Bekijk de Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Sint-Petersburg, 14 dagen van Djoser

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Sint-Petersburg 14 dagen

Van de Heuvel der Kruizen tot de Hermitage

Deze rondreis door de drie Baltische Staten biedt een mooie afwisseling aan tussen boeiende cultuur enerzijds en ongerepte natuur anderzijds. De steden hebben een laatmiddeleeuws stadshart, dat redelijk ongeschonden alle oorlogen en woelingen heeft overleefd. Litouwen kent het unieke duinengebied van de Koerische landtong, in Letland bezoeken we het idyllische rivierdal van de Gaujas en op het lieflijke Estse eiland Saaremaa geniet je van de stilte en de dichte bossen. In het mooie Sint-Petersburg vind je het beroemde Hermitage, het grootste museum ter wereld met vele beroemde kunstcollecties.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 0,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Sint-Petersburg, 14 dagen
 1. Amsterdam - Vilnius
 2. Vilnius
 3. Vilnius - Trakai - Kaunas - Klaipeda - boot naar Neringa (Nida)
 4. Nida
 5. Nida - Riga
 6. Riga
 7. Riga - Gaujas nationaal park - Saaremaa
 8. Saaremaa
 9. Saaremaa - Tallinn
 10. Tallinn
 11. Tallinn - Sint-Petersburg
 12. Sint-Petersburg
 13. Sint-Petersburg
 14. Sint-Petersburg - Amsterdam

Reisbeschrijving

Vilnius strekt zich uit aan de oevers van de Neris

Dag 1 Amsterdam - Vilnius
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius - Trakai - Kaunas - Klaipeda - boot naar Neringa (Nida)
Dag 4 Nida
Dag 5 Nida - Riga

Kerk Vilnus LitouwenDe reis begint in Litouwen. In Vilnius, sinds 1990 hoofdstad van het zelfstandige Litouwen, kun je heerlijk rondslenteren in de oude straatjes van de binnenstad, die een barok Pools karakter heeft. De stad strekt zich uit langs de beide oevers van de snelstromende Neris, gelegen tussen met naaldbossen begroeide heuvels. Het hart van de oude stad ligt naast de Gedimino-heuvel. Aan de voet ervan staat de witte kathedraal, die in 1990 voor de katholieke Litouwers de herleving van het nationale bewustzijn symboliseerde. Bij een stadswandeling kom je verder langs het universiteitscomplex en enkele kerken. In Vilnius kun je een KGB Museum bezoeken.

Kasteel Trakai LitouwenOp weg naar de kust rijden we eerst naar Trakai, dat 30 km ten zuidwesten van Vilnius ligt. In het dorpje met zijn houten huizen staat een prachtige waterburcht uit de 14e eeuw, waar in 1253 de eerste koning van Litouwen werd gekroond. We rijden verder naar de universiteitsstad Kaunas, in de jaren twintig en dertig nog ’s lands hoofdstad. In het centrum van de oude binnenstad vind je woonhuizen uit de 15e en 16e eeuw.

Vanuit Klaipeda varen we in een paar minuten met de veerboot naar de Koerse Schoorwal, een uniek vogelrijk natuurgebied met hoge witte zandduinen, waarvan je uitzicht hebt op het water aan beide kanten van de landtong, die maar 5 km breed is. Je kunt er prachtige boswandelingen of fietstochten maken.

Koerse schoorwal LitouwenIn het plaatsje Nida, dat aan de oever van de Koerse Haf ligt, had de Duitse schrijver Thomas Mann een zomerverblijf, dat nu te bezichtigen is. Met de ferry aan de punt van de landtong steken we terug over naar Klaipeda, in het verleden speelbal van Duitse ridders, Zweden, nazi-Duitsland en Sovjettroepen. De havenstad, vroeger bekend onder de Duitse naam Memel, heeft een oud centrum, dat in zijn geheel onder monumentenzorg valt.

De Baltische landen staan bekend om hun vindplaatsen van amber of barnsteen, versteende hars, dat miljoenen jaar oude insecten gevangen houdt en bij opwrijven een aantrekkingskracht krijgt. Deze eigenschap heeft ervoor gezorgd dat barnsteen zijn naam (via het Griekse elektron) aan de elektriciteit heeft gegeven. Het wordt nu gevonden in bruinkoollagen. Op de markt van Klaipeda vind je een groot aanbod.

Verder rijdend stoppen we nog bij het merkwaardige gedenkteken voor slachtoffers van alle vervolgingen dat langs de weg naar het noorden ligt. Kryziu Kalnas is een lage heuvel, die bedekt is met allerlei kruisen die daar spontaan zijn neergezet.

Fraaie huizen in Jugenstil in het centrum van Riga

Dag 6 Riga
Dag 7 Riga - Gaujas nationaal park - Saaremaa

Riga LetlandIn de Letse hoofdstad Riga is de oude binnenstad, Vecriga genaamd, voor een groot deel voetgangersgebied. De 800 jaar oude stad is ontstaan als handelsnederzetting van Duitse ridders. Vanaf de toren van de Sint-Pieterskerk, die in de 17e eeuw de hoogste toren ter wereld zou zijn geweest, heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Onder de talrijke monumenten en musea vind je ‘de drie broers’, woningen uit de 15e en 16e eeuw; drie huizen en drie verschillende stijlen. Aan de Alberta iela vind je een hele reeks huizen in de Art Nouveau stijl. Talrijke winkels, cafés en theaters getuigen van de hervonden vitaliteit na de Sovjetoverheersing. Even buiten de stad vind je aan de oever van het Juglas-meer het volkenkundig museum, dat een overzicht biedt van Letse architectuur, folklore en leefwijze in het gebied door de eeuwen heen.

In de Letse wouden komen nog talrijke plant- en diersoorten voor die elders in Europa zijn uitgestorven. We kunnen dit ervaren als we op weg naar Saaremaa een excursie maken naar het nationale park Gaujas, dat bekend staat als Lets Zwitserland. Hier kun je het romantisch gelegen Turaida kasteel bezoeken.

Per fiets het idyllische eiland Saaremaa verkennen

Dag 8 Saaremaa
Dag 9 Saaremaa - Tallinn
Dag 10 Tallinn

Saaremaa bos EstlandIn Estland verblijven we eerst op het idyllische eiland Saaremaa, waar we met de ferry vanuit Virtsu arriveren. De hoofdstad Kuressaare is een klein rustig plaatsje bij een kasteel van de Duitse Orde uit de 13e eeuw. Houten woningen geven het stadje een rustiek aanzien. Fietsen is een prima manier om ontspannen het vlakke eiland te verkennen. De bevolking heeft hier haar eigen tradities, liederen en kledingdracht bewaard. Verder zijn er heidevelden en weilanden en zie je houten boerderijen en windmolens, met daartussen een heuse Hollandse molen! Onderweg is het mogelijk om bij Kaali een groep van 9 meteorietenkraters te bezoeken.

Talinn Finland Djoser De oude Hanzestad Tallinn aan de Finse Golf maakte de grootste bloei door van de 13e tot de 16e eeuw, toen ze stapelplaats was in het oostelijk deel van de Baltische Zee. De oude kern met zijn gotische kerken, binnen de hoge muren, is vrijwel ongeschonden bewaard gebleven. Wandelend door de met keitjes bestrate steegjes kun je je makkelijk verplaatsen in de sfeer uit die lang vervlogen tijd. Heel speciaal is het pas weer opengelegde steegje Katariina käik, waar nu in de middeleeuwse muren allerlei werkplaatsen gehuisvest zijn. De oude stad bestaat uit een boven- en benedendeel.

In de bovenstad ligt op de gelijknamige heuvel het Toompeakasteel, waar het Estse parlement zetelt. Van het oorspronkelijke kasteel zijn alleen drie van de vier torens bewaard gebleven, waarvan ‘lange Herman’, getooid met de nationale vlag, een duidelijk oriëntatiepunt is. Tegenover het parlement ligt de Russisch-orthodoxe Alexander Nevsky-kathedraal met zijn uivormige koepels en mozaïeken. Er is veel gediscussieerd over de sloop van dit symbool van tsaristisch imperialisme.

Tallin terras EstlandDe benedenstad, rond het raadhuisplein, is het levendige deel van de oude stad, met veel winkels en restaurantjes. Tegenover het station kun je een drankje nuttigen in Wagon Lits café, gezeten op de ongemakkelijke banken van sobere Sovjettreinen. 2 km buiten het oude ommuurde centrum ligt in het Kadriorg-park een zomerpaleis van Peter de Grote, nu de residentie van de Estse president. Even verderop in het park vind je de halve koepel van het landelijke songfestival.

De Esten staan bekend als uitstekende zangers, er treden hier duizenden koren op bij het festival. Ten westen van de stad vind je het openluchtmuseum Rocca al Mare, waar vele fraaie voorbeelden te zien zijn van houten bouwkunst uit de 18e en 19e eeuw.

Op één van de dagen in Tallinn kun je de veerboot naar Helsinki nemen. Hier zal je aan de bouwstijl zien hoezeer de landen aan de Baltische Zee met elkaar verbonden zijn.

Sint-Petersburg, omvangrijke kunstcollecties in het Hermitage

Dag 11 Tallinn - Sint-Petersburg
Dag 12 Sint-Petersburg
Dag 13 Sint-Petersburg
Dag 14 Sint-Petersburg - Amsterdam

Peterhof St. Petersburg RuslandNa twee nachten in Tallinn rijden we per bus naar Sint-Petersburg, dat in 2003 zijn 300-jarig bestaan heeft gevierd. Sankt Peterburg, zoals de officiële Russische naam luidt, werd in 1703 gesticht op initiatief van tsaar Peter de Grote, die een vesting tegen de Zweden nodig had. De homogene architectuur van de vele stadspaleizen met hun pasteltinten maakt het tot één van de mooiste steden van Europa, zeker na de vele restauraties die inmiddels hebben plaatsgevonden.

De elegante mengeling van Italiaanse barok en Russische stijlen zien we in veel stadspaleizen weerspiegeld. Aan de brede boulevard Nevski Prospekt zijn grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen. Dit deel van de stad wordt op Amsterdamse wijze doorsneden met grachten, die worden omzoomd door fraaie paleizen waar de oude aristocratie woonde.

Hermitage St. Petersburg RuslandAan de Neva ligt het Winterpaleis, vroeger woonplaats van de tsarenfamilie. Nu herbergt het samen met de bijgebouwen een van de belangwekkendste en omvangrijkste kunstcollecties ter wereld in het grootste museum ter wereld, de Hermitage. Aan de overzijde van de machtige Neva zie je de Petrus-en-Paulusvesting, in 1703 de bakermat voor de stad. In de kerk liggen de 18e en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie. Het fort is in de tsarentijd ook als gevangenis gebruikt. Vanuit Sint-Petersburg vliegen we na drie nachten weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.
 

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele eigen bus met airco
 • Ferry naar Nida
 • Ferry naar Saaremaa
 • Hotelovernachtingen met eigen badkamer
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Twee nachten op het eiland Saaremaa
 • Bezoek diverse Unesco monumenten, waaronder de steden Vilnius, Riga en Tallinn
 • Bezoek aan het kasteel in Trakai  
 • Wandel door het oude centrum, vol monumenten, van Klaipedia
 • Excursie naar de Kruisheuvel
 • Hele dag op de Koerse landtong
 • Bezoek aan Gaujas nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, visum Rusland, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging met accommodatie is in Vilnius of Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Vilnius is € 29,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 49,-.

Verlenging met accommodatie in Sint-Petersburg is € 35,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

Met het gratis e-visum kun je maximaal 8 dagen in Sint-Petersburg verblijven. Indien je langer dan 8 dagen in Rusland wilt verblijven, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In de grote steden overnachten in middenklassehotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden. Het hotel in Nida heeft een hele centrale ligging met prachtig uitzicht over de duinen van het Koerse schiereiland en het hotel op Saaremaa ligt vlak naast een kasteel.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vilnius Ecotel
Riga Hotel TIA
Saaremaa Hotel Staadioni
Tallin City Hotel Portus
Sint-Petersburg Palantin Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Ecotel Vilnis
 • Ecotel kamer Vilnis

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Ecotel kamer Vilnis
 • Ecotel ontbijt Vilnis

  ONtbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Jurate Nida Litouwen
 • Hotel Jurate kamer Nida Litouwen
 • Hotel Tia kamer Riga Letland
 • Hotel Tia kamer dubbel Riga Letland

  De hotels liggen op loopafstand van de stadscentra

 • Hotel Tia ontbijt Riga Letland
 • Hotel Staadioni kamer Saaremaa Estland
 • Palantin Hotel St. Petersburg Rusland
 • Palantin Hotel kamer St. Petersburg Rusland

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  08:05

  Aankomst

  09:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Vilnius

  Vertrek

  10:20

  Aankomst

  13:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Sint Petersburg - München

  Vertrek

  16:55

  Aankomst

  18:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  20:10

  Aankomst

  21:40


Tijdverschil: in de Baltische landen is het één uur later, in Sint-Petersburg staat de klok twee uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen met airconditioning. Per land gebruiken we een andere bus. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken.

De reisdag van Tallinn naar Sint-Petersburg is de langste reisdag, onderweg gaan we de grens over naar Rusland. Tussen Nida en Saaremaa varen we met de lokale ferry.

 • Lufthansa vliegtuig Djoser
 • Letland bus vervoersmiddel Djoser
 • Letland bus vervoersmiddel Djoser
 • Letland bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele eigen bus met airco
 • Ferry naar Nida
 • Ferry naar Saaremaa
 • Hotelovernachtingen met eigen badkamer
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Twee nachten op het eiland Saaremaa
 • Bezoek diverse Unesco monumenten, waaronder de steden Vilnius, Riga en Tallinn
 • Bezoek aan het kasteel in Trakai  
 • Wandel door het oude centrum, vol monumenten, van Klaipedia
 • Excursie naar de Kruisheuvel
 • Hele dag op de Koerse landtong
 • Bezoek aan Gaujas nationaal park

Excursies

Hermitage St. Petersburg RuslandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat het liefst op een terrasje zitten om de lokale kaart uit te proberen, de ander wil op zijn gemak rondslenteren door de historische straatjes van Vilnius, Riga en Tallinn, en weer iemand bezoekt het liefst een museum. In Sint-Petersburg kan zelf bepaald worden hoe de dag wordt ingedeeld, de hele dag in de Hermitage of met het imposante metrosysteem naar alle bezienswaardigheden van deze stad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 14-daagse reis door de Baltische Staten en Sint-Petersburg zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (uitgezonderd entreegeld):
 

 • Het kasteel van Trakai, één van de meest gefotografeerde burchten in de Balticum.
 • Bezoek aan de Kruisheuvel in Litouwen. Deze heuvel is in niemands bezit, waardoor iedereen kruizen kan plaatsen. Het resultaat is een chaotisch geheel van veel verschillende soorten kruizen. Katholieke pelgrims plaatsen nog steeds kruizen, het precieze aantal is niet bekend.
 • Bezoek aan het Turaida kasteel in het Gaujas nationaal park.
 • Fietsen over de Koerse Schoorwal.
 • Bustocht over het eiland Saaremaa.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen, zoals:
 

 • Krater van een van de grootste toegankelijke meteorietinslagen in Europa op Saaremaa.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, b.v. een operabezoek in Riga of in Sint-Petersburg, of fietsen over het eiland Saaremaa, het grootste eiland van Estland.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Vanaf 1 oktober 2019 is het mogelijk om met een gratis e-visum naar Sint-Petersburg te reizen voor een bezoek van maximaal 8 dagen. Dit e-visum is eenvoudig online aan te vragen, meer informatie krijg je hierover na boeking.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Letland, Estland én Litouwen kan er worden betaald met de euro. In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel (RBL). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen, in alle plaatsen waar overnacht wordt zijn geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s kun je bij banken in Rusland wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Eten Baltische statenBij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat in de meeste hotels uit een uitgebreid buffet. Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner. Hierin is heel veel keuze en voor ieder wat wils. In de meeste plaatsen waar we verblijven is er een uitgebreide keus aan restaurants, van goedkoop tot luxe. In de meeste restaurants kun je de gewone alledaagse Europese gerechten krijgen zoals soep, vlees/vis met rijst maar ook pizza of burgers. Probeer ook de lokale keuken, deze is zeer de moeite waard.

In Litouwen eten ze graag aardappels, denk maar aan de lokale favoriet de Litouwse ‘zeppelins’. In Letland eten ze graag vlees en/of vis en de keuken van Estland is weer een mengeling van alles wat de buurlanden op tafel hebben staan. Speciaal is het Estse wrattenzwijn en de Russische gevulde pannenkoekjes. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Het drinken van kraanwater in Nida en in Sint-Petersburg wordt afgeraden.

Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Het leidingwater is veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag te koop. Een goede muggenolie wordt ook aangeraden om vanuit Nederland mee te nemen

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging met accommodatie is in Vilnius of Sint-Petersburg bij te boeken.

De prijs in Vilnius is € 29,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 49,-.

Verlenging met accommodatie in Sint-Petersburg is € 35,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

Met het gratis e-visum kun je maximaal 8 dagen in Sint-Petersburg verblijven. Indien je langer dan 8 dagen in Rusland wilt verblijven, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

Klimaat en geografie

In Noordoost Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot oktober. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Van wat voor accommodaties maakt Djoser gebruik in de Baltische Staten?

We maken gebruik van goede middenklasse hotels, die centraal zijn gelegen zijn ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden. In alle gevallen logeer je in een modern hotel, met airconditioning, douche/toilet en zelfs (kabel-)TV op de kamer. In de meeste hotels bestaat het ontbijt, dat bij deze reis inclusief is, uit een uitgebreid buffet.

Is het ontbijt inclusief tijdens de reis?

Hoe reis je met Djoser door de Baltische Staten?

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Heb ik voldoende tijd in St. Petersburg?

Kan ik met euro’s betalen of pinnen?

Welke excursies zijn inclusief?

Wat is de beste reistijd?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Hoe zwaar is deze reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • Leuke reis

  8,0

  8,0
 • Een afwisselende reis: drie boeiende middelgrote historische Baltische hoofdsteden, langs verstilde landschappen en eilanden met stranden, duinen en bossen, eindigend met cultureel hoogtepunt St. Petersburg.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis met een goede evenwicht tussen steden en natuur. Je bezoekt prachtige steden met mensen die trots zijn op hun land en hun verkregen vrijheid. Prachtig en daarnaast kun je genieten van de natuur met Sint Petersburg als kroon op deze reis. Een echte aanrader!

  9,0

  9,0
 • Als je van veel variatie tijdens een korte reis houdt, is de 14e daagse trip door de Baltische staten en Sint-Petersburg een echte aanrader. Je komt in mooie steden en ziet ook prachtige natuur. De hafkust in Litouwen vond ik echt een verrassing. Daar kun je fijn fietsen en er zijn prima stranden!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Goede afwisseling tussen cultuur in charmante steden en mooie natuur
 • Bezoek kasteel Trakai
 • Wandel over de Heuvel der Kruizen
 • 2 volle dagen in St. Petersburg
 • Relaxen op de Koerse Landtong in Litouwen
 • Goede hotels met eigen douche en toilet
 • Ontbijt inbegrepen
 • Comfortabele vlucht met Lufthansa
 • Nederlandse reisbegeleider

Klantwaardering

8,3

Leuke reis

Piet V. - 8,0
Een afwisselende reis: drie boeiende middelgrote historische...
Een afwisselende reis: drie boeiende middelgrote historische Baltische hoofdsteden, langs verstilde landschappen en eilanden met stranden, duinen en bossen, eindigend met cultureel hoogtepunt St. Petersburg.

Gerard E. - 8,0
Een prachtige reis met een goede evenwicht tussen steden en...
Een prachtige reis met een goede evenwicht tussen steden en natuur. Je bezoekt prachtige steden met mensen die trots zijn op hun land en hun verkregen vrijheid. Prachtig en daarnaast kun je genieten van de natuur met Sint Petersburg als kroon op deze reis. Een echte aanrader!

Annet P. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Litouwen, Letland, Estland & Rusland

Het weer in Litouwen, Letland, Estland & Rusland

14°C

Terug naar boven

Update Rusland

Door de situatie in de Oekraïne voert Djoser voorlopig geen reizen uit naar Rusland. We houden, in samenwerking met onze lokale partner, de ontwikkelingen in de gaten en updaten onze website als de situatie wijzigt.