Bekijk de Winterreis Japan, 15 dagen van Djoser

Winterreis Japan 15 dagen

De Japanse Alpen in de sneeuw

Vanaf € 3.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Op deze reis bezoeken we tijdens de wintermaanden met de meeste sneeuwval het grootste eiland van Japan, Honshu. Naast absolute must sees als de hoofdstad Tokyo en de tempels van Kyoto bezoek je bijzondere plaatsen als Hakone, Kanazawa en Shirakawago. In Hakone zie je de besneeuwde Mt. Fuji boven alles uitsteken en in Kanazawa kun je één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan bezoeken. Tussen de bergen in de Japanse Alpen ligt het dopje Shirakawago waar de oude houten huizen specifiek ontworpen zijn om de hevige sneeuwval te weerstaan. Vanuit Nagano, bekend om de winterspelen van 1998, maken we een excursie naar de bekende sneeuwapen. In Kyoto vind je onder andere het beroemde Gouden Paviljoen en de mooie straatjes van de wijken Gion en Higashiyama. De reis wordt afgesloten in de levendige stad Osaka, waar de stevige lokale keuken je in deze maanden extra verwarmt.

Daarom Djoser

 • Ervaar Japan onder een witte deken
 • Bezoek o.a. Tokyo, Nagano, Kyoto én Osaka
 • Excursie sneeuwapen inbegrepen
 • Bezoek het unieke Shirakawago
 • En de prachtige tuin van Kanazawa
 • Slapen in traditionele ryokan, incl. diner en ontbijt
 • Aantrekkelijke prijzen eenpersoonskamer
 • Nederlandse reisbegeleiding

Route en kaart

Routekaart Winterreis Japan, 15 dagen
 1. Amsterdam - Tokyo
 2. aankomst Tokyo
 3. Tokyo
 4. Tokyo
 5. Tokyo - Hakone
 6. Hakone
 7. Hakone - Nagano
 8. Nagano, excursie sneeuwapen
 9. Nagano - Kanazawa
 10. Kanazawa - Shirakawago - Takayama
 11. Takayama - Kyoto
 12. Kyoto
 13. Kyoto
 14. Kyoto - Osaka
 15. Osaka - Amsterdam

Reisbeschrijving

Modern én traditioneel Japan in Tokyo

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo

Tokyo Mt. Fuji JapanTokyo is de hoofdstad van Japan ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan. De metropool is enorm, maar elke wijk heeft een eigen karakter waardoor je het gevoel hebt door verschillende stadjes te reizen als je de stad doorkruist. De beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Het bruisende zakencentrum en de dure winkels van Ginza laten het moderne Japan zien. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding.

In de wijk Asakusa vind je de bekende en door Japanners drukbezochte Sensōji tempel. Het straatje naar de tempel toe zit vol kleine souvenirwinkeltjes en heeft een historie van honderden jaren. Ook de Meiji tempel is een bezoek waard. Deze mooie shintotempel ligt midden in een groot bos, midden in de stad.

Boeddha met bloemen Kamakura JapanVanuit Tokyo kun je een dagexcursie naar Kamakura maken, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In het noorden van het stadje liggen prachtige tempels in de bossen. Je kunt hier wandelen, maar er ook voor kiezen om per fiets de stad en tempels te gaan verkennen. Het grote bronzen boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom mag je niet missen.

Je kunt vanuit Tokyo ook een dagtocht maken naar de populaire stad Nikko, gelegen op 150 km ten noordoosten van Tokyo. De stad is omgeven door het nationale park Nikko. Hier vind je schitterende natuur met bergen, meren en watervallen die bouwmeesters in de afgelopen 1.200 jaar inspireerden tot het vervaardigen van schitterende tempels en heiligdommen. De tempels en de omgeving staan op de lijst van UNESCO.
 

Uitzicht op Mt. Fuji vanuit Hakone

Dag 5 Tokyo - Hakone
Dag 6 Hakone

Mt. Fuji Hakone JapanWe reizen per trein en bus naar Hakone, een van Japans meest bekende gebieden met warmwaterbronnen. Hakone ligt in Fuji-Hakone-Izu nationaal park en de natuur in de regio is dan ook indrukwekkend. Een van de hoogtepunten in de omgeving is het Ashinoko-meer, 3.000 jaar geleden ontstaan bij een vulkaan uitbarsting. Bij goed weer heb je een prachtig utizicht op Mt. Fuji vanaf de waterkant. Wellicht nog leuker is een tocht maken op een van de 'piratenschepen' die over het meer varen.

Hakone winter sneeuw JapanHet uitzicht op Mt. Fuji is de echte highlight van Hakone, maar er is veel meer te doen. De vulkanische omgeving is ook bekend vanwegen de onsen, warmwaterbaden. Je kunt opwarmen in het heerlijke warme water in één van de openbare baden, of in de ryokans die overdag hun baden open stellen. Wil je wat meer activiteit dan kun je wandelen in de omgeving van Owakudani. Dit is een vulkanisch gebied met mooi uitzicht op Mt. Fuji.

Cultuur is onder andere te vinden bij de Hakone-tempel en het Hakone Open Air Museum met moderne kunst.
 

Sneeuw en apen bij Nagano

Dag 7 Hakone - Nagano
Dag 8 Nagano, excursie sneeuwapen

De stad Nagano is bij velen nog bekend van de olympische winterspelen van 1998. De grote hoeveelheid sneeuw die in deze regio valt in de winter zorgt voor ideale ski-omstandigheden. Nagano is een relatief kleine stad met enkele leuke bezienswaardigheden. De Zenkoji-tempel is één van de belangrijkste en populaire tempels van Japan. De tempel is opgericht in de zevende eeuw en huisvests het allereerste Boeddhabeeld, deze kwam naar Japan in de zesde eeuw. De huidige grote hal van de tempel stamt uit 1707, de belangrijkste entreepoort uit 1750.

Sneeuwapen Jigokudani Monkey Park Yamanouchi Nagano JapanVanuit Nagano maken we een excursie naar Yamanouchi, waar de wereldberoemde sneeuwapen leven in de bossen van het Jigokudani Monkey Park. In de buurt van de ingang van het park ligt een warmwaterbad. Het bad is aangelegd, maar het warme water is puur natuur en de apen genieten hier in grote getale van. De interactie tussen de apen is leuk om te zien en je kunt mooie foto's van de apen maken. De mooiste foto's maak je in de sneeuw, vooral in januari en februari.
 

De mooiste tuin van Japan?

Dag 9 Nagano - Kanazawa

Kenrokuen tuin Kanazawa JapanVanuit Nagano reizen we naar Kanazawa, een stad aan de westkust van Japan. Kanazawa was na Kyoto de grootste stad die ondanks bombardementen in de oorlog bespaard is gebleven. Hierdoor vind je er nog goed bewaarde oude stadsdelen zoals de Nagamachi samurai-wijk en de Higashi Chaya theehuizen-wijk. Hoogtepunt van de stad is de Kenrokuen landschapstuin, één van de drie mooiste landschapstuinen van Japan en voor velen zelfs de allermooiste. De tuin was onderdeel van de kasteeltuin en is aangelegd door de toen machtige Maeda-familie. In 1871 werd de tuin opengesteld voor publiek.

De tuin is aangelegd naar Chinees principe en al lopend over de paden komt je langs waterpartijen, bruggen, theehuizen, bomen en planten, stenen en uitzichtpunten. Hoewel de tuin kaler is in de winter, zorgt sneeuw voor een bijzonder aanblik. De grote bomen hebben traditionele winterbescherming om schade door de sneeuw te voorkomen.
 

Traditionele woningen in Shirakawago en Takayama

Dag 10 Kanazawa - Shirakawago - Takayama

Shirakawago sneeuw JapanOnderweg naar Takayama stoppen we in Shirakawago. In dit dorpje in de Japanse Alpen lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Houten boerderijen met rieten daken staan in de sneeuw tussen de rijstvelden. De puntige architectuur van de daken zorgt er voor dat de sneeuw niet te veel ophoopt en de huizen niet bezwijken onder de honderden kilo's sneeuw. Je kunt hier over de smalle straatjes en paden lopen tussen de huizen en velden en diverse nijverheidswinkeltjes bezoeken. De winter is de beste tijd om deze bijzondere plaats te bezoeken, de sneeuw geeft het een heel bijzonder aanblik.

We reizen door de Japanse Alpen naar het pittoreske plaatsje Takayama. Dit dorp heeft door zijn geïsoleerde ligging in een vallei zijn oude charme weten te bewaren. Je ziet hier nog veel traditionele houten huizen, uitgevoerd met schuifdeuren en -wanden om in de warme zomers verkoeling te creëren.

Na aankomst in Takayama kun je een openluchtmuseum (Hida no Sato) bezoeken, waar traditionele houten huizen uit dit deel van Japan zijn verzameld. Ook het oude centrum is een bezoek zeker waard. De volgende dag is er 's ochtends tijd om de ochtendmarkt in Takayama bezoeken, één van de grootste ochtendmarkten in Japan.

We slapen in Takayama in een ryokan, een traditionele overnachtingsplaats. Tijdens deze overnachting is een heerlijke Kyoto-stijl kaiseki-maaltijd inbegrepen die bestaat uit diverse kleine gerechten, geïnspireerd door de winter. Ook het Japanse ontbijt is inbegrepen.
 

Kyoto, bakermat van de Japanse cultuur

Dag 11 Takayama - Kyoto
Dag 12 Kyoto
Dag 13 Kyoto

Gouden tempel sneeuw Kyoto JapanVan Takayama gaan we met de trein verder naar Kyoto. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizers en daarmee de hoofdstad van Japan. De stad herbergt ruim 2.000 tempels zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur.Kyoto kent, naast de vele bekende tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes, waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht.

De tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. Wandel ook door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn en de wijk Higashiyama met vele winkeltjes. Twee van de beste bewaarde oude wijken van Kyoto.

In noordoost Kyoto kun je over de de beroemde Filosofenwandeling lopen. Dit pad loopt langs een kanaal met restaurants en kunstnijverheidswinkeltjes en is een populaire wandelroute onder de Japanners. Langs de route staan ook diverse mooie tempels.

Nara Todaiji JapanVanuit Kyoto kun je een dagtrip maken naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De stad is gebouwd naar model van Chang-an, de hoofdstad van China ten tijde van de Tang-dynastie. De meeste monumenten bevinden zich aan de rand van de stad in een park dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeeld ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden. In het park eromheen staan nog meer fraaie eeuwenoude tempels, waarvan sommige uit de 7e en 8e eeuw dateren.
 

Ervaar de energie van het levendige Osaka

Dag 14 Kyoto - Osaka
Dag 15 Osaka - Amsterdam

Osaka straat JapanZoals Kyoto een herinnering aan het verleden is, zo is Osaka een stad van het heden. De stad staat bekend om het heerlijke eten en goede winkelmogelijkheden. De bevolking is meer ‘down to earth’ dan in de steden Tokyo en Kyoto. De binnenstad wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen en het 16e-eeuwse Osaka-jo kasteel. Een bezoek aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater waarvan Osaka de bakermat is, is je tijd zeker waard. Ook het aquarium van Osaka is een bekende attractie. 's Avonds kun struinen over de verlichte winkelstraten en genieten van het heerlijk Japanse eten in een van de vele restaurantjes.

We vliegen op de laatste dag van de reis terug naar Amsterdam.

 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jan - 25 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
18 jan - 01 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde
25 jan - 08 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
01 feb - 15 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
09 feb - 23 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.495,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele hotelkamers
 • Overnachting in een traditionele ryokan
 • Traditioneel Japans diner en ontbijt in de ryokan
 • Excursie sneeuwapen bij Nagoya
 • Excursie Shirakawago, terug in de tijd in de Japanse Alpen

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Takayama, in de ryokan. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 145,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 70,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Winterreis Japan, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Wat een geweldige reis hebben we gehad. Het was een perfecte afwisseling tussen natuur en cultuur. We hebben een echte inkijk gehad in de verschillende aspecten van Japan. Zeker een aanrader voor iedereen die buiten het seizoen op een rustige manier Japan wil verkennen.

  9,0

 • Wat een geweldige reis in dit mooie land! Djoser heeft echt zijn best gedaan om goede hotels (prima locatie) te boeken. De reis heeft vele hoogtepunten met als hoogtepunt de sneeuwapen, echt fantastisch! En dan niet te vergeten onze reisbegeleider Peter, echt top! Japan heeft echt ons hart gestolen.

  8,0

 • Een leuke en afwisselende reis met veel cultuur, natuur én natuurlijk de sneeuwmakaken. Ik heb intens genoten! Reisleider Wim is een diamant binnen Djoser. Dank voor alle praktische informatie ter plekke.

  10,0

 • Mooie reis, langs vele hoogtepunten. Veel mogelijkheden om zelf de reis ter plekke anders en persoonlijk in te vullen. Voor mensen die al eerder in Japan geweest zijn om die reden een interessante reis. Zeer goede en gemotiveerde reisleider in de persoon van Wim. Kortom een aanrader.

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

Bad Hoshokaku Ryokan Takayama JapanDe hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

In Takayama overnachten we in een ryokan. Bij deze traditionele accommodatie hebben de kamers tatami matten, gemaakt van rijststro. Je slaapt op een Japanse futon (dun matras) of een in een bed (afhankelijk van beschikbaarheid). Het inbegrepen diner bestaat uit Kyoto-stijl Hida kaiseki. Dit zijn vele kleine, prachtige gepresenteerde, hapjes die de regio en het seizoen weerspiegelen. Ook het ontbijt is traditioneel Japans. De ryokan heeft diverse baden waar de gasten gebruik van kunnen maken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tokyo Sunshine City Prince Hotel
Hakone Hotel Kagetsuen
Nagano Nagano Tokyu REI Hotel
Kanazawa Hotel Route Inn Kanazawa ekimae
Takayama Hoshokaku
Kyoto Elcient
Osaka Hearton Hotel Nishiumeda

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Takayama, in de ryokan. Houd er rekening mee dat, ook als je een eenpersoonskamer hebt geboekt, je deze nacht niet alleen op een kamer slaapt.

 • Sunshine City Prince Tokyo kamer Japan
 • Sunshine City Prince Tokyo Japan

  In Tokyo slaap je in Ikebukuro, een moderne wijk vol restaurants en winkels

 • Sunshine City Prince Tokyo eenpersoonskamer Japan
 • Hotel Kagetsuen Hakone Japan
 • Hotel Kagetsuen kamer Hakone Japan
 • Hotel Kagetsuen onsen Hakone Japan

  Het hotel in Hakone heeft een heerlijke onsen

 • Hotel Route Inn Kanazawa ekimae
 • Ingang Hoshokaku ryokan Takayama Japan

  In Takayama slaap je in een traditionele ryokan

 • Kamer westers Hoshokaku ryokan Takayama Japan
 • Kamer Japans Hoshokaku ryokan Takayama Japan
 • Eten Hoshokaku ryokan Takayama Japan

  Tijdens het verblijf in de ryokan zijn een Japans diner en ontbijt inbegrepen

 • El Inn Kyoto Japan
 • El Inn kamer Kyoto Japan

  Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Hotel Plaza kamer Osaka Japan

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Tokyo Narita

  Vertrek

  14:35 - 09:45*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Osaka - Amsterdam

  Vertrek

  11:05 - 15:00

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later, tijdens onze wintertijd 8 uur.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Japan vervoer metroIn Japan reizen we grotendeels per trein. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers. In de steden reis je met het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) en wordt er gelopen. Dankzij het uitgebreide openbare vervoer in Japan kun je eenvoudig de vele bezienswaardigheden bezoeken.

In de meeste steden kun je ook goed fietsen, vooral Kyoto leent zich hier uitstekend voor.

Op de trajecten Nagano - Kanazawa en Nagoya - Kyoto maken we gebruik van de befaamde Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken.

Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Hakone en Nagano en tussen Kanazawa en Takayama. Van Tokyo naar Hakone reis je een deel met de bus. Van trein- of busstation naar het hotel wordt (een kleine afstand) meestal gelopen.

Bagagevervoersysteem
Tijdens twee trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

 • KLM vliegtuig
 • Bus Japan
 • Shinkansen Hikari Japan Djoser

  We reizen onder andere met de snelle Shinkansen

 • Shinkansen interieur Japan Djoser

  In de Shinkansen heb je comfortabele gereserveerde zitplaatsen

 • Station Kita Kamakura Japan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen, trein en bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele hotelkamers
 • Overnachting in een traditionele ryokan
 • Traditioneel Japans diner en ontbijt in de ryokan
 • Excursie sneeuwapen bij Nagoya
 • Excursie Shirakawago, terug in de tijd in de Japanse Alpen

Excursies

Hi da no Sato winter Takayama JapanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag de hippe kledingwinkels in Tokyo, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een shinto-tempel of wandelt graag over straat om het winterse leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit Nagano maken we een excursie naar de beroemde sneeuwapen die in het warme water zitten
 • Excursie naar het unieke Shirakawago: traditionele huizen in de sneeuw


Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals:

 • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar twee (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn de Meiji-tempel en de wijk Shibuya, vol jongerencultuur.
 • Vanuit Tokyo kun je een dagexcursie naar Kamakura maken, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kamakura staan prachtige tempels in de beboste heuvels.
 • Of bezoek vanuit Tokyo de heilige berg Mt. Takao, waar je mooie wandelingen kunt maken en uitzicht op Mt. Fuji hebt.
 • In Hakone kun je met de boot en/of kabelbaan om het meer en de omgeving zo optimaal mogelijk te ervaren.
 • Vanuit Nagano kun je Matsumoto bezoeken dat een mooie kasteel heeft. In de winter is het kasteel 's avonds verlicht.
 • Het openluchtmuseum Hida no Sato ligt aan de rand van Takayama en is een bezoek zeker waard. Je vindt hier originele houten huizen en werkplaatsen uit de omgeving.
 • In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben.
 • Vanuit Kyoto kun je naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld.
 • In Osaka kun je het wereldberoemde aquarium en het kasteel bezoeken.


Ter plaatse zijn er nog vele andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Tokyo de stad Nikko bezoeken, een van de mooiste tempelsteden in Japan.

Vanuit Nagano kun je gaan skiën in het Hakuba-skigebied, dat op ongeveer een uur rijden met de bus van Nagano ligt. Je mist dan wel de excursie naar de sneeuwapen.

Vanuit Osaka kun je ook een bezoek brengen aan Hiroshima, waar het bekende atoombom museum staat. Ook kun je Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' bezoeken vanuit Osaka.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een paspoort dat geldig is gedurende het verblijf in Japan

Geldzaken

In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk bij de pinautomaten in de vele postkantoren, de 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn veel andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven.
Creditcards: te gebruiken om geld te pinnen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Ondanks de (zeer) hoge serviceniveau in b.v. hotels, restaurants en taxi's, is het in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen (het diner en ontbijt in Takayama uitgezonderd ). De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

Het inbegrepen diner in Takayma bestaat uit Kyoto-stijl Hida kaiseki. Dit zijn vele kleine, prachtige gepresenteerde, hapjes die de regio en het seizoen weerspiegelen. Ook het ontbijt is traditioneel Japans. De ryokan heeft diverse baden waar de gasten gebruik van kunnen maken.

Ramen eten JapanJapan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder chique restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden.

Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi.

Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket, typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Sushi restaurant JapanAndere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu, twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten, gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen, kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken. Ook zijn er op veel plaatsen bijvoorbeeld Chinese, Indiaase en Mexicaanse restaurants te vinden.

Gezondheid

Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, etc. in te pakken.

Japan is een hygiënisch land en het Japanse toilet neemt hier een speciaal plekje bij in.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 145,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 70,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

Klimaat en geografie

Sneeuw tempeltje JapanAangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland.

In de maanden januari en februari moet je op Honshu, het eiland waar we deze reis op reizen, rekening houden met temperaturen rond de 5°C. In de hoger gelegen gebieden zoals Takayama is dat rond de 0°C. De meeste sneeuw vind je rond Nagano en de sneeuwapen en bij Shirakawago en Takayama. In sommige gebieden in de Japanse Alpen kan meters sneeuw vallen. In steden als Tokyo, Kyoto en Osaka is de sneeuwval beperkt. De sneeuw is op zijn best in januari en februari.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Ze zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt. Ook zijn ze het aanspreekpunt voor vragen en wensen en delen zij relevante weetjes en informatie over het land. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Tijdens deze rondreis zijn het diner en het ontbijt in Takayama bij de reissom inbegrepen. Tijdens de overige dagen bepaal je zelf waar, wat en met wie je gaat eten. Zo kun je maximaal genieten van de heerlijke Japanse keuken.

Het is in (vrijwel) alle hotels mogelijk om te ontbijten. Het is ook mogelijk (en vaak leuker en goekoper) om een lokaal restaurantje op te zoeken voor b.v. een Japans of westers ontbijt als er daar tijd voor is. Ook zijn er veel bakkertjes en supermarkten waar je o.a. verse broodjes kunt halen en op de iets grotere stations is er ook altijd eten te krijgen. Dit laatste is ook ideaal voor een meeneemlunch (bento) voor de momenten dat je tijdens lunchtijd onderweg bent.

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

In Japan reizen we grotendeels per trein. Ook gebruiken we de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein. Tijdens sommige trajecten moet er overgestapt worden waarbij er gelopen moet worden van perron naar perron. Twee trajecten worden per bus afgelegd, die tussen Hakone en Nagano en tussen Kanazawa en Takayama. Van Tokyo naar Hakone reis je een deel met de bus.

In de steden reizen we met de plaatselijke trein, metro of bus en wordt er vaak gewandeld. Taxi's zijn ruim beschikbaar.

Waar overnachten we?

We overnachten veelal in comfortabele middenklasse hotels, die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust. In Takayama overnachten we in een ryokan, een traditioneel Japans hotel.

Kun je skiën tijdens de Winterreis Japan?

Het is mogelijk om te skiën in de omgeving van Nagano. Een bekend skigebied is Hakuba dat op ongeveer een uur rijden met de bus van Nagano ligt. Op dag 8 van de reis is er tijd om te skiën.

Houd er wel rekening mee dat je dan de excursie naar de sneeuwapen mist. Er is geen compensatie mogelijk voor het missen van deze excursie.

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Tijdens twee trajecten op deze reis gebruik je het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een zeer gebruikelijk systeem met een goede service in Japan, waarbij de grote bagage vooruit gestuurd. Twee maal twee nachten. Je reisbegeleider informeert en assisteert uiteraard ter plaatse en zal aan het begin van de reis 5.000 yen per koffer inzamelen voor het gebruik van dit bagagevervoersysteem.

Wij adviseren om een dagruzak / weekendtas / kleine rolkoffer mee te nemen, die je dan als handbagage meeneemt in de bus en/of trein met bagage voor maximaal twee nachten.

Is gebruik van het systeem verplicht?

Indien je weinig bagage meeneemt en deze dus beperkt blijft tot bijvoorbeeld één kleine reistas, hoef je geen gebruik te maken van dit systeem. In de praktijk blijkt echter dat de meeste reizigers kiezen voor dit bagagevervoersysteem. De kosten zijn uiteindelijk beperkt en het comfort is het zeker waard.

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

Houd er rekening mee dat je tijdens de reis enkele keren een kleine afstand met de tas moet lopen. We raden aan om maximaal 15-17 kilo mee te nemen.

Je kunt zelf beslissen wat voor een tas je meeneemt. Dit kan een koffer zijn (hard of zacht), een rugzak of een duffel bag.

Kan ik pinnen in Japan?

Het is mogelijk om gebruik te maken van de pinautomaten in de postkantoren en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Ook kun je pinnen bij de vele 7-Eleven supermarkten.

Er zijn vele andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven. Wij adviseren om naast een pinpas ook een creditcard en contante euro’s mee te nemen. In restaurants en winkels wordt meestal alleen cash geaccepteerd. Soms is betalen met een creditcard wel mogelijk.

Belgische bankkaarten werken soms niet in Japan, een creditcard meenemen om mee te kunnen pinnen is daarom sterk aan te raden.

Geef je fooien in Japan?

In Japan worden in principe geen fooien gegeven, en zelfs vaak ook niet geaccepteerd! Ondanks het hoge serviceniveau in hotels, restaurants etc. zal men raar opkijken als je geld achterlaat en het zeer waarschijnlijk weigeren of zelfs achter je aanlopen om het terug te geven. De service hoort er gewoon bij en is één van de bijzondere aspecten van Japan.

Huur je een gids in voor bijvoorbeeld een rondleiding, dan is het wel geaccepteerd om een fooi te geven. Zelfs dan wordt het niet vanzelfsprekend verwacht.

Kan ik mobiel bellen in Japan?

Mobiel bellen is in Japan kan met toestellen die gebruik kunnen maken van 3G/4G. Met de meeste moderne smartphones kun je daarom bellen in Japan.

Als je wil bellen, vergeet dan niet om in Japan je 3G/4G aan te zetten en je 'dataroaming' uit te zetten.

Het is niet mogelijk om ter plaatse een Japanse mobiele telefoon te kopen, maar je kunt wel een mobiele telefoon huren. Sommige providers in Nederland bieden deze mogelijkheid aan en ook in Japan zelf is het mogelijk een toestel te huren.

Daarnaast kun je een datasimkaart huren. Je kunt dan internetten en bellen via bijvoorbeeld WhatsApp of Skype.

In hotels, en vaak in restaurants, grotere stations en stadscentra is gratis wifi aanwezig.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

In Japan gebruikt men de afwijkende netspanning van 100 volt, de stopcontacten zijn meestal van de Amerikaanse variant met twee platte polen. Europese apparatuur werkt normaal gesproken prima, maar een wereldstekker voor het stopcontact is noodzakelijk.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Japan

Bekijk alle reisblogs over Japan