Wereldwijd bijzondere vulkanen ontdekken

Wereldwijd bijzondere vulkanen ontdekken

Tijdens een rondreis met Djoser zie je veel bijzondere natuurverschijnselen, waaronder vulkanen. Soms zijn het lage heuvels met kleine openingen, maar soms ook imposante bergen die tot in de hemel lijken te reiken met diepe en indrukwekkende kraters. Lees hier meer over de 10 mooiste vulkanen die je tijdens een Djoser reis kunt zien.

Bromo – Indonesië
Bromo vulkaan IndonesiëOp Java ligt de Bromo, de beroemdste vulkaan van Indonesië. Gelegen in een schilderachtig grijs maanlandschap met nog vier vulkanen reikt hij meer dan 2.000 meter de hoogte in. De Bromo is vooral spectaculair tijdens de zonsopkomst, wanneer de zon de lucht rood-oranje kleurt en het maanlandschap er sprookjesachtig uitziet.

Mount Hekla - IJsland
De Hekla is de bekendste en meest actieve vulkaan op IJsland. Al van ver doemt de bijna anderhalve kilometer hoge vuurspuwer voor je op. Een indrukwekkend gezicht, vooral als hij bedekt is met een laag sneeuw. Hij ligt in een onaards landschap en wordt door zijn kracht ook wel ‘De Poort naar de hel’ genoemd. In de middeleeuwen geloofde men daadwerkelijk dat de zich ergens in de vulkaan een toegangspoort tot de hel bevond.

Chimborazo – Ecuador
Chimborazo EcuadorMet een hoogte van 6.263 meter is de Chimborazo vulkaan de hoogste (dode) vulkaan van de Andes en de hoogste berg van Ecuador. Lange tijd werd zelfs gedacht dat het de hoogste berg ter wereld was. De pieken van de vulkaan zijn permanent bedekt met sneeuw, wat de Chimborazo de bijnaam ‘besneeuwde Andesreus’ heeft opgeleverd. Het levert spectaculaire plaatjes op.

Tongariro nationaal park – Nieuw-Zeeland
In het Tongariro nationaal park in Nieuw-Zeeland vind je niet een, maar wel drie vulkanen: Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro, die nog steeds actief zijn. De vulkanen liggen in diepe kraters, die worden omringd door heldere turquoiseblauwe kratermeren, warmwaterbronnen, minerale meren en alpiene weiden. Het is een prachtig gebied dat je het beste te voet ontdekt.

Pico Grande – Kaapverdië
Pico de Grande Kaapverdië De Pico Grande is de hoogste actieve vulkaan op Kaapverdië. Hij ligt in een desolaat landschap dat gitzwart is door het lavagesteente dat is achtergebleven na meerdere erupties. Bijzonder om te zien is hoe de lokale bevolking met en van de vulkaan leeft. Hier en daar zie je ronde huizen die van lavasteen zijn gemaakt. Een onvergetelijke ervaring is om je na de klim door het zwarte gruis naar beneden te laten glijden.

Mount Fuji - Japan
Hij torent overal bovenuit, de kegelvormige Mount Fuji in Japan. Het is de hoogste berg van het land en een van de drie heilige bergen. Hij bestaat uit drie vulkanen: Komitake, Kofuji en Fuji. Hij wordt omringd door vijf meren. Vooral vanaf het Kawaguchiko meer heb je een prachtig uitzicht op de imposante vuurspuwer. Mount Fuji is het nationale symbool van Japan en de populairste attractie van het land. 

Mount Aso - Japan
Mt. Aso JapanEen andere beroemde vulkaan in Japan is Mount Aso. De caldera rond de vulkaan heeft een doorsnede van maar liefst 25 kilometer en een omtrek van 120 kilometer en behoort daarmee tot de grootste caldera's ter wereld. De krater, die eruit ziet als een maanlandschap, vormt een scherp contrast met de vruchtbare, groene omgeving. Mount Aso is een van de grootste actieve vulkanen ter wereld. Spectaculair is de tocht naar het helderblauwe kratermeer van Nakadake.

Kilimanjaro - Tanzania
De Kilimanjaro is bijna 6.000 meter hoog en daarmee de hoogste vulkaan van Afrika.Het is ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Dat komt doordat hij is ontstaan door gesmolten gesteente dat is uitgebarsten en zich heeft opgestapeld. De vulkaan ligt in de savanne van het Kilimanjaro nationaal park, waar je o.a. olifanten, antilopen, zebra's, giraffen, leeuwen, buffels, luipaarden, elands, gnoes en hyena's kunt zien.

Arenal - Costa Rica
Arenal La Fortuna Costa Rica Het beeld van het gezellige stadje La Fortuna in Costa Rica wordt bepaald door de Arenal. Lange tijd werd gedacht dat het een slapende vulkaan was, totdat hij in 1968 en 2000 uitbarste. Het is een van de meest actieve vulkanen ter wereld en hij rommelt vandaag de dag nog altijd flink, waardoor hij niet kan worden beklommen. Je kunt wel een mooie wandeling maken door het Parque Nacional Volcán Arenal, waarbij je een goed zicht hebt op de 1.600 meter hoge vulkaan.

Etna - Italië
Met een hoogte van 3.347 meter is de Etna op Sicilie de hoogste vulkaan van Europa. Hij is zeer actief en barst bijna jaarlijks uit. De vulkaan heeft een oppervlakte van 1.190 km2 en meerdere kraters, waarvan de grootste een omtrek heeft van ca. 800 meter. Er zijn verschillende manieren om de Etna te beklimmen. Je kunt omhoog met een kabelbaan of met jeeps of hem beklimmen onder leiding van een gids. Het uitzicht op het surrealtische maanlandschap is een adembenemend gezicht. 

   

Wandelreis Amalfikust - Italië 8 dagen

Wandelen door de prachtige bloemenriviera Amalfi, historisch Pompeï en bruisend Napels

V.a. € 1.495,-

Bekijk reis

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)