Indonesië

Indonesië

Met oog voor de wereld

 • De legende van het Toba-meer

  Het Toba-meer is met zijn diep gekleurde water, midden in de groene jungle, een absoluut hoogtepunt van een reis over Sumatra, bijvoorbeeld in combinatie met Java en Bali. En zoals het hoort bij een indrukwekkend natuurmonument, hangt er een bijzondere mythe rondom het ontstaan van het meer. Reisbegeleider Aafke van der Heijden vertelt het verhaal in deze blog.

  Lees meer

 • De dodencultuur in Tana Toraja Sulawesi

  De Tana Toraja regio ligt in het midden van Sulawesi en staat bekend om de bijzondere dodencultuur.

  Lees meer

 • Hulp uit alle windstreken

  Kinderen zijn in noodsituaties ontzettend kwetsbaar. UNICEF helpt hen, het liefst zo snel mogelijk. Maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Aardbevingen, overstromingen, oorlogen en conflicten: de wereld kent nogal wat rampen die de levens van talloze mensen ontwrichten. Vooral kinderen zijn de klos; klein en kwetsbaar als ze zijn, vallen ze ten tijde van onheil en rampspoed niet zelden ten pro...

  Lees meer

 • Yogyakarta op zoek naar de ziel van Java

  Het is er minder hectisch dan in hoofdstad Jakarta, de geschiedenis is alom aanwezig en op een steenworp afstand liggen ook nog eens wereldberoemde tempels. Als er één stad in Indonesië de moeite waard is om te bezoeken, dan is het wel Yogyakarta.

  Lees meer

 • Orang-oetans op Sumatra, een bijzondere ontmoeting

  Vandaag gaan we, als het goed, is een bijzondere ontmoeting hebben… In de jungle bij Bohorok op Sumatra gaan we op bezoek bij de orang-oetan.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven