Winter Transsiberië Express

Winter Transsiberië Express 23 dagen

Voor velen de vervulling van een lang gekoesterde wens: in de winter met de trein door de uitgestrekte steppes van Siberië en Mongolië en dan door naar Beijing. Het eerste fluitsignaal van de Transsiberië Express klinkt in Moskou, dat er onder een deken van sneeuw sprookjesachtig uitziet. Onderweg kun je allerlei winterse activiteiten ondernemen, zoals een excursie per hoovercraft op het bevroren Baikalmeer.


 

Van:
Aan:


Routekaart Winter Transsiberië Express, 23 dagen
 1. Amsterdam - Moskou
 2. Moskou
 3. Moskou - trein naar Kazan
 4. aankomst Kazan
 5. Kazan - trein naar Jekaterinburg
 6. aankomst Jekaterinburg
 7. Jekaterinburg - trein naar Irkoetsk
 8. trein
 9. trein
 10. aankomst Irkoetsk
 11. Irkoetsk - Listvyanka (Baikalmeer)
 12. Listvyanka, excursie Tannah-eiland
 13. Listvyanka - Irkoetsk
 14. Irkoetsk - trein naar Ulaanbaatar
 15. aankomst Ulaanbaatar
 16. Ulaanbaatar, stadstour
 17. Ulaanbataar - Terelj nationaal park
 18. Terelj NP
 19. Terelj NP - Ulanbataar
 20. Ulaanbaatar - trein naar Beijing
 21. aankomst Beijing
 22. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
 23. Beijing - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Moskou

Dag 1 Amsterdam - Moskou
Dag 2 Moskou
Dag 3 Moskou - trein naar Kazan

We arriveren met KLM in de namiddag in de winterse hoofdstad van het voormalige Sovjetrijk. Het oudste deel van Moskou is rijk aan historische gebouwen. Vooral binnen de verdedigingswerken, het Kremlin, liggen veel kerken en paleizen. De metro gebruiken we voor een rondrit om de pracht en praal van de stations te bekijken. In de Sovjettijd had Moskou door de grauwheid en de weidsheid een reputatie van ongezelligheid, maar in de laatste jaren is dit sterk veranderd. In het centrum is hard gewerkt, veel kerken zijn herbouwd of gerestaureerd, open plekken in bebouwing zijn opgevuld en het Manegeplein is nu wandelgebied. Er zijn veel restaurants, trollies en kiosken waar je iets te eten of te drinken kunt kopen.

Moskou winter sneeuw Rode Plein kathedraal RuslandEen stadswandeling brengt je natuurlijk naar het fameuze Rode Plein, Krasnaja Plosjtsjad, de beroemdste plek van Moskou.  Het autovrije plein voor het Kremlin is in de laatste jaren sterk veranderd: een middeleeuws kerkje en een 18de eeuwse poort zijn herbouwd en de gevel van het GOEM-warenhuis is van grauw naar beige gezandstraald. Gebleven is nog steeds het Lenin-mausoleum met het geconserveerde lichaam van de vroegere Sovjetleider. Vergeet niet om de vele musea te bekijken met onschatbare kunst uit vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral 19de eeuwse impressionisten, Tretjakow is beroemd om de oude iconen. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Op de begraafplaats vinden we de graven van vele Russische beroemdheden, generaals, politici, schrijvers en acteurs.

Tegenover het Gorki-park is een tuin met beelden van gevallen Sovjethelden. Winkelen in de vrije uurtjes kun je op de Arbat, een voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenierstalletjes. Naast T-shirts vind je veel typisch Russische zaken als iconen en houten matrjosjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland.

Transsiberië Express - Kazan

Dag 4 aankomst Kazan
Dag 5 Kazan - trein naar Jekaterinburg
Dag 6 aankomst Jekaterinburg

Transssiberië Express station RuslandOp de derde dag vertrekken we aan het einde van de avond naar het treinstation. We maken ons op voor het eerste traject van Moskou naar Kazan. Op het station lijkt het wel, of iedereen gelijktijdig probeert in de trein te stappen en zijn of haar plaats te vinden. De reisbegeleider heeft de plaatsbewijzen voor ons gezelschap en door de provodnik (wagenmeester) worden de plaatsen aangewezen. Je slaapt in vierpersoonscoupés op slaapbanken met matrassen, het beddengoed wordt uitgedeeld.

Om 10:43 in de ochtend dendert de trein de hoofdstad van de autonome republiek Tatarstan, Kazan binnen. Turkse en Mongoolse volkeren, de Tataren, leefden langs de Wolga-rivier en gebruikten Kazan in de 13e eeuw als toevluchtsoord. We ervaren dit nog bij een bezoek aan een stad die ook wel het Istanboel van Rusland wordt genoemd; Oost en West ontmoeten elkaar hier. In het witgepleisterde Kremlin vind je behalve de gebruikelijke paleizen en kerken namelijk ook de grootste moskee van het land. In het uiterlijk van de inwoners van Kazan zien we overigens vrijwel geen Oosterse gelaatstrekken meer terug. Sinds honderden jaren wonen de Russen en Tataren al vreedzaam naast elkaar.

OJekaterinburg (internet)m 15:55 op dag 5 nemen we de trein naar Jekaterinburg. De plaats waar de Romanov-familie in juli 1918 haar laatste dagen doorbracht en uiteindelijk bruut werd vermoord. Met zijn bijna anderhalf miljoen inwoners is dit dit de vierde na grootste stad van de Russische federatie. Vanwege haar ligging vormt het een belangrijk spoorknooppunt en wordt ook wel gezien als de poort naar Siberië. In de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich als een echte industriestad met verschillende machinefabrieken en staalproducenten. Staal uit Jekaterinburg vond zijn weg over de hele wereld. In het historische hart van de stad vind je de Plotinka Dam, waar de industriële ontwikkeling begon. Het is nu een indrukwekkend industrieel monument. De ijzergieterijen rondom deze plek zijn omgebouwd tot populaire musea en zijn favoriete pleisterplekken voor de lokale bevolking.

Transsiberië Express - Jekaterinburg

Dag 7 Jekaterinburg - trein naar Irkoetsk
 
Transsiberie Express restaurant (internet)Na ons bezoek aan Jekaterinburg nemen we opnieuw de Transsiberië Express. Op de stations en in de trein wordt de Moskou-tijd aangehouden, maar de treinrestauratie prepareert de maaltijden op lokale tijden, zodat je maag in ieder geval het dagritme blijft volgen. Het eten in de trein is wisselend van aanbod en kwaliteit, maar over het algemeen redelijk goed. Voor ongeveer € 15,- kun je een complete maaltijd inclusief soep, brood en een hoofdgerecht consumeren. Vaak heeft de restauratie ook een klein winkeltje waar je chocolade, noedels of iets te drinken kunt inslaan. Dit is echter wel duurder dan wat je bij tussenstops kunt kopen om de maaltijden aan te vullen. Op het perron staat de lokale bevolking met etenswaren die variëren van blini's (gevulde pannenkoekjes) tot gedroogde vis. Neem voor deze aankopen voldoende klein geld in roebels mee, want wisselgeld kan een probleem zijn. Op een aantal stations is er een stop die lang genoeg duurt om even de benen te kunnen strekken. Bij elke stop worden de wielen gecontroleerd door er met een staaf tegen te slaan.

Let er verder bij het uitstappen op dat je niet te ver van de trein af dwaalt. Het vertrek wordt niet aangegeven door een fluitje zoals we in Nederland en België gewend zijn, maar de trein begint gewoon zonder enige aankondiging te rijden. Steek ook nooit een ander spoor over want als er goederentreinen passeren met lengtes van een kilometer kun je niet meer op tijd bij je trein komen.

Irkoetsk

Dag 8 Trein
Dag 9 Trein
Dag 10 aankomst Irkoetsk

Irkutst station winter RuslandIn de loop van dag acht maken we nog een benenstrekstop in de industriestad Omsk. Inmiddels is de tijd buiten de trein al drie uur voor op Moskou-tijd. Daarna rijdt de trein over de onmetelijke Barabinskaja-steppe, waar tot aan de horizon enkel sneeuw te zien is. Vlak voor Nowosibirsk rijdt de trein over de bevroren rivier Ob op een 700 meter lange brug die dateert uit de begintijd van de spooraanleg.

De volgende dag voert de trein je door uitgestrekte besneeuwde berkenbossen, opgevrolijkt door de witte obelisk bij kilometerpaal 3932, die aangeeft dat je op weg van Moskou naar Beijing precies halverwege bent. Vooral de hutten van het dorpje Minino rond kilometerpaal 4070 zijn in het winterse landschap schilderachtig. Vlak na de stop in Krasnojarsk, dat vanwege de nucleaire industrie in de Sovjettijd voor buitenlanders verboden gebied was, steekt de trein de brede Jenisej over. Daarna volgt een heuvelachtig gebied met vele bruggen.

Irkoetsk winter RuslandNa 5185 kilometer arriveren we in winters Irkoetsk, in 1651 ontstaan als garnizoensnederzetting en handelspost. De handel in tabak en huiden maakte de stad welvarend en veel van de oude huizen stralen de rijkdom daarvan nog uit. De kerken, zoals de 18e eeuwse Spaskaja, zijn de oudste stenen gebouwen in Siberië. Het Witte Huis is even na 1800 in classicistische stijl gebouwd voor de pelshandelaar Sibirjakow. Later werd het de woning van de gouverneur, nu herbergt het de universiteitsbibliotheek. Irkoetsk heeft wijken die nog geheel uit houten huizen bestaan. Je hebt ruim de tijd om deze stad te bekijken voordat we afreizen naar het indrukwekkende, bevroren Baikalmeer.

Het Baikalmeer

Dag 11 Irkoetsk - Listvyanka (Baikalmeer)
Dag 12 Listvyanka, excursie naar Tannah-eiland
Dag 13 Listvyanka - Irkoetsk
Dag 14 Irkoetsk - trein naar Ulanbataar

Bevroren Baikal meer winter RuslandNa ons verblijf in Irkoetsk reizen we door naar Listvyanka, een dorpje aan het Baikalmeer, het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. In de winter vriest het meer helemaal dicht. Tijdens een optionele excursie kunnen we met sledehonden rijden, zwemmen in het bevroren meer, ijsvissen en opwarmen in een Banja, een Russische sauna. Dichtbij is een openluchtmuseum met houten huizen.

De volgende dag maken we vanuit Listvyanka een excursie naar Tannah-eiland. Per hoovercraft maken we een spectaculaire tocht over het bevroren Baikalmeer meer. Op het eiland bezoeken we het recent geopende bezoekerscentrum dat de bijzondere flora en fauna en ecologie van het Baikalmeer toelicht. Daarna maken we een korte wandeling (3 km) door het omringende bos en genieten we van een lunch.

Na het verblijf in Listvianka keren we terug naar Irkoetsk en stappen we de volgende ochtend weer in de trein, die via de zuidelijke oever van het Baikalmeer rijdt. Bij Oelan-Oede buigt het spoor naar het zuiden af richting Mongolië. In de loop van de avond passeren we bij Naoesjki de grens van dit land, dat altijd tussen Rusland en China ingeklemd heeft gezeten. Het roze geverfde station van de Mongoolse grensplaats Sukhbaatar is een onvoorstelbare mengeling van architectuurstijlen.

Ulaanbaatar

Dag 15 aankomst in Ulaanbaatar
Dag 16 Ulaanbaatar, stadstour

Station Ulaanbaatal MongoliëVroeg in de morgen arriveren we op het station in Ulaanbaatar, waar onze lokale vertegenwoordiging ons opwacht om ons naar het hotel te brengen. Als de kamers zijn toegewezen kan iedereen zich even douchen en opknappen. Daarna volgt een verkenningstocht door de hoofdstad, die een derde van de Mongoolse bevolking huisvest. Nieuwe Japanse auto's gaan hier samen met paarden. Vanaf het Zaisan-gedenkteken, op een heuvel ten zuiden van de stad, heb je een prachtig uitzicht over Ulaanbaatar en omgeving. Op het Rode Plein van Mongolië, Sukhbaatar Square, kun je goed zien, dat de meeste gebouwen onder Sovjet-invloed zijn gebouwd.

Een excursie gaat naar het natuurhistorisch museum, waar je een goed overzicht krijgt van de flora en fauna van Mongolië. Bovendien staan hier twee complete dinosaurus-skeletten die in de jaren twintig van de 20e eeuw in de Gobi zijn gevonden.

Monniken Ulaanbataar MongoliëVoor de rest van de dag in Ulaanbaatar zijn er verschillende excursiemogelijkheden. Een daarvan is een bezoek aan het Gandantegchinlen khiid, het grootste en belangrijkste klooster van Mongolië. Het ontsnapte aan verwoesting omdat de overheid het als toonbeeld van religieuze onderdrukking wilde bewaren. Naast verschillende tempels staat hier een nieuw, 25 meter hoog, boeddhabeeld dat een in de jaren dertig door de Russen omgesmolten exemplaar vervangt. Het is aan te raden dit klooster voor 11:00 uur te bezoeken, omdat de tempels dan open zijn en je de monniken ziet bidden.

Een andere mogelijkheid is het even buiten het centrum gelegen Winterpaleis, waar tot 1924 de boeddhistische leiders met de titel Bogd Khan huisden. Het is een uitgebreid complex met tempels in een ommuurde tuin. In het historisch museum krijg je een heel mooi overzicht van de Mongoolse geschiedenis en tradities.

Terelj nationaal park

Dag 17 Ulaanbaatar - Terelj nationaal park
Dag 18 Terelj NP
Dag 19 Terelj NP - Ulaanbaatar
Dag 20 Ulaanbaatar - trein naar Beijng

Terelj nationaal park winter MongolieIn de loop van de ochtend vertrekken we naar Terelj nationaal park. Het ligt aan de weers- en wegomstandigheden hoe lang we over de 66 kilometer zullen doen. Eenmaal aangekomen kan iedereen zijn bed inrichten en zich warmen aan de kachel in de zeer goed isolerende ger’s. De volgende dag staat er een ritje per paard op het programma (inclusief). Ook hier behoort een hondensledetocht of een wandeling door de sneeuw tot de mogelijkheden. ’s Middags heb je de tijd om nog even de stad in te gaan, de laatste souvenirs te kopen bij de State Department Store of het Sky shopping center en inkopen te doen voor de laatste twee treindagen.

De trein naar Beijing vertrekt de volgende dag in de ochtenduren. Bij de grens met China worden paspoorten en bagage in de trein gecontroleerd. Tegelijk worden de wieldragers verwisseld in verband met een andere spoorbreedte.

Beijing

Dag 21 aankomst Beijing
Dag 22 Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
Dag 23 Beijing - Amsterdam

Beijing sneeuw ChinaDe trein arriveert rond 14:30 in Beijing, de hoofdstad van China. Het centrum van de stad bevindt zich rondom het Plein van de Hemelse Vrede, waar zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk bevinden. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele alleszins de moeite waard om te bezoeken. Beijing is een enorm grote stad, en het is hier dan ook het gemakkelijkst om je per taxi of taxi-busje te verplaatsen. Ter illustratie: om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen ben je met de taxi al snel een half uur onderweg!

In Beijing staat de dag na aankomst een excursie naar de Grote Muur en het Zomerpaleis (in de winter) op het programma. We nemen de tijd om een gedeelte van de muur te bewandelen en het immense paleis te bekijken. De volgende dag kun je de verboden stad of de tempel van de Hemel bezoeken. 's Avonds kun je de bekende Peking-eend verorberen. Een passende afsluiting is een bezoek aan een voorstelling van de Peking-opera of de kung fu-show. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma, waar mogelijk, in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. De Transsiberië reis heeft echter een ander karakter dan onze overige reizen. Door de vele reisdagen in de trein ligt een groot deel van de dagbesteding automatisch vast. De leuze vrijheid-blijheid kan hierbij dus niet in volle omvang worden gerealiseerd. Dit geldt ook voor het verblijf in Terelj. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 jan - 14 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

13 feb - 07 mrt

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Mongolië
 • Lokale gids in China
 • Vervoer per bus, trein en 4-wheel drive busjes
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen (behalve in Beijing)
 • Overnachtingen in de trein
 • Overnachtingen in gerkampen in Mongolië
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens gerovernachtingen
 • Excursie op het Baikalmeer inc. entree en lunch
 • Stadsrondrit in Ulaanbaatar
 • Excursie naar de Grote Muur
 • Excursie naar het Zomerpaleis

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, 3 visa plus uitnodigingvoor Rusland (ongeveer € 415,00), entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 172,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachtingen in de trein en tijdens je overnachting in Terlj nationaal park in Mongolië.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Beijing bij te boeken. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. De transfer naar de luchthaven is voor eigen organisatie en kosten.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels dateren vaak uit de Sovjetperiode en zijn gebouwd in de jaren '70 en '80. Het zijn over het algemeen grote complexen in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering.

Tijdens de treinreis overnacht je in vierpersoonscoupés (tweepersoonscoupés zijn niet mogelijk). In de toiletten is een wasbakje aanwezig om je op te frissen.

In Mongolië overnacht je gedurende het verblijf in Terelj in gers, nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met huiden en canvas en gevoerd met schapenwol. In de gers zijn 3 a 4 bedden en een kachel aanwezig en het toilet bevindt zich in een apart gebouw.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Moskou Ibis Budget Moscow Panfilovskaya
Kazan Ibis Kazan Hotel
Jekaterinburg Tsentralny
Irkutsk Matreshka hotel
Listvyanka Legend of Baikal hotel
Ulaanbaatar Dream Hotel
Beijing Starmoon hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 172,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachtingen in de trein en tijdens je overnachting in Terlj nationaal park in Mongolië.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • IBIS hotel Moskou
 • IBIS Hotel Moskou kamer

  De hotelkamers hebben eigen douche en toilet

 • Ibis Budget Moscow Panfilovskaya ontbijt Moskou Rusland
 • Transsiberie express trein coupe slaapplaatsen
 • Kamer IBIS hotel Kazan
 • Tsentralny hotel Jekaterinburg Rusland
 • Tsentralny Hotel Jekaterinaburg lobby
 • Tsentralny hotel kamer Jekaterinburg Rusland
 • Tsentralny hotel ontbijt Jekaterinburg Rusland

  Tijdens de overnachtingen in Moskou, Jekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar is het ontbijt inbegrepen

 • Coupe Trans Siberië winter

  De trein is een aantal nachten je 'hotel'

 • Hotel Legend of Baikal Listvyanka

  Het hotel in Listvyanka ligt aan het Baikalmeer

 • Hotel Legend of Baikal Listvyanka uitzicht

  Het hotel heeft een prachtig uitzicht

 • Ger in de sneeuw Trans Mongolië winter
 • Ger binnekant Mongolië

  We slapen twee nachten in een traditionele ger

 • Binnenkant ger
 • Starmoon hotel Beijing China

  Het hotel in Beijing ligt vlakbij het mooie Chaoyang park

 • Starmoon hotel kamer Beijing China

Vliegreis

KLM

KLM Nederlands nationale trots, officieel 100 jaar oud en hiermee de langst bestaande luchtvaartmaatschappije ter wereld. Maar dat is absoluut niet terug te zien in de hypermoderne vloot van KLM. Denk hieraan aan de Boeing 787-9 en 10. Deze toestellen zijn voorzien van de laatste technische hoogstandjes, bijvoorbeeld speciale moodlighting en nieuwste generaties luchtfiltersystemen, zodat je minder vermoeid op de bestemming aan komt. Bovendien stoten deze nieuwe toestellen minder broeikasgassen uit.

Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en drankje, op intercontinentale vluchten krijg je natuurlijk ook een warme maaltijd. KLM biedt aan boord van bijna alle toestellen een persoonlijk in-flight entertainment, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoeft je je niet te vervelen aan boord.

KLM is lid van Skyteam en werkt samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. KLM biedt aan boord comfortabele stoelen met voldoende beenruimte, tegen bijbetaling kan je upgraden naar ‘economy comfort’, waar je mag rekenen op aanzienlijk meer beenruimte en waar je rugleuning beter verstelbaar is. Bij KLM aan boord voel je je gelijk thuis en kan je vakantie beginnen.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Moskou Sheremetyevo

  Vertrek

  11:50

  Aankomst

  16:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Beijing - Amsterdam

  Vertrek

  10:55

  Aankomst

  15:15

Tijdverschil: het is in Moskou 2 uur later (wintertijd). In de trein wordt Moskou-tijd aangehouden. Buiten Moskou, oostwaarts reizend, loopt het tijdverschil met Nederland en België op tot 6 uur in Mongolië en Beijing.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Moskou en Beijing zijn metro en taxi handige vervoermiddelen, daarnaast beschikt Moskou over een uitgebreid tramnet.

Voor het traject van Moskou naar Beijing maken we gebruik van drie verschillende treinen, waarbij we uitstappen in Kazan, Yekaterinburg, Irkoetsk en Ulaanbaatar. In alle treinen wordt gebruik gemaakt gemaakt van vierpersoonscoupés. De treinen hebben een restauratiewagen waar je terecht kunt voor eenvoudige maaltijden.

In Mongolië maken we tijdens onze bezoek aan Terelj gebruik van kleine vierwiel aangedreven busjes.

Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bus en trein verzoeken we om de bagage te beperken. Je kunt geen harde koffers meenemen i.v.m. de zeer beperkte opbergmogelijkheden in de treinen en de busjes in Mongolië.

 • KLM vliegtuig

  We vliegen rechtstreeks met KLM

 • Trein Trans Siberie Winter

  Je reist tijdens deze reis voornamelijk met de trein

 • Trein coupe Trans Siberië Winter

  De trein is een aantal dagen ook je 'hotel'

 • Restaurant Transsiberië Express
 • Transsiberië express minivan stadstour Djoser

  In Ulaanbaatar maken we een stadstour met de bus

 • Transsiberië express minivan rondreis Djoser
 • Transsiberië expres minivan rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids in Mongolië
 • Lokale gids in China
 • Vervoer per bus, trein en 4-wheel drive busjes
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen (behalve in Beijing)
 • Overnachtingen in de trein
 • Overnachtingen in gerkampen in Mongolië
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens gerovernachtingen
 • Excursie op het Baikalmeer inc. entree en lunch
 • Stadsrondrit in Ulaanbaatar
 • Excursie naar de Grote Muur
 • Excursie naar het Zomerpaleis

Excursies

Winter markt Irkoetsk RuslandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag in Irkoetsk over een winterse markt op zoek naar leuke koopjes, de ander wil in Ulaanbataatar op zijn gemak rondkijken in een museum of maakt een mooie fietstocht in Beijing. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze winterreis met de Transsiberië Express zijn de volgende excursies inbegrepen:
 

 • Per hoovercraft gaan we over het bevroren Baikalmeer naar Tannah-eiland (inclusief entree en lunch)
 • Een stadsrondrit door de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar
 • Bezoek aan het imposante Dzjengis Khan-monument 
 • We verblijven in Terelj nationaal park. Je kunt hier mooi wandelen en  paardrijden
 • Excursie naar de Grote Muur, één van de moderne wereldwonderen
 • Excursie naar het Zomerpaleis, UNESCO Werelderfgoed


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Bezoek aan het Bogd Khan-paleis
 • Bezoek aan het Gandan-klooster
 • Traditionele Mongoolse dans- en muziekvoorstelling


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, b.v. wandelen in Jekaterinaburg en Irkoetsk.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat zes maanden na terugkomst uit China nog geldig moet zijn.
 • Visa voor Rusland, Mongolië en China, wordt via Djoser en het Visumburo geregeld. De totale kosten bedragen € 382,75* en vind je terug op de factuur. Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de digitale visumaanvraag. Meer info vind je op de Mijn Djoser-pagina.

  *Prijzen voor visa zijn aan wijzigingen onderhevig

Geldzaken

In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel, in Mongolië wordt er betaald met de Mongoolse tögrög en in China wordt er betaald met de Chinese yuan (renminbi). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn geldautomaten in Moskou, Ulanbaator en in Beijing.
Contant: euro's in kleine coupures
Creditcards zijn in Rusland en Beijing op veel plaatsen te gebruiken, ook in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 245,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Van de maaltijden tijdens de winter Transsiberië-reis zijn het ontbijt in het hotel in Moskou, Kazan, Jekatrinburg, Irkoetsk, Listvinaka en Ulaanbaatar inbegrepen. Het verblijf in Terelj nationaal park is op basis van vol pension. Verder kun je zelf bepalen wanneer en waar je gaat eten. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is.

In de trein is de keuze beperkt tot de restauratiewagen, waar enkele schotels verkrijgbaar zijn. Voor aanvulling van het menu kun je op de stations, tijdens de stops, bij de kiosken op het perron terecht.

Het eten tijdens deze reis is gevarieerd. In Rusland eet je veel vlees, soep en groenten zoals Plov (rijstgerecht), Borsjtj (bietensoep) en Rus salatasi (huzarensalade).

Mongolië is een vleesland, je bent al in Azië en dus eet je Tsuivan (gestoomde of gebakken noedels met rund of schapenvlees) of hotpot, een gerecht dat wordt bereid in een melkbus met hete stenen water, kruiden en schapenvlees.

Het eten in China is bij iedereen bekend. Een aanrader als je in Beijing bent is de Peking eend of als lunch Wonton soep.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Tevens raden we je aan een pot creme aan te schaffen om op je huid te smeren tegen de snijdende wind, je kunt dit aanschaffen bij de betere outdoor winkel.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Beijing bij te boeken. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht. De transfer naar de luchthaven is voor eigen organisatie en kosten.

Klimaat en geografie

In Rusland heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. De temperatuur overdag schommelt dan tussen -9 en -17°C. . In Mongolië is het nog kouder terwijl het in Beijing zo rond het vriespunt ligt. Houd rekening met sneeuw en gevoelswind.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

De lokale gidsen in Mongolië en China kunnen uitgebreid vertellen over het land, van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Wat voor temperaturen kan ik verwachten?

Het weer kan erg wisselend zijn. Je legt per trein bijna 8000 kilometer af en reist door verschillende klimaten. Echter in de winter is het overal koud tot zeer koud. In Rusland is het rond de -18 graden. In Mongolië ligt de temperatuur rond de -24 graden, Als de zon schijn ligt de gevoels temperatuur een stuk hoger. Als er dzud is (extreem koude wind met veel sneeuw) kan de temperatuur dalen tot -50. In Beijing kun je temperaturen verwachten van +3 tot -5  graden.

Dien ik zelf mijn visa te regelen voor deze landen?

Is het mogelijk om zelf mijn visa aan te vragen voor deze reis?

Welke maaltijden zijn inclusief en wat eten we?

Is het mogelijk om een éénpersoons coupé/kamer te boeken?

Kan ik deze reis vervroegen in Rusland?

Kan ik deze reis verlengen in Beijing?

Mag ik koffers meenemen op deze reis?

Van wat voor soort accomodaties maken we gebruik?

Wat is het voltage in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • De trans-siberian express in de winter is een bijzondere reis. Buiten de trein koud (tot -40°C) en binnen de trein warm (tot +28°C). Warm ingepakt in alle rust kunnen genieten van de cultuur en geschiedenis van de steden en van de weidse natuur, afgerond met een blitzbezoek aan Beijing.

  9,0

  9,0
 • Een zeer leuke reis gehad. Helaas reisleider onfortuinlijk uitgevallen maar zeer goed opgevangen en ondervangen door Djoser..... Echt een avontuur geweest met vele onuitwisbare en enerverende ervaringen opgedaan.

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Onderweg een stop in Kazan
 • Stop in Jekaterinburg
 • Stop in Irkoetsk
 • Excursie naar Baikalmeer inbegrepen
 • Uitgebreid programma in Mongolië
 • Overnachtingen in een Mongoolse ger
 • Inclusief ontbijt, lunch en diner tijdens de 8-daagse rondrit in Mongolië
 • Excursie naar Grote Muur
 • Excursie Zomerpaleis

Klantwaardering

9,0

De trans-siberian express in de winter is een bijzondere rei...
De trans-siberian express in de winter is een bijzondere reis. Buiten de trein koud (tot -40°C) en binnen de trein warm (tot +28°C). Warm ingepakt in alle rust kunnen genieten van de cultuur en geschiedenis van de steden en van de weidse natuur, afgerond met een blitzbezoek aan Beijing.

Dirk R. - 9,0
Een zeer leuke reis gehad. Helaas reisleider onfortuinlijk u...
Een zeer leuke reis gehad. Helaas reisleider onfortuinlijk uitgevallen maar zeer goed opgevangen en ondervangen door Djoser..... Echt een avontuur geweest met vele onuitwisbare en enerverende ervaringen opgedaan.

Mischa M. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Transsiberië Express

Het weer in Transsiberië Express

11°C

Terug naar boven