Overzicht Peru rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Peru

Landinformatie Peru

Landinformatie Peru

 • Hoofdstad: Lima
 • Andere bekende steden in Peru: Pisco, Arequipa, Puno, Cusco
 • Inwoners: 30,7 miljoen
 • Taal: Spaans, Quechua en Aymara
 • Munteenheid: Sol
 • Tijdsverschil: In Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger.
 • Oppervlakte: 1.285.216 km2
 • Geografie: Peru heeft een zeer diverse geografie. Het westen van het land ligt aan de Grote Oceaan. Dit gebied bestaat uit steen- en zandwoestijn. In het oosten van het land ligt de jungle van de Amazone, een warm tropisch gebied. Daartussen ligt de Andes en (hoog) vlaktes met hoge bergen en uitgestrekte gebieden.


> Rondreizen Peru

Terug naar boven

Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru

Het klimaat in Peru is wisselend per gebied. Op de hoogvlaktes kan het koud worden, terwijl het kwik en de luchtvochtigheid aardig stijgen in de tropische jungle. Ook al ligt Peru ongeveer op dezelfde breedtegraad als Hawaï, de gemiddelde temperatuur is door de hoogte over het algemeen lager dan je zou verwachten. De regentijd in beide landen loopt ongeveer van december tot en met maart. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn om een rondreis te boeken, aangezien de natuur in de regentijd prachtig tot bloei komt.

Tijdens de groepsreis door Peru en Ecuador verrast het weer je altijd. In Ecuador kom je namelijk alle mogelijke weertypen tegen. Van vochtige, tropische jungles tot eeuwige sneeuw op de pieken van de Andes. De regentijd in Ecuador loopt van oktober tot april.

> Rondreizen Peru

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Peru

Bezienswaardigheden Peru

Peru is een van de indrukwekkendste landen van Zuid-Amerika. Een land van eeuwenoude culturen, vriendelijke bevolking, heerlijk eten en indrukwekkende en diverse landschappen. Een aantal bezienswaardigheden van het bijzondere Peru op een rij.

Machu Picchu
Machu Picchu Peru DjoserHet absolute hoogtepunt van Peru is de Inca-stad Machu Picchu. Gelegen op een hoogte van 2.400 meter maakt dit een van de meest indrukwekkende ruïnes ter wereld. De stad is ongeveer 600 jaar oud en is 100 jaar bewoond geweest, tot aan de Spaanse verovering van het gebied. Machu Picchu is een absolute ‘must see’ bij elk bezoek aan Peru.
 


Peruaanse keuken

Eten Peru DjoserDe heerlijke Peruaanse keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld. De traditionele Inca-keuken is beïnvloed door o.a. Spaanse, Italiaanse, Duitse, Chinese, Japanse en West-Afrikaanse gerechten. Peru is een groot land en elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Een bezoek aan Peru is dan ook een culinaire ontdekkingstocht!


Nascalijnen

Nazca lijnen (internet)In een desolate woestijn liggen de mysterieuze Nascalijnen. Dit zijn lijnen op de woestijnbodem die allerlei figuren vormen, zoals een aap, een spin en een kolibrie. Het is niet bekend hoe de figuren zijn gemaakt en of ze een functie of betekenis hebben. Je kunt enkele figuren zien vanaf een toren, maar je ziet ze pas echt goed door een vlucht te maken over de Nascalijnen.Cusco

Cusco plaza de armas Peru DjoserDe Inca’s noemden Cusco de ‘Navel van de wereld'. Veel gebouwen zijn op de oude Inca muren gebouwd en het is nog altijd een mysterie hoe ze de grote stenen zo perfect op elkaar hebben gekregen. Cusco is een gezellige stad vol restaurants, bars, winkels en koloniale gebouwen. De levendige ‘Plaza de Armas’ is een hoogtepunt in Cusco.


Titicaca meer

Titicaca meer Puno Peru DjoserHet grootste meer van Zuid-Amerika ligt op 3.812 meter hoogte op de grens van Peru en Bolivia en staat bekend als het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. Het meer is omgeven door hoge Andestoppen en in het meer vind je mediterraans aandoende rotseilanden en de Uros-indianen die wonen op het water op  zelfgemaakte drijvende rieteilanden.
Colca Cañon

Colca Canyon Condor Peru DjoserEen van de diepste kloven ter wereld ligt in Peru en is dubbel zo diep als de Grand Canyon in Amerika! Als je op het uitzichtpunt Cruz del Condor, aan de rand van het canyon staat, zweven de condors dicht langs je heen. Zeer indrukwekkend, want deze vogels kunnen een spanwijdte van drie meter bereiken.

Lees hier het magazine-artikel over diverse hoogtepunten in Peru!

> Rondreizen Peru

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

8,9

Zeer mooie reis, heel veel gezien ook bezoeken kunnen doen d...
Zeer mooie reis, heel veel gezien ook bezoeken kunnen doen die niet voorzien waren. Aanrader.

Louis H. - 8,0
Terug naar boven