Bekijk de Wandelreis Mallorca, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Mallorca 8 dagen

Alpine landschappen afgewisseld met Mediterrane stranden, dorpjes en restaurants: Mallorca is een ideale wandelbestemming! In het noordwesten beklimmen we de hoge en ruige pieken van de lokale ‘sierra’. Lommerrijke bossen en plantages worden afgewisseld met uitgestrekte rotspartijen en diepe kloven. In het noordoosten ontdekken we een pittoresk landschap van kleine dorpen en eindeloze groene velden, omringd met een paar van Europa’s mooiste stranden.

Daarom Djoser

 • Prachtige wandelinge langs de Middellandse Zee en door de Sierra Tramuntana
 • Wandelen over pelgrimspaden en tot prachtige uitzichtpunten
 • Vervoer per comfortabele bus met airconditioning
 • Het onbekende Mallorca 
 • Overnachtingen in het middeleeuwse klooster van Lluc en comfortabel strandhotel
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandstalige reisbegeleiding

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Mallorca, 8 dagen
 1. Amsterdam - La Palma - Lluc
 2. Lluc, wandeling omgeving klooster van Lluc
 3. Lluc, wandeling Puig Massanella
 4. Lluc - Victoria - Alcudia - Cala Ratjada
 5. Cala Ratjada
 6. Cala Ratjada, wandeling Park Natural de Llevant
 7. Cala Ratjada, wandeling langs stranden
 8. Cala Ratjada - La Palma - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser Wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast moet worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12, maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Het klooster van Lluc en naar Puig Roig

Dag 1 Amsterdam - La Palma - Lluc
Dag 2 Lluc, wandeling Lluc

Een korte vlucht brengt ons naar Mallorca, waar we overnachten in het middeleeuwse klooster van Lluc. Het complex is in de traditionele Mallorcaanse stijl gebouwd en is één van de mooiste culturele bezienswaardigheden van het eiland. Vooral de met bladgoud versierde kapel, waarvan de basis teruggaat tot de 13e eeuw, is een feest voor het oog. Centraal staat het beeld van de zwarte madonna, die volgens overlevering in een bosje zou zijn gevonden door een lokale herder tijdens een wandeling!

We starten vandaag met een mooie 'warming up' in de prachtige omgeving van het klooster waarbij de rotsachtige wildernis wordt afgewisseld met oude plantages van olijfbomen en wijnranken.
 • Afstand: 12,5 km
 • Wandelduur: ca. 4 uur
 • Stijgen: +/- 300m


De berg 'Puig Massanella' op

Dag 3 Lluc, wandeling Puig Massanella
Het klooster van Lluc blijft onze uitvalsbasis. De volgende dag bewandelen we vanaf onze voordeur de flanken van de Puig Massanella, de op één-na-hoogste berg van Mallorca. Een uitdagende wandeling waar we klimmen naar een pas op 1.255 meter. Wie wil kan vanaf hier verder wandelen naar de top (1.365m) voordat de afdaling terug naar het klooster voor iedereen begint. We lopen door eeuwenoude eikenbossen, waar de kronkelende stammen spelen met het felle licht van de Spaanse zon.

 • Afstand: 16 km
 • Wandelduur: ca. 6 uur
 • Stijgen: +/- 900m


Over het oude pelgrimspad naar Pollenca

Dag 4 Lluc - Victoria - Alcudia - Cala Ratjada
Na drie nachten in het klooster wordt het tijd om verder te gaan. De bus brengt ons naar de noordkust waar we onze wandeling op het Victoria schiereiland beginnen. Vanaf het uitzichtpunt Penyal de Migdia kunnen we genieten van droomachtige uitzichten op de Kaap van Formentor en de baai van Pollensa. Olijfgaarden en amandelbomen omringen ons pad voordat we de haven van Alcudia bereiken en de wandeling eindigen in een café in deze mooie oude stad. Daarna rijden we naar het volgende hotel in Cala Ratjada.

 • Afstand: 14 km
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Stijgen: 350m
 • Dalen: 450m


Idyllische stranden en Park Natural de Llevant

Dag 5 Cala Ratjada
We genieten een dag van de vele idyllische stranden die hier over de rotsige kust verspreid liggen. Cala Ratjada is een oud vissersdorp en het is zeker de moeite waard om ’s avonds een rondje te lopen door de haven, om te kiezen voor één van de goede visrestaurants.

Dag 6 Cala Ratjada, wandeling omgeving Park Natural de Llevant
Het landschap in het noordoosten van Mallorca wordt gekenmerkt door brede valleien vol groen struikgewas. Tijdens een wandeling door het Park Natural de Llevant krijgen we een goede indruk van deze savanne-achtige natuur. We gaan via het ydillisch gelegen kerkje 'Ermita de Bethlem' naar de top van de Puig Ferrutx van waaruit we een schitterend uitzicht hebben over het binnenland van Mallorca en over de Middelandse Zee. Vanuit hier wandelen we naar het dorpje Arta, waar we nog de gelegenheid hebben om een prachtige kerk te bezoeken.

 • Afstand: ca. 14 km
 • Wandelduur: +/- 5 uur
 • Stijgen: 350m
 • Dalen: 530m


De mooiste stranden van Mallorca

Dag 7 Cala Ratjada, wandeling langs stranden
Na een dag te hebben genoten van het aanlokkende uitzicht op zee, maken we de laatste dag op Mallorca een wandeling langs de mooiste stranden. Cala Agulla, Cala Mesquida en Cala Torta zijn de namen van deze paradijselijke stukjes zand die als een parelketting tussen de groene kust en het blauwe water liggen. Doe je zwembroek aan, want op ieder strand kun je een heerlijk verfrissende duik nemen. Een heerlijk en ontspannen afscheid van dit prachtige eiland. De volgende ochtend brengt de bus ons naar het vliegveld, voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

 • Afstand: ca. 17 km
 • Wandelduur: ca. 6 uur
 • Stijgen: +/- 450m


Dag 8 Cala Ratjada - La Palma - Amsterdam

Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam.


Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 apr - 27 apr
i

Enkel landarrangement niet meer mogelijk

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen 
 • Overnachting in een middeleeuws klooster
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Bezoek aan Alcudia
 • Bezoek aan Cala Ratjada
 • Wandelingen conform programma
 • Wandeltocht over de tweede hoogste berg van Mallorca: Puig Massanella
 • Wandeling langs schitterende stranden

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 225,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is bij te boeken. In Santuari (voormalig klooster van Lluc) is de prijs vanaf € 58,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht. In Cala Ratjana is de prijs vanaf € 41,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 63,- per nacht (afhankelijk van het seizoen)

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Wandelreis Mallorca, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Hele mooie afwisselende wandelreis door de 2 totaal verschillende plekken om te verblijven. Goede accommodaties. Wandelingen door het hoogte verschil en soms moeilijke paden behoorlijk pittig. Ook leuk om wat plaatsjes te bezoeken als onderdeel van de wandeltochten. Zeer goede reisbegeleider.

  10,0

 • Leuke en afwisselende wandelingen door een onverwacht mooie omgeving. Beide overnachtingsplaatsen zijn leuk. Eerst rustig in de bergen en daarna een relaxte en niet al te toeristische kustplaats. Echte aanrader om er even tussenuit te zijn.

  9,0

 • Een mooie reis met stevige wandelingen. Wel een wat vreemde keuze betreft de verblijf plaatsen. De eerste wandelingen starten vanuit een rustig klooster Lluc, past prima bij de wandelaar. De laatste 3 dagen wordt er gewandeld vanuit een toeristisch plaatsje, dat is iets minder wat mij betreft.

  7,0

 • Prachtige, maar pittige wandelingen! In de bergen nogal wisselvallig weer gehad, waardoor de 1e wandeling letterlijk in t water viel. Eenmaal aan de kust lekker met de zon erbij. Leuke afwisselende natuur gezien.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in kleinschalige, sfeervolle hotels met kamers die allemaal voorzien zijn van een eigen badkamer. In het plaatsje Lluc verblijven we op een heel bijzondere plek: een voormalig klooster dat gelegen is midden in de bergen. Alles aan deze plek ademt historie en je wandelt van de serene binnenplaats zo de bergen rondom het kloostercomplex in. Breng in de vrije tijd ook een bezoekje aan de rijk gedecoreerde kerk! Op loopafstand van het hotel zijn enkele restaurants gelegen. Ons tweede hotel is gelegen aan de mooie oostkust van het eiland: Hotel Amoros. Het hotel is van alle gemakken voorzien, zoals bijvoorbeeld een heerlijk zwembad. Het hotel ligt in het centrum van het gezellige stadje Cala Ratjada en is omgeven door verschillende restaurantjes en vanuit het hotel wandel je binnen een paar minuten naar het strand of naar de gezellige haven van het stadje. Een fijne plek om de reis op een relaxte wijze af te sluiten.

Het ontbijt is inbegrepen bij het verblijf.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Lluc Lluc Monastery
Cala Ratjada Hotel Amoros

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 225,-.

Vanwege de beperkte capaciteit in de hotels, dient een eenpersoonskamer altijd aangevraagd te worden.

 • LLuc Monestary Mallorca

  We overnachten in Lluc in een middeleeuws klooster

 • LLuc Monestary kamer Mallorca
 • LLuc Monestary restaurant Mallorca
 • Hotel Amoros zwembad Cala Ratjada Mallorca

  Het hotel in Cala Ratjada is centraal gelegen en nabij de kust

 • Hotel Amoros kamer Cala Ratjada Mallorca
 • Het ontbijt biedt diverse mogelijkheden

 • Hotel Amoros restaurant Cala Ratjada Mallorca

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Palma de Mallorca

  Vertrek

  05:40 - 08:05

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Palma de Mallorca - Amsterdam

  Vertrek

  08:50 - 11:20


Spanje kent geen tijdsverschil met Nederland en België.
 

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Vervoer

Het vervoer over land tussen de verschillende wandeltochten vindt plaats met een eigen touring car. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Ze staan geheel tot onze beschikking, waardoor we stops zelf kunnen inpassen volgens de wensen van de groep.

 • Transavia vliegtuig
 • Bus Mallorca

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen 
 • Overnachting in een middeleeuws klooster
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Bezoek aan Alcudia
 • Bezoek aan Cala Ratjada
 • Wandelingen conform programma
 • Wandeltocht over de tweede hoogste berg van Mallorca: Puig Massanella
 • Wandeling langs schitterende stranden

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op Mallorca zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Dag 2 wandeling Wandeling omgeving klooster van Lluc
 • Dag 3 wandeling Puig Massanella
 • Dag 4 wandeling op het schiereiland Victoria en bezoek aan Alcudia
 • Dag 6 wandeling Park Natural de Llevant naar Arta
 • Dag 7 wandeling langs stranden Cala Agulla, Cala Mesquida en Cala Torta

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart

Geldzaken

In Spanje wordt er betaald met de euro.

Pinnen: op de luchthaven en in de verschillende steden/dorpen die tijdens de reis worden aangedaan
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten. Tijdens een aantal langere wandeldagen neem je zelf een lunch mee. Op Mallorca zijn veel restaurants met een internationale keuken, Maar in bijna ieder dorp kun je genieten van de traditionele keuken. De traditionele keuken varieert van vis en vlees tot vegatarische gerechten. Ook is er op veel plekken de mogelijkheid om overheerlijke tapas te eten.

Gezondheid

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en pleisters.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is bij te boeken. In Santuari (voormalig klooster van Lluc) is de prijs vanaf € 58,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht. In Cala Ratjana is de prijs vanaf € 41,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 63,- per nacht (afhankelijk van het seizoen)

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm. Op Mallorca is sprake van een Mediterraan klimaat met warme tot hete zomers en zachte winters. In de bergketen (de Tramuntana in het noordwesten) ligt de temperatuur gemiddeld een paar graden lager dan op de rest van het eiland. Met name het voor- en najaar zijn erg geschikte periodes om in dit gebied te wandelen waarbij je kunt genieten van een aangename temperatuur voor een actieve vakantie. De temperaturen kunnen dan oplopen tot ca. 20-25°C.

Zwaarte van de reis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

 • Gemiddelde afstand: 15 kilometer
 • Maximaal stijgen: 900 meter
 • Maximaal dalen: 900 meter
 • Gemiddelde wandelduur: 5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

De wandelreis Mallorca bestaat uit wandelingen vanuit twee verschillende accommodaties in bergachtig gebied. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven opwacht en de groep tijdens de wandeltochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

*In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is de reis?

De wandelreis Mallorca bestaat uit wandelingen vanuit twee verschillende accommodaties in bergachtig gebied. Je stijgt maximaal 900 meter. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanaf de luchthaven van Palma de Mallorca naar het hotel in Lluc maken we gebruik van onze eigen, comfortabele bus. Daarnaast maken we gebruik van auto’s/taxi’s, die ons op bepaalde punten afzetten waar wij onze wandeling beginnen, en/of ons vervolgens aan het einde van de wandeling weer ophalen (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid, blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of om gewoon wat rust te nemen. Op  de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten in kleinschalige hotels met kamers die allemaal voorzien zijn van een eigen badkamer. In het plaatsje Lluc verblijven we op een heel bijzondere plek: een voormalig klooster dat gelegen is midden in de bergen. Ons tweede hotel is gelegen aan de mooie oostkust van Mallorca: Hotel Amoros. Het hotel is van alle gemakken voorzien, zelfs een heerlijk zwembad! Het ontbijt is bij beide hotelverblijven inbegrepen.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel is wifi aanwezig.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad ‘VERTREKDATA/PRIJS’.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 deelnemers. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen €50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is de voltage op Mallorca?

De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

Hoe kan ik betalen op Mallorca?

Je kunt bij aankomst op de luchthaven van Palma de Mallorca geld pinnen. Ook kun je pinnen bij de verschillende steden/dorpen die tijdens de reis worden aangedaan. Verder kun je in grotere restaurants en winkels met pinpas en creditcard betalen. De munteenheid is net als in Nederland, de Euro.  

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Wandelreis: Spanje

Bekijk alle reisblogs over Wandelreis: Spanje