binnenlandse vlucht van Caïro naar Aswan
 • Nachttrein van Luxor naar Caïro, inclusief maaltijden
 • Zeilcruise met 3 nachten aan boord van een traditionele Dahabiya inclusief alle maaltijden
 • Excursie naar de Westoever en Vallei der Koningen inbegrepen
 • Bezoek naar de tempels van Karnak inbegrepen
 • Optioneel bezoek Abu Simbel mogelijk

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 265,-.

Tijdens de zeiltocht zijn er, afhankelijk van de groepsgrootte, in principe geen (eenpersoons)kamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 12.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Caïro, Aswan en Luxor overnacht je in goede middenklasse hotels. De locaties van de gekozen accommodaties zijn gunstig en op loopafstand van bezienswaardigheden en het centrum. In Aswan slaap je in een comfortabel hotel met een fantastisch uitzicht op de Nijl en vanaf het hotel in Luxor kijk je uit op de Tempel. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en hebben airconditioning.

Tijdens het verblijf op de Dahabiya slaap je in tweepersoonshutten, met twee grote ramen waardoor je prachtig uitzicht hebt op de Nijl. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

Op het traject van Luxor naar Caïro overnacht je in de nachttrein, in 2-persoonscouchettes. Deze couchettes zijn voorzien van een wastafel.

In verband met de capaciteit van de Dahabiya kunnen er niet meer dan 12 personen per groep mee.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Caïro Pharaohs Hotel
Aswan Happi Hotel of Isis Corniche
Luxor Emilio Hotel of Eatabe Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 265,-.

Tijdens de zeiltocht zijn er, afhankelijk van de groepsgrootte, in principe geen (eenpersoons)kamers beschikbaar.

 • Varend met een historisch zeilschip glijdt het platteland van Egypte aan je voorbij.

 • Tijdens de zeilcruise zijn de maaltijden aan boord inbegrepen.

 • Egypte hotelkamer accommodatie Djoser
 • Dahabiya dek Egypte

  Vanaf het deels overdekte zonnedek op de Dahabiya geniet je van een heerlijke zeilcruise.

 • Dahabiya kamer Egypte

  Je hut aan boord van de Dahabiya is van alle gemakken voorzien.

 • De meeste hotels liggen op loopafstand van de Nijl.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Cairo

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  14:40

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Cairo - Wenen

  Vertrek

  15:40

  Aankomst

  19:20

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  22:15


Tijdverschil: in Egypte is het één uur later dan bij ons.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maarliefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Egypte maken we gebruik van verschillende vervoermiddelen. Alle bustrajecten worden afgelegd met een voor ons gereserveerde bus met  airconditioning. We vliegen met Egypt Air van Caïro naar Aswan en per comfortabele nachttrein van Luxor terug naar Caïro.

Vanuit Aswan maken we een meerdaagse zeilcruise over de Nijl, waarbij je overnacht op een Dahabiya. Dit is een luxe, traditionele zeilschip. Op deze tweemaster is plaats voor maximaal 12 gasten, wat zorgt voor een unieke ervaring, weg van de massa. De gastvrije bemanning zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt en 's avonds geniet je van een verse maaltijd op het dek of op een sfeervolle plek langs de Nijloever. De salon en comfortabele hutten zijn mooi ingericht met authentiek oosters meubilair en omdat het schip geen motor heeft, vaar je vrijwel geruisloos.

 • Egypte vervoersmiddel bus Djoser

  Onze eigen bus voorzien van airconditioning brengt je comfortabel bij alle bezienswaardigheden.

 • Dahabiya boot Egypte

  Aan boord van de dahabiya is je hut voorzien van een raam, airconditioning en sanitair.

 • Reis in stijl en waan je in vervlogen tijden aan boord van een traditioneel zeilschip.

 • Austrian Airlines vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Professionele lokale gidsen tijdens inbegrepen excursies in Caïro en Luxor
 • Excursie naar Gizeh, Sakkara en Memphis inbegrepen
 • Binnenlandse vlucht van Caïro naar Aswan
 • Nachttrein van Luxor naar Caïro, inclusief maaltijden
 • Zeilcruise met 3 nachten aan boord van een traditionele Dahabiya inclusief alle maaltijden
 • Excursie naar de Westoever en Vallei der Koningen inbegrepen
 • Bezoek naar de tempels van Karnak inbegrepen
 • Optioneel bezoek Abu Simbel mogelijk

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Khan el Khalili souk in Caïro op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij Egyptische museum, huurt in fiets in Luxor om het platteland te ontdekken of maakt met een schipper een boottocht op de Nijl. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit Caïro maken we een dagtocht naar Memphis en naar Sakara waar we de trappen piramide van Djoser bewonderen. Hier zijn ook enkele fraai gedecoreerde graven van edelen te bezichtigen.
 • Bezoek aan de sfinx en de bekendste piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos bij Gizeh.
 • Bezoek aan het wereldberoemde Egyptische museum (excl. entreegelden)
 • In Luxor brengt de gids je naar de westoever waar het Dal der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet en de graven van de handwerkers liggen.
 • In Luxor bezoeken we Luxor tempel.
 • We bezoeken het gigantische tempelcomplex van Karnak

Ter plaatse zijn er nog meer optionele excursies mogelijk. Zo kun je vanuit Aswan een excursie maken naar de beroemde tempels van Abu Simbel.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat minimaal nog zes maanden na vertrek uit Caïro geldig is.
 • Groepsvisum Egypte; ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- per persoon en worden vooraf op je factuur in rekening gebracht.

Geldzaken

In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is in Cairo, Aswan en Luxor op vele plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s. Enkele excursies kun je in euro's betalen.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 220,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt.

Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.
 

Maaltijden

Bij het verblijf in de hotels is het ontbijt inbegrepen. Tijdens de zeiltocht op de Dahabiya worden alle maaltijden verzorgd. Bij deze maaltijden koop je overigens wel zelf je drankjes. Ditzelfde geldt voor de nachttrein, hier zijn diner en ontbijt inbegrepen.

Daarnaast blijft er eveneens voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya.

Het leidingwater in Egypte is niet veilig om te drinken en smaakt vies vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Veel hotels in Egypte organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 75,- per persoon. Hotels maken in de regel pas kort tevoren bekend of een verplichte toeslag zal gelden, zo mogelijk melden we je dit nog voor vertrek via je Mijn Djoser-pagina.

Gezondheid

Voor Egypte worden vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Djoser. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.
 

Klimaat en geografie

Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn. In de wintermaanden is het redelijk koel, van november tot en met maart kan er zelfs nog wel eens een bui vallen in Caïro. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende (lokale) reisbegeleider die al jaren voor Djoser reizen begeleidt. Al onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de accommodaties in Egypte?

We verblijven in middenklasse hotels die centraal geleden zijn en een typische lokale sfeer uitstralen. Veel locaties hebben een gezellig dakterras waarvandan je een mooi uitzicht hebt over de steden of over de Nijl. Ideaal voor een drankje in de avonduren. Sommige hotels hebben een zwembad en iedere kamer heeft airconditioning en eigen douche en toilet. Het ontbijt is overal inbegrepen en in de meeste hotels kun je de was laten doen. Tijdens het verblijf op de Dahabiya maken we gebruik van sfeervolle hutten aan boord, allen voorzien van een eigen badkamer en toilet. In de meeste hotels is in ieder geval in lobby Wifi aanwezig. Tijdens het verblijf op de Dahabiuya is er geen Wifi.

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Hoe kom ik aan een visum voor Egypte?

Kan ik een excursie maken naar Abu Simbel?

Hoe reis ik in Egypte?

Wat is de beste reistijd voor Egypte?

Waar kan ik geld wisselen?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Gelden er kledingvoorschriften voor Egypte?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Egypte?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Egypte reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,5

 • Onze elf daagse reis zat prima in elkaar, zeer gevarieerd. Zeker de driedaagse op de zeilboot was super ontspannend. Dank zij een geweldige Egyptische gids die perfect Nederlands sprak kregen we een fantastisch beeld van de geschiedenis.

  10,0

  10,0
 • Een heel indrukwekkende reis. afwisselend. Wij hebben bijzonder genoten van onze reisleider Achmed. Zeer deskundig, spreekt vloeiend Nederlands, bijzonder vriendelijk en plezierig in omgang. Hij weet de reizigers te boeien en te inspireren om kennis te nemen van de Egyptische geschiedenis. TOP

  8,0

  8,0
 • Een prachtig land met een geweldige geschiedenis die door onze gids Ahmed op een bijzondere wijze werd uitgelegd. Prachtige verhalen heeft hij verteld. Buiten het bezoek aan de piramides, graven en tempels om is het varen op de Nijl mijn persoonlijke hoogtepunt.

  9,0

  9,0
 • Voor mij en mijn vriendin was het de eerste reizende reis, en wat voor reis was het!! De afwisseling van dagen erop uit, historie bekijken en ervaren, 3 dagen op een Dahabiya varen over de Nijl, hebben het een onuitwisbare ervaring en herinnering gemaakt. Wij gaan zeker nog een keer met Djoser!

  10,0

  10,0
 • Fantastisch reis ervaring! Alles was goed geregeld, we hadden Ahmed als gids, top reisgids en persoon. Ahmed heeft ons op een zeer deskundig en gezellige manier de highlights van de rijke Egyptische geschiedenis verteld en de cultuur laten ervaren. Warm aanbevolen voor andere reizigers.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis, wel een beetje warm in september, dus als je daar niet goed tegen kunt dan in januari of februari boeken. Een geweldige lokale gids Achmed die uitstekend Nederlands spreekt en oudheidkunde heeft gestudeerd. Iemand die dus met hart en ziel zijn kennis aan deze reis toevoegt.

  10,0

  10,0
 • Wat een onwijs gave reis. Zo mooi opgebouwd van het begin tot het eind. Iedere dag overtreft weer de vorige. Met wel als heel bijzondere ervaring de vaartocht over de Nijl. Vaak even afmeren om weer een stukje Egyptische geschiedenis op te snuiven. Een reis om nooit meer te vergeten. Het was SUPER!

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis langs de nijl. Super gids Achmed die als archeoloog alles weet over het oude Egypte. De tempels en piramides van de faraos zijn indrukwekkend. Wat een beschaving ruim 4500 jaar geleden. De 3 daagse cruise over de nijl is super. Zelfs het eten in Egypte was prima en lekker.

  9,0

  9,0
 • Met enthousiaste, humoristische gids met veel kennis van zaken een schat aan meer dan 3000 jaar oude vondsten bekeken. Veilig, goed georganiseerd en diarree vrij !!!!

  10,0

  10,0
 • De reis was tot in de puntjes georganiseerd door Djoser. Onze lokale gids Amro was “hors catégorie”, echt buitengewoon goed. Ik heb dank zij hem enorm veel geleerd over het oude Egypte met de link naar het heden en het leven. Echt top.

  10,0

  10,0
 • Wat heb ik genoten van deze bijzondere reis! Vele hoogtepunten, zoals de piramides, Abu Simbel, Karnak, de Koningsvallei, de ballon, de boot. Ook vooral door de fantastische gids/Egyptoloog Achmed, die prachtig, in goed Nederlands, kon vertellen zonder in oeverloze verhalen te vervallen. Hulde!!

  10,0

  10,0
 • Onder begeleiding van onze gids Ahmed, een Egyptenaar die zeer goed Nederlands sprak, is onze reis een bijzonder succes geworden

  10,0

  10,0
 • Fantastische, indrukwekkende reis, mede door de fantastische lokale gids die zijn schat aan kennis in vloeiend nederlands met ons deelde. Alles verliep op rolletjes. Nergens lange wachttijden. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Deze reis blijft me nog lang bij. Egypte heeft voor mij iets mysterieus en avontuurrijks en daar heb ik van mogen proeven. Gids Ahmed is de gehele reis van de partij; een zeer waardevolle aanvulling. Als ware verhalenverteller weet hij de tempels, graven en piramides elke dag tot leven te brengen!

  10,0

  10,0
 • Wat een fantastische droomreis heb ik gehad, vooral dankzij onze geweldige gids Ahmed. Wat kan die man een verhalen vertellen (in het perfect Nederlands). Teveel meegemaakt en beleefd om het in een paar woorden te vatten. SUPERREIS!!!

  10,0

  10,0
 • Het was een zéér uitstekend georganiseerde reis, waarin ik al mijn aangestipte wensen heb kunnen beleven, met als topper het bezoek aan de graftombe van Nefertari. Dit was alleen maar mogelijk door onze bezielde gids Achmed, die iedereen meezoog in de geest van de oude egyptenaren. Shoekran Achmed

  10,0

  10,0
 • Het was een prachtige reis. De zijltocht over de Nijl maakte het zeker af!

  8,2

  8,2
 • Het was een geweldige reis, mede door de gids. De reis voldeed aan al onze verwachting.

  8,0

  8,0
 • Prachtige tocht, gevarieerd programma, met interne vlucht, bustocht door woestijn, zeiltocht over de Nijl, ballonvaart en heel veel prachtige tempels met geweldige gids!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Djoser, al 35 jaar dé Egypte specialist!
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Professionele lokale gidsen tijdens inbegrepen excursies in Caïro, Aswan en Luxor
 • Excursie naar Gizeh, Sakkara en Memphis inbegrepen
 • Binnenlandse vlucht van Caïro naar Aswan
 • Nachttrein van Luxor naar Caïro incl. maaltijden
 • 3-daagse luxe zeilcruise aan boord van een traditionele Dahabiya, inclusief alle maaltijden
 • Excursie naar de Westoever en Vallei der Koningen inbegrepen
 • Bezoek aan de spectaculaire tempels bij Karnak inbegrepen
 • Optioneel bezoek Abu Simbel mogelijk

Klantwaardering

9,5

Onze elf daagse reis zat prima in elkaar, zeer gevarieerd. Z...
Onze elf daagse reis zat prima in elkaar, zeer gevarieerd. Zeker de driedaagse op de zeilboot was super ontspannend. Dank zij een geweldige Egyptische gids die perfect Nederlands sprak kregen we een fantastisch beeld van de geschiedenis.

Elly D. - 10,0
Een heel indrukwekkende reis. afwisselend. Wij hebben bijzon...
Een heel indrukwekkende reis. afwisselend. Wij hebben bijzonder genoten van onze reisleider Achmed. Zeer deskundig, spreekt vloeiend Nederlands, bijzonder vriendelijk en plezierig in omgang. Hij weet de reizigers te boeien en te inspireren om kennis te nemen van de Egyptische geschiedenis. TOP

Bert V. - 8,0
Een prachtig land met een geweldige geschiedenis die door on...
Een prachtig land met een geweldige geschiedenis die door onze gids Ahmed op een bijzondere wijze werd uitgelegd. Prachtige verhalen heeft hij verteld. Buiten het bezoek aan de piramides, graven en tempels om is het varen op de Nijl mijn persoonlijke hoogtepunt.

Annemieke B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Terug naar boven