Egypte, Nijlvallei & Rode Zee

Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee14 dagen

Het zuiden van Egypte heeft een paar geweldige ingrediënten in huis voor een indrukwekkende reis. In de imposante tempel van Karnak in Luxor kijk je je ogen uit en de hiëroglyfen uit oude tijden maken je nieuwsgierig naar het leven van weleer. Langs de Nijl liggen kleine dorpjes waar de zware last per ezel wordt vervoerd tussen groepjes enthousiaste schoolkinderen. Vanuit Aswan, de regio van de Nubische bevolking, zeilen we per traditionele felucca weer richting het noorden en reizen we na een overnachting aan boord naar de kust. De Rode Zee herbergt een mystieke onderwaterwereld waar kleurrijke vissen en prachtig koraal al snorkelend te bewonderen zijn.
 

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.195,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro
 3. Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - nachttrein naar Aswan
 4. aankomst Aswan, excursie naar Philae, High Dam en unfinished obelisk
 5. Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel
 6. Aswan - start Felucca trip, incl. overnachting
 7. vervolg zeiltocht naar Kom Ombo - Luxor
 8. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
 9. Luxor, bezoek tempels van Karnak
 10. Luxor - Rode Zee, El Quseir
 11. Rode Zee, El Quseir
 12. Rode Zee, El Quseir
 13. Rode Zee, El Quseir - Caïro
 14. Caïro - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Caïro

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro
Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - nachttrein naar Aswan

Caïro kun je het beste zoveel mogelijk lopend verkennen. Dit is de leukste manier om direct met de stad en haar bewoners in contact te komen. Om een indruk te krijgen van de grootte van deze metropool kun je de tweede dag te voet naar de Caïro Tower gaan, waar de lift je naar de bovenste verdieping brengt voor een fantastisch uitzicht. Met een beetje geluk zie je in de verte de piramides van Gizeh liggen. Op de terugweg loop je langs het Egyptisch museum waar je met gemak een aantal uren kunt ronddwalen. Wanneer het je duizelt van de mummies en schatten van Toetanchamon kun je in de buurt lunchen of een broodje kopen.
Egypte Pyramides Gizeh Djoser
We vervolgen ons bezoek aan de hoofdstad met een dagexcursie naar de piramides van Memphis, Sakkara en Gizeh. We vertrekken daarbij vroeg in de ochtend naar het 20 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara waar de piramide van Djoser en graven van edelen zijn te bezichtigen. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de grafcultuur van de farao’s. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de middag brengt de bus je naar het station, waar we de nachttrein nemen naar Aswan.

Aswan

Dag 4 aankomst Aswan, excursie Philae-eiland en High Dam
Dag 5 Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel

Egypte Aswan Philea Djoser Op de eerste dag in Aswan brengen we een bezoek aan Philea en de High Dam. We leggen aan bij het eiland Philea waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is. We brengen ook een bezoek aan de 10 km ten zuiden van de stad gelegen High Dam. De bouw van de High Dam in Aswan in de jaren ‘60 heeft het grootste stuwmeer ter wereld gevormd: het Nassermeer. Dit meer is ruim 500 km lang, waarvan 370 km in Egypte. De breedte varieert van 10 tot 25 km.

Een bezoek aan Abu Simbel is een aanrader voor dag 5 en optioneel. Driehonderd kilometer ten zuiden van Aswan ligt dit complex, waar de rotstempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari door UNESCO op de oevers van het Nassermeer zijn geplaatst. We reizen indien gewenst met onze eigen bus zodat we in eigen tempo de unieke tempels kunnen bezoeken. De reis door de woestijn is lang, maar zeer de moeite waard. De bus vertrekt zeer vroeg zodat je de tempels 's ochtends op je gemak kunt bekijken. Gedurende je verblijf in Aswan is er volop gelegenheid om de gezelligheid van dit stadje op je in te laten werken. Loop ook over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer waar de hoog opgestapelde kruiden en kleurrijke vruchten voor mooie fotomomenten zorgen.

Luxor

Dag 6 Aswan - start Felucca trip, incl. overnachting
Dag 7 vervolg zeiltocht naar Kom Ombo - Edfu - Luxor
Dag 8 Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
Dag 9 Luxor, bezoek tempels van Karnak

Egypte Feluccatocht Djoser We verlaten Aswan en gaan verder richting Kom Ombo. We gaan aan boord van de felucca en starten de zeiltocht richting het noorden. Tijdens deze feluccatocht zijn alle maaltijden inbegrepen, de op de boot aanwezige drankjes zijn voor eigen rekening. Er is een speciale volgboot tot onze beschikking met faciliteiten zoals een toilet. We slapen aan boord en de volgende dag arriveren we in Kom Ombo. Hier stappen we op de bus en rijden verder via verschillende bezienswaardigheden richting Luxor. Onderweg maken we een stop in Edfu. De Tempel van Horus, de Egyptische valkgod, in Edfu is één van de mooiste en best bewaarde tempels in Egypte. Vanuit Edfu vervolgen we onze weg en maken we nog een stop in het plaatsje Esna. In het Oude Egypte was Esna de hoofdstad van de derde provincie van Opper-Egypte. Een groot deel van de lokale bevolking verdient hier geld met landbouw.

Vanuit Luxor is een excursie naar de Westoever in de reissom inbegrepen. Op een van de dagen is vervoer beschikbaar voor een bezoek aan de tempels op de Westoever en de rotsgraven in de Vallei der Koningen. De heersers uit het Nieuwe Rijk lieten hier hun graven in de rotsen uithouwen en voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el Bahari. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers. Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht.

Egypte Het nieuwe rijk Luxor Djoser Vanaf het Nieuwe Rijk, rond 2000 v.C., ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels. In het centrum van dit gezellige en drukke stadje ligt de grote Luxortempel. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. De restanten van deze laan zie je wanneer je je per koets naar deze tempel laat vervoeren. Ook kun je voor een klein bedrag een fiets huren om Luxor en de tempels van Karnak te verkennen. De fiets is ook een leuke manier om de omgeving van Luxor te verkennen. Zo kun je de fiets op de lokale pont zetten en na enkele tempels en graven op de westelijke Nijloever tussen suikerrietplantages en door kleine dorpjes fietsen. Het moderne museum van Luxor is klein, maar beschikt over enkele bijzondere voorwerpen en beelden die zijn gevonden in de omliggende graven en tempels.

Quseir

Dag 10 Luxor - El Quseir
Dag 11 El Quseir
Dag 12 El Quseir

Egypte El Quseir badplaats rode zee Djoser We eindigen de reis in het plaatsje El Quseir. El Quseir is een badplaats aan de Rode Zee waar je heerlijk tot rust kan komen. Het is een perfecte uitvalsbasis voor duik- en snorkelexcursies in de Rode Zee. Als watersportliefhebber kom je in El Quseir absoluut aan je trekken. Naast snorkelen en duiken kun je hier ook windsurfen, zeilen, diepzeevissen, zwemmen en zonnen. De warme wateren van El Quseir zijn favoriete leefgebieden van een groot aantal zeldzame vissoorten en koraalriffen. Als je geen nat pak wilt halen kun je deze trouwens ook vanuit een boot met een glazen bodem bezichtigen. Sinds kort kun je dit zelfs vanuit een duikboot bewonderen. Zonaanbidders kunnen zich heerlijk met een boek op het strand of aan het zwembad neervleien. Om de reis echt ontspannen af te sluiten, verwen je jezelf met een heerlijke massage.

Caïro

Dag 13 El Quseir - Caïro
Dag 14 Caïro - Amsterdam

Egypte Khalili souvenirmarkt specerijen Djoser De terugreis van Quseir naar Caïro leggen we met de bus af. In de ochtend verlaten we Quseir en vroeg in de avond komen we in Caïro aan. De dag erna heb je nog even de tijd om rond te dwalen en je laatste souvenirs te kopen. Tijdens je verblijf in Caïro dien je zeker een bezoek te brengen aan de oude islamitische wijk van Caïro, waar de Ibn Tulun, de al-Rifai en de Sultan Hassan-moskee de moeite van een bezoek waard zijn. Loop dan ook even naar de nabijgelegen citadel vanwaar je over de stad kunt uitkijken. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je vervolgens doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Eetgelegenheden zijn er te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen. Over de Muski-straat, die wordt gedomineerd door levendige straathandel, kun je vervolgens naar het hotel terug, lopend of met één van de vele goedkope taxi's. Dan zit de reis erop en vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 nov - 22 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.345,-

Start - einde

21 dec - 03 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

01 feb - 14 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

15 feb - 28 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

14 mrt - 27 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

28 mrt - 10 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

11 apr - 24 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

26 apr - 09 mei

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.245,-

Start - einde

18 jul - 31 jul

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

25 jul - 07 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

05 sep - 18 sep

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

03 okt - 16 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

10 okt - 23 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

24 okt - 06 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

07 nov - 20 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

19 dec - 01 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 jan - 22 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

30 jan - 12 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

13 feb - 26 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

13 mrt - 26 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

27 mrt - 09 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

10 apr - 23 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

24 apr - 07 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.345,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Nachttrein Caïro naar Aswan, incl. maaltijden
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Feluccatocht inclusief maaltijden
 • Verblijf Quseir op basis van Halfpension
 • Excursie Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek tempels Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de High Dam
 • Lokale gids bij bovenstaande excursies
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 225,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht. Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houdt u er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 19 naar het einde van uw reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €220,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

In Egypte maken we gebruik van goede middenklasse hotels. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning. De meeste hotels hebben (gratis) internetverbinding. In Cairo overnachten in een centraal gelegen hotel vanwaar je er zelf op uit kunt. Vanuit je kamer in het hotel in Aswan heb je een fantastisch uitzicht op de Nijl en ook in Luxor verblijf je aan deze rivier. In Quseir kun je even helemaal bijkomen in een resort direct gelegen aan het strand.

Op het traject van Caïro naar Aswan overnacht je in de nachttrein, in 2-persoons couchettes. Deze couchettes zijn voorzien van een wastafel.

Op deze 14-daagse reis maken we een feluccatocht. Er wordt een nacht aan dek geslapen, waarvoor je, zeker in de wintermaanden, een slaapzak mee moet nemen. Djoser maakt gebruik van een unieke volgboot, zodat er gebruik kan worden gemaakt van sanitaire voorzieningen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Caïro Pharaohs Hotel
Aswan Isis Corniche Hotel
Luxor

Eatabe Hotel of Susanna Hotel

Quseir Flamenco Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 225,-.

 • Egypte Zwembad hotel overnachting Djoser
 • Egypte Hotel overnachting Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning.

 • Egypte Hotel overnachting Djoser
 • Egypte restaurant diner Djoser

  het ontbijt is tijdens het verblijf in de hotels inbegrepen.

 • Egypte restaurant djoser
 • Egypte lobby hotel Djoser
 • Egypte overnachting hotel Djoser
 • Egypte zwembad hotel Djoser
 • Egypte hotel lobby Djoser
 • Djoser hotel overnachting Djoser
 • Egypte hotel zwembad Djoser
 • Egypte hotel overnachting kamer Djoser
 • Egypte hotel lobby Djoser
 • Djoser hotelkamer overnachting Egypte
 • Djoser hotelkamer overnachting Egypte

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  09:00

 • Vlucht met

  Traject

  Wenen - Cairo

  Vertrek

  11:10

  Aankomst

  15:40

 • Vlucht met

  Traject

  Cairo - Wenen

  Vertrek

  16:35

  Aankomst

  19:25

 • Vlucht met

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:15

  Aankomst

  22:15


Tijdverschil: in Egypte is het één uur later dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Het eerste lange traject leggen we af per nachttrein, waar je verblijft in 2-persoons couchettes. Tijdens de overige dagen reizen we met een voor ons gereserveerde bus met airconditioning en chauffeur. Onderweg worden er tijdens de busritten regelmatig stops gemaakt. Vanuit Aswan staat een zeiltocht over de Nijl op het programma, waarbij je overnacht aan boord van een felucca. Een aparte volgboot vaart mee met toiletfaciliteiten.

 • Egypte vervoersmiddel bus Djoser

  Onze eigen comfortabele midi-bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • Austrian Airlines

  Austrian airlines vervoert je comfortabel met gunstige vliegtijden naar Egypte.

 • Egypte boottocht Djoser

  Tidens een tocht per felluca maak je kennis met het platteland van Egypte.

 • support boat felluca Egypte 14-daagse reis
 • Felluca Egytpte 14-daagse reis

  Met een traditionele felucca maken we een mooie zeiltocht op de Nijl.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Nachttrein Caïro naar Aswan, incl. maaltijden
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Feluccatocht inclusief maaltijden
 • Verblijf Quseir op basis van Halfpension
 • Excursie Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek tempels Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de High Dam
 • Lokale gids bij bovenstaande excursies
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Khan el Khalili souk in Caïro op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit Caïro maken we met een ervaren gids een tocht naar Memphis, Sakkara en Gizeh, waar je de bekendste piramides van Egypte ziet
 • In Luxor brengt de gids je naar de Westoever waar het Dal der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet en de graven van de handwerkers liggen
 • We bezoeken het tempelcomplex van Karnak
 • Vanuit Aswan maken we een excursie naar de grote stuwdam, de onvoltooide obelisk en het tempeleiland Philae


Ter plaatse zijn er op veel plekken nog meer excursies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Aswan een excursie maken naar de beroemde Abu Simbel en tijdens het verblijf in Quseir zijn er vele mogelijkheden om op en onderwater te genieten.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort, dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit Caïro
 • Groepsvisum Egypte; ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- per persoon en dien je in 2019 ter plaatse te voldoen. Voor reizen met vertrek in 2020 wordt dit bedrag vooraf op je factuur in rekening gebracht.

Geldzaken

In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is in Cairo, Aswan en Luxor op vele plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s. Enkele excursies kun je in euro's te betalen.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 220,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt.

Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Dagelijks ontbijt is tijdens deze reis inbegrepen. Aan boord van de nachttrein zijn zowel het diner als het ontbijt inbegrepen. De maaltijden tijdens de zeiltocht met de felucca worden verzorgd. Bij deze maaltijden koop je overigens wel zelf je drankjes. De drie nachten in Quseir zijn op basis van halfpension.

Er blijft echter voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya.

Het leidingwater in Egypte is niet geschikt als drinkwater. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.
 

Gezondheid

Voor Egypte wordt vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht. Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houdt u er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 19 naar het einde van uw reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Klimaat en geografie

Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn. In de wintermaanden is het redelijk koel, van november tot en met maart kan er zelfs nog wel eens een bui vallen in Caïro. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende (lokale) reisbegeleider die al jaren voor Djoser reizen begeleidt. Al onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe zijn de Djoser hotels in Egypte?

In Egypte maken we gebruik van middenklasse hotels. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning. Hotels zijn veelal centraal gelegen, zodat je er eenvoudig zelf op uit gaat.

Wat zijn de faciliteiten op de felucca?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Egypte?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Hoe kom ik aan een visum voor Egypte?

Hoe reis ik in Egypte?

Wat is de beste reistijd voor Egypte?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Waar kan ik geld wisselen?

Gelden er kledingvoorschriften voor Egypte?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Een heerlijke vakantie. De gids was ook top. Van alles gezien. En opties om dingen te doen in het oneindige. Je ziet in Luxor luchtballonen opstijgen over de vallei der koningen. Ik hoorde van andere toeristen over een fietstocht. Let wel op dat de overnachting op de boot aan de koude kant is.

  10,0

  10,0
 • Wat een fijne vakantie heb ik gehad! Oudheid en cultuur werden afgewisseld met avontuur en ontspanning. We hadden een erg goede sfeer onderling en een gids die uitstekend was in zijn vak. Veel gelachen

  9,0

  9,0
 • De reis voorziet van alle noemenswaardige bezienswaardigheden, die Egypte te bieden heeft. In één woord fantastisch om deze geschiedenis te mogen aanschouwen. Daarbij heeft onze reisleider Mohamed ons verder alles verteld over de Pyramides, tempels, Farao’s, goden en wat wij wilden over Egypte. Hij regelde alles , was altijd vrolijk en we hebben samen veel gelachen. We zijn afgesloten met 3 dagen in een resort in El Quesir. Dit resort was voortreffelijk. Waarom geen 10, omdat de steden druk en niet onderhouden zijn, de Egyptenaren om geld te verdienen aan de toeristen, opdringerig kunnen zijn.

  8,0

  8,0
 • Onze gids Mohammed heeft ons veel verteld over Egypte en wist er heel veel van. In Egypte heb ik een hele leuke tijd gehad met iedereen van de groep. De excursies waren heel leuk en interessant om zoveel te zien van het oude Egypte. Bedankt voor deze leuke tijd met Djoser en de top gids Mohammed!

  10,0

  10,0
 • Goede organisatie, leuke reis, gedreven reisleider. Maar wat ook heel belangrijk is, een heel leuke groep. Met hun erbij wil ik nog wel een paar van dit soort reisjes doen!

  10,0

  10,0
 • De 2 weken vakantie die ik kon vrijmaken had ik niet beter kunnen besteden! Alle interessante bezienswaardigheden hebben we kunnen aandoen. Het enorme museum in Caïro met de vele schatten, de ongelofelijk prachtige piramides en veel van de geweldig prachtige tempels en graven. SUPER!! ❤❤

  9,0

  9,0
 • Dit was mijn allereerste groepsreis en op basis van deze zou ik het zeker nog eens doen! Leuke groep, goede gids en geweldige dingen gedaan. Ondertussen in het koude en natte Nederland ben ik nog even aan het nagenieten van alle bijzondere en indrukwekkende plaatsen die ik bezocht heb.

  8,0

  8,0
 • Onze reis was super! Vooral onze reisleider Amro heeft echt alles gegeven om dit een geweldige ervaring voor iedereen te maken!

  10,0

  10,0
 • Ik wil graag onze gids Amro in de bloemetjes zetten. Hij heeft zijn uiterste best gedaan om iedereen een goede reis te bezorgen. Ik was ook onder de indruk van zijn kennis over Egypte!

  10,0

  10,0
 • Ik heb enorm genoten van deze reis, vooral dankzij de gids Ahmad. Hij vertelde gepassioneerd over de geschiedenis, het land en de bezienswaardigheden. Ook erg vriendelijk en prettig in omgang. Topgids! Ik had graag meer tijd in Cairo en Aswan. De felucca was een leuke ervaring! Egypte is zo boeiend!

  9,0

  9,0
 • Normaal ga ik niet op een groepsreis maar deze werd me voor de veiligheid in Egypte aangeraden. Je krijgt zo snel veel te zien. De groep was gevarieerd en met iedereen viel gezellig om te gaan. Gids Ahmed sprak fantastisch Nederlands (Vlaams) en was een bron van kennis, behulpzaam en onderhoudend.

  10,0

  10,0
 • Ontzettend mooie, gevarieerde reis. Helaas de eerste dag pech met de vlucht, dus de reis begon een dag later. Vooral complimenten aan gids Ahmed, die vol trots en enthousiasme onze groep zijn land Egypte liet zien. Wat een slimme en ervaren gids met een dosis humor, die we zeker konden waarderen!

  9,0

  9,0
 • Wat een indrukwekkende reis, mede door alle verhalen van Ahmed, onze lokale gids.

  8,0

  8,0
 • Egypte verdient veel meer toeristen!! Super Nederlands sprekende reisleider met ontzettend veel kennis van de geschiedenis, indrukwekkende bouwwerken die je gezien moet hebben om alsnog niet te begrijpen hoe men dit zo lang geleden heeft weten te realiseren. De onderwaterwereld is ook adembenemend.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reiservaring! Egypte is een prachtig land en onze gids wist ons perfect te loodsen door de geschiedenis, de cultuur en de bezochte steden zelf natuurlijk. Een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Zeer mooie, interessante reis met een geweldige reisleider die heeeeeel veel doet voor zijn reizigers. Altijd veilig gevoeld. Altijd plezier gehad. Kortom, een echte aanrader!

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis door de geschiedenis met Achmed als onze reisleider welke zeer gepassioneerd verteld over zijn geliefde Egypte.

  9,0

  9,0
 • Deze reis heeft het oude Egypte bij ons in onze harten gesloten. Wat leek te beginnen als een gewone reis is een hele bijzondere reiservaring geworden door onze vloeiend Nederlands sprekende reisbegeleider en gids, Ahmed. Begaafd, gepassioneerd, betrokken, en gevoel voor humor en verbinding. TOP!

  10,0

  10,0
 • Mede dankzij de gids een uitstekende reis! Een hele mooie beleving.

  9,0

  9,0
 • Dankzij onze fantastische gids Ahmed el Kamel is dit een reis geworden die ik nooit zal vergeten. Ik ben nog steeds onder de indruk wat ik in Egypte heb gezien.

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Djoser, al meer dan 30 jaar dé Egyptespecialist!
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Inclusief lokale gids bij de excursies in Caïro, Aswan en Luxor
 • Halfpension in resort aan de Rode Zee
 • Nachttrein van Caïro naar Aswan incl. maaltijden
 • Bezoek Esna & Edfu tempels
 • Zeilen naar Kom Ombo met een overnachting op felucca
 • Nederlandssprekende reisbegeleider

Klantwaardering

9,2

Een heerlijke vakantie. De gids was ook top. Van alles gezie...
Een heerlijke vakantie. De gids was ook top. Van alles gezien. En opties om dingen te doen in het oneindige. Je ziet in Luxor luchtballonen opstijgen over de vallei der koningen. Ik hoorde van andere toeristen over een fietstocht. Let wel op dat de overnachting op de boot aan de koude kant is.

Chris M. - 10,0
Wat een fijne vakantie heb ik gehad! Oudheid en cultuur werd...
Wat een fijne vakantie heb ik gehad! Oudheid en cultuur werden afgewisseld met avontuur en ontspanning. We hadden een erg goede sfeer onderling en een gids die uitstekend was in zijn vak. Veel gelachen

Persis P. - 9,0
De reis voorziet van alle noemenswaardige bezienswaardighede...
De reis voorziet van alle noemenswaardige bezienswaardigheden, die Egypte te bieden heeft. In één woord fantastisch om deze geschiedenis te mogen aanschouwen. Daarbij heeft onze reisleider Mohamed ons verder alles verteld over de Pyramides, tempels, Farao’s, goden en wat wij wilden over Egypte. Hij regelde alles , was altijd vrolijk en we hebben samen veel gelachen. We zijn afgesloten met 3 dagen in een resort in El Quesir. Dit resort was voortreffelijk. Waarom geen 10, omdat de steden druk en niet onderhouden zijn, de Egyptenaren om geld te verdienen aan de toeristen, opdringerig kunnen zijn.

Erwin van R. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Egypte

Het weer in Egypte

30°C

Terug naar boven