Sumatra, Sulawesi, Bali & Lombok

Rondreis Sumatra, Sulawesi, Bali & Lombok23 dagen

Combineer de indrukwekkende natuur van het regenwoud van Sumatra met de bijzondere Torajacultuur van Sulawesi. Totaal anders is de ervaring op de eilanden Bali en Lombok, waar je geniet van een ontspannen afsluiting. Kortom, geniet van het beste van vier prachtige eilanden van de eilandenstaat Indonesië.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Sumatra, Sulawesi, Bali & Lombok, 23 dagen
 1. Amsterdam - Medan
 2. aankomst Medan
 3. Medan - Bohorok
 4. Bohorok
 5. Bohorok - Berastagi
 6. Berastagi
 7. Berastagi - Samosir
 8. Samosir
 9. Samosir - Silangit - vlucht naar Makassar
 10. Makassar - Rantepao
 11. Rantepao
 12. Rantepao, trekking Torajaland
 13. Torajaland, trekking - Rantepao
 14. Rantepao - Sengkang
 15. Sengkang - Bira
 16. Bira - Makassar - vlucht naar Denpasar
 17. Ubud
 18. Ubud
 19. Ubud - Senggigi
 20. Senggigi, bezoek Gili-eilanden
 21. Senggigi
 22. Senggigi - Amsterdam
 23. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Gunung Leuser NP
Dag 1 Amsterdam - Medan
Dag 2 aankomst Medan
Dag 3 Medan - Bohorok
Dag 4 Bohorok

Bohorok orang oetang IndonesiëNa aankomst in Medan rijden de volgende dag langs uitgestrekte rubber- en palmolieplantages naar Bohorok. Deze plaats ligt aan de rand van een van de oudste nationale parken van Indonesië: Gunung Leuser. Hier leven zo’n vijfhonderd vogelsoorten, maar ook beren, olifanten, neushoorns en tijgers. Je kunt hier een trektocht door het oerwoud maken, mogelijk kom je oog in oog te staan met de orang-oetan.

Vulkanen en het Tobameer
Dag 5 Bohorok - Berastagi
Dag 6 Berastagi
Dag 7 Berastagi - Samosir
Dag 8 Samosir
Toba meer IndonesiëVanuit Bohorok rijden we naar het hooggelegen Berastagi, dat een aangenaam koel klimaat kent. Hier leeft de Karo-Batakbevolking, die een geheel eigen taal hebben. Vroeger was het stadje geliefd bij de Nederlanders, maar nu is het vooral bekend om de fruitmarkt. Door het koele klimaat  is de omgeving niet tropisch en dus zeer geschikt om er wortelen, tomaten, aardappels, sinaasappels en bloemen te verbouwen. Op de lokale markt kom je die dan ook veelvuldig tegen.

Ook de omgeving van Berastagi is zeker de moeite waard. Het mooie landschap wordt gedomineerd door de imposante vulkanen Gunung Sinabung en Sibayak. Op je vrije dag kun je de vulkanische warmwaterbronnen van Raja Berne bezoeken. Deze liggen een half uur rijden buiten de stad. In de omgeving van Berastagi liggen ook nog wat Karo-Batakdorpjes met mooi versierde gemeenschapshuizen. In het zuidelijker gelegen Parapat aan het Tobameer, het grootste meer in Zuidoost-Azië, brengt een pontje ons naar het plaatsje Tuk Tuk. Dit ligt op het eiland Samosir. Een heerlijke plaats om wat te luieren en te zwemmen of op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Wandel of fiets bijvoorbeeld eens langs de traditionele Batakkampongs met woningen op palen.

Dodencultuur in Torajaland
Dag 9 Samosir - Silangit - vlucht naar Makassar
Dag 10 Makassar - Rantepao
Dag 11 Rantepao
Dag 12 Rantepao, trekking Torajaland
Dag 13 Torajaland, trekking - Rantepao
Dag 14 Rantepao - Sengkang
Dag 15 Sengkang - Bira

Toraja land IndonesiëVanaf Silangit, nabij het Tobameer, vliegen we in de ochtend naar Makassar op Sulawesi. In Jakarta hebben we een overstap, waarna we aan het einde van de middag doorvliegen naar Makassar, waar we in de avond aankomen. Het intacte Fort Rotterdam herinnert aan de VOC-periode. In de specerijenhaven van Paotere is het altijd druk en worden de mooie Buginese schoeners geladen en gelost. We vervolgen onze weg naar Rantepao, het land van de Toraja’s. De weg er heen is lang, maar onderweg is er van alles te zien. Typische Buginese dorpen, rijstvelden en tropisch regenwoud wisselen elkaar af.  In Torajaland aangekomen genieten we een aantal dagen van de bijzondere weinig aangetaste cultuur. Bezoek zeker de lokale markt met lokale specialiteiten zoals palmwijn, waterbuffels en varkens. Vanuit Rantepao maken we een trekking door Torajaland, langs de rijstvelden. Algauw zie je hier de typische woningen op palen met prachtig gedecoreerd houtsnijwerk en typische daken. Heel bijzonder zijn de Torajagraven in rotsen en grotten versierd met tau tau, levensgrote houten dodenbeelden. Tijdens de tweedaagse trekking overnachten we bij de lokale bevolking thuis, een bijzondere ervaring!

De volgende bestemming is Sengkang waar je varend op het Tempemeer de typisch Buginese drijvende huizen, de zijdekwekerijen en visakkers kunt bezoeken. In het vissersstadje Bira is het heerlijk uitrusten op de ongerepte stranden aan de mooie turquoise gekleurde zee. De zandstranden zijn hier prachtig wit; een prima locatie dus om je bezoek aan Sulawesi af te sluiten.

Bali
Dag 16 Bira - Makassar - vlucht naar Denpasar
Dag 17 Ubud
Dag 18 Ubud

Rijstvelden Bali InodonesiëVanaf de luchthaven van Makassar vliegen we in de avond door naar Denpasar op Bali. Dit eiland ademt een  totaal andere sfeer dan Sulawesi. We verblijven in Ubud, het culturele hart van Bali en voor velen de mooiste plek van Bali. Hier maak je kennis met de typisch Balinese sfeer. Ubud leent zich er uitstekend voor om de omgeving te ontdekken, bijvoorbeeld per fiets. Zo geniet je van een tocht langs de prachtige terrasvormige rijstvelden of kies ervoor om de beroemde tempel Tirta Empul te bezoeken, eventueel in combinatie met het tempelcomplex Gunung Kawi. Ook een traditionele dansvoorstelling mag in je programma eigenlijk niet ontbreken. Maar ook in Ubud zelf kun je je hart ophalen op de lokale markt, waar je terecht kunt voor de leukste souvenirs. Daarnaast is Ubud een echt kunstenaarsdorp, dit zie je terug in de vele art-shops. 

Lombok en de paradijselijke Gili-eilanden
Dag 19 Ubud - Senggigi
Dag 20 Senggigi, bezoek Gili-eilanden
Dag 21 Senggigi
Dag 22 Senggigi - Amsterdam
Dag 23 aankomst Amsterdam

Gili Eilanden IndonesiëWe steken met de veerboot over naar Lombok, hier verblijven we enkele dagen in de kustplaats Senggigi. Na een intensieve rondreis is het hier heerlijk relaxen aan het mooie witte strand. Op de eerste dag varen we naar de paradijselijke Gili-eilanden. De Gili-eilanden bestaan uit drie eilanden: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Je vindt hier fantastische koraalriffen, met talloze kleurrijke vissen en je kunt hier heerlijk snorkelen. Lombok leent zich er prima voor om op eigen gelegenheid te verkennen. Zo is het Taman Narmada, een prachtig park, ook wel Waterpaleis genoemd, dat begin 19e eeuw werd gebouwd door een Balinese koning, zeker een bezoek waard. Of kies ervoor om te gaan wandelen in de omgeving van de bergdorpjes Senaru en Sembalun, aan de voet van de vulkaan Gunung Rinjani. Na een paar heerlijke stranddagen vliegen we in de avond via Jakarta terug naar Amsterdam. 

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen; maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 mei - 24 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

18 jul - 09 aug
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

24 jul - 15 aug
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

19 sep - 11 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

10 okt - 01 nov
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 mei - 29 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Silangit - Makassar en Makassar - Denpasar
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Ferry Bali-Lombok
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Tweedaagse trekking in Torajaland onder leiding van een gids, inclusief maaltijden
 • Excursie Gili-eilanden
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies, haventax Padangbai (ca. RP60.000), fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Hotelverlenging

Verlenging in Senggigi is mét accommodatie bij te boeken. De prijs in Senggigi is v.a. € 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55, - per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 23,- per kamer.

Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven op Lombok.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Indonesië overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. We boeken zoveel mogelijk hotels die centraal gelegen zijn, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer maak je gebruik van een taxi om in het centrum te komen. Op Sulawesi zijn de accommodaties wat eenvoudiger dan op de andere eilanden.

Tijdens de tweedaagse trekking verblijven we in een homestay bij de Toraja’s thuis. Dit is eenvoudiger dan het verblijf in de hotels en veelal zijn er gedeelde faciliteiten, maar het is wel leuk om bij de lokale bevolking thuis een kijkje te kunnen nemen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor NL klein

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Berastagi Sinabung Hills Hotel
Samosir Toledo Inn
Makassar Santika Hotel
Rantepao Toraja Prince Hotel
Bira Anda Beach Bungalows
Ubud Bhanuswari Resort
Senggigi Jayakarta Lombok Beach Resort & Spa

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8

Vliegreis

Garuda Indonesia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Amsterdam - Jakarta

  Vertrek

  12:05

  Aankomst

  06:45*

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Jakarta - Medan

  Vertrek

  09:00

  Aankomst

  11:25

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Lombok - Jakarta

  Vertrek

  19:45

  Aankomst

  20:45

 • Vlucht met

  Garuda Indonesia

  Traject

  Jakarta - Amsterdam

  Vertrek

  22:45

  Aankomst

  08:30*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het op Java 5 uur later en op Bali en Lombok 6 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er een uur bij. 

Vervoer

We reizen met onze eigen comfortabele bussen met ruime zitplaatsen en airconditioning. De oversteek van Bali naar Lombok maken we per veerboot. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus.

Vanaf Silangit op Sumatra vliegen we met een overstap in Jakarta naar Makassar op Sulawesi. Houd er rekening mee dat deze reis, incl. overstap, de hele dag in beslag neemt. De vlucht van Makassar naar Denpasar is in de avond en duurt ca. 1,5 uur.

Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel makkelijk om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, een taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets huren.
 

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Silangit - Makassar en Makassar - Denpasar
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Ferry Bali-Lombok
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Tweedaagse trekking in Torajaland onder leiding van een gids, inclusief maaltijden
 • Excursie Gili-eilanden
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een geniet graag van de prachtige flora en fauna op Sumatra, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een zilverwerkfabriekje of strijkt neer op het terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Sumatra, Sulawesi, Bali en Lombok zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • We maken een 2-daagse trekking door Torajaland onder leiding van een gids, waarbij de maaltijden zijn inbegrepen en we slapen ’s nachts in een homestay bij de Toraja’s thuis.
 • Geniet van een excursie naar de Gili-eilanden, fantastische koraalriffen met talloze kleurrijke vissen.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Een jungletocht op zoek naar o.a. de orang-oetans is een fantastische ervaring. Of beklim één van de vulkanen rondom Berastagi. Bezoek vanuit Rantepao de Torajadorpen, met aandacht voor de bijzondere graven. Vanuit Ubud zijn een bezoek aan Gunung Kawi en het tempelcomplex Tirta Empul een aanrader. Of kies voor een traditionele dansvoorstelling.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek;
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is;
 • Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Jakarta, Medan en Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

Geldzaken

In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische Rupiah (IDR). Kijk voor een actuele koers op oanda.com.

Pinnen: in de grote plaatsen op Java en Bali zijn geldautomaten.
Contant: we adviseren een bedrag van € 50,- tot € 100,- mee te nemen voor noodgevallen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie dit prefereert kan veelal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je adviseren over het Indonesische eten en geschikte eetgelegenheden. Er is een scala aan mogelijkheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten. Tijdens het verblijf in de Homestay in Torajaland is het diner wel inbegrepen.

De Indonesische keuken is een van de bekendste van Azië en is buitengewoon gevarieerd. Voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, waarvan velen hun eigen recepten en specifieke kruiden hebben. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van palmsuiker. De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.

In Indonesië gebruikt men veel kruiden, zoals laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), koenjit (kurkuma, geelwortel) en ketoembar (korianderzaad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook en sambal en vaak wordt er kokosmelk toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen. Als bijgerecht is er vaak kroepoek, atjar en sambal.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging in Senggigi is mét accommodatie bij te boeken. De prijs in Senggigi is v.a. € 27,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55, - per nacht. Voor de maand augustus en van 24 december t/m 5 januari geldt een toeslag van € 23,- per kamer.

Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven op Lombok.

Klimaat en geografie

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Sumatra wordt in tweeën gesneden door de evenaar en het noordelijke deel van het eiland heeft andere klimaatskenmerken dan het zuidelijke deel. Het klimaat op Java verschilt van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november.

De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip. Ook de hoeveelheid regen varieert per streek. Het reizen in de regentijd hoeft niet nadelig te zijn. Een regenbui valt meestal 's middags, is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnacht je met Djoser in Indonesië?

Djoser maakt gebruik van goede, sfeervolle middenklasse hotels in Indonesië. Het type accommodatie is erg afwisselend: van typisch Indonesische bouwstijl met een mooie tropische tuin, tot kleine hotels beheerd door een familie en moderne, wat luxere hotels. In een aantal gevallen zijn de accommodaties voorzien van een zwembad voor een verkoelende duik of ligt het strand op loopafstand. Over het algemeen zijn de hotels op Sulawesi eenvoudiger dan op de overige eilanden. In Torajaland overnacht je in een homestay, in 2- of meerpersoonskamers en gedeelde faciliteiten.

Hoe is het vervoer in Indonesië?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Welke maaltijden zijn er tijdens de reis inbegrepen?

Hoe zwaar zijn de trekkingen op Sumatra en Sulawesi?

Wat is het voltage in Indonesië?

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Is een visum voor Indonesië noodzakelijk?

Kan ik langer dan 30 dagen in Indonesië blijven?

Heb ik een klamboe nodig?

Is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken voor deze reis?

Zijn er mogelijkheden om te duiken tijdens de reis?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Christel N.

  Afwisselende reis, met de orang-oetan die we zagen op Sumatra, en de beklimming van de vulkaan met boven het prachtig zicht in de krater. De trekking die we deden op Sulawesi met prachtige uitzichten op de rijstvelden, en de unieke overnachting bij de Toraja. De Kecak dans zagen we op Bali, prachtig

  9,0

  9,0
 • Patrick T. Cloet S.

  Een mooie reis in zijn puurste vorm. Hotelletjes goed. Ontbijt was algemeen zeer goed. Vluchten, transport en lokale gidsen waren prima. De reisbegeleider (Frederik) gedreven man, alles goed voorbereid joviaal toffe gast.

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met Garuda Indonesia
 • Eigen Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Aantrekkelijke eenpersoonskamer prijzen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Bezoek aan Gunung Leuser N.P.
 • Kennismaking met Batakbevolking en Torajacultuur
 • 2-daagse trekking Torajaland met gids
 • Excursie naar paradijselijke Gili eilanden nabij Lombok

Klantwaardering

8,5

Afwisselende reis, met de orang-oetan die we zagen op Sumatr...
Afwisselende reis, met de orang-oetan die we zagen op Sumatra, en de beklimming van de vulkaan met boven het prachtig zicht in de krater. De trekking die we deden op Sulawesi met prachtige uitzichten op de rijstvelden, en de unieke overnachting bij de Toraja. De Kecak dans zagen we op Bali, prachtig

Christel N. - 9,0
Een mooie reis in zijn puurste vorm. Hotelletjes goed. Ontbi...
Een mooie reis in zijn puurste vorm. Hotelletjes goed. Ontbijt was algemeen zeer goed. Vluchten, transport en lokale gidsen waren prima. De reisbegeleider (Frederik) gedreven man, alles goed voorbereid joviaal toffe gast.

Patrick T. Cloet S. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Indonesië

Het weer in Indonesië

34°C

Terug naar boven
Chat met Djoser