Bekijk de Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen van Djoser

Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee 14 dagen

Reis vol cultuur en ontspannen strandverblijf

Het zuiden van Egypte heeft veel ingrediënten in huis voor een indrukwekkende reis. In de imposante tempel van Karnak in Luxor kijk je je ogen uit en de hiëroglyfen uit oude tijden maken je nieuwsgierig naar het leven van weleer. Langs de Nijl liggen dorpjes waar de zware last per ezel wordt vervoerd, de schoolkinderen zwaaien enthousiast. Vanuit Aswan, de regio van de Nubische bevolking, zeilen we per traditionele felucca richting het noorden en reizen we na een overnachting aan boord naar de kust. De Rode Zee herbergt een bijzondere onderwaterwereld waar kleurrijke vissen en prachtig koraal al snorkelend te bewonderen zijn.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.495,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro
 3. Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - nachttrein naar Aswan
 4. aankomst Aswan, excursie naar Philae, High Dam en unfinished obelisk
 5. Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel
 6. Aswan - start Felucca trip, incl. overnachting
 7. vervolg zeiltocht naar Kom Ombo - Luxor
 8. Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
 9. Luxor, bezoek tempels van Karnak
 10. Luxor - Rode Zee, El Quseir
 11. Rode Zee, El Quseir
 12. Rode Zee, El Quseir
 13. Rode Zee, El Quseir - Caïro
 14. Caïro - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Cairo, bewonder de schatten van Toetanchamon in het Egyptisch museum

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro
Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh - nachttrein naar Aswan

Caïro kun je het beste zoveel mogelijk lopend verkennen. Dit is de leukste manier om direct met de stad en haar bewoners in contact te komen. Om een indruk te krijgen van de grootte van deze metropool kun je de tweede dag te voet naar de Caïro Tower gaan, waar de lift je naar de bovenste verdieping brengt voor een fantastisch uitzicht. Met een beetje geluk zie je in de verte de piramides van Gizeh liggen. Op de terugweg loop je langs het Egyptisch museum waar je met gemak een aantal uren kunt ronddwalen. Wanneer het je duizelt van de mummies en schatten van Toetanchamon kun je in de buurt lunchen of een broodje kopen.

Egypte Pyramides Gizeh DjoserWe vervolgen ons bezoek aan de hoofdstad met een dagexcursie naar de piramides van Memphis, Sakkara en Gizeh. We vertrekken daarbij vroeg in de ochtend naar het 20 kilometer ten zuiden van Caïro gelegen Memphis, ooit hoofdstad van het oude Egypte. Na een kort bezoek rijden we door naar het gravencomplex van Sakkara waar de piramide van Djoser en graven van edelen zijn te bezichtigen. Onze eigen gids vertelt je de geheimen van de grafcultuur van de farao’s. Onderweg naar de noordelijker gelegen piramides van Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel. Aan het eind van de middag brengt de bus je naar het station, waar we de nachttrein nemen naar Aswan.

Vanuit Aswan zijn de beroemde tempels van Abu Simbel te bezoeken

Dag 4 aankomst Aswan, excursie Philae-eiland en High Dam
Dag 5 Aswan, optioneel bezoek Abu Simbel

Egypte Aswan Philea Djoser Op de eerste dag in Aswan brengen we een bezoek aan Philea en de High Dam. We leggen aan bij het eiland Philea waar het bekende aan vruchtbaarheidsgodin Isis gewijde tempelcomplex te bezichtigen is. We brengen ook een bezoek aan de 10 km ten zuiden van de stad gelegen High Dam. De bouw van de High Dam in Aswan in de jaren ‘60 heeft het grootste stuwmeer ter wereld gevormd: het Nassermeer. Dit meer is ruim 500 km lang, waarvan 370 km in Egypte. De breedte varieert van 10 tot 25 km.

Een bezoek aan Abu Simbel is een aanrader voor dag 5 en optioneel. Driehonderd kilometer ten zuiden van Aswan ligt dit complex, waar de rotstempels van Ramses II en zijn vrouw Nefertari door UNESCO op de oevers van het Nassermeer zijn geplaatst. We reizen indien gewenst met onze eigen bus zodat we in eigen tempo de unieke tempels kunnen bezoeken. De reis door de woestijn is lang, maar zeer de moeite waard. De bus vertrekt zeer vroeg zodat je de tempels 's ochtends op je gemak kunt bekijken. Gedurende je verblijf in Aswan is er volop gelegenheid om de gezelligheid van dit stadje op je in te laten werken. Loop ook over de bazaar met zijn typische Nubische sfeer waar de hoog opgestapelde kruiden en kleurrijke vruchten voor mooie fotomomenten zorgen.

Zeilen over de Nijl vanuit Luxor

Dag 6 Aswan - start Felucca trip, incl. overnachting
Dag 7 vervolg zeiltocht naar Kom Ombo - Edfu - Luxor
Dag 8 Luxor, excursie Westoever en Vallei der Koningen
Dag 9 Luxor, bezoek tempels van Karnak

Felucca Nijl EgypteWe verlaten Aswan en gaan verder richting Kom Ombo. We gaan aan boord van de felucca en starten de zeiltocht richting het noorden. Tijdens deze feluccatocht zijn alle maaltijden inbegrepen, de op de boot aanwezige drankjes zijn voor eigen rekening. Er is een speciale volgboot tot onze beschikking met faciliteiten zoals een toilet. We slapen aan boord en de volgende dag arriveren we in Kom Ombo. Hier stappen we op de bus en rijden verder via verschillende bezienswaardigheden richting Luxor. Onderweg maken we een stop in Edfu. De Tempel van Horus, de Egyptische valkgod, in Edfu is één van de mooiste en best bewaarde tempels in Egypte. Vanuit Edfu vervolgen we onze weg en maken we nog een stop in het plaatsje Esna. In het Oude Egypte was Esna de hoofdstad van de derde provincie van Opper-Egypte. Een groot deel van de lokale bevolking verdient hier geld met landbouw.

Vanuit Luxor is een excursie naar de Westoever in de reissom inbegrepen. Op een van de dagen is vervoer beschikbaar voor een bezoek aan de tempels op de Westoever en de rotsgraven in de Vallei der Koningen. De heersers uit het Nieuwe Rijk lieten hier hun graven in de rotsen uithouwen en voorzien van prachtige schilderingen en reliëfs. Indrukwekkend en mooi tegen de rotswand gelegen is de aan Hatsjepsoet gewijde tempel van Deir el Bahari. Op de terugweg passeer je de tempels van Ramses II en Medinet Habu en bezoek je het dorp van de handwerkers. Bij de bezoeken aan al deze bezienswaardigheden word je begeleid door een gids die de bijzondere kanten van de beroemde Egyptische oudheden voor je belicht.

Egypte Het nieuwe rijk Luxor Djoser Vanaf het Nieuwe Rijk, rond 2000 v.C., ontwikkelden de heersers Weset, zoals Luxor toen heette, tot een bloeiende stad. De stad werd verfraaid met talloze tempels. In het centrum van dit gezellige en drukke stadje ligt de grote Luxortempel. Vanuit deze tempel leidde een laan geflankeerd met sfinxen naar het enkele kilometers noordelijker gelegen tempelcomplex van Karnak. De restanten van deze laan zie je wanneer je je per koets naar deze tempel laat vervoeren. Ook kun je voor een klein bedrag een fiets huren om Luxor en de tempels van Karnak te verkennen. De fiets is ook een leuke manier om de omgeving van Luxor te verkennen. Zo kun je de fiets op de lokale pont zetten en na enkele tempels en graven op de westelijke Nijloever tussen suikerrietplantages en door kleine dorpjes fietsen. Het moderne museum van Luxor is klein, maar beschikt over enkele bijzondere voorwerpen en beelden die zijn gevonden in de omliggende graven en tempels.

Zonnen, zwemmen en snorkelen aan de Rode Zee

Dag 10 Luxor - El Quseir
Dag 11 El Quseir
Dag 12 El Quseir

Egypte El Quseir badplaats rode zee Djoser We eindigen de reis in het plaatsje El Quseir. El Quseir is een badplaats aan de Rode Zee waar je heerlijk tot rust kan komen. Het is een perfecte uitvalsbasis voor duik- en snorkelexcursies in de Rode Zee. Als watersportliefhebber kom je in El Quseir absoluut aan je trekken. Naast snorkelen en duiken kun je hier ook windsurfen, zeilen, diepzeevissen, zwemmen en zonnen. De warme wateren van El Quseir zijn favoriete leefgebieden van een groot aantal zeldzame vissoorten en koraalriffen. Als je geen nat pak wilt halen kun je deze trouwens ook vanuit een boot met een glazen bodem bezichtigen. Sinds kort kun je dit zelfs vanuit een duikboot bewonderen. Zonaanbidders kunnen zich heerlijk met een boek op het strand of aan het zwembad neervleien. Om de reis echt ontspannen af te sluiten, verwen je jezelf met een heerlijke massage.

Cairo; rondslenteren over de markt van Khan el Khalili

Dag 13 El Quseir - Caïro
Dag 14 Caïro - Amsterdam

Egypte Khalili souvenirmarkt specerijen Djoser De terugreis van Quseir naar Caïro leggen we met de bus af. In de ochtend verlaten we Quseir en vroeg in de avond komen we in Caïro aan. De dag erna heb je nog even de tijd om rond te dwalen en je laatste souvenirs te kopen. Tijdens je verblijf in Caïro dien je zeker een bezoek te brengen aan de oude islamitische wijk van Caïro, waar de Ibn Tulun, de al-Rifai en de Sultan Hassan-moskee de moeite van een bezoek waard zijn. Loop dan ook even naar de nabijgelegen citadel vanwaar je over de stad kunt uitkijken. Via een wirwar van straatjes en steegjes kun je vervolgens doorlopen naar de Khan el Khalili, de grootste goud-, specerijen-, snuisterijen- en souvenirmarkt van Caïro. Eetgelegenheden zijn er te over rondom het plein voor de nabijgelegen moskee van Hussein. Je kunt daar ook een, zelf samen te stellen, zoete of hartige pannenkoek proberen. Over de Muski-straat, die wordt gedomineerd door levendige straathandel, kun je vervolgens naar het hotel terug, lopend of met één van de vele goedkope taxi's. Dan zit de reis erop en vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 okt - 21 okt

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

22 okt - 04 nov

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

05 nov - 18 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

12 nov - 25 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

21 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 feb - 03 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

25 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

11 mrt - 24 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

18 mrt - 31 mrt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

01 apr - 14 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

29 apr - 12 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

13 mei - 26 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

03 jun - 16 jun

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Nachttrein Caïro naar Aswan, incl. maaltijden
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Overnachtingen in hotels
 • 12 x ontbijt
 • Feluccatocht inclusief maaltijden
 • Verblijf Quseir op basis van halfpension
 • Excursie vanuit Cairo naar Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek tempels Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de High Dam
 • Lokale gids bij bovenstaande excursies

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrag SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 325,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht.

Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houdt er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 19 naar het einde van je reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Egypte maken we gebruik van goede middenklasse hotels. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet en airconditioning. De meeste hotels hebben (gratis) wifi. In Cairo overnachten in een centraal gelegen hotel vanwaar je er zelf op uit kunt. Vanuit je kamer in het hotel in Aswan heb je een fantastisch uitzicht op de Nijl en ook in Luxor verblijf je aan deze rivier. In Quseir kun je even helemaal bijkomen in een resort direct gelegen aan het strand.

Op het traject van Caïro naar Aswan overnacht je in de nachttrein, in 2-persoons couchettes. Deze couchettes zijn voorzien van een wastafel.

Op deze reis maken we een feluccatocht. Er wordt een nacht aan dek geslapen, waarvoor je, zeker in de wintermaanden, een slaapzak mee moet nemen. Djoser maakt gebruik van een unieke volgboot, zodat er gebruik kan worden gemaakt van sanitaire voorzieningen. Voor wie liever niet deelneemt aan deze tocht is tegen betaling een aangepast programma mogelijk, waarbij in Kom Ombo weer wordt aangesloten bij de groep. Neem voor vertrek contact met ons hierover op. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Caïro Pharaohs Hotel
Aswan Isis Corniche Hotel
Luxor Eatabe Hotel of Emilio Hotel
Quseir Flamenco Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 325,-.

 • Pharaohs Hotel uitzicht Cairo Egypte
 • Pharaohs Hotel kamer Cairo Egypte

  Alle hotelkamers zijn voorzien van douche, toilet en airconditioning.

 • Isis Corniche Hotel Aswan Egypte
 • Isis Corniche Hotel kamer Aswan Egypte
 • Isis Corniche Hotel zwembad Aswan Egypte
 • Isis Corniche Hotel ontbijt Aswan Egypte

  Het ontbijt is tijdens het verblijf in de hotels inbegrepen.

 • Aetabe Hotel kamer Luxor Egypte
 • Aetabe Hotel zwembad Luxor Egypte
 • Flamenco Hotel kamer Quseir Egypte
 • Flamenco Hotel zwembad Quseir Egypte

  Het hotel in Quseir ligt aan zee, maar heeft ook een zwembad.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Cairo

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  14:40

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Cairo - Wenen

  Vertrek

  15:40

  Aankomst

  19:20

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  22:15


Tijdverschil: in Egypte is het één uur later dan bij ons.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maar liefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Het eerste lange traject leggen we af per nachttrein, waar je verblijft in 2-persoons couchettes. Tijdens de overige dagen reizen we met een voor ons gereserveerde bus met airconditioning en chauffeur. Onderweg worden er tijdens de busritten regelmatig stops gemaakt. Vanuit Aswan staat een zeiltocht over de Nijl op het programma, waarbij je overnacht aan boord van een felucca. Een aparte volgboot vaart mee met toiletfaciliteiten.

 • Austrian Airlines

  Austrian airlines vervoert je comfortabel met gunstige vliegtijden naar Egypte.

 • Egypte vervoersmiddel bus Djoser

  Onze eigen comfortabele midi-bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • support boat felluca Egypte 14-daagse reis
 • Felluca Egytpte 14-daagse reis

  Met een traditionele felucca maken we een mooie zeiltocht op de Nijl.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Nachttrein Caïro naar Aswan, incl. maaltijden
 • Vervoer per air conditioned bus
 • Overnachtingen in hotels
 • 12 x ontbijt
 • Feluccatocht inclusief maaltijden
 • Verblijf Quseir op basis van halfpension
 • Excursie vanuit Cairo naar Memphis, Sakkara & Gizeh
 • Bezoek tempels Karnak
 • Excursie Westoever en Vallei der Koningen
 • Excursie naar Philae eiland en de High Dam
 • Lokale gids bij bovenstaande excursies

Excursies

Egypte lokaalBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Khan el Khalili souk in Caïro op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of gaat snorkelen in de Rode Zee. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Egypte zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh, waar je de bekendste piramides van Egypte ziet. In Sakara kan je de piramide van Djoser bewonderen en enkele fraai gedecoreerde graven van edelen.
 • Luxor, excursie naar de Westoever waar het Dal der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet, de Memnon kolossen en de graven van de handwerkers liggen
 • Luxor, bezoek aan Luxortempel, de sfinxenallee en het tempelcomplex van Karnak
 • Aswan, excursie naar de grote stuwdam, een steengroeve met een onvoltooide obelisk en het tempeleiland Philae


Ter plaatse zijn er op veel plekken nog meer excursies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Aswan een excursie maken naar de beroemde Abu Simbel en tijdens het verblijf in Quseir zijn er vele mogelijkheden om op en onderwater te genieten.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort, dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit Caïro
 • Visum voor Egypte; dit ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- per persoon. Dit bedrag wordt vooraf op je factuur in rekening gebracht.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is in Cairo, Aswan en Luxor op vele plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s. Enkele excursies kun je in euro's te betalen.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 220,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 4,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Houd er rekening mee dat dit bedrag behoorlijk oploopt wanneer je alle bezienswaardigheden wilt bezichtigen. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, tempel of graftombe bezoekt.

Het is in Egypte gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Dagelijks ontbijt is tijdens deze reis inbegrepen. Aan boord van de nachttrein zijn zowel het diner als het ontbijt inbegrepen. De maaltijden tijdens de zeiltocht met de felucca worden verzorgd. Bij deze maaltijden koop je overigens wel zelf je drankjes. De drie nachten in Quseir zijn op basis van halfpension.

Er blijft echter voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Egyptische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya.

Het leidingwater in Egypte is niet geschikt als drinkwater. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Veel hotels in Egypte organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 75,- per persoon. Hotels maken in de regel pas kort tevoren bekend of een verplichte toeslag zal gelden, zo mogelijk melden we je dit nog voor vertrek via je Mijn Djoser-pagina.

Gezondheid

Voor Egypte wordt vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Caïro bij te boeken. In Caïro verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 22,50 per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 36,- per nacht.

Ook is het mogelijk om uw verblijf in El Quseir te verlengen. De prijs hier is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 57,50 per nacht. Houdt er rekening mee dat de terugreis naar Caïro algauw een dag in beslag neemt, we verplaatsen bovendien het verblijf in Cairo van dag 19 naar het einde van je reis.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Caïro.

Klimaat en geografie

Een reis naar Egypte maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. In de zomer is het er droog en warm. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

In de wintermaanden is het redelijk koel, van november tot en met maart kan er zelfs nog wel eens een bui vallen in Caïro. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende (lokale) reisbegeleider die al jaren voor Djoser reizen begeleidt. Al onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de Djoser hotels in Egypte?

In Egypte maken we gebruik van comfortabele middenklasse hotels. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet en airconditioning. Hotels zijn veelal centraal gelegen, zodat je er eenvoudig zelf op uit gaat.

Wat zijn de faciliteiten op de felucca?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Egypte?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Hoe kom ik aan een visum voor Egypte?

Hoe reis ik in Egypte?

Wat is de beste reistijd voor Egypte?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Waar kan ik geld wisselen?

Gelden er kledingvoorschriften voor Egypte?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Egypte reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Ontzettend leuke reis, heel veel leuke mensen leren kennen en ook reisleider Ahmed is heel goed. Hij weet veel en regelt het allemaal heel goed. Ontzettend genoten van deze reis en heel veel geleerd en gezien. Alle verwachtingen overtroffen.

  10,0

  10,0
 • Uitstekende Nederlandstalige reisleider die dieper inging op de historie en archeologie. Een man met humor en inzicht. Deze 14 daagse reis was een waar festijn met reizen per trein, op een feluccaboot, zeilend over de Nijl, onze nabespreking tijdens de maaltijd, de schoonheid van de tempel in Luxor.

  9,0

  9,0
 • De rondreis door Egypte was een aaneenschakeling van hoogtepunten. De Piramides, de zeiltocht in de Felucca op de Nijl, de luchtballonvaart over de Vallei van de Koningen, teveel om op te noemen. En dankzij de fantastische gids Mohammed hoefden we nergens aan te denken,alleen genieten. Onvergetelijk!

  10,0

  10,0
 • Het is een mooie en afwisselend reis die het land goed laat zien. Maar ook waar je alles te weten over de farao’s en het leven toen.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Djoser, al meer dan 35 jaar dé Egyptespecialist!
 • Overnachtingen in comfortabele hotels mét ontbijt
 • Inclusief interessante excursies in Caïro, Aswan en Luxor
 • Halfpension in resort aan de Rode Zee
 • Nachttrein in comfortabel couchettes Caïro - Aswan incl. maaltijden
 • Bezoek aan de mooie tempels van Esna & Edfu
 • Zeilen naar Kom Ombo met een overnachting op felucca
 • Nederlandssprekende reisbegeleider

Klantwaardering

9,1

Ontzettend leuke reis, heel veel leuke mensen leren kennen e...
Ontzettend leuke reis, heel veel leuke mensen leren kennen en ook reisleider Ahmed is heel goed. Hij weet veel en regelt het allemaal heel goed. Ontzettend genoten van deze reis en heel veel geleerd en gezien. Alle verwachtingen overtroffen.

Pam H. - 10,0
Uitstekende Nederlandstalige reisleider die dieper inging op...
Uitstekende Nederlandstalige reisleider die dieper inging op de historie en archeologie. Een man met humor en inzicht. Deze 14 daagse reis was een waar festijn met reizen per trein, op een feluccaboot, zeilend over de Nijl, onze nabespreking tijdens de maaltijd, de schoonheid van de tempel in Luxor.

Annemarie E. - 9,0
De rondreis door Egypte was een aaneenschakeling van hoogtep...
De rondreis door Egypte was een aaneenschakeling van hoogtepunten. De Piramides, de zeiltocht in de Felucca op de Nijl, de luchtballonvaart over de Vallei van de Koningen, teveel om op te noemen. En dankzij de fantastische gids Mohammed hoefden we nergens aan te denken,alleen genieten. Onvergetelijk!

Paul M. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Egypte

Het weer in Egypte

29°C

Terug naar boven