Egypte, Nijlvallei en zeiltocht

Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeiltocht11 dagen

Tijdens deze rondreis bezoeken we de piramides bij Sakkara en Gizeh en vanuit Aswan is een excursie naar Abu Simbel mogelijk. Vervolgens gaan we aan boord van een Dahabiya, een luxe houten zeilschip met 2 masten, voor een 4-daagse cruise over de Nijl. We varen noordwaarts naar Esna. Langs de levensader van Egypte zie je het dagelijkse leven in de dorpjes aan je voorbij trekken. In Luxor staat de Vallei der Koningen op het programma en de tempels van Karnak. Na terugkomst in Cairo kun je nog even onderdompelen in de geuren en kleuren van deze miljoenenstad.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeiltocht, 11 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - vlucht naar Aswan
 3. Aswan, optioneel bezoek Philae-eiland en High Dam
 4. Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel - start zeiltocht
 5. Kom Ombo - Gebel Silsila (zeiltocht)
 6. Gebel Silsila - Edfu (zeiltocht)
 7. Edfu - Esna (einde zeiltocht) - Luxor
 8. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
 9. Luxor, bezoek tempels van Karnak en Luxor - vlucht naar Caïro
 10. Caïro
 11. Caïro - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Caïro & Memphis, Sakkara en Gizeh

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - vlucht naar Aswan

We starten in de levendige miljoenenstad Caïro. Overal om je heen hoor je getoeter van auto's en zie je kooplieden die hun waar verkopen. Ervaar de zoete geuren en de gezelligheid van de kleine cafés en doe onverwachte ontdekkingen op tijdens een wandeling door de smalle straatjes.

Piramide Gizeh Egypte zonsondergang Djoser Vanuit Caïro maken we een dagexcursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh. We vertrekken eerst naar het 20 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara waar de piramide van Djoser en graven van edelen zijn te bezichtigen. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de grafcultuur van de farao’s. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de dag brengt de bus ons naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Aswan.

Aswan en zeiltocht over de Nijl

Dag 3 Aswan
Dag 4 Aswan, optionele excursie Abu Simbel, start zeiltocht
Dag 5 Kom Ombo - Gebel Silsila (zeiltocht)
Dag 6 Gebel Silsila - Edfu (zeiltocht)
Dag 7 Edfu - Esna (einde zeiltocht) - Luxor

EgypteAswan Vruchtbaarheidsgodin PhileaGedurende je verblijf in Aswan is er volop gelegenheid om kennis te maken met de gezelligheid van dit stadje. Loop zeker even over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer. Ook is het mogelijk om met een felucca de eilandjes in de Nijl bezoeken. Een optionele excursie is het bezoek aan Philea en de High Dam. We leggen aan bij het eiland Philea waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is. We brengen ook een bezoek aan de 10 km ten zuiden van de stad gelegen High Dam. De bouw van de High Dam in Aswan in de jaren ‘60 heeft het grootste stuwmeer ter wereld gevormd: het Nassermeer. Dit meer is ruim 500 km lang, waarvan 370 km in Egypte. De breedte varieert van 10 tot 25 km.

Driehonderd kilometer ten zuiden van Aswan ligt Abu Simbel waar de rotstempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari door UNESCO op de oevers van het Nassermeer zijn geplaatst. De reisbegeleid(st)er kan een facultatieve excursie organiseren waarbij we met onze eigen bus en in eigen tempo de unieke tempels bezoeken. De reis door de woestijn is lang, maar zeer de moeite waard. De bus vertrekt zeer vroeg zodat je de tempels 's ochtends op je gemak kunt bekijken.

We vertrekken uit Aswan per Dahabiya, een luxe houten zeilschip met 2 masten, voor een zeiltocht op de Nijl. Tijdens deze tocht zijn alle maaltijden inbegrepen, drankjes zijn aan boord verkrijgbaar tegen vergoeding. Het schip is van alle gemakken voorzien en beschikt over tweepersoonshutten met grote ramen waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de Nijl en een eigen badkamer met douche en toilet. We varen noordwaarts. Langs de levensader van Egypte zie je het dagelijkse leven in de dorpjes aan je voorbij trekken. Vlak voor Kom Ombo maken we ons op om de nacht door te brengen aan boord. De bemanning verzorgt een heerlijke maaltijd en daarna kun je op het bovendek genieten van de indrukwekkende sterrenhemel.

Egypte Dahabiya schip nijl Djoser De volgende dag bezoeken we een uitzonderlijke tempel bij Kom Ombo. Deze Oud-Egyptische tempel is er een die in de lengte uit twee delen bestaat. De dubbele tempel is gewijd aan enerzijds de valkengod Haroëris (Horus) en anderzijds de krokodillengod Sobek. Daarna vervolgen we onze zeiltocht richting Gebel Silsila. Onderweg zie je het landschap veranderen. De volgende dag varen we verder naar Edfu waar de aan Horus gewijde tempel, die onder het dorp schuilging halverwege de vorige eeuw, is uitgegraven.  In El Kab kunnen we een kijkje nemen bij de ruïnes van de oude stad Necheb. De huidige bewoners van het afgelegen El Kab laten je graag hun huizen zien. Na aankomst in Esna reizen met de bus verder naar Luxor.

Luxor


Dag 8   Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
Dag 9   Luxor, excursie tempels van Karnak - vlucht naar Caïro

Egypte nieuwe rijk Hatsjepsoet tempel Djoser Vanaf het nieuwe Rijk, rond 2000 v.C., ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels.  We maken ons op voor een bezoek aan de tempels op de westoever en de rotsgraven in de vallei der Koningen. De heersers uit het nieuwe Rijk lieten hier hun graven in de rotsen uithouwen en voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el-Bahari. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers. Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht.

In het centrum van Luxor ligt de grote Luxortempel die je kunt bezoeken. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. Het moderne museum van Luxor is klein, maar beschikt over enkele bijzondere voorwerpen en beelden die zijn gevonden in de omliggende graven en tempels. Vanuit Luxor reizen we per vliegtuig weer terug naar Cairo.

Caïro

Dag 10 Caïro
Dag 11 Caïro - Amsterdam

Egypte Caïro Ibn Tulun DjoserTerug in de hoofdstad heb je nog volop de tijd om rond te dwalen en de levendige stad nog wat beter te leren kennen. Een bezoek aan de oude islamitische wijk van Caïro is zeer aan te raden waar onder andere de Ibn Tulun, de al Rifai en de Sultan Hassan-moskee de moeite waard zijn. Loop dan ook even naar de nabijgelegen citadel vanwaar je over de stad kunt uitkijken. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je vervolgens doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Eetgelegenheden zijn er te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen. Heel interessant is ook het oudste gedeelte van de stad: koptisch Caïro. De metro brengt je naar deze wijk waar je het koptisch museum, een synagoge en een aantal oude kerken op Romeinse funderingen kunt zien. Nog even de bazaar in voor een laatste souvenir of praatje met een enthousiaste verkoper. Over de Muski-straat, die wordt gedomineerd door levendige straathandel, kun je vervolgens naar het hotel terug, lopend of met één van de vele goedkope taxi's. De volgende dag vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Egypte immers het beste kennen. Gemiddeld bestaat de  groep uit 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen. 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 dec - 29 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.495,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 feb - 02 mrt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

06 mrt - 16 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

13 mrt - 23 mrt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

17 apr - 27 apr

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

01 mei - 11 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

17 jul - 27 jul
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

11 sep - 21 sep
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

25 sep - 05 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

09 okt - 19 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

16 okt - 26 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

06 nov - 16 nov
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

11 dec - 21 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

18 dec - 28 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 feb - 29 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

26 feb - 07 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

04 mrt - 14 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

18 mrt - 28 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

15 apr - 25 apr
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

29 apr - 09 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Professionele lokale gidsen tijdens inbegrepen excursies in Caïro en Luxor
 • Excursie naar Gizeh, Sakkara en Memphis inbegrepen
 • Binnenlandse vluchten van Caïro naar Aswan en van Luxor naar Caïro
 • Zeiltocht met 3 nachten aan boord van een traditionele Dahabiya inclusief alle maaltijden
 • Excursie naar de Westoever en Vallei der Koningen inbegrepen
 • Bezoek naar de tempels van Karnak inbegrepen
 • Optioneel bezoek Abu Simbel mogelijk
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 235,-.

Tijdens de zeiltocht zijn er, afhankelijk van de groepsgrootte, in principe geen (eenpersoons)kamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €220,-  

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 12.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

In Caïro, Aswan en Luxor overnacht je in goede middenklasse hotels. De locaties van de gekozen accommodaties zijn gunstig en op loopafstand van bezienswaardigheden en het centrum. In Aswan slaap je in een comfortabel hotel met een fantastisch uitzicht op de Nijl en vanaf het zwembad op het dak van het hotel in Luxor kijk je uit op de Tempel. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet en hebben airconditioning.

Tijdens het verblijf op de Dahabiya slaap je in tweepersoonshutten, met twee grote ramen waardoor je prachtig uitzicht hebt op de Nijl. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

In verband met de capaciteit van de Dahabiya kunnen er niet meer dan 12 personen per groep mee.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Aswan Isis Corniche Hotel
Luxor Domina Emilio Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 235,-.

Tijdens de zeiltocht zijn er, afhankelijk van de groepsgrootte, in principe geen (eenpersoons)kamers beschikbaar.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:10

  Aankomst

  09:00

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Caïro

  Vertrek

  10:20

  Aankomst

  14:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Caïro - Wenen

  Vertrek

  16:15

  Aankomst

  19:10

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:10

  Aankomst

  22:10


Tijdverschil: in Egypte is het één uur later dan bij ons.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Egypte maken we gebruik van verschillende vervoermiddelen. Alle bustrajecten worden afgelegd met een voor ons gereserveerde bus met  airconditioning. We vliegen met Egypt Air van Caïro naar Aswan en van Luxor terug naar Caïro. Vanuit Aswan maken we een meerdaagse zeiltocht over de Nijl, waarbij je overnacht op een Dahabiya, een luxe zeilschip.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Professionele lokale gidsen tijdens inbegrepen excursies in Caïro en Luxor
 • Excursie naar Gizeh, Sakkara en Memphis inbegrepen
 • Binnenlandse vluchten van Caïro naar Aswan en van Luxor naar Caïro
 • Zeiltocht met 3 nachten aan boord van een traditionele Dahabiya inclusief alle maaltijden
 • Excursie naar de Westoever en Vallei der Koningen inbegrepen
 • Bezoek naar de tempels van Karnak inbegrepen
 • Optioneel bezoek Abu Simbel mogelijk
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Khan el Khalili souk in Caïro op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit Caïro maken we met een ervaren gids een tocht naar Memphis, Sakkara en Gizeh, waar je de bekendste piramides van Egypte ziet
 • In Luxor brengt de gids je naar de westoever waar het Dal der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet en de graven van de handwerkers liggen
 • We bezoeken het tempelcomplex van Karnak


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk. Zo kun je vanuit Aswan een excursie maken naar de beroemde Abu Simbel.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat minimaal nog zes maanden na vertrek uit Caïro geldig is.
 • Groepsvisum Egypte ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- per persoon (vermeld op de bevestiging/factuur).

Geldzaken

In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is in Cairo, Aswan en Luxor op vele plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s. Enkele excursies kun je in euro's betalen.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 220,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt.

Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Bij het verblijf in de hotels is het ontbijt inbegrepen. Tijdens de zeiltocht op de Dahabiya worden alle maaltijden verzorgd. Bij deze maaltijden koop je overigens wel zelf je drankjes.

Daarnaast blijft er eveneens voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya.

Het leidingwater in Egypte is niet veilig om te drinken en smaakt vies vanwege de grote hoeveelheid chloor. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Veel hotels in Egypte organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 75,- per persoon. Hotels maken in de regel pas kort tevoren bekend of een verplichte toeslag zal gelden, zo mogelijk melden we je dit nog voor vertrek via je Mijn Djoser-pagina.

Gezondheid

Voor Egypte worden vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.
 

Klimaat en geografie

Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn. In de wintermaanden is het redelijk koel, van november tot en met maart kan er zelfs nog wel eens een bui vallen in Caïro. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider die al jaren voor Djoser reizen begeleidt. Dit kan ook een lokale Nederlandstalige Djoser-reisbegeleider zijn. Al onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe zijn de accommodaties in Egypte?

We verblijven in middenklasse hotels die centraal geleden zijn en een typische lokale sfeer uitstralen. Veel locaties hebben een gezellig dakterras waarvandan je een mooi uitzicht hebt over de steden of over de Nijl. Ideaal voor een drankje in de avonduren. Sommige hotels hebben een zwembad en iedere kamer heeft airconditioning en eigen douche en toilet. Het ontbijt is overal inbegrepen en in de meeste hotels kun je de was laten doen. Tijdens het verblijf op de Dahabiya maken we gebruik van sfeervolle hutten aan boord, allen voorzien van een eigen badkamer en toilet. In de meeste hotels is in ieder geval in lobby Wifi aanwezig. Tijdens het verblijf op de Dahabiuya is er geen Wifi.

www.djoser.nl/accommodatie

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Hoe kom ik aan een visum voor Egypte?

Kan ik een excursie maken naar Abu Simbel?

Hoe reis ik in Egypte?

Wat is de beste reistijd voor Egypte?

Waar kan ik geld wisselen?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Gelden er kledingvoorschriften voor Egypte?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Egypte?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,5

 • Monique R.

  Wat heb ik genoten van deze bijzondere reis! Vele hoogtepunten, zoals de piramides, Abu Simbel, Karnak, de Koningsvallei, de ballon, de boot. Ook vooral door de fantastische gids/Egyptoloog Achmed, die prachtig, in goed Nederlands, kon vertellen zonder in oeverloze verhalen te vervallen. Hulde!!

  10,0

  10,0
 • Kees V.

  Onder begeleiding van onze gids Ahmed, een Egyptenaar die zeer goed Nederlands sprak, is onze reis een bijzonder succes geworden

  10,0

  10,0
 • Francy B.

  Fantastische, indrukwekkende reis, mede door de fantastische lokale gids die zijn schat aan kennis in vloeiend nederlands met ons deelde. Alles verliep op rolletjes. Nergens lange wachttijden. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Marileen

  Deze reis blijft me nog lang bij. Egypte heeft voor mij iets mysterieus en avontuurrijks en daar heb ik van mogen proeven. Gids Ahmed is de gehele reis van de partij; een zeer waardevolle aanvulling. Als ware verhalenverteller weet hij de tempels, graven en piramides elke dag tot leven te brengen!

  10,0

  10,0
 • Maaike M.

  Wat een fantastische droomreis heb ik gehad, vooral dankzij onze geweldige gids Ahmed. Wat kan die man een verhalen vertellen (in het perfect Nederlands). Teveel meegemaakt en beleefd om het in een paar woorden te vatten. SUPERREIS!!!

  10,0

  10,0
 • Maria V.

  Het was een zéér uitstekend georganiseerde reis, waarin ik al mijn aangestipte wensen heb kunnen beleven, met als topper het bezoek aan de graftombe van Nefertari. Dit was alleen maar mogelijk door onze bezielde gids Achmed, die iedereen meezoog in de geest van de oude egyptenaren. Shoekran Achmed

  10,0

  10,0
 • Julia D.

  Het was een prachtige reis. De zijltocht over de Nijl maakte het zeker af!

  8,2

  8,2
 • Evert B.

  Het was een geweldige reis, mede door de gids. De reis voldeed aan al onze verwachting.

  8,0

  8,0
 • Koos E.

  Prachtige tocht, gevarieerd programma, met interne vlucht, bustocht door woestijn, zeiltocht over de Nijl, ballonvaart en heel veel prachtige tempels met geweldige gids!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Djoser, al meer dan 30 jaar dé Egyptespecialist!
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Professionele lokale gidsen tijdens inbegrepen excursies in Caïro, Aswan en Luxor
 • Excursie naar Gizeh, Sakkara en Memphis inbegrepen
 • Binnenlandse vluchten van Caïro naar Aswan en van Luxor naar Caïro
 • Zeiltocht met 3 nachten aan boord van een traditionele Dahabiya inclusief alle maaltijden
 • Excursie naar de Westoever en Vallei der Koningen inbegrepen
 • Bezoek naar de tempels van Karnak inbegrepen
 • Optioneel bezoek Abu Simbel mogelijk
 •  

Klantwaardering

9,5

Wat heb ik genoten van deze bijzondere reis! Vele hoogtepunt...
Wat heb ik genoten van deze bijzondere reis! Vele hoogtepunten, zoals de piramides, Abu Simbel, Karnak, de Koningsvallei, de ballon, de boot. Ook vooral door de fantastische gids/Egyptoloog Achmed, die prachtig, in goed Nederlands, kon vertellen zonder in oeverloze verhalen te vervallen. Hulde!!

Monique R. - 10,0
Onder begeleiding van onze gids Ahmed, een Egyptenaar die ze...
Onder begeleiding van onze gids Ahmed, een Egyptenaar die zeer goed Nederlands sprak, is onze reis een bijzonder succes geworden

Kees V. - 10,0
Fantastische, indrukwekkende reis, mede door de fantastische...
Fantastische, indrukwekkende reis, mede door de fantastische lokale gids die zijn schat aan kennis in vloeiend nederlands met ons deelde. Alles verliep op rolletjes. Nergens lange wachttijden. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Aanrader!

Francy B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Egypte

Het weer in Egypte

24°C

Terug naar boven
Chat met Djoser