Thailand

Land- en klimaatinformatie Thailand

Landinformatie Thailand

Landinformatie Thailand

 • Hoofdstad: Bangkok
 • Andere bekende steden in Thailand: Chiang Mai, Sukothai en Ayutthaya
 • Inwoners: 68 miljoen
 • Taal: Thai
 • Munteenheid: Baht
 • Beste reistijd: november t/m maart
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later, tijdens onze wintertijd 6 uur.
 • Oppervlakte: 513.120 km2
 • Geografie: Thailand ligt in Zuidoost-Azië, tussen Maleisië, Cambodja, Birma en Laos. Het zuiden van het land ligt aan de Andaman Zee en de Golf van Thailand. Hier liggen honderden eilanden waarvan er vele bewoond zijn. Het binnenland van Thailand is erg divers. Je vindt er uitgestrekte vlaktes, bergen, rivieren, watervallen en regenwoud.


> Rondreizen Thailand

Terug naar boven

Beste reistijd Thailand

Beste reistijd Thailand

Een Thailandreis is het gehele jaar door goed doen. In de zomermaanden vindt de moesson plaats, oftewel de regentijd. Dit zorgt voor een frisse, groene natuur en wat verkoeling tijdens de warmere dagen. Over het algemeen regent het niet de hele dag in het regenseizoen, maar heb je een flinke bui in de avond. Het voor- en najaar zijn relatief droog en minder warm dan de zomermaanden.
 

 • Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
 • Midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
 • Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.


> Rondreizen Thailand

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Thailand

Bezienswaardigheden in Thailand

Het land van tempels, natuurparken en een ontzettend vriendelijke bevolking. Thailand heeft het allemaal. Er is zoveel te zien, doen en beleven. De ene dag loop je over een kleurrijke markt de volgende dag sta je tussen de olifanten. Een aantal bezienswaardigheden van dit veelzijdige Aziatische land op een rij.


Floating Market
Floating Market Bangkok Thailand DjoserEen typisch Thais fenomeen: de drijvende markt. Rondom Bangkok vind je er velen. Je vaart over een klein kanaal en komt langs tal van boten die van alles verkopen. Van groenten, fruit, kruiden, smoothies en kokosnoten tot hoeden, tassen en sieraden. Je vindt het allemaal op de tegenwoordig toeristische, maar ‘must see’ drijvende markten.

Thaise keuken
Thaise keuken Thailand DjoserWaar we in Nederland een restaurant mede uitkiezen op design en uitstraling, kan je dat criterium in Thailand beter loslaten. De beste gerechten haal je bij straatverkopers of eet je op een terras van plastic stoelen. Verse producten worden voor je neus bereidt en samen met de Thai zit je aan een tafeltje te genieten van een heerlijke maaltijd.

Fietstour Bangkok
Fietsen Bangkok Thailand DjoserBangkok is een stad van uitersten. Enerzijds dure hotels en skyhigh wolkenkrabbers, anderzijds krotten die voor huizen door moeten gaan. Fascinerend zijn de contrasten tussen arm en rijk. Met een fietstour kom je door kleine straatjes en zie je het échte Bangkok. We fietsen door bochtige nauwe steegjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes, en ateliers.

Avondmarkt Chiang Mai
Night bazar Thailand DjoserZeg je Chiang Mai, dan zeg je Night Bazaar. Een bezoek aan deze stad betekent automatisch een avondje struinen over de populaire en drukbezochte markt. Je kunt je o.a. vergapen aan kleding, sieraden en handgemaakte kunstwerken. Vroeg in de middag beginnen marktlieden met de opbouw van hun kraam. In de avondschemering is het een feestelijk verlicht geheel. De smalle paden zorgen voor een gezellig drukke sfeer. Neem de tijd om alle snuisterijen te bekijken, je kunt je er een paar uur vermaken.

Thaise massage
Massage Thailand DjoserOp iedere hoek vind je een massagesalon, als het er niet meer zijn. De ene wat comfortabelere dan de ander, maar je kan het land eigenlijk niet verlaten zonder een massage. De echte diehards kiezen een traditionele Thaise massage, je voelt je gegarandeerd als herboren. Een wat meer ontspannen variant is de olie massage of ga voor een manicure of pedicure behandeling.

Erawan nationaal park
Erawan nationaal park Thailand (Internet)Vanaf Kanchannaburi is het meer dan de moeite waard om het nationaal park Erawan te bezoeken. Het hoogtepunt van het park is de Erawan waterval, vernoemd naar de driekoppige witte Olifant uit de Hindoeïstische mythologie. Je kunt er wandelen, maar een mooi tocht met een vlot over de rivier is ook een optie.
 
> Rondreizen Thailand

Terug naar boven

Klantwaardering

8,7

De leidraad van deze vakantie vormt de Mekong die je meemaak...
De leidraad van deze vakantie vormt de Mekong die je meemaakt door er twee dagen over te varen door het karstgebergte in Noord-Laos tot de brede traagstromende rivier in Phnom Penh. Voor natuur en cultuur voor ieder wat wils, van de 7,5 km lange grot van Kong Lor tot het fraai tempels van Angkor.

Mathieu S. - 9,0
Terug naar boven