Mexico, Guatemala & Honduras

Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras24 dagen

Complete rondreis langs de hoogtepunten van de Midden-Amerikaanse landen Mexico, Guatemala en Honduras. Onderweg van Mexico-Stad naar Yucatán zie je de belangrijkste overblijfselen van de Maya’s die hier jarenlang heersten. De tempels van Copán, Tikal, Chitzen Itzá en Palenque getuigen van een rijk verleden. In San Cristóbal en Chichicastenango kom je de indianenbevolking tegen op hun kleurrijke markten. Deze reis eindigt heerlijk ontspannen aan het Caribische strand bij Playa del Carmen. Hier kun je heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de kleine straatjes of een dagtocht maken naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Mexico, Guatemala & Honduras, 24 dagen
 1. Amsterdam - Mexico-Stad
 2. Mexico-Stad
 3. Mexico-Stad, excursie Teotihuacan - Puebla
 4. Puebla - Oaxaca
 5. Oaxaca, excursie Monte Albán
 6. Oaxaca - Mitla - Tehuantepec
 7. Tehuantepec - Chiapa de Corzo - optionele boottocht Sumidero Canyon - San Cristóbal
 8. San Cristóbal
 9. San Cristóbal - Panajachel
 10. Panajachel
 11. Panajachel - Chichicastenango - Antigua
 12. Antigua
 13. Antigua - Copán (Honduras)
 14. Copán - Rio Dulce
 15. Rio Dulce - optionele boottocht naar Livingston - Flores
 16. Flores - Tikal - Corozal
 17. Corozal - boottocht en ruïnes Yaxchilán - Palenque
 18. Palenque, optionele excursie Misol Ha en Agua Azul
 19. Palenque - Uxmal - Merida
 20. Merida
 21. Merida - Chichén Itzá - Playa del Carmen
 22. Playa del Carmen
 23. Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Mexico City

Dag 1 Amsterdam - Mexico City
Dag 2 Mexico City, stadswandeling
Dag 3 Mexico City, excursie Teotihuacan - Puebla

Zocalo kerk Mexico CityIn het kloppende hart van de miljoenenstad Mexico City is een keur aan bezienswaardigheden en tal van oude Spaans koloniale gebouwen. Met de reisbegeleider kun je een stadswandeling maken langs een aantal belangrijke punten, zoals het Alameda park, de Zócalo, het Paleis der Schone Kunsten en de Latin American Tower. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Op de Zócalo, het centrale plein, staat het Nationaal Paleis met muurschilderingen over de geschiedenis van Mexico door de befaamde schilder Diego Rivera. Je vindt er de grote 16e-eeuwse kathedraal die door de Spanjaarden is gebouwd. Naast de kathedraal liggen de resten van El Templo Mayor, ooit de belangrijkste Azteken tempel. ’s Middags kun je met de metro het belangrijke Antropologisch Museum opzoeken, waar een uitstekend overzicht wordt gegeven van de verschillende culturen van het land. 

Teotihuacan MexicoDe Teotihuacán, noordelijk van Mexico-Stad gelegen piramides van de Zon en de Maan, zijn de volgende dag in anderhalf uur met de bus makkelijk bereikbaar. We vervolgen onze weg en verruilen de tempels van de Aztekencultuur voor de koloniale architectuur van Puebla. Onderweg naar Puebla maken we natuurlijk nog een fotostop om de Popocatepetl vast te leggen. Deze is 5.400 meter hoog en bij helder weer is het een geweldig gezicht. Puebla is een van de oudste Mexicaanse steden. De stad is beroemd vanwege zijn veelzijdige gastronomie waaronder de nationale saus mole die er zijn oorsprong vindt. Puebla is ook een feest voor zoetbekken. Eén blok van de stad is voor een groot gedeelte gevuld met niet te versmaden snoepwinkeltjes. De snoepjes zijn een fijne combinatie van Spaanse, inheemse en Arabische receptuur.

In vergelijking met de hoofdstad van Mexico voelt het historisch centrum van Puebla haast als een dorp aan. Maar vergis je niet, Puebla telt nog altijd ruim anderhalf miljoen inwoners en is daarmee de vierde stad van het land. Je vindt er tientallen kerken, de meest imposante en grootste daarvan is de kathedraal, de op één na grootste van het land. Voor de kerk staan engelen opgesteld waaraan de stad de bijnaam Puebla de los Angeles (Volk van de Engelen) dankt. Maar het allermooist is zonder twijfel de binnenkant van de kerk, waar een adembenemend beeldhouwwerk de aandacht trekt.

Oaxaca

Dag 4 Puebla - Oaxaca
Dag 5 Oaxaca, excursie naar Monte Alban
Dag 6 Oaxaca - Mitla -Tehuantepec

Oaxaca kerk MexicoOnderweg naar Oaxaca werpen we ook nog een blik op de hoogste top van Mexico: de Pico de Orizaba. Ons hotel in Oaxaca ligt centraal en in de buurt van het sfeervolle Zócalo met gezellige terrasjes waar je van de populaire tequila, margarita of de lokale specialiteit mezcal kunt genieten. Wie durft hier een typisch Mexicaanse snack te proeven: gebakken sprinkhaan? Beroemde marimba-bandjes spelen hier vaak om het hardst om de gunst van het publiek.

Maak een stadswandeling door sfeervolle oude straatjes. Bezoek onderweg het lokale museum en bekijk de koloniale gebouwen en kerken. De schitterend gedecoreerde 17e-eeuwse Santo Domingo moet je in elk geval gezien hebben! De volgende dag brengen we een bezoek aan Monte Albán, een Zapoteekse ruïnestad die in haar bloeitijd 30.000 inwoners telde. De heuvel met de opgravingen biedt een weids vergezicht over vruchtbare akkertjes en kleine gehuchten. Voor wie ‘s avonds uit wil gaan is het folkloristisch ballet van Oaxaca een echte aanrader.

Op weg naar Tehuantepec stoppen we eerst bij de beroemde en dikste Mexicaanse boom die bij Tule staat. Daarna bezoeken we Mitla, waar de resten liggen van een Zapoteekse stad. Een metershoge cactushaag omgeeft de dorpskerk, die op oude Zapoteekse fundamenten rust. Fraaie reliëfs sieren de muren van de paleisruïne. We overnachten een nacht in Tehuantepec voordat we doorreizen naar één van de volgende hoogtepunten van Mexico.

San Cristóbal

Dag 7 Tehuantepec - Chiapa de Corzo - Cañon del Sumidero (boottocht facultatief) - San Cristóbal
Dag 8 San Cristóbal

Cañon del Sumidero, San Cristobal Chiapas. Djoser rondreisOp onze route richting San Cristóbal passeren we het koloniale stadje Chiapa de Corzo. Een absolute aanrader is de facultatieve boottocht over de Grijalva rivier in het unieke reservaat van de Cañon del Sumidero. We kunnen een motorboot huren om de ruim 25 kilometer lange kloof in te varen. Af en toe leggen we de boot stil om vogels of één van de talloze grotten te bekijken. Soms rijzen de wanden meer dan 1000 meter hoog. Als je in het water tuurt heb je gerede kans om krokodillen te zien zwemmen.

Na deze mooie ervaring vervolgen we onze reis richting het zuiden naar San Cristóbal de las Casas. Het sfeervolle stadje ligt in een landelijke omgeving te midden van akkers en pijnboombossen. Het heeft een regionale functie voor de in de omliggende dorpen wonende Tzeltal en Tzotzil indianen, afstammelingen van de Maya’s. Elke stam heeft een kenmerkende traditionele dracht met een eigen patroon. Dit valt te zien op de markt bij de Santo Domingo-kerk waar zij hun landbouw en ambachtsproducten verkopen. Hun prachtige weef- en borduurwerk, amber, zilver en houtsnijwerk is in grote variëteit te verkrijgen. Heb je hier belangstelling voor, loop dan vooral Sna Jolobil binnen, een coöperatie waar indiaanse vrouwen traditioneel textiel weven en verkopen. Een ‘must’ is het Na Bolom museum, een onderzoekscentrum naar de Maya cultuur.

Als het mooi weer is kun je facultatief te paard of op een mountainbike de groene heuvels rond San Cristobal ontdekken. ’s Avonds vind je in de straatjes rond de Zócalo een ruime keus aan sfeervolle eetgelegenheden.

Panajachel

Dag 9 San Cristóbal - Panajachel
Dag 10 Panajachel
Dag 11 Panajachel - Chichicastenango - Antigua

Een mooie, groene en bergachtige route zal ons vandaag naar Panajachel brengen. Aan het eind van de ochtend passeren we de grens van Guatemala. Een heel spektakel om de grens over te gaan: Eerst Mexico verlaten, denk aan je eerste stempeltje, een stukje te voet naar de grens van Guatemala, wederom stempeltjes regelen en ... dan weer instappen in de bus! Wil je het eens rustig aan doen, dan is Panajachel daar een uitgelezen plek voor. Panajachel ligt aan het mooie Atitlán meer en is omgeven door bergen en vulkanen. Actievelingen kunnen oversteken naar de indianendorpjes San Pablo, San Antonio Palopó of Santiago Atitlán. Hier kan je met wat geluk een ceremonie voor de lokale godheid Maximón meemaken. Liefhebbers kunnen wandelen door de prachtige omgeving met o.a. koffieplantages.

Kleurrijke markt Chichicastenango - Chichi, Guatemala. Djoser rondreisIedere donderdag en zondag is er markt in Chichicastenango, dat op ongeveer anderhalf uur afstand ligt. Onderweg naar de markt zie je al talloze bepakte en bezakte, kleurig en traditioneel geklede indianenfamilies die in 'Chichi' hun waren in- en verkopen. Het hele centrum is een imponerend verkoopspektakel waar je urenlang je ogen uitkijkt en de meest schitterende foto’s maakt. Vers geslachte kippen en varkens, keramiek, bloemen en groente of een handgemaakte kleurrijke tas, trui of deken, je kunt er alles krijgen. De indianenbevolking loopt voortdurend de kerk in en uit om kaarsjes te branden en te bidden, hun baby’s te dopen of te trouwen.

Antigua

Dag 12 Antigua

Antigua GuatemalaVan indianen, kleurige markten en lokale handelswaar, begeven we ons naar een stad die rijk is aan overleveringen van de koloniale geschiedenis. Antigua straalt een geweldige koloniale sfeer uit. Aardbevingen hebben de voormalige hoofdstad de afgelopen eeuwen regelmatig verwoest. Na 1773 bouwde men een nieuwe hoofdstad, Guatemala City. Onder auspiciën van UNESCO wordt Antigua nu langzaam maar zeker weer in glorie hersteld. Er resteren nog tientallen kerken en kloosters, welvarende landgoederen en andere monumenten uit de Spaans koloniale tijd. Achter de fraai besneden houten poortjes van de huizen liggen idyllische tuinen met colonnades en bougainvillea.

Je kunt een stadswandeling maken langs bijvoorbeeld het stadhuis, het Koloniaal museum, de San José kathedraal en het Santa Clara klooster. Er is ook een jadefabriek die zeker een bezoek waard is. Met een collectivo, een openbaar minibusje, zijn de schilderachtige stadjes San Juan del Obispo en het op de helling van de Agua vulkaan gelegen Santa Maria de Jesús bereikbaar. Let hier ook op de felgekleurde bussen van het openbaar vervoer.

Copán en Rio Dulce, facultatieve boottocht naar Livingston

Dag 13 Antigua - Copán, bezoek Mayasite Copán
Dag 14 Copán - Rio Dulce

Mexico en Guatamala Panajachel en Antigua Djoser Het vulkanische landschap rond Panajachel en Antigua zie je in tropisch begroeide vlakten veranderen wanneer we de rechte Pan Atlantico Highway naar de Caribische kust volgen. We steken de grens met Honduras over. Vlak na de grens ligt het plaatsje Copán, bekend van de archeologische vindplaats met dezelfde naam. Bij aankomst bezoeken we de site. Portretten van de heersers van Copán, reusachtige zoömorfe altaren en hiërogliefen maken dit uitstapje naar één van de grootste voormalige Maya steden in Honduras onvergetelijk. We overnachten een nacht in Copán.

Een mooie route langs bananenplantages in een idyllische gelegen omgeving, brengt ons naar Rio Dulce. In Rio Dulce logeren we in een comfortabel hotel dat pal aan de rivier ligt. Je kunt hier kiezen voor een ontspannen verblijf bij het hotelzwembad.

Flores (Tikal)

Dag 15 Rio Dulce, facultatieve boottocht naar Livingston - Flores
Dag 16 Flores - Tikal - Corozal
Dag 17 Corozal, excursie Yaxchilán - Palenque

Per boot kun je een excursie maken door het tropische natuurreservaat rond de Rio Dulce. Langs de rivier zijn vele vogelsoorten te spotten. Einddoel is dan het aan de Caribische Zee gelegen en uitsluitend per boot bereikbare Livingston, dat ooit de belangrijkste koffie- en bananenexporthaven van Centraal-Amerika was. De lokale bevolking, die afstamt van de Afrikaanse slaven, handhaaft een heel eigen cultuur. Probeer vooral het lokale gerecht, ‘tapado’, een soort maaltijdsoep op basis van kokosmelk, banaan en vis. In de middag brengt een rit van vijf uur door het Petén oerwoud ons naar de regionale hoofdstad Flores, dat op een klein eilandje in een lieflijk meer ligt.

Tikal GuatemalaOp 70 km afstand ligt Tikal, ooit de grootste van de klassieke Mayasteden. Rond het begin van de jaartelling werd de stad gebouwd en 900 jaar later was Tikal weer verlaten. De Petén was in die periode het meest dichtbevolkte gebied van Guatemala, terwijl het nu zeer schaars bevolkt is. Slechts een heel klein deel van de stad is bevrijd van de oerwoudvegetatie en gerestaureerd. Een indruk van de grootte van Tikal en het onafzienbare Petén gebied krijg je door een van de hoge piramides te beklimmen.

Meestal gaan we heel vroeg uit de veren: rond zonsopgang spelen en vliegen de daadwerkelijke bewoners van dit nationale park nog rond de ruïnes. Later op de dag houden de brulapen, toekans, herten en papegaaien zich in het woud verscholen. We overnachten in de grensplaats Corozal. Per lancha varen we over de Usumacintha-rivier en stoppen bij de ruïnes van Yaxchilán, die ten tijde van de Maya's de grens aangaven tussen 2 koninkrijken. 

Palenque

Dag 18 Palenque
Dag 19 Palenque - Uxmal - Mérida
Dag 20 Mérida

In Palenque kun je de dag naar eigen inzicht indelen. Per bus is het ruïnecomplex van Palenque makkelijk bereikbaar. De tempel der Inscripties met het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijk complex behoren tot de grootste schoonheden van Mexico. Wil je hier wat meer tijd besteden, dan kun je het oerwoud inlopen om de nog gedeeltelijk verscholen ruïnes te ontdekken.

Agua Azul MexicoZwemliefhebbers kunnen mee naar de azuurblauwe watervallen van Agua Azul en Misol Ha. De dag erna rijden we over een rechte weg door het vlakke landschap van Yucatan naar de in de 7e eeuw gestichte Maya stad Uxmal. Hier kan je de ellipsvormige piramide en de resten van het ceremoniële centrum bewonderen. We eindigen de dag in de koloniale stad Mérida. Het is bekend om zijn authentieke hangmatten. Wil je er een kopen, vergeet dan vooral niet af te dingen. Breng ook zeker een bezoek aan het Gran Museo del Mundo Maya, een museum geheel gewijd aan de volop levende mayacultuur.

Playa del Carmen

Dag 21 Mérida - Chichen Itzá - Playa del Carmen
Dag 22 Playa del Carmen
Dag 23 Playa del Carmen - Cancún - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Playa del Carmen, Caribisch strand, Yucatan, Mexico, Djoser rondreisUiteraard brengen we een bezoek aan de site van Chichen Itzá, het beroemde Maya-complex. Hier kun je op je gemak dit interessante geheel bekijken met een piramide, tempels, paleizen en een sportveld.

Daarna leggen we het laatste traject af: in een paar uur rijden wij naar het gezellige Playa del Carmen. Playa del Carmen is van oorsprong een sfeervol vissersplaatsje, waar genoeg te doen is.

Heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden, snorkelen, struinen door de kleine straatjes of een dagtocht naar het vlakbij gelegen eiland Cozumel. In de hoofdstraat vind je talrijke restaurantjes. Vanaf Cancún vlieg je tenslotte terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt een interessant programma aan facultatieve excursies aan, waardoor je niets van de hoogtepunten van Mexico en Guatemala hoeft te missen. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 okt - 16 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Korting

Incl. € 100,- korting

Start - einde

14 nov - 07 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 jan - 15 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

15 feb - 09 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

27 feb - 21 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

09 apr - 02 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

23 jul - 15 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

30 jul - 22 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

17 sep - 10 okt

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

26 okt - 18 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

19 nov - 12 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

10 dec - 02 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 jan - 13 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

18 feb - 13 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

25 feb - 20 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

22 mrt - 14 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

08 apr - 01 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Vervoer per lancha tussen Bethel in Guatemala en Corozal in Mexico
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Bezoek aan de Zapoteekse ruïnestad van Monte Alban
 • Bezoek aan kleurrijke markt van Chichicastenango
 • Bezoek aan Copán ruïnes
 • Bezoek een van de grootste Mayasteden Tikal
 • Bezoek aan Yaxchilán per lancha
 • Bezoek aan Uxmal
 • Bezoek aan Chichen Itzá
 • Diensten Djoserservicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 435,-.

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken: Hotel in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Het is ook mogelijk om eerder naar Mexico af te reizen. De prijzen van het verlengingshotel in Mexico Stad zijn € 32,50 voor een tweepersoonskamer en € 65,- voor een eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €375,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, met eigen douche en toilet op de kamers die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun ligging en karakter. Overnachten we in een dorp of stad dan zijn de hotels en pensions zijn centraal gelegen. Ons hotel in Chiapa de Corzo heeft een koloniale sfeer en past volledig in zijn omgeving. In Rio Dulce overnachten we in een geweldige natuurlijke groene omgeving aan een rivier. En ons hotel in Mérida ligt op loopafstand van het Plaza Central en beschikt over een klein zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Oaxaca Hotel Oaxaca Real
Panajachel Hotel Kakchiquel
Rio Dulce Hotel Catamaran
Corozal Escudo Jaguar
Palenque La Aldea de Halach
Mérida Hotel Colonial

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 435,-.

 • Hotel Oaxaca Real Mexico
 • Hotel Oaxaca Real kamer Mexico
 • Hotel Oaxaca Real zwembad Mexico
 • Hotel Kakchiquel kamer Panajachel Guatemala
 • Hotel Catamaran Rio Dulce Guatemala
 • Hotel Catamaran kamer Rio Dulce Guatemala
 • Hotel Catamaran huisjes Rio Dulce Guatemala
 • Hotel Catamaran zwembad Rio Dulce Guatemala
 • Escudo Jaguar kamer Corozal Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach huisjes Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach kamer Palenque Mexico
 • Hotel La Aldea de Halach zwembad Palenque Mexico
 • Hotel Colonial Mérida Mexico
 • Hotel Colonial kamer Mérida Mexico
 • Hotel Colonial terras Mérida Mexico
 • Hotel Colonial zwembad Mérida Mexico

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Houston

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  14:30

 • Vlucht met

  Traject

  Houston - Mexico City

  Vertrek

  16:25

  Aankomst

  18:40

 • Vlucht met

  Traject

  Cancun - Houston

  Vertrek

  11:30

  Aankomst

  13:01

 • Vlucht met

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  16:00

  Aankomst

  08:15*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Mexico is het 7 uur en in Guatemala is het 8 uur vroeger, ’s zomers 7 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor deze reizen door Mexico en Guatemala zijn eigen, lokale bussen ingehuurd. Ze worden bestuurd door ervaren chauffeurs. De bus in Mexico heeft airconditioning. De kwaliteit van de wegen in Mexico is goed. Natuurlijk wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt bij restaurantjes, om even de benen te strekken of om op een leuke plek rond te kijken. De route voert deels door een bergachtig gebied met kronkelige wegen en schitterende vergezichten, deels door een jungle of bananenplantages.

De tocht van Corozal naar Palenque wordt deels per lancha (een lange, smalle boot) afgelegd, daar in dit deel van het Petén oerwoud de rivier de enige mogelijkheid voor vervoer biedt.

Een enkele keer kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals de metro in Mexico City of een klein busje of colectivo in Palenque. Er zijn verschillende facultatieve boottochten tijdens de reis mogelijk. Zeker aan te raden zijn de boottocht door de Cañon del Sumidero, een boottochtje over Lago Atitlán bij Panajachel of over de Rio Dulce naar Livingston.

 • Mexcio en guatamala bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Mexico en guatamala rondreis binnenkant bus Djoser
 • Guatamala en mexico Buitenkant bus rondreis Djoser
 • Mexico en Guatamala rondreis United Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Vervoer per lancha tussen Bethel in Guatemala en Corozal in Mexico
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Bezoek aan de Zapoteekse ruïnestad van Monte Alban
 • Bezoek aan kleurrijke markt van Chichicastenango
 • Bezoek aan Copán ruïnes
 • Bezoek een van de grootste Mayasteden Tikal
 • Bezoek aan Yaxchilán per lancha
 • Bezoek aan Uxmal
 • Bezoek aan Chichen Itzá
 • Diensten Djoserservicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Mexico-Stad gaat de een liever naar het indrukwekkende Palacio de Bellas Artes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het Azteken-complex van Teotihuacán. Ieder dorp en stad in zowel Mexico als Guatemala heeft een centraal plein waar de bevolking bij elkaar komt. Deze pleinen en parken zijn dan ook zeker de moeite waard om, onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Mexico en Guatemala zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Vanuit Oaxaca bezoeken we de Zapoteekse ruïnestad van Monte Alban. In haar bloeitijd van 500-750jr na Christus telde deze stad 30.000 inwoners. Monte Alban is de naam die de Spanjaarden de berg gaven waarop de stad lag. Deze biedt tegenwoordig met alle mooie opgravingen een weids uitzicht over vruchtbare akkertjes en kleine dorpjes.
 • Een bezoek aan de markt van Chichicastenango. Op deze traditionele markt kijk je je ogen uit. Vanuit de wijde omgeving komen de kleurig geklede indianenfamilies hun koopwaar op de markt aanbieden. Van vers geslachte kippen tot zelfgemaakte armbanden en tassen, je kunt er van alles kopen.
 • In Honduras bezoeken we de Copán ruïnes. De portretten van de heersers van Copán zijn in steen uitgehakt en maken de ruïnes tot een onvergetelijke beleving.
 • Een bezoek aan Tikal. Tikal was ooit de grootste van de klassieke Mayasteden. Slechts een klein deel van de stad is bevrijd van de oerwoudvegetatie en gerestaureerd. Pas als je een van de piramides beklimt, zie je de grootsheid van het gebied!
 • Een bezoek aan Yaxchilán. Per lancha varen we naar de ruïnes van Yaxchilán, die op de grens van Mexico en Guatemala liggen. Yaxchilán betekent letterlijk ‘groene stenen’ in een Mayataal.
 • Tussen Palenque en Mérida bezoeken we Uxmal. Uxmal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek de ‘Piramide van de tovenaar’ of de ‘Grote piramide’.
 • Een bezoek aan Chichen Itzá. Tempels, paleizen en sportvelden van de Maya’s zijn op deze beroemde site allemaal te bewonderen. De Maya’s hebben tijdens hun lange overheersing zeer indrukwekkende en grootse bouwwerken gemaakt!


In Mexico zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Chiapa de Corzo: Boottocht Sumidero Canyon. Deze boottocht vaart door de cañon richting de Arbol de Navidad tot aan de stuwdam. Soms rijzen de wanden meer dan 1000 meter hoog. Een indrukkende omgeving! Van de bootman krijg je alles te horen over de bijzondere klif en de mooie natuur.
 • Rio Dulce: Boottocht naar Livingston. Livingston is uitsluitend per boot bereikbaar en ligt schitterend aan de kust. Ooit was het daardoor de belangrijkste exporthaven van bananen en koffie. De negroïde bevolking, die afstamt van de vroegere negerslaven, heeft een geheel eigen cultuur.
 • Mérida: flamingokolonie in Celestún
 • Playa Del Carmen: Snorkelen en duiken, neem een kijkje in de prachtige onderwaterwereld van Mexico.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na thuiskomst nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Visum voor Honduras, kosten circa $ 2,50. Het visum wordt ter plaatse geregeld.
 • Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zgn ESTA-verklaring.*  Hierover ontvang je ongeveer één week na boeking meer informatie over. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.

* Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In Mexico wordt er betaald met Mexicaanse pesos, in Guatemala met de quetzal en in Guatemala en in Honduras met de lempira. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in Mexico en Guatemala zijn veel geldautomaten, waar je soms zowel lokale valuta als dollars kunt pinnen.
Contant: dollars.
Creditcards worden in de grotere winkels en restaurants vaak geaccepteerd en in een aantal plaatsen kun je er contant geld mee opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de reis zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je vrij bent om te bepalen waar je, al dan niet met anderen, gaat eten. In de meeste hotels is er wel ontbijtgelegenheid. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes voor lunch en diner geven. De eenvoudige, en meestal wat hygiëne betreft betrouwbare, restaurantjes doen vaak in kwaliteit niet onder voor de meer luxe restaurants. De kosten van een maaltijd liggen tussen € 5,- en € 12,-.

Door de vele Mexicaanse restaurantjes in ons land heeft bijna iedereen wel enige indruk van de lokale keuken. Eenmaal in Mexico en Guatemala ontdek je de enorme variëteit aan meestal pittige, gekruide (streek)gerechten. Als ontbijt kun je kiezen uit toast met jam en allerlei eiergerechten, eventueel uitgebreid met spek of worst en frijoles (op diverse manieren klaargemaakte bonen), cornflakes of muesli met yoghurt. La comida, het meest uitgebreide maal van de dag, wordt tussen 1 en 4 uur geserveerd en is vergelijkbaar met ons avondeten, met een keuze uit (maaltijd)soepen, vlees of vis, rijst en groenten.

La cena, het avondeten is een zeer bescheiden versie van het middagmaal. Daarnaast bestaan er natuurlijk (de ons meest bekende) kleine gerechten, zoals taco’s en tortilla’s (knapperige of zachte pannenkoekjes) gevuld met een pittig bereide combinatie van bonen, kaas, vlees of kip. Probeer ook eens enchiladas, vergelijkbaar met een gevulde tortilla maar dan gebakken in een saus, en quesadillas, een tortilla bedekt of gevuld met gesmolten kaas. Yucatán staat in Mexico bekend om zijn goede keuken; probeer in Mérida het overheerlijk gekruide kipgerecht 'pollo bipil'.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • malariatabletten voor het zuiden van Mexico en voor Guatemala.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met hotel bij te boeken: Hotel in Playa del Carmen. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

Het is ook mogelijk om eerder naar Mexico af te reizen. De prijzen van het verlengingshotel in Mexico Stad zijn € 32,50 voor een tweepersoonskamer en € 65,- voor een eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat in Guatemala en Mexico wisselt nogal per gebied. Door invloed van twee oceanen en de gebergtes kunnen zich op korte afstand van elkaar grote verschillen voordoen. Op de hoogvlaktes, waar o.a. Mexico City en Oaxaca liggen, heerst een gematigd klimaat met aangename warme temperaturen en koele nachten. Het landschap vanaf Mexico City richting San Cristóbal is heuvelachtig. Rond San Cristóbal liggen uitgestrekte bosgebieden en in de streek rond Palenque vind je veel oerwoud. Het Petén gebied is een uitgestrekt, zeer dunbevolkt oerwoudgebied met een tropisch, vochtig klimaat. De streek van Panajachel en Antigua kenmerkt zich door vulkanisch gebergte en kent warme dagen en koele nachten. De vlakke streek Yucatán, waar Uxmal, Chichen Itzá en Mérida liggen, is een gebied met tropische savannes en een lekker tropisch klimaat. Aan de kusten waait een frisse zeewind.

De regentijd is van juni tot en met september. Deze periode vormt geenszins een belemmering voor het reizen. In deze periode vallen er meestal alleen aan het einde van de dag en ‘s nachts korte en hevige buien. De natuur is dan juist op haar mooist.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe wordt er gereisd?

We vliegen met  United heen naar Mexico City en terug vanaf Cancun.  Op onze website, bij ‘praktische info’ en dan ‘vervoer’, vindt u meer informatie over het vluchtschema. Tijdens de reis over land door Guatemala en Mexico maken we gebruik van eigen, comfortabele bussen die door ervaren lokale chauffeurs worden bestuurd. Een eigen bus biedt ons de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen; b.v. voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire onderbreking.

Wat is het verschil tussen de twee Mexico reizen?

Wie begeleidt de reis?

Hoe zijn de overnachtingen tijdens de reis?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Mexico?

Moet ik vooraf een visum regelen ?

Mag ik op deze reis koffers meenemen?

Wat is het voltage in Mexico en Guatemala?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of emailen?

Hoe groot zijn de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een afwisselende reis met vele schitterende natuur en vele indrukwekkende Maya complexen, waarvoor wel enige mate van conditie gewenst is. Prachtige authentieke hotels waar nog veel Spaanse invloeden te zien zijn.

  8,0

  8,0
 • Een fascinerende en intensieve reis door 3 Midden-Amerikaanse landen langs de hoogtepunten van de Maya cultuur met een Indiana Jones factor.

  8,0

  8,0
 • Zeer mooie afwisselende reis, van koloniale steden en tempels van de Maya, tot vuurspuwende vulkanen en een jungle vol met luidruchtige brulapen. Van het megalomane Mexico Stad en tempels van Chichen Itza tot de bijna verlaten tempels van Copan en Yaxchilan. Als drie weken hebt, zeker doen.

  9,0

  9,0
 • Een mooie, zware tocht langs vele indrukwekkende sites, de ene al indrukwekkender dan de ander. Voor je het weet ben je 24 dagen op weg geweest. Zeker de moeite waard. Jan

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis door Mexico, Guatemala en Honduras. En wat een fantastische reisbegeleidster is Deborah, wat een hoop informatie weet zij over de landen, steden en de culturen. Dikke aanrader deze reis!! Mijn eerste groepsreis, en ik zou het zo nog een keer doen!

  9,0

  9,0
 • Wij kozen deze reis omdat we een zo volledig als mogelijk rondreis wilden maken langs de belangrijkste Mayasite en Mexico Stad en wij het niet zagen zitten om zelf te rijden. De inhoud was dus zeer goed, maar wij hebben de zwaarte van de reis serieus onderschat!

  8,0

  8,0
 • Pittige reis brengt je van de wereldstad Mexico City langs wisselende natuur en magische culturen van de Maya's, Zapoteken, Azteken en ja voor sommige ook de Apotheken, tot de Riviera Maya.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige vakantie maar met een soms wat hoog tempo, sommige plekken had ik nog wel wat beter willen bekijken en andere spraken me wat minder aan. Maar het hoofddoel voor mij, het bezoeken van de diverse sites, is volledig aan voldaan. Het was dus een zeer geslaagde vakantie.

  9,0

  9,0
 • Was een geweldige reis. Heel afwisselend en Maya-cultuur kwam uitgebreid aan bod. Zwemmen in cenote en een bijzonder uitstapje in San Juan Chamula (jammer maar begrijpelijk dat in de kerk beslist niet gefotografeerd mocht worden) Boottochten waren fijne afwisseling. Prima reisleidster. Topreis doen!

  9,0

  9,0
 • Een reis waar flink de vaart in zit, maar als je je hierop instelt is het goed te doen! Een aaneenschakeling van prachtige belevenissen, kortom een aanrader!

  9,0

  9,0
 • De hele reis, was een geweldige ervaring. De diversiteit was enorm. Cultuur en natuur volgde elkaar op gedurende de gehele reis. De hotels waren vaak in Koloniale stijl, soms met zwembad. Het vervoer met eigen bus was heel fijn. De reisbegeleidster Saskia is een lopende encyclopedie. Fantastisch.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, goede reisleidster Saskia. Soms teveel hotels. Wel goed. Soms te laat aan jammer van de zwembaden. In donker aan de volgende dag weer weg. Leuke uitstapjes gehad boottochten. Over algemeen alles goed, wel zwaar. Een te lange biddag van 12 uur.

  8,0

  8,0
 • Mexico, Guatemala en Honduras, een ware ontdekking. Voor het eerst op een ander continent en wat voor één! Super vriendelijke mensen, héél veel muziek, een overweldigende Maya-geschiedenis én een schitterende natuur in Guatemala. 24 dagen om nooit te vergeten !

  10,0

  10,0
 • Deze reis was een spirituele Maya ervaring. Zeer enerverend, afwisselend en inspirerend.

  9,0

  9,0
 • Adembenemend en toch relaxed. Afwisselende reis via een paar topmusea naar enkele tempel(ruïne)steden van Maya's, Azteken en andere oorspronkelijke volkeren. Het verblijf in kleine hotels, veelal gelegen in het bruisende hart van de oude koloniale stadjes was erg plezierig. De reisleiding was sterk

  9,0

  9,0
 • Deze reis is een parel aan de kroon van Djoser. Onvergetelijke reiservaringen: cultuur Maya’s en Azteken, junglegebieden, vulkanen, indianendorpjes, koloniale steden, lokale marktjes, brulapen, flamingo’s... Reizen maakt je rijker! Ook de reisbeleving als enige belgen in de groep was top.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis waar je terug gaat in de tijd van de Maya's hun priesters en koningen een reis vol mystiek en glorie. Twee landen met ongeëvenaarde natuur en mensen met hun steden en tempels, landen als je er bent geweest ook ervan gaat houden. Mexico & Guatemala twee parels op onze Aarde.

  10,0

  10,0
 • Onze eerste reis met Djoser was geweldig. De enthousiaste Evelien maakte deze reis een avontuurlijke en onvergetelijke reis. Elke dag was een cadeautje. Jan en Titie

  10,0

  10,0
 • Een prachtige en bijzondere reis met de oude steden van (voorgangers van) Azteken en Maya als doorlopende hoogtepunten. Door de opbouw van de reis was er in alle sites weer iets nieuws te ontdekken en waren er verrassingen qua sfeer en ambiance in de hedendaagse steden die we hebben aangedaan. Top!

  8,0

  8,0
 • Mooie prachtige natuur met goeie hotels geweldig, centraal gelegen. Lange afstanden af te leggen maar bus dagen hebben diverse stops. Guatemala is werkelijk prachtig. Bijzonder om 3 landen aan te doen. Wel interesse in de Maya cultuur hebben want er zitten veel excursies in het programma.

  8,0

  8,0
 • De enige rondreis waarbij je alle hoogtepunten van het klassieke Midden-Amerika kunt zien: Van Teotihuacan bij Mexico City tot Copan in Honduras. Houd wel rekening met lange dagen in de bus (totaal 4000 km!) en veel klimmen en klauteren bij de archeologische sites. November is een goede tijd.

  9,0

  9,0
 • Goed verzorgde reis. Jacco was een goede reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • Ik heb van deze reis genoten! Je moet je thuis wel voorbereiden om van deze reis te kunnen genieten anders komt er ter plaatse te veel op je af en wordt het een brei van moeilijke namen. Je moet wel een redelijke fysieke conditie hebben. Ga enkele dagen eerder weg, Mexico City heeft veel te bieden!!

  9,0

  9,0
 • Perfect georganiseerde reis. Zeer betrokken en informatieve reisbegeleidster. Absolute aanrader voor die geïnteresseerd zijn in de natuur en cultuur. Prachtige uitzichten, zeer fraaie vogels gespot, zelfs de brulapen en krokodillen ontbraken niet. Veel contacten gehad met de plaatselijke bevolking.

  10,0

  10,0
 • Het was een geweldige reis, mede door Patrick. De reis voldeed volledig aan onze culturele verwachting.

  8,0

  8,0
 • Mijn eerste echte vakantie!!! Het is me super bevallen!! De start was stroef, maar niet de schuld van Djoser!! Daarna een zeer indrukwekkende vakantie gehad. De reis was in 1 woord, geweldig! Super reisbegeleidster, Sabine en een super leuke groep! Iedereen bedankt voor deze geweldige ervaring!!!!

  9,0

  9,0
 • Was een prachtige reis. Ik vond het een goede mix van natuur en cultuur. Zoals jullie wellicht hebben vernomen het één en ander aan minder leuke zaken meegemaakt maar dit werd meer dan prima opgevangen door onze fijne en goede reisleidster Sabine.

  8,0

  8,0
 • We hadden een goede en leuke reisbegeleiding (Sabine) en we hadden het geluk een leuke groep te hebben. Iedereen bedankt voor de zeer geslaagde vakantie/reis en hopelijk tot ooit.

  9,0

  9,0
 • De reis en de reisbegeleider (Patrick) waren in principe heel goed. Ik heb er van genoten en het was allemaal uitstekend georganiseerd.

  8,0

  8,0
 • Een schitterende, gevarieerde reis door drie landen. Soms lange reisdagen, maar als beloning de prachtige overblijfselen uit de Maya cultuur, leuke steden en markten . Goede afwisseling.

  9,0

  9,0
 • Schitterende, maar pittige reis met enkele lange reisdagen en soms zeer vroeg opstaan. Met als beloning juwelen zoals de piramiden van Teotihuacan, jungleruïnes Yaxchilan en Palenque, plus koloniale steden San Cristobal en Antigua. Een zeer aantrekkelijke route. Verstandig om goed in te lezen.

  9,0

  9,0
 • Indrukwekkende, gevarieerde reis die je meeneemt door 3 boeiende landen. Mooi evenwicht tussen cultuur, natuur, historie en bevolking.

  9,0

  9,0
 • Dit was een prachtig weerzien met Mexico en Guatemala, waar ik vele jaren gewoond en gewerkt heb. Ik heb ervan genoten. Het is waarschijnlijk ook mijn laatste reis met Djoser, gezien mijn leeftijd (82 jaar). Bedankt Djoser voor de vele reizen die ik met jullie gemaakt heb!

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Complete rondreis door Mexico, Guatemala én Honduras met natuur, cultuur en strand
 • Azteken tempels van Teotihuacán
 • Bezoek kleurrijke markt van Chichicastenango
 • Per boot door één van de meest indrukwekkende cañons van Mexico, Cañon del Sumidero (optioneel)
 • Verblijf Honduras met bezoek aan Mayasite van Copán
 • Mayacultuur verborgen in de jungle in Tikal en Palenque
 • Bijzondere grensovergang deels per boot van Guatemala naar Palenque
 • Bezoek weinig bezochte mayacomplex Yaxchilán
 • Bezoek Chichen Itzá in Yucatán
 • Relaxen op strand van Playa del Carmen
 • Mogelijkheid tot zwemmen met dolfijnen
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,8

Een afwisselende reis met vele schitterende natuur en vele i...
Een afwisselende reis met vele schitterende natuur en vele indrukwekkende Maya complexen, waarvoor wel enige mate van conditie gewenst is. Prachtige authentieke hotels waar nog veel Spaanse invloeden te zien zijn.

Johan J. - 8,0
Een fascinerende en intensieve reis door 3 Midden-Amerikaans...
Een fascinerende en intensieve reis door 3 Midden-Amerikaanse landen langs de hoogtepunten van de Maya cultuur met een Indiana Jones factor.

Jac S. - 8,0
Zeer mooie afwisselende reis, van koloniale steden en tempel...
Zeer mooie afwisselende reis, van koloniale steden en tempels van de Maya, tot vuurspuwende vulkanen en een jungle vol met luidruchtige brulapen. Van het megalomane Mexico Stad en tempels van Chichen Itza tot de bijna verlaten tempels van Copan en Yaxchilan. Als drie weken hebt, zeker doen.

Mathieu S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Mexico & Guatemala

Het weer in Mexico & Guatemala

28°C

Terug naar boven