Andalusië rondreis

Andalusië rondreis

Kennis maken met de zuidelijkste regio van Spanje? Dat kan op een Andalusië rondreis. Tijdens een groepsrondreis Andalusië ontdek je alles wat het gebied van witgekalkte dorpjes, olijfboomgaarden en kurkeiken te bieden heeft. Een beter beeld krijgen van hoe een groepsreis Andalusië er uit kan zien? Lees hier meer over de verschillende highlights uit de regio.


Sevilla

Het grootste middeleeuwse stadscentrum van Europa vind je in Sevilla, de hoofdstad van de provincie Andalusië. De stad kent veel verschillende kanten en heeft voor ieder wat te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het indrukwekkende, Koninklijk Paleis Alcazar of de vlakbij gelegen toren La Giralda. Vanaf de toren heb je een mooi uitzicht over het oude centrum, waar je heerlijk kan wandelen. Ook de pittoreske wijk Santa Cruz is het waard om te verkennen. Struinend door de smalle steegjes kom je hier leuke tapasbarretjes en vrolijke balkonnetjes vol kleurrijke bloemen tegen. Om zoveel mogelijk van deze veelzijdige stad te ontdekken Heb je tijdens de rondreis Andalusië twee volle dagen in Sevilla.


Córdoba

Vroeger was Córdoba een belangrijke metropool en middelpunt van kunst en wetenschap, nu is het een rustige provinciestad met een interessant oud stadsgedeelte, hier vind je de echte must van de stad: de Mezquita van Córdoba! De rondreis in Andalusië is niet compleet zonder een bezoek aan dit unieke gebouw. De christenen bouwden hier na de reconquista, in het midden van een oorspronkelijke moskee, een kathedraal. De Mezquita staat bekend om de bijzondere bouwstijl en vele gestreepte kalkstenen zuilen en bogen.


Granada

Soms waan je, je in Granada net even in Marokko, zo levendig zijn hier de Moorse invloeden nog. In de Arabische stadswijk Albaicín wandel je door een doolhof van straatjes gevuld met authentieke Moorse huizen en gebouwen. Natuurlijk is Granada ook het thuis van het wereldberoemde Alhambra, een bijzondere highlight van de rondreis in Andalusië.

 

 


Alhambra

Tijdens de Andalusië rondreis kom je overal invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing tegen, een bezoek aan de wereldberoemde paleisstad Alhambra is hiervan de ultieme kers op de taart. Dit eeuwenoude fort wordt ook wel het Rode Paleis genoemd en kent een lange geschiedenis van verschillende culturen, waarvan je de invloeden op de bouwstijl goed terug kan zien. Het Alhambra is niet alleen van buiten indrukwekkend, naast de unieke architectuur vind je binnen in de paleisstad prachtige Moorse decoraties.


Nationale parken

Tijdens de rondreis Andalusië kan je zowel het El Torcal nationaal park als het Grazalema nationaal park bezoeken. Beiden parken bieden op hun eigen manier veel indrukwekkende natuurschoon. In het El Torcal NP hebben water, weer en wind in miljoenen jaren een indrukwekkend landschap van bijzonder gevormde kalksteen rotsen achtergelaten. In het Grazalema NP kom je ongekende flora tegen, je vindt hier meer dan 1.300 bloemsoorten.

 

 


Spaanse keuken

In Spanje zijn maaltijden ware sociale gebeurtenissen, samen eten in gezellig volle restaurantjes is een belangrijk deel van de dag, daarom wordt de Andalusië rondreis ook wel een culinaire reis genoemd. Naast de Spaanse klassiekers zoals paella, tortilla de patatas en croquetas kan je in Andalusië genieten van de specialiteit van de provincie: Gazpacho! Een frisse, koude soep van tomaat en knoflook die heerlijk smaakt op warme dagen.


Havenstad Cadiz

In het Zuid-Westelijke puntje van Spanje ligt de mooie, oude havenstad Cadiz, waar we tijdens de rondreis Andalusië een ochtend doorbrengen. In het gezellige Cadiz hangt een relaxte sfeer, je vindt er een charmante, oude binnenstad met smalle straatjes, een imposante kathedraal, gezellige pleintjes en een zeepromenade.

 

 


Málaga

Een middag in het levendige Málaga kan je op allerlei manieren invullen. Zo kunnen kunstliefhebbers er voor kiezen om een bezoek te brengen aan het Picasso Museum. Wie nog meer indrukwekkende, historische architectuur wil bewonderen kan het Teatro Romano (Romeins theater), de Kathedraal van Málaga of het Arabische fort Alcazaba bezoeken. In Málaga sluit je de Andalusië groepsreis goed af!


Waarom met Djoser?

De Andalusië groepsreis is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Andalusië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een groepsreis Andalusië laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken tijdens de rondreis in Andalusië. Gedurende de hele groepsrondreis Andalusië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels. De nette kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Reis Andalusië door in onze eigen, comfortabele en ruime bus met airconditioning. De groepsreizen naar Andalusië worden begeleid door enthousiaste en ervaren reisbegeleiders die je het echte Andalusië laten zien.


Reis Andalusië door met Djoser voor een onvergetelijke ervaring!