Bekijk de Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen van Djoser

Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland 18 dagen

Baltische Staten en Russische Steden

Eeuwenoude steden, schilderachtige pleinen, uitgestrekte bossen en verlaten stranden. Estland, Letland en Litouwen bieden een grote diversiteit. We reizen langs de mooiste steden van de Baltische Staten en bezoeken prachtige natuurgebieden, zoals de Koerse Schoorwal - een uniek vogelrijk natuurgebied met hoge witte zandduinen - en het Gaujas nationaal park. Niet alleen hier heeft de vroegere Sovjetsfeer plaatsgemaakt voor een eigentijdse uitstraling, ook de statige Russische cultuursteden Sint-Petersburg en Moskou zijn tegenwoordig hip en modern. Laat je verrassen door deze interessante landen en steden.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 0,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Litouwen, Letland, Estland & Rusland, 18 dagen
 1. Amsterdam - Vilnius
 2. Vilnius
 3. Vilnius - Trakai - Kaunas - Klaipeda - boot naar Neringa (Nida)
 4. Nida
 5. Nida - Heuvel der Kruisen - Rundale - Riga
 6. Riga
 7. Riga
 8. Riga - Gaujas nationaal park - Saaremaa
 9. Saaremaa
 10. Saaremaa - Tallinn
 11. Tallinn
 12. Tallinn - Sint-Petersburg
 13. Sint-Petersburg
 14. Sint-Petersburg
 15. Sint-Petersburg - nachttrein naar Moskou
 16. aankomst Moskou
 17. Moskou
 18. Moskou - Amsterdam

Reisbeschrijving

Rondslenteren in de oude straatjes van Vilnius

Dag 1 Amsterdam - Vilnius
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius - Trakai - Kaunas - Klaipeda - boot naar Neringa (Nida)
Dag 4 Nida
Dag 5 Nida - Heuvel der Kruizen - Rundale - Riga

Vilnius drone LitouwenDe reis begint in Litouwen. In Vilnius, sinds 1990 hoofdstad van het zelfstandige Litouwen, kun je heerlijk rondslenteren in de oude straatjes van de binnenstad, die een barok Pools karakter heeft. De stad strekt zich uit langs de beide oevers van de snelstromende Neris, gelegen tussen met naaldbossen begroeide heuvels. Het hart van de oude stad ligt naast de Gedimino-heuvel. Aan de voet ervan staat de witte kathedraal, die in 1990 voor de katholieke Litouwers de herleving van het nationale bewustzijn symboliseerde. Bij een stadswandeling kom je verder langs het universiteitscomplex en enkele kerken.

Op weg naar de kust rijden we eerst naar Trakai, dat 30 km ten zuidwesten van Vilnius ligt. In het dorpje met zijn houten huizen staat een prachtige waterburcht uit de 14e eeuw, waar in 1253 de eerste koning van Litouwen werd gekroond. We rijden verder naar de universiteitsstad Kaunas, in de jaren twintig en dertig nog ’s lands hoofdstad. In het centrum van de oude binnenstad vind je woonhuizen uit de 15e en 16e eeuw.

Dan bereiken we met een veerboot de Koerse Schoorwal, een uniek vogelrijk natuurgebied met hoge witte zandduinen, waarvan je uitzicht hebt op het water aan beide kanten van de landtong, die maar 5 km breed is. Je kunt er prachtige boswandelingen of fietstochten maken.

In het plaatsje Nida, dat aan de oever van de Koerse Haf ligt, had de Duitse schrijver Thomas Mann een zomerverblijf, dat nu te bezichtigen is. Met de ferry aan het punt van de landtong steken we terug over naar Klaipeda, in het verleden speelbal van Duitse ridders, Zweden, nazi-Duitsland en Sovjettroepen. De havenstad, vroeger bekend onder de Duitse naam Memel, heeft een oud centrum, dat in zijn geheel onder monumentenzorg valt.

heuvel der kruisen Litouwen De Baltische landen staan bekend om hun vindplaatsen van amber of barnsteen, versteende hars, dat miljoenen jaar oude insecten gevangen houdt en bij opwrijven een aantrekkingskracht krijgt. Deze eigenschap heeft ervoor gezorgd dat barnsteen zijn naam (via het Griekse elektron) aan de elektriciteit heeft gegeven. Het wordt nu gevonden in bruinkoollagen. Op de markt van Klaipeda vind je een groot aanbod.

Verder rijdend stoppen we nog bij het merkwaardige gedenkteken voor slachtoffers van alle vervolgingen dat langs de weg naar het noorden ligt. Kryziu Kalnas is een lage heuvel, die bedekt is met allerlei kruisen die daar spontaan zijn neergezet.

Verder rijdend stoppen we nog bij het kasteel van Rundale, het belangrijkste barokke paleis van Letland. Dit grootse kasteel is door dezelfde architect ontworpen als de Hermitage in St. Petersburg.

Fraaie huizen in Jugenstil in het centrum van Riga

Dag 6 Riga
Dag 7 Riga
Dag 8 Riga - Gaujas nationaal park - Saaremaa

Riga LetlandIn de Letse hoofdstad Riga is de oude binnenstad, Vecriga genaamd, voor een groot deel voetgangersgebied. De 800 jaar oude stad is ontstaan als handelsnederzetting van Duitse ridders. Vanaf de toren van de Sint-Pieterskerk, die in de 17e eeuw de hoogste toren ter wereld zou zijn geweest, heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Onder de talrijke monumenten en musea vind je ‘de drie broers’, woningen uit de 15e en 16e eeuw. Aan de Alberta iela vind je een hele reeks huizen in Jugendstil. Talrijke winkels, cafés en theaters getuigen van de hervonden vitaliteit na de Sovjetoverheersing. Even buiten de stad vind je aan de oever van het Juglas-meer het volkenkundig museum, dat een overzicht biedt van Letse architectuur, folklore en leefwijze in het gebied door de eeuwen heen.

Het dichtbijgelegen Jurmala, eigenlijk een langgerekte keten van vissersdorpjes, is van oudsher bekend als chique badplaats en kuuroord. De vele villa’s getuigen van dit rijke verleden. Vanuit Riga kun je met een lokaal treintje in het centrale dorp Majori komen.

In de Letse wouden komen nog talrijke plant- en diersoorten voor die elders in Europa zijn uitgestorven. Ook staat het land bekend als een vogelparadijs. We kunnen dit ervaren als we op weg naar Saaremaa een excursie maken naar het nationale park Gaujas, dat bekend staat als Lets Zwitserland. Hier kun je het romantisch gelegen Turaidakasteel bezoeken.

De bevolking op Saaremaa houdt vast aan haar eigen cultuur

Dag 9 Saaremaa
Dag 10 Saaremaa - Tallinn
Dag 11 Tallinn
Dag 12 Tallinn - Sint-Petersburg

Molens Saaremaa EstlandIn Estland verblijven we eerst op het idyllische eiland Saaremaa, waar we met de ferry vanuit Virtsu arriveren. De hoofdstad Kuressaare is een klein rustig plaatsje bij een kasteel van de Duitse Orde uit de 13e eeuw. Houten woningen geven het stadje een rustiek aanzien. Fietsen is een prima manier om ontspannen het vlakke eiland te verkennen. De bevolking heeft hier haar eigen tradities, liederen en kledingdracht bewaard. Verder zijn er heidevelden en weilanden en zie je houten boerderijen en windmolens, met daartussen een heuse Hollandse molen! Onderweg is het mogelijk om bij Kaali een groep van 9 meteorietenkraters te bezoeken.

De oude Hanzestad Tallinn aan de Finse Golf maakte de grootste bloei door van de 13e tot de 16e eeuw, toen ze stapelplaats was in het oostelijk deel van de Baltische Zee. De oude kern met zijn gotische kerken, binnen de hoge muren, is vrijwel ongeschonden bewaard gebleven. Wandelend door de met keitjes bestrate steegjes kun je je makkelijk verplaatsen in de sfeer uit die lang vervlogen tijd. Heel speciaal is het pas weer opengelegde steegje Katariina käik, waar nu in de middeleeuwse muren allerlei werkplaatsen gehuisvest zijn. De oude stad bestaat uit een boven- en benedendeel.

In de bovenstad ligt op de gelijknamige heuvel het Toompeakasteel, waar het Estse parlement zetelt. Van het oorspronkelijke kasteel zijn alleen drie van de vier torens bewaard gebleven, waarvan ‘lange Herman’, getooid met de nationale vlag, een duidelijk oriëntatiepunt is. Tegenover het parlement ligt de Russisch-orthodoxe Alexander Nevsky-kathedraal met zijn uivormige koepels en mozaïeken. Er is veel gediscussieerd over de sloop van dit symbool van tsaristisch imperialisme.

Tallin plein EstlandDe benedenstad, rond het Raadhuisplein, is het levendige deel van de oude stad, met veel winkels en restaurantjes. Tegenover het station kun je een drankje nuttigen in Wagon Lits café, gezeten op de ongemakkelijke banken van sobere Sovjettreinen. 2 km buiten het oude ommuurde centrum ligt in het Kadriorg-park een zomerpaleis van Peter de Grote, nu de residentie van de Estse president. Even verderop in het park vind je de halve koepel van het landelijke songfestival.

De Esten staan bekend als uitstekende zangers, er treden hier duizenden koren op bij het festival. Ten westen van de stad vind je het openluchtmuseum Rocca al Mare, waar vele fraaie voorbeelden te zien zijn van houten bouwkunst uit de 18e en 19e eeuw.

Op één van de dagen in Tallinn kun je de veerboot naar Helsinki nemen. Hier zie je aan de bouwstijl zien hoezeer de landen aan de Baltische Zee met elkaar verbonden zijn.

Sint-Petersburg, omvangrijke kunstcollecties in het Hermitage

Dag 13 Sint-Petersburg
Dag 14 Sint-Petersburg
Dag 15 Sint-Petersburg - nachttrein naar Moskou
Dag 16 aankomst Moskou
Dag 17 Moskou
Dag 18 Moskou - Amsterdam

Hermitage Sint Petersburg Rusland Djoser Na twee nachten in Tallinn rijden we per bus naar Sint-Petersburg, dat in 2003 zijn 300-jarig bestaan heeft gevierd. Sankt Peterburg, zoals de officiële Russische naam luidt, werd in 1703 gesticht op initiatief van tsaar Peter de Grote, die een vesting tegen de Zweden nodig had. De homogene architectuur van de vele stadspaleizen met hun pasteltinten maakt het tot één van de mooiste steden van Europa, zeker na de vele restauraties die inmiddels hebben plaatsgevonden.

De elegante mengeling van Italiaanse barok en Russische stijlen zien we in veel stadspaleizen weerspiegeld. Aan de brede boulevard Nevski Prospekt zijn grote winkels en terrasjes, waar je het woelige geheel van een wereldstad kunt aanschouwen. Dit deel van de stad wordt op Amsterdamse wijze doorsneden met grachten, die worden omzoomd door fraaie paleizen waar de oude aristocratie woonde.

Aan de Neva ligt het Winterpaleis, vroeger woonplaats van de tsarenfamilie. Nu herbergt het samen met de bijgebouwen één van de belangwekkendste en omvangrijkste kunstcollecties ter wereld in het grootste museum ter wereld, de Hermitage. Aan de overzijde van de machtige Neva zie je de Petrus-en-Paulusvestiging, in 1703 de bakermat voor de stad. In de kerk liggen de 18e en 19e-eeuwse tsaren begraven en sinds 1998 in een aparte kapel ook Nikolaj II en zijn familie. Het fort is in de tsarentijd ook als gevangenis gebruikt.

Rode Plein Moskou De nachttrein brengt ons naar Moskou, de hoofdstad en met afstand de grootste stad van Rusland. Moskou is niet alleen een bezoek waard vanwege de vele bezienswaardigheden, maar het is inmiddels ook een moderne stad geworden met alle bijhorende faciliteiten. Zo kun je er tegenwoordig prima winkelen, heerlijk eten in goede restaurants en gezellig een terrasje pikken. Een bezoek aan het Rode Plein, met het mausoleum van Lenin, is natuurlijk een ‘must’. In het Kremlin is het oude historische centrum met zijn vele kathedralen en paleizen een lust voor het oog. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen genieten van de vele musea en kunstgalerijen. Na afloop is het heerlijk uitrusten in één van de vele parken die Moskou rijk is. Vanuit Moskou vliegen we na twee nachten weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22. Alleen in september €50 korting p.p. Gebruik de actiecode: SEP22.

 

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele eigen bus met airco
 • Nachttrein Sint-Petersburg - Moskou
 • Ferry naar Nida
 • Ferry naar Saaremaa
 • Hotelovernachtingen met eigen badkamer
 • Alle vernachtingen met ontbijt
 • Ontbijt in Moskou na aankomst met de nachttrein
 • Twee nachten op het eiland Saaremaa
 • Bezoek diverse Unesco monumenten, waaronder de steden Vilnius, Riga en Tallinn
 • Bezoek aan het waterkasteel in Trakai  
 • Wandel door het oude centrum, vol monumenten, van Klaipedia
 • Excursie naar de Kruisheuvel
 • Maak een fiets- of wandeltocht op de Koerse landtong
 • Bezoek aan Gaujas nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, visum Rusland, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Vilnius of Moskou bij te boeken.

De prijs in Vilnius is € 29,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 49,-.

Verlenging mét accommodatie in Moskou is € 35,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 55,- per nacht, ook inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In de grote steden overnachten in middenklassehotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels zijn recentelijk gebouwd of gerenoveerd en liggen op loopafstand van de binnensteden. Het hotel in Nida heeft een hele cenrale ligging met prachtig uitzicht over de duinen van het Koerse schiereiland en het hotel op Saaremaa ligt vlak naast een kasteel. Het hotel in Moskou is een modern gebouw dat met de metro dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden ligt.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vilnius Hotel Ecotel
Riga Hotel TIA
Nida Hotel Jurate
Saaremaa Hotel Staadioni
Tallin Hotel Metropol
Moskou Izmailovo Beta


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Ecotel Vilnis
 • Ecotel kamer Vilnis

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Ecotel kamer Vilnis
 • Ecotel ontbijt Vilnis

  ONtbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Jurate Nida Litouwen
 • Hotel Jurate kamer Nida Litouwen
 • Hotel Tia kamer Riga Letland
 • Hotel Tia kamer dubbel Riga Letland

  De hotels liggen op loopafstand van de stadscentra

 • Hotel Tia ontbijt Riga Letland
 • Hotel Staadioni kamer Saaremaa Estland
 • Palantin Hotel St. Petersburg Rusland
 • Palantin Hotel kamer St. Petersburg Rusland
 • Izmailovo Beta hotel Moskou Rusland

  Het hotel in Moskou is in typisch Russische stijl

 • Izmailovo Beta hotel restaurant Moskou Rusland
 • Izmailovo Beta hotel kamer Moskou Rusland

Vliegreis

Lufthansa

De vluchten worden uitgevoerd door Lufthansa of Air Baltic. Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  08:05

  Aankomst

  09:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Vilnius

  Vertrek

  10:20

  Aankomst

  13:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Moskou Domodedovo - München

  Vertrek

  16:15

  Aankomst

  18:25

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  20:10

  Aankomst

  21:40


Tijdverschil: in de Baltische landen is het één uur later, in Sint-Petersburg en Moskou staat de klok twee uur later.
 

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen. Per land gebruiken we een andere bus. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken.

De reisdag van Tallinn naar Sint-Petersburg is de langste reisdag, onderweg gaan we de grens over naar Rusland. Tussen Nida en Saaremaa varen we met de lokale ferry.

Tijdens de nachttrein van Sint-Petersburg naar Moskou reis je comfortabel in een 4-persoons couchette.

 • Letland Rusland busvervoer vervoersmiddel Djoser
 • Letland Rusland bus vervoersmiddel Djoser
 • Letland Rusland bus vervoersmiddel Djoser
 • Lufthansa vliegtuig Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele eigen bus met airco
 • Nachttrein Sint-Petersburg - Moskou
 • Ferry naar Nida
 • Ferry naar Saaremaa
 • Hotelovernachtingen met eigen badkamer
 • Alle vernachtingen met ontbijt
 • Ontbijt in Moskou na aankomst met de nachttrein
 • Twee nachten op het eiland Saaremaa
 • Bezoek diverse Unesco monumenten, waaronder de steden Vilnius, Riga en Tallinn
 • Bezoek aan het waterkasteel in Trakai  
 • Wandel door het oude centrum, vol monumenten, van Klaipedia
 • Excursie naar de Kruisheuvel
 • Maak een fiets- of wandeltocht op de Koerse landtong
 • Bezoek aan Gaujas nationaal park

Excursies

Kathedraal Moskou Rusland Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wandelt het liefste door de historische straatjes van Vilnius, Riga en Tallinn, de ander kan uren struinen door het Hermitage in Sint-Petersburg of pikt een tarrasje mee in wereldstad Moskou. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 18-daagse reis door de Baltische Staten en Rusland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (uitgezonderd entreegeld):
 

 • Waterkasteel Trakai, één van de meest gefotografeerde burchten in de Balticum.
 • Bezoek aan de Kruisheuvel in Litouwen. Deze heuvel is in niemands bezit, waardoor iedereen kruizen kan plaatsen. Het resultaat is een chaotisch geheel van veel verschillende soorten kruizen. Katholieke pelgrims plaatsen nog steeds kruizen, het precieze aantal is niet bekend.
 • Bezoek aan het Turaida kasteel in het Gaujas nationaal park.
 • Bustocht over het eiland Saaremaa.


Onderweg stopt onze bus op de volgende plek, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:
 

 • Krater van één van de grootste toegankelijke meteorietinslagen in Europa op Saaremaa.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies geregeld worden, bv. een operabezoek in Riga of in Sint-Petersburg, of fietsen over het eiland Saaremaa, het grootste eiland van Estland.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland, moet via CIBT/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); Kosten € 125,25 per persoon op de factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.  Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum. 
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Letland, Estland én Litouwen kan er worden betaald met de euro. In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel (RBL). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen, in alle plaatsen waar overnacht wordt zijn geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat in de meeste hotels uit een uitgebreid buffet. Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner. In de meeste plaatsen waar we verblijven is er een uitgebreide keus aan restaurants, van goedkoop tot luxe. In de grote hotels en restaurants worden o.a. de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels, evenals lokale favorieten als Litouwse ‘zeppelins’, kibinas uit de regio van Trakai, Ests wrattenzwijn en Russische gevulde pannenkoekjes. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Sint-Petersburg en Moskou is het drinken van kraanwater af te raden. Hier kun je het beste flessenwater gebruiken.

Gezondheid

Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Het drinken van kraanwater in Nida en in Sint-Petersburg wordt afgeraden.

Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Het leidingwater is niet overal veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag te koop. Een goede muggenolie wordt ook aangeraden om vanuit Nederland mee te nemen.

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in Vilnius of Moskou bij te boeken.

De prijs in Vilnius is € 29,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 49,-.

Verlenging mét accommodatie in Moskou is € 35,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 55,- per nacht, ook inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noordoost Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot oktober. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C. In met mei en juni is vooral Sint-Petersburg beroemd om zijn zogenaamde "Witte Nachten", de nachten waarin de zon nooit onder gaat!

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in de Baltische Staten?

Djoser maakt gebruik van goede, middenklasse hotels in Vilnius, Riga en Tallinn die centraal gelegen zijn ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het hotel in St. Petersburg ligt wat verder buiten het centrum maar is per openbaar vervoer goed bereikbaar. In de hotels bestaat het ontbijt, dat tijdens deze reis inclusief is, meestal uit een buffet.
 

Hoe is het vervoer in de Baltische Staten?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is een visum voor de Baltische Staten en Rusland noodzakelijk?

Hoe lang ben ik mijn paspoort kwijt?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Wat is het voltage in de Baltische Staten?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,2

 • Een mooie reis voor de stedentripliefhebber! In een relaxed tempo bezoek je 5 (hoofd)steden met elk een eigen karakter. Weinig natuur, veel cultuur! Een rondreis met veel individuele vrijheid.

  7,0

  7,0
 • Prachtige cultuurreis door de mooie hoofdsteden van de Baltische staten Litouwen, Letland en Estland en vervolgens door de parels van Rusland Sint-Petersburg en Moskou. Genoten hoor van al het moois dat er in deze steden te zien is!!

  9,0

  9,0
 • Wij hebben een prachtige vakantiereis mogen beleven dankzij de inzet van een zeer bekwame, eerlijke en stipte reisbegeleider. Met dank !

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, schitterend weer en een geweldige reisbegeleider in de persoon van Paul. Heel veel mooie dingen gezien. Een van de hoogtepunten was toch wel De Hermitage in Sint Petersburg. Een dagje extra in Moskou zou leuk geweest zijn. Er was nog zoveel moois te zien. Een echte aanrader.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Goede afwisseling tussen historische steden en prachtige natuur
 • Twee volle dagen in zowel St. Petersburg als Moskou
 • Relaxen op de Koerse Landtong in Litouwen
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Comfortabele vlucht met Lufthansa
 • Goede hotels, inclusief ontbijt

Klantwaardering

8,2

Een mooie reis voor de stedentripliefhebber! In een relaxed...
Een mooie reis voor de stedentripliefhebber! In een relaxed tempo bezoek je 5 (hoofd)steden met elk een eigen karakter. Weinig natuur, veel cultuur! Een rondreis met veel individuele vrijheid.

Martijn K. - 7,0
Prachtige cultuurreis door de mooie hoofdsteden van de Balti...
Prachtige cultuurreis door de mooie hoofdsteden van de Baltische staten Litouwen, Letland en Estland en vervolgens door de parels van Rusland Sint-Petersburg en Moskou. Genoten hoor van al het moois dat er in deze steden te zien is!!

Ben B. - 9,0
Wij hebben een prachtige vakantiereis mogen beleven dankzij...
Wij hebben een prachtige vakantiereis mogen beleven dankzij de inzet van een zeer bekwame, eerlijke en stipte reisbegeleider. Met dank !

Ludo P. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Litouwen, Letland, Estland & Rusland

Het weer in Litouwen, Letland, Estland & Rusland

12°C

Terug naar boven

Update Rusland

Door de situatie in de Oekraïne voert Djoser voorlopig geen reizen uit naar Rusland. We houden, in samenwerking met onze lokale partner, de ontwikkelingen in de gaten en updaten onze website als de situatie wijzigt.