Maleisië

Rondreis West-Maleisië 18 dagen

Tijdens de reis over het vasteland van Maleisië bezoeken we o.a. Malakka, Kuala Lumpur, Taman Negara en de Cameron Hooglanden. Bekijk in Malakka de overblijfselen van de VOC en in Kuala Lumpur de Petronas Towers. De bijzondere natuur ervaar je in de regenwouden van Taman Negara en de theeplantages in de Cameron Hooglanden. We bezoeken de eilanden Penang en Langkawi, waar je niet alleen kunt genieten van de stranden, maar ook van de vele bezienswaardigheden. Loop door de kleurrijke wijken, bezoek de tempels en koloniale gebouwen of ga met een kabelbaan naar de toppen van de eilanden en geniet van de fantastische uitzichten.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis West-Maleisië, 18 dagen
 1. Amsterdam - Kuala Lumpur
 2. aankomst Kuala Lumpur - Malakka
 3. Malakka
 4. Malakka - Kuala Lumpur
 5. Kuala Lumpur
 6. Kuala Lumpur
 7. Kuala Lumpur, bezoek Batugrotten en Kuala Selangor
 8. Kuala Lumpur - Taman Negara nationaal park
 9. Taman Negara NP, jungle walk
 10. Taman Negara NP - Cameron Hooglanden
 11. Cameron Hooglanden, bezoek theeplantage
 12. Cameron Hooglanden - Bukit Merah - Penang
 13. Penang
 14. Penang - boot naar Langkawi
 15. Langkawi
 16. Langkawi
 17. Langkawi - vlucht naar Kuala Lumpur - nachtvlucht naar Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Malakka
1.  Amsterdam - Kuala Lumpur
2.  aankomst Kuala Lumpur - Malakka
3.  Malakka
4.  Malakka - Kuala Lumpur

Na aankomst in Kuala Lumpur reizen we per bus naar Malakka. Malakka is een gemoedelijk plaatsje met een rijke historie. Maleisische sultans, Portugezen, Engelsen en Nederlanders hebben er hun sporen achtergelaten. In 1641 veroverden de Nederlanders deze belangrijke handels- en havenstad en lieten er in de 150 jaar dat ze er heersten een onuitwisbare indruk achter.
Djoser maleisie malakka
Malakka is klein en de meeste bezienswaardigheden zijn te voet te bereiken. Het ‘Stadhuys’ doet momenteel dienst als museum. Op de heuvel erachter vind je de resten van de Portugese kapel Saint Paul. Binnen de muren van deze ruïne staan oude grafzerken met uitgebeitelde Nederlandse namen en grafteksten. Een nagebouwd VOC-schip geeft je een goed beeld van de rijkdom in die tijd. Voor een eigenaardig effect zorgt de Nederlandse molen: een typisch Hollands tafereel in het tropische Aziatische land. Een leuke manier om Malakka te bekijken is door middel van een fietstaxi. Deze ‘trishaws’ zijn namelijk uitgedost met boa’s, glitters, lampjes, knuffels en andere prullaria.

De volgende stop tijdens onze reis is de Maleisische hoofdstad.

Kuala Lumpur
5.  Kuala Lumpur
6.  Kuala Lumpur
7.  Kuala Lumpur, bezoek Batugrotten en Kuala Selangor
8.  Kuala Lumpur - Taman Negara nationaal park

Djoser maleisie kuala lumpurIn de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur kun je rustig rondstruinen langs winkeltjes, markten en door mooi aangelegde parkjes. In deze grote, moderne stad bepalen de Petronas Towers, die met hun 452 meter tot de hoogste gebouwen ter wereld horen, sinds 1998 de skyline. Andere imposante gebouwen zijn het koloniale treinstation en het Sultan Abdul Samad-gebouw met de 43 meter hoge klokkentoren. De grote Chinese minderheid concentreert zich in het kleurrijke Chinatown met smalle steegjes en ontelbare marktjes. Ook het drukke Little India met veel kleine restaurantjes contrasteert sterk met de brede moderne straten en grote winkelcentra. Het is heerlijk om ’s avonds ergens op een terras een hapje te gaan eten terwijl je geniet van alles wat er om je heen gebeurt.
 
We brengen een bezoek aan de heilige hindoetempelgrot van Batu. De bonte verzameling hindoebeelden en de kleurrijke schilderingen zijn een 'must see'. Maar de weg ernaartoe is een uitdaging; om de kalkstenen tempel te bezoeken moet je eerst 272 traptreden beklimmen. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Daarna bezoeken we Kuala Selangor. Het Kuala Selangor natuurpark is bekend vanwege de grootste hoeveelheid vuurvliegjes ter wereld. Omdat die alleen in het donker zichtbaar zijn stappen we na zonsondergang in bootjes. Op de achtergrond hoor je af en toe het geluid van een aap en op de rivier zetten de vuurvliegjes alle begroeiing langs de waterkant in knipperend licht, een spectaculair gezicht, net of alle bomen kerstverlichting dragen.

De volgende dag rijden we door naar het oudste regenwoud ter wereld, Taman Negara.

Taman Negara nationaal park & Cameron Hooglanden
9. Taman Negara nationaal park, jungle walk
10. Taman Negara NP - Cameron Hooglanden
11. Cameron Hooglanden, bezoek theeplantage

In Taman Negara kun je met een bootje overvaren naar het oudste tropische regenwoud ter wereld. Dit gebied is al 130 miljoen jaar onaangetast. Hier leven vogels, tapirs, apen en andere wilde dieren die je vrijwel nergens anders ziet. Maak een korte wandeling of ga mee met een avontuurlijke tocht door de jungle. Je kunt een verfrissende duik nemen in het water bij de Lata Berkoh waterval of een kanotocht maken om ijsvogels en arenden te zoeken. Ook 's avonds komt de jungle tot leven. Ga mee met een avondsafari en ontdek het nachtleven in het bos. De gids laat je wilde dieren en insecten zien die vooral 's nachts tot leven komen.

Djoser maleisie natuur rondreisWe reizen verder naar de Cameron Hooglanden, een gebied met watervallen en groene hellingen. Door de hoge ligging is het hier een stuk koeler; een perfect klimaat om bijvoorbeeld thee te verbouwen. Wandel door de theevelden en geniet van een lekker kopje thee met een scone. Indien je meer wilt zien van het gebied en het proces van het plukken van de blaadjes tot aan het verpakken en verzenden, dan kun je ook een tour boeken.

Penang
12. Cameron Hooglanden - Bukit Merah - Penang
13. Penang
14. Penang - boot naar Langkawi

Vanuit de Cameron Hooglanden rijden we door naar Bukit Merah. Dit is een park met een waterpark, ecopark, stoeltjesliften en een orang-oetan eiland bij elkaar. Voor degene die willen kan het orang-oetan eiland bezocht worden. Dit is een eiland waar de apen 'vrij' rondlopen en de mensen achter hekken zitten. Orang-oetans komen in het wild niet voor in West-Maleisië, maar wel op Maleisisch Borneo. Hier komen de zieke en gewonde mensapen dan ook vandaan en komen terecht in het opvangcentrum bij Bukit Merah.

djoser maleisie penangWe rijden door naar het eiland Penang, dat met een enorme brug is verbonden met het vasteland. Op het eiland Penang zijn schitterende stranden te vinden. In de sfeervolle hoofdstad Georgetown is van alles te zien: talloze fietstaxi’s, de reusachtige toren van de Komtar, het Cornwallis-fort en veel Chinese tempels. De inwoners zijn hier voornamelijk van Chinese, Indiase of Maleise afkomst. Dat is goed te merken in de eetstalletjes en restaurants: de maaltijden zijn een mengelmoes van al die heerlijke keukens. Je kunt een jungletocht maken door Penang nationaal park. Hier klim en klauter je door een prachtig stuk jungle en eindig je op Monkey Beach. Hier kun je bijkomen van je wandeling en genieten van het weer, het strand en de zee. Vanaf Monkey Beach kun je weer terug naar het beginpunt door de jungle of je kunt vanaf het strand met een bootje terug.

Langkawi
15. Langkawi
16. Langkawi
17. Lankawi - vlucht naar Kuala Lumpur - Amsterdam
18. aankomst Amsterdam

Djoser maleisie langkawiTen noorden van Penang ligt het groene, tropische eiland Langkawi. Van de gelijknamige archipel van ongeveer 100 eilanden, zijn er slechts enkele bewoond. Dit eiland staat bekend om zijn zandstranden en donkere kliffen voor de kust. Je kunt hier heerlijk luieren, maar ook voor de actieve reizigers is er veel te beleven. Pak bijvoorbeeld de kabelbaan voor een spectaculair uitzicht over het eiland of breng een bezoek aan de zeven natuurlijke waterbronnen, de Seven Wells. De naam van de waterval komt voort uit de zeven natuurlijke waterbronnen die bovenop de berg liggen. Na de bestijging van een 600 meter hoge trap kom je uit bij de Seven Wells. Wanneer er voldoende regen is gevallen, kun je prima in de bronnen zwemmen. Ook een bezoek aan het Kilim Karst Geoforest Park is meer dan de moeite waard. Dit park staat bekend om de vleermuizengrot, de vele adelaars en de mangroven.

In de (na)middag brengt een binnenlandse vlucht ons naar Kuala Lumpur. 's Avonds vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleiders hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleider met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 feb - 28 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

13 mei - 30 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Langkawi - Kuala Lumpur
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Boot naar Langkawi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids tot Penang
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Bezoek aan de Batugrotten
 • Bewonder de vuurvliegjes in Kuala Selangor
 • Entreegeld Taman Negara nationaal park
 • Jungle walk door Taman Negara nationaal park
 • Bezoek aan de theeplantages van de Cameron Hooglanden
 • Bezoek aan Bukit Merah

Exclusief

Verzekeringen, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kuala Lumpur bij te boeken. In Kuala Lumpur verblijf je in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 87,50 per persoon per nacht inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €365,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Maleisie taman negara xcape resortEr wordt overnacht in comfortabele hotels die meestal voorzien zijn van airconditioning, maar soms van een ventilator. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik.

In Taman Negara word je gewekt door het geluid van apen of het gefluit van vogels. Je kunt met een bootje oversteken en de jungle inlopen op zoek naar unieke flora en fauna.

Op Langkawi en Penang verblijven we in een hotel vlakbij het strand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Malakka Ibis Hotel
Kuala Lumpur The 5 Elements Hotel
Taman Negara NP Xcape Resort
Cameron Hooglanden Heritage Hotel
Penang Hotel Sentral Seaview
Langkawi Aseania Resort & Spa


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Maleisie rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Maleisie rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Maleisie rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Maleisie rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • maleisie penang hotel kamer
 • maleisie penang zwembad hotel
 • Maleisie rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Maleisie rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • maleisie ontbijt hotel penang
 • Maleisie rondreis hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  19:05

  Aankomst

  23:40

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Kuala Lumpur

  Vertrek

  01:30

  Aankomst

  17:15

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kuala Lumpur - Istanbul

  Vertrek

  23:05

  Aankomst

  04:40*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:20

  Aankomst

  09:55

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in Maleisië zes uur later dan in Nederland, in de winter zeven uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo hebben we de vrijheid om onderweg te stoppen voor een fotomoment of de bezichtiging van een monument. Langkawi bereiken we per boot. De afstanden zijn relatief kort maar, omdat we onderweg leuke stops maken, kan de reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag.

In de plaatsen zelf staat de bus niet tot onze beschikking. Over het algemeen is vervoer goed geregeld. Bussen, taxi´s en riksja's zijn ruim beschikbaar om je naar de verschillende bezienswaardigheden te vervoeren. Als de groep het wenst, kan de reisbegeleiding een grote bus of meerdere busjes huren voor een groepsexcursie.

De binnenlandse vlucht van Langkawi naar Kuala Lumpur wordt uitgevoerd door Malaysia Airlines/MASwings.
 

 • Turkish Airlines vliegtuig
 • Bus Maleisie

  We reizen in een comfortabele bus met airconditioning

 • Maleisie groepsreis djoser vervoer
 • Rikshaw Maleisie
 • maleisie djoser rondreis

  Het eiland Langkawi bereiken we per boot

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Langkawi - Kuala Lumpur
 • Vervoer per bus met airconditioning
 • Boot naar Langkawi
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids tot Penang
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Bezoek aan de Batugrotten
 • Bewonder de vuurvliegjes in Kuala Selangor
 • Entreegeld Taman Negara nationaal park
 • Jungle walk door Taman Negara nationaal park
 • Bezoek aan de theeplantages van de Cameron Hooglanden
 • Bezoek aan Bukit Merah

Excursies

djoser maleisie rondreisBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op verkenning in China Town of Little India, de ander brengt liever een dagje op het strand door. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. De entreegelden van excursies en bezienswaardigheden zijn niet bij de reissom inbegrepen en dienen ter plaatse te worden betaald.

Bij deze rondreis zijn de volgende bezienswaardigheden of excursies inbegrepen:

 • Tijdens de rondreis bezoeken we de kalkstenen Hindoetempels van Batu. De tempels liggen in een grot, die zo’n 400 meter lang en 100 meter hoog is. Via een enorme trap van 272 treden kom je bij de ingang van het heiligdom. In 1891 werd de eerste tempel, de Sri Subramaniar, binnen de grot gebouwd. In de Cathedral Cave, de grootste grot, vind je meerdere altaren. Direct voor de ingang staat een 42 meter hoog ‘gouden’ standbeeld van Lord Murugan, de god aan wie de tempels zijn opgedragen.
 • Vanuit Kuala Lumpur bezoeken we Kuala Selangor. Het Kuala Selangor natuurpark is bekend vanwege de grootste hoeveelheid vuurvliegjes ter wereld. Omdat die alleen in het donker zichtbaar zijn stappen we na zonsondergang in bootjes. Op de achtergrond hoor je af en toe het geluid van een aap en op de rivier zetten de vuurvliegjes alle begroeiing langs de waterkant in knipperend licht, een spectaculair gezicht, net of alle bomen kerstverlichting dragen.
 • We maken een wandeling door Taman Negara nationaal park. De wandeling is zo'n 1,7 kilometer en eindigt op de top van Bukit Teresek (334 meter hoog). Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de jungle. Bij goed weer heb je ook uitzicht op de Gunung Tahan, de hoogste berg van het nationale park.
 • Bij de Cameron Hooglanden brengen we een bezoek aan de theeplantages. Cameron Hooglanden is een hooglandvlakte ten noorden van Kuala Lumpur. Door de hoge ligging is het er koeler dan in de rest van Maleisië. Door het perfecte klimaat kan men er goed thee verbouwen. In het nabij gelegen restaurant kan je heerlijk lunchen en genieten van een kopje thee. Vanaf het terras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de theeplantages.
 • Tijdens de rit van de Cameron Hooglanden naar Penang wordt er een stop gemaakt bij Bukit Merah. Als je wilt, kun je met een bootje naar het orang-oetan eiland varen. Hier krijg je een goed beeld wat er allemaal gedaan wordt om deze mensapen te beschermen (exclusief entreegeld).


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

 • maleisie kuala lumpur petronasDe Petronas Twin Towers zijn de bekende aan elkaar geschakelde torens van elk 452 meter hoog in Kuala Lumpur. Het is met 88 verdiepingen één van de hoogste gebouwen ter wereld. Naast het bouwwerk ligt een park, van waaruit je de torens van dichtbij kunt bekijken. Het is ook mogelijk om de Twin Towers in te gaan. Op de 42ste verdieping hangt een loopbrug die de torens met elkaar verbindt. Nog verder omhoog, op de 86ste verdieping, is er een observatieplatform waar vanaf je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Je kunt van tevoren online alvast kaarten bestellen via deze website. Wij adviseren je dit wel pas te doen, zodra de reis het minimum aantal deelnemers behaald heeft.
 • Je kunt bij de Cameron Hooglanden ook een tour boeken, zodat je meer ziet van het gebied en van het proces van thee maken. Je ziet dan van dichtbij het proces van thee plukken tot het op de juiste manier van thee zetten. Naast de rondleiding wordt er ook een stop gemaakt bij de vlindertuin. Je kunt daar niet alleen de mooiste tropische vlinders vinden, maar ook insecten als kevers, wandelende takken, duizendpoten, schorpioenen en spinnen. Verder wordt er die dag een stop gemaakt bij een aardbeienboerderij, waar je de lekkerste aardbeien kunt proeven.
 • Penang nationaal park is het kleinste nationale park van Maleisië, maar biedt een welkome ontsnapping aan het stedelijke leven. Er liggen een aantal leuke wandelroutes die over touwbruggen en door de jungle naar prachtige strandjes en idyllische plekjes leiden. Je kunt het park met een gids of op eigen houtje bezoeken, maar houd er wel rekening mee dat je voor sommige steile stukken een goede conditie moet hebben.
 • Mount Machinchang ligt op het eiland Langkawi. Om de top van de berg te bereiken kun je met de Panorama Langkawi Cable Car gaan. Dit is een kabelbaan van 2,2 kilometer. Na het vertrek stijg je direct een paar honderd meter (42 graden) langs de Matahari wand, een steile bergklif. In 15 minuten kom je aan op de top van Mount Machinchang. De uitzichten zijn adembenemend, want de top ligt op meer dan 700 meter hoogte.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
 • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Maleisië. Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen te beschikken over een internationale reispas, die tevens nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Maleisië.
 • Visum: op de luchthaven in Kuala Lumpur krijg je bij de douane een gratis visum (stempel).
   

Geldzaken

In Maleisië betaal je met de Ringgit (RM). Voor het berekenen van de koers kun je terecht op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle grote steden
Contant: euro’s en US dollars in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de lokale valuta
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden en grotere plaatsen

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden (uitgezonderd het ontbijt), entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

Het is in Maleisië gebruikelijk om fooi te geven. Om te voorkomen dat je zelf steeds een tip moet geven, wordt er een fooienpot ingesteld om hotelpersoneel, buschauffeurs en andere diensten te betalen. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleiding, afhankelijk van de groepsgrootte, geld ingezameld. De richtlijn voor de fooienpot bedraagt € 35,- per persoon bij een groep van 16-20 deelnemers. Bij een groep met minder dan 16 deelnemers bedraagt de richtlijn voor de fooienpot € 40,- per persoon. Uiteraard kun je altijd inzage krijgen in de besteding en wordt het eventueel overgebleven geld teruggegeven.

Vergeet niet om je pinpas te activeren voor pinnen buiten Europa.
 

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je in de meeste verblijfplaatsen zelf kunt bepalen wat en waar je eet. In Taman Negara nationaal park ben je afhankelijk van de eenvoudige menukaart van de 'canteen' van de accommodatie. Je kunt in Maleisië vaak kiezen uit een continentaal of lokaal getint ontbijt.

Maleisië Borneo fruit maaltijd lychee DjoserDe Maleisische keuken is uiterst gevarieerd en smakelijk en dat komt vooral door de invloed van de verschillende bevolkingsgroepen. Zo wonen er naast Maleiers ook veel Indiërs en Chinezen in Maleisië. De bevolkingsgroepen hebben hun wereldberoemde keuken meegenomen naar Maleisië. Voor ieder is er dus een ruime keuken aan overheerlijke gerechten.

Behalve een enorme keur aan restaurantjes kom je op straat ook de zeer populaire ‘hawkers’ tegen, de rijdende eetstalletjes. Voor een bescheiden bedrag kun je hier fantastisch eten, met een enorme keuze. Doorgaans is het eten ook betrouwbaar. Wees dus niet te bang om het eens te proberen, want een lekkere maaltijd op straat tussen de lokale bevolking is een hele belevenis. Westerse maaltijden zijn overigens ook op tal van plaatsen te bestellen. Fruitliefhebbers kunnen in Maleisië hun hart ophalen: rambutans, mango's, durians, meloen, lychees, bananen en nangka's zijn slechts een greep uit de vele soorten en overal kun je verse vruchtensappen krijgen.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 •     Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 •     Malariatabletten

Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig. Informeer in elk geval bij uw huisarts of een erkend reisadviescentrum, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Verder raden wij je aan om op reis medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kuala Lumpur bij te boeken. In Kuala Lumpur verblijf je in een middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 87,50 per persoon per nacht inclusief ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Djoser maleisie rondreisMaleisië bestaat eigenlijk uit twee delen: het schiereiland West-Maleisië (waar onder meer de hoofdstad Kuala Lumpur ligt) en Oost-Maleisië op het noordelijke deel van het eiland Borneo (het zuidelijke, grootste deel van Borneo is het Indonesische Kalimantan). West-Maleisië, het doel van deze reis, is onderverdeeld in tropische stranden aan de kust, het oerbos in de regenwouden van Taman Negara en het koelere klimaat van de Cameron Hooglanden met uitgestrekte theeplantages.

Het stabiele klimaat houdt de immense hoeveelheid plant- en diersoorten in stand, dat maakt een reis naar Maleisië een absolute must voor natuurliefhebbers. Het tropische klimaat is warm en vochtig, met temperaturen tussen 20 en 32 graden. In geen enkel deel van Maleisië komt een echt droog seizoen voor, met als voordeel dat het land eigenlijk het hele jaar door groen is. De moesson heerst op Maleisië tussen oktober en februari. De meeste regen valt overigens 's nachts, overdag valt er meestal één of enkele hevige buien, afgewisseld met droog zonnig weer.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en zij zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. De lokale gids is erbij tot aan Penang.

FAQ

Hoe zijn de accommodaties tijdens deze reis?

Er wordt overnacht in comfortabele hotels die meestal voorzien zijn van airconditioning, maar soms van een ventilator. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verfrissende duik. In Taman Negara word je gewekt door het geluid van apen of het gefluit van vogels. Je kunt met een bootje oversteken en de jungle inlopen op zoek naar unieke flora en fauna. Op Langkawi en Penang verblijven we in een hotel vlakbij het strand.

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

Heb ik een visum nodig?

Zijn de maaltijden inbegrepen?

Hoe wordt de reis begeleid?

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Hoe groot zijn de groepen?

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Bewonder Taman Negara, het grootste en oudste regenwoud van Maleisië
 • Verblijf op het paradijselijke eiland Langkawi
 • Bezoek aan de beroemde theeplantages van Cameron Hooglanden
 • Binnenlandse vlucht Langkawi - Kuala Lumpur
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding en een lokale Engelssprekende gids
Terug naar boven