Bekijk de Rondreis Marokko, 15 dagen van Djoser

Rondreis Marokko 15 dagen

Dwalen door de soeks van de koningssteden

Tijdens deze afwisselende rondreis maak je kennis met de vier Marokkaanse Koningssteden: Rabat, Meknès, Fès en Marrakech. Hier kun je genieten van de exotische sfeer en de vele oude ambachten in de medina’s. We rijden langs berberdorpen, gebieden met gigantische rotspartijen en cederbossen en door diverse valleien. Je slaapt in de woestijn, bezoekt de indrukwekkende Dadèskloof en rust uit aan het heerlijke strand van Essaouira. Dit vissersdorpje staat ook wel bekend als 'de parel van de Atlantische Oceaan'.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Marokko, 15 dagen
 1. Amsterdam - Casablanca
 2. Casablanca - Rabat
 3. Rabat - Meknès - Volubilis - Fès
 4. Fès
 5. Fès - Midelt
 6. Midelt - Erfoud, woestijnsafari in landrovers - Merzouga, woestijnovernachting bij bedoeïenen
 7. Merzouga - Erfoud - Tinghir - Dadèskloof
 8. Dadèskloof
 9. Dadèskloof - El Kelaa M’Gouna - Ouarzazate - Aït Benhaddou
 10. Aït Benhaddou - Marrakech
 11. Marrakech
 12. Marrakech - Essaouira
 13. Essaouira
 14. Essaouira - El Jadida
 15. El Jadida - Casablanca - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bezoek de grootste moskee van Marokko in Casablanca

Dag 1 Amsterdam - Casablanca
Dag 2 Casablanca - Rabat
Dag 3 Rabat - Meknès  - Volubilis - Fès

Hassan II Moskee Casablanca MarokkoWe vliegen rechtstreeks naar de havenstad Casablanca. Hier mag je de Hassan II-moskee niet overslaan. Het is de grootste moskee in Marokko en de op zes na grootste ter wereld. Ook niet-moslims mogen naar binnen.
In hoofdstad Rabat, onze eerste koningsstad, kun je een kijkje nemen in de markante Hassantoren en het mausoleum van Mohammed V, gebouwd ter nagedachtenis aan deze koning. Het wisselen van de wacht trekt hier altijd veel bekijks. Een bezoek aan de Oudayatuinen is ook zeker de moeite waard.

Dwars door het Rifgebergte rijden we via Meknès en Volubilis naar Fès. Meknès is de vijfde grootste stad van Marokko. Overal word je omringd door schitterende architectuur, je kijkt je ogen uit. De imposante stadsmuren en poorten kleuren goudgeel in het avondlicht. Volubilis was een bloeiende Romeinse nederzetting in de 2e en 3e eeuw. Hoogtepunten zijn de basiliek, de triomfboog en een aantal goed bewaarde mozaïeken. De stad bloeide vooral door de handel in olijfolie. In de 18e eeuw raakte Volubilis beschadigd omdat sultan Moulay Ismail de stad gebruikte als steengroeve voor de verbouwing van Meknès. Volubilis staat samen met Meknès op de UNESCO werelderfgoedlijst. 

Ontdek de onbekende plekken in Fès met een lokale gids

Dag 4 Fès

Fes Marokko Leerlooijerij We rijden verder naar het nabijgelegen Fès. Ons hotel in Fès is centraal gelegen, in de buurt van de oude medina en het Spaans-Moorse Dar Batha-museum. Via de grote poort Bab Bou Jeloud kom je in de middeleeuwse medina. Het is een labyrint van overvolle steegjes en straatjes vol sjouwende mannen, ezelkarren en spelende kinderen. Handelaren hebben hun spullen in stalletjes en op de grond uitgestald. In de rommelige winkeltjes vind je altijd wel iets van je gading. Een wandeling met een gids door de medina brengt je naar plaatsen waar je normaal niet komt, zoals een prachtige oude koranschool, leerlooierijen of een mooie vervallen moskee. Breng ook een bezoek aan een tannerie, een leerlooierij waar op een traditionele manier huiden worden gelooid en geverfd.

De vele moskeeën, koranscholen en paleizen wijzen op een rijk verleden. We slapen twee nachten in Fès. 

Ervaar de zonsondergang -en opkomst vanuit de woestijn

Dag 5 Fès - Midelt
Dag 6 Midelt - Erfoud, woestijnsafari in landrovers - Merzouga, woestijnovernachting bij bedoeïenen

woestijn tenten marokko djoser sahara garden erg chebbi merzougaWe rijden over de Midden-Atlas door een landschap met kale rotspartijen en met hier en daar een herder. We komen langs het berberstadje Azrou, en passeren cederbossen waar aapjes in de bomen leven. Na een overnachting in Midelt reizen we via de Ziz-rivier en een aantal Berberdorpen naar Erfoud, waar we overstappen in landrovers voor een prachtige rit door de Erg Chebbi-woestijn. In Merzouga overnachten we in bedoeïenententen en genieten we samen van een heerlijk diner. De zonsondergang en -opkomst zijn hier onvergetelijk.

Dadèsvallei, geniet van de talloze theehuizen

Dag 7 Merzouga - Erfoud - Tinghir - Dadèskloof
Dag 8 Dadèskloof

We staan vroeg op en rijden door de schitterende natuur richting de Dadèsvallei. Onderweg stoppen we bij de immense Todrakloof in Tinghir. Terwijl de omgeving over het algemeen dor en droog is, ontdekken we in de Dadèskloof een groene oase, vol palmplantages en kabbelende beekjes. Je kunt hier prachtig wandelen, zelfstandig of onder begeleiding van een gids. En als de voeten even rust nodig hebben, kun je kiezen uit talloze theehuizen, vaak gebouwd in de typische lemen huizen van deze streek. Met het tijdloze landschap om je heen, en een kop verse Marrokaanse muntthee voor je neus, kun je hier perfect tot rust komen.

Aït Benhaddou en de rode stad Marrakech

Dag 9  Dadèskloof - El Kelaa M’Gouna - Ouarzazate - Aït Benhaddou
Dag 10 Aït Benhaddou – Marrakech
Dag 11 Marrakech
Dag 12 Marrakech - Essaouira

ouarzazate marokko djoser kasbahVia El Keela M’Gouna, bekend vanwege het rozenfestival elk jaar in mei, en het woestijnstadje Ouarzazate, met een van de grootste filmstudio's ter wereld ook wel 'het Hollywood van Marokko', vervolgen we onze weg naar de versterkte stad Aït Benhaddou. De vele torens van deze kasba zijn versierd met ruitmotieven. De stad werd mogelijk al rond het jaar 750 gesticht door Berbers, onder leiding van Benhaddou, die volgens geruchten ergens binnen de kasba begraven ligt. Aït Benhaddou, waar nog ongeveer 150 mensen wonen, staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst en heeft als achtergrond gediend voor talloze woestijnfilms, zoals 'Jewel of the Nile', 'Jezus of Nazareth', 'The Gladiator' en 'Lawrence of Arabia'.

Over de 2260 meter hoge Tizi-n-Tichkapas rijden we naar Marrakech. Deze prachtige en boeiende stad wordt vanwege de kleur van de huizen ook wel de rode stad genoemd. Binnen de muren van de medina ligt de Koutoubiamoskee met zijn kenmerkende vierkante minaret uit de 12e eeuw. Op het Djemaa-el-Fna-plein hangt een unieke sfeer. Er is altijd iets te doen. Vuurspuwers, slangenbezweerders en acrobaten vertonen vol overgave hun kunsten.

Vrouwen beschilderen graag je handen met henna in kunstzinnige patronen. Je kunt de hele dag heerlijk eten op het plein. Schuif gewoon aan bij één van de lange eettafels en maak kennis met de Marokkaanse keuken. Zoek de rust op in een tuin, verlies je in de drukte en bedrijvigheid van de soeks of maak een mooie wandeling door de stad en neem een kijkje bij de vestingpoorten.

Wie niet moe wil worden en snel een indruk wil krijgen van de stad, kan een koetsje huren. Als je buiten de stad de natuur op wil zoeken kun je een dagtripje maken naar de Ourikavallei die je bereikt via een prachtige slingerweg door de uitlopers van het Atlasgebergte. De vallei ligt hoger dan Marrakech en het is er daarom lekker koel. Je kunt hier lange of korte wandelingen maken langs zeven watervallen. In het gezellige dorpje Setti Fatma kun je heerlijk lunchen.

Essaouira, de parel van de Atlantische Oceaan

Dag 13 Essaouira
Dag 14 Essaouira - El Jadida
Dag 15 El Jadida - Casablanca - Amsterdam

essaouira haven djoser marokkoEssaouira, ook wel bekend als ‘de parel van de Atlantische Oceaan’, heeft een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd. Je ziet en voelt hier nog de charme van lang vervlogen tijden. De huizen doen sterk denken aan de witte dorpjes van Andalusië. Al eeuwenlang is het een smeltkroes van volkeren, culturen en religies. De baai van Essaouira is een paradijs voor windsurfers en andere wind- en watersporten dankzij de stevige en constante noordwestenwind. In dit vissersdorp kun je heerlijk relaxen en bijkomen van alle indrukken tijdens de reis. De laatste nacht overnachten we in El Jadida, waar in je een mooie wandeling over de stadswallen kunt maken of een bezoek kunt brengen aan de Portugese cisterne. De volgende ochtend vertrekken we naar de luchthaven van Casablanca voor de vlucht naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies zijn inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De gemiddelde groepsgrootte is 15 personen, de maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 dec - 07 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 mrt - 01 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

01 apr - 15 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

08 apr - 22 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

15 apr - 29 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

29 apr - 13 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

13 mei - 27 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

03 jun - 17 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

15 jul - 29 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

29 jul - 12 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

09 sep - 23 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

23 sep - 07 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

07 okt - 21 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

21 okt - 04 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

04 nov - 18 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

23 dec - 06 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 mrt - 07 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

07 apr - 21 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

21 apr - 05 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

05 mei - 19 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

19 mei - 02 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

02 jun - 16 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • Overnachting in bedoeïenenkamp
 • Alle ontbijten
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per landrovers vanuit Erfoud naar de Erg Chebbi woestijn
 • Overnachting in bedoeïenentent inclusief diner en ontbijt
 • Bezoek aan de Hassan II moskee in Casablanca
 • Bezoek aan de romeinse archeologische opgravingen in Volubilis
 • Bezoek aan koningsstad Meknès
 • Kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
 • Bezoek aan de beroemde Gorge du Todra
 • Bezoek aan de Dadèskloof
 • Bezoek aan kasbah Aït Benhaddou, een beroemde filmlocatie
 • Stadwandeling door Marrakech met o.a. het beroemde Djemaa-el-Fna-plein
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer (én eenpersoonstent) boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Casablanca en Essaouira bij te boeken.

Het hotel in Casablanca is centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

In de vissersplaats Essaouira is het heerlijk om te verlengen. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Marokko verblijven we in sfeervolle, comfortabele hotels met Wifi. De meeste hotels hebben een zwembad. Overal is een douche en toilet en in de meeste hotels is ook airconditioning aanwezig. We gebruiken hotels die geselecteerd zijn op ligging, faciliteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Het ontbijt is inbegrepen.

In de Sahara overnachten we één nacht in een bedoeïenentent onder de sterren. Je slaapt hier in een bed, met lakens en warme dekens. Tijdens dit verblijf is het diner en ontbijt inbegrepen.

Maak je een Marokko-reis in de zomer, dan is het heerlijk verkoeling zoeken in het zwembad. Veel hotels waar we tijdens deze reis gebruik van maken hebben een zwembad. In Essaouira kun je ook een frisse duik in zee nemen.  

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Casablanca Hotel Moroccan House
Rabat Hotel Lutece
Fes Hotel Batha
Midelt Hotel Taddart
Aït Benhaddou Hotel Riad Maktoub   
Marrakech Hotel Gomassine
Essaouira Hotel Souiri

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer (én eenpersoonstent) boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

 • Hotel Gomassine Marrakech Marokko overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet.

 • hotel Rabat Marokko djoser overnachting kamer
 • Hotel Taddart Midelt marokko djoser zwembad overnachting

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik.

 • Hotel marokko djoser lobby ontvangst
 • Djoser tentenkamp woestijn marokko Sahara Garden Erg Chebbi Merzouga

  In de Erg Chebbi woestijn overnachten we in een bedoeïenenkamp.

 • Marokko hotel lobby Djoser
 • Marokko hotel lobby Djoser

  We overnachten in sfeervolle hotels waarbij het ontbijt is inbegrepen.

 • Marokko Hotelkamer Ait Benhaddou sfeervol
 • Marokko hotel Djoser Batha Fes
 • Marokko Djoser Ait Benhaddou Kasbah Hotel

  Veel hotels hebben een typisch Marokkaanse uitstraling.

 • Marokko hotel Djoser
 • Marokko hotel Djoser Dadeskloof Dadesvallei Ait Oudinar
 • Marokko hotel Djoser
 • Marokko hotel Djoser

  We overnachten in sfeervolle hotelkamers.

 • Marokko hotel zwembad Djoser Hotel Operma Mogador Marrakech

Vliegreis

Air France

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Amsterdam - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  11:55

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Casablanca

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  17:10

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Casablanca - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  07:40

  Aankomst

  11:45

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Amsterdam

  Vertrek

  14:30

  Aankomst

  15:45


Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Marokko 1 uur vroeger, tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

 

Air France is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk met als thuishaven Parijs. Ze beschikt over een moderne vloot. Zo is onlangs de Airbus A350 in gebruik genomen, het paradepaardje van Air France. Daarnaast wordt er gevlogen met de moderne en comfortabele Boeing 787. Dit toestel is ontworpen voor een optimale prestatie, van kwalitatief en hoogwaardig materiaal en stoot minder CO2 uit. Aan boord hebben ze ook gedacht aan de details, zo zijn alle ramen dimbaar en is er ‘mood lighting’. Natuurlijk zijn de stoelen voorzien van een inflight entertainment systeem boordevol films, series, muziek en games. Air France serveert voortreffelijke maaltijden met daarbij een brede keuze uit drankjes.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We rijden met een comfortabele bus met eigen chauffeur. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. In de medina’s verkennen we de wirwar van kleine straatjes te voet. Van Erfoud naar het bedoeïenenkamp in Merzouga reizen we in landrovers. Ter plaatse kun je een kamelenrit maken die is opgenomen in het programma.

 • Bus Marokko
 • Bus vervoer Marokko Djoser

  Met onze eigen comfortabele bus kunnen we onderweg stoppen waar we willen.

 • Bus Marokko binnenkant
 • Royal Air Maroc vliegtuig

  Rechtstreekse vlucht met Royal Air Maroc.

 • Marokko Landrover woestijn Erg Chebbi

  Van Erfoud naar het bedoeïenenkamp in Merzouga reizen we in landrovers.

 • Marokko Kamelenrit Erg Chebbi woestijn

  In de woestijn maken we een kamelentocht en genieten we van de prachtige zonsondergang.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • Overnachting in bedoeïenenkamp
 • Alle ontbijten
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per landrovers vanuit Erfoud naar de Erg Chebbi woestijn
 • Overnachting in bedoeïenentent inclusief diner en ontbijt
 • Bezoek aan de Hassan II moskee in Casablanca
 • Bezoek aan de romeinse archeologische opgravingen in Volubilis
 • Bezoek aan koningsstad Meknès
 • Kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
 • Bezoek aan de beroemde Gorge du Todra
 • Bezoek aan de Dadèskloof
 • Bezoek aan kasbah Aït Benhaddou, een beroemde filmlocatie
 • Stadwandeling door Marrakech met o.a. het beroemde Djemaa-el-Fna-plein
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de medina op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of lekker op een terrasje genieten van het dagelijkse leven. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek Hassan II moskee in Casablanca, één van de grootste moskeeën ter wereld.
 • Bezoek aan de Romeinse archeologische opgravingen in Volubilis. De Romeinse ruïnes van Volubilis lagen vroeger in het centrum van een vruchtbaar landbouwgebied.
 • Bezoek aan koningsstad Meknès, met het prachtige mausoleum van sultan Moulay Ismail. Het binnenhof heeft in het midden een fontein en de wanden en vloeren zijn bedekt met prachtige mozaïeken.
 • Een stop in het karakteristieke berberdorpje Azrou, gelegen tussen cederbossen waar aapjes in de bomen leven.
 • Woestijnsafari naar Merzouga per landrover. Vanuit het bedoeïenkamp maken we in de avond een kamelentocht richting de zandduinen en genieten we van de zonsondergang.
 • Een bezoek aan de Todrakloof in Tinghir, het inslijtende water van een beekje heeft hier een indrukwekkende kloof gevormd.
 • Een bezoek aan Ouarzazate, waar bekende Hollywoodfilms zijn opgenomen.
 • Bezoek indrukwekkende kasba Aït Benhaddou, waar nog ongeveer 150 mensen wonen. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft als achtergrond gediend voor talloze woestijnfilms.
 • Stadwandeling door Marrakech met o.a. een bezoek aan het beroemde Djemaa-el-Fna-plein.

Overige excursies zijn ter plaatse optioneel bij te boeken:

 • Maak in Fès een stadstour onder leiding van een gids, waarbij je onder andere een mooi uitzichtpunt, de souks en meerdere leerlooierijen bezoekt en daarnaast veel leert over de geschiedenis van deze stad.
 • In de Dadèsvallei kun je onder begeleiding van een gids prachtige wandelingen maken, onder meer naar de indrukwekkende Dadèskloof.
 • Je kunt in Marrakech naast een bezoek aan het Djemaa-el-Fna-plein en de souks, ook kiezen voor een wandeling door een van de prachtige parken en tuinen. Ook is het mogelijk om de stad te verkennen per fiets. 

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko.
 • E-ticket: Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Marokko kun je betalen met de Dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
Contant: enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende pinautomaten) is altijd handig.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Afdingen hoort bij het normale leven en gaat gepaard met veel humor. Ben je eenmaal een prijs overeengekomen, dan kun je niet meer terug. Kom je niet tot een overeenkomst, dan gaat de koop niet door, maar even goede vrienden!

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Eten Marokko tajine Ait BenhaddouHet ontbijt is inbegrepen en bestaat meestal uit (stok-)brood, boter en jam of honing. Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt tussen € 5,- en € 10,- voor een maaltijd. Tijdens de woestijnovernachting is ook het diner inbegrepen.

Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd. 

Aan de kust kun je veel perfect bereide vissoorten eten: met name in Essaouira is dat mogelijk. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Populair zijn ook spiesjes met vlees, een soort Marokkaanse saté.

Gezondheid

Voor Marokko wordt vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (zoals ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Casablanca en Essaouira bij te boeken.

Het hotel in Casablanca is centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

In de vissersplaats Essaouira is het heerlijk om te verlengen. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Marokko heeft een gematigd klimaat met koele winters en warme zomers. In de bergen en aan zee verschilt de temperatuur van die in het binnenland: in de bergen is het koeler en aan zee is het klimaat zachter.

In voor- en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig hebt. Houd er rekening mee dat de temperaturen tussen november en maart flink af kunnen koelen. In het Atlasgebergte kan er ook sneeuw vallen. Het is belangrijk om in deze periode warme kleding mee te nemen, aangezien de temperaturen tussen overdag en 's nachts flink kunnen verschillen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer in Marokko?

Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus en een eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen in een mooi stukje natuur.

Waar overnacht je met Djoser in Marokko?

Is het ontbijt inclusief?

Welk klimaat heeft Marokko?

Wanneer valt de Ramadan in 2022?

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Kun je mooie wandelingen maken in Marokko?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Hoe groot zijn de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Marokko reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en beleefd, een absoluut aanrader! De reisleider Sjoerd is een ongelooflijk verteller: geschiedenis, feiten, weetjes...Sjoerd heeft zijn passie met ons gedeeld en heeft voor gezorgd dat ik zal kijken naar een nieuwe Djoser reis met hem!

  10,0

  10,0
 • Prachtig en indrukwekkend land, goed georganiseerde reis, heel gezellig reisgezelschap én.....reisbegeleider Sjoerd die ons door zijn kundigheid, hulpvaardigheid, onuitputtelijke energie en vriendelijkheid een onvergetelijke reis heeft bezorgd. Dank je Sjoerd en Djoser

  10,0

  10,0
 • Marokko is verbazend mooi. De reis stak perfect in mekaar, voldoende tijd op alle locaties om alles te bezichtigen. 10 op 10 voor onze zeer toegewijde en professionele reisleider Sjoerd die onze inzichten in het Midden Oosten heeft verruimd. Ook de buschauffeur verdient een pluim voor veilig rijden

  9,0

  9,0
 • Wij hadden een prachtige vakantie met een prima mix van mooie excursies en voldoende vrije tijd. Wij houden hier een zeer positieve kijk op Marokko aan over! Onze reisbegeleider was een echte topper, alles werd uit de kast gehaald om het ons naar de zin te maken.

  10,0

  10,0
 • Dit is een goed georganiseerde rondreis, waar een grote diversiteit in zit, zoals Marokkaanse steden, gebergte, kloven en woestijn. De reisbegeleider (Sjoerd) is van zeer grote toegevoegde waarde door zijn enorme kennis van de geschiedenis van Arabië, het Midden-Oosten en de islam. Top

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische rondreis door Marokko: Onder leiding van onze enthousiaste reisleider die onvermoeibaar was om het idereen naar de zin te maken, hebben we niet alleen de koningssteden bezocht, maar ook veel natuur gezien, w.o. de woestijn, zee, machtige bergen en kloven. Een echte aanrader! :-)

  10,0

  10,0
 • Deze 15-daagse Marokko rondreis omschrijven in een paar woorden is een uitdaging. Van geurrijke medina's in het noorden tot kleurrijke woestijn in het zuiden. Van de meest wervelende vissershaven in het westen tot ruige bergwandeling in het oosten. Eigenlijk niet na te vertellen dus; gewoon gaan!

  10,0

  10,0
 • Prachtige afwisselende 15 daagse rondreis door Marokko. Geweldige cultuur, natuur en vriendelijke, gastvrije bewoners. Kudos voor onze lieve reisbegeleider Sjoerd. Hij heeft o.a. door zijn parate, onuitputtelijk kennis, leuke verhalen en humor bijgedragen aan een fantastische reis!

  8,0

  8,0
 • Reis is mooi uitgestippeld. Belangrijke locaties worden aangedaan. Hotels zijn niet altijd ok. De reis werd ook gemaakt door de excellente reisbegeleider (Sjoerd) heeft een zeer ruime kennis van de regio zowel geschiedenis -aadrijkskunde -economie, geweldige verteller.

  8,0

  8,0
 • Zeer afwisselende reis door mooi Marokko met een leuke groep!

  8,0

  8,0
 • Een mooie, afwisselende reis met prachtige steden vol met schitterende nauwe steegjes zoals je die in een film zou verwachten. Het zou voor veel Nederlanders goed zijn om deze reis ook te maken, alleen al om te zien hoe aardig de mensen hier zijn.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis. Veel van het land gezien, veel indrukken. En een fantastische reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • We hebben een geweldige reis door Marokko gemaakt. Heel erg gevarieerd met een prima chauffeur en een enthousiaste en heel prettige reisbegeleider Ineke. Een geweldige ervaring en heel goed voor de eigen beeldvorming, een belevenis.

  9,0

  9,0
 • Deze reis zit goed in elkaar qua programma en Marokko is een fijn land om te bereizen. Een speciale dank aan reisleider Sjoerd, want door het delen van zijn zeer uitgebreide kennis van de regio, heb ik een nieuwe, frisse blik op Marokko en de gehele regio. Het is echt een vakman.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige afwisselende rondreis! Marokko is een land met vele hoogtepunten. De schitterende natuur, de medina's en soms sprookjesachtige omgeving hebben mij verrast. Het tempo van de reis is hoog, vaak maar een overnachting per locatie maar dat is goed te doen.

  9,0

  9,0
 • Ik heb de reis als zeer goed ervaren. De diversiteit van Marokko heeft me op een positieve manier verrast. Het landschap, de steden, de Sahara en het Atlasgebergte, alles wordt in deze reis meegenomen. In combinatie met de warmte en openheid van de Marokkanen, is dit een erg geschikt vakantieland.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis! vooral het Atlasgebergte met al zijn kleuren en de de wandeling door de Dadesvallei hebben grote indruk gemaakt, maar ook de kasba's en soukhs geven je het gevoel dat je in een heel andere wereld bent. je komt daardoor helemaal gereset terug.

  9,0

  9,0
 • Wat een verrassend land! Niet gedacht dat Marokko zo mooi zou zijn. Reisleider Paul heeft ons met al zijn enthousiasme door Marokko rondgeleid. Mooie cultuur, architectuur en veel verschillende landschappen. De Dadèskloof was prachtig! Tip: neem wel truien en een jas mee in de maand december.

  8,0

  8,0
 • Marokko is fotogeniek en heeft een rijk verleden. Zijn bevolking is vriendelijk en behulpzaam.Dit ontdekken samen met je reisgenoten,die op het einde van de reis vrienden zijn geworden,is een bijzondere wijze van reizen. Maar kers op de taart was wel Marianne, onze eigen 'fixer' en Marokko expert.

  8,0

  8,0
 • We hebben een hele mooie eerste indruk gekregen van Marokko, waarbij we hebben genoten van de natuur en de cultuur. Overweldigend, confronterend, beetje avontuurlijk en vooral genietend. Mede door onze begeleidster Marianne en een fijne groep medereizigers.

  9,0

  9,0
 • We maakten een prachtige rondreis door Marokko in 14 dagen. Zeer afwisselend. We bezochten de koningsteden, het Atlasgebergte en de woestijn. Het was een feest om dit te doen met reisleidster Marianne, die met een goed organisatietalent en met veel enthousiasme ons dit land liet zien.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis langs Koningssteden, Atlas, woestijn en kust. Alles volgens het "vertrouwde" Djoser concept. En reisbegeleider Bob, zette op de achtergrond de puntjes op de i. Bram en Linda

  8,0

  8,0
 • De reis laat de rijkdom van Marokko zien: authentieke, veelkleurige koningssteden, prachtige Romeinse overblijfselen, de atlas en de woestijn met z'n adembenemende vergezichten en de zonovergoten stranden en boulevards van de westkust. De buitengewone vriendelijkheid van het volk maakt 't compleet.

  9,0

  9,0
 • Beste Djoser, nu iets meer dan een week zijn we terug gekomen van een fantastische reis! We hebben ontzettend naar onze zin gehad en mede dankzij het sterke duo Cyrille en Mohammed (buschauffeur). Wat hebben zij het fantastisch gedaan om ons een zo mooi mogelijke reis te bezorgen! Dankjewel

  10,0

  10,0
 • Beste Djoser, wat een top ervaring was deze reis naar Marokko! Onze reisleidster was altijd erg enthousiast en hielp de groep altijd met goede tips. Ik ben alweer aan het uitkijken naar de volgende reis. Nu nog even nadenken waarheen!

  9,0

  9,0
 • Fantastisch rondreis gehad door het prachtige Marokko! Zoveel indrukken en ervaringen opgedaan in twee weken tijd. Extra complimenten en dank aan onze chauffeur Mohamed, en aan Cyrille onze gids; Cyrille maakte onze reis compleet met goede tips, leuke verhalen en veel humor! Bedankt

  10,0

  10,0
 • Deze reis is een hele goede manier om kennis te maken met Marokko en zijn bewoners. Ik heb een heel andere kijk op Marokkanen gekregen. Een aanrader, zeker met de uitgebreide info en service van onze reisleider Sjoerd. De bus waarmee we rond reisden, zou meer beenruimte mogen hebben per zitplaats.

  9,0

  9,0
 • Marokko is een fascinerend land. Een goede bus met een fantastische chauffeur, prima slaaplocaties en een leuk gezelschap zorgden voor een zeer geslaagde rondreis. Maar de +beleving van de reis komt door Sjoerd onze begeleider. Wat een achtergrondinformatie kregen we: geweldig!

  10,0

  10,0
 • De reis naar Marokko was een geweldige en verrassende ervaring. Ook mede dankzij onze reisbegeleider Sjoerd. Hij weet ongelofelijk veel over het land en de cultuur en heeft ons erg enthousiast gemaakt om ooit nog eens terug te komen en om meer van het midden oosten te ontdekken. Bedankt Sjoerd!!

  10,0

  10,0
 • Wat een prachtige reis naar Marokko. Afwisseling tussen cultuur, historie, natuur en rust. En bergen, kloven, Sahara, zandstorm, paardrijden op het strand, fietsen door de Medina van Marrakesh en heerlijk eten. En als kers op het toetje een werkelijk fantastische reisbegeleider Sjoerd!

  10,0

  10,0
 • Een interessante reis. Natuur en cultuur. Echt Marokko. We hebben reeds vele groepsreizen gemaakt. Vele reisleiders meegemaakt. Maar eentje als SJOERD nog nooit. Deze man is zo gedreven en enthousiast en heeft een onvoorstelbare kennis op ieder gebied. Een reis om aan te bevelen!

  9,0

  9,0
 • Een mooie reis door vele delen van Marokko,waarbij het enige minpuntje is dat tussendoor behoorlijke afstanden gemaakt worden,weliswaar met verschillende tussenstops. Maar onze fantastische gids,Sjoerd van der Horst, onderhield ons door zijn kennis en kunde van het land.

  8,0

  8,0
 • De 15-daagse rondreis Marokko is een geslaagde mix van cultuur en afwisselende natuur; zon zand zee bergen en zelfs sneeuw. Prima locaties voor de overnachtingen en reisbegeleider Sjoerd laat met zijn achtergrondinfo en proactieve opstelling niets meer te wensen over.

  10,0

  10,0
 • Na een fascinerende reis door Marokko onder de bezielende begeleiding van jullie collega Sjoerd, wilde ik dit in een korte review even melden en wil ook de medereizigers hartelijk bedanken voor hun mentale support aan mijn vrouw, die de laatste week fysiek wat gehinderd werd! Hartelijke dank voor zowel support van Sjoerd als de reisgenoten.

  9,0

  9,0
 • Een bijzondere reis waarin je een kort en bondige samenvatting krijgt van alles wat Marokko te bieden heeft. Verdwalen in de medina s van de koningssteden. Traditionele ambachten als leer looien, mozaïeken en het maken van argan olie en tapijten. Woestijn, bergen, valleien, strand en zon!

  7,0

  7,0
 • Van de vele aspecten die je kunt beoordelen na het maken van een rondreis, vinden Marina en ik het vervoer, en met name de veiligheid, het belangrijkst. Nog nooit hadden we in 30 jaar reizen zo'n perfecte buschauffeur. Hulde aan Mohammed, beheerst, accuraat, voorkomend; een ware gentleman.

  10,0

  10,0
 • Mooie reis gemaakt, en zeker door onze reisbegeleider Sjoerd, die heel veel van de zeden en gebruiken van het land wist, veel geleerd ! Hij was een topper! De hotels konden een klasse beter maar dank zij de ligging ervan ook wel weer andere ervaringen opgedaan!

  8,0

  8,0
 • Voor ons was deze reis een eerste kennismaking met Djoser. Zeer goed bevallen, heerlijk relaxed. Marokko is een aanrader. Prachtig, de afwisseling van de koningssteden (Fes en Marrakech, prachtig) met de mooie natuur. Je doet jezelf te kort als je alleen de koningssteden gaat bezoeken.

  9,0

  9,0
 • Op 16 dagen tijd volledig ondergedompeld in een compleet andere wereld (en toch zo dicht bij huis). Zeer mooie ervaring in een prachtig land met vriendelijke mensen. Reisleider Sjoerd maakte het plaatje perfect !

  9,0

  9,0
 • Heb de laatste 2 weken van oktober een prachtige reis gemaakt door een bijzonder Marokko. Heerlijke geuren en mooi kleuren. Een zeer variërend landschap. Uitgestrekte vlaktes, hoge bergen, wonderbaarlijke zandduinen, levendige steden en het rustige platteland. Dit beleefd met een leuke groep.

  8,0

  8,0
 • Prettige reis met prima afwisseling natuur-cultuur. Leuke hotels en met Kapitein Bob aan het roer kan er niets mis gaan.

  8,0

  8,0
 • Geuren, kleuren, verbluffende landschappen en verleidelijke souks. Goeie wegen en overal (bouw) activiteiten. Deze reis geeft een goede indruk van Marokko.

  8,0

  8,0
 • We hebben in april een prachtige 15 daagse reis door Marokko gemaakt. De steden met medinas maar ook het bezoek aan de Dadesvallei en de Midden-Atlas, het was zeer de moeite waard. Onze gezellige groep en onze reisleidster Cyrille maakte de reis compleet. We hebben genoten.

  8,0

  8,0
 • De eerste kennismaking met een georganiseerde reis en reizen met een groep. We hebben het getroffen met de groep en de plezierige ervaren reisleider, Cyrille We hebben een redelijk volledige indruk van Marokko gekregen, een prachtig land.

  8,0

  8,0
 • 15 fantastische dagen beleefd in Marokko met een heel leuke groep en een toffe reisbegeleider. Deze warme reis kent alleen maar hoogtepunten: van Casablanca via Rabat en Fez tot het zeer levendige Marrakech, de drommedaristocht in de woestijn, het gezellige vissersstadje Essaouira. Allemaal toppers!

  9,0

  9,0
 • Net terug uit Marokko. In 15 dagen het land door van Koningssteden als Rabat, Fez en Marrakech tot woestijn en berglandschap. Heerlijke geuren, prachtige kleuren, en aardige mensen. Een goed gemêleerde groep doet de rest!

  8,0

  8,0
 • We kijken terug op een fantastische reis. We hebben 14 dagen door Marokko getrokken en onze gids heeft veel verteld en ons voorbereid op de steden die we hebben bezocht. We hebben door de woestijn getrokken en geslapen. Een mooie beleving was ook de wandeling en het beklimming van de monkey-montains

  9,0

  9,0
 • Goed verzorgde reis. Uitstekende reisbegeleider (Sjoerd). Jammer dat er weinig excursies inclusief zijn.

  8,0

  8,0
 • Marokko is verrassend mooi en afwisselend. En dat zo lekker dichtbij!

  9,0

  9,0
 • Een adembenemende vakantie, rijk aan contrasten en onder een bezielende leiding van Sjoerd!

  10,0

  10,0
 • Ondanks de relatief korte vlucht van zo'n 3 1/2 uur beland je in een totaal andere cultuur in het mooie, vriendelijke Marokko. Niet alleen de natuur en de cultuur hebben me verrast, maar ook de heerlijke maaltijden. En ook niet te vergeten de heerlijke "oranges pressé".

  8,0

  8,0
 • Deze rondreis was een zeer gevarieerde kennismaking met kleurrijk Marokko vol avontuur en cultuur. Onder leiding van een zeer geanimeerde reisleider werd in een prettige overlegsfeer zijn kennis gecombineerd met wat op het pad lag van de nieuwsgierige, overzichtelijke en prima gecombineerde groep.

  8,0

  8,0
 • Marokko is verrassend veelzijdig; prachtige cultuur, zowel binnen als buiten de (Konings)steden, maar ook natuur op het platteland, in het Atlasgebergte, de woestijn, de kustplaatsjes - kortom, meer dan een bezoek waard!

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek aan de Koningssteden Rabat, Fès, Marrakech en Meknès
 • Bezoek aan de middeleeuwse Berberse verstevigde stad: Aït Benhaddou met vele kasba's
 • Woestijnovernachting in bedoeïenentent inclusief diner en ontbijt
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,8

15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en...
15 dgn Marokko, wat een fantastisch reis, zo veel gezien en beleefd, een absoluut aanrader! De reisleider Sjoerd is een ongelooflijk verteller: geschiedenis, feiten, weetjes...Sjoerd heeft zijn passie met ons gedeeld en heeft voor gezorgd dat ik zal kijken naar een nieuwe Djoser reis met hem!

Claudia N. - 10,0
Prachtig en indrukwekkend land, goed georganiseerde reis, he...
Prachtig en indrukwekkend land, goed georganiseerde reis, heel gezellig reisgezelschap én.....reisbegeleider Sjoerd die ons door zijn kundigheid, hulpvaardigheid, onuitputtelijke energie en vriendelijkheid een onvergetelijke reis heeft bezorgd. Dank je Sjoerd en Djoser

Koos H. - 10,0
Marokko is verbazend mooi. De reis stak perfect in mekaar,...
Marokko is verbazend mooi. De reis stak perfect in mekaar, voldoende tijd op alle locaties om alles te bezichtigen. 10 op 10 voor onze zeer toegewijde en professionele reisleider Sjoerd die onze inzichten in het Midden Oosten heeft verruimd. Ook de buschauffeur verdient een pluim voor veilig rijden

Ingrid G. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Marokko

Het weer in Marokko

25°C

Terug naar boven